|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Biedactwo A ja znowu mam mdłości.
Zuzia 04.09.2012 g.3.20 3020g,52cm Hania 09.03.2016 g.20.45 3000g 53 cm Edytowane przez marta1986222 Czas edycji: 2012-03-22 o 17:08 |
|
|
|
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatni okres miałam w listopadzie i wygląda na to,że pęcherzyk przetrwał i zaszłam w grudniu.Ostatnio moja chrzestna mi mówiła,że ona jest właśnie z takiego jajeczka Dla mnie to CUD![]() mam pcos i miałam nieregularne @,bo ostatnio wywoływane luteiną lub duphostonem.Jestem szczęśliwa A synusia urodziłam 8.dni przed wyznaczoną datą porodu
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-22 o 17:14 |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra babki, to tak jak obiecałam wrzucam foty naszego nabytku wczorajszego ![]() Powiedzcie że ładny, no powiedzcie ![]() Bo jak nieeeeee tooooo ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i symulacja z psiakiem bezcenna :d
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładny
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i misio jak fajnie przymierza
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Żegnam się na dziś,lecę na plotki do koleżanki jak co czwartek.
Miłego wieczorku kochane
|
#3282 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie po południową porą
![]() u m nie dziś pogoda dziwna conajmniej: troszkę słońca, troszkę chmur i chyba coś nie tak z ciśnieniem, bo głowa mnie pobolewa. cały dzień spędziłam w odwiedzinach u rodziców, od których dostaliśmy zestaw książek http://selkar.pl/murkoff_pakiet_trze..._p_196153.html zaraz zabieram się za czytanie ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze jakiś czerwony dodatek i jest pięknie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie jako osoby na zwolnieniu i później na macierzyńskim owy pomysł nie może dotyczyć, więc dlatego mam nie wracać choćby na jeden dzień.... Jestem przerażona tym, co dzieje się w firmie... Jako manager oddziału mogę łatwo przewidzieć (zresztą mój dyr. ma tego świadomość), że większość pracowników złoży z tego powodu wypowiedzenia i firma zostanie z palcem w Cytat:
![]() Edit: Dziewczyny, czy Wy też macie taką wysuszoną skórę? dłonie, mimo smarowania kilka razy w ciagu dnia, wyglądają, jakbym ich z wody nie wyciągała. A jak tylko próbuję myć naczynia, czy w ogóle w jakimkolwiek kontakcie z wodą, pieką okropnie i robią się czerwone... już nie wiem, co mam robić. Chyba koniecznie do dermatologa będę musiała się wybrać. Chyba, że poratujecie jakimś świetnym specyfikiem...
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-03-22 o 18:29 |
|||||||
|
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki!
Ja nadal chora, poszłam dziś do internisty, ale nic mi mądrzejszego niż sama wiedziałam nie powiedział ani nie przepisał, bo powiedział, że to wirusówka, wskazania do antybiotyku nie ma bo płuca i oskrzela czyste, więc trzeba leżeć i czekać samo przejdzie i domowe sposoby stosować, no to leżę i się wygrzewam i ciepłą herbatkę popijam. Lucia ma poczucie humoru więc myślę że się nie obrazi, jak przytoczę zabawną historię, którą niedawno usłyszałam a propos imienia Nataniel: w moim mieście chrzty odbywają się na głównej mszy o 12 no i kilka ich było, dzieciaki popłakiwały niektóre i jeden z chłopców miał być właśnie Nataniel, ale ksiądz źle usłyszał i ochrzcił go jako Natalię My dla naszego maluszka planujemy Marysię, bo mężowi się strasznie podoba to imię no i w sumie jego mama ma tak na drugie a moja babcia na pierwsze więc zawsze można powiedzieć, że to po babci lub prababci A dla chłopca ja chce Artur, mężowi Jan się podoba, ale w stolicy Jan na pierwszym miejscu w rankingu imion, więc ja wolę Artur i pewnie uda mi się męża przekonać do swojego pomysłu
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam tylko z tekstem dzidzia. Czy ze znaczkiem robiłyście to w inny sposób???Pomóżcie...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-22 o 18:17 |
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dla chłopca nie możemy na żadne się zdecydować ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
A my już mamy wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki i raczej przy nich zostaniemy.
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu się dogadaliśmy
|
|
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Colds jakie , jakie?
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-03-22 o 18:46 |
|
|
|
|
#3289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I życzę zdrówka ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Koleżanka zaproponowała mi sprzedaż swojego wózka po synku. Cały komplet gondola, spacerówka, fotelik. Za 400zł, można jeszcze negocjować. Ale jakoś niewiem. O taki ma: http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...194877513.html jakoś ta zieleń do mnie nie przemawia... |
|||
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna, Tamlin, jakie kremy stosujecie? coś pomaga, czy nie?
do tej pory już próbowałam kremu do rąk garniera (dostałam uczulenia), ziaji (mogłabym kremować co 10 min. tak szybko się wchłaniał), avonu (bez efektu), nawet tłusty krem nivea nie pomógł... Tamlin, mi się ten zielony bardzo podoba... No ale ja na punkcie zieleni mam jakieś zboczenie... Ostatnio na amarant również...
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-03-22 o 18:59 |
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Melania.
![]() Melcia, Mela, Meluniaaaa ![]() Cytat:
Mi się wózek bardzo podoba |
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
maggie ja krem garniera z miodem mam i tego używam, albo normalnego balsamu. Akurat mam super z Biedry za 8zł. Jak nivea, zapach i skład, znając Biedronkę to Nivea tylko w ich opakowaniu. On mi dobrze nawilża.
|
|
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co wykaże kolejne usg czy termin się zmieni coś Cytat:
i jest zakup ... super że się udało
|
|
#3295 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też dove Co do butów ślubnych, to miałam takie firmy Arte di Roma http://allegro.pl/nowe-skorzane-czol...206058182.html i jeśli miałabym komuś polecać to tylko tej firmy, są przewygodne, mięciutkie, super wykonane. ja mam bardzo delikatną stopę, od razu musi mnie coś obetrzeć, a te buciki spisały się rewelacyjnie! po ślubie je sprzedałam, poszły jak świeże bułeczki
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
na dzisiaj dobranocka kobietki!
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
też na dzisiaj mówię dobranoc
fajne wasze imionka ... ciekawe na czym u nas stanie
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Mam swojego lapka i mogę byc w końcu na bieżąco
.Tamlin mi się ten wózeczek bardzo podoba i jeszcze za taką cene bym się nie zastanawiała .Iwoncia Twój wózeczek śliczy teraz pewnie Cie korci,żeby już go prowadzać .To ja też zmykam na dzisiaj .Będę od jutra gnębiła Was regularnie swoją obecnością heee |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3300 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej, wróciłam... zrobiłam zupkę ogórkowa, nadrobiłam Was i jestem padnięta... Znów mam atak na słodkie, chce mi się jakiegoś placka typu kremówka... mniam. Czuje niedosyt, czekam na Kuchenne Rewolucje
![]() Iwonko ten wózek jest jak mój typ, weź go jutro na spacer z tym misiem, tylko włóż tam z 5 kg cukru, powiesz nam jak się prowadził Mnie się podoba http://allegro.pl/implast-bolder-eco...203469676.html w sumie podobny[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33070811]Ja melduje że powracam bo sie stęskniłam ![]() U mnie póki co wszystko w porządku,oby tak dalej.Marwie się tylko że jutro 16 tydzień zaczynam a nie czuje żadnych popukiwań dzidka ani nic.Anusia Ty coś czujesz,jakieś oznaki czy coś?Brzuszek mi się tylko troszke powiększył i jak się przypatrzeć to widać już.W ogóle mama z siostrą mi powiedziałay wczoraj ze mi się rysy twarzy troche zmieniły i takie wyostrzone mam...troche się załamałam bo chyba bym wolała być spuchnięta ![]() A tak w ogóle to troche Was podczytywałam przez ten tydzień i gratuluje udanych wizyt,lukrecji chłopczyka i jeśli są jakieś nowe mamy bo tego już nie zajarzyłam to witam Jakoś tak zgłupiałam przez tą ciąże.Czuje się odmóżdżona ![]() Tak plote trzy po trzy ale w każdym bądz razie powracam i biore się w sobie Cieszę się, że jesteś, chyba Cię wywołałam z ukrycia, bo mi tu jakoś tak brakowało Ciebie Dzidziusia nie czuje jeszcze, czasem mi się wydaje, że może coś tam smernie, ale to pewnie jelita Lekarz powiedział, że za miesiąc o tej porze będę już czuła, na wszystko przyjdzie czas. Więc się nie martw, jutro zaczynamy 16 tydzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33075950]dziewczyny nie przywiązujcie się tak do tych terminów porodów bo to i tak będzie inaczej.dzidek wyjdzie kiedy bedzie miał ochote (oby nie za wcześnie)[/QUOTE]Ciekawe, czy my razem urodzimy i która będzie pierwsza, bo mnie teraz na USG wyszło 9 wrzesień
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

kolezanka sie smieje ze mnie ze będą sie smiali z dziecka bo jest ten ksiądz natanek słynny wpiszcie se na youtube
i to mnie wpienia straszliwie mnie to wpienia wiecie ? 
ale skoro ja miałam owulkę dużo później, dłuższe cykle to sugeruje się USG bo tak to pewnie byłabym już hmm w 16 ? 17 ? tygodniu 

Dla mnie to CUD