|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VII :)
Dziewczyny może pokaże wam to moje mieszkanko z którego staram się wypędzić synka! :P dziewczyny dodawały ostatnie zdjęcie na maila na marcówkach i kwietnioówkach i to działało wiec i ja wam zarzucę
:p więc oto ja i moje 20+ kg =p = 65 razem :P A teraz kochane uciekam spać ![]() W ogóle zaczął mnie brzuszek pobolewać, może coś się zbliża cieszyłabym się bardzoooooooo!
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale tż się bał. Parę razy mi się udało go przekonać, ale na prawdę mało co. O ile dobrze pamiętam od 33 do 37 tygodnia ciąży nie wolno nic kombinować, bo to zazwyczaj powoduje skurcze=>rozwieranie szyjki=>poród, a 8 miesiąc to podobno najgorszy czas na urodzenie maluszka.
|
|
|
|
|
|
#423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no faktycznie malo znana firma, tym bardziej czekam na fotki ![]() Cytat:
![]() ale masz brzuszek, jakby ci ktos pilke przykleil ![]() juz zapomnialam jak to jest
|
|||
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
Yeah! i Jesteśmy w 30 tygodniu Pewnie zleeeci Justka To przybijam pione bo ja też maj Tyle, ze 30. Ja podobnie jak Ty chce zrobić wszystko za jednym ciosem. Mam nadzieję, że od października dostanę się na magistrerke, ale tym razem dzienną. Płaciłam tyle kasy przez 3 lata, że teraz poprostu nie będzie mnie na to stać. 650 zł miesięcznie mnie zje Patiisia Dzięx Boję się tylko trochę połogu, jak to wszystko sie goi i wogóle. muffinka90 No właśnie miałam takie twrdnienie ze skurczami. Ciekawe co mi gin powie. Miłego dnia wszystkim mamusiom |
|
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje dziecie dzisiaj zaszalało spała od 22 do 8 wczoraj dawałam Oli kaszke mleczną z biszkoptami na noc (190g) po tak dużym słoiku zjadła jeszcze 130ml mleka... a kaszki są z hippa - przysmak na dobranoc jakby któraś mamusia chciałą dać swoim maleństwom
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 30 tydzienpolog nie jest taki straszny, jak juz rana przestanie tak bolec po kilku dniach to jest jak obfitsza @ po prostu. No i wcale nie powiedziane, ze bedziesz nacieta, a wtedy to juz w ogole cacy ![]() aguu ja mroze zmiksowane zupki, gotuje wiecej na tydzien mniej wiecej, bo na jeden raz to sie nie opyla odmrazam w misce z ciepla woda, dodaje troche oliwy i do dzioba![]() agnes ta kaszka jest od 4 mies?
|
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, napisane jest na opakowaniu - po 4 miesiącu
nooo, na pewno
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, nie widzialam jej nigdzie
no ale narazie mam zapasy do wykorzystania. A wiecie co mnie najbardziej wkurza? Ze w tych wszystkich kaszkach dla dzieci jest cukier
|
|
|
|
|
#435 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rodzice mojej podopiecznej zawsze na porcje dzielili owoce z lata w takich kubeczkach a potem mieli zapas ![]() Wyglądało to jak sorbety ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
mam nadzieję własnie, ze uda się bez nacięcia dlatego cwiczę miesnie kegla dzień w dzień ![]() dziewczyny, słyszałyscie coś o jakimś olejku którym smaruje się krocze aby je uelastycznic przed porodem? ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witajcie mamuski
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
plecy mi pekna zaraz, usypialam mlodego godzine... nic nie pomagalo, w koncu polozylam go na kocyki zlapalam rogi i bujalam i bujalam i .... a on swoje wazy... a teraz mam wyrzuty sumienia, ze sie zloscilam w duchu na niego, a biedne dziecko ma spuchniete dziasla i placze z bolu
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2012-03-22 o 17:20 |
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Muff, ,nie miej wyrzutów sumienia to normalne :p ja też jestem wykończona bo mały ma skok rozwojowy i normalnie ciśnienie mi się podnosi ale wiem ze to m inie i będzie dobrze.
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
ot sie naspal, znowu musialam usypiac...
aguu tylko ja to jakos zawsze cierpliwosc do niego mam nieziemska, co u mnie rzadko sie zdarzalo przed ciaza i dlatego chyba te wyrzuty... znowu placze
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też się czasami złoszczę, bo nie mogę sobie z nią poradzić... złoszczę się, a pozniej mam do siebie pretensje... kup małemu maść bobodent, na pewno pomoże ja dawałam Oli marchewkę do gryzienia
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam, smaruje, nie wiem ile to pomaga, jak zaraz zlizuje...
obudzil sie znowu, tym razem cos mu sie przysnilo i dostal histerii jakiejs, az bordowy z placzu byl, rece mi w du.pe wleza zaraz, a tz zamiast przyjsc to gdzies sie snuje po miescie... 2,5h noszenia 7,5 kilogramowego, placzacego dziecka to troche za duzo jak dla mnie... a teraz spi dalej, juz spokojniej, nie wiem kiedy on wstanie i pojdzie spac juz na noc... ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- agnes a nie odgrazala kawalkow? Boje sie, zeby sie nie zadlawil... |
|
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku
aż tak? o kurczę... Oli czasem też się tak zrywa, ale jeszcze mi się taka sina nie zrobiła... ajjj... wiem dokładnie co czujesz ja czasem też mam dośc tego,że tż dośc jest w pracy, to jeszcze po pracy jedzie na siatkę, a ja sama siedze z tym małym oszołomem i ledwo daje rade marchewke jej dawałam jak jeszcze ząbków nie miała na wierzchu. nie ogryzła nic, tylko ciumkała sobie marchewkę sprawiało jej to ulgę i nie płakała.dzisiaj zaskoczyła mnie pielęgniarka środowiskowa.... Ja w szlafroku, z maścią na twarzy, tłuste włosy, aż wstyd Oli upaćkana marchewką haha ale wszystko ok na szczęscie aha, oglądałam program o kąpaniu się razem z dzieckiem. dzisiaj to wypróbowałam w mojej długiej wannie jak rozebrałam Oli i wzięłam ją na ręce, to mnie obsikała wrzuciłam do wanny zabawki, a Oli z tej radości az piszczała
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2012-03-22 o 19:26 |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
ok, sprobuje nastepnym razem
on mi juz drugi raz w ciagu tyg taka histerie odwalil, spi i nagle placz taki, ze sie serce kraja, patrzy na mnie i jakby mnie nie widzial w sumie to on nie placze wtedy tylko krzyczy, az zaczyna sie dlawic slina, mozna na glowie stawac, nic go nie uspokaja, a jak w koncu przejdzie to mi sie trzesie w srodu wszystko...
|
|
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
Ogłaszam że BALBINKA URODZIŁA JULIANA DZISIAJ PO 5 NAD RANEM JEŚLI NIE ZAPOMNIAŁAM
A WIĘC CHŁOPCZYK ! A JA DO TERMINU 3 dni i nic się nie zapowiada.. |
|
|
|
|
#447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie to samo... Cytat:
![]() ![]() nic? ojjj...
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() A ja dzisiaj zaczynam ćwiczyć te Turbo Jam. Ciekawe ile wytrzymam. |
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. ja się również melduję, że jeszcze nie urodziłam
jakie to czekanie jest okropne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

:p więc oto ja i moje 20+ kg =p = 65 razem :P

), ale tż się bał. Parę razy mi się udało go przekonać, ale na prawdę mało co. O ile dobrze pamiętam od 33 do 37 tygodnia ciąży nie wolno nic kombinować, bo to zazwyczaj powoduje skurcze=>rozwieranie szyjki=>poród, a 8 miesiąc to podobno najgorszy czas na urodzenie maluszka.

Boję się tylko trochę połogu, jak to wszystko sie goi i wogóle. 

za 30 tydzien