|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
madzia wow ale zmiana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
tylko Tobie mogło się zdarzyć coś takiego 1500 zamiast 150zł ![]() ![]()
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Madzia no wygladasz teraz przefantastyczniE , o wiele lepiej teraz. Tz towi to powinnas patelnia przywalic i sprowadzic go na ziemie. Troche mu przypomnij co jest tak naprawde wazne. Brawa dla synks hehehe dzieci zawsze prawde powiedza , nie beda sciemniac w zywe oczy takze tylko pogratulowac decyzji o smianie koloru.
Drcorn hahahaha oj ty sierota jestes hehe mam nadziene ze ci ycofaja tranzakcje hehe ubawilam sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na meningo jedna dawka ale numer odwaliłaś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
drcron co do przelewu to moze dryndnij do banku i zapytaj... poki co chyba jezcze tego nie zaksiegowali bo wczesna godzina... wiem ze kiedy kolezanki mama cofala komus taki przelew ale troche zachodu z tym jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Świtnie wyglądasz, ja też tak przeszłam z czarnego na blond w zeszłym roku, dziś jestem rudawo-czerwonawa
![]() Odebrałam wyniki, dla tych którzy pytali, i wszystko ok, miałam stresa strasznego ale nadal kreci mi sie w glowce wiec skierowanie do laryngologa.... ciagle cos;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja nigdy nie miała rozwolnienia Szymek miał raz ale jeden dzień , rota podłapał od teściowej , ale że szczepiony to trzy kupy tylko rzadkie były Cytat:
Cytat:
Dowiedźcie się u siebie jak możecie o tą ospę bo jestem ciekawa jak to jest w innych miastach , tel do sanepidu macie w necie . Wycofaują prevenar 13 w portugali ![]() http://tvp.info/informacje/swiat/por...dzieci/6815593 a ja za dwa tyg Olkę szczepie ![]()
![]() |
#4778 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja skrzynie chciałam malnąć na biało ![]() a wczoraj załozyłam firaneczki do pokoju gdzie jest Tv i zasłony biało czarne, na początku sie bałam, że te zasłony przytłoczą pokój, ale fajnie to wygląda ![]() a i jeszcze jedno może mi jakoś pomożecie z moim dzieckiem, bo ja juz nie mam siły ani pomysłów co robić ![]() ![]() jak ma coś zjeść, to pierwsze łyżki musze jej dawać na siłę, a dopiero od 2-3 łyżki czy kęsa zaczyna ładnie jeść ![]() ![]() ![]() aha i jeszcze daję jej syropek na apetyt Bioaron Multi < kazała lekarka> w ciągu dnia pije tylko wodę z cytryną, a rano dostaje zanim jeszcze wyjdzie z domu do wypicia kubeczek soku z jabłka, marchewki, kiwi i malin albo porzeczek, albo wiśni <zależy co odmrożę wieczorem> a sok taki własnej roboty wyciskany ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() to dobrze, że wyniki są dobre, moze jakiś stres tak u ciebie się objawia, albo masz coś z błędnikiem
![]() |
#4779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja Oli dałam 4 dawki i nigdy żadnych reakcji nie było ![]() A co do ospy to u mnie w przychodni jest kartka jak wół na ladzie przy kartotece, że szczepienia są darmowe dla dzieci żłobkowych chyba do 3 r.z. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie laseczki
aixa - Zosia czasem ma luźną kupę ale to zalezy od tego co zje. Po jabłkach, mandarynkach jest 100% gwarancji ![]() evitka - te szczepienia to pewnie zalezy od gminy jak będzie finansowała. U nas pewnie będą robić wszystko żeby nie szczepić ![]() Cytat:
Biedna Oleńka, może pielęgniarka trafiła na jakiś nerw przy wkłuciu i dlatego rączka bolała. Cytat:
![]() A wiesz że długie włosy zwłaszcza proste i rozpuszczone wydłużają sylwetkę ? Cytat:
Co do przelewu to ja dziękuję ![]()
![]() |
#4781 |
Rozeznanie
|
AniaP ja obdzwoniłam już 2 Stacje Epidemiologiczne w poszukiwaniu tej szczepionki i u nasz w Wałbrzychu sprawa wyglada tak
Pani mi powiedziała, że akcja objete sa dzieci ze żłobków i trzeba sie udać do swojego pediatry prowadzącego i ten ma dać znać do stacji , że takie dziecko jest chętne do szczepienia i faktycznie ta szczepionka jest bezpłatna ale tylko dla dzieci ze żłobków, ale tu jest ten problem o którym pisałam wyżej, że jak moja Jula jest w grupie żłobkowej w przedszkolu, to ją to nie obejmuje, bo one w rozporządzeniu mają jasno napisane, że jest to dla dzieci żłobkowych i tutaj Pani kazała mi dzwonić do Świdnicy, bo nasze przedszkole należy pod Świdnicę i byc może one tam nagna trochę przepisy i zaszczepią moją Julę ![]()
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia WAM pokaże ale ja zgram, bo w tym lapku nie mam tych starszych. Dziś Zawadzka na tvn Style tak?? czy byla rano? ![]() A co do jedzenia to jestem slabym doradca bo moje dziecko tez ma z tym problem, makaron ale suchy, chleb ale suchy, parowki tylko owedzane...szkoda slow. Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas na szczęście finanse nie stały na drodze i mogliśmy Olę szczepić płatnymi, a teraz jak już tylko ew. to meningo zostały, to sama nie wiem. Zawsze mam opory, że ktoś może bardziej tego potrzebować i akurat może mu zabraknąć. A z rączką po obudzeniu lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() Bo ja ciągle głosuję za skróceniem ich do ramion ![]() nataszka25 - pewnie spacerów próbowałaś? Ja miewam zawroty głowy jak długo w domu siedzę, wyjdę się dotlenić i mi przechodzi. A ten laryngolog to błędnik będzie Ci badał? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Rozeznanie
|
a ja jeszcze napisze o tych szczepionkach jak jest u nas
![]() ![]()
#4785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Aixa wlasnie zapomnialam ci napisac, moj maly ma wlasnie rzadkie kupki od wczoraj, noe wiem czy to zeby czy cos innego. Ostatnio tydzien dwa tyg temu tez mial. A wczoraj mial krew w buzi i chyba zab mu sie przebil przez dziaslo. Nie dal sprawdzic , takze mysle ze dalej go zeby mecza.
Drcorn sasiedzi niech sie w czolo pukna, czy oni sa normalni? Tak ci serio powiedzieli czy tak na zarty z ta policja. Mam niejadka w domu i nie znam zlotego srodka. Poprostu rob tak jak robisz az mala sie przekona do niektorych potraw, tak jak mOj. Niektorych nawet nie sprobowal, nigdy parowki nie jadl,( dzis maly zjadl dwie) a on niechcial, nigdy kanapki nie jadl, ziemniaki tez nie lubi. Do przedszkola moze pakuj jej jakies twoje domowe, u nas w szkole dzieci jedza szkolne obiady a moj ma z domu jakies jedzenie, ( rodzic moze wybrac czy dziecko ma jesc obiady szkolne czy domowe) banan, jablko, chlebek ryzowy, rodzynki i orzechy, kinder kanapka , 2 soczki. Chodzil przez 2 tyg bez lunch z domu, myslalam ze sie przekona jak zobaczy ze dzieci jedza , ale nie. A mozesz malej jogurcik tez dawac, moj nosil az saczeli sie z nieho smiac i w domu tylko je heheh ehhh dzieci. Ja wole zeby mi juz w domu jadl obiad bo wiem ile zje, a w szkole takie lekkie przekaski ma. Ja wczoraj wynisolam wielki wor zabawek na gore, jeszcze na gorze musze ogarnac i na strych zaniose. Teraz mam ogarniete i nawet rowerek moj pod schody schowalam bo miejsce sie znalazlo. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Do dentysty ide , wkurze sie jak bede musiala placic . Jak u was jest z gwarancja uslugi? Plomba ( kawalek) mi wypadla jak jadlam gume rozpuszczalna, i babka mi mowila ze mam 98 f znowu bulic. Ona w recepcji siedzi , bede musiala z dentysta zagadac co on w chuja wali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No dajcie spokój - ja nie wiem co za klepka musi się w mózgu przestawić żeby robić wyrzuty rodzicom małego dziecka (które z tego co się orientuję, niewiele w tym domu przebywa, więc nie bardzo ma kiedy dać im popalić) które nie chce jeść ![]() Cytat:
![]() Ja do laryngologa chodziłam z zatokami - niezbyt przyjemne badania, no ale w porównaniu do porodu takie coś to już lajcik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Madzia - Zdecydowania jasny kolor bardziej Ci pasuje. Cytat:
Cytat:
Także jeszcze wiele badań przed Tobą. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Aixa - bardzo sie cieszę że w końcu się do nas odezwałaś. I gdzie wierszyk dla nas i o nas?? ![]()
![]() |
#4791 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() J.w. Szkoda że nie mam na dyscu fotek z włosami do ramion to bym wam wstawiła ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
JA to się cieszę że my w bloku nie mieszkamy bo już dawno by kogoś na nas nasłano. Strasznie głośna z nas rodzina
![]() ![]() A dzisiaj w nocy to dwie godziny płakała i krzyczała. Ja szłam o pierwszej spać (po dojeniu) a ta właśnie się z krzykiem przebudziła TZ wstał i próbował ja przez dwie godziny uspokoić i uśpić. W końcu po 3 zasnęła a o 4 mój budzik zadzwonił cobym wstawała na dojenie. A po 6 TZ wstawał do pracy więc znowu pobudka. Normalnie wykończona jestem. Wymiona dalej mnie bolą. Czy to nigdy nie przestanie boleć?? Ja rozumiem że kobiety muszą się poświęcać i cierpieć z powodu macierzyństwa ale bez przesady.
#4794 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co, L4 to była najlepsza decyzja, cały dzień razem, wszystko robimy razem, ostatnio hitem jest klejenie naklejek w malowankach i czytanie książek. Dzisiaj czytaliśmy jedną bajkę z książki 365 bajek na dobranoc i durna bajka była o farmerze co umarł w polu i postać w trumnie narysowana a nad nią żona farmera ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- a powiedzcie mi ile może mokry kaszel dziecko trzymać??? mały kaszle już równy tydzień, z tym, że nie ma już flegmy, tylko słychać, że takim jakby rzadkim odkasłuje bo się nie dławi i nie rzyga, flavamed daję mu nadal, w nocy nie kaszle, w sumie to już aż tak jak wcześniej nie jest, ale nadal jednak mu się odrywa, jak biega zwłaszcza ![]() ![]()
#4795 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do przedszkolka próbowałam dawać jej jogurciki, monte, nawet te do picia, bakusie, owocki, chrupki, soczki, ale tylko soczek wypije i zje chrupki nic to nie daje czy domowe czy przedszkolne ![]() a może zaąłtwie sobie sonde nosową i bedę ją tak karmiła przez sen ![]() Cytat:
![]() ja tez musze sie wybrać, bo niby zęby całe i zdrowe, ale coś mi przeszkadza z przodu < kiedys miałam go lakowanego, bo w wypadku mi szkliwo odprysło i bolało jak jadłam zimne i ciepłe i zaś powróciło to ale mniej uciążliwie ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
my właśnie należymy do przychodni w innym mieście i nawet pod inną gminę ta przychodnia należy i przedszkole też jest w innej gminie a mieszkamy w innym mieście należącym do innej gminy ale namieszałam ale może tak ci wyjaśnię mieszkamy w mieście X należącym do gminy X i do sanepidu Y przedszkole jest w mieście A, nasza przychodnia jest w mieście A należącym do sanepidu B ot takie to pomieszane a jesteśmy w przychodni w innym mieście, bo w naszej wioskowej przychodni nie ma pediatry < tutaj lekarz ogólny pełni formę od wszystkiego> ale mam dzwonić jeszcze raz po 14 do Stacji w Wałbrzychu i może nas zaszczepią w Starych tam gdzie mieszkamy Cytat:
![]()
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam koleżankę co 10 miechów odciagała i karmiła z butli spytam jej przy okazji sobotniej imprezy na którą się wybieramy DRcron zawiłe to , jak ja dzwoniłam to własnie pytali gdzie mała chodzi a ona do innej gminy . I że w tamtej przychodni a ja do nich że jak to tam , jak ona tu zameldowana a facet że mam rację . ale moja lekarka jak pisałam powiedziała że to nie dla wszystkich więc dupa kazdy gada co innego . ![]() ![]() Bao jaką to frajdę może sprawić zwykły spacer nadrobicie stracony czas
![]() |
#4797 | |||
Zakorzenienie
|
nataszka - jak Pop pisze trzeba porobić badania ale może to być zwyczajnie niski poziom żelaza (zwykle na wiosnę spada).
Badanie błędnika miałam i nie nalezy do przyjemnych ale da się przeżyć. drcron - nie pomogę w niejedzeniu bo nie mam o tym pojęcia bao - będziecie współnie odkrywać wiosnę ![]() Nie wiem jak u dzieci ale kaszel może się długo utrzymywać Cytat:
Oczywiście sami zdecydujecie czy chcecie korzystać z bezpłatnych. Niestety ja mam właśnie złe doświadczenia bo u nas to jest właśnie tak że lekarz/lekarka swoich prywatnych pacjentów potrafi tak zakwalifikować żeby dostali bezpłatne. Wystarczy ze bierzesz u niej prywatne wizyty do dziecka a małpa czy dziecko jest chore czy nie "produkuje" taką kartotekę że dostaje bezpłatną szczepionkę. Ja bym brała bo doktory to się nie przejmują czy ktoś ma czy nie ma pieniędzy na te cholerne szczepionki. Ona się nie przejmuje bo w końcu nie finansuje niczego a stałego klienta płacącego ma na kilka lat. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Na stronie NFZ jedyna informacja to taka http://www.nfz-lodz.pl/index.php?opt...catid=128:inne
tutaj też o tym piszą http://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-...116612,14.html wiadomo że dla przychodni to zarobek, po co mają dawać darmową szczepionkę skoro są chętni rodzice którzy za to zapłacą ![]()
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
madzia fejsa sobie zalozylas??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój był szczepiony akurat innymi rotarix i synflorix Cytat:
![]() Miko kidyś pięknie jadł a naraz mu korba odbiła w drugą stronę z dnia na dzień.Rano kaszę i wieczorem zje pod przymusem a właściwie nieświadomie oglądając stosy książek.W dzień to różnie nie raz zje a nie raz tak jak wczoraj na przykład cały dzień na chrupkach jechał i nic nie chciał. Jula dobrze wygląda ,może ją też dopadło przesilenie i to chwilowy brak apetytu? Dwaj jej to co lubi ,może wkrótce się poprawi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Karmienie naturalne tylko na początku boli,widocznie to laktator tak mocno ciągnie. Na Twoje niewyspanie chyba nie ma żadnej rady jeśli nie możesz odespać tego w dzień to w końcu padniesz A ja sierota zamazana przegapiłam że wczoraj miałam wizytę u kardiologa z Mikiem ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.