Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 14:19   #1081
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
Na szczescie zasnela jak do niej szlysmy, wiec nie bylo rozpaczy przy rozstaniu Za to jak sie obudzi to dopiero bedzie w szoku
no to moze byc w szoku

U mnie bylo pieknie, ale jak wracalismy ze zlobka byl zimny wiatr
Stary 2012-03-21, 14:32   #1082
ewi83
Zadomowienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Nasz spacerek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg march 2012 072.jpg (256,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg march 2012 081.jpg (259,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg march 2012 098.jpg (311,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg march 2012 107.jpg (250,7 KB, 11 załadowań)

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 14:51   #1083
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej A wy w jakich bankach macie konta? Bo mamy zamiar zmienić bank, tylko nie wiemy na jaki
LLoyds,odradzam santandera
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:03   #1084
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Nasz spacerek
slicznie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
LLoyds,odradzam santandera
A dlaczego nie Santander?
Stary 2012-03-22, 00:00   #1085
nikita262
Rozeznanie

Ewi fajne fotki

Mloda u minder ok podobno troszke marudzila, ale nie plakala
Mam nadzieje, ze szybko sie przystosuje i ze ja przywykne do nowej sytuacji
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:33   #1086
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ewi fajne fotki

Mloda u minder ok podobno troszke marudzila, ale nie plakala
Mam nadzieje, ze szybko sie przystosuje i ze ja przywykne do nowej sytuacji
super

Czesc

Hania jak tam lotto?
U Nas dzis nic, tzn jedna cyfra

Piekna pogoda za oknem
Stary 2012-03-22, 09:52   #1087
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Hania jak tam lotto?
U Nas dzis nic, tzn jedna cyfra
Zapomniałam
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:10   #1088
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
slicznie
A dlaczego nie Santander?
mialam tam konto 2 lata i bylo ok.
pozniej zalozylam z mezem nowe ale ciagle na stare nazwisko,to mi go przez 2 miesiace nie zmienili skladalam 2 razy aplikacje,chodzilam prosilam i nic.
to samo tyczylo sie dostepu online do konta,ogolnie bylam bardzo rozczarowana bo maja dosc tanio np kredyty
Stary 2012-03-22, 12:13   #1089
nitka_88
Zadomowienie

Hej, u mnie znów śliczna pogoda, a trzeba do pracy iść. Na dodatek zaczynają robić mi w niej problemy... Pracuję na wieeelkim magazynie pełnym różnych wózków widłowych i innych pojazdów. Większość ludzi, którzy nimi operują to kretyni bez wyobraźni, nie przestrzegający przepisów bezpieczeństwa, itp. No i problem jest w tym, że menagerowie z biura, dla którego pracuję w czasie ciąży ciągle wysyłają mnie gdzieś na magazyn, żebym sprawdzała i liczyła różne rzeczy! Po pierwsze, ten magazyn jest naprawdę ogromny i już nie jestem w stanie biegać po nim cały dzień w blaszanych butach, po drugie, od momentu kiedy zasłabłam na zakupach, nie czuję się tam bezpiecznie. Powiedziałam to mojej przełożonej w zeszłym tygodniu i na jeden dzień dała mi inną pracę w biurze, a wczoraj przyszłam i znów przydzieliła mnie do sprawdzania różnych rzeczy na magazynie. Okazałam niezadowolenie z tego powodu i jak tylko wyszłam, żeby coś sprawdzić to powiedziała że zaczynam sprawiać trudności i odmawiam pracy i że chyba będzie musiała to gdzieś zaraportować!!! Dobrze, że kolega powiedział mi o tym, bo przynajmniej wiem czego się spodziewać i mogę na spokojnie przygotować coś na swoją obronę, ale... Tak nie powinno być!!!
Aż mi się niedobrze robi, jak pomyślę że dziś znów muszę tam iść i walczyć z znieczulicą przełożonych. Najgorsze jest to, że skoro jestem dla nich "problemem" to będą chcieli mnie wysłać na macierzyńskie od razu jak tylko będzie mi przysługiwało (29t?), a ja chciałabym pracować jak najdłużej, żeby potem mieć więcej czasu do spędzenia z dzieckiem... Masakra

Orientujecie się, jakie są prawa ciężarnych i czy takie coś nie kwalifikuje się jako praca w niebezpiecznych/szkodliwych warunkach? Może znacie nazwę organizacji, która zajmuje się doradztwem w takich sytuacjach? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 12:20   #1090
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Nasz spacerek
jakie boskie to z kwiatkiem i jaka pogoda u Was...

ja tez mam konto w lloydsie.. odradzam hsbc.. maz mial albo problem z karta bo w tesco nie mozna bylo nia zaplacic, albo teraz wydzwaniaja jak placi przez neta itd.

nikita.. ile kosztuje taka minder? a wogole jakie koszta sa przedszkola?

Katerina, my chcielismy kredyt w santanderze.. i nam obiecali a pozniej a to zgubili nasze papiery, a to za maly wklad mielismy (15%) i wkoncu nam kredytu nie pprzyznali.. przez nich stracilismy 2 miechy bo czekalismy na decyzje...

chcialam sie zapytac wszytskich mamus jak to jest z tymi szepieniami dzieci? bo ja nie chce szczepic ta szczepionka 5w1 jest jakis inny wybor? jesli tak to na co szczepic? pomozcie

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Hej, u mnie znów śliczna pogoda, a trzeba do pracy iść. Na dodatek zaczynają robić mi w niej problemy... Pracuję na wieeelkim magazynie pełnym różnych wózków widłowych i innych pojazdów. Większość ludzi, którzy nimi operują to kretyni bez wyobraźni, nie przestrzegający przepisów bezpieczeństwa, itp. No i problem jest w tym, że menagerowie z biura, dla którego pracuję w czasie ciąży ciągle wysyłają mnie gdzieś na magazyn, żebym sprawdzała i liczyła różne rzeczy! Po pierwsze, ten magazyn jest naprawdę ogromny i już nie jestem w stanie biegać po nim cały dzień w blaszanych butach, po drugie, od momentu kiedy zasłabłam na zakupach, nie czuję się tam bezpiecznie. Powiedziałam to mojej przełożonej w zeszłym tygodniu i na jeden dzień dała mi inną pracę w biurze, a wczoraj przyszłam i znów przydzieliła mnie do sprawdzania różnych rzeczy na magazynie. Okazałam niezadowolenie z tego powodu i jak tylko wyszłam, żeby coś sprawdzić to powiedziała że zaczynam sprawiać trudności i odmawiam pracy i że chyba będzie musiała to gdzieś zaraportować!!! Dobrze, że kolega powiedział mi o tym, bo przynajmniej wiem czego się spodziewać i mogę na spokojnie przygotować coś na swoją obronę, ale... Tak nie powinno być!!!
Aż mi się niedobrze robi, jak pomyślę że dziś znów muszę tam iść i walczyć z znieczulicą przełożonych. Najgorsze jest to, że skoro jestem dla nich "problemem" to będą chcieli mnie wysłać na macierzyńskie od razu jak tylko będzie mi przysługiwało (29t?), a ja chciałabym pracować jak najdłużej, żeby potem mieć więcej czasu do spędzenia z dzieckiem... Masakra

Orientujecie się, jakie są prawa ciężarnych i czy takie coś nie kwalifikuje się jako praca w niebezpiecznych/szkodliwych warunkach? Może znacie nazwę organizacji, która zajmuje się doradztwem w takich sytuacjach? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
uuu niefajnie ja wiele nie pomoge, ale wiem ze szefostwo ma Ci zapewnic bezpieczne miejsce pracy. Jezeli bedziesz miala to posiedzenie to powiedz ze Ty chcesz pracowac i nie unikasz pracy ale boisz sie o siebie i dziecko bo niebezpieczne sa warunki w magazynie 3mam kciuki za Ciebie
Stary 2012-03-22, 13:09   #1091
***luna
Zakorzenienie

ania nie musisz szczepić jak nie chcesz.
Istnieją przychodnie, gdzie szczepią prywatnie szczepionkami nieskojarzonymi.
Tutaj jednak radzę uważać, bo zdarzyło się, że rodzice zapłacili za całość szczepienia MMR i przychodnia w mdzy czasie została zamknięta.
(czyli strata kasy i problem, gdzie szczepić resztę)
Ja nie szczepię np. MMR wg kalendarza szczepień, przesuwam to jak najbardziej się da.

nitka wieczorem napiszę ci o tych prawach szczegółowo i co i jak
nic się nie martw prawo cię chroni.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 13:13   #1092
justine_
Raczkowanie

Cytat:

Po pierwsze, to czy napisalas im na pismie, ze jestes w ciazy, ktory tydzien etc? Oni musza to dostac na pismie, inaczej ty nie bedziesz miec praw. Wiec jesli jeszcze tego nie zrobilas to koniecznie to zrob. skontaktuj sie najpierw z CAB oni napewno cos poradza. W razie czego bedziesz musiala zadzwonic do ACAS. Ja tez mialam przeboje w pracy, ale walczylam o swoje Po pierwsze twoj pracodawca MUSI zrobic 'pregnancy risk assessment' w ktorym uwzgledni potencjalne niebezpieczenstwa dla ciebie. Masz prawo zeby to zobaczyc, wiec koniecznie o to popros (to sie wiaze jednak z pisemnym poinformowaniem ze jestes w ciazy)

Jesli praca jest dla ciebie zbyt niebezpieczna to oni musza znalesc ci jakis odpowiednik. Jezeli tego odpowiednika nie ma, to wysylaja sie na zwolnienie ale masz prawo do pelnej pensji.

Nie maja prawa cie wyslac na wczesniejszy macierzynski. Mozesz pracowac az do 38tygodnia.

jesli jestes gotowa na walke, to walcz. Ja bylam o krok od pujscia do trybunalu, naszczescie moj pracodawca w pore sie opanowal.

No i jak masz jakies pytania to pytaj, chetnie pomoge

Edytowane przez justine_
Czas edycji: 2012-03-22 o 13:17
justine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 13:35   #1093
nikita262
Rozeznanie

nitka_88 o ile dobrze pamietam to ty decydujesz kiedy chcesz odejsc na macierzynski chyba ze zaczniesz chorowac to automatycznie rozpoczna maternity. A poza tym powinni zrobic tzw. risk assesment.
W razie problemow mozesz wybrac sie do CAB i poprosic o pomoc.
Moze wieczorem Luna cos wiecej ci podpowie

.....O Justine juz ci napisala

aniaxxxxx ja place 3.30/h, ale ceny podejrzewam sa rozne
Mloda jest u minder miedzy 11:00 a 17:00 czyli kosztuje nas to 99.00 tygodniowo, a w zlobku musielibysmy wykupic dla niej caly dzien ( bo bylaby troche rannej i troche popoludniowej sesji ) i to by bylo 150.00 tygodniowo

Mialam plan zeby isc na basen przed praca, ale sie juz nie wyrobie
Zeszlo mi troche u minder, opowiadala o wczoraj no i Mati dzis nie zasnela po drodze i byla rozpacz przy rozstaniu

Edytowane przez nikita262
Czas edycji: 2012-03-22 o 13:37
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 13:35   #1094
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość

Katerina, my chcielismy kredyt w santanderze.. i nam obiecali a pozniej a to zgubili nasze papiery, a to za maly wklad mielismy (15%) i wkoncu nam kredytu nie pprzyznali.. przez nich stracilismy 2 miechy bo czekalismy na decyzje...
ooo widze,ze nie tylko ja mialam problemy tego typu,tez stracilam chyba ze 3 miechy az sie wkurzylam poszlam i w trybie natychmiastowym wyplacilam kase i zlikwidowalam konta.Stracili 2 klientow bo maz chcial tam otworzyc jeszcze jedno konto
Stary 2012-03-22, 13:51   #1095
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość

nitka wieczorem napiszę ci o tych prawach szczegółowo i co i jak
nic się nie martw prawo cię chroni.
Cytat:
Napisane przez justine_ Pokaż wiadomość
Po pierwsze, to czy napisalas im na pismie, ze jestes w ciazy, ktory tydzien etc? Oni musza to dostac na pismie, inaczej ty nie bedziesz miec praw. Wiec jesli jeszcze tego nie zrobilas to koniecznie to zrob. skontaktuj sie najpierw z CAB oni napewno cos poradza. W razie czego bedziesz musiala zadzwonic do ACAS. Ja tez mialam przeboje w pracy, ale walczylam o swoje Po pierwsze twoj pracodawca MUSI zrobic 'pregnancy risk assessment' w ktorym uwzgledni potencjalne niebezpieczenstwa dla ciebie. Masz prawo zeby to zobaczyc, wiec koniecznie o to popros (to sie wiaze jednak z pisemnym poinformowaniem ze jestes w ciazy)

Jesli praca jest dla ciebie zbyt niebezpieczna to oni musza znalesc ci jakis odpowiednik. Jezeli tego odpowiednika nie ma, to wysylaja sie na zwolnienie ale masz prawo do pelnej pensji.

Nie maja prawa cie wyslac na wczesniejszy macierzynski. Mozesz pracowac az do 38tygodnia.

jesli jestes gotowa na walke, to walcz. Ja bylam o krok od pujscia do trybunalu, naszczescie moj pracodawca w pore sie opanowal.

No i jak masz jakies pytania to pytaj, chetnie pomoge
Cytat:
nitka_88 o ile dobrze pamietam to ty decydujesz kiedy chcesz odejsc na macierzynski chyba ze zaczniesz chorowac to automatycznie rozpoczna maternity. A poza tym powinni zrobic tzw. risk assesment.
W razie problemow mozesz wybrac sie do CAB i poprosic o pomoc.
Moze wieczorem Luna cos wiecej ci podpowie

.....O Justine juz ci napisala
Dziękuję Wam bardzo Dzisiaj pójdę do personal manager i upomnę się o ten risk assessment. Jeśli tym nic nic tym nie wskóram, to wtedy poprowadzicie mnie do boju o swoje prawa. Pisemnego zaświadczenia im nie przynosiłam, bo nie chcieli. Jak poinformowałam o ciąży, to zmienili mi pracę z pikowania na tą, którą teraz wykonuję. Niby poszli na rękę, ale oprócz tego, że nie muszę dźwigać i nie mogę prowadzić żadnego MHE, to w sprawie bezpieczeństwa nic się nie zmieniło 3majcie kciuki i miłego dnia życzę

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:07   #1096
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Nitka nie rozumiem Cie moze zabrzmi to dziwnie .... ale to co ty chcesz siedziec i nic nie robic tylko dlatego ze jestes w ciazy? wedlug mnie twoj pracodawca juz duzo zrobil... to ze wysle cie na magazyn zebys cos sprawdzila to zle? bo wozki jezdza? to co na ulice tez nie wyjdziesz bo tam sa samochody ? skoro pikowalas a nie pikujesz i nie dziwgasz wiec co jeszcze? Ja pracuje w magazynie i pracowalam podczas ciazy... a jest to jeden z wiekszych w Uk. No i nie uwierzysz ale pikowalam do 8 miesiaca ... I jakos nic mi sie nie stalo... Nie no sorry ale na serio nie rozumiem takiego rozumowania .... Wybacz

Ja kupilam ostatnio telefon dla TZ na ebay bo stary mu zepsulam :P no i mialy bic na nim tiny scraches a jest pociasany jak masakra... ale to nie jest problem bo zawsze mozna zmienic obudowe ale mial byc bez simlocka i nie dosc ze mial sima to jeszcze sie okazalo ze jest calkowicie zablokowany poprzez Imei haha no i lasia na to ze ona nie uznaje zwrotow :/ znowu bede musiala czekac tygodniami az Ebay zalatwi sprawe .... mam nadzieje ze kase odzyskam bo laska z pelna premydatcja chciala wyludzic kase no cozzz

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:09   #1097
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zapomniałam

Cytat:

jakie boskie to z kwiatkiem i jaka pogoda u Was...

ja tez mam konto w lloydsie.. odradzam hsbc.. maz mial albo problem z karta bo w tesco nie mozna bylo nia zaplacic, albo teraz wydzwaniaja jak placi przez neta itd.

nikita.. ile kosztuje taka minder? a wogole jakie koszta sa przedszkola?

chcialam sie zapytac wszytskich mamus jak to jest z tymi szepieniami dzieci? bo ja nie chce szczepic ta szczepionka 5w1 jest jakis inny wybor? jesli tak to na co szczepic? pomozcie

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

uuu niefajnie ja wiele nie pomoge, ale wiem ze szefostwo ma Ci zapewnic bezpieczne miejsce pracy. Jezeli bedziesz miala to posiedzenie to powiedz ze Ty chcesz pracowac i nie unikasz pracy ale boisz sie o siebie i dziecko bo niebezpieczne sa warunki w magazynie 3mam kciuki za Ciebie
co do szczepien nie pomogeja szczepie wg kalenarza szczepien i 5w1
Co do przedszkola to u mnie to koszt ok 500f na miesiac, minder jest tansza
Ja za 2 dni w zlobku(poł dnia) płace ok 40f/tydz

Cytat:
Dziękuję Wam bardzo Dzisiaj pójdę do personal manager i upomnę się o ten risk assessment. Jeśli tym nic nic tym nie wskóram, to wtedy poprowadzicie mnie do boju o swoje prawa. Pisemnego zaświadczenia im nie przynosiłam, bo nie chcieli. Jak poinformowałam o ciąży, to zmienili mi pracę z pikowania na tą, którą teraz wykonuję. Niby poszli na rękę, ale oprócz tego, że nie muszę dźwigać i nie mogę prowadzić żadnego MHE, to w sprawie bezpieczeństwa nic się nie zmieniło 3majcie kciuki i miłego dnia życzę
tez o tym chcialam napisac
Trzymam kciuki

Bylismy na spacerze i na zakupach
Pogoda piekna, w samych bluzach bylismy
Stary 2012-03-22, 14:36   #1098
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ooo widze,ze nie tylko ja mialam problemy tego typu,tez stracilam chyba ze 3 miechy az sie wkurzylam poszlam i w trybie natychmiastowym wyplacilam kase i zlikwidowalam konta.Stracili 2 klientow bo maz chcial tam otworzyc jeszcze jedno konto
wlasnie ostatnio bardzo zle opinie slysze o santanderze.. i kredytach... kiedys nie robili takich problemow.

dzieki nikita.. a jak wyglada spr dofinansowania za opieke... bo mi sie nie bedzie oplacalo wracac do pracy na pol etatu jak takie koszta sie ponosi..

no to jeszcze poczytam o tych szczepieniach.. ale jedno wiem, nie chce teraz szczepic takiej kruszynki...

luna, a ty nie szczepisz wogole czy tylko przesuwasz terminy?
Stary 2012-03-22, 15:20   #1099
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie ostatnio bardzo zle opinie slysze o santanderze.. i kredytach... kiedys nie robili takich problemow.

dzieki nikita.. a jak wyglada spr dofinansowania za opieke... bo mi sie nie bedzie oplacalo wracac do pracy na pol etatu jak takie koszta sie ponosi..

no to jeszcze poczytam o tych szczepieniach.. ale jedno wiem, nie chce teraz szczepic takiej kruszynki...

luna, a ty nie szczepisz wogole czy tylko przesuwasz terminy?
Zaszczepiłam pierwszą skojarzoną MMR syna jak miał jakieś 3 lata (pierwsza dawka)
Ostatnio dostaliśmy dla małej wezwanie na szczepienie MMR w kwietni (Bedzie miała wówczas 16 miesięcy). Nie zaszczepie tak wcześnie
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-03-22, 16:08   #1100
aniaxxxxx
Zadomowienie

czyli nie szczepilas wogole na te 5w1? bo z tego co wyczytalam to MMR to ospa, rozyczka i swinka..

moja mala sama wslasnie zasypia w koszu i w nocy byla tylko 1 pobudka... oby bylo tak zawsze
Stary 2012-03-22, 16:15   #1101
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie szczepilas wogole na te 5w1? bo z tego co wyczytalam to MMR to ospa, rozyczka i swinka..

moja mala sama wslasnie zasypia w koszu i w nocy byla tylko 1 pobudka... oby bylo tak zawsze
szczepiłam 5 w jednym.
w tym przypadku się poddałam. Mła miała kiepską reakcje
Natomiast przed szczepieniem powtórzonym zachorowała na krztusiec.
Strasznie nas to wystraszyło
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-03-22, 16:43   #1102
Darianna25
Zakorzenienie

Hej.
Nitka Kasia ma racje.Jak już ci zmienili z pikowania to sukces.U mnie laski pikowały do końca a jak miały problemy ze zdrowiem to od lekarza zawiadczenie przynosiły i im zmieniali stanowisko.

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Nitka nie rozumiem Cie moze zabrzmi to dziwnie .... ale to co ty chcesz siedziec i nic nie robic tylko dlatego ze jestes w ciazy? wedlug mnie twoj pracodawca juz duzo zrobil... to ze wysle cie na magazyn zebys cos sprawdzila to zle? bo wozki jezdza? to co na ulice tez nie wyjdziesz bo tam sa samochody ? skoro pikowalas a nie pikujesz i nie dziwgasz wiec co jeszcze? Ja pracuje w magazynie i pracowalam podczas ciazy... a jest to jeden z wiekszych w Uk. No i nie uwierzysz ale pikowalam do 8 miesiaca ... I jakos nic mi sie nie stalo... Nie no sorry ale na serio nie rozumiem takiego rozumowania .... Wybacz

Ja kupilam ostatnio telefon dla TZ na ebay bo stary mu zepsulam :P no i mialy bic na nim tiny scraches a jest pociasany jak masakra... ale to nie jest problem bo zawsze mozna zmienic obudowe ale mial byc bez simlocka i nie dosc ze mial sima to jeszcze sie okazalo ze jest calkowicie zablokowany poprzez Imei haha no i lasia na to ze ona nie uznaje zwrotow :/ znowu bede musiala czekac tygodniami az Ebay zalatwi sprawe .... mam nadzieje ze kase odzyskam bo laska z pelna premydatcja chciala wyludzic kase no cozzz
Co za laskaEbay jest po stronie klienta wiec kase odzyskasz ale pewnie bedziesz musiala tel odesłać.

Cytat:

co do szczepien nie pomogeja szczepie wg kalenarza szczepien i 5w1
Co do przedszkola to u mnie to koszt ok 500f na miesiac, minder jest tansza
Ja za 2 dni w zlobku(poł dnia) płace ok 40f/tydz

tez o tym chcialam napisac
Trzymam kciuki

Bylismy na spacerze i na zakupach
Pogoda piekna, w samych bluzach bylismy

Ja tam lece z kalendarzem szczepień i Oli nic nie jest.To zalezy indywidualnie od dziecka a jak zareaguje na szczepionkę nikt nigdy nie wie.

U nas też super pogoda lae Ola spi i jak wstanie to już bedzie chłodno.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:57   #1103
hanjah
Zakorzenienie

Ja tak z innej beczki: co to jest to pikowanie

U nas pogoda też cudna, zaliczyliśmy rodzinny spacerek
Zaczęłam dziś 25. tydzień ciąży i znów zaczynam się "przyzwyczajać" do męczenia się i tego, że nie mogę już tak szybko chodzić...
Stary 2012-03-22, 17:07   #1104
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczęłam dziś 25. tydzień ciąży i znów zaczynam się "przyzwyczajać" do męczenia się i tego, że nie mogę już tak szybko chodzić...
ja tez nie w temacie

Jaaaaaaa, juz 25 tydz
Stary 2012-03-22, 17:13   #1105
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Pikowanie to nic innego jak zbieranie z półki towarów do wózeczka,który to towar wyląduje u klienta.http://www.vanderlande.com/en/Wareho...nces/Tesco.htm

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:14
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:21   #1106
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Pikowanie to nic innego jak zbieranie z półki towarów do wózeczka,który to towar wyląduje u klienta.http://www.vanderlande.com/en/Wareho...nces/Tesco.htm
Dziękuję za wyjaśnienie
Stary 2012-03-22, 17:23   #1107
justine_
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Wam bardzo Dzisiaj pójdę do personal manager i upomnę się o ten risk assessment. Pisemnego zaświadczenia im nie przynosiłam, bo nie chcieli.
Nie chce cie martwic, ale to ze nie chcieli to nic nie znaczy. Prawnie, oni nie maja obowiazku przygotowac risk assessnent jesli nie dostarczysz im na pismie ze jestes w ciazy. musi byc NA PISMIE. Dla Twojego dobra zanioslabym to jak najszybciej bo w tym momecie jestes na przegranej pozycji.

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Zaskoczylas mnie swoim postem i .. rozumowaniem. Nitka nigdzie nie napisala ze chce siedziec i nic nie robic. Kasiu to ze ty pikowalas, to ze tobie sie nic nie stalo, to kompletnie nic nie znaczy. Serio. A jak by jednak ci sie cos stalo? Skoro Nitka nie czuje sie bezpiecznie w swoim miejscu pracy to ma PRAWO walczyc o zmiany. Wiele polakow nie walczy o swoje prawa i potem jest jak jest.. pracodawcy traktuja nas tak jak traktuja. W ciazy mamy wiele praw, pracodawcy ich nie przestrzegaja, ale ja wierze ze jak bedziemy walczyc to moze kiedys cos sie zmieni na lepsze. U mnie w firmie napewno sie zmienilo, mam nadzieje ze kolejna osoba ktora bedzie w ciazy bedzie miala latwiej..

Edytowane przez justine_
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:42
Stary 2012-03-22, 18:15   #1108
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Hej.
Nitka Kasia ma racje.Jak już ci zmienili z pikowania to sukces.U mnie laski pikowały do końca a jak miały problemy ze zdrowiem to od lekarza zawiadczenie przynosiły i im zmieniali stanowisko.

Co za laskaEbay jest po stronie klienta wiec kase odzyskasz ale pewnie bedziesz musiala tel odesłać.

Ja tam lece z kalendarzem szczepień i Oli nic nie jest.To zalezy indywidualnie od dziecka a jak zareaguje na szczepionkę nikt nigdy nie wie.

U nas też super pogoda lae Ola spi i jak wstanie to już bedzie chłodno.
szczepionki skojarzone neistety nieosą ze soba pewne ryzyko. I wlasnie to, że dzieci reaguja róznie wg mnie trzeba brać pod uwagę, żeby nie narażać dziecko na zbędne komplikacje.

Cytat:
Napisane przez justine_ Pokaż wiadomość
Nie chce cie martwic, ale to ze nie chcieli to nic nie znaczy. Prawnie, oni nie maja obowiazku przygotowac risk assessnent jesli nie dostarczysz im na pismie ze jestes w ciazy. musi byc NA PISMIE. Dla Twojego dobra zanioslabym to jak najszybciej bo w tym momecie jestes na przegranej pozycji.

Zaskoczylas mnie swoim postem i .. rozumowaniem. Nitka nigdzie nie napisala ze chce siedziec i nic nie robic. Kasiu to ze ty pikowalas, to ze tobie sie nic nie stalo, to kompletnie nic nie znaczy. Serio. A jak by jednak ci sie cos stalo? Skoro Nitka nie czuje sie bezpiecznie w swoim miejscu pracy to ma PRAWO walczyc o zmiany. Wiele polakow nie walczy o swoje prawa i potem jest jak jest.. pracodawcy traktuja nas tak jak traktuja. W ciazy mamy wiele praw, pracodawcy ich nie przestrzegaja, ale ja wierze ze jak bedziemy walczyc to moze kiedys cos sie zmieni na lepsze. U mnie w firmie napewno sie zmienilo, mam nadzieje ze kolejna osoba ktora bedzie w ciazy bedzie miala latwiej..
Zgadzam się w zupełności

Nitka justine już wiele ci napisała
ja dodam,że:
powinnas postarać się o uzyskanie wewnetrznych przepisów firmy w sprawie kobiet w ciąży i generalnie spraw macierzynskich.
List o tym, z ejesteś w ciązy powinnas dostarczyć bez względu na to czy oni powiedzą, że chca czy nie.
Jak justine pisała istnieje cos takiego jak RA, który zresztą powinien byc co jakiś czas sprawdzany: czy nie doszło do zmian okolicznosci: np. nie jest ci ciężej chodzić itd. w RA powinien być zapis o tym ile i jak możesz dźwigac, jak często możesz brać dodatkowe przerwy itd. Dla przykładu ja pracowałam w biurze i byla taka możliwość, że dostanę specjalną podkładkę pod stopy i plecy,żeby mi się wygodniej siedziało.
Jednak nie czulam takiej potrzeby. Miałam jednak więcej przerw- żeby odpocząć od komputera i pozycji siedzącej
Na urlop macierzyśnkiidziewsz wtedy keidy chcesz, chyba, ze zaczniesz chorobowe,które na pewnym etapie przechodzi automatycznie w urlop macierzyński

tutaj znajdziesz nieco informacji:
http://www.tuc.org.uk/search/start.cfm

Rozmawiaj z managerem i zawsze pamietaj kiedy, z kim i oczym rozmawialaś.
Możliwe, że rozwiązaniem w twoim przypadku,byłoby to, gdyby ktos ztoba chodził do magazynu albo zastępcze stanowisko pracy : co równiez wg prawa stanowi opcję.Jesli uwazasz, ze jesteś traktowana nie fair. Równiez uwazam,że Citizens AB może być przydatne.
jesli masz jakieś konkretne dodatkowe pytania to pytaj,postaram sie odpowiedzieć w mairę możliwości.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-03-22, 18:39   #1109
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Justine to nie jest zaden protest. Wyrazilam swoje zdanie i mam do tego prawo. Ja pikowalam bo chcialam a nie musialam. Chodzi o to ze Nitka nie pikuje , a boi sie wyjsc na magazyn bo ludzie jezdza
jak wariaci. Pracodawca zmienil jej zadanie, dostosowal sie do tego ze jest w ciazy. Ale ciaza to nie choroba :/ tak ja napisalam wczesniej. Dla mnie zabrzmialo to tak a nie inaczej dlatego porownalam to do wyjcia na ulice gdzie sa auta i szaleni kierowcy. Pracujac w magazynie trzeba sie liczyc z tym, bo dla mnie to normalne. Nie mowie ze ma siedziec cicho bo ja tez nigdy nie siedze tylko walcze o swoje. Ale w tym przypadku pracodawca bardzo poszedl jej za reke zabierajac z pikowania i nie kazdy by tak zrobil. Jednak Risk Assesment to dobry pomysl , ja mialam robione co pare tyg

My dzis mielismy grilla wbil kolega z pracy pozniej skoczylismy na spacer teraz chwilka odpoczynu i do pracy ale to ostatnia nocka :P na szczescie :P

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:30   #1110
justine_
Raczkowanie

Kasiu, ale ja nie napisalam ze ty protestujesz nie wiem czemu ale mam wrazenie ze uwazasz ze pracodawca zrobil jej jakas laske tym ze ja przeniosl. A to calkowicie nie prawda. Pracodawca ma obowiazek zapewnic jej bezpieczenstwo w pracy.

No i napisalas: 'skoro pikowalas a nie pikujesz i nie dziwgasz wiec co jeszcze?' tak jak by jakis cudow wymagala..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości