|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dzień dobry!!
Co do usypiania to ja ostatnio kupiłam młodemu płyte w Empiku o taką: http://allegro.pl/raimond-lap-usypia...218012281.html I nawet pomaga. Szybko się wycisza. Fajna płyta. Polecam. Kupie mu też chyba tego Konika morskiego bo bardzo fajny
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() A termoopakowanie mam dokładnie takie- pasujący do wszystkich typów butelek i słoiczków i w środku jest styropian
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina pytanie może z serii mało inteligentnych
ale jak zgrywacie tę suszarkę na mp3? bo my lecim z youtuba, a ze nie mam nieograniczonego netu to ostatnio pożarło go masakrycznie szybko własnie przez yt i musiałam doładować
|
|
|
|
#1594 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
dziś mieliśmy z małym niezły hardkor , nie wiem co się dzieje ale od tego czasu jak mu zaczełam podawać ten bebilon na ulewanie to ulewania się skończyły ani razu mu sie nie ulało a kupki zaczął robić fantastyczne i to po 2 dziennie do tego dłużej śpi w nocy , dziś znowu przespał 8 godzinek a wczoraj w ciągu dnia zrobiłl aż 4 kupki i wszystko było by git gdyby nie dzisiejszy dzień rano o 10 mały zaczął sie robić czerwony i zaczął stękać cyzli wiedziałam ze idzie kupalec ja akurat jadłam śniadanie wiec go zostawiłam w spokoju by sobie zrobił co miał do zrobienia jednak po 10 min zaczął miauczeć stękać kwilic więc stwierdziłam że widocznie mu tam cos przeszkadza i ze se śniadanei dokończę później a go teraz przebiore, no to wziełam małego na przewijak odchylam pieluche patrze a tam maly suchy twardy bobelek przyklejony do dupki wiedziałam już że jak mu nie pomogę to sam nie zrobi nei miałam czopków wiec wziełam chusteczke i zaczełam mu masować dupkę jak sie ruszyło to szedł równo wężyk suchy zbity i twardy , szedł i szedł i szedł i myślałam ze mały nigdy nie skończy srutać po tym zaczął mi strasznei płakać ale tak przeraźliwie że nie wiedziałam co się dzieje patrze a on sie robi cały czerwony i mocno prze z całych sił jakaś kupka jeszcze tam sie wysuwała i chowała jak przestawał przeć wiec wiedziałam już że gdzieś tam jeszcze na jelitkach mu siedzi kupala, niestety masowanei już nei pomagało mały sie darł bo go już pewnei dupka bolała, tż szybko pojechał po czopki jednego odrazu mu zapodałam to wpierw wyskoczył czopek a za nim długa zbita kupa po chwili wsadziłam mu drugiego czopka i położyłam spać bo wcześniej nie mógł nawet mały zasnąć bo oczka mu sie zamykały a go chyba bolało bo się po chwili zrywał z płaczem - po 2 czopku udało mu się zasnąć na godzinke byłam pewna ze mu pomoże ten drugi czopek jednak po godzinie jak sie obudził i wziełam go na przewijak by sprawdzic czy teraz da rade kupke zrobić to mały zaczął tak przeraźliwie płakać że stałam nad nim i płakałam razem z nim , przypomniało mi się ze mam jeszcze w domu płyn do lewatywy wiec szybko po niego poleciałam ociupinke wcisnełam mu w dupke no i wyskoczył jak z procy i czopik ( w całosci nic się nie rozpuscił) i znowu długa zbita kupa. nie wiem co jest dzisiaj grane?? do tej pory robił eleganckie luźne kupki nic mu nie dolegało a dzis to jakis mexyk - mam nadzieję ze to co zrobił do tej pory to juz wszystko, wsadziłam go godzine temu w huśtawkę i jak narazie śpi - myślę ż eprzy tym przewijaniu on mi tak przeraźliwie płakał dlatego ze go dupka po tym wszystkim bolała mam nadzieję ze z tych jelitek już mu wszystko zeszło i teraz nie wiem czy to było takei jednorazowe? bo to pierwszy raz sie nam zdarzyło takie coś - i czy dalej podawać ten bebilon do mleka czy odstawić by mały znowu zaczął ulewać??? trochę sie boję by mały czasami się nie męczył mi po tym choć do tej pory było elegancko z kupkami (tzn od tego czasu jak zaczełam mu podawać do mleka to było elegancko)
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2012-03-21 o 13:52 |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie styropian jest git i trzyma temperaturę, dzięki zaraz zamawiam---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Monika biedny mały, tak na szybko do głowy przychodzi mi to ze dawałaś za dużo tego zagęszczacza, może tak jego organizm zareagował, dawaj dalej juz normalnie tak jak do mm a nie przy karmieniu piersią |
|
|
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że udało mu sie zrobic i teraz sobie słodko śpi w huśtaweczce co jakiś czas chodzę sprawdzać czy śpi i teraz to nawet przez sen sie uśmiecha o rany jak ja go mocno kocham zresztą wiecie o czym mówię bo przecież też jesteście matkami
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
o jak miło, ze ktoś zauważył że mnie ni ma jakos weny brak. poza tym tz chory i skonfiskował lapka bo go zmusiłam do siedzenia w sypialni i nierozsiewania zarazków... Wiec siedzi w sypialni bez tv (bo w salonie mamy tylko)... poza tym wczoraj czulam sie masakrycznie przez @. a dzisiaj od rana prasowałam Cytat:
nic w domu tak głosno nie wyje wiec zaglusza go idealnie no i przestaje junior płakac ![]() a styropianek tez se musze w koncu zakupic |
|
|
|
|
#1600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Agatku w weekend mam szkole
bujaczek mam ale on siedzac musi mnie widziec i musze do niego gadac jak gotuje jest ok ale czytac wizazu nie moge bo nie moge sie skupic;pide gugac;p
|
#1602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ostatnich dniach też wiecej jada,często 130 ml mu nie starcza ,więc zdaza się ,że wypija 150-160ml-zwłaszcza w nocy.No i zauważyłam ,że przytył od tego czasu co tyle wcina ----------------------------------------------- Witam ![]() Bartuś w nocy zjadl o 23.30 i potem o 5 dopiero. My dzisiaj jedziemy po 18 do pediatry bo juz sama nie wiem czy Bartuś ma kaszelek,czy robi tak jak połyka ten nadmiar śliny. Odpażenia już prawie wyleczone ![]() ![]() Ja do swojego lekarza w sprawie tego skierowania na zastrzyki idę jutro rano. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-21 o 16:07 |
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki, czekam w takim razie
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
hej!
My po spacerku Weszłam do Super Pharm po probiotyki (o zgrozo czy to musi być takie drogie i dla siebie krople do oczu Ja mam takie termo jak Agatek tylko prostokątne jest większe i też mi trzyma dobrze ciepło Monika, ale przeżyłas chwile grozy, no ale co się dziwić jak my mamy zatwardzenie to też nas boli, a co dopiero takiego malucha. Matko ! Jaki mam syf w chałupie , a lenia jeszcze wiekszego
|
#1605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie to były fochy i tak długo dostawał cyca w paszczę, aż załapał![]() Cytat:
Tyle, że ja mam w domu małego żarłoczka ![]() Cytat:
_________________ cześć ![]() nocka super - 22-4, 4:15-7:30 ![]() byliśmy w mojej pracy i na początku dziecko idealne - śmiał się na całego itp, a potem jak się rozkrzyczał, to szybko wychodziliśmy a on znów niedospany był, bo w wózku zasnął momentalnie![]() Teraz po karmieniu (sam cyc ![]() Mały dostał od moich współpracowników klocki z FP i zapas chusteczek ![]() A potem byliśmy w Rossmanie i kupiliśmy oliwkę, wkładki laktacyjne, chusteczki (jakby tamte czasem nie podpasowały ) i kilka słoiczków z Bobowity, bo fajna promocja jest a termin dłuuugi
|
|
#1606 | |||
|
Zakorzenienie
|
neska22 współczuję @
mówisz, że ten pochłaniacz w kuchni działa? ![]() Sandra A Ty jesteś nadal z Toruniu czy już nie?Cytat:
![]() Cytat:
a babcie? Nie możesz zatrudnić, żeby z Igorkiem na spacer poszły czy coś? ![]() Cytat:
nie jestem sama uff
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1608 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na przemian z rumiankiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ze niby Malec mialby spac sam w swoim pokoju a to w ogole jest wykonalne? on nie tylko spi z nami w pokoju, ale i z nami w lozku porazka pedagogiczna na maksa Cytat:
Ta niby "zlosc" byla na Jaska, nie na Ciebie
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od pediatry mała ma taką ciemieniuche ze oliwka nie pomoże
a do tego ma alergiczną skórę ale mala dostaje od dziś Delicol i jest godz 18 a ona śpi stawiam piwo, winko i wszystko z tej okazji
|
|
|
|
#1610 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inne plyty tego kolesia tez jak mu puszczalam,to czasami byla poprawa, ale czasami Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My wrocilismy z wkladkami laktacyjnymi, podkladami, chusteczkami i balsamem do ciala ![]() Bylismy dzisiaj na wizycie patronazowej w szpitalu. Babka mi przypomniala, zeby nie jesc nabialu Normalnie poplakalam sie razem z nim. Wyniki jutro. Oby byl zdrowy i nie mial anemii
|
|
#1611 | |
|
Zadomowienie
|
zaczełam coś robić
znaczy się ćwiczyć ![]() http://www.youtube.com/watch?v=wyRaO...eature=related obiecałam sobie codziennie choc 10min ćwiczeń, jestem właśnie po tym ale zawsze coś wyciągnęłam matę, i nie schowam żeby mi przypominała o codziennych ćwiczeniach ![]() Cytat:
tylko że tetra dość szorstka i mysle nad czyms zastępczym ![]() nie możesz dzemiku truskawkowego ja tam wcinam wszystkie oprocz powidel i wisniowego
|
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciemieniuchę usunęłam na raz - rano posmarowałam tłustym kremem, a wieczorem wyczesałam, ale to pewnie jakaś łagodna postać była ![]() Cytat:
może w tym momencie coś mu nie podpasowało![]() Hehe... ale zrobiłyśmy zgodne zakupy podkłady kupiłam w poniedziałek ale inne, bo taniej wychodzą![]() mam teraz 5x80 szt. chusteczek BD i 2x74 szt. Johnsons baby zważywszy, że póki co poszły 3 opak. BD + trochę obecnego opak., to mamy zapas na dłuugo
|
|
#1613 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za mobilizację ja pomimo że jeszcze w ciul kg mi zostało to nie mam po prostu czasu na nic mała non stop albo na rękach a jak nie na rękach to spacer a jak nie spacer to co innego wieczorem jest ciężkie usypianie a jak zaśnie to padam na twarzmam pytanka dwa 1. jak często wymieniacie baterie w karuzelach? bo nasza jest chyba jakaś felerna i chyba ją zgłoszę do reklamacji 2. czy wieczorem do spania zakładacie maluchom jakieś piżamki? i np co dziennie wieczorem ta sama piżamka czy co dziennie do spania zakładacie coś nowego? uciekam bo młoda ryczy
|
|
#1614 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak wyjadę do DE w kwietniu to się wyśpię bez małej ![]() ale lubisz dżemiki babcine? ![]() Cytat:
oj jest wykonalne, wystarczy dużo chęci i siły no i CIERPLIWOŚCI! Nie od razu Rzym zbudowany, co nie? Im szybciej będziesz próbować, tym lepiej, pamiętaj mamisynka wychowujesz? jak Ci dam! Ja Ci dam! Cytat:
Teee odczep Ty się od mojej Fasolki!!!!!! obwisłymi worami będziemy się naparzać Cytat:
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lampka się nie świeci, ale kręcą się zwierzaki.2. Ja nie zakładam, nie lubi ubierania moja córka a tak to chodzi w body/pajacu/spodenkach przez cały dzień
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. zazwyczaj przy wieczornym przewijaniu (kąpiemy co 2 dzień) przebieram, tzn. na bodziaka dotychczasowego zakladam wdzianko nocne - mam 1 takie stałe a czasem po prostu cieplejszy pajac
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Pear mam pytanie odnośnie szczepionek do Ciebie bo Ty dużo o tych skutkach czytałaś . Jakimi szczepionkami szczepisz Jasia, bo ja mam szczepienie wyznaczone na 11 i mam metlik w głowie. Teraz siedze i o tym czytam i jak na razie odrzucam 5w1 i jestem za tradycyjnymi
![]() Cytat:
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-21 o 19:39 |
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Instrukcja sciagania mp3 z YT:
W YouTube znajdujemy interesujacy nas dzwiek/muzyke. Nastepnie nalezy skopiowac caly adres z okna przegladarki na samej gorze (np: http://www.youtube.com/watch?v=JLXEvdVyGhM ) Otwieramy w nowym oknie przegladarki strone http://www.video2mp3.net/ i pod napisem ''Enter the URL of the video you want to convert to MP3'' wklejamy link skopiowany wczesniej. Mozna zaznaczyc opcje High Quality dla lepszej jakosci mp3 i klikamy Convert. Jesli pojawi sie nowa strona z jakas reklama nalezy poczekac chwile i w prawym gornym rogu pojawi sie powrot do poprzedniej strony. Klikamy w link pod napisem ''Conversion successfully completed!'' Nastepnie klikamy Download mp3 i plik zacznie sie kopiowac na dysk. |
|
|
|
#1619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2.zwykle chodzi w pajacu albo śpiochach więc śpi też w tym,ale czasami jak ma spodenki albo kiecunie to zakładam to co wyżej UWAGA,UWAGA Żeby nie było ,że poleciłam dziadowskie pieluszki z Lidla,polecam te w małych paczkach psakowane po 16 szt firmy Softino ,te drugie coś na T nie używałam,a te Softino wychodzą tak samo jak dady. Byliśmy dziś z małą na zakupach i kupiliśmy jej komplecik do chrztu później jakos wkleję foty.Jak jej ubralismy to niechetnie dala zdjac,a jak fajnie na siebie patrzyla .Zaraz maz ma jechac do kolegi po ciuszki dla Niki i za to cos mamy kupic jego corce 12 letniej,tylko co?sorry za brak pl znaków,ale same wiecie ssak przy (.)
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. My ubieramy po kapieli body na krotki rekaw i pajac. Body codziennie świeze, a pajac co kilka dni- chyba ze jest jakas awaria ![]() Monika znam ból twardych kupek, bo my w zasadzie od powrotu ze szpitala sie z tym meczylysmy Juz powoli jest lepiej- tzn konsystencja zrobila sie ok, tylko ze robi rzadko A czopka za duzo nie dawaj bo czytalam ze glicerynowe strasznie szczypią A mi dr powiedziala ze na twarde bobki nie wiele pomoga czopki- ja masowałam brzuszek i duuuuuzo herbatkiAle jestem nerwowa dzis Juz rano sie wkurzyłam. SPotkałam w lumpie tesciową, i mialam na sobie puchowy zimowy płaszcz a ta w tym lumpie na głos przy wszystkich ludziach skomentowała ze ja wyglądama jakbym caly czas w ciazy chodzilaNie powiem nie było mi miło, ale udałam ze mnie to nie ruszlo i skomentowałam ze chodze z drugim juz. Ale jak wrocilam do domu to wyłam męzowi w rekaw. Wiem jak wyglądam, i sie wcale z tym dobrze nie czuje, a ta glupia musiala mi przypomniec- i to jeszcze publicznie zeby jak najwiecej ludzi slyszało. I postanowilam ze musze sie wziac za siebie, zeby juz nie uslyszec takich słow ![]() A teraz tz pojechal na nocke, i dzwoni do mnie ze niedlugo przyjedzie facet z kanapa ( oddalismy na reklamacje) no i super. ja sama w domu, czas kąpieli i usypiania małej a mi tu obcy facet po domu bedzie łaził. wykapalam szybko mała, usnęła i co, jak przyjechali to ją obudzili A jeszcze w tym wszystkim tż dzwoni ze mam mu poszukac dokumenty z banku bo zapomnial pin do karty a juz zatankował samochód ![]() Wrr mam ochote sobie pokrzyczec, a nawet nie mam na kogo ![]() Agatek dzieki za termo, tez se takie zamowie a to z lovi wcale tanie nie było a taki szajsEdytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-21 o 20:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

i nie mam jak odpisać, bo mały co chwile chce by mu gugać, podobnie jak Uśkowy synuś
dzisiaj też włączyłam lapka po 9 i dopiero teraz udało mi się wysłać post. Także siedzę jeszcze nie ubrana, nie umyta, nie umalowana, nie uczesana, w domu syf, obiadu nie ma
, ostatnio odkryłam również magię zarzucanej na twarz pieluszki, ale prawda jest taka że jak mu się nie chce spać, to żadne uje muje dzikie węże nie pomogą 

bujaczek mam ale on siedzac musi mnie widziec i musze do niego gadac jak gotuje jest ok ale czytac wizazu nie moge bo nie moge sie skupic;p

no to poszłam znów spać jak poprzedniego dnia
niedawno padła i śpi-czuwa w wózeczku... a ja jem śniadanko i Was nadrabiam
pamietam cyce-kamienie
a jakie wielkie miałam
no i
za kontrolę!! 

mówię, żebyś w razie c nie kupowała w aptece bo zdziercy zdzierają