Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2000 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 17:00   #59971
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a moze ja mam zly grzebien? Mam prawie taki sam jak ten: http://img0.burak.pl/img/d/b/8/8/grz...zy-kolor-2.jpg (ale ktos nazwal strone, burak.pl )
dobry grzebień+delikatnie czesać
Cytat:
mnie na glowie przyklapus pospolitus, wloski wyprostowane, ale blyszczace

Cytat:
Mama mi powiedziala, ze widzi, ze jakby sie troche przerzedzily i jest ich mniej, ale nie wiem czy to zludzenie-kwestia tego marniutkiego falowania czy rzeczywiscie jest ich mniej
tak jest chyba, że włoski tracą na objętości z różnych przyczyn,. nie znaczy, że jest ich mniej tylko może być ich mniej wizualnie
ja to zaobserwowałam np.:
-jak częściej myję odżywką
-jak są mniej spuszone
-jak pozbierają się w pasma gdy są wilgotne
-jak są nieco obciążone dobrociami itd itp:
-jak nałożę żel u nasady włosów

włosy przesuszone, spuszone zawsze objętościowo wydadzą się bardziej gęste

może trzeba patrzeć w lusterku jak tam się ten tył układa i ewentualnie przełożyć włoski lub podpiąć żeby to zasłonić przed schnięciem/suszeniem, no i też próbować znaleźć równowagę, dogadzać, ale z umiarem (nawilżanie, proteiny itd)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:05
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:05   #59972
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Khadi Orzechowy Brąz, przyszła dzisiaj poproszę kuzynkę niech pomoże, a jak nie, to sama spróbuję
można prosić o fotę po zafarbowaniu? bo ja stosuję jasny brąz ale nad orzechem się zastanawiałam i chciałabym go zobaczyć na włosach

Cytat:
Pozwole sobie wtracic sie w kwestii HSV Mnie na mikro uczyli, ze HSV-1 po zakazeniu pierwotnym lokalizuje sie w zwojach nn. czaszkowych i pozostaje latentny przez cale zycie gospodarza, prawdopodobnie zintegrowany z jego DNA, wywolujac okresowo u niektorych osob nawroty. Acyklowir dziala tylko w tych komorkach, w ktorych istnieje aktywne zakazenie wirusowe i przez to moze zapobiegac nawrotom opryszczki. Ergo, nie eliminuje calkowicie HSV z ustroju. A zeby w ogole stwierdzic, ze u kogos faktycznie wirus zostal wyeliminowany to trzeba zrobic badania molekularne, bo wszystkie osoby po zakazeniu HSV pozostaja dodatnie serologicznie do konca zycia
o i widzę że mnie ktoś zrozumiał + do tego że u części osób może być eliminowany samoistnie. nie powiem czy tak jest bo na własne oczy nie widziałam ale takoż nam wykładali...

Edytowane przez 201604301943
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:07
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:14   #59973
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Kochana, powiem tyle - masz identyczne objawy jak ja miałam, więc nie daj się zbyć szczególnie urologowi. Osobiście mam zwężenie moczowodów, a układ wydalniczy lubi dawać sygnały trochę niezwiązane (mnie np. ciągle bolało gardło, a Ty piszesz coś o kaszlu).

I pewnie też stres potęguje wypadanie

Rozwiązałam, przynajmniej mam taką nadzieję
Mnie tez boli czesto gardlo. Dzieki ze mi o tym napisalas W jakim badaniu u Ciebie to wyszlo?
Ciesze sie!

Cytat:
dobry grzebień+delikatnie czesać
Oki

Cytat:
tak jest chyba, że włoski tracą na objętości z różnych przyczyn,. nie znaczy, że jest ich mniej tylko może być ich mniej wizualnie
ja to zaobserwowałam np.:
-jak częściej myję odżywką
-jak są mniej spuszone
-jak pozbierają się w pasma gdy są wilgotne
-jak są nieco obciążone dobrociami itd itp:
-jak nałożę żel u nasady włosów

włosy przesuszone, spuszone zawsze objętościowo wydadzą się bardziej gęste
Wlasnie, mi sie po 2 dniach od mycia tak zbily troche w pasma na czubku i stad te przeswity, po umyciu i wyschnieciu tego nie ma. Aczkolwiek szkoda, ze nie zwrocilam uwagi, czy wczesniej tez tak sie dzialo.

W ogole musze napisac, ze jestescie naprawde kochane, bo na innych watkach/forach pewnie zaraz by mnie przegonili gdzie indziej albo olali to moje marudzenie o wypadaniu (tu uklony dla Szsz ;*), ktore stanowi dla mnie naprawde duze zmartwienie... A Wy swoimi radami i dzieleniem sie doswiadczeniami mi pomagacie ;*

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:21   #59974
iwonsia01
Zadomowienie

Witam. Dziś postanowiłam się sprzeciwić żelom, których nie znoszę na rzecz stylizacji przy użyciu kremu do loków Pantene. Ach jaka to przyjemność mieć ten poślizg i miłe w dotyku włosy już od samego nakładania. Wysuszyłam je dziś dodatkowo bo zaraz wychodzę. Moje włosy jednak dalej przejawiają miłość do tego produktu. Mimo, że jest z silikonami mam wrażenie dużo lżejszych włosów niż przy użyciu żelu i jak by było ich więcej. Żel mi przylizuje jak nie wysuszę dyfuzorem. Szkoda tylko, że zawiera w składzie alkohol:/ Nie znalazłam zatem jeszcze złotego środka. Będę go używać zamiennie z żelami, bo jak na taką małą pojemność tj. 145ml prawie 20 zł to dla mnie dużo;/ Więc i tak nie mogę używać cały czas. Dziś też od koleżanki słyszałam o kremie bez alkoholu do włosów Marca Anthoniego. Jeśli ktoś miał z nim przeżycia niech mi tu je przedłoży, bo cena bez promocji w Rossmanie 39 zł także tani nie jest...Oto fotki dziś po Pantene bez grama żelu.

1-fot w domu z lampą
2-fot z przodu
3-fot bez lampy out side my window;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC16287.jpg (63,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16290.jpg (29,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16303.jpg (54,6 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:22
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:25   #59975
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja nie mam do moich siły
Umyłam dziś je pięknie szamponem, później tylko Isana i żel. I co? I przyklap Nie mam siły na nie Fakt, są jeszcze delikatnie wilgotne, ale już przy mokrych miałam objętość. No nic. Mam nadzieję, że się do wieczora jeszcze zmienią

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:28   #59976
lady catherine
Zadomowienie

hej

zostałam zaproszona do wątku przez DMkAnia
podobno mam opisać swoją pielęgnacje

więc tak, włosy obecnie myję szaponem Joanna, Naturia, Szampon z pomarańczą i brzoskwinią do włosów normalnych
wcieram w skórę głowy Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów
odżywka (jeśli mi się przypomni :/) Timotei, Złociste Refleksy, Odżywka do włosów blond i rozjaśnianych (nowa wersja)
i raz do czasu L`Biotica, Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów blond

myję włosy codziennie ze względu na przetłuszczanie
zamiast ręcznika używam pieluszki a włosy na noc zawijam w koczek na czubku głowy

podobno mam szanse na fale, więc chętnie posłucham co by tu robić, żeby osiągnąć ten efekt

Cel I: 80kg
lady catherine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:29   #59977
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam. Dziś postanowiłam się sprzeciwić żelom, których nie znoszę na rzecz stylizacji przy użyciu kremu do loków Pantene. Ach jaka to przyjemność mieć ten poślizg i miłe w dotyku włosy już od samego nakładania. Wysuszyłam je dziś dodatkowo bo zaraz wychodzę. Moje włosy jednak dalej przejawiają miłość do tego produktu. Mimo, że jest z silikonami mam wrażenie dużo lżejszych włosów niż przy użyciu żelu i jak by było ich więcej. Żel mi przylizuje jak nie wysuszę dyfuzorem. Szkoda tylko, że zawiera w składzie alkohol:/ Nie znalazłam zatem jeszcze złotego środka. Będę go używać zamiennie z żelami, bo jak na taką małą pojemność tj. 145ml prawie 20 zł to dla mnie dużo;/ Więc i tak nie mogę używać cały czas. Dziś też od koleżanki słyszałam o kremie bez alkoholu do włosów Marca Anthoniego. Jeśli ktoś miał z nim przeżycia niech mi tu je przedłoży, bo cena bez promocji w Rossmanie 39 zł także tani nie jest...Oto fotki dziś po Pantene bez grama żelu.

1-fot w domu z lampą
2-fot z przodu
Pięknie wyglądają! Szkoda, ze tego Pantene wycofali, bo może bym go wypróbowała

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba basienka używała tego kremu
No właśnie, coś dawno jej tu nie było

Stary 2012-03-22, 17:36   #59978
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądają! Szkoda, ze tego Pantene wycofali, bo może bym go wypróbowała

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba basienka używała tego kremu
No właśnie, coś dawno jej tu nie było
Ewcia wycofali wersje wcześniejszą. Teraz jest niby jakaś nowa w innej butelce i o zmienionym składzie. Mam ją ale już nie robi moim włosom takiego szału jak wcześniejsza. No ale lubię to uczucie miękkości po niej i dziś jakoś użyłam jej na mokre a nie jak teraz robiłam tylko na 2 dzień do reanimacji. Nie będę jej używać za każdym razem, bo jednak mam alkohol i może po dłuższym stosowaniu przesuszyć ale póki co innego zamiennika godnego uwagi nie znalazłam
Stary 2012-03-22, 17:39   #59979
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tez boli czesto gardlo. Dzieki ze mi o tym napisalas W jakim badaniu u Ciebie to wyszlo?
Ciesze sie!
Cystografia(najbardziej traumatyczne pod względem psychicznym doświadczenie, jakie w życiu przeszłam mając 11 lat-nie polecam), ale potwierdzone scyntygrafią - to akurat miłe i spokojne badanie
Ogólnie wolałabym, żebyś miała co innego, lekkiego i do wyleczenia, a najlepiej nic - z tym to pilnowanie się całe życie przez zaziębieniem pęcherza(sama mam zapalenia kilka razy w tygodniu)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:47   #59980
edyta07
Zadomowienie

Martek-zauważalna zmiana! Chyba mamy podobne włosy: moje też kręcą się od wysokości ucha, a "czubek" prosty. Włosków widzę też nie masz za gęstych i grubych tak jak ja. A co do cięcia-moje również są wycieniowane (długość podoba do Twojej) marzą mi się długie, ale nie mogę patrzeć na cienkie ogonki i będę je systematycznie podcinać, żeby chociaż trochę warstwy sie wyrównały. Żeby nie było tak samo wszystko to kolor mam inny
Zostaniemy "bliźniaczkami włosowymi"?

Iwonisia śliczne masz włoski
Co do żelów to tez często odnoszę wrażenie, ze mam po nich takie ulizane, przyklapnięte włosy. Zastanawiam sie nad przejściem na piankę, ale obawiam się, ze skręt będzie znacznie mniej utrwalony i wyjdę na dwór, wiatr i będzie homo-nie wiadomo na głowie...

udo:
60-58-54 cm

mój blog

Edytowane przez edyta07
Czas edycji: 2012-03-22 o 18:02
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:49   #59981
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ewcia wycofali wersje wcześniejszą. Teraz jest niby jakaś nowa w innej butelce i o zmienionym składzie. Mam ją ale już nie robi moim włosom takiego szału jak wcześniejsza. No ale lubię to uczucie miękkości po niej i dziś jakoś użyłam jej na mokre a nie jak teraz robiłam tylko na 2 dzień do reanimacji. Nie będę jej używać za każdym razem, bo jednak mam alkohol i może po dłuższym stosowaniu przesuszyć ale póki co innego zamiennika godnego uwagi nie znalazłam
Wiem, wiem, że wycofali tamtą wersje i dali ,,ulepszoną"
Zazwyczaj jak coś ulepszają, to im to za bardzo nie wychodzi

Stary 2012-03-22, 17:49   #59982
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
pokazuj sie
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość

Poka!
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Pokazuuuuuj
Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość

Nieee
Pokazuj sie
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Seduction, heja! Pokaż
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Pewnie, że pamięta pokazuj się szybko
Już pokazuję, już Miałam pokazać wcześniej ale TŻ porwał mnie na obiad do chińczyka. Ścięcie tak za mną chodziło, że nie wytrzymałam i zapisałam się do fryzjera, a byłam tak zdesperowana, że poszłam chora jak na oczy nie widziałam efekty na dole, nie żałuję - choć dziś nie ma, co pokazywać, bo włosy przed myciem i zmechacone spaniem i tarzaniem się w łóżku z gorączką przez 3 dni

włosy wyglądają zdrowiej, nie miały problemy z kręceniem się po ścięciu już tego samego dnia i zaczęły kręcić się zdecydowanie wyżej, że aż ludzie zaczęli mnie się pytać, czy zrobiłam coś z nimi więcej niż podcięcie
Lepsze zdjęcie dam jak zapędzę TŻa do tego

Cytat:
ja! ja!

Malina, widziałam Twoje piękne włosy wczoraj tutaj na wątku

w ogóle to jak zwykle po cichu podczytywałam Was czasem, lecz nadal nie zaprzestałam dbania o włosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2723.jpg (30,2 KB, 84 załadowań)

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:51
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:10   #59983
201604301943
Konto usunięte

Cytat:

1-fot w domu z lampą
2-fot z przodu
cuuuda
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:24   #59984
iwonsia01
Zadomowienie

Iwonisia śliczne masz włoski
Co do żelów to tez często odnoszę wrażenie, ze mam po nich takie ulizane, przyklapnięte włosy. Zastanawiam sie nad przejściem na piankę, ale obawiam się, ze skręt będzie znacznie mniej utrwalony i wyjdę na dwór, wiatr i będzie homo-nie wiadomo na głowie...[/QUOTE]

Dziękuje. Wiesz co, ja też przed CG używałam pianek, a dokładnie byłam zadowolona tylko z jednej tj. taka złota wersja do loków i fal z Welli. Ładne miałam po niej loczki i może też czas do niej wrócić Porzuciłam ją jak i tą odżywkę Pantene żeby spróbować być w całości CG. Jednak w moim przypadku chyba zmiana na żele nie wyszła mi na zdrowie. Znaczy włoski spoko ale ogólnie ciągle chodzę na 2 dzień w związanych, bo już się do niczego nie nadają więc nie wiem czy jest sens się męczyć dalej.Chyba wypróbowałam już w miarę możliwości co służy a co nie włosom i czas jednak zmienić stylizatory. Maski, szampony i odżywki oczywiście będą bez zmian i nie wyobrażam sobie teraz znów oblepiać(tj.moich włosów) silikonami z tych produktów ale dla stylizacji zrobię wyjątek. Będę myć BD i SLSem częściej i powinno być ok

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2012-03-22 o 18:25
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:48   #59985
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Oto fotki dziś po Pantene bez grama żelu.
prześliczne super objętość i aż chce się dotknąć

seduction zdrówka Kochanie
ale puszaczek wstaw koniecznie jak będziesz mogł bardziej reprezentatywne

ale gdzie spiralki?

włoski podcięte, dosychają (bo muszę iść z psem jeszcze ), hennowanie potem, niby dużo nie obcięła kuzynka, ale tak mi lekko, ciekawe co będzie jak się podniosą po stylizacji...znowu włosy do karku

metal_fish będą zdjęcia, ale to pewnie lepiej za dnia zrobić
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:59   #59986
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
prześliczne super objętość i aż chce się dotknąć

seduction zdrówka Kochanie
ale puszaczek wstaw koniecznie jak będziesz mogł bardziej reprezentatywne

ale gdzie spiralki?
Wiem, że puszak, ale moja choroba i leżenie w łóżku przegrało z puszakiem na włosach myślę, że umycie i nie będzie problemu, bo jeszcze nie myłam po fryzjerze (przedwczoraj byłam).
Spiralki są, widać coś, tylko słaba jakość, więc kiepsko

Stary 2012-03-22, 19:35   #59987
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez lady catherine Pokaż wiadomość
hej

zostałam zaproszona do wątku przez DMkAnia
podobno mam opisać swoją pielęgnacje

więc tak, włosy obecnie myję szaponem Joanna, Naturia, Szampon z pomarańczą i brzoskwinią do włosów normalnych
wcieram w skórę głowy Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów
odżywka (jeśli mi się przypomni :/) Timotei, Złociste Refleksy, Odżywka do włosów blond i rozjaśnianych (nowa wersja)
i raz do czasu L`Biotica, Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów blond

myję włosy codziennie ze względu na przetłuszczanie
zamiast ręcznika używam pieluszki a włosy na noc zawijam w koczek na czubku głowy

podobno mam szanse na fale, więc chętnie posłucham co by tu robić, żeby osiągnąć ten efekt
Cześć fajnie, że się pojawiłaś
Pokaż jeszcze włoski, widziałam je zmienimy odżywkę d/s, dodamy b/s, stylizator ewentualnie i będzie pięknie
A olejujesz włosy?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:49   #59988
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:

1-fot w domu z lampą
2-fot z przodu
piękne masz włosy i fajnie się układają
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:58   #59989
Kociasta
Raczkowanie

Witajcie po długiej przerwie!
Od ok. 8 mies. nie stosuję silikonów, walcząc o piękne włosy, ale efekty są marne. Nigdy nie mam pewności, czy włosy danego dnia skręcą się dobrze czy stworzą lekkie fale, a może po prostu gniazdo i trzeba będzie rozczesać. Najgorsze, że nawet jeśli ładnie się zwiną, to puch jest ogromny i nie mogę tak chodzić. Ubiegam się teraz o ważne stanowisko i muszę zawsze wyglądać perfekcyjnie. Zastanawiam się albo nad powrotem do silikonów albo nad obcięciem na b. krótko (mam cienkie włosy i rzadkie włosy). Nie wiem, co robić. Włosy uwielbiają oleje, po kokosie, umyciu i odżywce b. ładnie się skręcają/falują, puch jest najmniejszy.

Może dodać amodimethicone lub dimethicone do sprayu z keratyną z Mazideł? Dałoby to trochę silikonu i trochę przygładziło włosy, ale nie wiem w jakich proporcjach -pomożecie?

Szczerze to mam awersję do silikonów, bo ubzdurałam sobie, że zastosowane np. w odżywce nie dopuszczą już substancji odżywczych do włosa np. ze sprayu, a może nie jest tak źle?

Podpowiedzcie coś, proszę.
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:29   #59990
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Podoba mi się!
Mi ostatnio też

Jej, jak pędzicie... Przed chwilą wróciłam ze szkoły, przeczytałam, ale nie mam siły cytować... Full zadań z matmy na mnie czeka i jeszcze próbna matura do rozwiązania... Ale kupiłam sobie papiloty, takie piankowe w rozmiarze mojej lokówki, dziś będzie próba Zdjęcia z dzisiaj rana będą jutro.

Stoję sobie dzisiaj pod pokojem nauczycielskim, czekam, aż ktoś się wynurzy, wychodzi jedna z germanistek i mówi :"Ale ty masz piekne loki", woła jakas kolezankę z lokowanymi włosami, dośc zniszczonymi jak na moje oko i mówi "Zobacz jakie ona ma ładne, niech ci powie co z nimi robi"... Tak mi było głupio, tyle ludzi wkoło... Wysłałam ja na wizaż
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:04   #59991
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Martek-zauważalna zmiana! Chyba mamy podobne włosy: moje też kręcą się od wysokości ucha, a "czubek" prosty. Włosków widzę też nie masz za gęstych i grubych tak jak ja. A co do cięcia-moje również są wycieniowane (długość podoba do Twojej) marzą mi się długie, ale nie mogę patrzeć na cienkie ogonki i będę je systematycznie podcinać, żeby chociaż trochę warstwy sie wyrównały. Żeby nie było tak samo wszystko to kolor mam inny
Zostaniemy "bliźniaczkami włosowymi"?
.
U mnie to to nawet cieniowanie nie jest, mam jakąś masakre Kusi mnie takie fajne cięcie, zrobienie warstw itp, ale strace wtedy chyba 10 cm, a mi tak straaasznie zależy na długości..
Gęstych, grubych nie mam i raczej miec nie będe - to mam po tacie, razem z kolorem, a skręt po mamie , ale generalnie jak je ułoże z żelem itp to jest lepieeej
Jasne sis, czemu nie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Szczerze to mam awersję do silikonów, bo ubzdurałam sobie, że zastosowane np. w odżywce nie dopuszczą już substancji odżywczych do włosa np. ze sprayu, a może nie jest tak źle?

Podpowiedzcie coś, proszę.
To nie jest tak że raz nałożony silikon tworzy od raz nieprzepuszczalną warstwę, nie ma co się ich aż tak bać. Odpowiednie silikony odpowiednio stosowane i regularnie zmywane jakimś mocniejszym szamponem nie zrobią nam krzywdy, a mogą nawet pomóc - niektóre kłaczki bardzo lubią silikony, ja też czasem potrzebuje chociażby "dimethicone" który zmywam BD, a i tak raz na jakiś czas myje SLS i nie jestem łysa . Zresztą przed CG stosowałaś silikony, a włosy miałaś, nie?
Stary 2012-03-22, 21:31   #59992
sonyo
Raczkowanie

Mam ten litrowy sok z aloesu z SP . Mogę go dodać do żelu lnianego i nałożyć na noc jako maskę do włosów? Ile mniej więcej powinnam tego soku dać?
Stary 2012-03-22, 21:36   #59993
lady catherine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Cześć fajnie, że się pojawiłaś
Pokaż jeszcze włoski, widziałam je zmienimy odżywkę d/s, dodamy b/s, stylizator ewentualnie i będzie pięknie
A olejujesz włosy?
będzie miło jak wyjaśnicie mi te skróty
nie olejuje, ale chętnie bym zaczęła tylko, że tak jak wspominałam mam przetłuszczające włosy i boję się troche
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obecnie.jpg (30,6 KB, 44 załadowań)

Cel I: 80kg
lady catherine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:39   #59994
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
będzie miło jak wyjaśnicie mi te skróty
nie olejuje, ale chętnie bym zaczęła tylko, że tak jak wspominałam mam przetłuszczające włosy i boję się troche
odżywka d/s - do spłukiwania
b/s - bez spłukiwania

Myślę, że olejowania nie ma, co się bać, nawet przy przetłuszczających się włosach, na wątku olejowym dziewczyny z Twoim problemem, też olejują Ale to lepiej niech się ktoś jeszcze wypowie

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2012-03-22 o 21:41
Stary 2012-03-22, 21:46   #59995
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
co myślicie o stosowaniu protein 'wprost z natury'? np. stosujecie takie z pszenicy... a gdyby zrobić odwar z ziaren? czy źle kombinuję?
w ten sposób dostaniesz wielkocząsteczkowe, jak w mleku czy w jajku. Maja szansę wygładzić włosy, bo zostaną na powierzchni, jak Ci już dziewczyny wytłumaczyły
Cytat:
Co mnie dziwi to to, ze problem zaczal sie dopiero blisko 4 miesiace od zmiany pielegnacji (kurcze, jeszcze troche i minie mi pol roku CG ), a wczesniej wszystko bylo w normie, wypadanie bylo - bo odkad pamietam leca mi wlosy - ale na takim poziomie jak przed CG. Myje wlosy z taka sama czestotliwoscia od lat, podobnie z czesaniem. Co ostatnio zmienilam? Pofarbowalam wlosy i mylam przez tydzien skalp odzywka, wygladalo to kiepsko, wiec bylam przekonana ze to od tego, ale minely juz 3 tygodnie i nie ma poprawy, a ta farba juz raz w grudniu malowalam i bylo ok Zaczelam stosowac wieksze spektrum polproduktow, ale raczej zgodnie ze stezeniami z ZSK (tylko raz sypnelo mi sie za duzo mocznika do maski ). Zrobilam tez wtedy plukanke cysteinowa ale to chyba zbieg okolicznosci, czy od tego moga wypadac? Na skore niczego nie nakladam oprocz tej wcierki, ale to tez juz robie od miesiecy...
Dwie sprawy.
1. Farba może zrobic straszne kuku. Nawet jesli uzywałaś jej wcześniej i było ok. Nawet jak minęło trochę czasu - jeśli problem trwa od wtedy - farba może być winna
2. Stężenia bezpieczne są orientacyjne i nie dla wszystkich. Jeśli skóra jest podrażniona / wrażliwa, do stężeń trzeba ostrożniej. Neutralne pH, może unikać składników które pobudzają krążenie?
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Już pokazuję, już
Mniam
Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Stoję sobie dzisiaj pod pokojem nauczycielskim, czekam, aż ktoś się wynurzy, wychodzi jedna z germanistek i mówi :"Ale ty masz piekne loki", woła jakas kolezankę z lokowanymi włosami, dośc zniszczonymi jak na moje oko i mówi "Zobacz jakie ona ma ładne, niech ci powie co z nimi robi"... Tak mi było głupio, tyle ludzi wkoło... Wysłałam ja na wizaż
Ale jakie mile jaaaa
Cytat:
Napisane przez sonyo Pokaż wiadomość
Mam ten litrowy sok z aloesu z SP . Mogę go dodać do żelu lnianego i nałożyć na noc jako maskę do włosów? Ile mniej więcej powinnam tego soku dać?
A ile chcesz :P

Zrobiłam skalp w konia - dostał masaż! A co! Mam dośc tego suchara ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:49   #59996
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam włosy-tłuściochy (myję codziennie) i olejuje. Nie ma się czego bać, trzeba znaleźć swój sposób. Ja nakładam na suche, omijam skalp i raczej trzymam kilka godzin, bo jeżeli zrobię inaczej to przetłuszcz, przyklap i włosy lecą mi strasznie.
Ładne masz włoski Kolorek swój czy farbowane?
Stary 2012-03-22, 21:52   #59997
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mniam
Reprezentacyjne to one nie są - choram jestem, a na dodatek w ciągu dwóch dni zostały potraktowane dwa razy szamponem , ale postaram się na dniach zrobić jakieś zdjęcie, bo aż głupio mi wstawiać taki busz, jak patrzę na choćby Twoje wiecznie super nawilżone włosy

Stary 2012-03-22, 21:54   #59998
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Seduction, myslałam niedawno o Tobie Fryzurka jak najbardziej fajowa. Włoski masz uniesione, super.

Cytat:
Dziś też od koleżanki słyszałam o kremie bez alkoholu do włosów Marca Anthoniego. Jeśli ktoś miał z nim przeżycia niech mi tu je przedłoży, bo cena bez promocji w Rossmanie 39 zł także tani nie jest...
Krem, to nie wiem. Ja mam lotion. Dla mnie średni. Ale ja lubię żele. Cena nie jest adekwatna do jakości.

Cytat:
Oto fotki dziś po Pantene bez grama żelu.
Cudnie

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 22:00   #59999
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Seduction, myslałam niedawno o Tobie Fryzurka jak najbardziej fajowa. Włoski masz uniesione, super.

też myślałam niedawno o Twoich włoskach
Włosy uniesione, jakimś cudem dziś olejowanie, jutro podepnę podczas suszenia i zobaczymy, co będzie jeszcze szczęśliwa, że choć trochę uniesione, bo oklap na górze przez coraz dłuższe korkociągi doprowadzał mnie do szału przy mojej okrągłej twarzy. Bałam się trochę obcinać, ale stwierdziłam, że włosy to nie zęby - odrosną

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Krem, to nie wiem. Ja mam lotion. Dla mnie średni. Ale ja lubię żele. Cena nie jest adekwatna do jakości.
Potwierdzam Ja tego lotionu używam jako bs, ale jak na bs to cena wysoka i nic specjalnego też wolę żele jak Basia, bo my włosowe siostry

Stary 2012-03-22, 22:03   #60000
tiniaczek
Zakorzenienie

Seduction pieeeeknie Po Twoim opisie myslalam, ze postradalas polowe wlosow A tu caly czas dlugie
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 21 (0 użytkowników i 21 gości)

Zasady wysyłania wiadomości