Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~ - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 20:36   #4711
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~

wymieniłam eyeliner w Sephorze i dostałam gratis próbkę perfumw atomizerze Estee Lauder
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:59   #4712
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Na jedno wychodzi
No ja to bardziej do posta hiper w sumie odniosłam, bo z tego co wiem to ona ma króciutkie włosy, a ty i gg dużo dłuższe. Ja z resztą też i jak mi się zdarza oliwa, to schodzi minimum 1,5 łyżki stołowej i to lekko podgrzanej, bo jak zimnej to wiecej
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:04   #4713
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
juhu, wróciłam

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
wymieniłam eyeliner w Sephorze i dostałam gratis próbkę perfumw atomizerze Estee Lauder
musze się przejść do sephory, a jest jakieś obostrzenie odnosnie ilości zużycia produkty który sie wymienia?
anekania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:15   #4714
Ineso
Matka Smoka

Od jutra w Carrefour soplica nutellowa po 19,90zł za połóweczkę. W tej samej cenie winka Shutter Home. To się nazywa dylemat

Przez pół nocy śniły mi się etykiety kosmetyków w cyrylicy

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Acha i przeżyłam dzisiaj totalne upokorzenie u lekarza - faceta, młodego. Musiałam się rozebrać do majtek (uff tyle dobrze, że to ładne bokserki były a nie stringi) i pokazać z przodu i z tyłu, żeby oblukał moje nogi W dodatku miałam odpryskujący złoty lakier na paznokciach i nieogolone nogi. M a s a k r a. Wolę ginekologa. Powyższa obdukcja była związana z tym, że puchną i cierpną mi kończyny, ale nie spodziewałam się takiej intymnej wizyty, bo już z tym u innego lekarza byłam a dzisiaj przyszłam tylko z wynikami badań.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:18   #4715

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
[/COLOR]Acha i przeżyłam dzisiaj totalne upokorzenie u lekarza - faceta, młodego. Musiałam się rozebrać do majtek (uff tyle dobrze, że to ładne bokserki były a nie stringi) i pokazać z przodu i z tyłu, żeby oblukał moje nogi W dodatku miałam odpryskujący złoty lakier na paznokciach i nieogolone nogi. M a s a k r a. Wolę ginekologa. Powyższa obdukcja była związana z tym, że puchną i cierpną mi kończyny, ale nie spodziewałam się takiej intymnej wizyty, bo już z tym u innego lekarza byłam a dzisiaj przyszłam tylko z wynikami badań.
Ja na każdą wizytę lekarską jestem przygotowana całkowicie, depilacja od góry do dołu, wszystko pięknie i cacy, odkąd musiałam paradować w samych majtkach u neurologa. Teraz jestem gotowa na wszystko

W sobotę Zakopane

I koniec z odkładaniem, do końca kwietnia muszę się wybrać do brafitterki.

Edytowane przez ville
Czas edycji: 2012-03-20 o 21:20
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:19   #4716
Ineso
Matka Smoka

Ojeju, czeka mnie jeszcze neurolog
Stary 2012-03-20, 21:20   #4717
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Co sądzisz o nowym eyelinerze?
Cytat:
Od jutra w Carrefour soplica nutellowa po 19,90zł za połóweczkę. W tej samej cenie winka Shutter Home. To się nazywa dylemat

Przez pół nocy śniły mi się etykiety kosmetyków w cyrylicy
Ciężkie życie Wizażanki

I coś Ci ten lekarz potwierdził?
Stary 2012-03-20, 21:25   #4718
Ineso
Matka Smoka

Malla, nie - wyniki badań mam super, nie puchnę jakoś zbytnio wg niego, obsłuchał mi żyły i tętno (???) i on nie widzi problemów z krążeniem. Zatem neurolog. Do którego i tak miałam iść ze względu na te bóle brzucho-pleców. Zapewne i tak wyjdzie, że nic mi nie jest. A objawy dziwne pozostaną, ech.
Stary 2012-03-20, 21:27   #4719
misior920127
Zakorzenienie

Cytat:
Co sądzisz o nowym eyelinerze?
jutro będę testować

kupilam blender w tesco i placilam karta, musialam go zwrocic bo byl wadliwy wiec oddali mi kase, na konto, bo pani wziela ode mnie karte i musialam wpisac PIN. To bylo wczoraj. Wchodze dzisiaj na swoje konto i tej kasy dalej nie mam...
Stary 2012-03-20, 22:12   #4720
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
W sobotę Zakopane
planujesz coś konkretnego?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 22:54   #4721

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
planujesz coś konkretnego?
Jutro z koleżankami będę ustalać dokładnie, co będziemy robić, bo na razie mamy tylko ustaloną godzinę wyjazdu. Chciałybyśmy Morskie Oko, ale chyba jedynie ja mam w Krakowie porządne, nieprzemakające buty (bo teraz pewnie powódź na trasie do MO?). Dwa punkty w moim przypadku są obowiązkowe: kwaśnica i sklep z pocztówkami
Może ktoś poleci, co zobaczyć, gdzie pójść itp.?
Stary 2012-03-20, 22:56   #4722
anekania
Zakorzenienie

Cytat:

kupilam blender w tesco i placilam karta, musialam go zwrocic bo byl wadliwy wiec oddali mi kase, na konto, bo pani wziela ode mnie karte i musialam wpisac PIN. To bylo wczoraj. Wchodze dzisiaj na swoje konto i tej kasy dalej nie mam...
Czasami przelew idzie kilka dni, spokojnie, tez tak miałam, oni chyba sobie zastrzegają 4dni ja tak miałam w Cubusie.
anekania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 23:16   #4723
misior920127
Zakorzenienie

aa oki, to mnie uspokoiłaś
Stary 2012-03-20, 23:18   #4724
blair witch
Zakorzenienie

Dziewczyny biorące udział w zamówieniu z cyrylicą na kosmetyki bardzo proszę o zaglądnięcie na wątek

Misior - jak zwracają na kartę to to trwa dłużej, niż przy przelewie, bo przechodzi jeszcze przez weryfikację w firmie która obsługuje terminal płatniczy (polcard, e-service), więc się nic nie martw.
Stary 2012-03-20, 23:38   #4725
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Jutro z koleżankami będę ustalać dokładnie, co będziemy robić, bo na razie mamy tylko ustaloną godzinę wyjazdu. Chciałybyśmy Morskie Oko, ale chyba jedynie ja mam w Krakowie porządne, nieprzemakające buty (bo teraz pewnie powódź na trasie do MO?). Dwa punkty w moim przypadku są obowiązkowe: kwaśnica i sklep z pocztówkami
Może ktoś poleci, co zobaczyć, gdzie pójść itp.?
ja jestem ciekawa, jak teraz jest np. w Dolinie Chochołowskiej czy Kościeliskiej, bo jak 3 tygodnie temu byłam w tej pierwszej, to ze 2 metry śniegu i strasznie pięknie
ale tak jak pisałam wtedy, zwykle nie bywałam w górach poza wakacjami... myślę że nieprzemakalne buty się przydadzą tak czy siak

mój znajomy ze studiów współorganizuje warsztaty o następującej nazwie:
"Jak odzyskać dzień wczorajszy, cieszyć się dniem dzisiejszym i zapanować nad jutrzejszym? - Psychologiczne Perspektywy Postrzegania Czasu"
trwa to dość długo co prawda, bo dwa dni (31.03-1.04) w godzinach 9-17, ale w razie czego podam kontakt, bo widzę że szuka chętnych

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-03-20 o 23:51
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 00:06   #4726
cholernarejestracja
Copyraptor

Polecam to szkolenie o którym mówi Kasiencja. Ważne jest tylko, żeby osoby które się zdeklarują koniecznie przyszły, bo trener który to prowadzi robi to w ramach wyrabiania sobie papieru w PTP, i jeżeli nie będzie wystarczająco dużo ludzi/nie zjawią się na drugi dzień to nie dostanie...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 00:09   #4727
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Malla, nie - wyniki badań mam super, nie puchnę jakoś zbytnio wg niego, obsłuchał mi żyły i tętno (???) i on nie widzi problemów z krążeniem. Zatem neurolog. Do którego i tak miałam iść ze względu na te bóle brzucho-pleców. Zapewne i tak wyjdzie, że nic mi nie jest. A objawy dziwne pozostaną, ech.
Jak już wykluczysz wszystkie przyczyny neurologiczno-krążeniowe i nic, to polecam się udać do dobrego, rozkminionego fizjoterapeuty. Czasami przedziwne objawy moga być poprostu od kregosłupa, spiętych mięśni itp. Ja obecnie chodzę co tydzień i jak mi mój Pan opowiada historie podczas ugniatania godzinnego, to nie moge czasem uwierzyć - np. pacjentka którą gardło bolało tak jak przy anginie, przebadali ją na lewą stronę i nic, zero infekcji, a gardło boli... okazało się, że to od przeciążonych i spiętych mięśni szyjnych były objawy
Stary 2012-03-21, 00:20   #4728
nicRu
maszyna, nie człowiek

Masaż Ile ja bym dała za masaż
Stary 2012-03-21, 00:46   #4729
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Masaż Ile ja bym dała za masaż
No on tak nie do końca mnie masuje... raczej właśnie ugniata, wykręca i naciąga
Stary 2012-03-21, 00:50   #4730
nicRu
maszyna, nie człowiek

Byle nie za mocno Ale rozluźnienie mięśni by mi się przydało
Stary 2012-03-21, 07:02   #4731
granatowo
Zadomowienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33032369]
Zapomniałam Ci przelać kasę za szczoteczkę Przepraszam! Wyślij mi proszę numer konta Kiedy możemy umówić się na odbiór?
[/QUOTE]
Wcale się o nią nie upominałam Wyślę Ci dane, jak znajdę chwilę wolnego. Pas de panique

Hiper wygodnie by Ci było odebrać ją od mojego Tż np. dziś w Bonarce między 14 a 22? A jeśli nie to może w weekend? Wtedy on tam będzie 9-21 w sobotę i niedzielę

Jeśli odpowiada Ci dziś to poproszę o smska (nr w KKT), żebym mu przypomniała wziąć

Ja mam tak cholerny młyn w pracy, że nie potrafię powiedzieć o której (jeśli w ogóle) z niej wyjdę przez najbliższe 5-10 dni i wolałabym się nie umawiać żeby nie wystawiać ludzi (jak ostatnio Ecrulo, od której nie odebrałam hydrolatu )
Stary 2012-03-21, 07:08   #4732
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
"Jak odzyskać dzień wczorajszy, cieszyć się dniem dzisiejszym i zapanować nad jutrzejszym? - Psychologiczne Perspektywy Postrzegania Czasu"
trwa to dość długo co prawda, bo dwa dni (31.03-1.04) w godzinach 9-17, ale w razie czego podam kontakt, bo widzę że szuka chętnych
nieistety mam niezmnienialny plan na ten weekend, bo inaczej chętnie bym poszła.
Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Jak uż wykluczysz wszystkie przyczyny neurologiczno-krążeniowe i nic, to polecam się udać do dobrego, rozkminionego fizjoterapeuty. Czasami przedziwne objawy moga być poprostu od kregosłupa, spiętych mięśni itp. Ja obecnie chodzę co tydzień i jak mi mój Pan opowiada historie podczas ugniatania godzinnego, to nie moge czasem uwierzyć - np. pacjentka którą gardło bolało tak jak przy anginie, przebadali ją na lewą stronę i nic, zero infekcji, a gardło boli... okazało się, że to od przeciążonych i spiętych mięśni szyjnych były objawy
Rozważam od jakiegoś czasu taką opcję, bo na jodze okazało się, że mam bardzo mało rozciągnięty odcinek lędźwiowy. Poza tym słabe mięśnie, a muszą utrzymywać mój niemały wzrost i wagę. Myślałam, że własnie neurolog może skierować do fizjo Jak nie, to się odezwę do Ciebie po namiar, skoro masz kogoś dobrego
Stary 2012-03-21, 07:55   #4733

Co do masażu Moja koleżanka chodziła do policealnej szkoły masażu i podczas jednego z egzaminów praktycznych należało przyprowadzić sobie "modela". Jeden chłopak przyszedł z kumplem i wylosował masaż pośladków
Stary 2012-03-21, 08:10   #4734
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

http://www.groupon.pl/deals/cala-pol..._0_0_81&a=1661 dla Conversomaniaczek

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:29   #4735
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
a orientujesz się mniej wiecej ile moze kosztowac??
A i dziekuję bardzo! Idąc do pracy zaglądne
Myślę, że w granicach 40-60 zł. Nie więcej

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
To na razie sobie daruję, bo to za drogo
No tanio nie jest (znalazłam na allegro za 130 zł z przesyłką gratis), ale za to jest naprawdę skuteczne. Poczytaj KWC Możesz też spróbować kremu wybielającego z Pharmaceris. Moja przyjaciółka używała i była bardzo zadowolona, a cena oscyluje w okolicach 40 zł.

Cytat:
A kiedy Ci przestało działać znieczulenie ?
Bo ja już jestem po rwaniu (ok godz 11) i 2 kubłach lodów i jak na razie, odpukać, nie boli.
Jutro kontrola, a za tydzień mam przyjść na zdjęcie szwów.
Tak po 3 godzinach zeszło mi znieczulenie mniej więcej. Ja nic nie jadłam aż do końca dnia. Ale widzę, że Ty to przechodzisz znacznie łagodniej niż ja

Cytat:
To ja do nich napiszę gdzie w Krakowie to ew dostanę
Oni są z Zielonek, mieszka ktoś w tamtych okolicach ?

Albo może ktoś chce coś stamtąd zamówić ze mną do jakiegoś paczkomatu (wtedy 8zł za dostawę)???
Napisz do nich, pewnie. Ja w Krakowie znalazłam tylko w dwóch aptekach (na Kurdwanowie koło Biedronki) i na Królowej Jadwigi.

Cytat:
No ja to bardziej do posta hiper w sumie odniosłam, bo z tego co wiem to ona ma króciutkie włosy, a ty i gg dużo dłuższe. Ja z resztą też i jak mi się zdarza oliwa, to schodzi minimum 1,5 łyżki stołowej i to lekko podgrzanej, bo jak zimnej to wiecej
Ale łyżka stołowa to raczje taki standard nawet przy długich gęstych wlosach (nawet Anwena daje tylko 1 łyzkę).

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Wcale się o nią nie upominałam Wyślę Ci dane, jak znajdę chwilę wolnego. Pas de panique

Hiper wygodnie by Ci było odebrać ją od mojego Tż np. dziś w Bonarce między 14 a 22? A jeśli nie to może w weekend? Wtedy on tam będzie 9-21 w sobotę i niedzielę

Jeśli odpowiada Ci dziś to poproszę o smska (nr w KKT), żebym mu przypomniała wziąć

Ja mam tak cholerny młyn w pracy, że nie potrafię powiedzieć o której (jeśli w ogóle) z niej wyjdę przez najbliższe 5-10 dni i wolałabym się nie umawiać żeby nie wystawiać ludzi (jak ostatnio Ecrulo, od której nie odebrałam hydrolatu )
Ok, to czekam na PW. Chyba, że mogę Ci przelać na to samo konto co robiłam Ci zwrot za szaliki? 155 zł? 160? Bo nie pamiętam...

Chętnie odbiorę od TŻ w Bonarce, bo mam po drodze z pracy do domu, ale nie dzisiaj, bo mam full zapchany planami dzień, ale jutro jak najbardziej. Byłabym jakoś koło 16:30. Może być? Napiszesz mi gdzie mam się stawić?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:34   #4736
Malla
Nie depcze krokusów

Czy któraś z Was lubi fan page bloga Vexgirl na facebooku?
Nie dostaję informacji o żadnych nowych postach, z fan pagem Trust nie mam takiego problemu
Cytat:
Jak już wykluczysz wszystkie przyczyny neurologiczno-krążeniowe i nic, to polecam się udać do dobrego, rozkminionego fizjoterapeuty. Czasami przedziwne objawy moga być poprostu od kregosłupa, spiętych mięśni itp. Ja obecnie chodzę co tydzień i jak mi mój Pan opowiada historie podczas ugniatania godzinnego, to nie moge czasem uwierzyć - np. pacjentka którą gardło bolało tak jak przy anginie, przebadali ją na lewą stronę i nic, zero infekcji, a gardło boli... okazało się, że to od przeciążonych i spiętych mięśni szyjnych były objawy
Ciekawe
Cytat:
Co do masażu Moja koleżanka chodziła do policealnej szkoły masażu i podczas jednego z egzaminów praktycznych należało przyprowadzić sobie "modela". Jeden chłopak przyszedł z kumplem i wylosował masaż pośladków
Stary 2012-03-21, 09:53   #4737
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Czy któraś z Was lubi fan page bloga Vexgirl na facebooku?
Nie dostaję informacji o żadnych nowych postach, z fan pagem Trust nie mam takiego problemu
Ja lubię, moja koleżanka też i wszystko hula jak powinno...

Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Czas edycji: 2012-03-21 o 09:57
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:59   #4738
Malla
Nie depcze krokusów

Hiper - a dostajesz powiadomienia w Aktualnościach czy na bocznym pasku?
Szkoda, bo laska dodała ostatnio parę ciekawych wpisów, które mnie ominęły, np. o lakierach Joko.

Dziewczyny, proszę o wypowiedzenie się w wątku regulaminowym w klubie

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-03-21 o 10:14
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:01   #4739
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
weź pod uwagę że rozmiary z najwęższymi obwodami (60-65) najszybciej schodzą i wielu już po prostu nie ma na stanie w tej chwili, więc się nie wyświetlają.
70B to średni obwód i malutki biust. dosyć mało osób ma taki rozmiar, no ale się zdarza. problem z sieciówkami jest taki, że jeżeli ktoś chce mieć wiekszą miseczkę przy tym obwodzie, to ma problem, bo znajduje tylko 75B albo co gorsza 80B czy 80C. a tu masz na przykład 70D, czyli mniej-więcej mój rozmiar. w innych modelach można znaleźć 70E czy nawet 70F, 65E i tak dalej.
nic nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
To nie chodzi o to, że 70B nie istnieje wśród uświadomionych staników, tylko noszą je osoby o złych wymiarach :P. 70 to mój obwód, a miseczka tak ze 4 razy mniejsza . To na pewno nie jest Twój rozmiar .
no i pięknie
czyli znaczy się, że przy moich pączkach nie mogę mieć takiego obwodu i małej miseczki, bo Ty masz taki obwód a dużą miskę?

Cytat:
a skąd Ty to wiesz? przecież się nie poznawałałyśmy (chyba) ew. za wyjątkiem ciucharni ale wątpię żebyś mnie kojarzyła

Cytat:
1. Od jutra w Carrefour soplica nutellowa po 19,90zł za połóweczkę. W tej samej cenie winka Shutter Home. To się nazywa dylemat

2. Acha i przeżyłam dzisiaj totalne upokorzenie u lekarza - faceta, młodego. Musiałam się rozebrać do majtek (uff tyle dobrze, że to ładne bokserki były a nie stringi) i pokazać z przodu i z tyłu, żeby oblukał moje nogi W dodatku miałam odpryskujący złoty lakier na paznokciach i nieogolone nogi. M a s a k r a. Wolę ginekologa. Powyższa obdukcja była związana z tym, że puchną i cierpną mi kończyny, ale nie spodziewałam się takiej intymnej wizyty, bo już z tym u innego lekarza byłam a dzisiaj przyszłam tylko z wynikami badań.
1. Ineso jaki dylemat? no proszę! trzeba kupić i to i to

2. też nie lubiętego typu wizyt. jakoś im człowiek starszy tym ma większy z tym problem, a podejrzewam, że on w ogóle nie zwrócił na nic uwagi i lustrował Twoje nogi szukając choroby, a nie włosów czy cellulitu.
moja Sis pracuje na bloku operacyjnym i opowiada, że pacjent to nie jest XYZ tylko woreczek żółciowy, przepuklina itd. a takie cyrki co odprawiają podczas operacji to szok! strach się kłaść pod nóż.
Z pkt widzenia pacjenta jest to niefajne, ale nie dziwę się, że tak to wygląda z perspektywy służby zdrowia.

Cytat:
bardzo ciekawe! w sumie to bym poszła, ale kolejny cały weekend na zajęciach chyba nie mam na to siły
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:15   #4740
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
no i pięknie
czyli znaczy się, że przy moich pączkach nie mogę mieć takiego obwodu i małej miseczki, bo Ty masz taki obwód a dużą miskę?

Masz większą miseczkę!
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości