Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 11:48   #3061
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Dziewczyny, te które mają mdłości/wymioty- dopiero teraz się pokapowałam, że dobór witamin w ciąży nie jest bez znaczenia. Myślałam, że wszystkie są podobne, bo niby są, ale biorąc pregna plus wymiotowałam po nich od razu, bo mają kwas dha, odbijało mi się tłuszczem rybim i od razu był zwrot(zresztą poprzedni doktorek powiedział żebym sobie wybrała z 3 jakie zaproponował-więc obojętnie jakie). a wczoraj doktorek przepisał mi prenatal complex, który jest na poranne mdłości i problemy trawienne i nie ma w składzie tego kwasu, a ma dodatkowo np. imbir
mi właśnie po tym prenatalu było niedobrze okropnie więc gin mi go zamienił na femibion natal 1 i już było wsio ok

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:48   #3062
Sojka1990
Zadomowienie

Dzień doberek!!
Jeny 1,5 dnia byłam odcięta od neta bo jakaś awaria była ;/
Za 1,5 tygodnia bedzie USG połówkowe jutro zaczynamy 18tc i właśnie sobie rezerwuje na necie USG 3/4D już nie mogę się doczekać żeby moją Zoche podejrzeć znów

Lukrecja gratulacje siusiaka

Matko jedyna.. 1 kwietnia wchodzimy na nowe mieszkanie, kto mi popakuje te wszystkie graty ??!! Nienawidze przeprowadzek, ale już mi się marzy być w nowym mieszkanku, śliczne, spore i przestronne
Stary 2012-03-21, 11:49   #3063
Elmiria
Raczkowanie

Lukrecja, a tak się bałaś biedna gratuluję synka

nynko, gratuluję córeczki

Ja już też baaaaaaaaaardzo chcę wiedzieć, co tam mam! 5go wizyta, więc może coś się dowiemy z mężem
U mnie większość obstawia chłopca, maż marzy o synie, a mi już dwie noce pod rząd śniła się mała córunia - może to ona mi wiadomosć z brzusia przesyła

Jeszcze dwa tygodnie!!
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:55   #3064
lidka0308
Zadomowienie

ło matko dzieczyny jak mnie dzisiaj kaszel męczy, do mojego lekarza się nie mogę dodzwonić, więc na razie eska mu wysłałam i czekam, czy oddzwoni, bo pierwszy raz w trybie awaryjnym próbuję go złapać, internisty jeszcze tu nie mam, ale zaraz poszukam i najwyżej prywatnie pojedziemy bo coś okropnego z tym kaszlem jest
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:56   #3065
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień doberek!!
Jeny 1,5 dnia byłam odcięta od neta bo jakaś awaria była ;/
Za 1,5 tygodnia bedzie USG połówkowe jutro zaczynamy 18tc i właśnie sobie rezerwuje na necie USG 3/4D już nie mogę się doczekać żeby moją Zoche podejrzeć znów

Lukrecja gratulacje siusiaka

Matko jedyna.. 1 kwietnia wchodzimy na nowe mieszkanie, kto mi popakuje te wszystkie graty ??!! Nienawidze przeprowadzek, ale już mi się marzy być w nowym mieszkanku, śliczne, spore i przestronne
Sojeczko, a gdzie idziecie n ato usg? do kogo i jaka cena?
Nowe mieszkanko - gratulacje. zatrudnij przyjaciół do pomocy w przeprowadzce... pamiętam nasze przeprowadzanie się na swoje... nie miałam pojęcia, że tyle "dóbr" przez lata w małym pokoiku u rodziców nagromadziłam...

Zapraszam
Stary 2012-03-21, 11:57   #3066
lidka0308
Zadomowienie

aaaa i jeszcze gratuluję siusiorka Luciaja tam też czuję, że u mnie będzie chłopak, ale pozyjemy, zobaczymy
Stary 2012-03-21, 12:02   #3067
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Strasznie się boję - chyba mam początki anginy Boli mnie gardło, domowe sposoby nie pomagają. Zauważyłam dziś ropę na migdałkach. Pójdę dziś do lekarza, wydaję mi się że będę musiała brać antybiotyk żeby uniknąć powikłań. Gorączki na szczęście nie mam. Nie pamiętam nawet kiedy miałam anginę, chyba wcale...i akurat teraz musiała się przypałętać.
Agnes, jak najszybszego powrotu do zdrówka. lekarz na pewno zapisze ci coś, co nie zaszkodzi maleństwu. głowa do góry

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaaaj! Zanim nadrobię was ( na szczęście tylko 1,5 strony ) to muszę napisać że:

Byłam jak wiecie wczoraj na USG genetycznym no i bałam sie ze bobra mi spenetrują tysz ale na szczęście nie doszło do tego Oglądaliśmy dzidziusia, pan doktor sie podniecał DOSŁOWNIE jaka to ja jestem przezierna mówił nooo pięknie pani jest przezierna! No cudnie! jak górska woda! pięknie widać! bosze najlepsze ze kiedyś na usg brzucha ze 3 lata temu tez sie babka zachwycała ze jestem przezroczysta dosłownie wszystko wida ć jak na dłoni

No ale do dzidziusia idżmy Pan doktor ciągle mówił ze dzidziuś piękny ze pięknie widać że sie rzadko zdarza żeby taki obraz był czyściutki i żeby dzisiuś taki piękny i że grzeczny bardzo bo leżał sobie grzecznie jak go pan doktor mierzył upatrty był nie chciał się naprężyć do jednego pomiaru po mamusi to ma ssał paluszka sobie i leżał patrzył sobie na nas czasami i ma 6,1 cm długości, tętno 166, przezierność 1,6 , w główce wszystko pięknie, serducho pan doktor powiedział wali jak młot bardzo zdrowe i silne ma podobno , rączki ma dwie i nóżki też a pomiędzyyyy Mamusia wiedział no mamusi nikt nie oszuka CHŁOPAK!!! na 90% co prawda bo pan doktor mói ze potwierdzić trzeba na następnym USG bo moze to być skóra zawinięta tysz ale raczej nie no nawet TŻ sam to zauważył i nic nie powiedział potem ja to widziałam i krzycze: widziałam chyba siusiaka pnie doktorze no i pan doktor mówi: no właśnie nie chciałem mówić bo jeszcze nie ma 100% pewności ale wygląda na to że to chłop jak dąb rośnie i pyta a mamusia co chciała? no i ja mó3wie ze mamusi obojętne ale wiedziała od testu ze to chłopak tam siedzi uśmialiśmy się i było cudnie nananananana
czyli z kalendarzem chińskim się sprawdzi jak mu siusiak nie odpadnie wstawie wam za chwilkę zdjęcie na maila

a i prosze o zmianę terminu porodu ba 28.09.2012 bo jak się okazuje i z OM i z USG wychodzi że ciąża ma 12t + 5 dc i idealnie się pokrywa własnie to sie pan doktor zdziwił jejejeje czyli jestem wrześniowa mama
lukrecja, gratuluję. tyle kciuków zaciśniętych to musiało być dobrze, no nie?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
No właśnie, ja nie biorę żadnych witamin. Lekarz nic mi nie wspomniał ani o witaminach ani o tym, żeby przestać brać kwas foliowy... Trochę mi się to nie podoba. Z tego co Was czytam to wnioskuję, że czas najwyższy zmienić Folik na coś innego.
Agnus, ja też nie biorę żadnych witamin, ale tym się zbytnio nie przejmuję. mój ginekolog twierdzi, że skoro wyniki mam bardzo dobre to nie potrzeba dodatkowych wspomagaczy. ważne by kontrolować morfologię i w razie niedoboru zadziałać.
bardzo bałam się o wyniki bo przez kilka tygodni rzygałam kilkanaście razy na dobę ale wszystko jest w porządku.

jeśli chodzi o folik to mi kazał odstawić bo wzmagał u mnie mdłości i faktycznie chyba coś w tym jest bo odkąd go nie biorę jest znacznie lepiej, może nie rewelacyjnie ale lepiej.

Cytat:
Lukrecja cieszę się, że z dzidziusiem wszystko oki!! i że miałaś usg przez brzuch ja miałam takie i takie. siedziałam u doktorka chyba z 50min. jak wchodziłam nikogo nie było w poczekalni, a jak wychodziłam to już z 5 lasek siedziało. pewnie były bardzo zadowolone, no ale cóż pierwsze genetyczne robi się tylko raz w życiu
Colds taaakiego smaka mi zrobiłaś na ten kompot, że musiałam sobie wypić chociaż tymbarka wiśniowego
Dziewczyny, te które mają mdłości/wymioty- dopiero teraz się pokapowałam, że dobór witamin w ciąży nie jest bez znaczenia. Myślałam, że wszystkie są podobne, bo niby są, ale biorąc pregna plus wymiotowałam po nich od razu, bo mają kwas dha, odbijało mi się tłuszczem rybim i od razu był zwrot(zresztą poprzedni doktorek powiedział żebym sobie wybrała z 3 jakie zaproponował-więc obojętnie jakie). a wczoraj doktorek przepisał mi prenatal complex, który jest na poranne mdłości i problemy trawienne i nie ma w składzie tego kwasu, a ma dodatkowo np. imbir
m_moni, ja z tych rzygających więc zanotowałam sobie o tych witaminach. w razie czego będę wiedziała co brać. dziękuję a jak Ty się czujesz?

a u mnie różnie raz lepiej raz gorzej. czasem czuję się bardzo dobrze i sprzątam, gotuję ale przychodzą też takie dni, kiedy leżę plackiem 24 godziny. pocieszam się, że 1 trymestr się kończy więc powinno być coraz lepiej.

co dzisiaj pichcicie? bo ja piekę ziemniaczki z majerankiem, do tego jajeczko sadzone i sałata z rzodkiewką i śmietaną. tak mnie naszło na rzodkiewkę, że jem ją trzy razy dziennie. tak mi smakuje
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:09   #3068
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

co dzisiaj pichcicie? bo ja piekę ziemniaczki z majerankiem, do tego jajeczko sadzone i sałata z rzodkiewką i śmietaną. tak mnie naszło na rzodkiewkę, że jem ją trzy razy dziennie. tak mi smakuje
ja mam taką fazę na pomidory, w pierwszej ciąży też tak miałam i już nie mogę się doczekać naszych, polskich a nie jakiś z Senegalu
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:13   #3069
lukrecja_25
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczynki za gratulacje

Ja nie wiem co dzisiaj na obiad.. ja chyba kluski z truskawkami zjem a ON to nie mam pojęcia miałam robić zupe krem z zielonego groszku ale zapomniałam kupić groszku wczoraj no i teraz nie mam co ugotować....
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:24   #3070
aga_ton
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o chrzestnych to mamy pewnego jednego, tzn. brata tż. to na 100%. chłopcy są z sobą tak zżyci, że nie wyobrażamy sobie by go nie wziąć. gorzej z chrzestną bo chciałabym by była z mojej strony.

siostry nie wezmę, to pewne. po pierwsze nie mamy ze sobą zbyt dobrego kontaktu a po drugie ona nawet nie wzięła mnie pod uwagę przy chrzcinach swoich dziewczynek. tym bardziej było mi przykro, że nie mam jeszcze żadnego chrześniaka

a reszta dziewczyn, które biorę pod uwagę jest tylko po ślubie cywilnym więc muszę się ostro rozejrzeć za księdzem, który nie będzie robił z tego problemu. chociaż w naszej okolicy nie będzie z tym łatwo

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja mam taką fazę na pomidory, w pierwszej ciąży też tak miałam i już nie mogę się doczekać naszych, polskich a nie jakiś z Senegalu
pomidorka też bym chętnie zjadła ale boję się ich na razie próbować. jeszcze za sztuczne dla mnie. cierpliwie czekam na nasze, gruntowe i najlepiej malinowe
Stary 2012-03-21, 12:25   #3071
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
mi właśnie po tym prenatalu było niedobrze okropnie więc gin mi go zamienił na femibion natal 1 i już było wsio ok
ooo to dobrze, że piszesz. a wymiotowałaś dużo?? ten femibion też widzę po składzie, że dla mnie ok. ale dziś dzień bez przykrych niespodzianek u mnie więc jeszcze poczekam i jutro napisze czy rzeczywiście prenatal complex mi pomaga. poza tym może to już czas żeby mi przeszło!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:29   #3072
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Kluchy szare z kiełbachą i kapustą kiszoną !
Stary 2012-03-21, 12:36   #3073
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry

Nadrobiłąm wsio ale wiekszosci nie paietam bo czytala na raty ale..

Lukrecja przyjmij me gratulacje odnoscie synka przynajmniej rod przedluzony jak to sie mowi

co do pomidorkow to ja tez czekam na te nasze malinowe ja wtedy jem je same z chlebkiem pychota juz niedlugo

wogole dzisiaj pierwsy raz tak duzo czuje ruchy Jasia malego od samego rana takie wyrazne ze juz wiem ze to napewno to.. przed chwilka tez mialam kopniaka nosz zaczyna mi si to podobac

wybaczcie ze sie nie odniose do wszystkich postow ale wczoraj mialam caly dzien przyjaciolke w domu i tak glupio wchodzic przy niej w senie nioe towarzysko. i ciezko mi na wszystko odpowiedziec. Teraz mam wolne wiec chwilke z wami pobede

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
juz wiem co jutro robie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:44   #3074
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli chodzi o chrzestnych to mamy pewnego jednego, tzn. brata tż. to na 100%. chłopcy są z sobą tak zżyci, że nie wyobrażamy sobie by go nie wziąć. gorzej z chrzestną bo chciałabym by była z mojej strony.

siostry nie wezmę, to pewne. po pierwsze nie mamy ze sobą zbyt dobrego kontaktu a po drugie ona nawet nie wzięła mnie pod uwagę przy chrzcinach swoich dziewczynek. tym bardziej było mi przykro, że nie mam jeszcze żadnego chrześniaka

a reszta dziewczyn, które biorę pod uwagę jest tylko po ślubie cywilnym więc muszę się ostro rozejrzeć za księdzem, który nie będzie robił z tego problemu. chociaż w naszej okolicy nie będzie z tym łatwo

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

pomidorka też bym chętnie zjadła ale boję się ich na razie próbować. jeszcze za sztuczne dla mnie. cierpliwie czekam na nasze, gruntowe i najlepiej malinowe
no ja własnie mam też problem.... bo myślałam o moim bracie jako chrzestnym chociaz uważam ze moja rodzina się w ogóle do tego nie nadaje....ale chcielismy zeby jeden chrzestny był z mojej strony a drugi z TŻ no to jak ja wezme brata to tŻ nie ma zadnej siostry z którą jest w bliższych stosunkach, znowu jak weźmiemy jego brata co ma tak samo na imie i na nazwisko jak mój TŻ to ja nie mam żadnej dziewczyny w rodzinie co by się nadała ... no i dupa i nie wiem co zrobić no będziemy myśleli później jeszcze czasu troszkę jest
Cytat:
o bosze robie to jutro TAK
Stary 2012-03-21, 12:44   #3075
MissMonika
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to MissMonika

Dziewczyny gratuluję Córeczek i Synków!

Lukrecjo
widziałam przed chwilą zdjęcie Twojego Maluszka i siusiak jak byk!! Niesamowite

Dobrze widziałam, że ma ok 10cm? Który to tc?

Edytowane przez MissMonika
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:45
MissMonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:45   #3076
kajaja
Zadomowienie

hejka gdzie ta wiosna???

a ja sie najadłam naleśników z czekoladowym kremem i teraz jem pomarańcze i popijam wodą gruszkową:P
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:46   #3077
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
a tego to nie znam. co to te "kluchy szare"?
Stary 2012-03-21, 12:49   #3078
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wsparcie Byłam u lekarza i na razie nie jest to angina, obyło się bez antybiotyku. Muszę pić dużo ciepłych napojów, płukać gardło. Najważniejsze że nie mam gorączki i kaszlu. Mam siedzieć w ciepełku.
Tylko tak się składa że dziś mam badanie prenatalne, a muszę bardzo uważać na kontakt z osobami chorymi, chociażby będącymi w poczekalni. Z drugiej strony dobrze się składa bo będę mogła od razu skonsultować się z ginekologiem.
Chciałabym strasznie poznać płeć ale znając mojego gina - nie powie dopóki nie upewni się na 100%. Zobaczymy. Mężowi śniła się córka i ja mam takie przeczucia ale życie potrafi zaskakiwać
Stary 2012-03-21, 12:51   #3079
lidka0308
Zadomowienie

dziewczyny dajcie mi w końcu namiary na tego waszego maila, bo z ciekawości umieram, co wy tam wrzucacie i też bym się podzieliła swoimi zdjątkami chociaż za dużo nie mam bo ostatnio jakoś mi nie w głowie fotografowanie
Stary 2012-03-21, 12:55   #3080
colds
Zakorzenienie

Cytat:
a tego to nie znam. co to te "kluchy szare"?
Kluchy z pyrek

Tylko ja zamiast boczku daje kiełbaskę, bo za tym pierwszym to nie bardzo przepadam. Tym bardziej teraz.

http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID401857015,n
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szare_kluski_wg_babcigramolki_popup_watermark.jpg (86,4 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:58
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:56   #3081
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Gratuluje tym które już poznały płeć bobasów, mi na razie nie było dane
Pani doktor stwierdziła, że jeszcze za wcześnie, a nie będzie nic mówić dopóki nie będzie miała 100% pewności
W poniedziałek na wizycie wszystko ok, dzidziuś urósł, wesoło sobie bryka i jest super
Mi przybyło 2 kg i jeden rozmiar w biuście, a poza tym wszystko w porządku
Coś ostatnio jestem jakby mnie ktoś pogryzł i wypluł, chyba przesilenie wiosenne źle na mnie działa, niby fajna pogoda a ja jakaś taka nie do życia
Widziałam że często gęsto się już zaopatrujecie w ciuszki dla maluszków, ja jeszcze nic nie mam, na razie się powstrzymuję, bo bratowa męża pewnie nas wspomoże w tej kwestii bo ma małe dziecko, więc nie chcę nagromadzić ogromnych zapasów z których maluch pewnie i tak lada moment wyrośnie
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:57   #3082
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
m_moni, ja z tych rzygających więc zanotowałam sobie o tych witaminach. w razie czego będę wiedziała co brać. dziękuję a jak Ty się czujesz?

a u mnie różnie raz lepiej raz gorzej. czasem czuję się bardzo dobrze i sprzątam, gotuję ale przychodzą też takie dni, kiedy leżę plackiem 24 godziny. pocieszam się, że 1 trymestr się kończy więc powinno być coraz lepiej.

Kochana ja dzziś super się czuję. Już się nie cieszę, że dziś nie rzygałam, bo jutro może być inaczej, ale jestem spokojna- skoro z dzidziusiem wszystko dobrze i ze mną też, to reszta już mnie nie interesuje
właśnie zjadłam pierogi z mięsem i buraczki zasmażane mniam
ale mi narobiłaś ochoty... tylko ja chcę ziemniaczki z koperkiem, jajo i jogurt naturalny zdecydowanie to mój jutrzejszy obiad
Stary 2012-03-21, 13:01   #3083
Agnes!84!!
Rozeznanie

O matko cods ale się zaśliniłam a nie miałam apetytu z powodu bólu gardła. Dzięki, odblokowałaś mnie
Stary 2012-03-21, 13:03   #3084
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to dobrze, że piszesz. a wymiotowałaś dużo?? ten femibion też widzę po składzie, że dla mnie ok. ale dziś dzień bez przykrych niespodzianek u mnie więc jeszcze poczekam i jutro napisze czy rzeczywiście prenatal complex mi pomaga. poza tym może to już czas żeby mi przeszło!
całe szczęście nie ale strasznie mnie mdliło i praktycznie każdy zapach mnie odrzucał. jak tylko przestałam łykać, od razu jak ręką odjął. Może akurat na mnie tak działał.... mam nadzieję, że Tobie będzie pomagał

Zapraszam
Stary 2012-03-21, 13:04   #3085
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissMonika Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję Córeczek i Synków!

Lukrecjo
widziałam przed chwilą zdjęcie Twojego Maluszka i siusiak jak byk!! Niesamowite

Dobrze widziałam, że ma ok 10cm? Który to tc?

hahaha no cię musze rozczarować ze to co tam widzisz i wydaje ci sie ze to siusiak to jest druga nóżka no niestety nie mam zdjęcia siusiaka a własnie nie wiem co to za wymiary czego znaczy bo na kazdym zdjęciu sa inne a dzidziuś ma 6,10 cm juz duży chłop albo jak mu odpadnie to babka
a tydzień mamy z USG i z OM 12 i 5 dni

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-03-21 o 13:05
Stary 2012-03-21, 13:10   #3086
spioszka
Raczkowanie

Hej!
W koooooooncu was nadrobilam, na pisanie zbraklo sil ...

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 13:14   #3087
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Kluchy z pyrek

Tylko ja zamiast boczku daje kiełbaskę, bo za tym pierwszym to nie bardzo przepadam. Tym bardziej teraz.

Kluchy szare miałam niedawno, mniam. Nie ma to jak wielkopolska kuchnia.

Za mną w ogóle ostatnio chodzą takie mączne potrawy, jakieś kluski, naleśniki, pierogi.

A dzisiaj w Piotrze i Pawle truskawki się do mnie uśmiechały... ale nie wzięłam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 13:29   #3088
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Kluchy z pyrek

o kurcze, pierwszy raz widzę takie jedzonko trzeba wypróbować jak tylko wróci mi ochota na mięsko bo jeszcze mnie odrzuca

i fajną stronę z przepisami podałaś, zaraz ją przejrzę

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-03-21 o 13:31
Stary 2012-03-21, 13:40   #3089
spioszka
Raczkowanie

A tak na serio, to takiego smaka mi narobilyscie tymi kluchami, ze szok!
Mi sie marza takie ziemniaczane z boczkiem i cebulka...mniam..mniam i chyba je dzisisaj upichce

Przedwczoraj bylam u doktorka i slyszalam serduszko mojego robaszka
bylo cudnie! Minal juz ponad miesiac od ostatniego usg, a nastepne dopiero 20 kwietnia ja chyba nie wytrzymam!!!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 13:40   #3090
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze, pierwszy raz widzę takie jedzonko trzeba wypróbować jak tylko wróci mi ochota na mięsko bo jeszcze mnie odrzuca
ja też pierwszy raz się spotykam z czymś takim
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości