|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kosmetyki Alterra
Popieram krem przeciwzmarszczkowe powinno się używać zapobiegawczo, a nie na już powstałe zmarszczki, gdyż on ich nie zlikwiduje. Niestety.
Kremy przeciwzmarszczkowe powinny zacząć stosować osoby po 23 roku życia, wówczas już nie produkujemy takiej ilości kolagenu i nasza skóra zaczyna się starzeć. Z drugiej strony wiadomo, że takie treściwe, bogate kremy mogą za bardzo obciążyć skórę, zapchać i spowodować więcej krzywdy. Trzeba znaleźć złoty środek. Moim zdaniem złotym środkiem są oleje stosowane na noc. Odrobinka arganowego, jojoba
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
#932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten z dziką różą dla cery niby młodej ze zmarszczkami jest baaardzo lekki, dobry na wiosnę, lato.Działanie przeciwzmarszczkowe jest żadne. Ten z orchideą jest bardziej treściwy lepszy na jesień, zimę.Ale nie jest strasznie tłusty, jest również raczej nawilżający ale jakby bogatszy.Też się szybko wchłania i nadaje się pod makijaż.Działanie przeciwzmarszczkowe-żadne. Dziewczyny czy wy nie przesadzacie?To sa naturalne kosmetyki jakież one mogą mieć straszliwe działanie przeciwzmarszczkowe?I, że niby 27 latka jest za młoda na taki krem?To jest lekka przesada.17 latka może tak ale 27 to już bliżej 30stki. To nie są silne środki z salonu kosmetycznego czy apteki, krzywdy nie zrobią.A takie kapsułki Alterra z orchideą.Jaki mają skład?Same naturalne olejki.Co ma być w nich takiego przeciwzmarszczkowego co może zniszczyć skórę młodszą niż 40 letnią?
|
|
|
#934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32985363]Piszesz tak jakby tyko chemiczne kosmetyki wykazywały jakiekolwiek działanie, a te naturalne były tylko placebo. Te olejki z ekologicznych upraw mogą tak samo pomagać lub szkodzić jak kosmetyki z apteki. Warto też zaznaczyć, że apteczne kremy wcale nie mają specjlaych składników niedostępnych w kremach drogeryjnych.[/QUOTE]
Chodziło mi bardziej o środki stosowane w gabinetach przez kosmetyczki.Skoro muszą być stosowane pod kontrolą znaczy chyba, że sa zbyt silne, żeby każdy mógł sobie kupić i używać do woli? A jakie silne działanie przeciwzmarszczkowe mogą mieć kapsułki alterry do cery dojrzałej składające się z olejku rycynowego, jojoba, olejku z migdałów, witaminy e, ekstraktu z wanilii i olejku z pestek dzikiej róży?Nie ma w nich niczego czego by nie było w innych kosmetykach wcale nie przeznaczonych do cery dojrzałej.
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
A ja niestety nie jestem zadoolona z kosmetyków Alterry
![]() Mam szampon i odżywkę z morelą, maskę z granatem i olejek papaja & migdał i żaden z tych kosmetyków nie przypadł mi do gustu. Te do włosów wysuszają mi je, a olejek nie działa praktycznie wcale. A szkoda
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zwróciłyście moją uwagę na to że trzeba uważać z nadmiarem dobroczynnych składników. Od roku używam głównie kremów ekologicznych (alterra, aa, noni care i inne). Mam 22 lata i chyba za wcześnie dla mnie na taką ilość olei bo mam ciągle nawracające zaskórniki i przetłuszczającą się strefę T. Zawsze miałam normalną cerę i żadnych problemów a teraz jakaś masakra. Odkładam na jakiś czas te treściwsze kremy i będę zużywać zapasy używając 1-2 razy w tygodniu na noc. To chyba rozsądne wyjście. Szkoda że z tych ekologicznych nie ma lżejszych kremów.
|
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Zastanawiam się właśnie nad zakupem szamponu tej firmy, głównie ze względu na naturalny skład. Mam tłuste włosy i może któraś z Was mogłaby mi polecić lub odradzić jakiś szampon Alterry, ja sama z nimi styczności nigdy nie miałam. Mam też takie pytanie : czy balsamy tej firmy szybko się wchłaniają? Jest to dla mnie dość ważna kwestia latem, kiedy wszelkie lepiące się kosmetyki drażnią podwójnie. |
|
|
|
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma tez czegoś takiego jak skóra przekarmiona, więc jak ktoś dla spokoju sumienia chce używac kremów zwanych przeciwzmarszczkowymi już w wieku np. 20 lat, to też może, żadna szkoda mu się nie stanie. |
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzialam dziś w R. nowy szampon Alterry, ten dla wlosów farbowanych i mało brakowało a bym sie skusiła. Na szczęście TŻ czuwał... |
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Też go nie wzięłam, bo akurat nie był w promocji, a wczoraj jeszcze, o dziwo, obowiązywała, więc skusiłam się na ten do wrażliwej skóry głowy
![]() Teraz czeka na swoją kolej
|
|
|
|
#943 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A 'bogactwo' kremów też nie jest zależne od wieku a od stanu skóry, ja mając naście lat uzywałam np. kremu Ziaji Calma który służył mi świetnie, a poprzedniej zimy zapchał mnie i uczulił (mimo, że teoretycznie moja skóra była w dużo lepszym stanie ).Cytat:
|
||
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
ja zaopatrzyłam się w mandarynkową alterrę do mycia i używam jako szamponu. Dla mnie tylko tak.
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie jestem pewna co powoduje u mnie taki wysyp zaskórników. Też używałam często Ziaji Calma w czasie liceum i żadnych niespodzianek. Zawsze miałam idealną cerę (pomijając naczynka i zaczerwienienia) a teraz nie mogę się z nią dogadać. |
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
Pragnę przyłączyć się do alterrowych maniaczek
![]() Używam szamponu, maski i odżywki z A z granatem, wcześniej myłam włosy makadamią ale jakoś mi nie przypasowała. Moim faworytem jest olejek również z granatem. Zmywam go babydreamem a potem moim ukochanym szamponem z granatem. Olejek nakładam też czasem na twarz. Kremy mi nie przypadły do gustu gdyż mnie zapchały - oddałam koleżance, która ma mniejsze problemy z cerą i jej pasują. No i oczywiście mój ukochamy żel pod prysznic borówkowy - miodzio |
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zachwycona kremem aloesowym na dzień!
Nie mogę znaleźć wersji na noc w żadnym rossmannie W ogóle pojawiła się ona u nas?
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wersja Aloesowa jest chyba tylko jedna.Ja w każdym razie nigdy nie widziałam Aloesowego na noc.Tak samo jak bezzapachowy jest tylko jeden.
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam na dzień, chyba że jest błąd w KWC
|
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale możliwe, że tylko u nas nie ma(jeszcze albo nie będzie wcale) bo w KWC jest trochę kosmetyków Alterry, których nigdy w polskich rossmannach nie widziałam.
|
|
|
#953 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wiem może to zbieg okoliczności może coś innego nie jestem kosmetyczką nie wiem tego na 100.. ale tak samo jest z cellulitem na tyłku jak go nie masz nie stosujesz kremu na cellulitis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- przecierasz buzie tonikiem przed nałożeniem kremu? tzn. ja myje buzie, potem nakładam wacikiem olejek chodzę z nim parę minutek ścieram tonikiem i nakładam krem.. i jest okey
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#955 |
|
Konto usunięte
|
Krem z dziką różą do młodej skóry mnie zapchał
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
no każda buzia jest inna nawet pora roku jak jest tak a nie inna to skóra nam sie domaga czegoś innego.. aż boję sie lata.. napisz jak coś wykryjesz co Cie nie zatyka..
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Wysyp po OCM ma się jak w banku
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

. Może się mylę bo jestem młoda, ale wydaje mi się, że kupowanie kremów przeciwzmarszczkowych w chwili kiedy zmarszczki się już posiada niewiele pomoże. Kremy służą raczej do prewencji, nie do korekcji i należy ich używać zanim widoczne zmarszczki się pojawią a nie "po ptakach".

).
A ja mam na dzień, chyba że jest błąd w KWC
Ja nie wiem może to zbieg okoliczności może coś innego nie jestem kosmetyczką nie wiem tego na 100.. ale tak samo jest z cellulitem na tyłku jak go nie masz nie stosujesz kremu na cellulitis
CE