|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Jakie wieści z rana
![]() Brawo Karolca !!! ![]() evvcia trzymamy kciuki, a może już po wszystkim ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My za jakas h jedziemy mala rejestrowac... mial to zalatwic szpital, dali mi zaraz po porodzie jakies papiery do wypelnienia, zeby mogli wyslac do urzedu a teraz dostalismy pismo ze szpitala ze nie widzieli dowodow naszych i aktu slubu (o co nikt mnie nie prosil zebym pokazala, co mnie tez zdziwilo, ale wiadomo po porodzie jakos mi to bylo obojetne) i ze sami musimy jechac do urzedu i zarejestrowac Julke. Maz zostaje dzisiaj w domku, a my z mala pozniej lecimy jeszcze na spacerek ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() znowu się popłakałam ![]() GRATULACJE KAROLCA ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzień dobry ![]() ![]() ![]() jak mnie zaczął boleć brzuch w nocy... na szczęscie tylko raz ale ból taki mocny na @... od razu przypomniała mi się noc sprzed mojego porodu... z tym, że wtedy męczyło mnie już całą noc... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan, Tynka pięęękne fotki!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- aalegna zdrówka życzę! żebyście jak najszybciej do domku wrócili! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
adaikaka, ja noc przespałam dobrze, ale teraz wstałam i znów mnie kłuje. Zaczęłąm się zastanawiac czy to jednak nie od jelit..
Oby nas już te brzuszki nie bolały..! Śniło mi się że byłam na porodówce, chcieli mi wywoływac poród "bo po co czekac tyle, skoro już przyjechałam" ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
"a jutro na 9.00 wizyta. Jeśli lekarz mi pozwoli to wybieramy się na weekend na Mazury, bo TŻ ma egzaminy na uczelni, a ja sama jakoś boję się zostać
![]() ![]() W nocy jak już pisałam wyżej miałam bóle jak menstruacyjne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nooo niech te nasze maluchy jeszcze przynajmniej ten tydzień wytrzymają do wizyty ![]() to sen z typu science fiction był ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widac po naszych snach ze juz tylko o jednym teraz myslimy i sie skupiamy ![]() W sumie od wizyty w srode zostanie mi juz "tylko 3 tygodnie" doterminu, wiec w sumie to przeleci , niby malo , ale jak duzo, tak Tikki pisala i miala racje ![]() Tikki dawaj OSTATNIE zdjecie przy lozeczku, ja planuje moje w przyszlym tygodniu! Ale Lenka fajnie byloby uslyszec, w srode ze w sumie w kazdej chwili moze sie zaczac, moj gin mowil ze jak 28 do niego przyjde to juz ciaza bedzie donoszona, wiec luzik ![]() A ja pije herbatkie z lisci malin, ble jaka ona oblesna ![]()
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
aż chyba sama sobie zapobiegawczo zakupię tą piłkę
![]() i po świętach będę skakać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj oglądałam taki program "7 kobiet. Ciąża" (miałam nagrany, chyba z TLC). Ta główna bohaterka, która prowadziła program (jeżdziła do różnych kobiet w ciąży - w różnym wieku, z różnymi przypadkami) śmigała tam do końca ciąży, że hoho. Choc pod koniec już przyznała, że troszkę Jej ciężko. Ale fajnie pokazali jak różne podejście jest kobiet do ciąży, w zależności o wieku, podejścia do pracy, rodziny itd.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Hej,
trzymajcie kciuki o 11 bo mam wizytę ![]() Zaraz Was nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny!!!
Widzę, że się dzieje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz sobie tak myślę, że to nie zawsze jest przyjemne, ale koleżanki, które rodziły niedawno mówią, że po porodzie strasznie im brakowało tych ruchów i nawet czasem miały wrażenie jakby jakieś Maleństwo było w brzuchu i się ruszało, kiedy ich Maleństwa już słodko spały i kopały w łóżeczkach |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!!! Ojj...przy maluszku tak krucho z czasem u mnie, zal mi ze nie moge Was odwiedzac regularnie i pisac i pisac...
![]() ![]() brawa i gratulacje dla wszystkich nowych mamus i dzieciaczkow! No i Karolcia super, czekalam co tam u Ciebie brawo ![]() ![]() Moj synek ostatnio jest bardziej aktywny takrze w nocy...spi gora po ok 2 godz. I tak od 3 dni...i ma od wczoraj klopot ze zrobieniem kupki...a ja nic takuego nie jadlam...hymm... Dzieczyny ktore maja jyz swoje skarby...prosze napiszcie ***jak u Was wygladaja dni i noce? *Ile czasu maluszki ssaja cycorka ![]() *Czy czyms dokarmiacie? *Ile spia? *Czy dajecie smoka? *jakie macie sposoby aby oomoc przy baczku i kupce? Tymonek potrafil spac po 4-5h a teraz juz co 2-max 2,5 juz sie martwie czy sie najada...chociaz z cyckow leci wiec... Ok zagladne pozniej...trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, jestem z Wami sercem i myslami pamietajcie!!! ![]() ![]()
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za tydzień zacznę 37 tydzień, czyli będę miała skończone 36 tygodni (i tak wpiszą w kartę - na wizytach liczą mi zawsze te skończone). Ciekawa jestem ogromnie co powie ginka jak zbada mi szyjkę. Ty desiu masz już drugą ciążę, to pewnie urodzisz wcześniej ![]() ![]() Ja to mam raz myśl, że urodzę jednak koło tego 13 kwietnia, a innym razem że pewnie dopiero w maju - jako ostatnia na wątku! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wizytę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świadoma jestem tego, że teraz płaczę bo mam dość dźwigania i bólu ale jak już bede tulić małego w ramionach to odezwie się tęsknota za tymi czasami... Przy Przemku zaczęło sie jakieś 2 tygodnie po porodzie... czasem aż płakałam, że on już jest poza brzuszkiem i mówiłam do niego czy nie chciałby wrócić tam chociaż na 2 dni ![]() Cytat:
![]() ja jedynie płaczę jak mam dość... bo nadchodzą takie momenty... popłaczę chwilę i zaraz mówię "co ma być to będzie... i tak wyjdzie kiedy chce i mogę sobie go prosić" też już się doczekać nie mogę co lekarz mi powie na temat tego mojego śluzu/czopa ... na temat mojej szyjki ![]() po cichu liczę na to, że się skraca chociaż... bo jak mi powie, że szyjka ma się super to chyba mu się w gabinecie rozpłaczę a do domu wrócę na nogach jakieś 6-7 km ![]() nowaken ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie też jak się częściej zdarza, to aż mi wstyd, że tak beczę! ![]() A - masz rację - i tak będzie co będzie ![]() Ty też masz w przyszłym tyg wizytę! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Wtajemniczenie
|
No to trzymam
![]() Mi Lena tez gin wpisuje skonczone tygodnie ![]() W srode bede miala 37+1 Niby tak sie mowi ze drugie mozna urodzic wczesniej, ale znowu innym razem slyszalam ze jesli juz ktos ma sklonnosci do przenoszenia to wszystkie ciaze mozna przenosci, wiec sama juz nie wiem ![]() Co ma byc to i tak bedzie, ale po terminie to juz kazdy dzien bardzo ciezki jest ![]()
#1675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I trzymam mocno kciuki za Evvcię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje z odpadnięcia kikuta ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Ja miałam wczoraj kiepski wieczór ![]() ![]() Dzisiaj jak na razie nic mnie nie boli. Za to Oskar od rana się wypina ![]() I w wczoraj pierwszy raz poczułam wypchnięcie jego rączki w pachwinie ![]() ![]() ![]() Lubię mojego lekarza , ale trochę jestem zła na niego bo daje mi L4 na 2 tygodnie :/ Wczoraj byłam w Urzędzie Pracy zawieść L4 które mam do 3.04 a 4.04 muszę znowu się zgłosić do UP aby nowe zawieść..... MASAKRA !! Najgorsze jest to że TŻ nie może ze mną jechać bo jest w pracy , więc muszę sama. A wiecie w 9miesiącu już trochę strach jechać samemu autem. No ale jak mus to mus. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fajnie by było jakbyśmy rodziły podobnie ![]() ![]() evvcia to mnie dziś tak zaskoczyła, w sumie to kwietniówka (ma termin na 7mego!), no ale donoszona na szczęście ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ![]() ![]() ![]() "Dziś o 7.45 przyszła na świat drogami natury Laura, waga 3035 gramów i 53 cm ![]() Cudownie!!! Gratulacje!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.