|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Hej, już Was przeczytałam, wszystko... Na dziś też wybywam, napierw do dentysty, później na zakupy.
Co do chrzestnych to my bierzemy najbliższych, żeby dzidzia miała kontakt z tak ważnymi osobami. Ja swoją chrzestną widziałam 5 razy w życiu i na tym chyba się skończy. Też mam ochotę buszować po sklepach, kupować malutkie śpioszki, czapeczki ale zaczekam do maja... Narazie mam 2 niebieskie bodziki, mąż dostał od kolegi.
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaaaj! Zanim nadrobię was ( na szczęście tylko 1,5 strony
) to muszę napisać że:Byłam jak wiecie wczoraj na USG genetycznym no i bałam sie ze bobra mi spenetrują tysz ale na szczęście nie doszło do tego Oglądaliśmy dzidziusia, pan doktor sie podniecał DOSŁOWNIE jaka to ja jestem przezierna No ale do dzidziusia idżmy Pan doktor ciągle mówił ze dzidziuś piękny ze pięknie widać że sie rzadko zdarza żeby taki obraz był czyściutki i żeby dzisiuś taki piękny i że grzeczny bardzo bo leżał sobie grzecznie jak go pan doktor mierzył upatrty był nie chciał się naprężyć do jednego pomiaru po mamusi to ma ssał paluszka sobie i leżał patrzył sobie na nas czasami i ma 6,1 cm długości, tętno 166, przezierność 1,6 , w główce wszystko pięknie, serducho pan doktor powiedział wali jak młot bardzo zdrowe i silne ma podobno , rączki ma dwie i nóżki też a pomiędzyyyy Mamusia wiedział no mamusi nikt nie oszuka CHŁOPAK!!! na 90% co prawda bo pan doktor mói ze potwierdzić trzeba na następnym USG bo moze to być skóra zawinięta tysz ale raczej nie no nawet TŻ sam to zauważył i nic nie powiedział potem ja to widziałam i krzycze: widziałam chyba siusiaka pnie doktorze no i pan doktor mówi: no właśnie nie chciałem mówić bo jeszcze nie ma 100% pewności ale wygląda na to że to chłop jak dąb rośnie i pyta a mamusia co chciała? no i ja mó3wie ze mamusi obojętne ale wiedziała od testu ze to chłopak tam siedzi nananananana czyli z kalendarzem chińskim się sprawdzi jak mu siusiak nie odpadnie na maila ![]() a i prosze o zmianę terminu porodu ba 28.09.2012 bo jak się okazuje i z OM i z USG wychodzi że ciąża ma 12t + 5 dc i idealnie się pokrywa własnie to sie pan doktor zdziwił jejejeje czyli jestem wrześniowa mama
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-03-21 o 08:35 |
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Hanuś ciesze się niezmiernie ... i nasze dzieciątka mają podobne wyniki
piknie
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
dziękuję wszystkim za życzenia zdrówka dla córki choć ja wczoraj w drodze do reumatologa miałam wiosenny spacerek - przynajmniej tyle
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
i pan doktor powiedział że bardzo jest grzeczny dzidziuś i że lubi pokazywać co ma między nóżkami
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm po mamusi tego nie ma więc hmm albo po tatusiu albo po ex ?
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje dziewczynki wspanialych wynikow!!
to takie piekne i nie zapomniane chwile. mozne o tym czytac i czytac w niskonczonosc jak czlowieka cieszy taki maly 6 cm widok. toz to piekne jest! czytalam o waszym podejsciu do chrzestnych: no niby taka jest glowna teoria ze chrzestni sa na w razie W wybrani. mi nie bylo dane zostac chrzesta mojego brata bo moja "wspaniala" bratowa wziela sobie swojego brata i kuzynke. bardzo to przezylam no ale coz.tak byl ich wybor. my chyba wezmiemy moja najlepsza przyjaciolke i brata tz. bo mysle ze czasami ma sie dluzej i lepsze konktaky z przyjaciolmi niz z rodzina. ja moich chrzestnych widzialam tylko 2 razy w zyciu. nawet na moj slub zadne nie przyjechalo. a przyjaciol mozna miec cale zycie. i z takie zalozenia wychodze. co do ubranek itp. to ja bede miala po bracie tz. oni maja 3 dzieciaczkow tak wiec cos tam nam sie na pewno trafi. troche mi to na reke bo faktycznie te maluchy tak szybko wyrastaja z tych ubranek ze szok. no ale tak jak tamlin111 pisala- trzeba miec tego troche bo a to mu sie uleje albo gora albo dolem to na zapas trzeba miec. ale tez nie moge sie juz doczekac jak zaczne to prac, prasowac i ukladac. jedynie co mam jak narazie to kocyk mama mi kupila, taki w serduszka-cudny! a mnie dzisiaj tak glowa nawala ze hej
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
#3010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Konczi co to za świątynia ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
jak jeszcze podibny bedzie z wyglądu do ex to jak ja mu to wytłumaczę |
||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie też nie wiem bo już nikt nie odpisała mi na tą świątynię ale chyba coś świętojańskiego to było ... mi jednak moje pomogło i byłam szczęśliwa
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
a njgorsze jest to ze mnie czeka dzisiaj wielkie sprzetanie bo jutro rodzice wpadaja z wyzyta na kilka dni. i zawsze jak przyjezdzali to bylo wysprzatane ne cycus-gancus ale dzisiaj chyba nie dam rady tak. nie dosc ze mi sie nic nie chce to jeszcze ta glowa. no nic oby przeszlo. ide sie legnac jeszcze na chwile i smarne sobie jakas mieta po czole.
|
#3013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpisała ci wczoraj któras bosze jeszcze nie pamiętam tych ników ale wiem ze właśnie wczoraj pisała dziewczyna o tym ciebie cytując
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sylwia wybacz ... głowa bolała mnie hmm w zeszłym tygodniu więc wówczas zwracałam uwagę ... lecę zanotować
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
na 98 stronie pisze ze to "swiatynie niebios" sie nazywa. a gdzie to sie kupuje, u jakiegos szamana? czy normalnie apteka?
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
a mnie dzisiaj tak glowa nawala ze hej
paracetamol, balsam na skronie "Światynia niebios" do kupienia w aptece Edytowane przez sylwia-0071 Czas edycji: 2012-03-21 o 09:04 |
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie było mnie jakiś czas, nadrabiam zaległości specyfik nazywa się: "Świątynia niebios"[/QUOTE] a ja myślałam że to świętojańskie było coś ... ale teraz zapamiętać świątynia niebios ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Świątynia niebios - balsam Opis Środek dorażnie przeciwbólowy, rozgrzewający, antyseptyczny i łagodzący podrażnienia skóry. Skład 100 g maści zawiera: mentol 8,0 g, kamfora 9,0 g, ol. mięty pieprzowej 4,0 g, ol. kamforowy 0,6 g, ol. eukaliptusowy 4,5 g, ol. gożdzikowy 2,3 g, ol.cynamonowy 1,1 g, żywica czarciuka smoczego 1,0 g. Wskazania Pomocniczo w bólach typu migrenowego oraz dolegliwościach związanych z chorobą lokomocyjną (zawroty głowy, nudności). Przy schorzeniach górnych dróg oddechowych (katar, kaszel, zapalenie zatok lub oskrzeli, przeziębienie) oraz objawach związanych z grypą. W bólach stawowych,mięśniowych i nerwowych, pomocniczo w bólach reumatycznych. Lekkie oparzenia, ukąszenia komarów i użądlenia owadów. Dawkowanie Wyłacznie do użytku zewnętrznego. W przypadku bólu głowy typu migrenowego oraz zawrotów głowy i nudności nacierać i masować czoło,skronie i kark. Przy katarze, przeziębieniu i grypie smarować podnosem, natrzeć klatkę piersiową okryc ciepła tkaniną oraz rozpuścić trochę maści w gorącej wodzie i wdychać parujące olejki lotne. W bólach stawowych, mięśniowych, reumatycznych i nerwobólach nacierać i masować miejsca bolące. Miejsca lekko oparzone, ukąszone przez komary lub użądlone przez owady posmarować niewielką ilością maści. Zaleca się nacieranie i inhalacje balsamem 1-3 razy dziennie, szczególnie przed snem. Działanie Środek dorażnie przeciwbólowy, rozgrzewający, antyseptyczny i łagodzący podrażnienia skóry. Przy bólach głowy typu migrenowego oraz dolegliwościach związanych z chorobą lokomocyjną smarowanie czoła iskroni łagodzi objawy i daje uczucie ochłodzenia. Przy schorzeniach górnych dróg oddechowych przebiegających z obrzękiem śluzówki nosa,wdychanie olejków eterycznych przynosi ulgę w oddychaniu. Nacieranie maścią klatki piersiowej oraz miejsc bolących powoduje rozszerzenie naczyn krwionośnych i poprawia krążenie w skórze i tkance podskórnej,co wywołuje uczucie ciepła. Przeciwskazania Nie stosować u dzieci poniżej 3 lat i u osób uczulonych na którykolwiekze składników. U dzieci nie smarować twarzy i szyji. Unikać kontaktumaści z oczami.
|
|
#3020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic nie szkodzi ja tez duzo rzeczy przegapiam, zreszta nie mam wprawy w udzialach w forum, pierwsze moje forum na ktorym staram sie udzielac
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO się śmiejesz? może miała na myśli zielarski sklepik z szamanem na powitanie
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
pierszy raz cytat w ramce mi sie zrobil
ciekawe jak to sie stalo??? jestem zielona w tym temacie
|
|
|
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
no bo ten szaman taki smieszny
a ty konczu znasz jakiegoś podobno
|
|
|
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj spotkałam się z koleżanką, która jest w 26 tc, przez ostatnie 3 tygodnie przytyła sobie 5 kilogramików. Wcześniej przez całą ciąże 4. Więc nie ma dziewczyny co płakać, że się kg przybyło, później to będzie mega przybieranie na wadze. Sama księżniczka 3 tygodnie wcześniej ważyła 600 gram teraz 1 110 g.
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak bierzesz sobie cytuj co nie? no to ten tekst aby sie poprawnie zacytował musi zawierać na początku wszystkie znaczki .. cholera musze iśc na explorela zeby zobaczyc bo na operze to mi pisze [ QUOTE=( kogo cytujesz) ] no i jak chociaż skasujesz nie chcący np ] to juz dupa cytat nie bedzie w ramce zacytowany czaisz?? no czaidsz musisz czaić
|
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ba ... nie czepiaj się mego szamana bo ja go kofam miłością szamańską i jest wyjątkowym człowiekiem który pomaga ... tak zwyczajnie i wierzę w jego zdolności mam przykład na najbliższej osobie więc wara od Jacusia - tak ? ![]() ![]() Cytat:
nie no ja nie płaczę ... ja mam spory zapas tak? więc myślę że to być może temu tak jest
|
|
#3030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm.... chyba tak ![]() i sie udalo!!!! jupi dzieki dziewczyny
Edytowane przez sylwia-0071 Czas edycji: 2012-03-21 o 09:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

ale zaczekam do maja... Narazie mam 2 niebieskie bodziki, mąż dostał od kolegi.

) to muszę napisać że:
Pan doktor ciągle mówił ze dzidziuś piękny ze pięknie widać że sie rzadko zdarza żeby taki obraz był czyściutki i żeby dzisiuś taki piękny

hmm po mamusi tego nie ma więc hmm albo po tatusiu albo po ex ?