Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 10:27   #2521
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
to chyba znak że byś zjadla co ?
, ale już jem mlekołaki cynamonowe

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:29   #2522
ewka5891
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

dzisiaj o dziwo dobrze mi sie spało, choc nad ranem gardlo zaczelo mnie bolec.
Prawdopodobnie wieczorem pojdziemy z TZ ogladac ten wozek quinny o ktorymj Wam mowilam, ciekawa jestem czy mi sie sodoba na zywo. Boje sie tej malej gondoli....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:30   #2523
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Oby mu jak najszybciej przeszlo. Trzymajcie sie.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:34   #2524
Soleilka
Zakorzenienie

Dalej jestem głodna

Bloguję
Stary 2012-03-21, 10:35   #2525
cynamonowy_deser
Raczkowanie

dzień dobry Mamusie

dawno do Was nie zaglądałam, ściskam mocno
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:45   #2526
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A powiedzcie-to prawda że jak będę jeść mniej ale częściej to nie będę mieć zgagi? Jest taka zasada w ogóle?
Pierwsze slysze

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-21, 10:46   #2527
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
dawno do Was nie zaglądałam, ściskam mocno
To fakt. Odezwałaś się dopiero, jak Soleilka napisała o mlekołakach cynamonowych. Już będziemy wiedziały, jak Cię wywołać "do tablicy".
Może ten cynamon to dobry pomysł? Zwłaszcza, że boli mnie żołądek i cały czas trochę mdli. Idę robić ryż z jabłkiem i cynamonem.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 10:46   #2528
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No nie W końcu mam biust i tyłek
W sumie biust z A urósł mi już do D jestem jak Pamela
mi tez poszlo w tylek i biust narazie, ale to dobrze, bo zawsze mialam plaska dupe

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Cześć

Coś jeszcze mało tych imion na pierwszej stronie
Ja mam nadzieję że dowiem się w połowie kwietnia kto zamieszkuje mój brzucholek
my ciągle nie podjelismy decyzji o imieniu, narazie nawet przestalismy sie nad tym zastanawiac, mamy pare typow, o ktorych juz tu pisalam i narazie na tych stanelo

Cytat:
a mnie to denerwuje że rodzina tak się udziela co do imienia
ostatnio u Tż przyszła teściowa wciskala nam zebysmy dali Małgosia
a w życiu nie chcę
a jak powiedzieliśmy że jakby jednak okazał się chlopiec to będzie Wiktor to jakie było oburzenie masakra !
,,o nie tylko nie Wiktor, brzydko ! " i takiego typu teksty!
pewnie oni by chcieli żebym dała takie imię jak oni sobie życzą
neverending story z tymi imionami. Ja jestem zdania, ze nasi rodzice, dziadkowie i inni mieli swoje szanse przy wyborze imienia dla swoi9ch dzieci i teraz nie powinni sie za bardzo wtracac, chyba ze jakas mama imieniem naprawde krzywdzi dziecko
Cytat:
23 Tydzień ciąży (rośniemy,rośniemy,rośnie my .... i mocno kopiemy hehe )
ładny brzusio,
kiedys tez mialam taki pepek kiedys teraz mi sie strasznie wybrzuszyl i smiesznie wyglada

Synek

Stary 2012-03-21, 10:46   #2529
prince_polo
Zakorzenienie

Dziękuje za kciuki

A wiec tak, neurolog pwoiedziała ze na 100% nie od kregoslupa. Dal anwet zaswiadczenie by mi lekarze nie wmawiali ze to od kregoslupa jest. Poleciła isc do rodzinnego. Poszłam. Nie do tej co wtedy tylko do jej brata. On tez uwaza ze nie od kregoslupa ale UWAGA rozlozyl rece i nie wie od czego
powedział ze wyniki mam dobre tj mocz ogolny, kamice mam lewostronną, wiec czemu boli prawa to niewie. I brzuch mam tkliwy pod zebrami i tez mowi ze niewie czemu niby wyglada mu to an nerke ale wyniki sa ok mowi niech pani bierze nospe. A jak ebdzie taki napad ostry to do ginekologa na Ip tyle sie dowiedziałam

