|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3
chyba do produkcji? bo sądzę że dyrektor sekretarka czy prezes to są zbyt zapracowani by odpisać
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- albo do handlowego handlowy też powinien mieć informacje na temat produktów i firmy.
|
|
#452 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wow, wow, babki, zwolnijcie!
Przecie stoi jak wół na górze listy, że jest w trakcie tworzenia, czyli nic nie jest zakończone, tylko właśnie ją wspólnie tworzymy :PTo dopisuemy: Clovin, Vollare, Ingrid, Verona Laboratories, Vittorio Belluci, Butterfly, Blanxa i dajemy Farmonę na zieloną. Coś jeszcze? ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Dobra Babki, pododawałam, co miałam, ale muszę Wam powiedzieć, że się obawiam nieścisłości na liście. Jeśli jedne marki są na niej z powodu króliczków na opakowaniu, powinny być też na niej marki takie jak Madara i Figs& Rouge, gdyż też mają oświadczenia na stronie. A ja najbardziej z listą boję się takiego wybiórczego dodawania marek, musimy mieć jakieś kryteria. Druga sprawa to nie wiem co robić z firmami, które obecnie należą do Estee, ale nie ma ich na żadnej liście, zwłaszcza tymi, które zmieniły oficjalne stanowisko na nie testujemy, o ile nie wymaga tego prawo - jak Bobby Brown, Smashbox czy MAC. Powinniśmy dać ich na czerwoną? Cytat:
Nie no, ja pamiętałam, że ktoś coś przebąkiwał o Cłovinie, tylko nie pamiętałam czemu był na liście. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No potem coś przebąkiwano, że w takim razie nie wiadomo czy im można wierzyć, dlatego wolałam się upewnić.
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2012-03-21 o 18:59 |
|||||
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
może tych króliczków na opakowaniu nie traktujmy jako wyznaczników, miałyśmy skupiać się na odpowiedziach od firmy i informacji oficjalnych na temat składu i produktu, bo stara mydlarnia też ma króliczka i co z tego, nawet dostali eko-laur konsumenta i nadal są niepewni bo nie odpisują i na stronie oficjalnej nie ma żadnych informacji na temat testowania ponadto firmy, które sprzedają ich produkty też zastawiaja się tylko króliczkiem nie mają nic więcej, dla mnie ten króliczek jest mało "wiarygodny" wolałabym oświadczenie czy maila czarno na białym.
|
|
#454 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Linusiaczek;3306069 8]Wow, wow, babki, zwolnijcie!
Przecie stoi jak wół na górze listy, że jest w trakcie tworzenia, czyli nic nie jest zakończone, tylko właśnie ją wspólnie tworzymy :PTo dopisuemy: Clovin, Vollare, Ingrid, Verona Laboratories, Vittorio Belluci, Butterfly, Blanxa i dajemy Farmonę na zieloną. Coś jeszcze? Linuś, na niepewną listę trzeba też dorzucić marki należące do COTY Prestige – Baby Phat, Balenciaga, Calvin Klein, Cerruti,Chloe, Chopard, Davidoff, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jil Sander, Joop, Karl Lagerfeld, Kenneth Cole, L.A.M.B (zapach Gwen Stefani), Lancaster, Marc Jacobs, Nautica, Nikos, Phat Farm, Sarah Jessica Parker, Vera Wang, Vivienne Westwood - niektóre z nich mocne marki perfumowe No i w takim razie Chloe powinna przeskoczyć z czarnej listy na fioletową, bo należy do Coty, chyba że mamy pewność, że testują ![]() A i jeszcze dorzuć, proszę, Adidasa, Chanson D'Eau, Heidi Klum, Manhattan, Lamborghini na niepewną (należą do Coty) bo nie ma ich na razie nigdzie ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
To chyba takie firmy powinny wylądować na niepewnej liście i będziemy czekać na jakąś rzeczową odpowiedź (?)
|
|
|
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
hehe, gdzież bym śmiała. Do niedawna też byłam blondynką
A co do tych króliczków na opakowaniu to też bym tego nie brała na poważnie, raczej powinny być na niepenej liście, dopóki nie będzie jakiegoś potwierdzenia mailowego, bo się faktycznie bałagan narobi. Już niejednokrotnie było przerabiane tu w dyskusjach, że firmy same sobie 'wklejają' króliczki, co niekoniecznie się przekładać musi na ich czyste sumienie Pozostańmy więc myślę przy konkretach.
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To skoro mają oświadczenie to nie jest to wystarczający argument? W takim razie na podstawie jakich dowodów ma powstawać lista? Myślałam, że oświadczenie na stronie jest bardziej znaczące niż odpowiedź na maila? |
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Hanuś oświadczenie tak tutaj debata jest teraz nad tymi króliczkami tylko
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- i spoko bo widzę, że tutaj gorąco się robi może spokojnie bez pośpiechu zaznaczajmy może w postach jakoś wyraźniej co do czego jest tylko króliczek a co do czego oświadczenie bo się bałagan niepotrzebny robi nie robimy przecież tego na czas
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
po prostu robi się bałagan a Linuś też wszystkiego nie ogarnie może jakoś oddzielajmy od całości to co chcemy na zielonej dodać i dlaczego to chcemy dodać a oddzielnie wypiszmy listy, które mają króliczka żeby to jakoś przejrzyście było bo jak wszystko się wkotłuje na zieloną to wyjdzie z tego wiecie co
))))))
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#461 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
original source testujące czy nie?
Szukam info i mam zamęt w głowie, moje wielkie orędowniczki roztrzygnijcie... na uncaged jest na liscie testujacych na peta na liscie nietestujacych u nas na testujących |
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I chciałam się zapytać co z H&M. W mojej łazience stoi żel pod prysznic, mam cienie z ich sklepu i na obu tych produktach jest, że wyprodukowano w Chinach. Wiecie też coś na ten temat ?
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
jak wyprodukowane w chinach to chyba odpowiedź jest tylko jedna (testują - taką mają politykę)
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Original Source - 100% zielona lista moim zdaniem na opakowaniu faktycznie widnieją certyfikaty w tym znaczek Vegan więc sprawa jest wyjaśniona bez korespondencji IMO
|
|
#466 |
|
ma zielone pojęcie
|
A czy przypadkiem producentem Original Source nie jest Cussons?
![]() A Cussons jest u nas na czerwonej, jeśli dobrze pamiętam. O, w necie są informacje o tym, że Original Source to marka Cussons.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2012-03-21 o 22:53 |
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie - taki NYX produkuje w Chinach a nie testują i są na liście PETy.
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
to może tak jak the body shop na zielonej ale że należą do testującego koncernu (za nic chyba tego certyfikatu nie dostali
?? czy jak ??)---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- racja racja już znalazłam oficjalne stanowisko H&M Czy kosmetyki H&M są testowane na zwierzętach? Nie przeprowadzamy żadnych testów naszych kosmetyków na zwierzętach, ani na etapie produkcji, ani też podczas testowania gotowych produktów. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- tutaj źródło: https://www.hm.com/pl/customer-servi...responsibility
|
|
#469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2012-03-21 o 23:30 |
||
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
pokusiłam się:
Reasumując: Blanx – nie testuje potwierdzone mailem (info od Silweny) Global Cosmed – przysłali maila z odpowiedzią że nie testują Madara i Figs& Rouge – oświadczenie na stronie, że nie testują Original source – certyfikat vege (ale należy do testującego koncernu) H&M – na stronie stanowisko, że nie testują Verona – znaczek króliczka (Vollare, Ingrid, Verona Laboratories, Vittorio Belluci, Butterfly) ---> do nich ma pójść mail z zapytaniem ![]() to podsumowanie z 2 ostatnich stron, żeby się nie pogubić
Edytowane przez girlonthebridge Czas edycji: 2012-03-21 o 23:54 |
|
|
|
|
#471 |
|
ma zielone pojęcie
|
No, albo na czerwoną. OS to osobna firma czy po prostu marka Cussons?
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
wygląda na to, że marka:
http:// www.pzcussons.com.pl/marki i co ta wiedza nam daje ? :P
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2012-03-22 o 00:23 |
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
ale to się wyklucza mają certyfikat vegański i są marką testującego cussonsa tak? no tak wszystko się zgadza, czyli certyfikaty są także niewiarygodne czy jak??
---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- wybaczcie ale sama się już w tym pogubiłam ^^ ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- tutaj fotki opakowań (z netu :P) http://4.bp.blogspot.com/-Ohyg7EMlLF...inalsource.jpg
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że może być taka ewentualność: OS jako marka nie testuje, ale robi to za nią Cussons. Oni mają łapki czyste. Tylko skąd ten znaczek? Przecież nie jest wydawany ot tak ![]() nie ogarniam tego :/
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Może ta konkretna marka jest wegańska a cały Cussons już nie? Tak jak z Alterrą która miala znaczek BDIH i chyba Vegan również na niektórych produktach mimo, że to marka własna Rossmanna? Teraz Rossmanna mamy na zielonej rzecz jasna ale do niedawna ich stanowisko sugerowało, że należy im się czerwona.
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
czyli certyfikat dotyczy tylko jednego produktu a nie całej marki tak? czyli certyfikat nie jest znaczący? - upewniam się tylko
![]() laski jeszcze jedno pytanie, że zboczę w drugiej części była dyskusja o vegańskich prezerwatywach - gdzie je można kupić? bo z netu tak mi kijowo coś takiego zamawiać xD
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co zauwazylam, to przynajmniej znaczek BDIH nie jest na wszystkich produktach tylko na niektorych.
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba pamiętać, że Global Cosmed, oferuje nam nie tylko kosmetyki: Apart, Bobini, Malwa, ale też środki czystości: Sofin, Kret, Izo =) Wysłałam tego maila do Verony, poszło w końcu na dział Obsługi Klienta, zapomniałam, że takowy mają Czekamy na odpowiedź A tak ogólnie o Veronie to: "Verona Products Professional jest producentem kosmetyków do makijażu, pielęgnacji ciała i twarzy oraz kosmetyków do pielęgnacji i stylizacji włosów. Firma oferuje kosmetyki marek INGRID, VOLLARE, BUTTERFLY, VERONA LABORATORIES, VITTORIO BELLUCCI, ACTION SPORT, które są rozpoznawalne na rynku polskim oraz wielu krajach Azji i Europy..." * W Ofercie pisze: "Gama Verona Laboratories prezentuje również linie szamponetek Ryana oraz farb do włosów Revia." oraz info, że Verona jest producentem kosmetyków pod markami Private Label: "Aktualnie w kategorii kosmetyków kolorowych tworzymy: - markę Celia na rynek francuski, - na rynku skandynawskim - french manicure Vevay. W kategorii stylizacja i pielęgnacja włosów: - Drogerie Natura - brand ARTISTE, - Auchan." ** -'*((,,.--'*((,,.--'*((,,.--'*((,,.--'*((,,.--'*((,,.-'*((,,.'*- zacna petycja, kto nie podpisał link ---> klik(!) -'*((,,.--'*((,,.--'*((,,.--'*((,,.--'*((,,.--'*((,,.-'*((,,.'*- * O Firmie ** Marki Własne
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2012-03-22 o 05:11 |
|
|
|
|
|
#479 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pasante — w necie, wiem, że w Wawie jest przynajmniej jeden sklep, w którym można je kupić stacjonarnie PS Jesteś weganką?
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
certyfikat wegański - produkt nie zawiera produktów zwierzęcych i odzwierzęcych, żadne zwierzę nie ucierpiało w trakcie jego produkcji
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Chatul weganką nie jestem ale wiele prezerwatyw jest testowanych a te wiem, że nie są dlatego zapytałam
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

, bo już czułam się na maksa osamotniona w tym swoim uporze, jeszcze troszkę i gotowa bym była sobie wmówić, że mi się ten Clovin przyśnił
ale ze mnie łajza, nawet na to nie wpadłam.

) swojego czasu była nawet na liście ok.! ale została z niej usunięta za żelatynę w kapsułkach do włosów.