|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Dziewczyny dostalam z DOZ kupon rabatowy do smyka - 20 proc jesli ktoras chce moge przeslac na maila.
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój dzisiaj w nocy miał zieloną chyba po bajaderce ![]() ślicznie Olivce w tych skarpetkach :_ no i oczywiście wszystkie naj!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Muff, ale prznajmniej widać, że jest w pozycji pół leżącej. A my jak testowaliśmy Maxi Cosi Tobi, to wysuwa się na max 2 cm, więc dalej siedzi. Za taką kasę trochę głupio ...
Nie wiem
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-22 o 10:25 |
|
|
|
#1924 | ||
|
Raczkowanie
|
Witamy, Franek stwierdził, ze pobudka o 6.00 będzie dobra na wiosnę.
Goldi pogoda w DD TVN z nad Zegrza, może przejdziesz sie z wózkiem za Omeną i nam pomachasz? Co prawda są w Nieporęcie, ale to rzut beretem... Przepraszam.... Pampersem od Ciebie ![]() Cytat:
F. Patrzy się, gdy jem. Łapie się za stopy, niby spełnia wszystkie 'wymogi' . Może u wczesniaków lepiej zaczekać? Ile mają chłopaki wg. Wieku skorygowanego? Cytat:
Ubiera Olivkę na cebulkę, będziesz najwyżej rozbierala. W kościele pewnie będzie chłodno, pózniej ja rozbierzesz. Muffinko, jesteś w wieku mojej siostry... Kompletnie nie widzę jej w roli mamy, z resztą ona siebie tez nie widzi. |
||
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
za pokonczone miesiace![]() Princessko mysle, ze jak pojde na spacer to mi przejdzie bo juz jest u mnie +8w cieniuBaha ja nie straszne z tymi opaskami moj znalazl wiele zastosowan dla nich, tylko tradycyjne mu nie podeszloGlam o kurcze, wspolczuje nocy... ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
i tak po chamsku bede sie wpychac w kadr ![]() ale pogode to mamy piekna co nie ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Muffi, a Wy juz po przeprowadzce?? ![]() fajnie wyglada w tym foteliku! Baha no wlasnie w Tobi tez mi sie nie podoba, ze tak slabo sie wysuwa... :/ na szczescie mam jeszcze z pol roku na szukanie fotelika. |
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslicie, ze byloby w tym foteliku ok? Cytat:
|
||
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
ale skrobiecie od rana
![]() Szymon śpi w wózie o 7 było karmienie i od tej pory spi na 13 do pracy
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
ale mam lenia - nic mi sie nie chce
buuuu
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem zla
moja tania apteka podniosla cene mleczka z 21 na 26zlna szczescie dorwalam po 21 na allegro... wrrr. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- wlasnie wydrukowalam 15zdjec Olka dla mojej babci i jedno swoje w miare ladne bo jak bylam u niej ostatnio to miala wystawione moje zdjecie z komuni gdzie majac 8lat wazylam chyba z 50kg
|
|
|
|
#1934 | |||
|
Raczkowanie
|
Nika pod prysznicem przypomniało mi sie, ze pytałaś o kaszkę. Kupiłam w sklepie stacjonarnym jaglaną za 16.90 zł chcę zobaczyć, czy w ogóle mu podejdzie. Jeśli tak, to będę zamawiała pewnie przez Neta, jeśli wyjdzie taniej. Marchewkę tez tam zamawialam. Zobaczymy.
Cytat:
Dokładnie Goldi, zrobisz to dla nas? U nas błękitne niebo i pełno słońca. Chyba aż wyjdę wcześniej na spacer ![]() Cytat:
moja siostra ma w głowie imprezy i studia... W sumie poszlabym na dobrą imprezę, najlepiej taka, gdzie nie będę spiąca o 23 Cytat:
|
|||
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 20 kwietnia ide na urodziny mojej przyjaciolki to sie wybawie
Tz z synkiem zostanie, a co![]() poszlabym juz na spacer ale troche wczesnie chyba. Tak kolo 12pewnie rusze, zahacze o poczte, zalicze plaże - tam sie rozsiade i bede lapac wit D, a drugi spacerek ok 17 juz z Tz ![]() kocham wiosne
|
|
|
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Na początku gratuluję skończonych miesięcy ![]() ![]() klask i: Rosną nam te maluchy jak na drożdżach.My kupujemy fotelik bardziej zabudowany i tym bardziej ciasnawy. Na targach tłumaczył nam facet co się dzieje z fotelikiem w trakcie wypadku. Głowa musi być jak najbardziej zabudowana a najlepiej żeby całe dziecko było jak najgłębiej, wtedy niestety dziecko ma ciasno, ale albo wygoda albo bezpieczeństwo. My weźniemy recaro, bo mamy do niego już bazę po nosidełku które teraz używamy. Dziewczyny musicie na fotelik spojrzeć z dwóch stron. 1) Jak często będziecie go używać?? I na jakie trasy?? Jak po mieście i sporadycznie to taki niezabudowany może być bo nawet jak będzie wypadek/stłuczka to z małą siłą. My dużo jeździmy także muszę mieć jak najbardziej bezpieczny, a uwierzcie mi dziecko z czasem do tej "ciasnoty" się przyzwyczaja. Moja Martynka się przyzwyczaiła, może dlatego, że codziennie gdzieś jedziemy. Pisałyście o wzroście ... ja też z tych wysokich: mam 176 cm wzrostu, waga już od miesiąca 62 kg i stoi, ale tyle też ważyłam przed ciążą. Nie wiem tylko po kim ta moja Martynka taka króciutka, bo my nadal w 62 chodzimy, sporadycznie 68 zakładamy ... chyba po teściowej, bo ta to ma 160 cm joamic... Ja ubieram małą na święta na cebulkę. Sukienka, jakiś sweterek i płaszczyk (ma taki śliczny czerwony z zary, więc trzeba go wykorzystać, bo na spacery to tylko dzinsy i adidaski). Kurcze, mój tż zaszalał i kupił małej w cocodrillo aż 5 par butów (Takich eleganckich do sukienek). Ja nie wiem kiedy ja jej je założę. Nie wspominając ze mamy 2 pary adidadków i 2 pary sandałów. Powiedziałam stop butom. Mam np. kozaczki które Martyna ani razu nie miała na sobie ![]() Uciekam zbierać się na rehabilitację, bo chcę jeszcze pojechac do sklepu kupić małej pieluszki do pływania i jeszcze jeden ręcznik kąpielowy z kapturkiem. Jutro jedziemy do Karpacza na weekend, do takiego super małego kameralnego hotelu, minus, że w spa nie ma basenu, ale to najwyżej wybierzemy się do gołębiowskiego. Dlatego też trzeba małej kupić pieluszki do pływania, no i od 1 kwietnia zaczynamy pływać, tzn. Martynka zaczyna uczyć się pływać A właśnie dziewczyny gdzie kupujecie warzywa dla dzieci na zupki????? Chyba zrezygnuję narazie ze słoiczków i będę małej gotować marchewkę, bo niestety po tej ze słoiczka to masakra zaparciowa
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2012-03-22 o 10:23 |
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Smigam na 18-200 ( moje oczko w glowie, nie tylko przez swa wartosc ), albo na stalce ( co pisalam, ze odkrylam plusy tego obiektywu ), w szafie lezy makro, jeden jakis pozyczony do szwagra, a kolejny tz sprzedal z d80-tka.Ale najgorsze, ze rozsypala nam sie lampa blyskowa i trzeba bedzie zakupic nowa ![]() No i mam na oku kilka nowych filtrow, ale to juz tez zakupimy pozniej. [b[goldi[/b] chyba masz racje z tym humorem wczorajszym- bo ja tez ryknelam na tzta - jak widac odleglosc 2500km nie stoi na przeszkodzie by sie klocic![]() baha swiete slowa!!!! dla wszystkich miesieczniakow dzis!![]() glam no to naprawde noc do dee.... ja poszlam spac o 2-ej i wstalam o 9 ![]() ![]() wiec sie wyspalam- mala chciala cyca tylko o 6![]() kkasikk zazdroszcze podejscia tzta- zeb chlop pomyslal o bucikach dla corki- nietypowe Udanego weekednu zycze- my bedzie sie goscic z przyjaciolmi z wrocka![]() Ide robic kawusie i musze zaczac sie ogarniac, wszak dzis wraca pan i wladca
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ale się rozpisałyście ![]() Dołączamy do zakatarzonych, chyba przesadziłam ze spacerkami i jeszcze poprawiłam basenem. Czy Wasze dzieci tez nie cierpią fridy - moja drze się jakby ją ze skóry obdzierali. I w ogóle mam wrażenie, że ona kiepsko działa, bo ciągnę ile sił w płucach, a i tak słyszę, ze jej furczy w nosku, czyli coś nadal siedzi. kkkasikkk my też chodzimy z Małą na basen i u nas jest to takie raczej oswajanie dziecka z wodą niż nauka pływania
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem a ja myślałam że ona ma te kolanka takie po tym że jadłam jajka i mleko krowie, kamień z serca
kasik kupuję tylko jabłka, zamierzam kupować słoiczki, bo wszystkie warzywa są stare, a te w sklepach już całkiem kosmos... wzięłam się za domek, firanki uprane, uprasowane już wiszą w okienkach wiem, że wy jeszcze w temacie chrzcin, ale mam pyt...wiecie już co będziecie robić na święta? jakieś menu...ciasta? sałatki?
|
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Witamy po 2dniowej nieobecności
Powoli Was nadrabiam, ale jest cieżko :P Baha i Goldi my dostaliśmy fotelik ROMERA i jest genialny, jest nasadka wąska dla maluszka który jeszcze nie chodzi, a potem to można ściągnąć (wymontować) i jest szeroko już dla takiego starszaka +11kg ![]() Są szyny dwustopniowe, a więc pozycja półleżąca i półsiedząca lub całkowicie na prosto. Dużo wzmocnień, przez co fotelik jest bardzo stabilny, a jak dla nas to bardzo ważne bo dużo jeżdzimy autem. Glam mam nadzieję, ze szybko wyjaśni się sytuacja z Tżem trzymam za Was kciuki Wczoraj Piotruś dostał pierwszą zupkę -papkę. Pierwsze dwie łyżeczki to go wykręcało i otrzepało parę razy, a potem tak posmakował, ze jak się porcja skończyła to o mało co sie nie popłakał jak go wyciągałam z leżaczka :P Bahamadia jak podajesz jabłuszko z biszkoptem??? Chciałabym spróbować, ale nie wiem jak zabrać sie do tego biszkopta :P |
|
|
|
#1941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do menu ... to ja bym wybrała wszystko świateczne, mniej roboty, oczywiście jeśli w domu robicie Żurek, jakaś pieczeń z sosem, sałatki taki jak zawsze na swięta, a ciasta: sernik itp.
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Pokszyfka
za porządki, ja w tamtym tyg szalałam, zostały mi tylko dwa okna do umycia, ale jakoś natchnienia nie mam, może jutro :PA na święta będę robić pasztet domowy, jakiś sernik, babkę (dla mnie i dla mojego taty :P) sałatka to pewnie będzie gyros i z pierożkami tortelini a resztę to się zobaczy |
|
|
|
#1943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z wodą oswajamy się tylko w łazience ![]() Cytat:
któraś pisała, że jak dziecko łapie się za stopy to jest gotowe na większą dietkę- nie słyszałam o czymś takowym
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-03-22 o 10:38 |
||
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszka maja -5 tyg wiec wg korygowanego niecale 3,5
Ale to chyba nawet nie o wiek chodzi a o umiejetnosci, moi wlasnie nie lapia za stopy i nie interesuja sie jeszcze naszym jedzeniem Kurcze u nas poszczepiennego marudzenia ciag dalszy, chlopcy bardzo nieswoi Teraz usneli wiec ide jesc sniadanie w koncu wiec badzcie laskawe nie pisac zbyt wiele
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
kasikk, ja kupuję na placu. Babka ma wszystkie warzywa "od siebie" z ogródka. Są bardziej krzywe i brudne. Patrz na takie
Dziękuję za info o fotelikach. W Maxi jak dla mnie nie ma żadnego wsparcia dla głowy. Jest luźna, tzn nie ma żadnego oparcia, typu "poduszka" . Więc nie wiem, w zasadzie za taką cenę powinien być bezpieczny .... ale zamieszałam, ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi ![]() Nie wiem co kupimy, a czasu coraz mniej, już tylko kg nas dzieli od zakupu ![]() Jagoda, zdrówka My dzisiaj jedziemy do kręglarza, ale ze mną. No i muszę brać Michała i ... teściową. Bo nie ma mnie kto zawieść. Tzn teść pojechał moim autem do pracy, bo jego szlag trafił, tz się nie wyrobi. No tak mnie wkurzył, że szok jak nie przywale w łepetynę to chyba nie zacznie funkcjonować normalnie
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-22 o 10:43 |
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Kkasikk u nas po marchewce ze słoiczka było to samo co u Twojej Martynki.
Tż kupił paczkę marchewek z marwitu (takie malutkie z eko uprawy) są bardzo dobre, w miarę słodkie a i małemu nic po nich nie było, zadnych problemów brzuszkowych, żadnej wysypki jak po słoiczkach |
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Błagam, podaj model Do jabłka ze słoiczka, bądź startego kruszę jednego biszkopta. Dość drobno bo boję się zadławienia ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
jak widać, słoiczki to niesamo zdrowie ... |
||
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
Baha to jest z tej serii http://allegro.pl/listing/product.ph...0&string=ROMER, ale na all nie widze tego modelu :/ poszukam jeszcze na ebayu.
Jak będziecie kupować w BABY MAX we wrocławiu na bielanach to szukajcie (z obsługujących) chłopaka, tylko jeden tam pracuje i w miarę zna się na rzeczy. Doradzał nam z wózkiem, szczerze powiedział co proponuje co odradza, nie chciał naciągać, nie mówił w samych superlatywach o tych najdroższych tylko wymieniał wady i zalety tych co nam się podobały, a babki które tam pracują średnio podchodzą do obsługi ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Bahamadia a probowałaś miksować biszkopta z jabłkiem, bo kruszenia się boje tzn. ze pokrusze za duże kawałki i może się zadławić i nie wiem czy mikser mi przyjmie biszkopta :P
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
czy któraś z Was podaje malcowi żelazo?
u nas wyszła anemia fizjologiczna, na razie delikatna, ale w życiu bym nie powiedziała bo mały hiperaktywny i na chorego nie wygląda,a tu bach
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tym roku ide pasozytowac do tesciowej![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- To juz wiadomo czemu wczroaj bylysmy takie butne :http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1...niewanych.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

za pokonczone miesiace

klask i: Rosną nam te maluchy jak na drożdżach.