|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
evvcia GRATULACJE!!!
Ale sie uwinely dziewczyny ![]() karo89 moze ginekolog nie ustalila Ci kolejnej wizyty, bo w razie czego, masz po prostu do szpitala juz jechac, moze uznala ze jej rola sie skonczyla...? A na ktg to chyba zawsze mozesz do szpitala podjechac i Ci nie odmowia? Nie wiem dokladnie jak to dziala w PL. desia i MoniaHan kusicie tym ananasem Nie ukrywam, ze dzis zjem, bo narobilam sobie smaka na niego, ale to tylko dlatego. Acha i zjem jak zdaze kupic ![]() Dziewczyny trzymajcie dzis za mnie kciuki, bo chyba sie zdecyduje na ten masaz szyjki Mam wizyte o 16.45 pl czasu, zapytam jeszcze polozna co dalej po masazu jak nie podziala, ale chyba jestem na tak. No bo skoro na nic sie u mnie nie ma... a ja nie chce oksytocyny, bo to moze sie skonczyc cesarka w koncu... :/ Moze akurat masaz zadziala...
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
i potem zobaczę co mi powiedzą i zdecyduję... dzięki
|
|
#1743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
popieram inicjatywę! w sumie to tylko nadzieja zostaje, no nie? :/ dramat, KU*WA, nie kraj. |
|
|
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
Eh, pędzicie ładnie z porodami podczas gdy ja się przeprowadzam
![]() Siedzę sobie już w nowym mieszkanku, jeszcze bez mebli, ale większość pudeł z naszymi gratami jest już ze mną. Gratuluję wszystkim Mamusiom, które doczekały się już swoich pociech! Mi zostały jeszcze 4 dni do terminu, ale kompletnie nic się nie dzieje... Chodziłam poirytowana przez jakiś czas, narzekałam strasznie, że już pora a mała nie chce wychodzić. Już się troszkę uspokoiłam, bo przecież moje narzekanie niczego i tak nie przyspieszy. Nie działają na mnie codzienne porządki, spacery, rundki po schodach, masowanie brzucha czy piersi. Nie mam ostatnio żadnych skurczy (już nawet pojedynczych). Nacisk na pęcherz jest duży i sądzę, że już większy nie będzie, ale nic ponadto nie wskazuje jakoby rozwiązanie miało być bliskie. Do tego wczoraj dopadł mnie katar i już czuję, że w najbliższych dniach zatoki nie dadzą mi spokoju. No chyba że to wody płodowe wyciekają mi nosem. Eh, i mi i mężowi smutno trochę, że nadal nie poznaliśmy naszej córuni.
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rybko trzymam mooocno kciuki!!! Oby masaż zadziałał!
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawo Balbinka!!!!!!!!!!!!
oj tak parte przez 3h to jest jazda bez trzymanki ![]() Rybka kciuki za wizyte i masaz
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dodzwoniłam się tam w końcu. babka mi powiedziała, że jak się nic nie będzie działo to 7 dni po tp mam przyjść na oddział i zostanę już. póki co mam czekać aż się coś będzie działo, a jak bym chciała to ktg to muszę się umówić.
czyli coś już wiem.
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Balbinki!!!
|
|
|
|
#1750 | |||||
|
Raczkowanie
|
Evvcia, Karolca, Balbinka gratulacje wielkie!!!
Evvci z Karolcą to chyba dość szybko i sprawnie poszło ![]() Balbinka fajnie, że nie pękłaś ![]() kolejna kwietniówka co wyprzedziła mnie i Jolkę ![]() Jolkaa bierzemy się do roboty Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jakie to są mocne skurcze (ile %) bo mi też coś wychodziło na ktg ostatnio... Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze nie robiłam PIT więc nie wiem... Cytat:
ja bym chyba pojechała na ktg skoro nigdy nie miałaś, ja od 30tc mam przy każdej wizycie i gina, a ostatnio to co tydzień...
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę miała dopiero pierwsze KTG 26.03. Ciekawe czy dotrwam. Ciężko mi dziś chodzić.
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyślę nad tym ktg
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W skali roku odliczenie nie może przekroczyć 760 zł więc jeżeli poniosłaś opłaty 400zł to możesz spokojnie rozliczyć całość. Tylko musisz mieć na to faktury lub rachunki bo US ma prawo do 5 lat sprawdzić to. A tylko udokumentowane opłacanie internetu można rozliczyć.Jeszcze co mogę doradzić jeżeli rozliczysz się wraz z ulgą za internet a okaże się np. że masz jednak dopłatę to spróbuj jak wyjdzie Ci bez tej ulgi. Jeżeli wtedy wyjdzie że masz nadpłatę to lepiej oddać zeznanie bez rozliczenia się z ulgi za internet ![]() Aaaa... i ten internet musi być na Ciebie. Bo tylko "właściciel" może się z niego rozliczyć. ![]() Idę sobie zgrzać grzybową bo głodna się zrobiłam
|
|
|
|
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak ja mam dość tego cielska swojego, czuję się tak okropnie
![]() w żadne buty nie wejde tylko na styk w kozaki a tu ponad 20 stopni, a przecież nie będę kupowała butów na chwile Piszecie tak o tym ananasie, że i ja mam ochote Cytat:
![]() Cytat:
wkurza mnie to że wszystko idzie w góre, drożeje a pensje gówno praktycznie takie same |
||
|
|
|
#1755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie coś nie widać zbliżającego się porodu ![]() Ja jutro mam wizytę i chyba będę miała też 2 KTG i może USG
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj uda czasem mnie rypią niemożliwie my po wizytach u diabetologa lekarz powiedział ze cukry ok i zaprosił mnie 6 tyg po porodzie chyba ze cos by sie dzialo albo cukry za wysokie by były![]() u gina byl pobierany dzisiaj posiew na paciorka badanko ręczne no i bakcyle w moczu są nadal mam sie zjawic u niego na poczatku wielkiego tygodnia balbinka gratuluję!!!!!
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje Nikki
fv za internet mam wypisane na mnie,wiec mysle ze bede mogla odliczyc sobie całosc.rybka pojadłam, ide dalek skakac co by mi te bole nie ustały.
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie Dziewczyny ja mam cos dziwnego, woda i szklanki + kubki, wszystko pachnie dla mnie mlekiem, naczynia myte sa w zmywarce,woda butelkowa, a ja jak pije to mleko wszedzie czuje w ustach
...mlekomania normalnie
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-22 o 14:45 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro rano dzwonię i się umawiam na ktg. Dzisiaj się nie dodzwoniłam o czasie, bo do 15 jest rejestracja, a ja wcześniej próbowałam to nikt nie odbierał, przed chwilą też próbowałam, ale się nie udało, więc jutro od rana będę dzwonić.
![]() MoniaHan lubię mleko, ale od takiej mlekomanii to by mi chyba zbrzydło w końcu
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE DLA DZISIEJSZYCH MAMUS
![]() Ale dzis dzien...ktora nastepna do rozpakowania ?Dzieki dziewczyny za odpisanie na moje pytania... Ciagle mam wrazenie ze czegos nie wiem...i zastanawiam sie jak jest u innych mamus? * dziewczyny a chodzicie na spacerki codziennie *jak ubieracie ba spacer, do wozka? Ps: myslalam, ze waga bedzie leciec w dol...ale stanelam w miejscu i od tygodnia ani drgnie...ogolnie od porodu czyli 16 dni mam -8,5kg i koniec zostalo jeszcze 6kg!
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madry z niego mlodzieniec, gratulacje roczku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Wielkie gratulacje dla naszych ostatnich Bohaterek - Karolci, Evvcii i Balbinki! Czekamy nieciepliwie na fociaki bobaskow i relacje!
U mnie brak weny do pisania, choc jestem z Wami na biezaco. Jeszcze nie oswoilam sie z nadmiarem wolnego czasu po przejsciu na macierzynski, troche nie umiem sobie znalezc miejsca. Wiosna u nas sie rozkreca, jak widze to slonko to az zyc sie zachciewa! Zaraz zjem szybki obiad i uciekam na basen poplywac stylem wieloryba
|
|
|
|
#1765 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tynka-co ma byc to bedzie Wiec na zapas sie nie martw kochana! ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
A jak ze swedzeniem? ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
I czytalam gdzies ze nie nalezy z miodem pic, wiec pije bez ![]() A z miodem byla zdecydowanie lepsza ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
#1766 | |
|
Rozeznanie
|
ooo kolejny dzieciaczek - gratulacje Balbinko!
Cytat:
ale śmigam w jeansach sprzed ciąży - na razie w takich luźniejszych, ale moim celem jest wbicie się w moje super obcisłe jeansy, na razie mam 68 cm w talii, więc to wyniku sprzed ciąży jeszcze 8 trzeba zrzucić ![]() a i pocieszenie dla zacellulitowanych mamuś - ten ciążowy, którym ja byłam załamana po ciąży znika ![]() |
|
|
|
|
#1767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siedze na ogrodku w krotkim rekawku, sloneczko na mnie swieci i ogladam sobie wozeczek i napatrzec sie nie moge Stoi juz zlozony i sie wietrzy! Jak nadrobie co naskrobalyscie to wysle zdjatka na maila ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:No i jednak chlopak! GRATULUJE!
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też ciepełko mimo że jeszcze rano padało. Świeci słoneczko i można się opalać. A ja mam takiego lenia, że nie chce mi się przejść ze sofy na balkon
. Przydałoby się już urodzić |
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1770 | ||
|
Zadomowienie
|
Karolca, Evcia i Balbinka ogromne gratulacje!!!
Cytat:
![]() Ja całą ciążę przechodziłam idealnie, ale teraz to zaczyna być bardzo boleśnie...ból krzyża, rwa a do tego od wczoraj boli mnie tak kość ogonowa jakby mnie ktoś ostro skopał w tym miejscu ![]() Pumka fajnie, że juz wyszłaś Rybka powodzenia na wizycie ![]() Jolka trzymam kciuki za jutro Cytat:
![]() Ja dziś byłam ostatni raz z siuśkami...a potem na zakupach w Rossmanie i lumpku....efektem jest kolejna dostawa mokrych chusteczek i góra ciuszków w pralce ![]() Zjadłam obiad i teraz chyba zaliczę małą drzemkę... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

Mam wizyte o 16.45 pl czasu, zapytam jeszcze polozna co dalej po masazu jak nie podziala, ale chyba jestem na tak. No bo skoro na nic sie u mnie nie ma... a ja nie chce oksytocyny, bo to moze sie skonczyc cesarka w koncu... :/ Moze akurat masaz zadziala...

głowa do góry!

i gratuluje
chyba szpagat robi bo brzuch rozjeżdża mi sie w dwie strony 
klask i: