|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
ja już od dawna ale śpi tak samo
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy i my
co do nocki, to juz 3cia z rzedu jak mloda budzi sie o 1 na amciu ... ale mam cicha nadzieje ze samo przejdzie bo juz tak ładnie omijała to karmienie... moge pow. ze nam bez rzadnych ksiazek "plan dnia" wlasciwie sam sie wyregulowal... o 19 mloda juz kima (do 30 min poslizgu moze byc jak np w gosciach jestesmy czy poprostu chce posiedziec chwilke dluzej) , potem spimy do 1 (od 3ch dni, wczesniej nie budzila sie) potem amciu 4 i wstajemy o 6... 45 min w lozeczku z mamą zabawy, lezaczek i o 8 (do 20 min poslizgu) 1h drzemki... a potem to juz roznie bez jakichs szczegolnych godzin od wczoraj stosuje masc wyszczuplającą eveline slim 3d... do tego majty wysokie sciągające... grzeje jak ta lala 2 razy dzinnie bede sie smarowac i zobaczymy... bo cos do cwiczen, poza spacerami sie przemoc nie moge ![]() ANIU suuuuper że sie pojawiłaś bardzo mi przykro że Liluś tak aktywna jest az za nadto i tak bardzo potrzebuje Ciebie... mam nadzieje ze jakos uda Wam sie dogadac i znajdziesz chwilke dla siebie i np na wizaz a moze mleczko jakie jej dajesz (mm) jest za rzadkie... sprobuj moze mnie wody, wtedy podobno jest bardziej sycące albo swoje słasne ściągaj i zagęszczaj kleikiem czy kaszką... przecież to już duża panna mam nadzieje ze niedługo, lada moment, napiszesz że problem sie rozwiązał i jak ręką odjął ![]() LORI mam identyczne zdanie... fajnie wiedziec ze o tej czy tamtej mloda ma drzemki idt, bo latwiej sobie zorganizowac dzien, ale niech to bedzie naturalne... moim zdaniem nauka takiej dyscypliny od do, teraz spisz bo 13ta... odbiera nam radosc z macierzynstwa... ale wiadomo... kazdy lubi cos innego, sa mamy ktore lubią miec wszystko uporzadkowane i tak tez wychowują swoje dzieci, ja naleze do tych spontanicznych i swobodnych
|
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
oj gryzie gryzie
myslałam, że tż zagryzę jak go rano obudził budzikiem,pomimo ze go 4x prosiłam o wyłączenie a za 5tym obudził łobuziaka ![]() metoda na głoda :P a śpisz z nim w łóżku, tak jak ja?
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis w nocy byly karmienia co 2 godz
A po poludniu mamy szczepienie
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
moja zasypia ok. 19 budzi się ok.23 potem 2 i 6 tak było n samym mleku jak i na kleiku teraz o tej 23 tylko pije a je o 2
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia absolutnie sie zgadzam
Mi tam wisi czy male usypiaja przy cycu czy same czy na rekach- wazne zeby spaly I jestem za dawaniem dziecku czefgo potrzebuje tzn jesli chce byc akurat na rekach to biore, uwazam ze czulosci, przytuLania nigdy nie za wiele i to dziecka nie zepsuje. Tak jak z karmieniem- jesli potrzebuja jesc czesciej niz co 3 godz to widac sa glodne. Sama tez mam dni ze mi sie chce jesc a czasem sie nie chce A na dyscypline przyjdzie jeszcze czas
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie mial kilkanascie lat to nie bedzie chcial sie przytulac wiec korzystam poki moge
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() glam i tej wersji sie trzymajmy... moje też często je a sumie może podjada... najwyraźniej tego potrzebuje.... ))))))))))))0
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Chociaż u mnie do d..y poranek... Wstałam chyba lewą nogą, bo pokłóciłam się z tż-em... Teraz tak siedze i myśle i kuźwa nie wiem, co mi odbiło ????????????????????????? ????????????????????????? ?????????Lori witaj |
|
|
|
#1752 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla malej![]() Aniu a moze od zabkow te kupki czeste i budzenie w nocy... mam nadzieje, ze jak wyjda to wszystko wroci do normy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zeby malenstwa nie plakalyCytat:
![]() Cytat:
uwielbiam jak maly rano wtula sie w cyca i spimy dalej... |
||||||||
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja gwiazda wstała dzisiaj o 5:30, a teraz zrobiła sobie drzemkę.
Pisałyście o mm - nasza dostaje Bebiko, trochę ulewa, ale nie wiem w sumie czy to przez mleko...bo bez niego też ulewała. Na razie nie będę zmieniać i zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Aniu niezła akrobatka z córy Moja jeszcze nie wie, że ma stopy |
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nocka w miare- cyc o 1 i o 6. Teraz chcialam jej dac butle...pociumkala troszke i koniec. Moze musze ja wziasc na przetrzymanie? Lewy cyc kapec- obolaly zreszta, prawy zjedzony o 6 Glowizna mi peka strasznie. Ide po kawe
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
princess
to wina przesilenia wiosennego ![]() muff |
|
|
|
#1756 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
=Cytat:
.Ja w ogole nic nie czytam,ze trzeba tak,czy siak.Pierwsze 6 tygodni Amelke tylko nosilam,bo ona tak chciala.Wszyscy do okola oczywscie "nie nos,bo nauczysz",blablabla...!!I ktoregos dnia sama stwierdzila,ze juz nie chce byc noszona .Teraz zasypia roznie:przy cycku,albo tylko lezy sobie kolo mnie,czasem chce sie lekko pobujac.Oprocz ostatniego tygodnia,ale to mogl byc jakis skok rozwojowy.Dziecko jest tylko raz dzieckiem i trzeba sie tym nacieszyc ![]() Cytat:
Ja mialam w weekend kryzys i uratowal mnie znowu laktator,o dzieki za ten cudny wymyslunek Fajnie,ze smakowalo :brawo:. Nie,no jasne.Ja tylko mowie,ze sie meldowaly,czyli wszystko u nich w porzadku. Cytat:
![]() Lori witaj .Ania a probowalas jej dawac inne pokarmy?Moze pisalas,ale mi umknelo :/ Mam w lodowce troche odciagnietego mleka i zastanawiam sie,czy zrobic na nim kaszke dla malej (mam bezcukrowo-bezglutenowa).Jak myslicie ??Mojemu psu cos sie ostatnio pomylilo,bo wlazi do lozek ,a nigdy nie mial ma to pozwolone.Przed chwila poszedl sobie do sypialni,polozyl sie kolo malej (spi teraz w naszym lozku) i sobie kichal
|
|||
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie Z tym, że ja swojemu zrobiłam jazdę w Piątek jak wrócił z pracy. ![]() Ale przynajmniej od tego czasu chodzi jak zegareczek
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmysl moze poczekaj jednak do jutra.Czesto z chorobskami tak jest,ze 2-3 dni nie ma poprawy,a nagle znikaja.Zycze zdrowka dla malenstwa
.U nas katarek sie pojawil dzisiaj .Albo ja ja zarazilam albo za dlugo na dwor wychodzimy :/
|
|
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Seonko
doszły kołysanki |
|
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
nika mala spi ze mna a tz w 2pokoju bo pracuje fizycznie 10h wiec niech sie wysypia.moja krolowa spi nad ranem na mojej poduszce i wtedy nic jej nie przeszkadza,a ja mam wyrzuty bo nie powinna ale jak cala noc pobudka co 1godz to nie daje rady.przynajmniej te 1,5mam dobrego snu.teraz oczywiscie odsypia przy cycu jak zawsze a matka oczy na zapalki
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- ja tez nie czytam mama miala nas4 i bez poradnikow dala rade.jeszcze w zyciu bedzie musiala sie zdyscyplinowac wiec teraz niech ma swobode ja wczoraj sie na Tz wyzylam nieslusznie ale czasem co w sercu to na jezyku..ZMYsl ale u Glam z kataru zapalenie pluc bylo pamietasz?moze lepiej niech lekarz osluvha
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny w czym śpią Wasze maluszki i jaką temperaturę macie w domu/ grzejecie jeszcze?
