|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Motywacja do nauki, samorozwoju - grupa wsparcia :)
Cytat:
![]() W końcu zakupiłam ten zeszyt w Carrefourze z malinami.
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
zdecydowanie za mało piszemy! No ileż można prowadzić jeden wątek! ![]() za egzamin, i za stat Też teraz zaczęłam ekonometrię. I nawet mi się podoba, bo dużo matmy w tym jest A prostownicę zepsuć, i wtedy nie będzie kusić! Geniusz Zadzwonili z fundacji A z praktyk zero odpowiedzi. Chyba muszę zacząć szukać czegoś nowego. a wracając do włosów. Co polecacie na puszące się włosy? ;>
|
|
#2793 |
|
Konto usunięte
|
Jak się puszą to dobrze jest trochę obciążyć, może jakaś odżywka by się nadała...
Dzisiaj miałam tylko dwie sprawy, ale wiecie co? Mój kolega zdemaskował takie kłamstwo, że nawet sam sędzia przyznał, że by na to nie wpadł ), my od razu, że dziewczyna kręci, bo nie powiedziała mamie o mandacie, nie wiedziała czy koleżanka, która z nią wtedy jechała też nie miała biletu, nie chciała żeby wezwali koleżankę na przesłuchanie, a co mój kumpel strzelił? "Panie sędzio, nie wiem jakim cudem ona się przesiadała, skoro na tym przystanku, na którym rzekomo wsiadła zatrzymuje się tylko jedna linia" Inna sprawa- facet chce odszkodowania od państwa za to, że mu żubry pole rzepaku obsrały ![]() I jeszcze stoimy na korytarzu, z innej sali rozpraw wychodzi jakaś kobieta i na cały korytarz "Pier*olona małpa z tej sędziny, załatwię ją" Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-03-22 o 15:09 |
|
|
|
#2794 |
|
Konto usunięte
|
nouvelle widzę że coraz bardziej Ci się podoba w sądzie.
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sikam ma zadatki na dobrego detektywa ![]() Z tymi żubrami to mnie zabiłaś, można w ogóle żądać odszkodowania za coś takiego? A ja mam meeeeeega doła. Zaraz Wam napiszę w Klubie, muszę się wygadać, bo mam już dość.
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze isc do rossmana i tez nie umiem sie wybrac wszystko na raz![]() zaczełam się smiać jak przeczytałam o tym polu rzepaku i żubrach ale potem sobie pomyślalam ze nie chciałabym takiego gównianego oleju rzepakowego
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przepraszam, że nie piszę. Mam dużo zajęć, dużo nauki, a jak nie nauka to nocka w pracy. :/Dzisiaj pech mnie nie opuszcza... Wpierw oderwał mi się paznokieć u stopy i zakrwawiłam całą pościel, bo krew leciała i leciała, a teraz nie dam rady chodzić normalnie i ciągle utykam. Potem zrobiło mi się niedobrze- chciałam wymiotować, ledwo patrzyłam na oczy. Na końcu jechałam autobusem do mieszkania i zwolniło się miejsce siedzące, więc podeszłam, a jakaś idiotka (sory za wyrażenie) jak mnie tylko zobaczyła to na siedzeniu położyła swoją torebusię, a jak spytałam czy mogę usiąść to założyła słuchawki na uszy :O Wtedy już nie dałam rady i się osunełam na ziemię, tak źle się czułam :/ ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Mishell, ja puszące włosy zniwelowałam odżywką podkreślającą skręt z Nivea, a kiedy prostuję to używam odrobiny oleju kokosowego i jest super
|
#2798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I spoko, że ten sędzia chce Wam pomóc, że pyta Was o zdanie, i w ogóle ![]() Ciekawe, czy ten od żubrów to wygra Cytat:
A ta dziewczyna to naprawdę jakaś idiotka... Właśnie myślałam o jakiejś odżywce, zwłaszcza takiej do włosów kręconych. Muszę spróbować ![]() I już prawie, prawie ogarnęłam ruski
|
|
#2799 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Apropo autobusów i siat - wracalam dzis objuczona siatami, wiec siadłam. Byłó to miejsce z tych szerszych pojedynczych, wiec walnelam tam siaty, jakiejs dziewczynie tez powiedzialam ok, bo chciala swoje siaty obok mnie polozyc (dwie osoby sie raczej nie zmieszcza). Wtem wsiada pani z wnukiem i widocznie była zbyt ważna, by po ludzku zapytac, czy moze go tam posadzic (zgodziłabym sie, bo co to za problem), ale właśnie... Jak mogłaby zapytać? Powiedziala glosno "o, ta pani jest szczupla to sie zmiescisz". I jeszcze patrzy, ze tak wolno te 4 wielkie siaty przekładamy :| Nigdy nikomu nie odmówiłam miejsca, ba, czesto na tych szerszych pojedynczych jak sie da to siedze z jakims przypadkowych autobusowych chudziakiem
Ale nie rozumiem skąd to ludzkie przeświadczenie, że coś się należy "bo tak" ![]() Btw sprzątnę coś, zjem i odpocznę, pouczę się i prosze o trzymanie jutro kciukow za mnie na kolokwium
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
to ja jechałam autobusem i wsiadła do autobusu taka babunia z wnuczkiem, młoda dziewczyna ustapiła jej miejsca żeby sobie usiadła a ta co? posadziła wnuka a sama stała... i wez tu ustąp miejsca
Peggy mam nadzieje że lepiej się już czujesz. A co do tej dziewczyny to szczyt szczytów... brak słów
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
I wiecie... ja nie miałabym jej za złe gdyby miały siaty. Ale miała torebunię wielkości zeszytu a5 ;/ Teraz jak jakaś panna będzie sadzała swoją zmęczoną torebusię to nawet nie przeproszę, a usiądę na chama. Wrrr :/
Katuszka, no już lepiej się czuję Coś z ciśnieniem chyba miałam... bo bolała głowa, miałam mroczki. Ale już jest ok Mam pytanie... kiedyś bardzo dobrze znałam niemiecki na poziomie b2, ale w liceum olałam sobie ten język kompletnie i dużo zapomniałam. Czy w pół roku dałabym radę zrobić certyfikat na b2? Wiem, że gramatykę wystarczy, że sobie tylko przypomnę, wiele słówek również.
|
#2802 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Myślę, że z pomocą intensywnego kursu pewnie tak, samemu może być trudno w tak krótkim czasie zorientować się co i jak powtarzać.
Co do siat - dość cięzkie, ale zawsze mnie dziwi pojęcie "bo mi się nalezy". Ra na takim miejscu dosiadla sie do mnie nieszczupła pani (delikatne okreslenie), przygniotła mnie do szyby i nawet nie raczyla sie przeniesc na wolne miejsce potem ani mnie przepuscic na nie
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie myślę o zapisaniu się w semestrze zimowym na b2 na uczelni
Już mam wybraną babeczkę- podobno dużo wymaga, ale atmosfera jest super Komunikacja miejska doprowadza mnie do szału I jeszcze domyślaj się komu ustąpić, bo ludzie języka w gębie nie mają -.-
|
#2804 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nigdy nie odmówiłam, gdy zostałam poproszona o ustapienie miejsca. Ale poproszona, nie zwyzywana, zasapana czy zabita oddechem
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również. No ale dobrego wychowania niestety nie uczą
|
#2806 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też doprowadza do szału, a białostocka to już w ogóle koszmar jakiś, czy tylko ja mam takie wrażenie czy naprawdę w tym mieście 90% mieszkańców to starsze dziadki? Do autobusu to pierwsi pędzą, ale jak miejsca nie ma to już obłożnie chorzy. Ja zawsze ustępuję starszym czy kobietom w ciąży, ale wkurza mnie postawa "bo ja jestem stara to mi się należy". Ot, dzisiaj właśnie byłam z tż na zakupach, on się źle poczuł, ledwo wsiadł do autobusu jak wracaliśmy, ale powiedział, że nie usiądzie, bo jak jakaś "stara baba" wejdzie to go zaraz zlinczuje. Oczywiście go opieprzyłam i kazałam siadać, bez kitu, młody człowiek też ma prawo źle się czuć. |
|||
|
|
|
#2807 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mnie raz w przesiadaniu sie z autobusu do autobusu wyprzedził pan o kulach, bo podniósł je i pobiegł
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle, jak jestem w Białymstoku to mnie krew zalewa w komunikacji
Ludzie tam są tacy chamscy, a starsze osoby są tak wyszczekane i perfidne, że... nóż się w kieszeni otwiera :P Też się bałam czasami usiąść żeby jakaś baba mnie nie zlinczowała ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Ale za to we Wrocławiu denerwuje mnie, że ludzie na przystankach, w autobusach to takie rozlazłe krowy :P
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Peggy ojej, co z tym palcem? Nie wyobrażam sobie tego Twojego bólu
![]() To dobrze że już z Tobą wszystko ok, ja generalnie rzadko się źle czuję do tego stopnia, że mdleję, ale jak już mi się zdarzy czy to w autobusie, czy gdzieś indziej w miejscu publicznym, to od razu panikuję i się nakręcam co do jazdy autobusami - nie lubię. Źle się czuje jeżdżąc autobusami, duszno ścisk, w koło tyle ludzi, a ja nie lubię jak ktoś narusza moją "sferę intymną", a niestety w ścisku to nieuniknione. Mi nie zdarzyła się chyba nigdy jakaś nie mila sytuacja w busie, najczęściej jak widzę straszą babulinkę, to ustępuję i albo mi dziękują i mówią, że postoją, albo siadają przy okazji dziękując ![]() Hm, co do jazdy z małymi dziećmi - chyba nie do końca się zgodzę z niektórymi z Was - bo wiem po mojej mamie która jeździ po moją bratanicę 3 letnią do przedszkola i wracają autobusem i powiem Wam, że ciężko z małym dzieciakiem ustać w takim ścisku, i nawet czasem nie ma się czego chwycić, i dziecko jest strasznie niestabilne wtedy. Oczywiście są wyjątki, ale generalnie matki/babcie z dziećmi w autobusie rozumiem, o ile nie przekroczą pewnej granicy chamstwa i wywyższania się tym bardziej, że moja mama najczęściej jeździ takim busikiem, gdzie mi jako dorosłej osobie jest bardzo ciężko ustać bo chwieje nim na różne strony i jest bardzo niestabilny. Ale całe szczęście, ustępują mojej mamie, ona siada, bierze małą na kolana, co by najmniej miejsca zająć i dziękuje ale z tego co mi opowiada to ludzie sami z siebie się proponują, mama nigdy nie "żądała" od nikogo wolnego miejsca, ani nic w tym stylu.Ale z góry uprzedzam, że ja i mama jeździmy baaardzo rzadko busami, bo ja tylko na uczelnie raz czy dwa w tygodniu, więc całe szczęście rzadko kiedy mam do czynienia z akcjami które opisujecie ![]() Napisałam w klubie. Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-03-22 o 18:45 |
|
|
|
#2810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, dzięki, potem zobaczę. ![]() Cytat:
![]() Niestety ja na to pytanie Ci nie odpowiem, bo ja mam tylko USOSa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja właśnie się szykuję na imprezę. A jutro prezentacja z finansów. Mam nadzieję, że dam radę.
|
||||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co ja mam robić?
Pomóżcie mi. Napisałam w klubie.
|
|
|
|
#2812 |
|
Konto usunięte
|
Shine, no właśnie mi chodziło o to żeby ona wzięła to dziecko na kolana, a nie bezczelnie wpychała na siedzenie, mimo że nie było takiej potrzeby. I oczywiście rodzice z wózkami mnie denerwują. Wiem, że jest dla nich specjalne miejsce, wiem że też mają prawo jechać autobusem, ale szlag mnie trafia kiedy taka mamusia jadąc o 7 rano drze się na cały autobus, że ona z wózkiem, jakby kurde była Mojżeszem, a tłum Morzem Czerwonym żeby się nagle miał przed nią rozstąpić. Czasami po prostu nie jest to możliwe...
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście, akcje o których mówicie są mi znane tylko z opowieści. Ale wiem że chamstwo w autobusach panuje, i nie koniecznie są to stare babcie krzyczące wszem i wobec, że młodzież to taka nie wychowana, ale właśnie również młode babeczki. Aaa nie - przypomniało mi się jak moja kumpela była w ciąży licealnej, wracała sobie ze szkoły, no bo niestety, ale lo skończyć chciała, droga ze szkoły do domu to gdzieś 40min busem, i biedna stała z tym brzuchem, a była chyba w 6 msc. po całym dniu szkoły. Ścisk jak pieron więc poprosiła o ustąpienie miejsca, bo opowiadała, że słabo jej się zrobiło, ale spotkała się z odmową Ostatnio się też tak zastanawiałam - jechałam na uczelnię i z samego tyłu siedział co tu dużo mówić - menel, ze swoim wózkiem. Zajął w sumie trzy miejsca plus miejsce stojące na swój wózek. I tak oto ludzie stali w ścisku, bo wiadomo nikt nie chciał koło niego usiąść bo pan bardzo nieładnie pachniał, a że to była trasa międzymiastowa, to tak sobie postałam 50 minut. I kurcze z jednej strony nic nie mam do tego faceta, bo tak go życie urządziło, albo sam się urządził i żal mi go,ale z drugiej płace za ten bilet, on wiadomo nie, a pokonujemy tą samą trasę. Generalnie mi to zwisa, postoję, zapłacę, przyzwyczaiłam się i też nie żałuje temu gościowi, bo co on za to może, ale z drugiej strony to też taki nie rozwiązany problem..
|
|
|
|
|
#2814 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Bez jaj - gdyby o miejsce poprosila mnie kobieta w ciązy z widocznym brzuchem, to ustapiłabym , bo to dla mnie znak, że widocznie jej po prostu cięzko. Nie jestem z osób uważających, ze kobiecie w ciązy należy się wszystko włącznie z numerkami jakie padną w totolotku i manną z nieba, ale nie można tez popadać w drugą skrajność
|
#2815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mogę przeżyć że nie zdałam tych finansów, wiem, że babka niesprawiedliwie sprawdzała, wiem, bo pytałam znajomych i napisali o połowę mniej, a nawet 1/3, a ja napisałam sporo i wiem, że dobrze i jestem po prostu taka zła, smutna, pech mnie prześladuje po prostu, ale nie dam się i pójdę do niej
tylko czy coś wskóram ![]() Płakać mi się chce normalnie. Czy tylko ja miałam tak fatalny dzień ? Jakby się tu odprężyć, pośmiać, macie pomysły ? |
|
|
|
#2817 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33085247]Obejrzyj 'pamiętniki z wakacji' nie dość że odmóżdża to jeszcze pośmiać się można.
[/QUOTE]jejku, Wika, jesteś boska, właśnie mi przypomniałaś mięsnego jeża właśnie z pamiętników ![]() te pamiętniki z wakacji to są takie pierdoły, że głowa boli, i odmóżdżają nieziemsko, wiem po sobie bo nie raz zamiast się uczyć patrzałam na te romanse |
|
|
|
#2819 |
|
Konto usunięte
|
Ja to raz obejrzałam i rzeczywiście poczułam się odmóżdżona
|
|
|
|
#2820 |
|
Konto usunięte
|
Hahaha, 'mięsny jeż'.
Babeczka-aktoreczka dobra, ciekawe jak to się skończy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

czemu tak mało tu piszemy ?! ja myślałam, że będę miała tu czytania na cały dzień, a raptem 20 minut i wszystko nadrobiłam. no, no! ja chcę żeby wątek tu kwitł i się rozwijał, a stwierdzam, że marnie Nam to idzie
wpadam tu i mam zamiar nadrabiać zaległości
matko - 10 wpisów!
?
za egzamin, i
wszystko na raz

Ale nie rozumiem skąd to ludzkie przeświadczenie, że coś się należy "bo tak"