mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 16:43   #1861
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

dziewczyny wassze pociechy bawią się takimi zabawkami?? bo mój odkrył ze ma rączki to moze mu coś kupie do ciuckania... tylko które? :
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:45   #1862
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
aha zapomnialam wam napisac ze tz powiedzial ze ma corke kopie mamusi gdyz jak mala wjezdza do supermarketu to jest najszczesliwszym dzieckiem swiata a jak koniec zakupow to zla jak osa zupelnie jak mama

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

pociumkala i spi na rekach i jak tu organizowac dzien przy takim bablu?
no prawdziwa kobietka z niej w koncu
moj Filip lubi trzymac mnie za bluzke jak zasypia
no a na spacerze spi z pluszowa grzechotka w raczce i dziec mi sie sam odsmoczkowuje, moze raz dziennie ciumka

glam niech sie facet okresli!
a to on ci nie daje nic na dzieci

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:45   #1863
nikaa2
Wtajemniczenie

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg y.jpg (15,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yy.jpg (22,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yyy.jpg (15,1 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-03-21, 16:52   #1864
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
jak Wam sie sprawdza ten obiektyw 18-55? w plenerze tez daje rade? Bo ponoc on lepszy do takich domowych fotek.
wiesz - głównie robię właśnie takie domowe. Choć jak byliśmy w Turcji to zdjęcia plenerów powychodziły super. Nie jesteśmy jakimiś super znawcami z tż ani zapaleńcami fotografii, więc nam nasz Nikonik odpowiada w 100%

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
kojec suuuuper a co do ząbków to jak narazie nadal czuć piasek i dwie plamy białe na dole... ale chyba teraz się wstrzymał proces, albo młoda mniej marudzi
a myślisz, że dałoby radę spać w tym kojcu?
Skoro mała mniej marudzi to super, póki co mamusia ma spokój

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

nika ja bym brała nr 3, choć z Lamaze wszystkie zabawki są super

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:53   #1865
glamourous
Zakorzenienie

[Szczepienia zaliczone bylo troche placzu ale ogolnie chlopcy dzielni bylam z nich dumna- oczywiscie jak sama przestalam plakac

Waza 6120 i 6080 i kolejny lekarz radzil czekac z rozszerzeniem diety co najmniej do skonczonych 5 mcy
Stary 2012-03-21, 16:53   #1866
truscafka
Zadomowienie

nikaa świetne zabaweczki! muszę małemu sprawić taką do wóza

ja na spacerówkę zmieniam niebawem - na pewno już w kwietniu

uffff to dobrz ze nie trzba zmieniać fotelika jak nogi wystają bo nasz już by dawno poszedł do odstrzału, a szczerze mówiąc już się szykowałam na kupno nowego tylko że muszę sprawdzić tą wagę bo mój szymon już 9 kg!!!

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Goldika-ale Ty szczupła jesteś(na nk widziałam)
Truscafko-to teraz coraz wiecej bedziesz miala takich chwil bo teraz wreszcie bedzie widac jak ta robota ubywa.Tak z ciekawości zapytam kredyt braliscie na cały dom czy tylko na wykonczenie?
Elf-ja jem jajka i majonez i kecup,ale w rozsądnych ilościach czyli około 1 łyżeczki

aaaa i nasz ulubiony temat-moja miała coś dzisiaj jakąś taka bardzo rzadką kupę-to może być po dicoflorze??
nie braliśmy jeszcze kredytu i weźmiemy dopiero za jakiś czas na takie ostateczne wykończenie czyli meble i dodatki

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wzielam sie za wielkie sprzatanie i co? Wlazlam we wszystkie spodnie sprzed ciazy!!!!
Zrobilam salatke jarzynowa, zupe pomidorowa, oproznilam pol szafy, wyszorowalam lazienke, posprzatalam w swoich kosmetykach i wstawilam pranie- sie wzielam, co nie?

Eh, juz sie nie moge doczekac, jak dorwe swoj ogrodek w Szkocji i bede kopac, sadzic, robic piaskownice....DECYZJA ZAPADLA!!! -W maju WYPAD na stare smieci

No i gratki za zabulka!!!!
ooo ggora! widzę że zmiany zmiany zmiany! gratuluję!!

dziewczyny mam już wszystkie okna, aaaaaaaaaaaaaaaaa, byłam widziałam, są extra ale na ich widok już mnie ręce bolą od mycia wkleję fotki wieczorkiem jak tż przywiezie najbardziej jestem dumna z okna panoramicznego w kuchni, które kazałam zrobić zamiast trzech małych okienek - super wygląda

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-03-21 o 16:56
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:53   #1867
muffinka90
Zakorzenienie

Lori gratk za zabek, truscafko a tobie za okienko

tuszka ja mam narazie tylko lyzeczki dzieciowe, a zupki i owoce jemy ze szklanki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-03-21, 16:55   #1868
ja_dalia
Wtajemniczenie

nikaa moja najchetnie bawi sie swoimi lapkami i tym co jej dynda na pałąku przy bujaku... tez o tym myslalam, bo tu dziewczyny jakis czas temu tą firme polecaly, ale narazie starczy jej to co ma ...

ja za to chce kupic taka mate....
1. http://allegro.pl/mata-edukacyjna-mu...196554980.html

lub taką

2. http://allegro.pl/edukacyjna-mata-zw...200916954.html

co do akcesoriow do karmienia to ja zakupilam 6pak łyżeczek TT za 5,99 sa małe więc na początek będa super, bo niektore to takie wieeeeelkie łychy

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-03-21 o 16:58
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:55   #1869
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no - to teraz zbieramy kasę, kupujemy i codziennie :
Goldi, placki ziemniaczane idealne, by schudnąć Daj linka, jaki w końcu kupujecie?

Cytat:
Napisane przez Lori22 Pokaż wiadomość
Witamy sie po poludniu! U nas piekna pogoda, wiec ogarnelismy troche ogrodek i zlozylismy nowa piaskownice. Lena byla przeszczesliwa Trzeba tylko dokupic piasek, bo mamy go stanowczo za malo.
Laura nadal ma katar, wiec dalej uzywam wody morskiej i elektrycznego odciagacza. Masc majerankowa do niczego, nie pomogla wcale. Choc katar chyba powoli zanika, sama nie wiem ;(, najgorzej jest nad ranem, a ma podniesiony materac.
Ja choc karmie piersia postanowilam przejsc na diete. Znalazlam na grouponie oferte kalorynki. Opracowali mi diete, calkiem fajna i w ogole nie restrykcyjna, bo jest to ok.2000kcal dziennie, ale przyznaje, ze srednio wprowadzam ja w zycie, bo malo mam czasu na gotowanie, a najmniej wieczorem na jakas kolacje, kiedy mala na mnie wisi. Niestety moje pociazowe kilogramy maja sie dobrze i znikac nie chca, a zostalo ich naprawde duzo ;(

My nie wprowadzamy malej narazie nic nowego, poczekam co najmniej do 5 miesiaca.

Aaaa i zapomnialam sie pochwalic. Laura mimo swoich 3miesiecy ma juz zabka! Dolna lewa jedynka! U jej siostry nie pojawil sie do 6 miesiaca
Gratulacje za ząbka, choć nie wiem, czy Twoje piersi będą szczęśliwe.

Cytat:
Dziewczyny karmiace butelka dr browns macie smoczki 2?Ja do niedzieli nie mam mozliwosci zakupu wiec kombinuje jak zrobic lub powiekszyc dziurke.Mozecie mi powiedziec jak to wyglada w smoczkach nr 2?Sa obok siebie 2 czy jedna duza?
Mam Brown's ale cały czas ze smoczkiem nr 1, więc nie pomogę.

Cytat:
Wzielam sie za wielkie sprzatanie i co? Wlazlam we wszystkie spodnie sprzed ciazy!!!!
Zrobilam salatke jarzynowa, zupe pomidorowa, oproznilam pol szafy, wyszorowalam lazienke, posprzatalam w swoich kosmetykach i wstawilam pranie- sie wzielam, co nie?

Gratki!

Zjadam juz wszystko

Kurde, mieliscie pecha poprostu,ale dobrze, ze allegro oddalo kasiore!
My wszelakie sprzety kupujemy tylko w autoryzowanych salonach, bo nigdy nie wiadomo z jakiego zrodla masz sprzet.

Eh, juz sie nie moge doczekac, jak dorwe swoj ogrodek w Szkocji i bede kopac, sadzic, robic piaskownice....DECYZJA ZAPADLA!!! -W maju WYPAD na stare smieci

No i gratki za zabulka!!!!
Ggorka, przesadzilas z tym sprzątaniem!!! ja zamiast obiad gotować dupsko usadzilam. .
Już w maju wyjeżdżacie? Czym tż będzie sie zajmował?

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
no właśnie mojemu już nogi zaczynają wystawać i nie wiem czy to już czy nie
A nie masz opcji podniesienia pasów wyżej?

A my byliśmy 2 h na spacerze, Franek o dziwo sie nie obudził, mimo łażeńia po sklepach i nadal śpi w oknie!! To cud jakiś. Kupiłam mu Kocyk, taki oddzielny do wózka. I kaszkę kupiłam Holle jaglaną, zamówiłam marchewki eko. Zobaczymy co z tego będzie

Edytowane przez tuszka
Czas edycji: 2012-03-21 o 17:00
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:58   #1870
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Z boku fotelika jest napisane do ilu kg obowiązuje.
My mamy do 10kg więc już niedługo kupujemy new
My ten pierwszy mamy 0-13kg, ale maly juz na szerokosc ledwo wchodzi i nogi zaczynaja mu wystawac (nie wiem jak tam 13-to kilowe dziecko ma wejsc), no i kupilismy 9-18kg, na szynach, bo jedziemy na te chrzciny 500km no i nie wiem, wsadzilam go tam, smial sie az zanosil, ale nie widzi mi sie to jeszcze, nawet jak jest na pollezaco, nie wiem co robic...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-03-21, 17:05   #1871
truscafka
Zadomowienie

uff nasz fotelik do 13 kg to jeszcze 4kg

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-21, 17:20   #1872
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
przez ostatnie dni mam mało czasu na wizaż jesteśmy w trakcie zapraszania gości na chrzciny bo tż pracuje do 16 więc mamy czas, do tego zabieram się za poważne pożądki na święta codziennie spacerujemy,choć nie zawsze pogoda słoneczna

mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią : podajecie dziecią herbatkę lub sczki?? ile ml dziennie?? mój wypija 100ml dziennie herbatki jablkowej z melisa i nei wiem czy to dużo czy malo.
pediatra mówiła,że jak cyc to cyc bez dopajania.kiedys była chyba taka moda,że dopajano bo zauważyłam ze mam i teściowa chciałyby dac coś małej do picia

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Truscafko-no to zazdroszczę,ze musieliście brac kredytu póki co

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 18:02   #1873
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
.
Mamy motylka i Nika kooocha go!
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
[Szczepienia zaliczone bylo troche placzu ale ogolnie chlopcy dzielni bylam z nich dumna- oczywiscie jak sama przestalam plakac

Waza 6120 i 6080 i kolejny lekarz radzil czekac z rozszerzeniem diety co najmniej do skonczonych 5 mcy
Brawo za szczepienie
Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Ggorka, przesadzilas z tym sprzątaniem!!! ja zamiast obiad gotować dupsko usadzilam. .
Już w maju wyjeżdżacie? Czym tż będzie sie zajmował?
hahaha, jeszcze mialam w planach wyszorowac kuchnie ,ale zaaz mam gosci, wiec nei bede zaczynac. Robie teraz pierogi leniwe.
Dopiero w maju- i to okolo 20-ego, bo mamy 2 miesiace wypowiedzenia dla lokatorow. Wracamy do naszych starych prac, tz bedzie nenagerem w tesco, a ja bd wykadac towar
Stary 2012-03-21, 18:18   #1874
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie d3100 jest idealne jako pierwszy aparat tego typu my robimy zdjecia czesciej na ustawieniach manualnych niz na auto, jest wiecej grzebania w funkcjach w naszym No i jakos wizualnie d3100 mi sie nie podobal Mielismy juz nikona d50 ( nasz pierwszy kupiony w 2006) ,d80, a teraz mamy 5100 ...aczkolwiek jesli chodzi o ''rysowanie'' zdjec, to najbardziej nam sie podoba d90- ale to juz poprzednia generacja, wiec nie ma co kupowac- jak pisalam- nastepne marzenie to d7000 (ale cena kosmos!)

Ja to poluje teraz na mini stuio domowe, ale czekam az wrocimy do uk

Ja nie podaje nic do picia- tylko cyc. Polozne mowily mi , ze cyc wystarczy - oczywiscie karmie na żądanie.
A fotelik zmienilam malemu jak skonczyl 9 msc.
dla mnie wszystkie nokony sa takie same a powiedz mi czy sprawdza sie ten wysuwany i ustawiany wyswietlacz w d5100? bo ponoc od d3100 rozni sie tylko tym. Tak mi w sklepie powiedziano ze lepiej wziac d3100 z 18-105 niz d5100 z 18-55

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
.
mamy konika i ptaszka. Mlody je ubostwia!!! bawi sie nimy, gryzie, rzuca, szelesci etc.

Ggoraa super, ze decyzja podjeta i gratki za wchodzenie w spodnie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 18:22   #1875
saaraa_lub
Rozeznanie

Witam
Mało się odzywam,ale czytam Was namiętnieMy dzisiaj po szczepieniu, wrzaski przeokropne ale o dziwo nie przy kłuciu tylko przy podawaniu szczpionki doustnej.
Mam do Was pytanie, z góry przepraszam bo wiem,ze dyskusja o tym już była.Mam podawać małemu dicloflor w kapsułkach, jak to podawać?Mogę na łyżeczkę trochę mojego mleka i rozpuścić w tym zawartosć kapsułki?Czy macie jakieś lepsze patenty?
W rossmanie są promocje na artykuły dla dzieci (jedzenie i pielęgnacja).
Chwalę się, a co Za nami 16 tygodni, 7,200 kg, 67 cm długości i 44 w klacie
Pozdrawiamy i oby do wiosny bo u nas ziimnno i wieje!
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 18:22   #1876
goldika
Zakorzenienie

Tuszka noo placki na odchudzanie akurat nagle ten model zniknal ze sklepow internetowych sprawdzonych zelmer 491.20 Nerro. wiec chwilowo nie kupujemy. Zreszta musze jeszcze przemyslec to.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:25   #1877
glamourous
Zakorzenienie

O Boziu ale dramat mi chlopcy zafundowali, 2 godziny placzu i uspokajanie sie tylko ma rekach w pozycji pionowej, kregoslup mi wysiada po prostu i rece do ziemi- dobrze ze usneli... A jutro mam nadzieje juz bedzie dobdze
Stary 2012-03-21, 20:54   #1878
fatal21
Wtajemniczenie

glam jak znajde sklep z medalami dla najbardziej hero matki swiata to Ci kupie.a Tz powaznie opieprz ja rozumiem inna kultura ale bez przesady chyba w Indiach dba sie o rodzine co?a nie mieli goraczki?moze czopek jak bys dala to by spokojniejsi byli tzn jesli jest koniecznosc.Pytanko ile taka zabawka kosztuje?pisze z tel i nie bede na all wchodzic.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

dobranoc
Stary 2012-03-21, 21:25   #1879
muffinka90
Zakorzenienie

glam pieknie ci chlopaki rosna na cycku a ktory mniejszy?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-03-21, 21:39   #1880
tuszka
Raczkowanie

Cytat:

Glam, do diaska!! Nie psuj mojego planu!! Zamówiłam już marchewkę u sklepie eko dla Franuli. W pon. Kończy 4 miesiące.
Z kaszką się jeszcze wstrzymam.

Gratuluję, że dałaś radę z chłopakami na szczepieniu.

Cytat:
Tuszka noo placki na odchudzanie akurat nagle ten model zniknal ze sklepow internetowych sprawdzonych zelmer 491.20 Nerro. wiec chwilowo nie kupujemy. Zreszta musze jeszcze przemyslec to.

My mamy Philipsa, blender z pojemnikami do rozdrabiania. Jestem z niego zadowolona i ma metalową koncowke. Koszt ok. 130 zl

http://www.philips.pl/c/roboty-kuche...hr1372_90/prd/
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:45   #1881
nettka_
Zadomowienie

Paulinka wykąpana, nakarmiona i śpi
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:35   #1882
truscafka
Zadomowienie

a ja dziś kąpałam się w wannie z Szymonkiem, żeby go przyzwyczaić do aquaparku który będziemy odwiedzać już za 3 tygodnie podczas weekendowego wypadu hehehe wyglądaliśmy jak orka z szprotką

takie oto koło muszę zakupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 550_1.jpg (10,3 KB, 19 załadowań)

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-21, 23:57   #1883
glamourous
Zakorzenienie

No wlasnie dalam czopka ale chyba moj blad ze za wzesnie- poprzednio dawalam jak zazynali plakac, po pol godz czopek zaczynal dzialac i bylo ok
Tym razem chcialam byc sprytna wiec podalam o 15 jak wrocilismy dodomu a oni zaczeli plakac tak czy inaczej o 17 a drugiego juz im w tak krotkim odstepie nie moglam dac

Tuszka ja mysle ze moment rozszerzania to jest kwestia indywidualna dla kazdego malucha, wiec moze twoj juz dojrzal. Ja sama
Mam wrazenie ze moi jeszcze nie
Stary 2012-03-22, 00:57   #1884
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie wszystkie nokony sa takie same a powiedz mi czy sprawdza sie ten wysuwany i ustawiany wyswietlacz w d5100? bo ponoc od d3100 rozni sie tylko tym. Tak mi w sklepie powiedziano ze lepiej wziac d3100 z 18-105 niz d5100 z 18-55 [COLOR="Silver"]
Ggoraa super, ze decyzja podjeta i gratki za wchodzenie w spodnie
Ja uwielbiam ten wyswietlacz- podgladam na nim zdjecia w trakcie robienia
Odnosnie parametrow matrycy, procesora i oprogramowania, nie mam pojecia tu juz bardzije tz sie zna

Maialm gosci- pozegnalam prze chwila. Odstresowalam sie troszke.

Mala odbija z ulewaniem po Nanie dostala 100ml i dopoilam ja cycem.
Stary 2012-03-22, 06:37   #1885
fatal21
Wtajemniczenie

witamy nocka z karmieniem co 2h i juz nie spicyborg

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

wicze nikaa ze jestes.czy te dzieci z 12.12 tak maja ze dbaja o linie!
Stary 2012-03-22, 07:04   #1886
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią : podajecie dziecią herbatkę lub sczki?? ile ml dziennie?? mój wypija 100ml dziennie herbatki jablkowej z melisa i nei wiem czy to dużo czy malo.

i jeszcze jedno pytanie kiedy zmieniacie dzieciaczką foteliki samochodowe na większe?? tzn kkiedy rezygnujecie z tych nosidełek - fotelikow co mozna do stelarzu wózka wpiąc??
ja nie dopajam
i nie zmieniam fotelika...

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

a wy baby nie macie co robic? Ja na spacer, sprzatanie, karmienie, lulanie, a tu 4 strony

kupilam w koncu malemu obrazek, moja babcia dala kase i kazala mu jakis kupic nad lozeczko... tyle ze to bylo w listopadzie
poka poka

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
nikaa moja najchetnie bawi sie swoimi lapkami i tym co jej dynda na pałąku przy bujaku... tez o tym myslalam, bo tu dziewczyny jakis czas temu tą firme polecaly, ale narazie starczy jej to co ma ...

ja za to chce kupic taka mate....
1. http://allegro.pl/mata-edukacyjna-mu...196554980.html

lub taką

2. http://allegro.pl/edukacyjna-mata-zw...200916954.html

co do akcesoriow do karmienia to ja zakupilam 6pak łyżeczek TT za 5,99 sa małe więc na początek będa super, bo niektore to takie wieeeeelkie łychy
ja chyba farme bym wybrała
jakie super ceny

mój to narazie swoiscie warczy na zabawki bo chciałby je włozyc do buzi a jeszcze nie trzyma super a juz te latajace w karuzeli to go wpieniaja na maxa

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

A my byliśmy 2 h na spacerze, Franek o dziwo sie nie obudził, mimo łażeńia po sklepach i nadal śpi w oknie!! To cud jakiś. Kupiłam mu Kocyk, taki oddzielny do wózka. I kaszkę kupiłam Holle jaglaną, zamówiłam marchewki eko. Zobaczymy co z tego będzie
a gdzie kupiłas? bo ja tez zainteresowana ta f-ma kaszek o i marchewka eko w jakims stacjonarnym/??

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
My ten pierwszy mamy 0-13kg, ale maly juz na szerokosc ledwo wchodzi i nogi zaczynaja mu wystawac (nie wiem jak tam 13-to kilowe dziecko ma wejsc), no i kupilismy 9-18kg, na szynach, bo jedziemy na te chrzciny 500km no i nie wiem, wsadzilam go tam, smial sie az zanosil, ale nie widzi mi sie to jeszcze, nawet jak jest na pollezaco, nie wiem co robic...
a ile waży? 8? no ja bym jeszcze w tym małym no chyba, ze się w nimd enerwuje bo za ciasno to wtedy większy

Cytat:
O Boziu ale dramat mi chlopcy zafundowali, 2 godziny placzu i uspokajanie sie tylko ma rekach w pozycji pionowej, kregoslup mi wysiada po prostu i rece do ziemi- dobrze ze usneli... A jutro mam nadzieje juz bedzie dobdze
glam brawa za szczepienie no i za marudzenie i to x2
może jednego w chuste a drugiego na rękach albo jak? jak dałaś radę? szacun ))))
a jaki dalas czopek? jak paracetamol to trzeba było dac ibuprom albo lepiej viburcol

dzień dobry
my nei spimy od 6tej a nie od 5tej, bo młody nie spał od 2-3 sie wybudził jak go odłożyłam do łóżeczka.... a pitole to odkładanie, jak bedzie jadł z butli to go bede odkładała.... teraz wole żebyśmy mieli noc przespaną, bo mi się jeszcze rozreguluje albo co

dzieki za odp. w sprawie lamaze, zaraz kupuje młodemu

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
witamy nocka z karmieniem co 2h i juz nie spicyborg

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

wicze nikaa ze jestes.czy te dzieci z 12.12 tak maja ze dbaja o linie!
no mó to samo... tzn ma czasami przebłyski że co 3h... ale w sumie nie za często

to ze twoja dba o linię to zrozumiałe, ale po choler.e mój drugi Ibisz mi isę trafił czy jak?!

łączmy się w bólu.... Vikuś już pomiałkuje na drzemke... zaraz spróbuje czy zasnie
a i musiałam sobie zdjąc spinke z włosów bo tez na nią zacząl warczec- pewnie chciał ją sobie do buzi wsadzic i pomiętolic hehe
Stary 2012-03-22, 07:13   #1887
fatal21
Wtajemniczenie

daj linka u kogo kupisz ta zabawke
Stary 2012-03-22, 07:28   #1888
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witajcie zrana. Pobódka o 5.30

Ale mimo wszystko Misiałek jest tak grzeczny, że postanowiłam też mu kupić zabawkę Lamaze (dzięki nika za przypomnienie tej firmy *)

Kupiłam opaski na rączki o takie

http://allegro.pl/lamaze-opaski-grze...212460314.html

Truscafko, świetny fotelik. Też muszę taki kupić, jak rozłożymy przed domem basen
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:28   #1889
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
daj linka u kogo kupisz ta zabawke
ok

nakarmiony i nie śpi coś wyjątkowo w leżaczku jesti sie śmieje także mu dobrze najwyraźniej.... albo ja coraz słabsza albo on przybrał na wadze w ciągu nocy
Stary 2012-03-22, 07:44   #1890
elf27
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie dalam czopka ale chyba moj blad ze za wzesnie- poprzednio dawalam jak zazynali plakac, po pol godz czopek zaczynal dzialac i bylo ok
Tym razem chcialam byc sprytna wiec podalam o 15 jak wrocilismy dodomu a oni zaczeli plakac tak czy inaczej o 17 a drugiego juz im w tak krotkim odstepie nie moglam dac

Tuszka ja mysle ze moment rozszerzania to jest kwestia indywidualna dla kazdego malucha, wiec moze twoj juz dojrzal. Ja sama
Mam wrazenie ze moi jeszcze nie
ja też się nie spieszę z rozszerzaniem, n pewno poczekam do ukończenia 5 mca dalej zobaczę

HELP!
młody trzasnął dzisiaj ciemnozielone kupsko (taka papka bez żadnych tam śluzów itp. i bezwysiłkowo raczej )
czy z takim czymś trzeba lecieć od razu do lekarza? jadłam wczoraj szparagi

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości