Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 22:03   #2851
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Poznajcie Martynkę!
Przed chwilą wróciliśmy z badania. Naprawdę warto! Absolutna rewelacja! Gin zrobił mnóstwo pomiarów - mam kilka stron wykresów, wyników itd. Wszystko prawidłowe - ciągle tylko słyszałam: "rewelacja" Sprawdził naprawdę mnóstwo parametrów. Na 100% to dziewczynka - ku uciesze tż. On już widzi podobieństwo - mianowicie wg niego usta ma po mojej babci Podchodzę do tego sceptycznie. Na początku miała nogi na głowie Oprócz fotek, mamy filmik trwający 16 minut. Aha! Waży tak 600-700 gramów i szacuje się, że przy porodzie (jeśli będzie w 40 tygodniu) będzie miała tak 3600g.
Zapytałam tż co mam od niego napisać, no więc mówi, że to jest najpiękniejsza mała dziewczynka, jaką widział
Zapłaciłam 100zł
Śliczna Martynka Gratulacje dla rodziców

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:12   #2852
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Blue Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

gratulacje
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Śliczna Martynka Gratulacje dla rodziców
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:45   #2853
Maciejka__
Zakorzenienie

Dotta, Blueberry - serdecznie gratuluję córeczek.
Luby - nie daj się, bo Cię zamknie w domu. Może to zazdrość, ale i tak pretensje, czy tym bardziej wyjście na "spotkanie", a w rzeczywistości na alkohol są niedpouszczalne.
Pumas - cieszę się, że zaczynasz myśleś o odpoczynku.
Nicki - zdrowiej.
Prince - oby w końcu lekarze postawili właściwą diagnozę i Ci pomogli.

Ja po południu miałam kłujący ból na dole brzucha, a później doszedł trochę inny na wysokości pępka, więc znów wzięłam scopolan, leże i trochę spałam, co oznacza pół nocy z głowy. Nie boli non stop i tylko na drobnym obszarze, więc mam nadzieję, że przejdzie, ale trochę się boję robić cokolwiek.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 23:14   #2854
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Najnowsze zdjęcie mojego brzucholka- skończony 22 tc
Śliczny brzucholek
Cytat:

ale miałam dzień

Gratki dla mam po badaniach

Byłam na połówkowym dzisiaj - dziecko ładnie rośnie, waży 303g, wszystko ma w porządku, wyprzedza termin z om o tydzień. No i będzie córka
Gratuluję

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 23:15   #2855
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dotta, Blueberry - serdecznie gratuluję córeczek.

Ja po południu miałam kłujący ból na dole brzucha, a później doszedł trochę inny na wysokości pępka, więc znów wzięłam scopolan, leże i trochę spałam, co oznacza pół nocy z głowy. Nie boli non stop i tylko na drobnym obszarze, więc mam nadzieję, że przejdzie, ale trochę się boję robić cokolwiek.
Dziękuję
Mam nadzieję, że Ci minie.

Wrzucam obiecane fotki ciuszków (doskonała jakość - wiem). Oczywiście w rzeczywistości są ładniejsze Moim faworytem są ogrodniczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.jpg (35,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1861.jpg (29,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1862.jpg (27,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1863.jpg (36,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1867.jpg (41,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-03-21, 23:17   #2856
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Przed chwilą wróciliśmy z badania. Naprawdę warto! Absolutna rewelacja! Gin zrobił mnóstwo pomiarów - mam kilka stron wykresów, wyników itd. Wszystko prawidłowe - ciągle tylko słyszałam: "rewelacja" Sprawdził naprawdę mnóstwo parametrów. Na 100% to dziewczynka - ku uciesze tż. On już widzi podobieństwo - mianowicie wg niego usta ma po mojej babci Podchodzę do tego sceptycznie. Na początku miała nogi na głowie Oprócz fotek, mamy filmik trwający 16 minut. Aha! Waży tak 600-700 gramów i szacuje się, że przy porodzie (jeśli będzie w 40 tygodniu) będzie miała tak 3600g.
Zapytałam tż co mam od niego napisać, no więc mówi, że to jest najpiękniejsza mała dziewczynka, jaką widział
Zapłaciłam 100zł
Śliczniutka jest Gratuluję

karolka110 ale wstydliwe masz dzieciątko Ale najważniejsze, że wszystko w porządku.

nicki zdrówka życzę

Dobranoc

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 23:25   #2857
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Śliczniutka jest Gratuluję
dziękuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 05:34   #2858
houserka
Rozeznanie

Dzień dobry , dziś wzięłam urlop , idę na glukozę.Nie śpię już od 4.40. Nie żebym się denerwowała, tylko już nie mogłam spać..

Cytat:
Rano jadę do Krakowa, popołudniu wizyta, także zajrzę pewnie wieczorkiem
w którym szpitalu w Krakowie będziesz rodzić?

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

blueberry-śliczna dziewuszka , ładne usteczka
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 05:36   #2859
nadalka
Zakorzenienie

Hej.

A ja dzisiaj odbieram wyniki po południu..
Stary 2012-03-22, 05:48   #2860
houserka
Rozeznanie

NADALKA-jak długo czeka się na wyniki glukozy i badanie tarczycy TSH?
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 05:57   #2861
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Kobietki Zżarłam śniadanko i mogę się z Wami przywitać.
Ważyłam się rano - wiadomo na czczo zawsze ciut mniej
Na chwilę obecną jestem 5,7 kg na plusie - 22 tydzień.
Uciekam szykować się do pracy Papa

Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Zapłaciłam 100zł
Super, że tak dokładnie Was pomierzył Piękne zdjęcia Gratuluję zdrowej pięknej córci

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Ja miałam w ten sam dzień - TSH miałam robione na początku ciąży, a glukozę wczoraj.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 06:39   #2862
prince_polo
Zakorzenienie

hejka
głowa mi pęka. ja niewiem jak to robie ale zasypiam na lewym a budze sie na prawym i strasznie boli mnie nerka wtedy(no ale nic dziwnego) albo an plecach sie budze w nocy chyba z 5 razy mnie bolało. Przestawało jak polezałam na lewym owszem, ale potem juz ciagle czułam ta nerke i wstałam tez z takim cmieniemw niej i w podbrzuszu.

ALE CO MOGE NAPISAC DOBREGO MOJE NOGI I BIODRA RZADKO BOLĄ!!!!!!!!!!!!!!! JUZ KILKA NOCY WSUMIE NIE BOLAŁO MNIE

mam andz ze sie dodzwonie do urologa, i sie dowiedzialam z ejutro do nas przyjezdza urolog prywatnie z wiekszgeo miasta i tez sie pojde dwiedziec. Lepiej by mi bylo u siebie....... Ale bede dzwoniła wszedzie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Znajoma mi właśnie wysłała pakę ciuszków - 12kg A ja potem mam jej podać, ile mogę jej za nie dać, to będę miała zagwozdkę
ja jutro bede miała 3 reklamowy ciuszkow od przyjaciolki juz sie nie moge doczekac
Cytat:
Prince dobrze, ze masz takiego fajnego lekarza! teraz czekamy do rana i grzecznie sie rejestrujemy do urologa
tak, tak czekam na godz 8.
Cytat:
Byłam na połówkowym dzisiaj - dziecko ładnie rośnie, waży 303g, wszystko ma w porządku, wyprzedza termin z om o tydzień. No i będzie córka
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam Mialam dzis w miare dobry dzien do czasu kiedy wrocilam ze spotkania imij tz migo popsul Moze jednak zaczne od poczatku. Rano mnie oswiecilo i wymyslilam temat mojej pracy mgr,a bylam ostatnio wlasnie przez prace zdolowana bo mialam komoletna pustke i nie wiedzialam o czym chce pisac,a ze w ndz mam seminarium i musze cos podac to dodatkowo mnie to ozpraszalo. Pozniej zjadlam pyszne sniadanie(twarozek ze szczypiorkiem)to jeszcze bardzj bylam pozytywnie nastawiona O 17 bylam umowiona z kolezankami. Jak wrocilam ze spotkania(po20)to moj tz zaczal jakies glupie komentarze gadac,juz widzialam ze ma zje..bany humor. Tylko nie wiem czemu,bo co wyszlam gdzies i to nie byla uczelnia:\ szkoda bardzo ze jak on wychodzi z kolegami na wodke czy ur to ja sie nie wsciekam. Nawet ppowiedzialam zeby jechal w czerwcu na ta delegacje,mimo ze to chyba normqalne ze wolalabym jakby byl blisko mnie wrazie w. I caly dobry humor strzelil. Jakby tego bylo malo wyszedl przed parom min niby do sasiada rozbierac pralke(tak przynajmniej mi powiedzial)a slyszalam jak sie umawil na jakus alkohol
nie ładnie z Jego strony podeslij go do nas
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Moja mama kupiła ostatnio, chyba w Obi, kiełkownice I jak coś wyhoduje, to mi podrzuca. Jakie te kiełki są pyszne, szczególnie lubię te z rzodkiewki na kanapki pychaaa i czytałam, że są strasznie zdrowe i zawierają kwas foliowy i mnóstwo witamin. Dobra alternatywa zamiast tych sztucznie pędzonych warzyw.
ja lubie tez i sobie chyba cos zasadze
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Wybaczcie że dziewczyny nie piszę, nawet od 2 dni nie jestem bieżąco z tym co piszecie bo nie daje rady... rozłożyło mnie przeziębienie i staram się wykurować, jutro jeszcze siostrze synka muszę przypilnować a od piątku cały weekend leżę, bo mnie porządnie nastraszyłyście tym skracaniem szyjki... a ja mam taki paskudny mokry kaszel... ratuje się jak mogę, miodkami, czosnkami, codziennie soczki świeże z sokowirówki, dzisiaj zrobiłam ten syrop z cebuli (śmierdzi tak że nawet przy zatkanym nosie mnie odrzuca) a w aptece farmaceuta polecił mi stodal więc wzięłam...jak przeczytałam ulotkę że on nie dość że na etanolu to homeopatyczny to normalnie załamka później zrobiłam wywiad wśród dzieciatych znajomych i za radą kupiłam jakiś syrop z prawoślazu.. oby pomógł... bo jak kaszle to brzuch boli a córcia ostatni raz się wczoraj po 12 w nocy ruszała a cały dzień cisza:
ojej wracaj do zdrowka
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Mi też się wiecznie psują zębyteraz mam 5 czy 6 do zrobienia... z czego 3 kanałowo
mi tez sie psują a wyobraz sobie z emój tż ma 28 lat i ani jednego zęba z plombą Ma jedną tylko dziurke, ale boi sie isc do dentysty ale jak otwiera buzie to az miło zero plomb wszystkie zeby zdrowe nie to co ja mam andz ze córeczka bedzie miała ząbki po Nim
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Mnie rodzinny, jak była w pierwszej ciąży wysłał na oddział ginekologiczno-położniczy. Więc chyba mogą to robić.
.
hmm to moze zaezy od rodzinnego? bo ja co mialam jakies problemy sugerujące na gionekologiczne to zawsze najpierw mnie odzyali do gina(mowie ogolnie nie w ciązy) moze zalezy od lekarza
Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Zapłaciłam 100zł
śliczna GRATULUJE!!!!!!!!!!!!kl aski:
Cytat:
Wrzucam obiecane fotki ciuszków (doskonała jakość - wiem). Oczywiście w rzeczywistości są ładniejszeMoim faworytem są ogrodniczki
ładniutkie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:01   #2863
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

bylismy dzisiaj z TZ ogladac ten wozek quinny u znajomych. Szczerze powiedziawszy nie podobaly mi sie 3 kolowe wozki, ale chyba zmienilam zdanie. Bardzo wygodnie się go prowadzilo, no i gondola az taka mala nie byla...
teraz zastanawiamy sie czy go kupimy od nich, do jutra powiedzielismy ze damy im znac...
kurcze nie myslalam zeby tak szybko kupowac wozek, ale chyba sie powoli przekonuje aby go kupic.
mi znajoma, która miała wózek z trzema kołami odradzała mi takie. Sama taki miała i jak to powiedziała - klęła na niego na czym świat stoi, bo u nas ani chodniki ani podjazdy nie są dostosowane do takich wózków. I dodała, że nigdy, przenigdy już się na wózek z 3 kołami nie zdecyduje

Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Zapłaciłam 100zł
pięknota ale fajne macie to zdjęcie. I super, że prawidłowo się rozwija

Cytat:
Wrzucam obiecane fotki ciuszków (doskonała jakość - wiem). Oczywiście w rzeczywistości są ładniejsze Moim faworytem są ogrodniczki
bardzo fajne

Cytat:
zależy do lab pewnie, ja miałam tego samego dnia i to i to

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:07   #2864
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
w większych miastach są nawet w tym samym dniu albo na drugi dzień, a na naszym zadupiu jakoś tydzień, bo u nas zawożą do analizy 50km te wyniki później wracają..
Stary 2012-03-22, 07:11   #2865
nel_a
Zakorzenienie

Blueberry gratuluję

Dzień Dobry wszystkim

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:19   #2866
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Zapłaciłam 100zł
przepiekna córeczka za 100zł to nie duzo, u nas 300zł wiec chyba odpuszczę

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Aż tak? Ja oglądam co tydzien i się nie boję Oddalam w czasie mój poród w myslach, może dlatego...
Powiem Ci, że objerzałam całą, ale troszke miałam wrażenie że mnie to boli

Cytat:
Dziękuję
Mam nadzieję, że Ci minie.

fajne

Dzien dobry
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:42   #2867
Malwina_a
Rozeznanie

A ja melduję że żyję Ginka zmasakrowała moją pipke jak ten pessar wkładała, a ja się jeszcze spiełam więc bolało jeszcze bardziej. Na szczęscie nikogo w poczekalni nie było oprócz TŻa jak piszczałam A tżta wywaliłam z gabinetu bo by chłopak mógł wrócić z jakimś urazem
Trwało to niesałą minute, potem paluchy włożyła do pipulki i dokładnie umocowała ten pessar, no i na tyle.
Jak wróciłam to mnie pipka bolała i czułam jakbym sobie źle tampona wsadziła, ale po kilku godzinach przestałam czuć ten pessar.
Czuję się lepiej niż przed, narazie nie miałam żadnych skurczów, dzisiaj zmniejszę dawkę nospy z 80mg do 40mg i zobacze co będzie. Luteinę mam brać dalej. Jeśli skurcze będę miała nadal takie mocne jak w weekend to mam mieć włączony fenoterol czy coś takiego, no ale mam nadzieję, że się obejdzie bez

Cytat:
Już jestem

Głównie na forach, gdzie dziewczyny mówiły, ze giny im zabraniały jeść wapń w tabl a jedna nawet opowiadała jak wylądowała przedwcześnie w szpitalu myśląc, że rodzi a to były skórcze spowodowane zbyt wysokim stężeniem wapnia (brała jakieś musujące)
Ja biorę tabletki wapń z witaminą d3 ponieważ nie jem ani 1g nabiału. Jem te tabletki z zalecenia ginki.
Jeśli możesz jeść normalnie nabiał, głównie sery żółte i mleko to nie jest potrzebna suplementacja w tabletkach, co za dużo to nie zdrowo

Cytat:
Najnowsze zdjęcie mojego brzucholka- skończony 22 tc
śliczne

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
my w sobotę sprzedaliśmy auto tz zostalo tylko moje. i nim będzie teraz jeździł do pracy. ja za kierownicę się naraziE nie nadaje
My też tak zrobiliśmy, ale już w lutym, moje autko stało i jechałam nim do sklepu raz w tyg z 500m więc bez sensu było trzymać dwa samochody, tylko spedzaliśmy kombika mężulka bo było duużo starsze a zosttawiliśmy moją pandę, ciekawe jak do niej wózek wsadzimy

Cytat:

ale miałam dzień

Gratki dla mam po badaniach

Jak tam dojazd do tych tych?jechaliście z zabrza?
Gratuluję córci

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Wybaczcie że dziewczyny nie piszę, nawet od 2 dni nie jestem bieżąco z tym co piszecie bo nie daje rady... rozłożyło mnie przeziębienie i staram się wykurować, jutro jeszcze siostrze synka muszę przypilnować a od piątku cały weekend leżę, bo mnie porządnie nastraszyłyście tym skracaniem szyjki... a ja mam taki paskudny mokry kaszel... ratuje się jak mogę, miodkami, czosnkami, codziennie soczki świeże z sokowirówki, dzisiaj zrobiłam ten syrop z cebuli (śmierdzi tak że nawet przy zatkanym nosie mnie odrzuca) a w aptece farmaceuta polecił mi stodal więc wzięłam...jak przeczytałam ulotkę że on nie dość że na etanolu to homeopatyczny to normalnie załamka później zrobiłam wywiad wśród dzieciatych znajomych i za radą kupiłam jakiś syrop z prawoślazu.. oby pomógł... bo jak kaszle to brzuch boli a córcia ostatni raz się wczoraj po 12 w nocy ruszała a cały dzień cisza
Nie nakręcaj się, ja jako specjalista od skracającej się szyjki przez kaszel napiszę, że puki nie masz skurczów to nic się pewnie nie dzieje i się nie nakręcajWszystko jest dobrze, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
No ciekawa jestem tej listy... Mój typ, czyli bolder jest wysoko. Ale gdzie indziej czytałam niezbyt pochlebne opinie o nim i już sama nie wiem. Jednak chyba odpadnie.
Też oglądałam tego boldera, ale czytając opinię o nim to z niego szybko zrezygnowałam.Chociaż bardzo mi się podoba

Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Zapłaciłam 100zł
śliczna córcia
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:48   #2868
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ja melduję że żyję Ginka zmasakrowała moją pipke jak ten pessar wkładała, a ja się jeszcze spiełam więc bolało jeszcze bardziej. Na szczęscie nikogo w poczekalni nie było oprócz TŻa jak piszczałam A tżta wywaliłam z gabinetu bo by chłopak mógł wrócić z jakimś urazem
Trwało to niesałą minute, potem paluchy włożyła do pipulki i dokładnie umocowała ten pessar, no i na tyle.
Jak wróciłam to mnie pipka bolała i czułam jakbym sobie źle tampona wsadziła, ale po kilku godzinach przestałam czuć ten pessar.
Czuję się lepiej niż przed, narazie nie miałam żadnych skurczów, dzisiaj zmniejszę dawkę nospy z 80mg do 40mg i zobacze co będzie. Luteinę mam brać dalej. Jeśli skurcze będę miała nadal takie mocne jak w weekend to mam mieć włączony fenoterol czy coś takiego, no ale mam nadzieję, że się obejdzie bez
no to oprócz tego zmasakrowania w sumie dobre wieści, super Oby teraz wszystko było ok. A jak tam z zaleceniami co do aktywności fizycznej, masz leżeć plackiem czy wolno Ci się ruszać?

Stary 2012-03-22, 07:50   #2869
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hahaha dosłownie mój mąż tak robi jak tylko zaczynam oglądać ten program
najlepiej jak zaczyna sprzątać to nawet mogłabym powtórki oglądać

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 07:52   #2870
Linka25
Zakorzenienie

Blueberry gratuluję pięknie rosnącej córeczki !!!

Malwina - dobrze że już po, mam nadzieję, ze teraz już wszystko będzie przebiegało bez zakłóceń
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:53   #2871
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to oprócz tego zmasakrowania w sumie dobre wieści, super Oby teraz wszystko było ok. A jak tam z zaleceniami co do aktywności fizycznej, masz leżeć plackiem czy wolno Ci się ruszać?
Narazie oszczędny tryb życia, więc dzisiaj tylko obiadek zrobię. W poniedziałek mam kontrolę jak będzie dobrze to i na spacerki mogę chodzić, oczywiście z umiarem

Muszę też brać antybiotyk antygrzybkowy też dowcipnie co 3 dni, masakra.

A właśnie nie napisałam jeszcze, myślałam, że ten krążek będzie niewyczuwalny, a jak wczoraj luteinę wkładałam to wyczułam brzeg tego krążka

Edytowane przez Malwina_a
Czas edycji: 2012-03-22 o 07:54
Stary 2012-03-22, 07:54   #2872
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hahaha dosłownie mój mąż tak robi jak tylko zaczynam oglądać ten program
najlepiej jak zaczyna sprzątać to nawet mogłabym powtórki oglądać
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:56   #2873
Linka25
Zakorzenienie

Nadalka - u mnie wyniki moczu, TSH i inne są następnego dnia, natomiast dłuzej czeka sie na testy dot. chorób zakaźnych.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Narazie oszczędny tryb życia, więc dzisiaj tylko obiadek zrobię. W poniedziałek mam kontrolę jak będzie dobrze to i na spacerki mogę chodzić, oczywiście z umiarem

Muszę też brać antybiotyk antygrzybkowy też dowcipnie co 3 dni, masakra.

A właśnie nie napisałam jeszcze, myślałam, że ten krążek będzie niewyczuwalny, a jak wczoraj luteinę wkładałam to wyczułam brzeg tego krążka
Dlaczego? Ryzyko infekcji jest większe?
Stary 2012-03-22, 07:59   #2874
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dlaczego? Ryzyko infekcji jest większe?
No niestety, wkońcu to ciało obce w organiźmie i podobno lubią się grzybki robić Zalecenia są do leków antygrzybkowych(antybioty k) i antybakteryjnych(tego niewiem bo jeszcze nie dostałam czy to antybiotyk) narazie biore żurawinę i lactovaginal.
Stary 2012-03-22, 08:01   #2875
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Porodówka na TLC
Oglądałam muszę przyznać, że oglądanie tego programu sprawia, że zaczynam się bać porodu jak cholera chociaż wczoraj ta dziewczyna, która rodziła w wodzie dała radę chyba bez większej męczarni chciałabym rodzić w wodzie ale niestety w moim szpitalu zdaje się nie ma takiej opcji. Wydaje mi się że w wodzie jakoś jest dyskretniej, łatwiej, mniej boli? ale może tylko mi się wydaje. No w każdym razie nie leży się na fotelu z wywaloną psiochą
Stary 2012-03-22, 08:09   #2876
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie tak źle tylko z tym antybiotykiem koszmar

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Oglądałam muszę przyznać, że oglądanie tego programu sprawia, że zaczynam się bać porodu jak cholera chociaż wczoraj ta dziewczyna, która rodziła w wodzie dała radę chyba bez większej męczarni chciałabym rodzić w wodzie ale niestety w moim szpitalu zdaje się nie ma takiej opcji. Wydaje mi się że w wodzie jakoś jest dyskretniej, łatwiej, mniej boli? ale może tylko mi się wydaje. No w każdym razie nie leży się na fotelu z wywaloną psiochą
ja mam nadzieję, że mi w szpitalu w ostatniej fazie porodu pozwolą rodzić w wybranej przeze mnie pozycji (ponoć mimo tego, że wiele szpitali się reklamuje, że można rodzić jak się chce, na koniec i tak kładą na fotel, bo IM jest tak wygodniej). Ja bym chciała rodzić na takim specjalnym fotelu, co się siedzi, nie leży. Podobno w pozycji wertykalnej łatwiej się rodzi.
Chociaż niektóre moje znajome twierdzą, że im na samym końcu na fotelu było jednak lepiej, bo miały jak się porządnie nogami zaprzeć przy parciu. Ale jedna z nich miała hardcorowy poród, bo próbowali jak najdłużej ją przetrzymać, żeby rodziła sn, ale mała się nie wpasowała w kanał i ostatecznie zrobili jej cesarkę, ale z parciem męczyła się dość długo.

Stary 2012-03-22, 08:10   #2877
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam przypuszczam, że jak już będziemy rodzić to nas mało będzie ochodzić, że mamy ją wywaloną na wierzch i każdy do niej zagląda, będziemy patrzeć żeby jak najszybciej urodzić, przynajmniej mam taką nadzieję
Stary 2012-03-22, 08:11   #2878
prince_polo
Zakorzenienie

Malwina_a

Dobrze że napisałas Myslalam o tobie właśnie . dobrze że już po. wspolczuje bólu ale masz to już za sobą !

moje auto akurat duże bo to scenic i o wózek martwić się nie muszę gorzej było mi się zmusić do garazu wjeżdżać nigdy się nie odważyłam

ale miałam rano atak. o matko . Myslalam że Zwymiotuje przeszło po 2 paracetamolach nospie i Masazu. teraz tylko czuje Bol ale już nie ten ostry.

czekam właśnie na wyniki. mocz i crp. będą za pół godz. do urologa naraziE udało mi się na poniedziałek na 20.20 zarejestrować. dostałam jeszcze inny numer do innego będę dzwonić. no i zobaczymy tego co do nas przyjezdza. ale chyba bez usg więc odpadało by od razu bo usg konieczne .

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:14   #2879
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, wkońcu to ciało obce w organiźmie i podobno lubią się grzybki robić Zalecenia są do leków antygrzybkowych(antybioty k) i antybakteryjnych(tego niewiem bo jeszcze nie dostałam czy to antybiotyk) narazie biore żurawinę i lactovaginal.
rozumiem
przy odpowiedniej profilaktyce będzie dobrze

Cytat:
Ja już nie wiem, czy lepiej oglądać czy nie. Z jednej strony oglądając zyskujemy wiedzę, z drugiej strony to telewizja, ma być show i widowisko, więc te normalne przypadki rzadko będą pokazane. Oglądając telewizję można mieć wrazenie że występują same patologie
Ja nie oglądam.
Stary 2012-03-22, 08:17   #2880
Paula SHIN
Zakorzenienie

Witam z rana Bylam juz na badaniu, mam nadzieje, ze wyniki beda ok, skoczylam jeszcze do sklepu po bulki dla TZ i malo tam nie zaslablam
Jutro mam wizyte u gina, nie moge sie doczekac Najprawdopodobniej poznam plec

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

mi tez sie psują a wyobraz sobie z emój tż ma 28 lat i ani jednego zęba z plombą Ma jedną tylko dziurke, ale boi sie isc do dentysty ale jak otwiera buzie to az miło zero plomb wszystkie zeby zdrowe nie to co ja mam andz ze córeczka bedzie miała ząbki po Nim
Mam podobnie. Mi sie zeby psuja, a TZ ma wszystkie zdrowe, do dentysty nie chodzi, ostatnio byl jako dziecko, do tego zeby ma super biale. Ja nie wiem jak on to robi, dba normalnie o zeby, jak ja, a ma w lepszym stanie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości