30,40 plus od A do Z cz.2 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 20:52   #121
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2

Cytat:
Napisane przez xnika Pokaż wiadomość
eh ale mam wieczór zepsuty, dzisiaj w szkole były wywiadówki. Tragedia niektóre matki nie mogą pojąć, że dziecko nie zawsze mówi prawdę oraz tego że dziecko się nie uczy (bo jak inaczej można wytłumaczyć zapowiedziane miesiąc wcześniej na każdy tydzień kartkówki z czasowników nieregularnych, dodam że na każdy tydzień mieli do nauki 14)...
eh nawet się nie denerwuję, bo tylko zmarszczek mi przybędzie
Ja mam bronzer mozaikę Guerlain oraz Terra Inca Guerlain, jestem z nich bardzo zadowolona.
Bycie nauczycielem to zawsze był ciezki kawałek chleba, a obecnie jest gorzej, niz kiedys. zaczyna sie od przedszkola, narasta w szkole...Rodzice nie maja czasu na wychowywanie dzieci, dzieci nie maja autorytetow...Pamietacie kiedys, by uczniowie wkładali nauczycielom kosze na smieci na głowe?! Moja matematyczka biła po łapie drewniana, ciezka linijka, ale tylko tych, co zasuzyli...W klasie była cisza, ze hej, a kobieta była przez nas szanowana. dzis byłaby chryja, dyrektor, policja, prawa ucznia...Wtedy nikomu nie przyszło do głowy, by sie skarzyc, a kobieta byla surowa, ale sprawiedliwa...Ech, obserwowałam ostatnio, jak 6 latek opluł matke, naublizał jej, kopnał, a ona nic, tłumaczyła mu, ze to nieładnie... Nie moj interes, nie mam prawa sie mieszac, własnych dzieci nie mam...ale patrzec było przykro. Xnika, wyrazy wspołczucia, nie wiem, czy obecnie dzieci i ich rodzice cenia surowych nauczycieli, czy raczej uwazaja, ze wszystko nalezy ułatwic...
Z guerlaina miałam mozaike brazujaca dla brunetek - i sprzedałam.
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:56   #122
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
A brazer Ci, Tigi, sama podsuwałam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...er.html&next=1
Slicznie wyglada, to mnie skusił Ma ciekawa, mieniaca sie puderniczke i sympatyczny, płaski miekki pedzel, ktory chyba nawet bedzie funkcjonalny. daje dyskretny zloty poblask, ale musze go jeszcze solidnie potestowac.
NIE POTRZEBUJĘ KOLEJNEGO BRĄZERA

: atyaty:
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:02   #123
Michell72
Zakorzenienie

a smaruje jakimis mało fajnymi masciami ble ..komfortu to ja nie czuję ale.....jak bana nie będzie i sie wyleczę..szukam chętnej..Kama pewnie Tyna połowę kupić ..Szczepionka młodości Givenchy http://allegro.pl/givenchy-vax-in-se...207180899.html tak ładnie to brzmi.. Teoria ta wkrótce zrewolucjonizuje dziedzinę kosmetologii, która walczy z oznakami starzenia się skóry...tia.............. ...
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:05   #124
xnika
Rozeznanie

Ja jestem niby z tych nauczycieli z którym można pogadać, ale mam swoje zasady (mało kto się odważy mi podskoczyć), jak widzę że się dziecko stara to pomogę, podciągnę ocenę albo przepuszczę do następnej klasy (wiem jak to jest bo sama zawsze byłam kiepska z matematyki i nie raz się modliłam aby zdać z tego przedmiotu), ale komuś musi zależeć, a jak ktoś sobie olewa bo i tak zda, to krew mnie zalewa.

A mamuśki, które uważają że jej syn/ córka jest święta, to zapraszam na lekcję. Ale naprawdę powiedzcie mi czy to naprawdę tak trudno się nauczyć przez tydzień 14 czasowników nieregularnych (dla osoby w gimnazjum)? Moim zdaniem to szanse są żeby super oceny nazbierać.
xnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:05   #125
Michell72
Zakorzenienie

ale jak inne pewnie tylko z opisu fajne..szkoda
Stary 2012-03-21, 21:13   #126
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Patrzcie, jakie fajne Przydałby mi się taki fotel

http://www.domosfera.pl/wnetrza/56,1...siazek,,3.html

Może
być bez książek, mam własne...
ja tam książkami bym nie pogardziła, mimo tego, że też mam własne i te odłożone" na potem "zajmują całkiem sporo miejsca

ale fotel podobami się jako idea....w formie szezląga byłby mistrzostwem świata

Cytat:
Napisane przez xnika Pokaż wiadomość
eh ale mam wieczór zepsuty, dzisiaj w szkole były wywiadówki. Tragedia niektóre matki nie mogą pojąć, że dziecko nie zawsze mówi prawdę oraz tego że dziecko się nie uczy (bo jak inaczej można wytłumaczyć zapowiedziane miesiąc wcześniej na każdy tydzień kartkówki z czasowników nieregularnych, dodam że na każdy tydzień mieli do nauki 14)...
eh nawet się nie denerwuję, bo tylko zmarszczek mi przybędzie
Xnika jakoś tak się teraz porobiło że to szkoła ma wychowywać dzieci i jest za nie odpowiedzialna...nie wiem jakim cudem rodzice to Państwu wmówili ale tak jest
i gnoje małe cała winę za swoje nieuctwo zwalają na nauczyciela...kiedyś było tak jak Kama napisała...a jak dostałam linijką po łapach i poskarżyłam mamie to jeszcze od mamy dostałam na dokładkę .....nauczyciele byli może surowi ale sprawiedliwi i nie wyróżniali dzieci ani nie przymykali oczu na chamstwo byle nie dostać koszem po łbie .....a teraz chyłkiem przemykają po korytarzu i ze strachu kula ramiona ....strasznie to przykre bo to nasza przyszłość rośnie

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
Wg mnie Modern Mercury najładniejszy ...

http://www.thebeautylookbook.com/201...1_archive.html
no przecież Ciebie zabić to mało ......zaraz klapy na tyłek dostaniesz.......miałam iść na odwyk od zakupów

shimmering sands
modern mercury

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa Tigi

Cytat:
Bycie nauczycielem to zawsze był ciezki kawałek chleba, a obecnie jest gorzej, niz kiedys. zaczyna sie od przedszkola, narasta w szkole...Rodzice nie maja czasu na wychowywanie dzieci, dzieci nie maja autorytetow...Pamietacie kiedys, by uczniowie wkładali nauczycielom kosze na smieci na głowe?! Moja matematyczka biła po łapie drewniana, ciezka linijka, ale tylko tych, co zasuzyli...W klasie była cisza, ze hej, a kobieta była przez nas szanowana. dzis byłaby chryja, dyrektor, policja, prawa ucznia...Wtedy nikomu nie przyszło do głowy, by sie skarzyc, a kobieta byla surowa, ale sprawiedliwa...Ech, obserwowałam ostatnio, jak 6 latek opluł matke, naublizał jej, kopnał, a ona nic, tłumaczyła mu, ze to nieładnie... Nie moj interes, nie mam prawa sie mieszac, własnych dzieci nie mam...ale patrzec było przykro. Xnika, wyrazy wspołczucia, nie wiem, czy obecnie dzieci i ich rodzice cenia surowych nauczycieli, czy raczej uwazaja, ze wszystko nalezy ułatwic...
się podpisuję obiema rencyma

Cytat:

jak ja potrzebuję NAGLE nowego to Ty też

Kama dostałaś już ten zestaw biodermy??

bo ja sobie czekam ....
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:19   #127
xnika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
ja tam książkami bym nie pogardziła, mimo tego, że też mam własne i te odłożone" na potem "zajmują całkiem sporo miejsca

ale fotel podobami się jako idea....w formie szezląga byłby mistrzostwem świata

Xnika jakoś tak się teraz porobiło że to szkoła ma wychowywać dzieci i jest za nie odpowiedzialna...nie wiem jakim cudem rodzice to Państwu wmówili ale tak jest
i gnoje małe cała winę za swoje nieuctwo zwalają na nauczyciela...kiedyś było tak jak Kama napisała...a jak dostałam linijką po łapach i poskarżyłam mamie to jeszcze od mamy dostałam na dokładkę .....nauczyciele byli może surowi ale sprawiedliwi i nie wyróżniali dzieci ani nie przymykali oczu na chamstwo byle nie dostać koszem po łbie .....a teraz chyłkiem przemykają po korytarzu i ze strachu kula ramiona ....strasznie to przykre bo to nasza przyszłość rośnie

no przecież Ciebie zabić to mało ......zaraz klapy na tyłek dostaniesz.......miałam iść na odwyk od zakupów

shimmering sands
modern mercury

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa Tigi

się podpisuję obiema rencyma

jak ja potrzebuję NAGLE nowego to Ty też

Kama dostałaś już ten zestaw biodermy??

bo ja sobie czekam ....

Mnie próbowali zastraszyć jak zaczynałam prace w szkole, ale szybko im się odechciało
na chamstwo nie przymykam oczu, ale co to daje, dzieci mają to gdzieś, też pamiętam że za moich czasów było inaczej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 06:56   #128
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Ja znam. Szkoda kasy
A fotel i tak mi się podoba
ta połka też zresztą. Tylko i tak nie mam na nią ściany...

http://www.domosfera.pl/wnetrza/56,1...zewach,,2.html

Ponuro.

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2012-03-22 o 07:03
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 07:38   #129
Michell72
Zakorzenienie

Rannego ptaszka witamWszystkie te sera,kremy na wybielanie plam mało skuteczne..czy zna któras z Was ,dobry moze???z efektami
Stary 2012-03-22, 08:00   #130
Tigerr
Zadomowienie

Po kawie ....

Szaro i ponuro u mnie też

Michell , przypominam Ci , że jesteś na odwyku ....

Beti , ta półka , jest cudna ....

Ja mam b. mało miejsca na książki i to tylko w sypialni....

Mój projekt autorski zresztą .... Regalik jest wymurowany i ma drewniane półki ....

Większość moich książek jest u Kaś w pokoju , która ma dużo szafek z półkami ,a swoich książek jeszcze nie za dużo

Dzień dobry . Wie ktoś gdzie się słońce podziało ?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 542811_347098295336180_100001080363238_959604_1082632265_n.jpg (17,5 KB, 2 załadowań)
Stary 2012-03-22, 08:01   #131
201608151053
Konto usunięte

Tak. Cosmelan Ale tylko chwilowo. Reszta to ściema i nie ma znaczenia, czy kosztuje 10 czy 210 zł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 08:12   #132
LAPIEL
Zakorzenienie

No i ja też witam... z kawką oczywiście ...i też słonka nie mam ....
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:32   #133
Absit
Zadomowienie

dzien dobry

u nas tez sloneczko za chmurami ale moze wyjrzy na chwilke .....

dzis chyba tez w ogrodzie popracuje, po wczorajszym widac ogromna roznice a nie kosztowalo mnie to jakiegos sporego wysilku wiec sie poswiece dla dobra ogolu

z odplamiaczy to cosmelan tylko i li dziala .... ale plamiska i tak maja to do siebie ze wylaza jak grzyby po deszczu

eh...lepiej kawe wypije i z Wami pogadam bo jak mysle o plamach to mi sie wszystkiego odechciewa
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:45   #134
201608151053
Konto usunięte

A kto, Abi, pisał jeszcze niedawno o tym, jaką to mamy fantastyczną cerę? Gładką i bez skaz?!?
Podziwiam, że Ci się chce w ziemi grzebać...Nienawidzę takich robotek i potencjalnych robali Młodziutką istotą (i nieplamiastą!) będąc marzyłam o zostaniu archeologiem i odkryciu kolejnej Doliny Królów np.. Ale jedna moja nauczycielka, pogratulować taktu swoją drogą, zabiła mnie tekstem "Wiesz, ale pamiętaj, że nie każdy może zostać profesorem Michałowskim" Zmroziła mnie i tyle lat to zdanie już we mnie siedzi...Ale drugi powód dla którego archeologiem nie zostałam to były robale właśnieBo się brzydzę, ohyzdami
Stary 2012-03-22, 08:59   #135
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
a smaruje jakimis mało fajnymi masciami ble ..komfortu to ja nie czuję ale.....jak bana nie będzie i sie wyleczę..szukam chętnej..Kama pewnie Tyna połowę kupić ..Szczepionka młodości Givenchy http://allegro.pl/givenchy-vax-in-se...207180899.html tak ładnie to brzmi.. Teoria ta wkrótce zrewolucjonizuje dziedzinę kosmetologii, która walczy z oznakami starzenia się skóry...tia.............. ...
Miszka, Ty wiesz, ze ja jestem serowa ( serumowa...?) Dzis własnie skonczyłam sampar
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...kno-czasu.html
i zaczełam dr brandta
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...kolagenem.html
Ogladałam givenchy o ktorym mowisz i nie wykluczam - w przyszłosci. spojrzałam tez na academie, o ktorym wspominałas wczoraj - regularna cena to 360, na allegro jest jedno po 219. niby znacznie taniej...ale ja z zasady nie kupuje nic kosmetykowego ponad 200 Juz przy 180 mam czerwona lampke i tu obietnice producenta tudziez chwyty marketingowe mnie nie rusza...Pomijajac wszystko - mam na połce jeszcze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ion-serum.html
jednego diora, yves rocher z serii cure solutions ( bardzo dobra) i clinique.4 sera to jak dla mnie wystarczajaca kolejka A i to peptydowe... Dzis rano medytowałam, co biore po sampar - zdecydowała...najmniejsza pojemnosc Wszystkie maja po 50 ml, to jedno ma 30 ml...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-03-22 o 09:00
Stary 2012-03-22, 09:54   #136
201608151053
Konto usunięte

Znacie to?!?

http://www.youtube.com/watch?v=f8oR8-dQFjE
Stary 2012-03-22, 09:58   #137
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Po kawie ....
Szaro i ponuro u mnie też
Michell , przypominam Ci , że jesteś na odwyku ....
Beti , ta półka , jest cudna ....
Ja mam b. mało miejsca na książki i to tylko w sypialni....
Mój projekt autorski zresztą .... Regalik jest wymurowany i ma drewniane półki ....
Większość moich książek jest u Kaś w pokoju , która ma dużo szafek z półkami ,a swoich książek jeszcze nie za dużo

Dzień dobry . Wie ktoś gdzie się słońce podziało ?
To ja sie pochwale - mam biblioteke jeszcze na etapie budowy wywalczyłam pokoj na ksiazki i jest, jak chciałam - 3 sciany zabudowane od gory do dołu połkami, na ktorych, czesto juz niestety w 3 rzedach stoja ksiazki...Ci, co mi to robili krecili głowami, ze w zyciu człowiek nie zapełni tyle połek ksiazkami A ja juz ktorys raz je sciesniam...
Słonce jest u nas
Beti, o co chodzi z tym miesnym jezem...? Nie mam głosu, wiec nie łapie dowcipu...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-03-22 o 10:02
Stary 2012-03-22, 10:50   #138
xnika
Rozeznanie

Nie wiem czy słyszałyście o promocji w Sephorze że można wymienić stary produkt a na nowy produkt do makijażu marki Sephora otrzymać 50% zniżki.

Ja sobie jak na razie kupiłam dwa pędzle i zapłaciłam za nie niecałe 38zł (moje stare mi Pani oddała z powrotem, a nuż mi się przydadzą)... jeszcze w planach mam jeden pędzel, kredkę i jakiś cień. Moja mama też się obkupiła :p

A muszę się wam czymś pochwalić, Pani tam pracująca (kierowniczka) zapytała mnie czy nie byłabym zainteresowana pracą w Guerlain (zna mnie bardzo dobrze i wie że jestem fanką tej marki, szczególnie w dziedzinie makijażu), ponieważ ona zna przedstawiciela a oni często poszukują i by chciała mnie polecić

Oczywiście się zgodziłam, a nuż zarobki będą lepsze niż w szkole, tzn wątpię że zarobiłabym mniej.
Stary 2012-03-22, 10:53   #139
201608040942
Konto usunięte

weszlam zobaczyc co tez babki w moim wieku pisza i natknelam sie na temat szkoly.

Ja mysle ze wina jest po obu stronach. jak bylam w podstawowce to oswszem dostawalismy po lapach, po tylku wskaznikiem jak mam wiedza w cztery litery spadla, ale to sie skonczylo gdzies kolo 6 klasy bo nauczyciel juz bic nie mogl, ale wychowywali nas i rodzicie i szkola, bo jak sie zle zachowywalismy to byla obnizona ocena ze sprawowania i mozna bylo nawet powtarzac klase i byly uwagi i stanie w kacie na posmiewisko calej, klasy, badz trzeba bylo isc do dyrektora, a ten co madrzejszych przegonil po boisku w maskach gazowych i sie wybrykow odechcialo. Dzieci/nastolatkowie nie mieli tylko przywolejow jak teraz, ale o obowiazki.
Rodzicie , owszem sa czesto winny. Ja bym temu malemu co to matke kopnal i oplul tak samo zalatwila i to podwojnie. Mam dziecko i tak robilam. od dziecka robilam to co on. Nie rozumial ze boli ciagniecie za wlosy, to pociagnelam tez, ale dwa razy tak mocno. Kapnal mnie, to oddalam, ale mocniej, wiecej juz mi tak nie zrobil. Chyba jestem w dzisiejszych czasach jedna z niewielu matek, ktore sobie niepozwalaja na taki brak szacunku od strony dziecka. Ludzie patrze na mnie na ulicy czasami jak na ufo, zwlaszcza w Pl,bo niepozwalam sobie zeby dziecko mi tak szalalo, ale za to zbieram pochwaly jakie moje dziecko grzeczne i nie musze sie wstydzic. te pare razy co sie zdarzy to nic, ustawiam je na bierzaco.
Niestety ale nie tylko rodzice sa winni, szkola tez, ale nie nauczyciele, bo ci maja zwiazane rece. Winny sa ci co siedza na stolkach w oswiacie i wymyslili, ze nauczyciel nie moze nic. Ok ze nie wolno bic - zgodze sie. nas tez nie wolno bylo, a jednak nie wsadzalismy koszy nauczycielom na glowe, musielismy okazywac szacunek. tylko ze wtedy nauczyciel mogl w inny sposob ukarac dziecko, wlasnie wystawiajac mu uwage, stawiajac w kacie, a bardziej krnabrnych wysylam do dyrektora a ten juz wiedzial co ma zrobic i nie bylo bicia. teraz nauczyciel nie moze nic. nie wystawiaja uwag, nie stawiaja jedynek ( u nas w liceum jak uwage sie nie stawialo bo dzienniczkow juz nie mielismy to dostawalisy jedynki jak cos bylo nie tak. kilka jedynek i bylo sie zagrozonym), nie wolnno im delikwenta przeczolgac w masce gazowej, albo nie wolno im puscic delikwenta na 400m biegu w masce gazowej itp.
Uczniowie jaka tylko przywileje, a czyja to winna? tych na gorze siedzacych na stolkach i ten biedny nauczyciel musi sie dostosowac. Dziecka nie trzeba bic, to nie jest dobra metoda wychowacza, ale mozna stosowac inne kary, jak stosowano je wczesniej, jesli uczen nie okazywal szacunku i bym chamski wobec nauczyciela.
ja pamietam pod koniec mojej podstawowaki( robilam jeszcze 8 klas) jak chyba w 6 albo 7 klasie jeden uczen zostal wydalony ze szkoly, zostal przeniesiony na drugi koniec miasta do innej podstawpowki. teraz podobno nie mozna wywalic ucznia z podstawowki. Ale te 20 lat temu mozna bylo? Chodz rzekomo tez podstawowka byla obowiazkowa i mozna bylo? teraz tez powinno tak byc. I co z tego ze taki delikwent bedzie mial dalej do szkoly? To bedzie mial. Nie musi miec szkoly pod blokiem, a zmiana srodowiska tylko wyjdzie mu na lepsze.
Moim zdaniem caly nowy systen nauczania jest do ... obie frakcje nawalaja i rodzice, ktorzy myla pojecia bezstresowego wychowywania i szkola, a dokladnie oswiata czyli ludzie nad nauczyczelami, ktorzy tak zmienili przepisy, ze nauczycielowi nic nie wolno i nawet nie wolno mu sie bronic jak uczen wklada mu kosz na glowe.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 11:03   #140
xnika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
weszlam zobaczyc co tez babki w moim wieku pisza i natknelam sie na temat szkoly.

Ja mysle ze wina jest po obu stronach. jak bylam w podstawowce to oswszem dostawalismy po lapach, po tylku wskaznikiem jak mam wiedza w cztery litery spadla, ale to sie skonczylo gdzies kolo 6 klasy bo nauczyciel juz bic nie mogl, ale wychowywali nas i rodzicie i szkola, bo jak sie zle zachowywalismy to byla obnizona ocena ze sprawowania i mozna bylo nawet powtarzac klase i byly uwagi i stanie w kacie na posmiewisko calej, klasy, badz trzeba bylo isc do dyrektora, a ten co madrzejszych przegonil po boisku w maskach gazowych i sie wybrykow odechcialo. Dzieci/nastolatkowie nie mieli tylko przywolejow jak teraz, ale o obowiazki.
Rodzicie , owszem sa czesto winny. Ja bym temu malemu co to matke kopnal i oplul tak samo zalatwila i to podwojnie. Mam dziecko i tak robilam. od dziecka robilam to co on. Nie rozumial ze boli ciagniecie za wlosy, to pociagnelam tez, ale dwa razy tak mocno. Kapnal mnie, to oddalam, ale mocniej, wiecej juz mi tak nie zrobil. Chyba jestem w dzisiejszych czasach jedna z niewielu matek, ktore sobie niepozwalaja na taki brak szacunku od strony dziecka. Ludzie patrze na mnie na ulicy czasami jak na ufo, zwlaszcza w Pl,bo niepozwalam sobie zeby dziecko mi tak szalalo, ale za to zbieram pochwaly jakie moje dziecko grzeczne i nie musze sie wstydzic. te pare razy co sie zdarzy to nic, ustawiam je na bierzaco.
Niestety ale nie tylko rodzice sa winni, szkola tez, ale nie nauczyciele, bo ci maja zwiazane rece. Winny sa ci co siedza na stolkach w oswiacie i wymyslili, ze nauczyciel nie moze nic. Ok ze nie wolno bic - zgodze sie. nas tez nie wolno bylo, a jednak nie wsadzalismy koszy nauczycielom na glowe, musielismy okazywac szacunek. tylko ze wtedy nauczyciel mogl w inny sposob ukarac dziecko, wlasnie wystawiajac mu uwage, stawiajac w kacie, a bardziej krnabrnych wysylam do dyrektora a ten juz wiedzial co ma zrobic i nie bylo bicia. teraz nauczyciel nie moze nic. nie wystawiaja uwag, nie stawiaja jedynek ( u nas w liceum jak uwage sie nie stawialo bo dzienniczkow juz nie mielismy to dostawalisy jedynki jak cos bylo nie tak. kilka jedynek i bylo sie zagrozonym), nie wolnno im delikwenta przeczolgac w masce gazowej, albo nie wolno im puscic delikwenta na 400m biegu w masce gazowej itp.
Uczniowie jaka tylko przywileje, a czyja to winna? tych na gorze siedzacych na stolkach i ten biedny nauczyciel musi sie dostosowac. Dziecka nie trzeba bic, to nie jest dobra metoda wychowacza, ale mozna stosowac inne kary, jak stosowano je wczesniej, jesli uczen nie okazywal szacunku i bym chamski wobec nauczyciela.
ja pamietam pod koniec mojej podstawowaki( robilam jeszcze 8 klas) jak chyba w 6 albo 7 klasie jeden uczen zostal wydalony ze szkoly, zostal przeniesiony na drugi koniec miasta do innej podstawpowki. teraz podobno nie mozna wywalic ucznia z podstawowki. Ale te 20 lat temu mozna bylo? Chodz rzekomo tez podstawowka byla obowiazkowa i mozna bylo? teraz tez powinno tak byc. I co z tego ze taki delikwent bedzie mial dalej do szkoly? To bedzie mial. Nie musi miec szkoly pod blokiem, a zmiana srodowiska tylko wyjdzie mu na lepsze.
Moim zdaniem caly nowy systen nauczania jest do ... obie frakcje nawalaja i rodzice, ktorzy myla pojecia bezstresowego wychowywania i szkola, a dokladnie oswiata czyli ludzie nad nauczyczelami, ktorzy tak zmienili przepisy, ze nauczycielowi nic nie wolno i nawet nie wolno mu sie bronic jak uczen wklada mu kosz na glowe.
Zgadza się, wszystkiemu winni są ludzie nad nami, min oświata, ludzie którzy siedzą na stołkach.
Ja na szczęście opanowałam system co powiedzieć aby poszło w pięty dziecku, ale nie na wszystkich działa (są i tacy oporni), ale nie raz się obawiam tego że mogę zostać wezwana do dyrektora za co tyle jedynek, za co uwagi powstawiałam itp.

Dlatego stwierdziłam że jak się uda z pracą w Guerlain, to i chyba bym zmieniła, mimo iż lubię pracę nauczyciela, czasami się zdenerwuję ale zawsze przejdzie.
Stary 2012-03-22, 14:24   #141
Kamlisa
Zakorzenienie

Monika, zgadzam sie w zupełnosci Dziwnie tak patrzec z perspektywy lat, jak bardzo swiat sie wokoł zmienił, ale nawet Xnika, najmłodsza z nas chyba - twierdzi, ze drzewiej tak nie bywało Nie mam dzieci, ale na pewno nie byłabym zwolenniczka bezstresowego wychowania, sa nagrody, sa tłumaczenia, sa kary...Uciekajac od wizji przemocy domowej ( ktora i tak jest, bo patologia ma w nosie prawa) - przeszlismy na druga strone, gdy chuchamy i dmuchamy na młode pokolenia...Pamietam, jak moj szwagier za kazdym razem strofował swoja corke, by bedac u nas - uwazała na schody, nie spadła...Ola, nie spadnij! - przy kazdym pobycie. tylko ze Ola miała juz 11 lat!!! A złamała noge nie na schodach, tylko wtedy, gdy z banda rowiesników włoczyła sie tam, gdzie nie powinna i zechciało jej sie skakac ze stromej gory...Moze to ja czegos nauczyło...? rece mi tez opadły, gdy jako 13, wychowywana głownie przez troskliwa babcie ( nauczycielke ) - nie umiała obraz ziemników, jablek...bo bała sie noza wziac do reki ...Do sklepu 200 metrow...? Jeszcze ja samochód przejedzie...Ale padłam, gdy dostawszy truskawki prosto z działki...posypała je cukrem razem z szypułkami...bo przedtem dziadek jej obrywał...
Mam duzo małych pacjentow i praktycznie nie mam problemu, przychodza chetnie. wszystko tłumacze, jestem szczera, nie oszukuje ich, ale i na głowe wejsc sobie nie pozwalam.
Xnika, a co własciwie miałabys robic w tej pracy...? Bo nie bardzo sobie wyobrazam - przedstawiciel handlowy...?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Miszka, kolejne serum do Twojej kolekcji "co bedzie, jak nie bedzie juz zakazu zakupow"
http://pl.loccitane.com/serum-immort...556,227013.htm
Stary 2012-03-22, 14:32   #142
xnika
Rozeznanie

Cytat:
Monika, zgadzam sie w zupełnosci Dziwnie tak patrzec z perspektywy lat, jak bardzo swiat sie wokoł zmienił, ale nawet Xnika, najmłodsza z nas chyba - twierdzi, ze drzewiej tak nie bywało Nie mam dzieci, ale na pewno nie byłabym zwolenniczka bezstresowego wychowania, sa nagrody, sa tłumaczenia, sa kary...Uciekajac od wizji przemocy domowej ( ktora i tak jest, bo patologia ma w nosie prawa) - przeszlismy na druga strone, gdy chuchamy i dmuchamy na młode pokolenia...Pamietam, jak moj szwagier za kazdym razem strofował swoja corke, by bedac u nas - uwazała na schody, nie spadła...Ola, nie spadnij! - przy kazdym pobycie. tylko ze Ola miała juz 11 lat!!! A złamała noge nie na schodach, tylko wtedy, gdy z banda rowiesników włoczyła sie tam, gdzie nie powinna i zechciało jej sie skakac ze stromej gory...Moze to ja czegos nauczyło...? rece mi tez opadły, gdy jako 13, wychowywana głownie przez troskliwa babcie ( nauczycielke ) - nie umiała obraz ziemników, jablek...bo bała sie noza wziac do reki ...Do sklepu 200 metrow...? Jeszcze ja samochód przejedzie...Ale padłam, gdy dostawszy truskawki prosto z działki...posypała je cukrem razem z szypułkami...bo przedtem dziadek jej obrywał...
Mam duzo małych pacjentow i praktycznie nie mam problemu, przychodza chetnie. wszystko tłumacze, jestem szczera, nie oszukuje ich, ale i na głowe wejsc sobie nie pozwalam.
Xnika, a co własciwie miałabys robic w tej pracy...? Bo nie bardzo sobie wyobrazam - przedstawiciel handlowy...?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Miszka, kolejne serum do Twojej kolekcji "co bedzie, jak nie bedzie juz zakazu zakupow"
http://pl.loccitane.com/serum-immort...556,227013.htm
Nie mam pojęcia co, ale raczej przedstawiciel nie, bo potrzebna jest znajomość minimum 2 języków i francuskiego musiałabym się nauczyć z czasem, jak zaproponują to się dowiem co i jak, za etat w szkole na rękę mam 1500zł a jak by nie było to kosmetyki też lubię, takie moje hobby więc gdyby to połączyć z praca byłoby miło.

A dziewczyny wyobrażacie to sobie, na bieżąco z nowościami, o próbki nie trzeba by się prosić
Stary 2012-03-22, 15:18   #143
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

A próbowałyście na plamy Pigmanorm?Miszka na Ciebie działał?na mnie działa ale plamy wracają

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:58   #144
Kamlisa
Zakorzenienie

Xnika, doswiadczenie podpowiada - "życie nie je bajka" Sprawdz dokładnie co miałabys robic i za ile miałabys pracowac...I niech Ci wizja probek guerlaina nie przesłoni minusow ewentualnej pracy Ale poszerzac horyzonty zawsze warto...
Stary 2012-03-22, 16:18   #145
Michell72
Zakorzenienie

Kama wspólnie cos kupimy kobieto..tylko rozwazymy za i przeciw..Dlatego mój mąz 3 kierunki nuczania,dyrektor szkoły kiedyś-zrezygnował z pracy w szkole..woli zdecydowanie swoje ,małe ale swoje interesy..uczenie szczególnie w gimnazjum to teraz męka panska..Dzieci sa butne,wrecz bezczelne a i tempe jakies..do nauki rwie sie garstka..no cóż..wina duza i panstwa i rodziców i media bym oskarzyla(bajki wulgane,bijatyka,gry komputerowe nastawione na zabijanie)to wszystko jak sumujemy nie wychodzi ciekawie w dobie 21 wieku..KAMA Balm Balm cos tam recenzowałas..jak oceniasz tą firmę?natura to na plus dla nich..

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

dla mnie Szat pigmanorm to najlepszy srodek na plamy w rozsądnej cenie..
Stary 2012-03-22, 17:01   #146
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Kama wspólnie cos kupimy kobieto..tylko rozwazymy za i przeciw....KAMA Balm Balm cos tam recenzowałas..jak oceniasz tą firmę?natura to na plus dla nich..
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------
dla mnie Szat pigmanorm to najlepszy srodek na plamy w rozsądnej cenie..
Recenzowałam to serum
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...hip-serum.html
Sympatyczne, ale lepiej borlind kupic - taniej, wiecej, nie jest gorsze , tez natura...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...alizujacy.html

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Tigi, to moja recenzja kanebo, moze pomoze Ci w wyborze...?
Stary 2012-03-22, 17:26   #147
xnika
Rozeznanie

Cytat:
Xnika, doswiadczenie podpowiada - "życie nie je bajka" Sprawdz dokładnie co miałabys robic i za ile miałabys pracowac...I niech Ci wizja probek guerlaina nie przesłoni minusow ewentualnej pracy Ale poszerzac horyzonty zawsze warto...
Nie no wiem wiem, ja się tylko z tego śmieję. W szkole mam umowę na stałe, ale zanim będę dyplomowanym to minie ok 10 lat zanim zacznę zarabiać trochę więcej, teraz ratuje mnie to że mam jeszcze drugie 0,5 etatu oraz korepetycje.

Tylko rozważę opcję zmiany gdy będzie odpowiednia pensja oraz jeśli praca będzie mi odpowiadała.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 18:59   #148
kostolo
Raczkowanie

Xnika matko a czemu Ty tak mało zarabiasz, ja też nauczyciel ale za 20h mam 3200zł. Ja na szczeście nie mam takich problemów bo pracuje z dzieciakami niepełnosprawnymi intelektualnie ale moje własne mnie doprowadza do szału, rozpuszczony jak dziadowski bicz, pyszczy że hej i wlaśnie ma szlaban bo nic go nie interesuje tylko komp i basen.
kostolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:31   #149
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Beti, o co chodzi z tym miesnym jezem...? Nie mam głosu, wiec nie łapie dowcipu...
Tam jest taki poziom absurdu/głupoty, że nie da się opowiedzieć. Fragment polsatowskiego programu o wakacjach. Jakaś laska, BEATKA, chciała się przypodobać rodzicom chlopaka i zrobiła im potrawę, którą u niej w domu je się od pokoleń - czyli mięsnego jeża. To parówka, owinięta szynką, z oczkami i noskiemnie wiem z czego. I potem uczestnicy, całkiem na serio, wyrażają swoją opinię na temat mięsnego jeża. Ja nie wiem, czy śmiać się, czy płakać z tego...
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
A próbowałyście na plamy Pigmanorm?Miszka na Ciebie działał?na mnie działa ale plamy wracają
Na mnie nie podziałał za bardzo, niestety...:cry :

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2012-03-22 o 19:32
Stary 2012-03-22, 19:47   #150
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:

Tigi, to moja recenzja kanebo, moze pomoze Ci w wyborze...?

POMOGŁO

Nie chcę być Faraonem

Mam puder rozświetlający , ten sypki , który kupiłam od Ciebie i na lato będzie super ....Używany z umiarem , mieni się fajnie na buzi , ale nie agresywnie ...

Mam też z brązero-rozświetlaczy :

Sisleya
EL Mercurego
MAPa x 3
Kryolana,
Benefita,
Guerlaina Meteoryty prasowane nr2
Guerlaina kulki nr3,
EL Creme Caramel,
Deborah
Clinique - szachownicę
MAca
H&M
i ze 4 Sephorowe ....
o ELFie nie wspomnę .... ( Matko , ja jestem nienormalna....)

W życiu nie zużyję , bo się przetrminują .....a wszystkie kocham

Muszę przestać kupować .Muszę ....Zwłaszcza , że ja jeszcze z taką samą częstotliwością jak kosmetyki kupuję ciuchy i buty ....
( Dziś kupiłam sobie różowe , lakierowane szpilki. Pewnie nigdy ich nie założę , ale nowiutkie za 28 zł ....)

Wracałam z US i wcale mi nie było po drodze .....Jakoś mi się tak skręciło kierownicą ....chyba jestem uzależniona ...może już czas na terapię ?

---------------------------------------------------------------------------------------

Xnika , dlaczego do dyplomowanego musisz czekać 10 lat ?!
Żeby robić dyplomowanie trzeba mieć wypracowane ileś tam lat , tak ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości