|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() No i sie zapowiada ze twoja Ania wyprzedzi moja, choc moja ma wczesniejszy termin i pewnie juz z 3kg wazy. Najwazniejsze zeby kazda pojawila sie w najbezpieczniejszym dla niej terminie Cytat:
![]() Zdjecia Szymonka super, jej jaki oni niesamowicie podobny to malego Filipka jest! Desia, super powoz! Kolor piekny ale az strach sie bac co by bylo jakby sie Viki okazala Viktorkiem ![]() Tynka, twoje zdjecia jak zwykle szalowe. Umiesz 'modelkowac' |
||
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Desia super bryka! Fakt Viktorek w przyszłości mógłby być niezadowolony z koloru wózeczka jak pokazywałabyś zdjęcia jego narzeczonej. Lepiej niech Viktoria nie zmienia płci
![]() MoniaHan Super zdjęcia! Pelusia chętnie pobawiłaby się z Ivorkiem .
|
|
|
|
#1833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Oj dziewczyny, przestancie bo mi wykraczecie
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla dzisiejszych MAMUSIEK
))) Meg powiem Ci, że jak się przejdę kawałek to też ledwo potem człapię.. Jeszcze dwa tygodnie ciężkiej harówki mnie czeka a potem mogę rodzić ![]() Dziś też na paciorka miałam pobrany wymaz, ale w zasadzie lekarz powiedział, że przy planowanym cięciu nie jest to konieczne, aczkolwiek lepiej mieć w razie gdyby coś miałoby się zmienić. Szyjka jeszcze długawa, ale powolutku robi się miękka. Poza tym wszystko ok. Wyniki morfologii nawet się poprawiły ![]() dla Filipka
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale z tymi kalendarzami chińskimi to w ogóle jest dziwne bo na necie generalnie są ich dwie wersje jakby (jedna jest chyba ile się ma lat w momencie zapłodnienia ukończonych, a jedna ile się urodzi czy jakoś tak )a u mnie szafie większość różowa, ewentualnie fioletowa
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za gratulacje. Takie wydarzenie dla rodzicow to święto
![]() A u Filipa to kurcze czas najwyzszy by juz skonczyl z pieluchami, bo w maju bedzie mial 3 latka ale chlopcy ogolnie pozniej sie ucza.Flowerbombka, Zia dziekujemy ![]() Ale poki co rzuca mi sie w oczy, ze noski maja takie same (po mnie), uszy maja inne (Filip ma mezowe, Szymon ma moje), brodki maja takie same, usteczka jeszcze mi ciezko ocenic, Filip byl bardziej pyzaty i mial wiecej wlosow po urodzeniu. Oczka maja takie same. Ale to sie jeszcze wyklaruje z czasem.
|
#1837 | |||
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczyny!
Bylam u poloznej dzis i wymacala,ze glowka jest niziutko. W ogole byla inna polozna niz zawsze.Kilka razy mi powtarzala,ze jakby bylo zdecydowanie mniej ruchow,albo wcale to mam zaraz dzwonic do szpitala.I teraz sie martwie,bo maly sie nie rusza od dwoch godzin.Ale wczesniej tez tak mial,ze potrafil sie nie ruszac kilka godz.Ale ona mi tym na psychike wjechala i sie denerwuje. Gratulacje dla Karolcy,Evvci i Balbinki!!! Ile dzieciatek przybylo,super! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby Cię jednak ominęło![]() Aguśka brawa dla Filipka, faktycznie zasłużył na nagrodę
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie dawno wróciłam z miasta, wyjechaliśmy po 15 i tak zeszło do 19stej, przyjechaliśmy zjedliśmy obiadek i teraz odpoczynek
![]() Jak wychodziliśmy to nawet już ledwo co w kozaki się mieszcze TŻ pomagał mi zapiąć zamek bo sama nie dałam rady szok totalny tak napuchły ![]() Mieszkania obejrzane, fajne są ale ceny już nie więc chyba nici z tego wszystkiego. No i mam bóle co jakiś czas ![]() dziękuję Cytat:
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czasami tez , szczegolnie jak niektore dziewczyny zaczna sie martwic i pisac, ze nie czuja ruchow , to ja wtedy tez zaczynam tez myslec i sie martwic Taki nasz los, zawsze troche za duzo bedziemy sie przejmowac! A to Ty juz masz tez ekstra pytania Kurcze taka odpowiedz to trzeba dobrze przemyslec co odpowiedziec zeby nie wyszlo zle ![]() Aguska, slyszysz te pytania?
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Posłuchajcie:
http://www.youtube.com/watch?v=qqdudFMZBec |
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Evvcia pisała
![]() Niestety net w telefonie Jej nie działa. Powoli dochodzi do siebie, ale z wrażenia nie spała ani minuty, za to mała ciągle chrapie Niestety na razie coś nie ma pokarmu i trochę się martwi. Prosiła o przekazanie gratulacji Bablince i Karolci! ![]() Napisałam Jej że wszystkie jesteśmy zaskoczone Jej porodem i ogromnie gratulujemy. Evvcia napisała że sama jest zaskoczona i nadal nie wierzy, dziękuje za gratulacje!
|
|
|
|
#1843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mleczko sie naprodukuje jak bedzie coreczke przystawiac!
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą do mnie można pisać bez pytania która chce niech pisze śmiało ![]() Cytat:
![]() dziękuję za kciuki zobaczymy co to jutro będzie Ja nie mam piłki i nie kupuje - skakać nie będę ![]() ananasa nie kupiłam ![]() i zauważyłam, że apetyt mi się zwiększył od 2-3 dni
|
||
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska brawa dla Filipka
a tak , mamy ogromne szczescie ze mieszkamy w takim miejscu i mamy takie podworko. Gosia nie denerwuj sie, na pewno malutki zacznie sie ruszac. |
|
|
|
#1848 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja chce już urodzic!!!
kwietniowki oddajcie palmę pierwszeństwa karolca evvcia i balbinka gratulacje dla was i waszych pociech
|
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Desia super wozek i kolor tez swietny, teraz moze troszke zaluje ze nie kupilam jakiegos zywszego koloru tak naprawde. Aguska Szymonek slicznie wyglada i jak fajnie ubrany. ja narazie nie mam za bardzo w co Hani ubierac, bo wszystkie ubranka sa na nia za duze i wszystko moge nakladac przez nozki. a malutkie bluzeczki dla noworodkow sa dla niej do kolan. i wyglada jak maly skate
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dopiero zasiadłam ....do netu i obiadu, motorek do dupska potrzebny mi jest od zaraz
![]() Gratuluję serdecznie Karolce, Balbince i Evvcie, niech Dzieciaczki się zdrowo chowają ![]() Lena ból spojenia to ból taki na górce , tzn no boli nie dziurka ale górka gdzie włoski tzn . ta okolica Gosia zjedz coś słodkiego , poszturchaj brzuchem, ale jeśli bardzo się martwisz to dzwoń jak kazali Aguska ![]() ![]() klask i: za grzeczne maszerowanie przy wózku dla Filipka ![]() Desia piękna karoca dla Twojej Królewny ![]() Pokąpaliśmy dzieci, tż na piłkę pojechał a ja Was nadrabiam , ale czytam pobieżnie , przyznaję się , wybaczcie ![]() Powiem Wam ,że dni mi uciekają nie wiem kiedy, czas nie leci, nie płynie a zapierdala i nie ma w tym grama przesady Dzisiaj o 11 .30 wyszlam z domu i wylądowałam w domu o 15. 30. Obiadek ugotować, pranie , wycieranie podłogi od siusków Ninowych, karmienie, kąpiele i kuźwa nadchodzi noc.Ale powiem Wam ,że i tak jestem szczęśliwa , choć zmęczona. Desia byłam u pediatry z tym usg i mam skierowanie do urologa i będę się próbowała wbić do takiego profesora , ponoć jest specjalistą bardzo dobrym, w sobotę powiem Ci więcej, bo będzie u mnie Przyjaciółka, której Synek też coś miał z nerkami ( wykryte w ciązy) i też jeździła do tego instytutu gdzie jest ten prof. .Desia u Jej Synka wszystko wróciło do normy , Tobie też tego życzę.Piszę Ci o tym lekarzu, bo pewnie diagnostyka będzie potrzebna, więc w razie co będziemy przecierać szlaki. Muszę pobrać Kai mocz , dwie próbki, ogólne badanie i posiew, bo nie jest wykluczone,że to jednak od bakterii jest.Niby crp było ok, ale pediatra mówi,że czasem moga być takie utajone zakażenia. Podkleiłam Jej takie specjalny woreczek na pipulkę i mam nadzieję,że coś się złapie. No poryczałam się dzisiaj, bo myślałam ,że pediatra powie coś innego .
|
|
|
|
#1852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje! Ja kupowalam z mysla tylko o Viki, nie planuje wiecej dzieci, tak ze nie musial byc kolor neutralny, wiem ze wiele dziewczyn, ktore planuja dalsze pociechy chce miec w razie czego cos co pasuje i dla chlopca i dla dziewczynki. a Teraz to juz nie ma co zalowac ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
W zasadzie to zlych wiesci tez nie przynosisz bo nic nowego pediatra nie powiedzial? W sumie to lepiej teraz jakby to od bakterii bylo , bo dostalaby antybiotyk i po bolu! Nastresujemy sie my biedne A dni mi tez tak uciekaja w sumie, a co dopiero przy dwojce dzieci, wiec wcale Ci sie nie dziwie! Generalnie to buziaki i juz sie wiecej nie denerwuj
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Desia powiem Ci ,że tak na tą Twoją datę porodu spojrzałam i mi się 15 w głowie wyświetlił, potem 20 a teraz 10
ciekawe czy trafię ![]() Dzisiaj zakupiłam koronkę i powiększam staniki ręcznie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napewno nie 20 O, to zdolna jestes z tymi stanikami!
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam piłki i nie kupuję a co najśmieszniejsze to teraz boję się cokolwiek robić na przyspieszenie porodu
. Ja nie mam jeszcze łóżeczka bo nas wyrolowali w sklepie |
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Konia jasnowidz
a jak patrzysz na mój termin (20.04)to co Ci się w głowie wyświetla ??Jak to przeczytałam to aż mi ciśnienie się podniosło !! http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1e236 Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-22 o 21:22 |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, Balbinka, Evvcia - gratuluje malenstw
![]() Dzieczyny ktore maja jyz swoje skarby...prosze napiszcie ***jak u Was wygladaja dni i noce? noce mamy dosc spokojne, Rita budzi sie co jakies 4 godziny, wypija mleko i idzie spac... troche problemu jest jak musze ja przewinac, bo wtedy troche sie rozbudza i ma problemy z zasnieciem *Ile czasu maluszki ssaja cycorka ?jakies 20 minut... czasem krocej jak mala przysypia przy cycu, wtedy zglasza sie na dalsze picie po ok 15 minutach... nie bardzo wiem jak "zwalczyc" to przysypianie ![]() *Czy czyms dokarmiacie? nie *Ile spia? w nocy jak pisalam budzi sie oc ok 4 godziny, sen nocny jest od ok 20-21 do ok 7-8 rano w ciagu dnia mala spi ok 3 drzemki po 1,5-2 godziny... a spacery przesypia w calosci ![]() *Czy dajecie smoka? tylko jak widze, ze mala jest najedzona (krztusi sie lecacym mlekiem), a ma potrzebe ssania no i od wczoraj dajemy do wyciszenia przed snem *jakie macie sposoby aby oomoc przy baczku i kupce? poki co nie mamy z tym problemu... zreszta w moim przypadku to wystarczy, ze zjem marchewke i malenka puszcza baczki i robi kupki czesciej
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tikki, oj szczerze to bym sie tez stresowala, Oni tam w hiszpanii, czy w katalonii jesli wolisz to raczej nie maja pospiechu, co? Jednakze najczesciej pierwsza dzidize sie przenosi niz urodzi 2 tyg przed terminem, wiec luzik! A jak dlugo trzymaja u Was w szpitalu?
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja myślę Desia ,że jak dwie nerki w brzuszku są powiększone to jest większa szansa ,że to przyczyna tego ,ze to okres prenatalny i po porodzie przechodzi,z jedną to jest chyba gorzej, bo to znaczy ,że przyczyna jest inna A z ta bakterią to by było dobrze,choć znów bym miała wyrzut ,ze nie udało mi się Jej uchronić .---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Mamusie podwojne, pobierała Ktoraś z Was mocz od dziecka do woreczka, ile tego potrzeba, bo sprawdziłam i kurczę złapało się tak na oko tyle co nic, może 5 ml, ktoś się zna? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

ale tak jakoś mnie dzisiaj doprowadził do stanu zadumania, chociaż spodziewałam się że poda mi już termin
i jak to jest w tym życiu że czegoś się spodziewasz a jak się tego dowiadujesz to Cię to przygniata

)
Mam wizyte o 16.45 pl czasu, zapytam jeszcze polozna co dalej po masazu jak nie podziala, ale chyba jestem na tak. No bo skoro na nic sie u mnie nie ma... a ja nie chce oksytocyny, bo to moze sie skonczyc cesarka w koncu... :/ Moze akurat masaz zadziala...

Oby nas nie ominęła taka piękna pogoda. Zuzia nadal kaszle i ma katarek, ale wydaje mi się że jest znacznie lepiej. Tylko teraz ja z mężem się rozchorowaliśmy. Zarażamy się nawzajem
żeby Cię jednak ominęło

klask i:
. Ja nie mam jeszcze łóżeczka bo nas wyrolowali w sklepie