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
hejka! U nas nocka średnio :/ o drugiej karmienie bo tż wlaśnie o 2.00 pojechał skontrolować budowę bo mieliśmy kable zostawione no i mały się przebudził.... kolejne o 6...
goldi gratuluję fajna kurteczka teraz mały leży na macie i broi dziś tylko na chwileczkę do pracy bo wprawiają nam okna i muszę jechać obejrzeć dziewczyny współczuję Wam przeżyc z zaparciami itp problemami z jelitkami.... u nas na szczęśćie nic nigdy takiego nie było
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poradniki czytam bo chce jednak cos wiecej wiedziec niz to co sie domyslam i wole miec wybór działania.pare rzeczyu sie sprawdziło tez dzis wstalm lewa noga i jestem wśśśśśściekłłłłłłaaaaaaaa aa
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
ja też czytam, ale jestem mimo wszystko zwolenniczką ufania własnej intuicji no i na pewno NIE tresowania maluszka pod swoje potrzeby, ale każdy robi jak uważa
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
śpi w pajacu
a temp. mamy ok 22-23 stopni nie grzaliśmy w ogóle- wiesz domena bloków... nawet za ciepło jest czasami... np. dzisiaj już 23,5 stopnia niedługo na spacerek to wywietrze i obniżę temperaturę w mieszkaniu |
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
SUKCES!!! Zjadla 80 ml mleczka
![]() Teraz sie cos wkurza i pluje, pewnie pora na spanie. Ja nie grzeje, mieszkanie baaardzo cieple- 24/25 non stop. Mala spi w body na dlugi rekaw i spiworku- bez skarpetek, a jak spiworek w praniu to zakladam polspiochy. Przykrywam kocykiem cienkim, ale tylko po to aby sie wtulila do usniecia, pozniej spi odkryta.
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
Elf moja śpi w body z krótkim rękawem i pajacu, a w domu jest ok 22 stopni, na noc pakuję ją to śpiworka bo się strasznie rokkopuje, ma nad ranem zimne łapki ale nosek i kark cieplutki, to samo ze stopami także mysle że jej za zimno nie jest
![]()
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokladnie... poza tym za chwile koniec czulosci, pieszczot, tulenia, bo bede juz za duze chociaz mam nadzieje ze moja cora i tak od czasu do czasu przytuli maminke stana sie dzieciaki duze, niezalezne... wiec ja tam korzystam z tego co mam na maxa
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkich, od rana próbuje coś napisac...my tez mamy te noce ostatnio jakieś chodzone, mały postanowil jeść co 2 godz
głodomor sie zrobił, a to dobre nikaa2 z tym jedzeniem często a mało coś w tym jest hehewogóle wydawało mi sie że znalazłam patent na nasze histerie przed spaniem, zauważyłam że mały potrzebuje więcej snu w ciągu dnia i zaczełam go częściej usypiać, to po pierwsze, a po drugie to w gondoli (moja sie buja jak koń na biegunach ) zdecydowanie lepiej wychodzi mu w niej usypianie niż u mnie na rekach, może sie jeszcze swobodnie powiercić a ja go blokowałam wiadomo jak trzymałam, tylko chyba konsekwencją tego dłuższego snu w ciągu dnia jest mniejsza jego ilośc w nocy nie wiem co gorsze, placz w dzien czy buszowanie w nocy![]() wyglada na to ze te histerie wynikały z przemęczenia, tylko ile on powinien w takim razie spac w dzień? coś mi tu nie gra zobaczymy co przyniosa kolejne dni![]() własnie usypiałam go 40 min, zasnal na moich rekach wkoncu, odkładam do łozeczka a on oczy jak 5 zł, obudzony i wypoczety...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

[COLOR="Silver"]
bo juz tak ładnie omijała to karmienie... moge pow. ze nam bez rzadnych ksiazek "plan dnia" wlasciwie sam sie wyregulowal... o 19 mloda juz kima (do 30 min poslizgu moze byc jak np w gosciach jestesmy czy poprostu chce posiedziec chwilke dluzej) , potem spimy do 1 (od 3ch dni, wczesniej nie budzila sie) potem amciu 4 i wstajemy o 6... 45 min w lozeczku z mamą zabawy, lezaczek i o 8 (do 20 min poslizgu) 1h drzemki... a potem to juz roznie
bardzo mi przykro że Liluś tak aktywna jest az za nadto i tak bardzo potrzebuje Ciebie... mam nadzieje ze jakos uda Wam sie dogadac 
a śpisz z nim w łóżku, tak jak ja?

na razie to ona sama nie wie co chce, a ja albo mam mało pokarmu albo nie wiem
chyba mam mało pokarmu bo nawet się denerwuje przy jedzeniu
zeby malenstwa nie plakaly
,a nigdy nie mial ma to pozwolone.Przed chwila poszedl sobie do sypialni,polozyl sie kolo malej (spi teraz w naszym lozku) i sobie kichal
głodomor sie zrobił, a to dobre nikaa2 z tym jedzeniem często a mało