|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
Bry
Środek nocy, a ja sobie Was czytam, jem chipsy i piję wodę z sokiem - mega słodkie Kasia_kuku: nie mam słów, wszystko już dziewczyny napisały... Przykro mi, że tak się sprawy układają/nie układają. kilianna: Ja powiedziałam swoim koleżanką, że jeśli któraś przyjdzie na biało to wyjdzie szybciej, niż się tego spodziewa i się domyśliły dlaczego, a ja je tylko utwierdziłam w przekonaniu: albo kogoś wyproszę, albo obleję czerwonym winem, albo TŻ kogoś obleje, albo moja mamusia wywali. Kilka zacnych scenariuszy, ale na moim weselu to ja będę gwiazdą Bardzo Ci współczuję z bratową i mam nadzieję, że kiedyś się babsztyl opamięta i dostanie od życia za swoje. Nena: : Twój TŻ wygląda super, trampki idealnie pasują do całej wizji i podkreślają poczucie stylu - brawo I mam wielką prośbę: napisz proszę Kochana jeszcze raz jaki lakier miałaś na paznokciach na kocercie, bo to był idealny miętowy jak dla mnie Fryzura: szlag mnie trafił dzisiaj, bo nie znalazłam nic, co by mnie usatysfakcjonowało... Podróż poślubna: złamałam się trochę, bo ja jestem osobą, która wszystko planuje i organizuje, nie lubię ani spontaniczności, ani niespodzianek, a dziś z TŻem zgodnie doszliśmy do porozumienia w kwestii podróży i z braku kasy czekamy na lasty, oby tylko udało się znaleźć Turcję w dogodnej cenie i terminie... Ja mam milion wątpliwości, ale trudno... Dobranoc |
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
Cytat:
ja pier**dziele bede juz miala cala piers pocieta no trafi mnie ![]() ladystar- piekna bizuteria ![]() a u d r e y- brawo za godzine i za 90% ustalenia formy slubu ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- kilianna- ja nie wiem po co Ty z nia wogole gadasz i sluchasz jej glupiego gadania... I wogole to sie dziwie ze i twoi rodzice nie poskarza sie Twoim tesciom ze ona jest nienormalna i zeby przystopowali ja troche... smutne ze bedziesz musiala ten swoj najpiękniejszy dzien spedzic z takim kims... na jednej sali ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- kindzia- z ta kasa to serio przegiecie totalne zby w sumie placic za calosc 1000 zl nie mowiec juz o organiście i innych takich... ![]() no ale i tak gratuluje spisania protokolu! :brawo: ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- aaa i nena super Twoj TZ wyglada! Wprawdzie trampki mi sie podobaja na Twoim Tz ale u swojego ich sobie nie wyobrazam ![]() Ale o to wlasnie chodzi! jesli Twoj Tz ma taki styl to jak najbardziej niech tak bedzie! Ale za to garnitur koszula i krawat i bylam dzisiaj na lumpach- bylo kilka bialych sweterkow ale takie przyniszczone byly wiec nie widzialam sensu ich zakupic... Moze trafie kiedys na cos lepszego
|
|
#993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli natomiast jest inaczej to masz sie z czego pośmiać, tzn z tego jaki fatalny gust ma bratowa Twojego Tż Dowiedziałąm się dziś że kolejny tydzień mam zapracowany że ho ho.. Tz umówił nas na poniedziałek z kamerzystą, we środę z zespołem, we wtorek mam przymiarkę sukni ślubnej a we środe z rana i we czwartek po południu sukienki na poprawiny. Jeszcze tylko foto został i pewnie wyjdzie w piątek.
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
ołłł yeah
pół roku
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Jeśli kolejny dzień nic się nie dowiem, to zwariuje z tej niepewności![]() Kasia bardzo dobrą radę ci dziewczyny dały Zaproponuj jej, żeby jej mąż założył biały do jej białej sukienki Będą wyglądali świetnie![]() I mam jeszcze pytanie do was: Jakie wymiary mają wasze księgi gości? Zamówiłam album, z którego będę robić 35x35 i jakieś mi się to strasznie duże wydaje.
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Hey
Byliśmy wczoraj na spisaniu protokołu. Siedzieliśmy godzinę bo się z księdzem rozgadaliśmy. U nas poszło bezproblemowo. Ksiądz jest tak wyluzowany, że jak będzie tak w dniu ślubu to będzie dobrze ![]() Pytaliśmy się o opłaty i powiedział, że ile chcemy, to dajmy, na organistę zawsze się daje 50 zł, reszta wg uznania. Powiedział jak inni dawali, zakres był szeroki od 100 zł do 450. I my daliśmy te 450 zł plus 50 dla organisty. Już tyle myśleliśmy żeby dać to daliśmy. Może i dużo, ale przy księdzu już nie wypadało odejmować z tego jakiejś kasy. Reszta do obgadania powiedział, że w maju. Najlepiej też mu dać wszystkie ważne uwagi do ceremonii ślubnej na kartce napisane, żeby nie zapomniał. Chcieliśmy w ogóle tego księdza mieć na naszym ślubie i okazało się, że tego samego dnia udziela ślubu kuzynowi 40 km od nas, ale o 12:00, a my mamy o 15:00 więc obiecał, że zdąży wrócić do nas, udzieli nam ślubu i potem pojedzie z powrotem na imprezę weselną kuzyna do białego rana ![]() W nasz dzień jest tylko jeden ślub przed nami o 13:30. Potem po nas już są tylko wieczorne msze. Więc muszę się skontaktować z tą dziewczyną z 13:30 w sprawie obgadania dekoracji kościoła. Zaszaleć nie możemy, bo jest nas tylko dwie pary. Ciekawe czy będzie ugodowa.
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
no co mam Wam powiedzieć odnośnie kasy
my już nic nie dajemy organistce ani kościelnemu jakby to ująć wszystko już jest w pakiecie, drażni mnie jedynie to, że musimy jeszcze na jakieś spotkania chodzić nena TŻ wygląda świetnie ![]() jutro ciąg dalszy rozdania ostatnich zaproszeń mam prośbę do dziewczyn, które już obmyśliły co i jak z ceremonią w kościele by się podzieliły swoimi planami
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie wybieracie czytania, psalm, pieśń do Ducha Św?
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33068149] białe garnitury kojarzą mi się z alfonsami [/QUOTE]Ty to masz skojarzenia zobaczysz jak szybko zleciŚlub za 30 dni, dopiero z początkiem tego roku (a więc 4 miesiące przed) otworzyły mi się oczy, że to już tuż tuż i czas leci jak pogłupiały Edytowane przez niusia_87 Czas edycji: 2012-03-22 o 08:24 |
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
A zaproszenia na sam ślub też tak wcześnie sie powinno rozdawać?
Czy wystarczy na przykład tak z miesiąc wczesniej tylko? |
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() wpadłam się tylko przywitać, bo zaraz muszę zbierać manatki i leciec do pracy.... a dziś czeka mnie dłuugaśny maraton i dopiero po 18 będę w domu. jak starczy mi sił to chcę się potem jeszcze wybrać na aerobik ![]() miłego dnia |
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1002 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A te 300zł na zapowiedzi to dla mnie jakaś masakra. Ja myślałam, żeby dać jakieś 20-50zł za to. Do tego planowałam max. 500zł za ślub i po stówce dla organisty i kościelnego. Nie wiem czy u nas w parafii jest jakiś cennik, ale mój budżet więcej nie przewiduje :P A tak w ogóle to jak dawaliście kasę? Z portfela czy w kopercie? Cytat:
Poza tym Mszę będzie uświetniał kwartet na spółkę z organistą i zagra też podczas życzeń pod kościołem. Utwory jeszcze nie wybrane, ale podzielę się jak już coś ustalimy. Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry i miłego dnia! Idę trochę popracować, potem mikro, a potem nasze zaproszenia perhaps?
|
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie sobie zaśpiewał. to teraz już szybciutko zleci ![]() Cytat:
![]() Nie mogłam dodzwonić się do kancelarii żeby podpytać się czy przepisali naszą datę i godzinę ślubu do tegorocznego kalendarza i teściowa ma się dziś przejść tam. Muszę mieć pewność zanim zamówię zaproszenia
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz sobie sprawdzę psalm 148 ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Wpisałam sobie w google "psalm na ślub" i na jednej stronie Drodzy Narzeczeni. Przedstawiam Wam treści czytań ze Starego Testamentu. Są to czytania do wyboru. Każdemu z czytań przypisany jest psalm responsoryjny. W niektórych parafiach ksiądz pozwala Młodym wybrać czytania. W innych tradycją jest, żeby to e,Pan Młody odczytał to czytani a Pani Młoda śpiewa psalm responsoryjny, lub ktoś z rodziny. |
|
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa otuchy odnośnie nienormalnej bratowej
Cytat:
![]() co do bratowej, ja z nią nie rozmawiam w ogóle Co do rodziców, to moi nie znają jeszcze teściow Cytat:
|
||
|
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS. Nam na naukach ksiądz powidział, że to bardzo miłe jeśli młodzi przychodzą z listą czytań które chcą, znaczy to że podchodzą świadomie do ślubu, a nie jest im obojętne co będzie czytane.
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:07 |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty przytaknij, że Twój TŻ bedzie miał jasny garniak, tylko troszkę się zdziwi Mi się wydaje, że to nie złośliwość, ale baaaardzo mały rozumek ![]() Cytat:
Cytat:
ale dobrze, że nie piszesz do nas zza krat ![]() Cytat:
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i pytam, kot ukradł słońce ;> Hę? W ogóle miałam dzisiaj rano wrażenie, że jest piątek i tak mnie dopiero w pracy naszło, że dopiero czwartek. Masakrator, jak mi się dni ostatnio plączą Kiliana, ta Twoja bratówka to jakieś nieporozumienie jest
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Właśnie wróciłam z izby przyjęć bo znowu miałam atak i od chirurga. Zalecenia? Minimum jedno piwo dziennie spacery po schodach i gorące kompiele i tyle na dzień dzisiejszy. Dziś miałam dwie towarzyszki niedoli obie z kamicą. Jedna mówi że wolala by trzecie dziecko rodzic niż przechodzić przez to. Także wiecie mi poród nie straszny już
|
#1012 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie, ja bym chciała juz piatek, po zwolnieniu nie moge się odrobić z pracą i wieczorem dosłownie padam, a rano budzik mnie strasznie drażni i wstaję nieprzytomna.
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musi być jakaś masakra...
|
|
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
czołgiem
Cytat:
![]() Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
||
|
|
|
#1015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kicia piwo to najlepsza recepta
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
No i jak ja mam schudnąć pijąc piwo codziennie
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam Wam wczoraj opowiedziec, mamy na 100% kamerzyste
przynajmniej tak mi sie wydaje, porownujac poprzednie oferty ktore otrzymalam, co prawda ja wynegocjowalam znizke 300 zl, a pozniej jeszcze TZ 150 Wiec chyba z tych dlugoterminowych rzeczy mamy wszystko teraz tylko drobiazgi Audrey bedziesz miala welon do sukni? Jesli tak to jaki? Bo nie wiem czy pamietasz, ja chcialam ten dlugi, ale odkad zmienila sie koncepcja dot. trenu to dlugi jest mi niepotrzebny, a wrecz jest chyba nawet kiepskim rozwiazniem bo zasloni ten piekny tren i teraz sama nie wiem... taki do pasa? przeszlo mi przez mysl ze moze w ogole Dobrze ze nie kupilam tego dlugiego wczesniej, choc juz prawie go klikalam Jeszcze jedno - bylam wczoraj w salonie sukien slubnych josephine, to byl chyba jeden salon w Krk, w ktorym nie bylam przed wybraniem sukni, na stronie znalazlam ok. 3 sukienek ktore chcialam przymierzyc i czulam wewnetrzny niedosyt ze tam nigdy nie poszlam no i przedwczoraj przejezdzalam ulica na ktorej ten salon sie znajduje, akurat bylo wolne miejsce parkingowe pod samym salonem no to pomyslalam ze wejde. I wiecie co? Suknie tam sa okropne!! Chyba ktoras dziewczyna mowila mi to jak sie wybieralam do tego salonu. Ceny sa rzeczywiscie atrakcyjne, ale jakosc wykonania Np. suknia z falbanek ma w sumie ok. 15 falbanek, koszmar!! Wszystkie jakies takie nieforemne Moj wewnetrzny niedosyt zostal zaspokojony
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:37 |
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to gdzie się podziewa ziomalka ma Margida? Ukradli ją? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Środek nocy, a ja sobie Was czytam, jem chipsy i piję wodę z sokiem - mega słodkie
Bardzo Ci współczuję z bratową i mam nadzieję, że kiedyś się babsztyl opamięta i dostanie od życia za swoje.
I mam wielką prośbę: napisz proszę Kochana jeszcze raz jaki lakier miałaś na paznokciach na kocercie, bo to był idealny miętowy jak dla mnie
Ja mam milion wątpliwości, ale trudno... 

pół roku

19.05.2012 

Mi się wydaje, że to nie złośliwość, ale baaaardzo mały rozumek 
To musi być jakaś masakra...