|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
ja też się boję. mam dwóch chrześniaków- jeden 6 lat, a drugi 3 latka i obydwaj mają wszystko. i co tu takim kupić? o tym pierwszym to już myślę intensywnie żeby zacząć zbierać... w sumie już zaczęłam
|
|
|
|
#3122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
Już niedługo bo o 17
mam wizytę u ginekologa. Po raz pierwszy będę podglądać swoje maleństwo. Mam nadzieję że się za bardzo nie rozkleję. Zawsze byłam wrażliwa i płaczliwa, a teraz w ciąży tym bardziej. Muszę się jakoś opamiętać bo wstyd!![]() Też mam zawsze problem co kupić chrześniakowi, bo ma strasznie dużo zabawek. Dzwonię żeby zapytać czego nie ma. Czasem kupuję mu drobne prezenty bez okazji. Na pierwsze urodziny dostał ode mnie duży samochód który uwielbia do dziś(ma 3,5 roku).
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-03-21 o 16:02 |
|
|
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
Heja!
Widzę, że rozkręciła się rozmowa o chrzestnych i chrześniakach. Co do prezentów to u mnie w mieście jest taka tradycja, że kupuje się prezenty dla chrześniaków na Wielkanoc. Mówi sie na to "wykup" i nie wiem skąd to się u nas wzieło A i ten prezent kupuje się do komunii, później już nie. Ja nie mam chrześniaków i dobrze mi z tym Mąż ma dwójke i mam nadzieje, że na tym koniec bo zbankrutujemy A tak w ogóle to słyszałyście żeby gdzieś jeszcze była taka tradycja jak u mnie? Bo ja nie
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3126 |
|
Przyczajenie
|
ŁOOOOOO Hoooo hooooo
ale napisałyście dużo. Mnie ta piękna pogogoda wypędziła na podwórko i całymi dniami korzystam ze słońca. Dziś cos zachmurzone ale nawet ciepło. Tak na mnie słoneczko podziałało, że zakupiłam dużo sadzonek i nasion i obsadziłam ogród Kupiłamborówki amerykańskie i agrest i na co tylkoochotę miałam mam też śliczną magnolię i jeszcze dużo różnych różniastych kwiatów. Nie mogęsię doczekaćjak to wszytsko zakwitnie. Nie nadribie chyba tego co napisałyście Widzę, że kilka z was już wie jaka płeć dzidziusiów Fajnie macie, ja muszę jeszcze poczekać Codo rozmów o chrześnikach to się nie wypowiem bo nie mam, ale u nas z prezentami też szaleństwo. I pomyśleć że nam na święta czekolada wystarczała, a na komunię rower to już był szczyt marzeń
|
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
Konczi dzięki serdeczne za wiadomość, ale ja głupia jestem w pień i nie wiem, gdzie ten mail?
|
|
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
a tak q temacie chrzestnych to musze przyznać że nie zawsze rodzina to dobty wybó na to stanowisko.
Kurcze moja chrzestna bliska ciotka i co z tego? nigdy jej nie widywałam, komunia, 18stka, ślub- o tyle. a mieszka 300metrów ode mnie. Chrzestny, niestety nie żyje już, święty człowiek- przyjaciel rodziców, no fantastyczny facet, a do tego zakochany w chrześnicy swej bo 5 synów miał i żdnej ccórki a te prezenty.. ja pamiętam do dziś moje łzy w oczach jak zobaczyłam swojego komunijnego górala od chrzestnego..
|
#3129 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem,wróciłam do Was
![]() Komputer działa ale i tak muszę pomyśleć nad nowym bo raczej coś stało się z dyskiem i nie jest do odratowania ale najważniejsze że mogę pisać z Wami,bardzo tęskniłam. U mnie wszystko dobrze pomimo mdłości,dalszych wymiotów i zmęczenia w poniedziałek mam wizytę. Dzisiaj mam 14tydzień +1 dzień czyli chyba 15 tydzień tak ![]() Cieszę się że Wasze wizyty udane i u Wad wszystko w porządku.
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas jednak wyszło dzisiaj slonko
mąż robi pizze,korzystam póki jest na urlopie |
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() POWRACAM do Was ![]() Jestem ciekawa czy mnie w ogóle pamiętacie bo w tej części wątku jeszcze mnie nawet nie było :/ Jestem mega zacofana tutaj hehe i ciężkooooo będzie nadrobić zaległości w czytaniu
|
#3133 | ||||
|
Rozeznanie
|
Trzymam dziewczyny kciuki za dzidziusiów. Chociaż Colds to już po wizycie. Niedawno wróciłam do domciu i robie naleśniczki, jakoś mam smaka. Tylko wyjdzie och jak dla całej armi. No przez dwa dni będziemy jeść.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu proszę o login i hasełko Cytat:
gdzie się podziewałaś ?? jak się czujecie ??jak czytam to tylko utwierdzam się że to rodzice są winni tego że dzieci tak podchodzą do tematu .. mam nadzieje, że my nie popełnimy takich błędów ... bo to bardzo trudne dla swego maleństwa chce się wszystko najpiękniejsze i może gdzieś umknąć uwadze. Jednak ja trzymam się zasady że prezent dla dziecka jeżeli już a nie dla ambicji rodziców
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uwazam tego za zle.jestem nawet dumna ze ma 3 lata i tyle umie
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Już po strachu
Oczywiście bródka mi się trzęsła i poleciały strumienie łez ale tylko mąż widział Wszystko jest w porządku. Trochę dziecko szalało, odwracało się pleckami![]() Aha i wyszedł mi 12tc czyli odrobinę młodsza ciąża niż wg OM.
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-03-21 o 19:35 |
|
|
|
#3138 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piękną wizytę
|
|
#3140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana gratuluję !!!! wsio pięknie i tak ma być )to teraz ja spróbuje się lognąć na naszego maila bo nie mogłam się tam dostać
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było mnie głównie za względu na przeprowadzkę i brak czasu niestety . W czwartek byłam na wizycie u gina i ogólnie byłam w szoku jak mi powiedział, że USG brzuszne bo już za późno na dopochwowe hehe z maluszkiem wszystko ok aczkolwiek jest bardzo ale to bardzo ruchliwe... i tak na każdym USG. Teraz czekam do wizyty 12 kwietnia tak się napaliłam jak mi powiedział, że na następnej wizycie będziemy szukać płci ) aaa no i napotkała mnie grzybica :/ dziś biorę ostatnią globulkę i myślę,że została wyleczona
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje wizyt!!!
a ja wcinam sałatkę owocową
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
błagam napiszcie jeszcze raz jak się te maile wstawia przez te etykiety bo było już gdzieś napisane, ale nie mam siły szukać a raz mi się udało a drugi raz nie i mail wszedł normalnie na stronę główną a nie w moją etykietę a że zaćmiona przez przeziębienie jestem to nie pamięta co tam było napisane krok po kroku tylko tak na czuja robiłam i na dwoje babka wróżyła bo raz z sukcesem a raz nie
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że już w domku jesteście oby ta grzybica sobie powędrowała daleko ale dzisiaj mi się nic nie chce napisałam tylko 1 stronę pracy musze się zmobilizować ![]()
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
no i oczywiście dziewczynki popatrzyłam sobie na was i rzeczywiście sympatyczne z was grono nie tylko z wpisów ale i z buziek
nic dziwnego, że nam się tak przyjemnie konwersuje ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- na dzisiaj już zmykam spaciulkać. Dobranocka! |
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
A powiecie mi o co chodzi z tym mailem ???
![]() Widzę, że kilka z Was zna już płeć maluszka i będzie Jasiu u mnie też jeśli będzie chłopiec to najprawdopodobniej Jan
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
oj u nas to trudny wybor z imionami ale mamy jeszcze 6 miesięcy także myśle ze damy radę
![]() ok uciekam dobrej nocki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

mam wizytę u ginekologa. Po raz pierwszy będę podglądać swoje maleństwo. Mam nadzieję że się za bardzo nie rozkleję. Zawsze byłam wrażliwa i płaczliwa, a teraz w ciąży tym bardziej. Muszę się jakoś opamiętać bo wstyd!
A i ten prezent kupuje się do komunii, później już nie.
Kupiłamborówki amerykańskie i agrest i na co tylkoochotę miałam 

i będzie Jasiu