|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Ja też mam większe brodawki, a sutki stoją jak w tej reklamie mentosów http://www.youtube.com/watch?v=i68gCOIsAIw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Wiedzialam, ze jak Soleilka wroci to nie bedzie mozna wyjsc z domu ani na chwile, bo zaraz 5 stron nadrabiania
![]() ![]() ![]()
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Serio, serio mam takie duże
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc się nie przejmuj. Wiele starszych osób uważa, że tylko one mogą być chore i słabe, a młodzi mają być zawsze zdrowi, sprawni i oczywiście biegać wokół nich. Dużo Ci napisałam o magnezie, ale odświeżyło mi stronę, a dziewczyny już Cię doprowadziły do właściwych wniosków, więc nie będę powtarzać. Przypominam tylko, że magnez najlepiej brać w trakcie posiłku. Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Czasem zachowanie przerwy ma znaczenie, ale to tak na marginesie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, TZ mi przysnal, wiec moge nadrabiac ![]()
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
Maciejka a w szpitalu zawsze dawali mi magnez po posiłku
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- A wiecie... w szpitalu leżała ze mną super babeczka, ma córkę Karolcię. I zaczynam żałować, że tak mam na imię, bo bym dała córci Karolcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ładny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
Zbieram się spać. Smuty tak samemu przed snem siedzieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wreszcie udało mi się zapisać i zaciągnąć tż do lekarza i co? Zapalenie oskrzeli ![]() ![]() ![]() ![]() katharinaaaa dzięki za przepis, właśnie o niego mi chodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
Pewnie nie chciała zapeszać, bo z tego co pamiętam poroniła chyba po 20tc... Może jeszcze wróci do nas
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: juz pamietam ![]()
Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość ![]() Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa ![]() Nasze Drugie Dziecko ![]() Edytowane przez Paula SHIN Czas edycji: 2012-03-20 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
cześć mamy.
Humor mam 100 razy lepszy niz rano, a to za sprawą moich głupków z pracy, którzy kupili mi wielki tort z wybuchową świeczką, do tego dostałam też fajny prezent, a do tego wszystkiego całe moje biurko było pięknie udekorowane, wszędzie był cukierki, balony, ozdoby i karteczki z życzeniami. To było naprawdę miłe. (gdyby nie to, że miałam w ch.... roboty, to byłby super dzień ![]() Odwiedzili mnie rodzice i tesciowie, było sympatycznie, właśnie pojechali. Jestem padnięta i to mówię szczerze, że po całym dniu, a wstałam o 6, mam dość i chętnie bym zasnęła i wstała jutro koło południa... Co do tej mojej szyjki i odpoczynku - gin sprawdziła mi ją na fotelu, powiedziała, że nie wygląda za dobrze w porównaniu do ostatniej wizyty miesiac temu i musi mi sprawdzić na usg dopochwowym. Na tym usg okazało się, że wygląda lepiej niż przewidywała, że nie skróciła się aż tyle ile myślała, ale i tak muszę naprawdę na siebie uważać, nie myć okien, nie podnosić rąk, nie dźwigać, starać się nie chodzić dużo po schodach ani na długie spacery, dużo lezeć z nogami wyżej. Nie zakazała mi pracować zwłaszcza, że mam pracę biurową, no ale mam sobie robić od czasu do czasu trochę wolnego. Może po świętach wezmę z tydzień wolnego... Wiem, że wam się wydaje, że ja się forsuję i nie dbam o siebie, ale jest wręcz przeciwnie. Dlatego nie wiem, skąd takie nagłe pogorszenie mojego stanu (prócz faktu choroby). Agunia, jeśli chodzi o bakterie w moczu, to u osoby nie w ciąży taki parametr 10^5 jest normalny i takich bakterii się nie leczy. Chodzi o ilość. Każdy człowiek zyje z kilkoma tysiącami bakterii nieszkodliwych. Natomiast w ciązy trzeba je wyleczyc mimo, że przechodzi się takie zapalenie bezobjawowo i wychodzi ono w posiewie tak jak mi wyszło. Nie miałam żadnych objawów, ani swędzenia, ani pieczenia, ani nic. Ale wyleczyłam antybiotykiem i jest spoko. Nie nadrobię was, może jutro? Padam na twarz... Trzymajcie się ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby jak najszybciej sie poprawilo ![]()
![]() |
#2445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby kicia szybko wyzdrowiała. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A może to grypa trzydniówka??? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój bilans dzisiaj jest straszny: 2 kanapeczki z wędliną i rzodkiewką, zupa pomidorowa, brązowy ryż ze śmietaną i cukrem (tylko taki ryż miałam ![]() Ja tez mam suty w kształcie smoczkow! nie, nie sutki, lecz SUTY! fuj... Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zgrabniutki,jeszcze taki będzie zobaczysz! Cytat:
![]() ![]() dobranoc,smacznych snów! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Hej wam dziewczynki
![]() Ja dzisiaj zaczynam 27 tydzień ![]() ![]() Co do zupki szczawiowej ja wczoraj ugotowałam i to jest moja ulubiona zupa mogę jeść ją cały czas - co do wypłukiwania wapnia - nie bez kozery ktoś wymyślił to tego jajo na twardo ![]() Do do szyjki, mój lekarz bada tylko ręcznie, i nawet mi nie mówi jaka długość, ale skoro nic nie mówi to jest ok. Po co się zadręczać. Soleilka ja wczoraj podniosłam pufę i mnie podbrzusze bo wieczora bolało.. a Ty że miałabyś jeszcze sprzątać, zwłaszcza po szpitalu.. nie bierz do głowy.. moja koleżanka też gadała że muszę dużo chodzić bo nie urodzę ![]() a rozstępy mi się zrobiły w 3mc już, a pracowałam do 5 na kuchni, więc nie leżałam za dużo ![]() Linka25 zyłki się pokazują na piersiach bo powiększają się gruczoły mleczne i dlatego te żyłki widać .. mi już żyły na brzuchu się pokazały kathrinaaaaa mi pierwsza siara pokazała się na początku 18t, raz kropelki, raz aż plamy były na koszulce, ale pytałam o to lekarza i powiedział że u jednych się pokazuje wcześniej u innych przed porodem a u innych dopiero po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |||
Zakorzenienie
|
witam wieczorne zarłoki
![]() gardło mnie boli ![]() wstałam dzis wczesniej by Was nadrobic, wypic kawe i wyszykowac sie w żółwim tempie do neurologa. MAm na 8.45. Ale pojde juz o 8 zanim sie doczłapie to akurat. Wiec mam godzine na wyszykowanie sie ![]() ![]() Cytat:
![]() ładny ![]() Cytat:
![]() tez mam smoczki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Wczoraj już nie poczytałam co u Was, kiepsko się czułam i prawie cały dzień przeleżałam w łóżku. Ale dzisiaj będę już miała więcej siły i czasu ![]() Miłego dnia Mamusie Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzięki za info o bakteriach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Coś jeszcze mało tych imion na pierwszej stronie ![]() Ja mam nadzieję że dowiem się w połowie kwietnia kto zamieszkuje mój brzucholek ![]()
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-03-21 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już niedługo zobaczysz swojego Robaczka ![]() Cytat:
ja wczoraj powiedziałam cztery imiona Tż (Kornelia,Wiktoria,Julia, Ada) i jak narazie zadecydowaliśmy że będzie Wiktoria ![]() szybko wstałam bo już o 7 ![]() ja nie wiem co tak szybko się budzę kiedyś spałam do 9 a moją Kruszynka to już tak kopie ![]() wczoraj jak oglądałam ,,Barwy Szczęścia " to caly czas dawała czadu ![]()
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2457 | |
Wtajemniczenie
|
Paula SHIN
jak możesz to wpisz imię mojej niuni na pierwszą stronę WIKTORIA ( jakby się coś zmieniło to dam znać ) ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
to musisz Go namówić ![]() mojemu najbardziej się to podoba z tych wszystkich które mi się podobają ale fakt ciężko tak dla swojej pociechy wybrać imię ![]()
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na razie mam tylko dla chłopca - zobaczymy czy moje przeczucie się sprawdzi ![]() tydzień temu mój tata strasznie mnie męczył o imię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2459 | |
Wtajemniczenie
|
hehe a ja już się tak nastawiłam na ta dziewczynke a jaja by były jakbym poszła teraz w kwietniu na USG a okazało by się że babka się pomyliła i jednak chlopiec
![]() już widze mojego Tż jaki byłby zachwycony choć nie powiem juz teraz mówi do brzuszka że ,,jego niunia " ![]() śmiejemy się że oni chodzą w ttym samym czasie spać hehe bo jak tż przysypia to mała przestaje kopać jakieś takie mam przeczucie że będzie bardziej podobna do Niego ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
ostatnio u Tż przyszła teściowa wciskala nam zebysmy dali Małgosia a w życiu nie chcę ![]() a jak powiedzieliśmy że jakby jednak okazał się chlopiec to będzie Wiktor to jakie było oburzenie masakra ! ,,o nie tylko nie Wiktor, brzydko ! " i takiego typu teksty! pewnie oni by chcieli żebym dała takie imię jak oni sobie życzą ![]()
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, mój nic do brzucha nie mówi ![]() może dlatego że w zasadzie to nie bardzo go widać? coś czuję w brzuchu ale nie wiem czy to już to ![]() takie lekkie puknięcia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.