dziwne

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Witam się z poranną kawą i tortem którym uraczył mnie mój tż z okazji moich urodzin Dzisiaj jest też nasza rocznica poznania się Los sprawił mi niezły prezent dwa lata temu Z tych okazji częstuje was tortem i napijta się za nasze zdrowie
Najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!
Cytat:
I jeszcze na pamiątkę urodzinowy domek mojego szkraba w pierwszym dniu 19tyg.
śliczny

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:46   #2530
karolka110
Wtajemniczenie

Witajcie Mamusie

mam dziś sądny dzień - WIZYTA U GINEKOLOGA - jest możliwe, że dziś poznam dziś płeć mojego Dzidziolka....w nocy z tego powodu już spać nie mogłam i non stop o tym myślę...naszym marzeniem od zawsze jest Dziewuszka, ale oczywiście z Chłopca też będziemy szczęśliwi!!! wczoraj moje maleństwo tak mnie obkopało...ciekawe jakie ma położenie, kopie nisko po prawej stronie i wysoko pod pępkiem z prawej....więc jedno to nóżki, a drugie łapki, ale które jest które???

czy Wasze Dzidzie też nieraz się tak prężą-jakby całym ciałem??nieraz czuję nie kopniaczki czy ciosy, ale fest mocne uderzenie na większej powierzchni

ciekawe ile przytyło mi się, pewnie nie za wiele, bo nie czuję by coś poza lekko większym brzuszkiem się zmieniło

o Dzidzia kopie - pozdrawia chyba Wizażowe Mamusie!!!

jeny jak ja wytrzymam do 17:brzy dal:
Stary 2012-03-21, 10:48   #2531
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam w dzień wagarowicza
Całą noc mnie brzuch bolał przy każdej zmianie pozycji Wydaje mi się, że to od wiązadeł macicy, ale zobaczę, co jutro ginka na to powie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
u mnie na piesiach też widać żyłki
myślę ze to nie jest zapowiedź rozstępów tylko efekt tego że skóra jest cienka....
Tak skóra jest cieńsza i więcej krwi przepływa tzn dużo szybciej niż poza ciążą i dlatego tak widać żyły

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
poważnie, teraz strasznie tyję mam juz 6kg na plusie od początku ciąży, a mlo nie wazylam wczesniej
Ja też mam jakoś + 6 kg. Dokładnie dowiem się jutro, bo będzie ważenie u położnej. Ale mi się wydaje, że to jest prawidłowy przyrost tzn, że nie jest to za dużo Ja np nie zauważyłam, żebym przytyła. Tylko cyc i brzuszek

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja bym nie wytrzymała żeby nie złożyć
Ja bym tez bardzo chciała już złożyć łóżeczko i kupić resztę mebelków Ale mąż chce zaczekać, aż pokoik będzie wymalowany czyli po Wielkanocy. Nie mogę się już doczekać

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
boli mnie codziennie spojenie łonowe, tak od 1,5 tygodnia codziennie musze podpytac lekarza czy to normalne
Mnie czasem boli jak czuję, że Mały mnie tam okłada po samym dole macicy. Jakby już chciał wychodzić

Cytat:
robie z mężem liste co jeszcze potrzebujemy,masa kra ile jeszcze tego!
Też muszę taką listę zrobić Niby sporo rzeczy już mamy, ale wiem, że jeszcze dużo jest do kupienia. Nic tylko napaść na bank
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 10:48   #2532
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Gdyby była dziewczynka to już dawno bym miała, dla chłopca kompletnie brak pomysłu, żadne mi się na tyle nie podoba, żeby tak dziecko nazwać

mamy dokładnie ten sam problem
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:49   #2533
depoison
Zadomowienie

branzoletka - wszystkiego najlepszego, kochana!!

Cytat:
Coś w tym jest, bo ja mam grupę krwi A i mięsa nie lubię, mogłabym spokojnie żyć bez niego. A jest to grupa rolnicza, która mięsko słabo toleruje i które jej nie służy
hmm, to ja ewidentnie jakaś nietypowa jestem - grupa krwi A, a mogłabym żywić się wyłącznie mięsem. Wszystkie warzywa i owoce be, nabiał fu, produkty zbożowe też niekoniecznie (makaron ujdzie, reszta mogłaby nie istnieć). I tak mam całe życie, w ciąży nic się nie zmieniło.
(wczoraj teść miał urodziny, byliśmy w restauracji, zamówiłam tego typu danie http://www.slavija-wst.de/media/df33...18fffffff1.JPG - frytek i ryżu nawet nie ruszyłam, mięsko za to zjadłam calusieńkie )

Kicia moja dziś już lepiej, buzia jakaś zdrowsza, ale na razie się jeszcze nie cieszę: niech minie kilka tygodni a zmiany się nie odnowią - wtedy uznam, że już jest ok

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:50   #2534
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
To fakt. Odezwałaś się dopiero, jak Soleilka napisała o mlekołakach cynamonowych. Już będziemy wiedziały, jak Cię wywołać "do tablicy".

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki

A wiec tak, neurolog pwoiedziała ze na 100% nie od kregoslupa. Dal anwet zaswiadczenie by mi lekarze nie wmawiali ze to od kregoslupa jest. Poleciła isc do rodzinnego. Poszłam. Nie do tej co wtedy tylko do jej brata. On tez uwaza ze nie od kregoslupa ale UWAGA rozlozyl rece i nie wie od czego
powedział ze wyniki mam dobre tj mocz ogolny, kamice mam lewostronną, wiec czemu boli prawa to niewie. I brzuch mam tkliwy pod zebrami i tez mowi ze niewie czemu niby wyglada mu to an nerke ale wyniki sa ok mowi niech pani bierze nospe. A jak ebdzie taki napad ostry to do ginekologa na Ip tyle sie dowiedziałam

dziwne
A może maluch gdzieś uciska na jakiś organ, a ten organ na coś tam uciska i boli? dziwne, że nie wiedzą od czego to... Może powinnaś do lekarza z innego miasta się udać?
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

mam dziś sądny dzień - WIZYTA U GINEKOLOGA - jest możliwe, że dziś poznam dziś płeć mojego Dzidziolka....w nocy z tego powodu już spać nie mogłam i non stop o tym myślę...naszym marzeniem od zawsze jest Dziewuszka, ale oczywiście z Chłopca też będziemy szczęśliwi!!! wczoraj moje maleństwo tak mnie obkopało...ciekawe jakie ma położenie, kopie nisko po prawej stronie i wysoko pod pępkiem z prawej....więc jedno to nóżki, a drugie łapki, ale które jest które???

Tam gdzie mocniej czujesz to nóżki U mnie maluch w pół godziny potrafi się tak przekręcić, że z lewej na prawą ma nóżki

Bloguję
Stary 2012-03-21, 10:50   #2535
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki ja wczoraj skusiłam się na popcorn
Wbrew pozorom popcorn jest zdrowy.
Cytat:
Chodzi o przeciwutleniacze z grupy polifenoli, których bogatym źródłem są owoce (winogrona, jagody, wiśnie), warzywa, a także inne produkty pochodzenia roślinnego, jak na przykład czekolada, wino czerwone, kawa i herbata, orzechy czy oliwa z oliwek. Związki te neutralizują wolne rodniki - cząsteczki o działaniu silnie utleniającym, które uszkadzają cenne składniki komórek, takie jak: DNA i białka. Z tej przyczyny mają korzystny wpływ na zdrowie - obniżają bowiem ryzyko chorób serca, nowotworów i innych schorzeń.
Jak przypomina prowadzący badania dr Joe Vinson, chemik z University of Scranton w stanie Pensylwania, dotychczas nie było wiadomo, że produkty z pełnego ziarna, jak popcorn czy płatki śniadaniowe - uważane za zdrowe ze względu na zawartość błonnika - mogą zawierać tak duże ilości polifenoli.
"My odkryliśmy, że - w rzeczywistości - zawierają one tyle polifenoli na jeden gram, co owoce i warzywa" - komentuje dr Vinson. Jego zdaniem to dlatego przetwory pełnoziarniste mogą obniżać ryzyko raka i choroby wieńcowej serca.

Najwięcej przeciwutleniaczy zawierają produkty pełnoziarniste z pszenicy, kukurydzy, owsa oraz ryżu - w porządku malejącym. Jeśli chodzi o pełnoziarniste przekąski to najbogatszy w polifenole jest popcorn.
zrodlo: http://kobieta.interia.pl/archiwum/n...owy,nId,408341

I kolejne:
Cytat:
Polifenole odgrywają istotna rolę w ludzkim organizmie. Dziesięciokrotnie zwiększają przeciwutleniający efekt witamin C i E. Uwalniają z ciała szkodliwe wolne rodniki. Wolne rodniki powstają w wyniki reakcji metabolicznych organizmu, docierają też do ciała za pośrednictwem skażonego powietrza, dymu papierosowego oraz... niezdrowych przekąsek, takich, jak ciastka, chipsy i frytki. Dlatego tak dużym zaskoczeniem jest odkrycie polifenoli w popcornie.

"Jesteśmy bardzo zaskoczeni wysokim poziomem polifenoli, jaki znaleźliśmy w popcornie. Podejrzewam, że jest on tak duży dlatego, że popcorn jest pokarmem mało przetworzonym. Oferuje wszystkie dobroczynne składniki kukurydzy" - mówi dr Joe Vinson, amerykański chemik, który dokonał odkrycia. "W mojej opinii to dobre i zdrowe jedzenie" - zachwala uczony.
zrodlo: http://kobieta.dziennik.pl/piekna-i-...k-warzywa.html

A jest tego duzo wiecej
Wiec dziewczyny mozemy zajadac sie popcornem w kinie i nie tylko. Calkowicie bez wyrzutow sumienia.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-21, 10:52   #2536
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z poranną kawą i tortem którym uraczył mnie mój tż z okazji moich urodzin Dzisiaj jest też nasza rocznica poznania się Los sprawił mi niezły prezent dwa lata temu Z tych okazji częstuje was tortem i napijta się za nasze zdrowie

wszystkiego najlepszego kochana

no i brzusio ladny

Cytat:
Tak my jesteśmy w podobnym czasie bo ostatnia @ tak samo, ja mam tp. na 28 lipca ale z daty poczęcia jak liczę to bardziej 30 wychodzi
Pocieszyłaś mnie. Dzięki Niby wiem że z tymi ruchami to bardzo indywidualna sprawa ale wiesz jak to jest jak się na zadatki na matkę schizolkę
tez mam takie same terminy porodu. Z usg 28 a OM 29
co do ruchów to sie doczekasz spokojnie

Synek

Stary 2012-03-21, 10:53   #2537
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

A może maluch gdzieś uciska na jakiś organ, a ten organ na coś tam uciska i boli? dziwne, że nie wiedzą od czego to... Może powinnaś do lekarza z innego miasta się udać?
l:
nie bo boli od tygodnia a w meidzy czasie miałam polowkowe i dziecko bylo inaczej ulozone. W ogole nie potej stronie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-21, 10:54   #2538
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Jak urodzi się z czarnymi bujnymi włoskami to na 100% będzie je miało po mnie. (ja do 13 roku życia miałam gęste proste, potem się skręciły i mam ładne kręcone, które teraz mi rosną jak głupie) a jak łysolek to po mężu bo w jego rodzinie każde dziecko łyse do przynajmniej roku

myślę że nie ma takiego przełożenia, mój syn urodził się z czarnymi cienkimi rzadkimi włosami które szybko mu się przetarły i był łysy a teraz ma brązowe bardzo grube i gęste włoski
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:56   #2539
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Mamusie

no to już zaciskam

Cytat:
Dziękuje za kciuki

ja na Twoim miejscu bym poszła do innego lekarza jeszcze, albo w ogóle położyła się w szpitalu, żeby przebadali wzdłuż i wszerz

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wbrew pozorom popcorn jest zdrowy.

zrodlo: http://kobieta.interia.pl/archiwum/n...owy,nId,408341

I kolejne:

zrodlo: http://kobieta.dziennik.pl/piekna-i-...k-warzywa.html

A jest tego duzo wiecej
Wiec dziewczyny mozemy zajadac sie popcornem w kinie i nie tylko. Calkowicie bez wyrzutow sumienia.
oooo dobrze wiedzieć Ale uwaga, od popcornu z masłem się mega tyje sama jestem na to dowodem, długo nie mogłam przytyć chociaż chciałam, udało się dopiero na diecie "codziennie mega micha popcornu z masełkiem"

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 10:56   #2540
Soleilka
Zakorzenienie

Niektóre baby powinny zostać zesłane na Syberię... Powaga

Cytat:
Jak jechałam już do domu wsiadła do autobusu kobieta z córka chorą na zespół downa. Dziewczynka miała około 5 lat, ale sedziała w wózku, więc zrobiłam im miejsce koło siebie.
Mała była strasznie ciekawa co za dzidzia kryje się obok niej i cały czas zaglądała mi do wózka, ale przez budę nie mogła nic zobaczyć. Więc aby jej to umożliwić złożyłam budę i odkryłam Dorianowi kocyk. I nagle słyszę pytanie jakiejś baby:
- *Nie boi się pani, że dziecko się zarazi*

Dosłownie mnie zatkało. Mama dziewczynki się nie odezwała, ale widziałam, że ma łzy w oczach...

Ja odpowiedziałam :
- *Nie, nie boję się. I całe szczęście głupotą też się nie można zarazić!*

Bloguję
Stary 2012-03-21, 10:57   #2541
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
mam synka Dlatego chciałabym córkę, bo z 3facetami w domu to się pochlastam
A z imionami to tak jest, że każdy chce decydować...U mnie się biją kto wybierze to drugie, bo na pierwsze nie mają szans
Teść mnie załatwił przy synku tak, że jak leżałam w szpitalu zmęczona po porodzie, nieprzespanych nocach i zestresowana, że nie mam mleka- zadzwonił i jakby nigdy nic zapytał czy pamiętam, że obiecałam mu dać małemu na drugie Franio, no oczywiście nie pamiętałam i nic takiego nie było, ale nie miałam siły się kłócić

Ciesz się, że nie boli, a nie dziw
Mój syn to miniatura tatusia więc może drugi...albo lepsza opcja DRUGA będzie podobna do mnie i też plotłabym warkoczyki W ogóle dziewczyneczki są jak małe laleczki śliczne, a na chłopca te ubranka już nie są takie bajkowe
U nas drugie imiona są po dziadkach albo rodzicach i problem z głowy
A co do córuni, to słuchaj do 3 razy sztuka

Cytat:
23 Tydzień ciąży (rośniemy,rośniemy,rośnie my .... i mocno kopiemy hehe )
Ale słodziachny brzuszek! IDealny na sesję ciążową
Cytat:
Sto lat Sto lat

Cytat:
I jeszcze na pamiątkę urodzinowy domek mojego szkraba w pierwszym dniu 19tyg.
Maluchny brzuszek..ja mam troszke większy a to mój pierwszy dzidziol. Moze dlatego, że jestem krótsza niż ty
Cytat:
O właśnie, kupię sobie migdały Z tym smażonym to się staram jak najmniej i jak najrzadziej, ale czasem i na to mam ochotę

I od bardo dawna śpię na dwóch poduszkach (tzn. normalna poduszka plus jasiek)
MI pomaga ostatnio mleko czekoladowe takie małe ze słomką Chociaż aż tak straszniej zgagi jeszcze nie mam. miałam na poczatku ciąży a teraz jakoś nie...trudno dzidziuś będzie łysy...

A za wszystkie wizyty mocno trzymamy Ciekawe jak zmieni nam się liczba dz i ch na 1 stronie
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:58   #2542
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

oooo dobrze wiedzieć Ale uwaga, od popcornu z masłem się mega tyje sama jestem na to dowodem, długo nie mogłam przytyć chociaż chciałam, udało się dopiero na diecie "codziennie mega micha popcornu z masełkiem"
A ja kocham popcorn z maslem

Cytat:
Niektóre baby powinny zostać zesłane na Syberię... Powaga
Przykre... Co niektorzy ludzie maja w glowach...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-21, 10:58   #2543
nadalka
Zakorzenienie

hanjah chyba zgaga zależy od tego że macica uciska a nie ile się zje.. przecież zawsze w tym żołądku jest jakiś kwas..

Soleilka wy i tak od rana obżeracie się ciastem od branzoletki
ja będę częstować jak skończę 30 tydzień , obiecuję

Soleilka ale mnie zatkało z tym cytatem :/

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:00
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 10:58   #2544
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja na Twoim miejscu bym poszła do innego lekarza jeszcze, albo w ogóle położyła się w szpitalu, żeby przebadali wzdłuż i wszerz
u nas sa 3 spolki z lekarzami. ja naleze do tej i do tych 2 mogłam sie udac. Inni mnie nie przyjmą a nikt z rodzinnych prywatnie nie przyjmuje u nas

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-21, 11:00   #2545
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za kciuki

dziwne

Najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!

śliczny
Miałaś iść od razu do gina
Nie lekceważ tego...
Masz dobre wyniki moczu, bo jedna nerka pracuje normalnie, jak nie będziesz leżeć na przeciwnym boku i monitorować jej, tylko chodzić i marudzić, ze boli to możesz doprowadzić do poważnych uszkodzeń, albo chodzić ze stałym cewnikiem.Nie chcę Cię straszyć, ale proszę idź w końcu do gina
I nie denerwuj się na mnie, że tak piszę, ale miałam to i wiem jak to jest
Stary 2012-03-21, 11:00   #2546
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Mój dziś sobie pukał z małym Ale miał minę jak zobaczył, że brzuch podskakuje sam
My też tak robimy Pukamy w brzuch i po chwili Mały się rusza. Ale to jest fajne

Cytat:
ja też należę do tych z większą Dupa
Ja też I z pokaźnymi udami niestety

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Na pewno się nic nie dzieje, ja trzymam kciuki i uważaj na Was, ok?

Ja tak malusio na forum, niestety w pracy sajgon mały i padam na twarz po...ale podczytuje Was
Uważam Kochana jak mogę
Wracaj do nas na dłużej

Cytat:
Treść usunięta
Ojoj, Biedny TŻ... Trzymaj się od niego w miarę z daleka może

Cytat:
hehe przypomniała mi się właśnie moja głodomorra po glukozie, nie mogłam od jedzenia się oderwać
Ja też tak miałam I wczoraj też, z tej radości, że nie mam cukrzycy się objadałam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:01   #2547
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Przykre... Co niektorzy ludzie maja w glowach...
No mówię, na Syberie zesłać jak się nie umieją zachować
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Soleilka wy i tak od rana obżeracie się ciastem od branzoletki
ja będę częstować jak skończę 30 tydzień , obiecuję

Będę czekać

Słowo 30 tydzień brzmi dla mnie abstrakcyjnie i strasznie

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 11:01   #2548
branzoletka
Branzoletka

Dziękuje bardzo za śliczne życzenia kochane mamusie Teściówka już rano wpadła z ciachem swoim i aż z radości dzidzia się obudziła chyba, bo w brzuszku się zakotłowało Tak podziałał zapach truskawek

dotttaTrzeba było nie grzebać, przecież ciekawość, to pierwszy stopień do piekła albo niewygodnej wiedzy i za połówkowe

Cytat:
Treść usunięta
Przykro mi, że masz chorego chłopa w domu Pozdrów go od nas będzie mu miło i niech wraca do zdrowia

Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o tym wózku http://www.babyactive.pl/el-nino/ ma być jeszcze elipso w tym roku, chyba jeszcze lżejszy.
Naprawde fajny

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
W nocy męczył mnie nerwoból pod łopatką, aż mi cała ręka drętwiała, nie mogłam sobie znaleźć pozycji do spania.
Dziś zaczynamy 20 tydzień (19+0) ale wciąż jeszcze nie czuję maluszka
Eee no to połóweczka kochana Nerwobóli jak najmniej i spokojnej ciąży, że hej

Cytat:
Ja u siebie tej czarnej linii w tamtej ciąży nie zauważyłam
Ja nie mam i w pierwszej też nie miałam.

Cytat:
kurcze, mój nic do brzucha nie mówi i rzadko dotyka.
może dlatego że w zasadzie to nie bardzo go widać?

coś czuję w brzuchu ale nie wiem czy to już to
takie lekkie puknięcia.
ad.1 Mój też nie ale jakoś się tym nie zadręczam, wiem, ze jak ruchy będą wyczówalne też dla niego, to to się zmieni

ad.2 No to już TO kochana

Cytat:

my się śmiejemy, że mała odziedziczyła grupę krwi po ojcu (0), bo mam mega apetyt na mięso chociaż w ciąży z reguły od niego odrzuca i kasza przestała mi smakować jak tylko w ciążę zaszłam, a wcześniej się nią zajadałam A grupa 0 to grupa krwi myśliwego, mój małż to by jadł głównie mięso, sporadycznie warzywa czy owoce, ale obiad ma być porządny i mięsny i już.
Ja też mam 0 ale mięso mogłoby dla mnie nie istnieć łącznie z wędlinami

Cytat:
A ja jutro zacznę 21 tydzień a nie mam jeszcze brzuszka ciążowego
Wyskoczy lada moment, ciesz się, że się latem z wieelkim bębenem nie będziesz męczyć

Cytat:
słyszałam coś takiego
i żeby nie jeść smażonego- tłustego
i chrupać migdały

aaa i mieć do spania o jedną poduszkę więcej żeby głowa była wyżej niż zazwyczaj
Mój jedyny objaw ciążowy od początku to zgaga, która mnie męczy co jakiś czas ale nie trwa całymi godzinami więc nie wiem czym przegonić Za to często łapie mnie przed spaniem jak mam właśnie głowę za nisko i jak wezmę dodatkowego jaśka, to mi przechodzi

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:02
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:03   #2549
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A ja kocham popcorn z maslem
ja innego nie uznaję

Cytat:
u nas sa 3 spolki z lekarzami. ja naleze do tej i do tych 2 mogłam sie udac. Inni mnie nie przyjmą a nikt z rodzinnych prywatnie nie przyjmuje u nas
no to połóż się do szpitala, może im się uda to zdiagnozować. Inaczej się tak będziesz męczyć i cierpieć

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:05   #2550
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w 26 tc
super

Cytat:
kurcze, najgorzej jak nawet lekarz nie wie co to moze byc i jak tu sie leczyc??

Cytat:

mam dziś sądny dzień - WIZYTA U GINEKOLOGA
Trzymam kciuki za wizyte i za poznanie płci

Blu rowniez trzymam kciuki za wizyte

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości