mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 08:48   #1741
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny zageszczacie juz mleko na noc kleikiem??? Bo tak kombinuje zeby mlody dluzej spal[COLOR="Silver"]
ja już od dawna ale śpi tak samo

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 08:52   #1742
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ja już od dawna ale śpi tak samo
lee szkoda.
mlody zasnal o 19, wstal o polnocy, potem o 3, potem o 6:/
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 08:58   #1743
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy i my

co do nocki, to juz 3cia z rzedu jak mloda budzi sie o 1 na amciu ... ale mam cicha nadzieje ze samo przejdzie bo juz tak ładnie omijała to karmienie... moge pow. ze nam bez rzadnych ksiazek "plan dnia" wlasciwie sam sie wyregulowal... o 19 mloda juz kima (do 30 min poslizgu moze byc jak np w gosciach jestesmy czy poprostu chce posiedziec chwilke dluzej) , potem spimy do 1 (od 3ch dni, wczesniej nie budzila sie) potem amciu 4 i wstajemy o 6... 45 min w lozeczku z mamą zabawy, lezaczek i o 8 (do 20 min poslizgu) 1h drzemki... a potem to juz roznie bez jakichs szczegolnych godzin

od wczoraj stosuje masc wyszczuplającą eveline slim 3d... do tego majty wysokie sciągające... grzeje jak ta lala 2 razy dzinnie bede sie smarowac i zobaczymy... bo cos do cwiczen, poza spacerami sie przemoc nie moge

ANIU suuuuper że sie pojawiłaś bardzo mi przykro że Liluś tak aktywna jest az za nadto i tak bardzo potrzebuje Ciebie... mam nadzieje ze jakos uda Wam sie dogadac i znajdziesz chwilke dla siebie i np na wizaz a moze mleczko jakie jej dajesz (mm) jest za rzadkie... sprobuj moze mnie wody, wtedy podobno jest bardziej sycące albo swoje słasne ściągaj i zagęszczaj kleikiem czy kaszką... przecież to już duża panna mam nadzieje ze niedługo, lada moment, napiszesz że problem sie rozwiązał i jak ręką odjął

LORI mam identyczne zdanie... fajnie wiedziec ze o tej czy tamtej mloda ma drzemki idt, bo latwiej sobie zorganizowac dzien, ale niech to bedzie naturalne... moim zdaniem nauka takiej dyscypliny od do, teraz spisz bo 13ta... odbiera nam radosc z macierzynstwa... ale wiadomo... kazdy lubi cos innego, sa mamy ktore lubią miec wszystko uporzadkowane i tak tez wychowują swoje dzieci, ja naleze do tych spontanicznych i swobodnych

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:03   #1744
nikaa2
Wtajemniczenie

oj gryzie gryzie
myslałam, że tż zagryzę jak go rano obudził budzikiem,pomimo ze go 4x prosiłam o wyłączenie a za 5tym obudził łobuziaka

metoda na głoda :P a śpisz z nim w łóżku, tak jak ja?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:04   #1745
glamourous
Zakorzenienie

U nas dzis w nocy byly karmienia co 2 godz
A po poludniu mamy szczepienie
Stary 2012-03-21, 09:05   #1746
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
lee szkoda.
mlody zasnal o 19, wstal o polnocy, potem o 3, potem o 6:/
moja zasypia ok. 19 budzi się ok.23 potem 2 i 6 tak było n samym mleku jak i na kleiku teraz o tej 23 tylko pije a je o 2

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:10   #1747
goldika
Zakorzenienie

wygralam http://allegro.pl/show_item.php?item=2210670721
Stary 2012-03-21, 09:13   #1748
glamourous
Zakorzenienie

Dalia absolutnie sie zgadzam
Mi tam wisi czy male usypiaja przy cycu czy same czy na rekach- wazne zeby spaly
I jestem za dawaniem dziecku czefgo potrzebuje tzn jesli chce byc akurat na rekach to biore, uwazam ze czulosci, przytuLania nigdy nie za wiele i to dziecka nie zepsuje. Tak jak z karmieniem- jesli potrzebuja jesc czesciej niz co 3 godz to widac sa glodne. Sama tez mam dni ze mi sie chce jesc a czasem sie nie chce
A na dyscypline przyjdzie jeszcze czas
Stary 2012-03-21, 09:16   #1749
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Mi tam wisi czy male usypiaja przy cycu czy same czy na rekach- wazne zeby spaly
I jestem za dawaniem dziecku czefgo potrzebuje tzn jesli chce byc akurat na rekach to biore, uwazam ze czulosci, przytuLania nigdy nie za wiele i to dziecka nie zepsuje. Tak jak z karmieniem- jesli potrzebuja jesc czesciej niz co 3 godz to widac sa glodne. Sama tez mam dni ze mi sie chce jesc a czasem sie nie chce
tez sie zgadzam bedzie mial kilkanascie lat to nie bedzie chcial sie przytulac wiec korzystam poki moge
Stary 2012-03-21, 09:17   #1750
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
super, sliczna

glam
i tej wersji sie trzymajmy... moje też często je a sumie może podjada... najwyraźniej tego potrzebuje.... ja też uwielbiam gdy jest we mnie wtulony ))))))))))))0
Stary 2012-03-21, 09:24   #1751
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Chociaż u mnie do d..y poranek... Wstałam chyba lewą nogą, bo pokłóciłam się z tż-em... Teraz tak siedze i myśle i kuźwa nie wiem, co mi odbiło ????????????????????????? ????????????????????????? ?????????

Lori witaj
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:31   #1752
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Muffi az edytowalam tamtego posta bo normalnie mi sie slabo zrobilo, jak zapytalas czy prowadze eksperyment podajac puste cycki dziecku
Przepraszam, nie chcialam cie straszyc

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
ja też mam taką nadzieję na razie to ona sama nie wie co chce, a ja albo mam mało pokarmu albo nie wiem wczoraj w nocy wstawała co godzinę na jedzenie dzisiaj miałam nerwa i jej robiłam butle w dzień a jak dałam jej cyca to za niecałą godzinę znowu wołała a jak zaraz po tym dałam jej mleko to zjadła 60 ml chyba mam mało pokarmu bo nawet się denerwuje przy jedzeniu

A propo łapania za stopy nasza akrobatka już sobie wkłada palce u nóg do buzi(wszystkie skarpetki ma mokre też już widzę białe punkty na dziąsłach więc pewnie niedługo jej wyjdą.
dla malej
Aniu a moze od zabkow te kupki czeste i budzenie w nocy... mam nadzieje, ze jak wyjda to wszystko wroci do normy

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Bahamadia dzięki za kciuki chyba pomogły mała popłakała chwilę ale jak tylko dostała smoka to się uspokoiła i zaraz go wypluła

aaaaaaa no isię pochwalę Wandusia dostała dziś pierwszy raz jabłko z marchewką ale jej smakowało zaciskała piastki łapała mnie za rękę w której trzymałam łyżkę i unosiła głowę i barki byle tylko szybciej łyżka trafiła do ust
brawo

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
my old prze 6 na nogach czekam do 8moze uda sie pojsc spac... chyba ponownie wybierzemy sie do lekarza bo nie ma zadnej zmiany w kaszlu i katarze mloda ma problem ze snem tak ja meczy
zdrowka zycze

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
moze i zdrowo ,ale niewyspana mama gryzie...a w cycach susza.moze danio jej zapodam jako metoda na gloda

Cytat:
U nas dzis w nocy byly karmienia co 2 godz
A po poludniu mamy szczepienie
zeby malenstwa nie plakaly

Cytat:
fajna, taka ''dorosla''

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
super, sliczna

glam
i tej wersji sie trzymajmy... moje też często je a sumie może podjada... najwyraźniej tego potrzebuje.... ja też uwielbiam gdy jest we mnie wtulony ))))))))))))0
Wlasnie dlatego chociaz w cyckach malo nocne karmienie zostalo uwielbiam jak maly rano wtula sie w cyca i spimy dalej...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:34   #1753
princessskaa
Wtajemniczenie

Moja gwiazda wstała dzisiaj o 5:30, a teraz zrobiła sobie drzemkę.

Pisałyście o mm - nasza dostaje Bebiko, trochę ulewa, ale nie wiem w sumie czy to przez mleko...bo bez niego też ulewała. Na razie nie będę zmieniać i zobaczymy

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Aniu niezła akrobatka z córy Moja jeszcze nie wie, że ma stopy
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:35   #1754
ggoraa
Zadomowienie

Hej
Nocka w miare- cyc o 1 i o 6. Teraz chcialam jej dac butle...pociumkala troszke i koniec. Moze musze ja wziasc na przetrzymanie? Lewy cyc kapec- obolaly zreszta, prawy zjedzony o 6
Glowizna mi peka strasznie. Ide po kawe
Stary 2012-03-21, 09:35   #1755
nikaa2
Wtajemniczenie

princess
to wina przesilenia wiosennego ja dzisiaj myślałam, ze wgryzę sie w tętnicę tżta

muff
masz wiadomosc
Stary 2012-03-21, 09:39   #1756
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam =

Cytat:
Napisane przez Lori22 Pokaż wiadomość

Przed urodzeniem sie Leny przeczytalam stosy poradnikow, szczegolnie ksiazki "zaklinaczki dzieci" Tracy Hogg. Zrobilam nawet notatki i zaklinalam sie, ze mloda bedzie spala tylko w swoim lozeczku, nie bede jej usypiac przy piersi itd. Rodzice przyjechali nam pomoc po jej porodzie, tato usypial ja na poduszce i tak uspiona budzila sie przy kazdej probie odlozenia do lozeczka. Ja mialam baby blues i warczalam na wszystkich. Jak tylko pojechali chcialam by wszystko wygladalo jak w jej ksiazkach. Udalo mi sie to kosztem karmienia piersia, o czym kobieta nie ma pojecia, bo wedlug niej karmienie dziecka na zadanie jest glupim wymyslem, we wszystkim trzeba trzymac sie sztywnego planu. Dzieci to nie roboty. Musielismy wracac wczesnie od znajomych, bo przeciez mala trzeba wykapac o 6, zaburzymy jej plan dnia itd

Laure wychowujemy inaczej bo teraz wiem jak szybko dzieci rosna, nie przejmuje sie planem dnia, a mala najbardziej lubie usypiac w chuscie, jak jest tak blisko mnie.
Podoba mi sie Twoje podejscie .Ja w ogole nic nie czytam,ze trzeba tak,czy siak.Pierwsze 6 tygodni Amelke tylko nosilam,bo ona tak chciala.Wszyscy do okola oczywscie "nie nos,bo nauczysz",blablabla...!!I ktoregos dnia sama stwierdzila,ze juz nie chce byc noszona .Teraz zasypia roznie:przy cycku,albo tylko lezy sobie kolo mnie,czasem chce sie lekko pobujac.Oprocz ostatniego tygodnia,ale to mogl byc jakis skok rozwojowy.Dziecko jest tylko raz dzieckiem i trzeba sie tym nacieszyc

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
lekarz kazał zacząć wprowadzać jedzenie stałe tym bardziej że mam kryzys laktacyjny i wieczorem po 3 godzinach ściągnęłam tylko 30 ml.... wkurza mnie to... bo jak mam mleko to tyle że 2 bym spokojnie nakarmiła, a jak nie ma to nie ma wcale... starsznie mi przykro.... tak bardzo lubię karmić piersią, trudno mi sie pogodzić z tym że to już koniec... ale co poradzić, przeciez nie wyczaruje

Ggoraa widać każde dziecko inne bo moja właśnie akceptuje tylko bebiko, jak dostanie bebilon to drze się w niebogłosy, enfamil piła ale się krzywiła strasznie. dobrze że na rynku jest taki wybór i można dziecku podac cos co mu zasmakuje

aaaaaaa no isię pochwalę Wandusia dostała dziś pierwszy raz jabłko z marchewką ale jej smakowało zaciskała piastki łapała mnie za rękę w której trzymałam łyżkę i unosiła głowę i barki byle tylko szybciej łyżka trafiła do ust
A moze w tych momentach odciagaj mleko i mroz na pozniej?
Ja mialam w weekend kryzys i uratowal mnie znowu laktator,o dzieki za ten cudny wymyslunek .
Fajnie,ze smakowalo :brawo:.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
-

nikt na siłe nie będzie tutaj zmuszał do pisania przecież...
Nie,no jasne.Ja tylko mowie,ze sie meldowaly,czyli wszystko u nich w porzadku.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Chociaż u mnie do d..y poranek... Wstałam chyba lewą nogą, bo pokłóciłam się z tż-em... Teraz tak siedze i myśle i kuźwa nie wiem, co mi odbiło ????????????????????????? ????????????????????????? ?????????

Lori witaj
A moze @ sie zbliza

Lori witaj .Fajnie,ze zdecydowalas sie odezwac .

Ania a probowalas jej dawac inne pokarmy?Moze pisalas,ale mi umknelo :/

Mam w lodowce troche odciagnietego mleka i zastanawiam sie,czy zrobic na nim kaszke dla malej (mam bezcukrowo-bezglutenowa).Jak myslicie ??

Mojemu psu cos sie ostatnio pomylilo,bo wlazi do lozek ,a nigdy nie mial ma to pozwolone.Przed chwila poszedl sobie do sypialni,polozyl sie kolo malej (spi teraz w naszym lozku) i sobie kichal
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:40   #1757
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Lori witaj

Witaj w klubie
Z tym, że ja swojemu zrobiłam jazdę w Piątek jak wrócił z pracy.
Ale przynajmniej od tego czasu chodzi jak zegareczek
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:42   #1758
OlusiaS
Wtajemniczenie

Zmysl moze poczekaj jednak do jutra.Czesto z chorobskami tak jest,ze 2-3 dni nie ma poprawy,a nagle znikaja.Zycze zdrowka dla malenstwa .
U nas katarek sie pojawil dzisiaj .Albo ja ja zarazilam albo za dlugo na dwor wychodzimy :/
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:42   #1759
nikaa2
Wtajemniczenie

Seonko
doszły kołysanki
Stary 2012-03-21, 09:50   #1760
fatal21
Wtajemniczenie

nika mala spi ze mna a tz w 2pokoju bo pracuje fizycznie 10h wiec niech sie wysypia.moja krolowa spi nad ranem na mojej poduszce i wtedy nic jej nie przeszkadza,a ja mam wyrzuty bo nie powinna ale jak cala noc pobudka co 1godz to nie daje rady.przynajmniej te 1,5mam dobrego snu.teraz oczywiscie odsypia przy cycu jak zawsze a matka oczy na zapalki

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

ja tez nie czytam mama miala nas4 i bez poradnikow dala rade.jeszcze w zyciu bedzie musiala sie zdyscyplinowac wiec teraz niech ma swobodeja wczoraj sie na Tz wyzylam nieslusznie ale czasem co w sercu to na jezyku..ZMYsl ale u Glam z kataru zapalenie pluc bylo pamietasz?moze lepiej niech lekarz osluvha
Stary 2012-03-21, 10:05   #1761
elf27
Zadomowienie

dziewczyny w czym śpią Wasze maluszki i jaką temperaturę macie w domu/ grzejecie jeszcze?
Stary 2012-03-21, 10:09   #1762
truscafka
Zadomowienie

hejka! U nas nocka średnio :/ o drugiej karmienie bo tż wlaśnie o 2.00 pojechał skontrolować budowę bo mieliśmy kable zostawione no i mały się przebudził.... kolejne o 6...

goldi gratuluję fajna kurteczka

teraz mały leży na macie i broi

dziś tylko na chwileczkę do pracy bo wprawiają nam okna i muszę jechać obejrzeć

dziewczyny współczuję Wam przeżyc z zaparciami itp problemami z jelitkami.... u nas na szczęśćie nic nigdy takiego nie było

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:10   #1763
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie

ja poradniki czytam bo chce jednak cos wiecej wiedziec niz to co sie domyslam i wole miec wybór działania.pare rzeczyu sie sprawdziło

tez dzis wstalm lewa noga i jestem wśśśśśściekłłłłłłaaaaaaaa aa

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:14   #1764
elf27
Zadomowienie

ja też czytam, ale jestem mimo wszystko zwolenniczką ufania własnej intuicji no i na pewno NIE tresowania maluszka pod swoje potrzeby, ale każdy robi jak uważa
Stary 2012-03-21, 10:15   #1765
nikaa2
Wtajemniczenie

śpi w pajacu
a temp. mamy ok 22-23 stopni
nie grzaliśmy w ogóle- wiesz domena bloków... nawet za ciepło jest czasami... np. dzisiaj już 23,5 stopnia
niedługo na spacerek to wywietrze i obniżę temperaturę w mieszkaniu

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
dziewczyny w czym śpią Wasze maluszki i jaką temperaturę macie w domu/ grzejecie jeszcze?
Stary 2012-03-21, 10:18   #1766
ggoraa
Zadomowienie

SUKCES!!! Zjadla 80 ml mleczka
Teraz sie cos wkurza i pluje, pewnie pora na spanie.
Cytat:
Ja nie grzeje, mieszkanie baaardzo cieple- 24/25 non stop. Mala spi w body na dlugi rekaw i spiworku- bez skarpetek, a jak spiworek w praniu to zakladam polspiochy. Przykrywam kocykiem cienkim, ale tylko po to aby sie wtulila do usniecia, pozniej spi odkryta.
Stary 2012-03-21, 10:21   #1767
nie _wiem
Raczkowanie

Elf moja śpi w body z krótkim rękawem i pajacu, a w domu jest ok 22 stopni, na noc pakuję ją to śpiworka bo się strasznie rokkopuje, ma nad ranem zimne łapki ale nosek i kark cieplutki, to samo ze stopami także mysle że jej za zimno nie jest
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:22   #1768
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
sam pajac ok 22st w pokoju.
Stary 2012-03-21, 10:24   #1769
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

dokladnie... poza tym za chwile koniec czulosci, pieszczot, tulenia, bo bede juz za duze chociaz mam nadzieje ze moja cora i tak od czasu do czasu przytuli maminke stana sie dzieciaki duze, niezalezne... wiec ja tam korzystam z tego co mam na maxa

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:29   #1770
kasia_aa
Zadomowienie

witam wszystkich, od rana próbuje coś napisac...my tez mamy te noce ostatnio jakieś chodzone, mały postanowil jeść co 2 godz głodomor sie zrobił, a to dobre nikaa2 z tym jedzeniem często a mało coś w tym jest hehe

wogóle wydawało mi sie że znalazłam patent na nasze histerie przed spaniem, zauważyłam że mały potrzebuje więcej snu w ciągu dnia i zaczełam go częściej usypiać, to po pierwsze, a po drugie to w gondoli (moja sie buja jak koń na biegunach) zdecydowanie lepiej wychodzi mu w niej usypianie niż u mnie na rekach, może sie jeszcze swobodnie powiercić a ja go blokowałam wiadomo jak trzymałam, tylko chyba konsekwencją tego dłuższego snu w ciągu dnia jest mniejsza jego ilośc w nocy nie wiem co gorsze, placz w dzien czy buszowanie w nocy

wyglada na to ze te histerie wynikały z przemęczenia, tylko ile on powinien w takim razie spac w dzień? coś mi tu nie gra zobaczymy co przyniosa kolejne dni

własnie usypiałam go 40 min, zasnal na moich rekach wkoncu, odkładam do łozeczka a on oczy jak 5 zł, obudzony i wypoczety...
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości