Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 22:58   #991
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Bry Środek nocy, a ja sobie Was czytam, jem chipsy i piję wodę z sokiem - mega słodkie

Kasia_kuku: nie mam słów, wszystko już dziewczyny napisały... Przykro mi, że tak się sprawy układają/nie układają.

kilianna: Ja powiedziałam swoim koleżanką, że jeśli któraś przyjdzie na biało to wyjdzie szybciej, niż się tego spodziewa i się domyśliły dlaczego, a ja je tylko utwierdziłam w przekonaniu: albo kogoś wyproszę, albo obleję czerwonym winem, albo TŻ kogoś obleje, albo moja mamusia wywali. Kilka zacnych scenariuszy, ale na moim weselu to ja będę gwiazdą Bardzo Ci współczuję z bratową i mam nadzieję, że kiedyś się babsztyl opamięta i dostanie od życia za swoje.

Nena: : Twój TŻ wygląda super, trampki idealnie pasują do całej wizji i podkreślają poczucie stylu - brawo I mam wielką prośbę: napisz proszę Kochana jeszcze raz jaki lakier miałaś na paznokciach na kocercie, bo to był idealny miętowy jak dla mnie (Właśnie sobie pomalowałam miętowym z avonu i jest tragiczny)

Fryzura: szlag mnie trafił dzisiaj, bo nie znalazłam nic, co by mnie usatysfakcjonowało...

Podróż poślubna: złamałam się trochę, bo ja jestem osobą, która wszystko planuje i organizuje, nie lubię ani spontaniczności, ani niespodzianek, a dziś z TŻem zgodnie doszliśmy do porozumienia w kwestii podróży i z braku kasy czekamy na lasty, oby tylko udało się znaleźć Turcję w dogodnej cenie i terminie... Ja mam milion wątpliwości, ale trudno...

Dobranoc
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 23:13   #992
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Myślę że chodzi o sposób usuwania, ok. 400 zł kosztuje zabieg gdzie pieprzyk usuwany jest skalpelem, tańsze jest usuwanie laserem (chociaż 70 zł to chyba niedużo). Tylko że: laserem wolno usuwać tylko pieprzyki powierzchowne, takie bez korzenia, które są tylko na skórze, głębsze zmiany wymagają skalpela. Myślę, że zmian kancerogennych nie będzie można usunąć laserem, ale to już musi lekarz potwierdzić po dermatoskopii (czy jak tam się nazywa to badanie).
Ważne są dwie rzeczy:
- bez badania nie wiadomo czy można laserem czy potrzebny zabieg,
- musi to potwierdzić lekarz.
U mnie nie ma mowy o "wypalaniu" jedynie wycięcie bo ja czuje ze to nie jest normalny pieprzyk i pomimo ze ma ok 1mm x 2mm to nawet lekarka dzisiaj powiedziala zebym sie na prawde zglosila z tym..

ja pier**dziele bede juz miala cala piers pocieta
no trafi mnie

ladystar- piekna bizuteria kurcze ze tez ja bardzo chuda jestem i z tego powodu moge tylko pomarzyc o bransoletce

a u d r e y- brawo za godzine i za 90% ustalenia formy slubu

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

kilianna- ja nie wiem po co Ty z nia wogole gadasz i sluchasz jej glupiego gadania... I wogole to sie dziwie ze i twoi rodzice nie poskarza sie Twoim tesciom ze ona jest nienormalna i zeby przystopowali ja troche...

smutne ze bedziesz musiala ten swoj najpiękniejszy dzien spedzic z takim kims... na jednej sali

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

kindzia- z ta kasa to serio przegiecie totalne zby w sumie placic za calosc 1000 zl nie mowiec juz o organiście i innych takich...

no ale i tak gratuluje spisania protokolu! :brawo:

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

aaa i nena super Twoj TZ wyglada! Wprawdzie trampki mi sie podobaja na Twoim Tz ale u swojego ich sobie nie wyobrazam
Ale o to wlasnie chodzi! jesli Twoj Tz ma taki styl to jak najbardziej niech tak bedzie!
Ale za to garnitur koszula i krawat

i bylam dzisiaj na lumpach- bylo kilka bialych sweterkow ale takie przyniszczone byly wiec nie widzialam sensu ich zakupic... Moze trafie kiedys na cos lepszego

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 00:02   #993
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
mi się bardzo to podoba. Oryginalnie i najwazniejsze, ze TŻ zadowolony i dobrze się czuje w tym garniturze i trampkach

Dawno nie pisałam Wam o bratowej TŻ ostatnio powiedziala,ze wybralismy beznadziejny garnitur dla TŻ (czarny z vistuli w typie smokingowym, bardzo ładny wg mnie), wg niej TŻ powinien ubrać garnitur ekri, skoro ja mam suknię ekri, bo teraz jest tak, ze sie garnitury dopasowuje do sukni.
Powiem Wam,ze nie mam sily na jej zlosliwosci. Niby bez sensu ten komentarz i tak glupi,ze żal komentować, ale przykro się robi, gdy ktos tak na sile próbuje zepsuc nasz dzien
Ona chyba wam to specjalnie mówi żebyście złapali haczyk i się ośmieszyli bo chyba każda z nas tu biały gajer uważa za kicz kiczów.
Jeśli natomiast jest inaczej to masz sie z czego pośmiać, tzn z tego jaki fatalny gust ma bratowa Twojego Tż Olej te komentarze ciepłym moczem i tyle, każdy niech patrzy jak ma u siebie a nie wpycha nos w nie swoje sprawy. I z chęcia bym jej powiedziała że swój ślub już miała i Ty jej gajera nie wybierałaś więc niech i ona nie wybiera Tobie.

Dowiedziałąm się dziś że kolejny tydzień mam zapracowany że ho ho..

Tz umówił nas na poniedziałek z kamerzystą, we środę z zespołem, we wtorek mam przymiarkę sukni ślubnej a we środe z rana i we czwartek po południu sukienki na poprawiny. Jeszcze tylko foto został i pewnie wyjdzie w piątek.
Stary 2012-03-22, 05:13   #994
Madziuniusia
Zakorzenienie

ołłł yeah pół roku
Stary 2012-03-22, 06:18   #995
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry Jeśli kolejny dzień nic się nie dowiem, to zwariuje z tej niepewności

Kasia bardzo dobrą radę ci dziewczyny dały Zaproponuj jej, żeby jej mąż założył biały do jej białej sukienki Będą wyglądali świetnie

I mam jeszcze pytanie do was: Jakie wymiary mają wasze księgi gości? Zamówiłam album, z którego będę robić 35x35 i jakieś mi się to strasznie duże wydaje.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 06:40   #996
Magdzia0108
Zadomowienie

Hey
Byliśmy wczoraj na spisaniu protokołu.
Siedzieliśmy godzinę bo się z księdzem rozgadaliśmy. U nas poszło bezproblemowo. Ksiądz jest tak wyluzowany, że jak będzie tak w dniu ślubu to będzie dobrze
Pytaliśmy się o opłaty i powiedział, że ile chcemy, to dajmy, na organistę zawsze się daje 50 zł, reszta wg uznania. Powiedział jak inni dawali, zakres był szeroki od 100 zł do 450. I my daliśmy te 450 zł plus 50 dla organisty. Już tyle myśleliśmy żeby dać to daliśmy. Może i dużo, ale przy księdzu już nie wypadało odejmować z tego jakiejś kasy.
Reszta do obgadania powiedział, że w maju. Najlepiej też mu dać wszystkie ważne uwagi do ceremonii ślubnej na kartce napisane, żeby nie zapomniał. Chcieliśmy w ogóle tego księdza mieć na naszym ślubie i okazało się, że tego samego dnia udziela ślubu kuzynowi 40 km od nas, ale o 12:00, a my mamy o 15:00 więc obiecał, że zdąży wrócić do nas, udzieli nam ślubu i potem pojedzie z powrotem na imprezę weselną kuzyna do białego rana
W nasz dzień jest tylko jeden ślub przed nami o 13:30. Potem po nas już są tylko wieczorne msze. Więc muszę się skontaktować z tą dziewczyną z 13:30 w sprawie obgadania dekoracji kościoła. Zaszaleć nie możemy, bo jest nas tylko dwie pary. Ciekawe czy będzie ugodowa.

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 06:57   #997
kindziulindzia
Zakorzenienie

no co mam Wam powiedzieć odnośnie kasy tak u nas jest i nic na to nie poradzę
my już nic nie dajemy organistce ani kościelnemu jakby to ująć wszystko już jest w pakiecie, drażni mnie jedynie to, że musimy jeszcze na jakieś spotkania chodzić

nena
TŻ wygląda świetnie

jutro ciąg dalszy rozdania ostatnich zaproszeń , czeka nas też kupno butów dla mnie i TŻ oraz bielizny i będziemy ubiór mieli z głowy

mam prośbę do dziewczyn, które już obmyśliły co i jak z ceremonią w kościele by się podzieliły swoimi planami
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:10   #998
niusia_87
Zakorzenienie

Jakie wybieracie czytania, psalm, pieśń do Ducha Św?

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33068149]
białe garnitury kojarzą mi się z alfonsami[/QUOTE]
Ty to masz skojarzenia
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
ołłł yeah pół roku
zobaczysz jak szybko zleci

Ślub za 30 dni, dopiero z początkiem tego roku (a więc 4 miesiące przed) otworzyły mi się oczy, że to już tuż tuż i czas leci jak pogłupiały

Edytowane przez niusia_87
Czas edycji: 2012-03-22 o 07:24
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:15   #999
Karolina_83
Raczkowanie

A zaproszenia na sam ślub też tak wcześnie sie powinno rozdawać?
Czy wystarczy na przykład tak z miesiąc wczesniej tylko?
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:23   #1000
tusia_m
Zakorzenienie

hej laski

wpadłam się tylko przywitać, bo zaraz muszę zbierać manatki i leciec do pracy.... a dziś czeka mnie dłuugaśny maraton i dopiero po 18 będę w domu. jak starczy mi sił to chcę się potem jeszcze wybrać na aerobik

miłego dnia

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:25   #1001
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
tak z 3 miesiące przed

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 07:25   #1002
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanie do was: Jakie wymiary mają wasze księgi gości? Zamówiłam album, z którego będę robić 35x35 i jakieś mi się to strasznie duże wydaje.
Moja będzie formatu A4 i też robię sama

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Hey
Byliśmy wczoraj na spisaniu protokołu.
Siedzieliśmy godzinę bo się z księdzem rozgadaliśmy. U nas poszło bezproblemowo. Ksiądz jest tak wyluzowany, że jak będzie tak w dniu ślubu to będzie dobrze
Pytaliśmy się o opłaty i powiedział, że ile chcemy, to dajmy, na organistę zawsze się daje 50 zł, reszta wg uznania. Powiedział jak inni dawali, zakres był szeroki od 100 zł do 450. I my daliśmy te 450 zł plus 50 dla organisty. Już tyle myśleliśmy żeby dać to daliśmy. Może i dużo, ale przy księdzu już nie wypadało odejmować z tego jakiejś kasy.
Reszta do obgadania powiedział, że w maju. Najlepiej też mu dać wszystkie ważne uwagi do ceremonii ślubnej na kartce napisane, żeby nie zapomniał. Chcieliśmy w ogóle tego księdza mieć na naszym ślubie i okazało się, że tego samego dnia udziela ślubu kuzynowi 40 km od nas, ale o 12:00, a my mamy o 15:00 więc obiecał, że zdąży wrócić do nas, udzieli nam ślubu i potem pojedzie z powrotem na imprezę weselną kuzyna do białego rana
W nasz dzień jest tylko jeden ślub przed nami o 13:30. Potem po nas już są tylko wieczorne msze. Więc muszę się skontaktować z tą dziewczyną z 13:30 w sprawie obgadania dekoracji kościoła. Zaszaleć nie możemy, bo jest nas tylko dwie pary. Ciekawe czy będzie ugodowa.
Fajnego macie ksiedza, że się zgodził tak jeździć. Gratuluję spisania protokołu i Tobie i kindzi A te 300zł na zapowiedzi to dla mnie jakaś masakra. Ja myślałam, żeby dać jakieś 20-50zł za to. Do tego planowałam max. 500zł za ślub i po stówce dla organisty i kościelnego. Nie wiem czy u nas w parafii jest jakiś cennik, ale mój budżet więcej nie przewiduje :P A tak w ogóle to jak dawaliście kasę? Z portfela czy w kopercie?

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
mam prośbę do dziewczyn, które już obmyśliły co i jak z ceremonią w kościele by się podzieliły swoimi planami
Ja ma tylko wybrany psalm - 148 i czytanie z księgi rodzaju o stworzeniu kobiety z żebra mężczyzny (tzw. o żeberku jak to mój TŻ mówi).
Poza tym Mszę będzie uświetniał kwartet na spółkę z organistą i zagra też podczas życzeń pod kościołem. Utwory jeszcze nie wybrane, ale podzielę się jak już coś ustalimy.

Cytat:
Moim zdaniem miesiąc przed wystarczy spokojnie.

A tak w ogóle to dzień dobry i miłego dnia! Idę trochę popracować, potem mikro, a potem nasze zaproszenia perhaps?
Stary 2012-03-22, 07:27   #1003
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam i protokół spisany

księciulka też mamy już zaklepanego - ślubu nam udzieli ten z którym spisaliśmy protokół i nawet się ucieszył

a teraz hit wieczoru - w ogóle się nie szczypał i tak 300 zł na zapowiedzi i 700 zł dzień przed ceremonią

od 1 kwietnia musimy zaliczyć jeszcze 4 spotkania i sajonara ciupy nie ma
Tyle kasy na zapowiedzi Ładnie sobie zaśpiewał.

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
ołłł yeah pół roku
to teraz już szybciutko zleci

Cytat:
Według mnie miesiąc przed spokojnie wystarczy

Nie mogłam dodzwonić się do kancelarii żeby podpytać się czy przepisali naszą datę i godzinę ślubu do tegorocznego kalendarza i teściowa ma się dziś przejść tam. Muszę mieć pewność zanim zamówię zaproszenia

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:38   #1004
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja ma tylko wybrany psalm - 148 i czytanie z księgi rodzaju o stworzeniu kobiety z żebra mężczyzny (tzw. o żeberku jak to mój TŻ mówi).
Poza tym Mszę będzie uświetniał kwartet na spółkę z organistą i zagra też podczas życzeń pod kościołem. Utwory jeszcze nie wybrane, ale podzielę się jak już coś ustalimy.
pomysł z kwartetem podczas życzeń jest super
zaraz sobie sprawdzę psalm 148

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Wpisałam sobie w google "psalm na ślub" i na jednej stronie
Drodzy Narzeczeni.
Przedstawiam Wam treści czytań ze Starego Testamentu. Są to czytania do wyboru. Każdemu z czytań przypisany jest psalm responsoryjny.

W niektórych parafiach ksiądz pozwala Młodym wybrać czytania. W innych tradycją jest, żeby to e,Pan Młody odczytał to czytani a Pani Młoda śpiewa psalm responsoryjny, lub ktoś z rodziny.
Stary 2012-03-22, 07:53   #1005
kilianna
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa otuchy odnośnie nienormalnej bratowej

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
U mnie nie ma mowy o "wypalaniu" jedynie wycięcie bo ja czuje ze to nie jest normalny pieprzyk i pomimo ze ma ok 1mm x 2mm to nawet lekarka dzisiaj powiedziala zebym sie na prawde zglosila z tym..

ja pier**dziele bede juz miala cala piers pocieta
no trafi mnie

kilianna- ja nie wiem po co Ty z nia wogole gadasz i sluchasz jej glupiego gadania... I wogole to sie dziwie ze i twoi rodzice nie poskarza sie Twoim tesciom ze ona jest nienormalna i zeby przystopowali ja troche...

smutne ze bedziesz musiala ten swoj najpiękniejszy dzien spedzic z takim kims... na jednej sali

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

melody, mam nadzieję, że z tym pieprzykiem to nic poważnego

co do bratowej, ja z nią nie rozmawiam w ogóle to jest tak, że ja przychodzę do TŻ, siedzimy sobie w salonie, pijemy kawę, oglądamy tv, a ona nagle przyłazi do nas (mieszkają razem), siada i zaczyna ględzenie i doradzenie odnosnie slubu. POwiedzialam juz wczoraj TŻ, że nie będę do niego więcej przyjeżdżala, poki nie powie bratowej, że ma się odp****.

Co do rodziców, to moi nie znają jeszcze teściow dopiero w kwietniu planują wspolny obiad i poznanie.
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Ona chyba wam to specjalnie mówi żebyście złapali haczyk i się ośmieszyli bo chyba każda z nas tu biały gajer uważa za kicz kiczów.
Jeśli natomiast jest inaczej to masz sie z czego pośmiać, tzn z tego jaki fatalny gust ma bratowa Twojego Tż Olej te komentarze ciepłym moczem i tyle, każdy niech patrzy jak ma u siebie a nie wpycha nos w nie swoje sprawy. I z chęcia bym jej powiedziała że swój ślub już miała i Ty jej gajera nie wybierałaś więc niech i ona nie wybiera Tobie.

Dowiedziałąm się dziś że kolejny tydzień mam zapracowany że ho ho..

Tz umówił nas na poniedziałek z kamerzystą, we środę z zespołem, we wtorek mam przymiarkę sukni ślubnej a we środe z rana i we czwartek po południu sukienki na poprawiny. Jeszcze tylko foto został i pewnie wyjdzie w piątek.
no tak, bratowa TŻ ma tandetny gust. To jest osoba, która wyznaje zasadę - im więcej, tym lepiej. Nosi mnóstwo cyrkonii, cekinów, sztucznego złota poobwieszanego gdzie się da. Lubi białe, ażurowe kozaczki, a na swoim ślubie miala suknię wielką bezę, mnosto cyrkonii, do tego ażurowe kozaczki i rękawiczki, takie na palec, a do tego kokolok. Ślub brali 3 lata temu.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:01   #1006
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość

Wpisałam sobie w google "psalm na ślub" i na jednej stronie
Drodzy Narzeczeni.
Przedstawiam Wam treści czytań ze Starego Testamentu. Są to czytania do wyboru. Każdemu z czytań przypisany jest psalm responsoryjny.

W niektórych parafiach ksiądz pozwala Młodym wybrać czytania. W innych tradycją jest, żeby to e,Pan Młody odczytał to czytani a Pani Młoda śpiewa psalm responsoryjny, lub ktoś z rodziny.
Dobrze że u mnie nie ma tej tradycji, bo z kościoła bym cały lud przegoniła
PS. Nam na naukach ksiądz powidział, że to bardzo miłe jeśli młodzi przychodzą z listą czytań które chcą, znaczy to że podchodzą świadomie do ślubu, a nie jest im obojętne co będzie czytane.
Stary 2012-03-22, 08:05   #1007
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa otuchy odnośnie nienormalnej bratowej

melody, mam nadzieję, że z tym pieprzykiem to nic poważnego

co do bratowej, ja z nią nie rozmawiam w ogóle to jest tak, że ja przychodzę do TŻ, siedzimy sobie w salonie, pijemy kawę, oglądamy tv, a ona nagle przyłazi do nas (mieszkają razem), siada i zaczyna ględzenie i doradzenie odnosnie slubu. POwiedzialam juz wczoraj TŻ, że nie będę do niego więcej przyjeżdżala, poki nie powie bratowej, że ma się odp****.

Co do rodziców, to moi nie znają jeszcze teściow dopiero w kwietniu planują wspolny obiad i poznanie.
no tak, bratowa TŻ ma tandetny gust. To jest osoba, która wyznaje zasadę - im więcej, tym lepiej. Nosi mnóstwo cyrkonii, cekinów, sztucznego złota poobwieszanego gdzie się da. Lubi białe, ażurowe kozaczki, a na swoim ślubie miala suknię wielką bezę, mnosto cyrkonii, do tego ażurowe kozaczki i rękawiczki, takie na palec, a do tego kokolok. Ślub brali 3 lata temu.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-03-22 o 08:07
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:15   #1008
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

o matko

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:23   #1009
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno nie pisałam Wam o bratowej TŻ ostatnio powiedziala,ze wybralismy beznadziejny garnitur dla TŻ (czarny z vistuli w typie smokingowym, bardzo ładny wg mnie), wg niej TŻ powinien ubrać garnitur ekri, skoro ja mam suknię ekri, bo teraz jest tak, ze sie garnitury dopasowuje do sukni.
Powiem Wam,ze nie mam sily na jej zlosliwosci. Niby bez sensu ten komentarz i tak glupi,ze żal komentować, ale przykro się robi, gdy ktos tak na sile próbuje zepsuc nasz dzien
To jest ta sama bratowa co w bialej sukni chce przyjść prawda?! Może jej zasugeruj, że jak brat będzie w czarnym garniturze, to ona tez powinna mieć czarną kiecę A Ty przytaknij, że Twój TŻ bedzie miał jasny garniak, tylko troszkę się zdziwi Mi się wydaje, że to nie złośliwość, ale baaaardzo mały rozumek

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Trzeba było jej powiedzieć tak:

Ach kochana! Dziękuję, że tak o mnie dbasz! Dziewczyny na wizażu też radziły, żeby dobrać garnitur pod kolor sukni, więc się mój mały sekret wydał. Ale będę oryginalna w czarnej sukni, nie?
To też jest dobra opcja

Cytat:

księciulka też mamy już zaklepanego - ślubu nam udzieli ten z którym spisaliśmy protokół i nawet się ucieszył

a teraz hit wieczoru - w ogóle się nie szczypał i tak 300 zł na zapowiedzi i 700 zł dzień przed ceremonią

Brawo Kindziu!!! Będziesz mieć najdroższy ślub na wizażu ale dobrze, że nie piszesz do nas zza krat

Cytat:
No niby tak, ale z drugiej strony może przestanie ze mnie wychodzić "mała franca" raz w miesiącu, to by było dobre. Ostatnią zmianę tabletek zniosłam dobrze, ale teraz sama nie wiem. U mnie jedynym 'cielesnym' skutkiem jest cellulit - kiedyś dało się go pozbyć, teraz nie.
O matko, ze mnie też franca wychodzi raz w miesiącu - nawet jak nie biorę plastrów. Przy plastrach byłam francą 24h/dobę

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 08:24   #1010
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witam się i pytam, kot ukradł słońce ;> Hę?

W ogóle miałam dzisiaj rano wrażenie, że jest piątek i tak mnie dopiero w pracy naszło, że dopiero czwartek. Masakrator, jak mi się dni ostatnio plączą

Kiliana, ta Twoja bratówka to jakieś nieporozumienie jest
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:24   #1011
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Właśnie wróciłam z izby przyjęć bo znowu miałam atak i od chirurga. Zalecenia? Minimum jedno piwo dziennie spacery po schodach i gorące kompiele i tyle na dzień dzisiejszy. Dziś miałam dwie towarzyszki niedoli obie z kamicą. Jedna mówi że wolala by trzecie dziecko rodzic niż przechodzić przez to. Także wiecie mi poród nie straszny już
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:32   #1012
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Miesią przed jest w sam raz moim zdaniem, ja mam już gotowe i specjalnie jeszcze nie rozdaję.

Cytat:
Oł łii, krzyk mody.

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
W ogóle miałam dzisiaj rano wrażenie, że jest piątek i tak mnie dopiero w pracy naszło, że dopiero czwartek. Masakrator, jak mi się dni ostatnio plączą
Mój TŻ mnie rano zapytał czy dziś piątek.
Niestety nie, ja bym chciała juz piatek, po zwolnieniu nie moge się odrobić z pracą i wieczorem dosłownie padam, a rano budzik mnie strasznie drażni i wstaję nieprzytomna.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:32   #1013
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Właśnie wróciłam z izby przyjęć bo znowu miałam atak i od chirurga. Zalecenia? Minimum jedno piwo dziennie spacery po schodach i gorące kompiele i tyle na dzień dzisiejszy. Dziś miałam dwie towarzyszki niedoli obie z kamicą. Jedna mówi że wolala by trzecie dziecko rodzic niż przechodzić przez to. Także wiecie mi poród nie straszny już
Nie zazdroszczę Ci takich przejść To musi być jakaś masakra...
Stary 2012-03-22, 08:34   #1014
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem
Cytat:
mi się bardzo to podoba. Oryginalnie i najwazniejsze, ze TŻ zadowolony i dobrze się czuje w tym garniturze i trampkach

Cytat:

szok , jak ma cennik to kase fiskalna tez niech ma

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:34   #1015
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki

Witam,
Kicia piwo to najlepsza recepta
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:34   #1016
(kicia)
Zakorzenienie

No i jak ja mam schudnąć pijąc piwo codziennie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:35   #1017
ladystar
Zakorzenienie

Zapomnialam Wam wczoraj opowiedziec, mamy na 100% kamerzyste Wczoraj po naukach spotkalismy sie z nim, gosc jest calkiem niezly i baardzo tani przynajmniej tak mi sie wydaje, porownujac poprzednie oferty ktore otrzymalam, co prawda ja wynegocjowalam znizke 300 zl, a pozniej jeszcze TZ 150 wiec ostateczna cena jest calkiem fajna

Wiec chyba z tych dlugoterminowych rzeczy mamy wszystko teraz tylko drobiazgi

Audrey
bedziesz miala welon do sukni? Jesli tak to jaki? Bo nie wiem czy pamietasz, ja chcialam ten dlugi, ale odkad zmienila sie koncepcja dot. trenu to dlugi jest mi niepotrzebny, a wrecz jest chyba nawet kiepskim rozwiazniem bo zasloni ten piekny tren i teraz sama nie wiem... taki do pasa? przeszlo mi przez mysl ze moze w ogole
Dobrze ze nie kupilam tego dlugiego wczesniej, choc juz prawie go klikalam

Jeszcze jedno - bylam wczoraj w salonie sukien slubnych josephine, to byl chyba jeden salon w Krk, w ktorym nie bylam przed wybraniem sukni, na stronie znalazlam ok. 3 sukienek ktore chcialam przymierzyc i czulam wewnetrzny niedosyt ze tam nigdy nie poszlam no i przedwczoraj przejezdzalam ulica na ktorej ten salon sie znajduje, akurat bylo wolne miejsce parkingowe pod samym salonem no to pomyslalam ze wejde. I wiecie co? Suknie tam sa okropne!! Chyba ktoras dziewczyna mowila mi to jak sie wybieralam do tego salonu. Ceny sa rzeczywiscie atrakcyjne, ale jakosc wykonania Np. suknia z falbanek ma w sumie ok. 15 falbanek, koszmar!! Wszystkie jakies takie nieforemne Moj wewnetrzny niedosyt zostal zaspokojony

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:36   #1018
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki

Oj, kicia , i to jeszcze takie sensacje przed ślubem...

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-03-22 o 08:37
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:38   #1019
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki

Biedna

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:39   #1020
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Miesią przed jest w sam raz moim zdaniem, ja mam już gotowe i specjalnie jeszcze nie rozdaję.

Mój TŻ mnie rano zapytał czy dziś piątek.
Niestety nie, ja bym chciała juz piatek, po zwolnieniu nie moge się odrobić z pracą i wieczorem dosłownie padam, a rano budzik mnie strasznie drażni i wstaję nieprzytomna.
Mam to samo. Jestem strasznie nieszczęśliwa, jak juz mi zacznie dzwonić. Eh...

A tak w ogóle to gdzie się podziewa ziomalka ma Margida? Ukradli ją?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości