|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek!!
Jeny 1,5 dnia byłam odcięta od neta bo jakaś awaria była ;/ Za 1,5 tygodnia bedzie USG połówkowe jutro zaczynamy 18tc i właśnie sobie rezerwuje na necie USG 3/4D już nie mogę się doczekać żeby moją Zoche podejrzeć znów ![]() Lukrecja gratulacje siusiaka ![]() Matko jedyna.. 1 kwietnia wchodzimy na nowe mieszkanie, kto mi popakuje te wszystkie graty ??!! Nienawidze przeprowadzek, ale już mi się marzy być w nowym mieszkanku, śliczne, spore i przestronne
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
Lukrecja, a tak się bałaś biedna
gratuluję synkanynko, gratuluję córeczki Ja już też baaaaaaaaaardzo chcę wiedzieć, co tam mam! 5go wizyta, więc może coś się dowiemy z mężem![]() U mnie większość obstawia chłopca, maż marzy o synie, a mi już dwie noce pod rząd śniła się mała córunia - może to ona mi wiadomosć z brzusia przesyła ![]() Jeszcze dwa tygodnie!! |
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
ło matko dzieczyny jak mnie dzisiaj kaszel męczy, do mojego lekarza się nie mogę dodzwonić, więc na razie eska mu wysłałam i czekam, czy oddzwoni, bo pierwszy raz w trybie awaryjnym próbuję go złapać, internisty jeszcze tu nie mam, ale zaraz poszukam i najwyżej prywatnie pojedziemy bo coś okropnego z tym kaszlem jest
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowe mieszkanko - gratulacje. zatrudnij przyjaciół do pomocy w przeprowadzce... pamiętam nasze przeprowadzanie się na swoje... nie miałam pojęcia, że tyle "dóbr" przez lata w małym pokoiku u rodziców nagromadziłam...
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
aaaa i jeszcze gratuluję siusiorka Lucia
ja tam też czuję, że u mnie będzie chłopak, ale pozyjemy, zobaczymy
|
|
|
|
#3067 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo bałam się o wyniki bo przez kilka tygodni rzygałam kilkanaście razy na dobę ale wszystko jest w porządku. jeśli chodzi o folik to mi kazał odstawić bo wzmagał u mnie mdłości i faktycznie chyba coś w tym jest bo odkąd go nie biorę jest znacznie lepiej, może nie rewelacyjnie ale lepiej. Cytat:
a u mnie różnie raz lepiej raz gorzej. czasem czuję się bardzo dobrze i sprzątam, gotuję ale przychodzą też takie dni, kiedy leżę plackiem 24 godziny. pocieszam się, że 1 trymestr się kończy więc powinno być coraz lepiej. co dzisiaj pichcicie? bo ja piekę ziemniaczki z majerankiem, do tego jajeczko sadzone i sałata z rzodkiewką i śmietaną. tak mnie naszło na rzodkiewkę, że jem ją trzy razy dziennie. tak mi smakuje
|
||||
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczynki za gratulacje
Ja nie wiem co dzisiaj na obiad.. ja chyba kluski z truskawkami zjem a ON to nie mam pojęcia miałam robić zupe krem z zielonego groszku ale zapomniałam kupić groszku wczoraj |
|
|
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o chrzestnych to mamy pewnego jednego, tzn. brata tż. to na 100%. chłopcy są z sobą tak zżyci, że nie wyobrażamy sobie by go nie wziąć. gorzej z chrzestną bo chciałabym by była z mojej strony.
siostry nie wezmę, to pewne. po pierwsze nie mamy ze sobą zbyt dobrego kontaktu a po drugie ona nawet nie wzięła mnie pod uwagę przy chrzcinach swoich dziewczynek. tym bardziej było mi przykro, że nie mam jeszcze żadnego chrześniaka ![]() a reszta dziewczyn, które biorę pod uwagę jest tylko po ślubie cywilnym więc muszę się ostro rozejrzeć za księdzem, który nie będzie robił z tego problemu. chociaż w naszej okolicy nie będzie z tym łatwo ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Nadrobiłąm wsio ale wiekszosci nie paietam bo czytala na raty ale.. Lukrecja przyjmij me gratulacje odnoscie synka przynajmniej rod przedluzony jak to sie mowi co do pomidorkow to ja tez czekam na te nasze malinowe ja wtedy jem je same z chlebkiem pychota juz niedlugo wogole dzisiaj pierwsy raz tak duzo czuje ruchy Jasia malego wybaczcie ze sie nie odniose do wszystkich postow ale wczoraj mialam caly dzien przyjaciolke w domu i tak glupio wchodzic przy niej w senie nioe towarzysko. i ciezko mi na wszystko odpowiedziec. Teraz mam wolne wiec chwilke z wami pobede ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- juz wiem co jutro robie
|
|
|
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie wiem co zrobić no będziemy myśleli później jeszcze czasu troszkę jest ![]() o bosze robie to jutro TAK |
|
|
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluję Córeczek i Synków!
Lukrecjo widziałam przed chwilą zdjęcie Twojego Maluszka i siusiak jak byk!! Niesamowite ![]() Dobrze widziałam, że ma ok 10cm? Który to tc?
Edytowane przez MissMonika Czas edycji: 2012-03-21 o 12:45 |
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
hejka gdzie ta wiosna???
a ja sie najadłam naleśników z czekoladowym kremem i teraz jem pomarańcze i popijam wodą gruszkową:P
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Tylko tak się składa że dziś mam badanie prenatalne, a muszę bardzo uważać na kontakt z osobami chorymi, chociażby będącymi w poczekalni. Z drugiej strony dobrze się składa bo będę mogła od razu skonsultować się z ginekologiem. Chciałabym strasznie poznać płeć ale znając mojego gina - nie powie dopóki nie upewni się na 100%. Zobaczymy. Mężowi śniła się córka i ja mam takie przeczucia ale życie potrafi zaskakiwać
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny
dajcie mi w końcu namiary na tego waszego maila, bo z ciekawości umieram, co wy tam wrzucacie ![]() ![]() i też bym się podzieliła swoimi zdjątkami chociaż za dużo nie mam bo ostatnio jakoś mi nie w głowie fotografowanie
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Kluchy z pyrek
![]() Tylko ja zamiast boczku daje kiełbaskę, bo za tym pierwszym to nie bardzo przepadam. Tym bardziej teraz. http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID401857015,n Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-03-21 o 12:58 |
|
|
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Gratuluje tym które już poznały płeć bobasów, mi na razie nie było dane ![]() Pani doktor stwierdziła, że jeszcze za wcześnie, a nie będzie nic mówić dopóki nie będzie miała 100% pewności ![]() W poniedziałek na wizycie wszystko ok, dzidziuś urósł, wesoło sobie bryka i jest super ![]() Mi przybyło 2 kg i jeden rozmiar w biuście, a poza tym wszystko w porządku ![]() Coś ostatnio jestem jakby mnie ktoś pogryzł i wypluł, chyba przesilenie wiosenne źle na mnie działa, niby fajna pogoda a ja jakaś taka nie do życia ![]() Widziałam że często gęsto się już zaopatrujecie w ciuszki dla maluszków, ja jeszcze nic nie mam, na razie się powstrzymuję, bo bratowa męża pewnie nas wspomoże w tej kwestii bo ma małe dziecko, więc nie chcę nagromadzić ogromnych zapasów z których maluch pewnie i tak lada moment wyrośnie
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie zjadłam pierogi z mięsem i buraczki zasmażane mniam ![]() ale mi narobiłaś ochoty... tylko ja chcę ziemniaczki z koperkiem, jajo i jogurt naturalny zdecydowanie to mój jutrzejszy obiad
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
O matko cods ale się zaśliniłam a nie miałam apetytu z powodu bólu gardła. Dzięki, odblokowałaś mnie
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale strasznie mnie mdliło i praktycznie każdy zapach mnie odrzucał. jak tylko przestałam łykać, od razu jak ręką odjął. Może akurat na mnie tak działał.... mam nadzieję, że Tobie będzie pomagał
|
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha no cię musze rozczarować ze to co tam widzisz i wydaje ci sie ze to siusiak to jest druga nóżka no niestety nie mam zdjęcia siusiaka a własnie nie wiem co to za wymiary czego znaczy bo na kazdym zdjęciu sa inne a dzidziuś ma 6,10 cm juz duży chłop albo jak mu odpadnie to babka a tydzień mamy z USG i z OM 12 i 5 dni
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-03-21 o 13:05 |
|
|
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
W koooooooncu was nadrobilam |
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za mną w ogóle ostatnio chodzą takie mączne potrawy, jakieś kluski, naleśniki, pierogi. ![]() A dzisiaj w Piotrze i Pawle truskawki się do mnie uśmiechały... ale nie wzięłam.
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba wypróbować jak tylko wróci mi ochota na mięsko bo jeszcze mnie odrzucai fajną stronę z przepisami podałaś, zaraz ją przejrzę Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-03-21 o 13:31 |
|
|
|
|
#3089 |
|
Raczkowanie
|
A tak na serio, to takiego smaka mi narobilyscie tymi kluchami, ze szok!
Mi sie marza takie ziemniaczane z boczkiem i cebulka...mniam..mniam i chyba je dzisisaj upichce ![]() Przedwczoraj bylam u doktorka i slyszalam serduszko mojego robaszka bylo cudnie! Minal juz ponad miesiac od ostatniego usg, a nastepne dopiero 20 kwietnia ja chyba nie wytrzymam!!!
|
|
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

5go wizyta, więc może coś się dowiemy z mężem
ja tam też czuję, że u mnie będzie chłopak, ale pozyjemy, zobaczymy
żeby uniknąć powikłań. Gorączki na szczęście nie mam. Nie pamiętam nawet kiedy miałam anginę, chyba wcale...i akurat teraz musiała się przypałętać.

ja wtedy jem je same z chlebkiem pychota juz niedlugo
ale strasznie mnie mdliło i praktycznie każdy zapach mnie odrzucał. jak tylko przestałam łykać, od razu jak ręką odjął. Może akurat na mnie tak działał.... mam nadzieję, że Tobie będzie pomagał