|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
monia nie chcę przerywać Ci odciągania
![]() Ile razy to robisz, i czym? Zmywasz OMO ( dziewczyny pisały o tym kiedyś )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Cytat:
![]() filmiku nie obejrzałam, bo Dawid śpi obok, nie chcę go budzić, obejrzę jak tylko wstanie ![]() Cytat:
![]() Madziulka_17, super ze Szymkowe szczepienie minęło bez echa ![]() pieleszka, trzymamy za nagranie ![]() Cytat:
![]() Dawid mi strasznie ulewa, normalnie chlusta ![]() przyczyn może być kilka, od kilku dni podaję bebilon2, jesteśmy w trakcie ekspozycji na gluten, codziennie nowe obiadki.... czy to normalne żeby tak ulewał po skończonym 7 miesiącu?
![]() |
#333 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta wysypka jak wygląda? Wg mnie bardzo możliwe że to trzydniówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1 - bardziej prawdopodobne ![]() 2 - obiady, podwieczorki (zwykle owoce z czymś), przed kąpielą też coś zjada (najchętniej chleb z masłem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
boshe....siedze przed kompem caly dzien chybaczas wrocic na ziemie....
![]() paps |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
A Aniu kochana jakoś tak mnie smętny nastrój złapał. Miło, że pytasz.
Ale smęty wsio, zapraszam na racuchy ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dokładnie taką w kolorze ecru, tydzień trwała realizacja zamówienia. Tylko my przez all kupowaliśmy. Na kartonie był adres www, dlatego w necie znalazłam. Jak chcesz linka do sprzedawcy, to mogę Ci wieczorem podać jak Tż wróci, bo on ze swojego konta zamawiał. Jak chcesz to mogę Ci zdjęcie zrobić i przesłać ![]() Cytat:
![]() 2. Nie lepiej, jeszcze raz proszę ![]() 3. Mnie też strasznie cieszy. Na tyłek sobie nic nie kupujemy, tylko wszystko idzie "w dom". Ale z tych rolet się strasznie cieszę. Już mi sąsiad nie będzie w okno zaglądał ![]() 4. No na alkohol ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Pieleszko i Patik ![]() ![]() Zuza dzisiaj uskuteczniała BLW, bo mamusia nie wyrobiła się z gotowaniem mięska ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
laski dzisiaj zjadłam 1 raz od dobrych 3 miesiecy normalny obiad
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Sweet ja miałam taką mała główeczkę, i ćwiartkę z niej pokroiłam, sparzyłam, dodałam kartofelka, marchewkę i ugotowałam.
Tylko ja robie zupki na dwie osóbki, dziś dostały pomidorową z ryżem, jak wszyscy tylko przed przyprawieniem odlałam ![]() A Ty miałaś tą brukselkę mrożona czy świeżą? ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#339 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zaraz sobie pokalkuluje ile mi tu wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() teraz brukselke mozna juz ladną dostać świeżą widzialamtakie małe dziś ladne na bazarku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Adrji ja mam mrożoną, własną nie pryskana... mam nadzieję,ze bedzie im smakować...
#342 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba ten Mielec taki depresyjny, bo mam to samo.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a poradzicie cos na pękające pięty, bo ja juz nie wiem co mam robić?
Po ciąży mi sie takie zrobiło i nie daje już rady a zaraz wiosna.
#344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W śpiworku sam obróci się na brzuszek i w środku w śpiworku ma te nóżki podciągnięte jak do raczkowania ![]() Zaraz Wam może pokażę filmik z Szymulą jak uda mi się go wrzucić na youtube, bo robię to pierwszy raz ![]()
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Ja na 3 sekundy Pieleszko- to trzydniówka, my gorączkowaliśmy sobota-niedziela-poniedziałek/do 37,9stp/ a we wtorek całkiem NIkosia obsypało, całe ciało w zasadzie,nawet pod pieluchą czyli tam gdzie mu AZS nie dociera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
Chyba się udało.
http://www.youtube.com/watch?v=2ZFjk...ature=youtu.be
#349 |
Zakorzenienie
|
wyskoczyło mi TEN FILM JEST PRYWATNY
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nie wiem jak to zrobić ![]() edit.: Chyba się udało.
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-03-21 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie czytam na bieżąco i mam tyły ![]() juz się zastanowiałam cyz nie zmienić jakos jego diety, mleka nie wiem przed chwilą znowu go przebrałam
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
Spanie w śpiworku- Patryk też śpi w śpiworku i od tygodnia chyba przewraca się w nim na brzuszek, plecy, boczki - zależy jak mu wygodnie. Jemu śpiworek nie przeszkadza w wędrowaniu po całym łóżeczku, a ja nie muszę go w nocy okrywać.
Najlepsze zabawki - temat poruszany kilka dni temu ![]() ![]() Madziulka ale Szymon już ruchliwy ![]() A moje dziecko od dwóch dni nie chce jeść obiadków. Myślę, że to przez zęby, bo pół górnej jedynki już wyszło ![]() Brumek dałaś mi do myślenia z tym porannym wstawaniem niewyspanego dziecka - może faktycznie to zęby? Zobaczymy. Dziękuję za miłę słowa i pocieszanie ![]() ![]() Tak myślę, że ja też trochę za bardzo przewrażliwiona jestem i czepiam się błahostek, źle interpretuję różne słowa. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka fajniutki ten Twoj synek i wloski ma takie smieszne...no i oczywiscie slicznie raczkuje, wstaje i ciekawski jest bardzo.
Domka tez widzialam, bardzo zwinny jest i bedzie z niego chyba duzy chlopak. Natka nie opedzisz sie od kandydatek na synowe ![]() Nelcia jest urocza... Editko wiesz nigdy nie wpadlam na to by zapinac body na rajstopki, ale to jest rozwiazanie mojego problemu. Wiki wiecznie te rajstopki sie zsuwaja a tak beda na miejscu ![]() Iustyna ciesze sie ze ten krem troche pomaga. Mi przynajmniej nie podraznia bardziej a nawilzac czyms trzeba. Jesli chodzi o drapanie to jak zaczne to nie moge skonczyc i moj Tz juz znudzil sie mowieniem mi w kolko NIE DRAP SIE. Teraz tlucze mnie po lapach (malo to skuteczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Madziulka On zaraz będzie chodził
![]() U ortopedy dobrze. Uf. Dziękujemy za kciuki i życzonka ![]() Chyba bierze mnie choróbsko, mam dreszcze i brak siły. humor też nie dobry..
#356 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() p.s. to co jutro próbujemy z brukselką podejście nr1? ![]() Cytat:
![]() o nieeeeee! pierwszy raz chyba przypaliłam kurczaka tak się zaczytałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Wiatmy
![]() ![]() Filmiki i zdjecia boskie! Jak widzę Domka to nie mogę uwierzyć jak ten czas szybko zleciał ![]() ![]() Brumekja gotuje Ewce kasze jaglana, manne, jeczmienna i za pare dni próbujemy gryczana-lubi wszystkie. Jakoś niespecjalnie przekonują mnie gotowe kaszki-Ewka próbowała 3 smaki z Nestle-bez cukru na gesto i wogóle jej nie smakuja...jadła pare łyzeczek-nie zastepowało jej to posilku wiec zrezygnowalismy-a kaszki w postaci płynnej w butli nie chciałam jej podawac. U nas nie ma to wpływu na dłuższy sen, a poza tym wole uczyc ja jedzenia łapkami i łyżeczka a nie dodawac kolejny posilek w butli. Sweetangelmy też mamy te klocki FP które polecała Carmela i od kilku dni sa zabawka nr 1-budujemy wieze,turlamy-sa naprawde bezpieczne ![]() I też dołaczam do mam notorycznie niewyspanych-chociaz od kilku dni Ewka wstaje po 5 i bawi sie ochraniaczem w łozeczku do 6 ![]() Własnie editkanie boisz sie miec tak wysoko łożeczka?????My juz spuścilismy pierworodna na samo dno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
Madziulka Szymek boski, a te tańce, przytulańce z "bratem bliźniakiem" przy lustrze
![]() ![]() Nelcia też śliczna dziewczynka!! Ala dzisiaj pobiła samą siebie ![]() ![]() A propos teścia, tak mnie wkurzył, po "rozmowie" z nim na działce, wróciłam do domu z takimi plamami na szyi, klatce z nerwów, że już dawno tak nie miałam ![]() ![]() patik dobrze, że usg Sary ok, a Ty się nie daj chorobie!!! Weź już coś zapobiegawczo!! |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Włoski miejscami ma dłuższe, a miejscami krótsze ![]() Narazie tupta przy meblach, łóżku, ścianach i w łóżeczku.
![]() |
#360 |
Rozeznanie
|
bellaja mam do stóp krem z Neutrogeny i jest super-ale jezeli mocno pekajato chyba rzeczywiscie tylko apteka
![]() Któras mam pytała o brukselke-my kupujemy wszystkie warzywa mrozone i wyciagam do zupki po pare sztuk-tylko marchewke,ziemniaki i buraki mamy eko ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- [QUOTE=alibany;33060057] Ala dzisiaj pobiła samą siebie ![]() ![]() A propos teścia, tak mnie wkurzył, po "rozmowie" z nim na działce, wróciłam do domu z takimi plamami na szyi, klatce z nerwów, że już dawno tak nie miałam ![]() ![]() To trzymac kciuki zeby spala godzine czy juz d rana?? ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- księciunio zażyczył sobie o tej godzinie chili con carne- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.