U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 19:05   #1831
Zia_
Zadomowienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Przed świętami to chyba nie damy rady bo 4 kwietnia mam wizytę Ja wiem że będzie co ma być ale tak jakoś mnie dzisiaj doprowadził do stanu zadumania, chociaż spodziewałam się że poda mi już termin i jak to jest w tym życiu że czegoś się spodziewasz a jak się tego dowiadujesz to Cię to przygniata
Heh Nowaken, wcale Ci sie nei dziwie. Fajnie tez ujelas swoje uczucia, mi czasem trudno wyjasnic innym te wszystkie uczucia ktore mi teraz sie w glowie kotluja
No i sie zapowiada ze twoja Ania wyprzedzi moja, choc moja ma wczesniejszy termin i pewnie juz z 3kg wazy. Najwazniejsze zeby kazda pojawila sie w najbezpieczniejszym dla niej terminie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Bardzo sie ciesze, bo Filip jest bardzo na nie do nocnika mimo iz czesto mu o nim przypominam i siedzial nie raz i kupe zrobil i siku do nocnika, jednak bardziej to taka łapanka byla. A dzis pierwszy raz świadomie sikał
Aguskaa, wyglada na to ze jak zalapal temat to teraz juz szybko pojdzie
Zdjecia Szymonka super, jej jaki oni niesamowicie podobny to malego Filipka jest!

Desia, super powoz! Kolor piekny ale az strach sie bac co by bylo jakby sie Viki okazala Viktorkiem

Tynka, twoje zdjecia jak zwykle szalowe. Umiesz 'modelkowac'
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:18   #1832
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Desia super bryka! Fakt Viktorek w przyszłości mógłby być niezadowolony z koloru wózeczka jak pokazywałabyś zdjęcia jego narzeczonej. Lepiej niech Viktoria nie zmienia płci

MoniaHan Super zdjęcia! Pelusia chętnie pobawiłaby się z Ivorkiem .
Stary 2012-03-22, 19:19   #1833
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Heh Nowaken, wcale Ci sie nei dziwie. Fajnie tez ujelas swoje uczucia, mi czasem trudno wyjasnic innym te wszystkie uczucia ktore mi teraz sie w glowie kotluja
No i sie zapowiada ze twoja Ania wyprzedzi moja, choc moja ma wczesniejszy termin i pewnie juz z 3kg wazy. Najwazniejsze zeby kazda pojawila sie w najbezpieczniejszym dla niej terminie

Aguskaa, wyglada na to ze jak zalapal temat to teraz juz szybko pojdzie
Zdjecia Szymonka super, jej jaki oni niesamowicie podobny to malego Filipka jest!

Desia, super powoz! Kolor piekny ale az strach sie bac co by bylo jakby sie Viki okazala Viktorkiem

Tynka, twoje zdjecia jak zwykle szalowe. Umiesz 'modelkowac'
Wypluj i odpukaj

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Desia super bryka! Fakt Viktorek w przyszłości mógłby być niezadowolony z koloru wózeczka jak pokazywałabyś zdjęcia jego narzeczonej. Lepiej niech Viktoria nie zmienia płci

MoniaHan Super zdjęcia! Pelusia chętnie pobawiłaby się z Ivorkiem .
Dzieki!
Oj dziewczyny, przestancie bo mi wykraczecie

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:21   #1834
julliczka
Rozeznanie

Gratulacje dla dzisiejszych MAMUSIEK )))

Meg powiem Ci, że jak się przejdę kawałek to też ledwo potem człapię.. Jeszcze dwa tygodnie ciężkiej harówki mnie czeka a potem mogę rodzić

Dziś też na paciorka miałam pobrany wymaz, ale w zasadzie lekarz powiedział, że przy planowanym cięciu nie jest to konieczne, aczkolwiek lepiej mieć w razie gdyby coś miałoby się zmienić.
Szyjka jeszcze długawa, ale powolutku robi się miękka. Poza tym wszystko ok. Wyniki morfologii nawet się poprawiły

dla Filipka

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:22   #1835
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Musze sie pochwalic moim pierwszym synem Filipkiem
Zrobil dzis pierwszy raz siku do muszli
gratulacje dla Filipka

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Czyli tez wyszlo Ci w tym tescie inaczej?

No dokladnie, zrzucanie to polowa sukcesu dopiero!

Czyzby byla pora kolacji? Znowu cisza ze szok
tak, ja mam 2 typy na zapłodnienie i z obu wyszedł chłopak
ale z tymi kalendarzami chińskimi to w ogóle jest dziwne bo na necie generalnie są ich dwie wersje jakby (jedna jest chyba ile się ma lat w momencie zapłodnienia ukończonych, a jedna ile się urodzi czy jakoś tak)

a u mnie szafie większość różowa, ewentualnie fioletowa
Stary 2012-03-22, 19:30   #1836
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziekujemy za gratulacje. Takie wydarzenie dla rodzicow to święto
A u Filipa to kurcze czas najwyzszy by juz skonczyl z pieluchami, bo w maju bedzie mial 3 latkaale chlopcy ogolnie pozniej sie ucza.

Flowerbombka, Zia dziekujemy A to, ze oni sa bardzo podobni to juz widzialam w szpitalu...i teraz mam plan zrobic porownawcze zdjecia, tzn musze Szymonkowi porobic zdjecia w takich samych pozycjach co ma Filip w tym wieku i porownac
Ale poki co rzuca mi sie w oczy, ze noski maja takie same (po mnie), uszy maja inne (Filip ma mezowe, Szymon ma moje), brodki maja takie same, usteczka jeszcze mi ciezko ocenic, Filip byl bardziej pyzaty i mial wiecej wlosow po urodzeniu. Oczka maja takie same. Ale to sie jeszcze wyklaruje z czasem.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:33   #1837
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczyny!

Bylam u poloznej dzis i wymacala,ze glowka jest niziutko.
W ogole byla inna polozna niz zawsze.Kilka razy mi powtarzala,ze jakby bylo zdecydowanie mniej ruchow,albo wcale to mam zaraz dzwonic do szpitala.I teraz sie martwie,bo maly sie nie rusza od dwoch godzin.Ale wczesniej tez tak mial,ze potrafil sie nie ruszac kilka godz.Ale ona mi tym na psychike wjechala i sie denerwuje.

Gratulacje dla Karolcy,Evvci i Balbinki!!!
Ile dzieciatek przybylo,super!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Dziewczyny trzymajcie dzis za mnie kciuki, bo chyba sie zdecyduje na ten masaz szyjki Mam wizyte o 16.45 pl czasu, zapytam jeszcze polozna co dalej po masazu jak nie podziala, ale chyba jestem na tak. No bo skoro na nic sie u mnie nie ma... a ja nie chce oksytocyny, bo to moze sie skonczyc cesarka w koncu... :/ Moze akurat masaz zadziala...
Kciuki kochana!Bedzie dobrze!

Cytat:
O matko, Adas jeszcze nie wyrosl ze "100 pytan"
Dzisiaj rano pytal sie co to sa mineraly
Moja Wiki teraz przygotowuje sie intensywnie do komunii i mam ciagle pytania dotyczace czegos z modlitw itp,m.in co to znaczy cudzolozyc,niepokalane poczecie itp

Cytat:
Musze sie pochwalic moim pierwszym synem Filipkiem
Zrobil dzis pierwszy raz siku do muszli

Stary 2012-03-22, 19:45   #1838
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Widzę, że niektóre z Was zaliczyły już pierwsze spacery wiosenne My niestety chore jesteśmy i musimy siedzieć w domku Oby nas nie ominęła taka piękna pogoda. Zuzia nadal kaszle i ma katarek, ale wydaje mi się że jest znacznie lepiej. Tylko teraz ja z mężem się rozchorowaliśmy. Zarażamy się nawzajem
zdrówka dla Was, żeby szybko Was to choróbsko opuściło

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
mnie też na paciorka pobral dzisiaj za tydzien wynik i znając moje szczęście nie ominie mnie to paskudztwo
żeby Cię jednak ominęło

Aguśka brawa dla Filipka, faktycznie zasłużył na nagrodę

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:13   #1839
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A ja nie dawno wróciłam z miasta, wyjechaliśmy po 15 i tak zeszło do 19stej, przyjechaliśmy zjedliśmy obiadek i teraz odpoczynek

Jak wychodziliśmy to nawet już ledwo co w kozaki się mieszcze TŻ pomagał mi zapiąć zamek bo sama nie dałam rady szok totalny tak napuchły

Mieszkania obejrzane, fajne są ale ceny już nie więc chyba nici z tego wszystkiego.

No i mam bóle co jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka trzymam kciuki za jutro
dziękuję

Cytat:
doradzam Ci to, co ja zrobilam w pierwszej ciazy.
Zakupiłam sobie na allegro takie zwykłe niedrogie balerinki, bo rodzilam w maju i tez buty juz wszelakie jakie mialam to sie w nie nie miescilam i wyrzucilam je jak urodzilam, bo sie rozklekotały.
dla mnie jedynym ratunkiem jest pożyczenie butów od mamy albo właśnie kupić jakieś tanie ale jeszcze się wstrzymam i zobacze po weekendzie

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:15   #1840
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

W ogole byla inna polozna niz zawsze.Kilka razy mi powtarzala,ze jakby bylo zdecydowanie mniej ruchow,albo wcale to mam zaraz dzwonic do szpitala.I teraz sie martwie,bo maly sie nie rusza od dwoch godzin.Ale wczesniej tez tak mial,ze potrafil sie nie ruszac kilka godz.Ale ona mi tym na psychike wjechala i sie denerwuje.

Gratulacje dla Karolcy,Evvci i Balbinki!!!
Ile dzieciatek przybylo,super!

Kciuki kochana!Bedzie dobrze!

Moja Wiki teraz przygotowuje sie intensywnie do komunii i mam ciagle pytania dotyczace czegos z modlitw itp,m.in co to znaczy cudzolozyc,niepokalane poczecie itp

To niepotrzebnie Cie tylko polozna zdenerwowala!
Ja czasami tez , szczegolnie jak niektore dziewczyny zaczna sie martwic i pisac, ze nie czuja ruchow , to ja wtedy tez zaczynam tez myslec i sie martwic
Taki nasz los, zawsze troche za duzo bedziemy sie przejmowac!

A to Ty juz masz tez ekstra pytania
Kurcze taka odpowiedz to trzeba dobrze przemyslec co odpowiedziec zeby nie wyszlo zle
Aguska, slyszysz te pytania?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 20:15   #1841
gkatarzynka
Zadomowienie

Posłuchajcie:
http://www.youtube.com/watch?v=qqdudFMZBec
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:16   #1842
lena_mi
Zakorzenienie

Evvcia pisała

Niestety net w telefonie Jej nie działa. Powoli dochodzi do siebie, ale z wrażenia nie spała ani minuty, za to mała ciągle chrapie Niestety na razie coś nie ma pokarmu i trochę się martwi.
Prosiła o przekazanie gratulacji Bablince i Karolci!
Napisałam Jej że wszystkie jesteśmy zaskoczone Jej porodem i ogromnie gratulujemy. Evvcia napisała że sama jest zaskoczona i nadal nie wierzy, dziękuje za gratulacje!
Stary 2012-03-22, 20:22   #1843
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Evvcia pisała

Niestety net w telefonie Jej nie działa. Powoli dochodzi do siebie, ale z wrażenia nie spała ani minuty, za to mała ciągle chrapie Niestety na razie coś nie ma pokarmu i trochę się martwi.
Prosiła o przekazanie gratulacji Bablince i Karolci!
Napisałam Jej że wszystkie jesteśmy zaskoczone Jej porodem i ogromnie gratulujemy. Evvcia napisała że sama jest zaskoczona i nadal nie wierzy, dziękuje za gratulacje!
No wrazen napewno co niemiara!
A mleczko sie naprodukuje jak bedzie coreczke przystawiac!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 20:24   #1844
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny do której mogę pisać w razie w ? bo w sobotę na 9 mam się stawić do kliniki i tam już zostanę do porodu tak oznajmił lekarz mój prowadzący. Więc będę informować na bierząco jak dam radę to będę skrobac na forum
jeśli masz ochotę możesz do mnie
Zresztą do mnie można pisać bez pytania która chce niech pisze śmiało

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
1ja na szczęście wchodzę w tenisówki

a z poczekalnią to też myślę, że trzeba poczekać na dziewczyny kwietniowe, ewentualnie przy końcówce się zastanawiać- tak widziałam robiły też mamy styczniowo-lutowe...

trzymam kciuki, ciekawe czy ci gin powie czy coś się kroi
dokładnie wątek na odchowalni dopiero w połowie kwietnia albo pod koniec bo jest Nas jeszcze sporo nie rozpakowanych

dziękuję za kciuki zobaczymy co to jutro będzie

Ja nie mam piłki i nie kupuje - skakać nie będę

ananasa nie kupiłam

i zauważyłam, że apetyt mi się zwiększył od 2-3 dni

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-22, 20:25   #1845
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Gosia, nie martw sie! Moja sie potrafi pol dnia nie ruszac a potem sobie odbija z nawiazka
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:27   #1846
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Aguśkaa no to brawa dla Filipka

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-22, 20:28   #1847
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aguska brawa dla Filipka
a tak , mamy ogromne szczescie ze mieszkamy w takim miejscu i mamy takie podworko.

Gosia nie denerwuj sie, na pewno malutki zacznie sie ruszac.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:29   #1848
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny ja chce już urodzic!!! kwietniowki oddajcie palmę pierwszeństwa

karolca evvcia i balbinka gratulacje dla was i waszych pociech

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:30   #1849
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

desia ładny wózeczek

Aguśkaa Szymonek jest cudowny

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-22, 20:38   #1850
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
i teraz malutka podskakuje na cycu bo matka posluchala piosenki i sie poryczala

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Desia super wozek i kolor tez swietny, teraz moze troszke zaluje ze nie kupilam jakiegos zywszego koloru tak naprawde.

Aguska Szymonek slicznie wyglada i jak fajnie ubrany. ja narazie nie mam za bardzo w co Hani ubierac, bo wszystkie ubranka sa na nia za duze i wszystko moge nakladac przez nozki. a malutkie bluzeczki dla noworodkow sa dla niej do kolan. i wyglada jak maly skate

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:49   #1851
koniakonia
Zakorzenienie

Hej, dopiero zasiadłam ....do netu i obiadu, motorek do dupska potrzebny mi jest od zaraz

Gratuluję serdecznie Karolce, Balbince i Evvcie, niech Dzieciaczki się zdrowo chowają

Lena ból spojenia to ból taki na górce , tzn no boli nie dziurka ale górka gdzie włoski tzn . ta okolica

Gosia zjedz coś słodkiego , poszturchaj brzuchem, ale jeśli bardzo się martwisz to dzwoń jak kazali

Aguskaklask i: za grzeczne maszerowanie przy wózku dla Filipka

Desia piękna karoca dla Twojej Królewny
Pokąpaliśmy dzieci, tż na piłkę pojechał a ja Was nadrabiam , ale czytam pobieżnie , przyznaję się , wybaczcie
Powiem Wam ,że dni mi uciekają nie wiem kiedy, czas nie leci, nie płynie a zapierdala i nie ma w tym grama przesady
Dzisiaj o 11 .30 wyszlam z domu i wylądowałam w domu o 15. 30. Obiadek ugotować, pranie , wycieranie podłogi od siusków Ninowych, karmienie, kąpiele i kuźwa nadchodzi noc.Ale powiem Wam ,że i tak jestem szczęśliwa , choć zmęczona.

Desia byłam u pediatry z tym usg i mam skierowanie do urologa i będę się próbowała wbić do takiego profesora , ponoć jest specjalistą bardzo dobrym, w sobotę powiem Ci więcej, bo będzie u mnie Przyjaciółka, której Synek też coś miał z nerkami ( wykryte w ciązy) i też jeździła do tego instytutu gdzie jest ten prof. .Desia u Jej Synka wszystko wróciło do normy , Tobie też tego życzę.Piszę Ci o tym lekarzu, bo pewnie diagnostyka będzie potrzebna, więc w razie co będziemy przecierać szlaki.
Muszę pobrać Kai mocz , dwie próbki, ogólne badanie i posiew, bo nie jest wykluczone,że to jednak od bakterii jest.Niby crp było ok, ale pediatra mówi,że czasem moga być takie utajone zakażenia.
Podkleiłam Jej takie specjalny woreczek na pipulkę i mam nadzieję,że coś się złapie.
No poryczałam się dzisiaj, bo myślałam ,że pediatra powie coś innego .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:04   #1852
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
i teraz malutka podskakuje na cycu bo matka posluchala piosenki i sie poryczala

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Desia super wozek i kolor tez swietny, teraz moze troszke zaluje ze nie kupilam jakiegos zywszego koloru tak naprawde.

Aguska Szymonek slicznie wyglada i jak fajnie ubrany. ja narazie nie mam za bardzo w co Hani ubierac, bo wszystkie ubranka sa na nia za duze i wszystko moge nakladac przez nozki. a malutkie bluzeczki dla noworodkow sa dla niej do kolan. i wyglada jak maly skate

Dziekuje!
Ja kupowalam z mysla tylko o Viki, nie planuje wiecej dzieci, tak ze nie musial byc kolor neutralny, wiem ze wiele dziewczyn, ktore planuja dalsze pociechy chce miec w razie czego cos co pasuje i dla chlopca i dla dziewczynki.
a Teraz to juz nie ma co zalowac

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej, dopiero zasiadłam ....do netu i obiadu, motorek do dupska potrzebny mi jest od zaraz

Gratuluję serdecznie Karolce, Balbince i Evvcie, niech Dzieciaczki się zdrowo chowają

Lena ból spojenia to ból taki na górce , tzn no boli nie dziurka ale górka gdzie włoski tzn . ta okolica

Gosia zjedz coś słodkiego , poszturchaj brzuchem, ale jeśli bardzo się martwisz to dzwoń jak kazali

Aguskaklask i: za grzeczne maszerowanie przy wózku dla Filipka

Desia piękna karoca dla Twojej Królewny
Pokąpaliśmy dzieci, tż na piłkę pojechał a ja Was nadrabiam , ale czytam pobieżnie , przyznaję się , wybaczcie
Powiem Wam ,że dni mi uciekają nie wiem kiedy, czas nie leci, nie płynie a zapierdala i nie ma w tym grama przesady
Dzisiaj o 11 .30 wyszlam z domu i wylądowałam w domu o 15. 30. Obiadek ugotować, pranie , wycieranie podłogi od siusków Ninowych, karmienie, kąpiele i kuźwa nadchodzi noc.Ale powiem Wam ,że i tak jestem szczęśliwa , choć zmęczona.

Desia byłam u pediatry z tym usg i mam skierowanie do urologa i będę się próbowała wbić do takiego profesora , ponoć jest specjalistą bardzo dobrym, w sobotę powiem Ci więcej, bo będzie u mnie Przyjaciółka, której Synek też coś miał z nerkami ( wykryte w ciązy) i też jeździła do tego instytutu gdzie jest ten prof. .Desia u Jej Synka wszystko wróciło do normy , Tobie też tego życzę.Piszę Ci o tym lekarzu, bo pewnie diagnostyka będzie potrzebna, więc w razie co będziemy przecierać szlaki.
Muszę pobrać Kai mocz , dwie próbki, ogólne badanie i posiew, bo nie jest wykluczone,że to jednak od bakterii jest.Niby crp było ok, ale pediatra mówi,że czasem moga być takie utajone zakażenia.
Podkleiłam Jej takie specjalny woreczek na pipulkę i mam nadzieję,że coś się złapie.
No poryczałam się dzisiaj, bo myślałam ,że pediatra powie coś innego .
Oj kurcze, wierze ze mialas nadzieje na lepsze wiesci!
W zasadzie to zlych wiesci tez nie przynosisz bo nic nowego pediatra nie powiedzial?
W sumie to lepiej teraz jakby to od bakterii bylo , bo dostalaby antybiotyk i po bolu!
Nastresujemy sie my biedne
A dni mi tez tak uciekaja w sumie, a co dopiero przy dwojce dzieci, wiec wcale Ci sie nie dziwie!
Generalnie to buziaki i juz sie wiecej nie denerwuj:cmok :

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 21:07   #1853
koniakonia
Zakorzenienie

Desia powiem Ci ,że tak na tą Twoją datę porodu spojrzałam i mi się 15 w głowie wyświetlił, potem 20 a teraz 10 ciekawe czy trafię

Dzisiaj zakupiłam koronkę i powiększam staniki ręcznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 21:14   #1854
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia powiem Ci ,że tak na tą Twoją datę porodu spojrzałam i mi się 15 w głowie wyświetlił, potem 20 a teraz 10 ciekawe czy trafię

Dzisiaj zakupiłam koronkę i powiększam staniki ręcznie
To ja poprosze 10 jak juz
napewno nie 20
O, to zdolna jestes z tymi stanikami!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 21:17   #1855
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
To ja poprosze 10 jak juz
napewno nie 20
O, to zdolna jestes z tymi stanikami!
nie mam kurna wyboru, bo na serio to wylewanie mnie drażni, mam wtedy cycek w dwóch częsciach
Stary 2012-03-22, 21:18   #1856
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ja nie mam piłki i nie kupuje - skakać nie będę
Ja też nie mam piłki i nie kupuję a co najśmieszniejsze to teraz boję się cokolwiek robić na przyspieszenie porodu . Ja nie mam jeszcze łóżeczka bo nas wyrolowali w sklepie . Miało być 15.03 to 13.03 jeszcze dzwonili z pytaniem z której strony chcemy półeczki. Aaaaaaaa
Stary 2012-03-22, 21:19   #1857
Nikii89
Zakorzenienie

Konia jasnowidz a jak patrzysz na mój termin (20.04)to co Ci się w głowie wyświetla ??

Jak to przeczytałam to aż mi ciśnienie się podniosło !!
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1e236

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-03-22 o 21:22
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:20   #1858
gucia6
Zakorzenienie

Karolca, Balbinka, Evvcia - gratuluje malenstw

Dzieczyny ktore maja jyz swoje skarby...prosze napiszcie
***jak u Was wygladaja dni i noce?
noce mamy dosc spokojne, Rita budzi sie co jakies 4 godziny, wypija mleko i idzie spac...
troche problemu jest jak musze ja przewinac, bo wtedy troche sie rozbudza i ma problemy z zasnieciem
*Ile czasu maluszki ssaja cycorka?
jakies 20 minut...
czasem krocej jak mala przysypia przy cycu, wtedy zglasza sie na dalsze picie po ok 15 minutach...
nie bardzo wiem jak "zwalczyc" to przysypianie
*Czy czyms dokarmiacie?
nie
*Ile spia?
w nocy jak pisalam budzi sie oc ok 4 godziny, sen nocny jest od ok 20-21 do ok 7-8 rano
w ciagu dnia mala spi ok 3 drzemki po 1,5-2 godziny... a spacery przesypia w calosci
*Czy dajecie smoka?
tylko jak widze, ze mala jest najedzona (krztusi sie lecacym mlekiem), a ma potrzebe ssania
no i od wczoraj dajemy do wyciszenia przed snem
*jakie macie sposoby aby oomoc przy baczku i kupce?
poki co nie mamy z tym problemu...
zreszta w moim przypadku to wystarczy, ze zjem marchewke i malenka puszcza baczki i robi kupki czesciej
Stary 2012-03-22, 21:23   #1859
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam kurna wyboru, bo na serio to wylewanie mnie drażni, mam wtedy cycek w dwóch częsciach
No bo Ci natura nie poskapila

Tikki, oj szczerze to bym sie tez stresowala, Oni tam w hiszpanii, czy w katalonii jesli wolisz to raczej nie maja pospiechu, co?
Jednakze najczesciej pierwsza dzidize sie przenosi niz urodzi 2 tyg przed terminem, wiec luzik!
A jak dlugo trzymaja u Was w szpitalu?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-22, 21:26   #1860
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje!
Ja kupowalam z mysla tylko o Viki, nie planuje wiecej dzieci, tak ze nie musial byc kolor neutralny, wiem ze wiele dziewczyn, ktore planuja dalsze pociechy chce miec w razie czego cos co pasuje i dla chlopca i dla dziewczynki.
a Teraz to juz nie ma co zalowac

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Oj kurcze, wierze ze mialas nadzieje na lepsze wiesci!
W zasadzie to zlych wiesci tez nie przynosisz bo nic nowego pediatra nie powiedzial?
W sumie to lepiej teraz jakby to od bakterii bylo , bo dostalaby antybiotyk i po bolu!
Nastresujemy sie my biedne
A dni mi tez tak uciekaja w sumie, a co dopiero przy dwojce dzieci, wiec wcale Ci sie nie dziwie!
Generalnie to buziaki i juz sie wiecej nie denerwuj:cmok :
Wiesz liczyłam ,że powie,że nic z tym nie robić i czekać ,ze to w sumie nic takiego, ale i taka wersja by mnie pewnie tez nie zadowoliła i sama bym po lekarzach latała.Zapytałam czym to może grozić to mi powiedziała i to mnie zmartwiło, choć też w sumie wiedziałam.Echh no przykro mi,że nie jest całkiem zdrowa .
Ja myślę Desia ,że jak dwie nerki w brzuszku są powiększone to jest większa szansa ,że to przyczyna tego ,ze to okres prenatalny i po porodzie przechodzi,z jedną to jest chyba gorzej, bo to znaczy ,że przyczyna jest inna
A z ta bakterią to by było dobrze,choć znów bym miała wyrzut ,ze nie udało mi się Jej uchronić .

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Mamusie podwojne, pobierała Ktoraś z Was mocz od dziecka do woreczka, ile tego potrzeba, bo sprawdziłam i kurczę złapało się tak na oko tyle co nic, może 5 ml, ktoś się zna?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości