Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 14:52   #3091
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dziwne Ale pewnie nic zlego sie nie dzieje
w następny piątek widze sie z położną, więc może wtedy mi zrobi

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:53   #3092
Ando
Rozeznanie

Napisane przez Sala
W sumie i tak naszym dzieciakom zrobiłyśmy psikusa, urodziny w wakacje, straciły okazję przynoszenia cukierków do szkoły Jeszcze nam to wypomną, zobaczycie!

Moje oba urodzily sie w wakacje. I teraz trzecie tez w wakacje bedzie.. Ja im robie urodziny dla rodziny, a w przedszkolu swietuja imieniny na takich zasadach jak inni ur.
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:59   #3093
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie wiesz kiedy urodzisz Niektore dzieci i po 2 tygodnie dluzej chca siedziec
Mozesz urodzic 1 lipca w moje urodziny
Paula - nie strasz! Ja chyba urodziłam się ok. tygodnia przed terminem.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała 26 lipca w 30 urodziny TŻta
A termin mam 22 (usg) / 28 (OM) Jest szansa
Musisz ładnie poprosić dzidzię, albo w odpowiednim czasie zacząć pić herbatkę z liści malin, trochę się zmęczyć itd. Mój ma urodziny pod koniec czerwca, więc też jest szansa.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
moje Dziecię zrobione w Urodziny Tż, więc mu zaszczytów wystarczy
A moje w urodziny jego syna, co uświadomiłam sobie całkiem niedawno.
Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
W sumie z tym rodzeniem w czyjeś urodziny/ rocznice/ święta to wcale nie takie super rozwiązanie, zawsze jest kłopot z łączeniem imprez i ktoś się może czuć pokrzywdzony. W rodzinie mamy jedno dziecko urodzone w Wigilię, niby zawsze była tradycja, że rano/ do południa świętuje się urodziny, ale zawsze to jakieś takie niepełne jednak, w ferworze przygotowań świątecznych.

W sumie i tak naszym dzieciakom zrobiłyśmy psikusa, urodziny w wakacje, straciły okazję przynoszenia cukierków do szkoły Jeszcze nam to wypomną, zobaczycie!
Ja obchodziłam urodziny z babcią i nie było źle, bo zawsze część imprezy była dla wszystkich, a później podział na piętra wg wieku. Mama ma urodziny dzień przed Wigilią i jako dziecko była zwolniona z prac świątecznych, co chyba bardzo źle znosiła jej siostra. Teraz sama jest gospodynią, więc jak u niej jestem, to pomagam, ale to już nie to samo.
No i niestety masz rację z cukierkami - zawsze było mi żal, że mnie to nie dotyczy. W ramach rekompensaty któregoś roku przyniosłam cukierki w imieniny.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Przyszłam jeszcze na chwilę. Wy się będziecie znać : czy jeżeli posiew z pochwy wykazał mi obecność drożdżaków (leczenie najpierw clotrimazolum, ale wykazało mi alergię, teraz pimafucin) to czy mój TŻ nie powinien dostać jakichś leków też?
Moim zdaniem tak, bo później może Cię zarazić. To nie zawsze są te same leki.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:04   #3094
branzoletka
Branzoletka

Dzień dobry
Od rana coś robię i was podczytuje. Mała przerwa w zrywaniu tapety w przedpokoju, bo jednak kosztuje to wysiłku, tapeta przyklejona strasznie mocno nie chce puszczać

blueberry gratuluje córuni o słodkich stópkach

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja tam przypuszczam, że jak już będziemy rodzić to nas mało będzie ochodzić, że mamy ją wywaloną na wierzch i każdy do niej zagląda, będziemy patrzeć żeby jak najszybciej urodzić, przynajmniej mam taką nadzieję
Tak będzie

Cytat:
Jutro mam wizyte u gina, nie moge sie doczekac Najprawdopodobniej poznam plec

Mam podobnie. Mi sie zeby psuja, a TZ ma wszystkie zdrowe, do dentysty nie chodzi, ostatnio byl jako dziecko, do tego zeby ma super biale. Ja nie wiem jak on to robi, dba normalnie o zeby, jak ja, a ma w lepszym stanie
ad.1 To trzymam kciuki, bo jednak fajnie znać płeć dzidzi
ad.2 Próchnica zębów to zagadka ale czytałam kiedyś, że można zarazić małe dziecko próchnicą śliną gdy oblizuje się smoczka czy łyżeczkę Ja mam od małego próchnicę, dentystów odwiedzać muszę choć kosztuje mnie, to strachu i niestety kasy

ciastek mnie czasem zaczyna łapać rwa kulszowa i czuje ból w pośladku jak po bolesnym zastrzyku, że aż kuleje Nie wyobrażam sobie mieć tak cały czas do końca ciąży jak ty z nerką Bardzo jesteś dzielna i oby dzidzia nie dała ci popalić i zrekompensuje te cierpienia po porodzie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

A u mnie zaczynają się problemy w pracy...
Przykro mi Niestety kobieta w ciąży i z małym dzieckiem, to problem dla pracodawcy, bo każdy chce mieć pełnosprawnego pracownika i zdarza się czasem, że firma stosuje mobbing wobec kobiety żeby się poddała i szybciej odeszła na macierzyński. Wtedy firma może zatrudnić kogoś na zastępstwo a wracającą mamę z macierzyńskiego zwalnia się czym prędzej i mają problem z głowy- taka nasza polska rzeczywistość

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny co myslicie o tym wózku??

http://allegro.pl/coletto-gondola-sp...195015058.html
Mi się nie podoba stelaż ale ja w ogóle wolę klasyczne wózki

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki!
branzoletka wszystkiego najlepszego! A prezent dostałaś chyba najsłodszy jaki był możliwy tego dnia

Wczoraj mama zabrała mnie w prezencie na manicure i pedicure, obiadek a potem jeszcze kupiłyśmy mi kurteczkę i parę innych rzeczy.
Mykam się ogarnąć bo niedługo obiadek i mykamy na miasto.
Buziaki!
ad.1 Dziękuje, to prawda i chyba był, to "tylko"prezent, bo na razie cisza
ad.2 Eee taka mama to skarb, wie czego ci potrzeba a nie wszyscy się na bobasie skupiają a mama jakaś zapomniana

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 25. tydzień

Z tej okazji stawiam pączki z musem jabłkowym i caffe latte
Pączek z musem jabłkowym No dobra mogę spróbować Zdrówko za 25tydz.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:08   #3095
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej kochane
strasznie się za Wami stęskniłam przez te 2 dni, uzależniacie jak nie wiem
mąż maluje nam ściany w salonie i mam niezły bałagan, ale to już ostatni pokój do pomalowania i nareszcie będzie domowo w domku cieszę się strasznie i czekam na sobotę bo będziemy kleić tapetę na jedną ścianę
wracam do aktywności na wątku, juhuuu

aaaa miałam Wam napisać że jednak Mura nam się trochę odwidziała, strasznie ciężka jest a teraz nr jeden jest Mutsy Transporter, o wiele lżejszy a na pompowanych kołach nam nie zależy w sumie bo wszędzie mamy utwardzone chodniki, jedyny jego minus dla nas to brak przekładanej spacerówki..ale podobno właśnie wchodzi na rynek Mutsy Evo,który będzie miał przekładaną spacerówę i chcemy go jeszcze obczaić.

Gratuluję udanych wizyt wszystkim mamusiom
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:11   #3096
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
aha dzięki, to juz brzmi lepiej niz ciagle wkladanie do piekarnika. A potem robic chleb według przepisu: a zakwas to inaczej ten "zaczyn"?
W sumie tak Na ogół w przepisach spotykałam się z tym, że ludzie tego terminu używają zamiennie.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:11   #3097
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

wyobraźcie sobie, ze ja miałam badanie krwi w 9tc i od tego czasu nic... a jestem w 23.
mi gin zleca co drugą wizytę, więc co 8tyg. mniej więcej. Zrób sobie na własną rękę, prywatnie teraz to i glukozę powinnaś
mi już zlecił odczyn wassermana i przeciwciała na żółtaczkę.
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:14   #3098
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Mi się nie podoba stelaż ale ja w ogóle wolę klasyczne wózki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
W sumie tak Na ogół w przepisach spotykałam się z tym, że ludzie tego terminu używają zamiennie.
aha
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:15   #3099
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi Niestety kobieta w ciąży i z małym dzieckiem, to problem dla pracodawcy, bo każdy chce mieć pełnosprawnego pracownika i zdarza się czasem, że firma stosuje mobbing wobec kobiety żeby się poddała i szybciej odeszła na macierzyński. Wtedy firma może zatrudnić kogoś na zastępstwo a wracającą mamę z macierzyńskiego zwalnia się czym prędzej i mają problem z głowy- taka nasza polska rzeczywistość

Akurat Nitka siedzi w UK, ale widać, że jest to problem międzynarodowy. Niby z jednej strony, apelują o dzieci, o przyrost naturalny, a z drugiej kobieta w ciąży i po ciąży to niestety często duży problem...

Stary 2012-03-22, 15:16   #3100
depoison
Zadomowienie

coś mnie dziś żołądek boli Niefajnie, bo za godzinę przecież mamy kontrolę u weta, muszę się jakoś zebrać

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
już jestem po glukozie , 75 g chyba w 200 ml wody rozpuszczone było,udało się wypić bez cytryny, nie taki diabeł straszny...najpierw pobrali mi krew z palca, zaraz potem z żyły, wypiłam glukozę, odczekałam 2 h i znowu pobierali mi z żyły, u Was było tak samo przy dawce 75g?
wyniki jutro rano...
u mnie (też dawka 75g) było przed z palca i żyły, po godzinie - z palca i po kolejnej - znów z palca. Wyniki od razu, po trzech minutach dosłownie.
Przed badaniem - 77 mg/dl, po 1h - 140 mg/dl, po 2h - 96 mg/dl

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
mój mąż jest fanatykiem samochodów... mieliśmy mazdę 323f z braku pieniedzy i sprawa wygląda tak że mazdy to bardzo dobre mocne auta,.. silniki nie do "zarżnięcia" ale blacha................... ...........do d***, i z nowymi mazdami jest podobno tak samo (tak mówi mąż).

jak słyszy zaś hasło Opel to mówi: opel jak ford jest g**** wort (chodzi o trwałość części i eksploatację)

jeśli chodzi o blachę to najlepsze mają: volvo, renault, audi (i nie pamiętam co jeszcze)

a zawsze mówił że właśnie toyoty są dobre... a jak ktoś ma więcej kasy to volvo, więc jak my uzbieramy kasy za kilka lat (czyt. spłacimy hipoteke) to kupimy jakieś większe volvo
hmm, a moje doświadczenie (mam w oplach, renault i mazdach) mówi mi coś przeciwnego (przynajmniej w kwestii tych, co to ponoć "g... worte"
Opel - trwały jak marzenie, można jeździć dosłownie 20 lat, bez oszczędzania i rozczulania się, a jego nic nie zmoże. Mieliśmy dwa, oba sprzedane już jako pełnoletnie staruszki (sprzedane, podkreślam, nie oddane na złom, bo wciąż były w dobrym stanie, choć np. taką corsę - trzydrzwiową, niepozorną i z 94 r - zajechaliśmy naprawdę porządnie, pół Europy zjeździła, często przy maksymalnym obciążeniu, a ZAWSZE była niezawodna).
Z jedną wadą się zgodzę - ople potrafią mieć kiepskie blachy, nasze oba też miały. Z tym, że zaczęły korodować w wieku jakichś 10-12 lat - nie ma cudów, coś (cokolwiek) w tyluletnim aucie już na ogół szwankuje.

Renault - na blachy nawet nie patrzyliśmy, skoro wszystko w tym samochodzie padało. To nawet nie była katastrofa - to był zwyczajny cyrk
(dokładnie - Laguna, kombi z 2008 r)

Teraz używamy Mazdę 6 z 2011 i na razie nie ma się czego uczepić: niezawodny, wygodny, same plusy. Ale wiadomo - naprawdę ocenić to będzie go można za kilka lat (w tej chwili z blachami nie dzieje się nic)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:16   #3101
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Super Trzymam kciuki z bezszkodową wizytę u gin i za same dobre wieści od obu lekarzy
Dziekuję kochana
Cytat:
Dzień dobry
Od rana coś robię i was podczytuje. Mała przerwa w zrywaniu tapety w przedpokoju, bo jednak kosztuje to wysiłku, tapeta przyklejona strasznie mocno nie chce puszczać

ad.2 Próchnica zębów to zagadka ale czytałam kiedyś, że można zarazić małe dziecko próchnicą śliną gdy oblizuje się smoczka czy łyżeczkę Ja mam od małego próchnicę, dentystów odwiedzać muszę choć kosztuje mnie, to strachu i niestety kasy
Ad1. nie przemęczaj się przy tym zrywaniu, może zostaw taka robotę tż
Ad2. to prawda Próchnica jest chorobą zakaźną, już kiedyś o tym pisałam, dlatego tak ważne jest żeby mieć wyleczone zeby przed porodem, ale nawet wtedy nie wolno oblizywać sztućców czy smoczków dziecka
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:21   #3102
branzoletka
Branzoletka

Ale czadowy maluch http://demotywatory.pl/page/9

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:32   #3103
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
mi gin zleca co drugą wizytę, więc co 8tyg. mniej więcej. Zrób sobie na własną rękę, prywatnie teraz to i glukozę powinnaś
w UK nie mam mozliwosci prywatnie, w okolicy nie mam polskich klinik najbliższa ponad 2 godz drogi...

Stary 2012-03-22, 15:33   #3104
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Poznajcie Martynkę!
gratuluje corci

KarolinaPW dzieki za link do tych wozkw, zaraz poczytam sobie. Mam straszny metlik w glowie, nie wiem co zrobic. Boje sie ze jak kupie teraz ten wozek, bo pozniej znajde lepszy i bede zalowac, albo nie kupie i pozniej bede miala problem z innym. Masakra

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-03-22 o 15:57
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:34   #3105
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
w UK nie mam mozliwosci prywatnie, w okolicy nie mam polskich klinik najbliższa ponad 2 godz drogi...
Jak nie masz możliwości prywatnie? Nie można iść sobie na badanie krwi tak ot, bo się chce, bo ma się kaprys albo cokolwiek?

Stary 2012-03-22, 15:37   #3106
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
zawstydził wszystkich podpierających ściany na imprezach

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:38   #3107
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie masz możliwości prywatnie? Nie można iść sobie na badanie krwi tak ot, bo się chce, bo ma się kaprys albo cokolwiek?
Nie. Trzeba isc do przychodni i wypraszac u lekarza, ktory jak nie widzi potrzeby to Ci nie zrobi i juz. Jak mówiłam, w nastepny piatek mam wizyte z położna w przychodni i wtedy ją uprosze a może sama zrobi

Stary 2012-03-22, 15:40   #3108
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
gratuluje corci
Dziękuję
Branzoletka, dziękuję
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:41   #3109
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Akurat Nitka siedzi w UK, ale widać, że jest to problem międzynarodowy. Niby z jednej strony, apelują o dzieci, o przyrost naturalny, a z drugiej kobieta w ciąży i po ciąży to niestety często duży problem...
Oj tak. W glupich czasach zyjemy. W zasadzie czlowiek by sie musial rozdwoic. I do tego babcie tez w pracy wiec nawet nie ma kto sie zajac dzieckiem. Ja sie tak dlugo szarpalam - nianie, zlobki. W koncu rzucilam wszystko w cholere. Znalazlam sobie taka prace ze moge w domu pracowac. Z reszta jak dzieci poszly do przedszkola to juz latwiej, ale wczesniej byla masakra. A do tego wszyscy znajomi robia "kariere" i patrza na mnie jak na jakas niedorozwinieta... Coz, ja sie smieje ze zajelam sie produkcja przyszlych podatnikow zeby na starosc z glodu nie umrzec :P (o ile jeszcze wtedy emerytury beda....)

Z drugiej strony to jest wkurzajace - dlaczego niby z pieniedzy moich dzieci maja zyc ci co dzieci nie chca miec bo tak im wygodniej i wola w spokoju kase trzepac. A my sie z mezem dwoimy i troimy zeby jakos do pierwszego dokulac... I gdzie tu polityka prorodzinna. W Anglii i tak jest o niebo lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:42   #3110
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Trzeba isc do przychodni i wypraszac u lekarza, ktory jak nie widzi potrzeby to Ci nie zrobi i juz. Jak mówiłam, w nastepny piatek mam wizyte z położna w przychodni i wtedy ją uprosze a może sama zrobi

OMG Masakra
U nas też trzeba iść do lekarza i wyprosić darmowe skierowanie, ale jak lekarz robi łaskę to można iść do laboratorium i zrobić szereg badań. Zresztą wiele z nich jest dosłownie za parę złotych. Szkoda, że tak macie.
Trzymam kciuki, żeby położna coś Ci zrobiła

Stary 2012-03-22, 15:43   #3111
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Ej dziwnie - u nas wszedzie mozna prywatnie zrobic jak sie ma ochote (no poza moim szpitalem, ale tych punktow jest mnostwo w miescie)
Stary 2012-03-22, 15:45   #3112
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Lwy mają ciężkie charaktery???znam chyba 2osoby spod tego znaku i są przesympatyczneja natomiast jestem Rak....nieraz pewnie też ciężka
ja jestem lew (3 sierpnia) i jestem przesympatyczna
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:45   #3113
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Ej dziwnie - u nas wszedzie mozna prywatnie zrobic jak sie ma ochote (no poza moim szpitalem, ale tych punktow jest mnostwo w miescie)
Wiem Tylko teraz mieszkam w UK, niestety ich opieka zdrowotna troszke inaczej działa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:47   #3114
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
gratuluje corci

Karolina_PW dzieki za link do tych wozkw, zaraz poczytam sobie. Mam straszny metlik w glowie, nie wiem co zrobic. Boje sie ze jak kupie teraz ten wozek, bo pozniej znajde lepszy i bede zalowac, albo nie kupie i pozniej bede miala problem z innym. Masakra
Hej spokojnie jeszcze masz troche czasu

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Wiem Tylko teraz mieszkam w UK, niestety ich opieka zdrowotna troszke inaczej działa.
Fakt-pozniej dopiero doczytalam ze Ty nie stad. ja bylam w pierwszej ciazy w irlandii - tam to byl syf znajomi z kazdym bolacym zebem jechali do polski
Stary 2012-03-22, 15:50   #3115
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
A u mnie zaczynają się problemy w pracy... Pracuję na wieeelkim magazynie pełnym różnych wózków widłowych i innych pojazdów. Większość ludzi, którzy nimi operują to kretyni bez wyobraźni, nie przestrzegający przepisów bezpieczeństwa, itp. No i problem jest w tym, że menagerowie z biura, dla którego pracuję w czasie ciąży ciągle wysyłają mnie gdzieś na magazyn, żebym sprawdzała i liczyła różne rzeczy! Po pierwsze, ten magazyn jest naprawdę ogromny i już nie jestem w stanie biegać po nim cały dzień w blaszanych butach, po drugie, od momentu kiedy zasłabłam na zakupach, nie czuję się tam bezpiecznie. Powiedziałam to mojej przełożonej w zeszłym tygodniu i na jeden dzień dała mi inną pracę w biurze, a wczoraj przyszłam i znów przydzieliła mnie do sprawdzania różnych rzeczy na magazynie. Okazałam niezadowolenie z tego powodu i jak tylko wyszłam, żeby coś sprawdzić to powiedziała że zaczynam sprawiać trudności i odmawiam pracy i że chyba będzie musiała to gdzieś zaraportować!!! Dobrze, że kolega powiedział mi o tym, bo przynajmniej wiem czego się spodziewać i mogę na spokojnie przygotować coś na swoją obronę, ale... Tak nie powinno być!!!
Aż mi się niedobrze robi, jak pomyślę że dziś znów muszę tam iść i walczyć z znieczulicą przełożonych. Najgorsze jest to, że skoro jestem dla nich "problemem" to będą chcieli mnie wysłać na macierzyńskie od razu jak tylko będzie mi przysługiwało (29t), a ja chciałabym pracować jak najdłużej, żeby potem mieć więcej czasu do spędzenia z dzieckiem... Masakra
kurcze, przeciez kobieta w ciazy ma jakies prawa??
Dobrze, ze kolega Ciebie poinformowal, moze dasz rade sama cos zalatwic.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 25. tydzień

Z tej okazji stawiam pączki z musem jabłkowym i caffe latte
super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Na dodatek szw moje ukochana tesciowa i powiedziala ze wraca z wloch na czerwiec i lipiec. To mnie dodatkowo jeszcze dobilo. Tym bardziej ze tak jak wspominalam tz jedzie w delegacje a ja mialam sie na ten czas przeprowadzic do rodzicow. I teraz nie wiem co zrobic. Bo jak pojade do starsych to tesciowa bedzie urazona ae jaak ja tak moge ze ona pezyjechala a ja sie wyprowadzam. I obrazi sie,bedzie znowu jakies glupoty gadac itp. I juz sama nie wiem co zrobic.
skoro juz mialas zaplanowane ze sie przenosisz do rodzicow, to nie zmieniaj planow... potrzebujesz miejsca gdzie bedziesz sie dobrze czula, a skoro z tesciowa roznie bywa to po co masz sie meczyc i niepotrzebnie stresowac... A gadac pewnie i tak bedzie niezaleznie co zrobisz....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:55   #3116
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt-pozniej dopiero doczytalam ze Ty nie stad. ja bylam w pierwszej ciazy w irlandii - tam to byl syf znajomi z kazdym bolacym zebem jechali do polski
na opieke dentystyczną akurat nie narzekam, tydzień temu miałam rwany tu ząb, dentysta przyjmie Cie tego samego dnia z bolącym zębem, nawet w weekendy, za darmo, także nie jest źle Tylko ciąże tu mają lekko w du***
a tak w ogóle to Cześć, bo sie jeszcze nie przywitałyśmy

Stary 2012-03-22, 15:59   #3117
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wam na pocieche moje wyniki napisze sprzed paru dni:

hemoglobina 6,1 (wczesniej mialam 5,0 po krwotoku)
erytrocyty 3,35
hematokryt 0,29
limfoc 13,0
plytki 300

a to sa wyniki po 2 tyg faszerowania sie zelazem pod kazda postacia
Ando jaka jest przyczyna?
To może mieć jakiś związek z krwiakiem?

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Ja te dwa miałam na samym początku, razem z HIV itp.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 16:02   #3118
Ando
Rozeznanie

Cytat:
na opieke dentystyczną akurat nie narzekam, tydzień temu miałam rwany tu ząb, dentysta przyjmie Cie tego samego dnia z bolącym zębem, nawet w weekendy, za darmo, także nie jest źle Tylko ciąże tu mają lekko w du***
a tak w ogóle to Cześć, bo sie jeszcze nie przywitałyśmy
Witam
W Irl ciaza byla prowadzona za darmo dla wszystkich, ale straszny sped. Na kazdej wizycie czekalo sie po 4 godz w kolejce. No i mase tych dodatkow na dziecko potem. My na porod wrocilismy juz do RP. Natomiast jak mi raz krew pobierali to mialam powazne watpliwosci czy sie czyms nie zaraze :P tak tam mieli brudno...
Stary 2012-03-22, 16:03   #3119
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja nie planuję. Dwóch ginów sprawdzało budowę i przepływy, więc zakładam, że jest dobrze, ale w rodzinie tylko jedna babcia miała problemy przez wiele lat. U pozostałych osób to wynikało z wieku, innych chorób lub trybu życia, a tego nie uważam za czynniki obciążające.
Da mnie szokujące jest spojrzenie na kalendarz i to, że za trzy miesiące mogę urodzić! Niby zostało 15 tygodni, ale wg USG mniej, a gin mówił, że ciąża jest donoszona nawet 3 tygodnie przed terminem.
W różnych sklepach oglądałam śpioszki i skoro wszędzie są podobne ceny, to już nie ma czasu na szukanie tańszych, tylko trzeba je kupować. Poza tym oczywiście wybiorę się do lumpka, ale to jak już na pewno minie mi ból brzucha. No i na szczęście jest allegro.
Ja zrobię, bo na genetycznym w 11 tc. i połówkowym w sumie nie wiem na ile było to sprawdzone.. Przepływy na pewno były.
Obciążeń rodzinnych na szczęście brak.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:09   #3120
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ando jaka jest przyczyna?
To może mieć jakiś związek z krwiakiem?

.
I to dosc duzy
Kilka razy powaznie krwawilam, a ostatni to byl taki krwotok ze sie obudzilam w kaluzy krwi i potem tak mi sie lalo ze lekarz sie zastanawial czy od razu brac mnie na zabieg czy jescze czekac az...dziecko umrze. nie umarlo. a krew Chwala Bogu przestala leciec tak nagle jak zaczela. no i potem lezalam 1,5 tyg w szpitalu.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

zmykam
ekipa wrocila
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości