W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 18:20   #571
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
oliweczko gratulacje!!!!!!!!!!
wkurza mnie tz,okropnie sie zachowuje jka jakis kawaler bez dziecka szkoda gadac............
Ojojojjj... a cóż to wyprawia ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:22   #572
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jestem po testowaniu i ogłaszam wszem i wobec, że JESTEM W CIĄŻY!!!Poza tym jestem w wielkim szoku-napisze coś więcej jutro, jak ochłonę(jeśli się wogóle da).
O kurczę, gratulacje
Stary 2012-03-22, 18:27   #573
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Madziulka tak się śmieję, że Ala robi przeprosty jak baletnica. Kojarzę, jak w Tańcu z gwiazdami pawlovic czy jak jej tam zawsze to podkreślała, jak tańczyli rumbę czy inne tańce latino. Jak wpiszesz w google przeprosty kolan balet to będą jakieś zdjęcia W każdym razie, Ala robi już mały postęp, bo czasami postawi jedną (ale cały czas tę samą) stópkę na podłodze, stoi wtedy jak miss na wybiegu jedna stópka płasko na podłodze a druga nóżka lekko ugięta wystawiona do przodu na paluszkach
Czy wszystkie tego typu spacerówki trzeba składać z rozłożonym na płasko siedziskiem? Ostatnio próbowałam złożyć z siedziskiem ustawionym na siedząco i było ciężko, taki na wpół złożony wpakowałam do bagażnika, a dzisiaj jak siedzisko było na płąsko, złożył się elegancko. Jeny jak przysłowiowa blondynka się poczułam, że wcześniej na to nie wpadłam w każdym razie mam nadzieję, że jednak fura będzie dla nas łaskawa i nie zrobi nam psikusa jak innym właścicielom tego wózka!

Zdjęcie z dzisiejszych bujaczek
1. No to już wiem o co chodzi
2. Moją spacerówkę trzeba składać z siedziskiem rozłożonym na płasko.
3. Ala

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:49   #574
jacieeeee
Wtajemniczenie

Oliweczka gratuluję No wow

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:35   #575
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
...

cudnie siedzi mała wisieńka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
widziałam to dziękuję

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
...Kolina...kreta?

...
czyli nie ma badań na kobietach karmiących, ani takich które udowadniają że szkodzi ani takich które to wykluczają...
no kreta, mają pomysły co? i jeszcze chwalą się swoją "mądrością"

dzięki za odpowiedz w sprawie globulek, no własnie różne opinie czytałam, fajt że się wchlaniają i chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy szkodzą czy nie

Dawid już śpi po kaszce

dzisiaj nie dojadł obiadku - potrawka z ziemniakami i królikiem z hippa - chyba za gęsta, krztusić się zaczał i pluł, on wszystko ładnie zjada i dziś taki numer
Stary 2012-03-22, 19:37   #576
zanetaa88
Zakorzenienie

Laski ale się wystraszyłam.
Wykąpałam pannicę itd itp.
Zrobiłam mleko, czułam już że powoli odpływa.
Zjadła mleko,odkładam do łóżka a ona mi fik an brzuch i raczkuje z zamkniętymi oczami biorę ją, daje jej mleko które jeszcze miała, wypija, odkładam i to samo myślę sobie "przecież ona śpi,o co chodzi..." odwracam ją na plecy a ona znowu fik na brzuch i do raczkowania, po chwili widzę że chce się ułożyć ale na brzuchu nie umie, układam ją Ja ta wstaje, układam na plecy ta na brzuch, zostawiam.Ona dupa do góry,głowa tak jakby patrzyła na swoje nogi. Ja pierniczę wiecie jak się wystraszyłam, zachowywała się jakby się czegoś naćpała już się zastanawiałam czy jakiś lek jej podałam dzisiaj ale nic ! dorobiłam mleka, zjadła i zasnęła....ale miałam cykora.

Potem sobie przypomniałam, że któraś z Was (chyba kajool) pisała że dziecko raczkuje na śpiąco w łóżeczku, nie?

Aaaa i czy któreś DZIECKO ŁAPIE POWIETRZE ? tak jakby się dusiło,ale się nie dusi tylko bajeruje ? Moja tak dzisiaj robiła stresuje mnie te dziecko czasem powiem Wam, że co to będzie jak po drzewach będzie latać i guzy przynosić

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-03-22 o 19:40
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:41   #577
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja częstuję Patryka chlebem, bo inaczej przy nim nie zjem kanapki
mam podobnie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:48   #578
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Shira, Brumek, Ania dziekujemy.
Brumku to dopiero poczatki. To znaczy pozycje do raczkowania przyjmuje juz od dawna, a 2 dni temu lekko podtrzymalam go reka pod brzuszkiem i tak sobie chodzil. I dzis jak weszlam do pokoju, to widzialam jak powolutku sobie raczkowal. Tylko, ze jak klapnie, to juz woli pelzac.
Do tego zaczyna wstawac, wspiera sie na roznych chybotliwych przedmiotach i juz kilka razy zaliczyl glebe. Koniec spokoju...

Cytat:
Jestem po testowaniu i ogłaszam wszem i wobec, że JESTEM W CIĄŻY!!!Poza tym jestem w wielkim szoku-napisze coś więcej jutro, jak ochłonę(jeśli się wogóle da).

GRATULACJE!!! To wiadomosc dnia!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Byłysmy na spacerze 2 h, śpiąca ale nie usnęła, wyła i wróciłyśmy do domu.
Mam wrażenie że ma większy katar i ten spacer dzisiaj to był zły pomysł.
Moze tak Ci sie wydaje, bo plakala? Oby jej przechodzilo.

Ja wczoraj poszlam z malym do lekarza, bo zaczal mocniej kaszlec, na szczescie na razie nic groznego, mamy syropy i krople i po jednym dniu wydaje mi sie, ze katar sie zmniejszyl. Jutro kontrola.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny To mnie koleżanka w błąd wprowadziła. Powiedziała, że zamiast kupować drogi Sinlac lepiej Krupiczkę. Pytałam o gluten to mi odpowiedziała, że nie ma. Ale się zna dziewczyna No nic, za parę dni spróbuję Radkowi podać pełny posiłek glutenowy.
Podawała już któraś?
Ja juz podaje.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dla tych, których nie ma w K.
Mój spacerówkowicz

Cytat:
My dzisiaj spędziłyśmy miło dzień. Pojechałyśmy do Torunia, zatrzymałyśmy się u teściowej, kawka, pogadanka, zakupy, później Ala zasnęła więc dalej spacerowałyśmy, zaliczyłyśmy też plac zabaw, obiadek i do domku. Owy wózek nawet się dzisiaj spisywał. Może to zasługa tego, że posmarowałam kółka no i teraz pytanie za 100punktów...... Czy wszystkie tego typu spacerówki trzeba składać z rozłożonym na płasko siedziskiem? Ostatnio próbowałam złożyć z siedziskiem ustawionym na siedząco i było ciężko, taki na wpół złożony wpakowałam do bagażnika, a dzisiaj jak siedzisko było na płąsko, złożył się elegancko. Jeny jak przysłowiowa blondynka się poczułam, że wcześniej na to nie wpadłam w każdym razie mam nadzieję, że jednak fura będzie dla nas łaskawa i nie zrobi nam psikusa jak innym właścicielom tego wózka!

Sliczna jest!
Moja spacerowke mozna skladac tak i tak, ale lepiej jak jest z podniesionym oparciem.

aaaa Brumku z zaleglych pytan.... ja daje kaszki. Robilam ekspozycje na gluten od 5 miesiaca, wtedy dawalam lyzke kaszy do mojego mleka, teraz jak sciagne, to dostaje jej juz wiecej na noc. Wczoraj kupilam Holle na rano. Kilka razy podalam taka zwykla ryzowa, bo mialam probki. Generalnie ja nie mam nic przeciwko, poza tym przeciez Antek nie bedzie wiecznie na cycu.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:51   #579
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Dzień dobry (z pracy)

Wczoraj mój chłop schował mi laptop!!!!! i nie miałam jak zajrzeć na wizaż. Nie pytajcie dlaczego (schował), bo ja sama nie wiem (chyba z przekory)

nie, za leniwy jest i nie chciało mu się a ja bym z chęcią poszła...
ha ha ha a pamietacie jak wam pisalam, ze moj mi tez schowal. widze ze nie tylko on taki pomyslowy
Cytat:
zobaczymy...a tego, co dziewczyny piszą, to nawet nie czytam, bo czasem takie pierdoły, że szok....np. stosują ten lek jako środek odchudzający
eutyrox jako lek odchudzajacy - szkoda ze ja po nim nie chudne.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
dla Julci i Hanii z okazji 8 miesięcznicy
dolaczam do zyczen

Cytat:
jak ja bym chciala moc tak napisac. Ale jeszcze troszke. Gratulacje.
Nadrobilam, po lebkach -wybaczcie. jestem zmeczona ostatnio. wczoraj kolezanka nas zaprosila na wesele na 12 maja - musze schudnac. Bo jak ja pojde taka prawie 80 kg zywej wagi. Uciekam kochane.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:52   #580
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
powiem Wam, że co to będzie jak po drzewach będzie latać i guzy przynosić
po 100 guzie i siniaku bedziesz tylko mowic "nie zabij sie" jak bedzie wychodzic i bedziesz sie zastanawiac co jeszcze zmaluje to calkiem fajne uczucie taka niewiedza

a ja tM ANI NIE WIEM ILE GLUTENU PODAJE ANI KIEDY ZACZELAM... ANIcapslock!!! kiedy bedzie normalnie jesc gluten. na czuja robie.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-22 o 19:53
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:52   #581
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

alibany slodka moja spacerokwa sklada sie w pol, ze zlozonym siedziskiem

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-03-22, 19:52   #582
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Laski ale się wystraszyłam.
Wykąpałam pannicę itd itp.
Zrobiłam mleko, czułam już że powoli odpływa.
Zjadła mleko,odkładam do łóżka a ona mi fik an brzuch i raczkuje z zamkniętymi oczami biorę ją, daje jej mleko które jeszcze miała, wypija, odkładam i to samo myślę sobie "przecież ona śpi,o co chodzi..." odwracam ją na plecy a ona znowu fik na brzuch i do raczkowania, po chwili widzę że chce się ułożyć ale na brzuchu nie umie, układam ją Ja ta wstaje, układam na plecy ta na brzuch, zostawiam.Ona dupa do góry,głowa tak jakby patrzyła na swoje nogi. Ja pierniczę wiecie jak się wystraszyłam, zachowywała się jakby się czegoś naćpała już się zastanawiałam czy jakiś lek jej podałam dzisiaj ale nic ! dorobiłam mleka, zjadła i zasnęła....ale miałam cykora.

Potem sobie przypomniałam, że któraś z Was (chyba kajool) pisała że dziecko raczkuje na śpiąco w łóżeczku, nie?

Aaaa i czy któreś DZIECKO ŁAPIE POWIETRZE ? tak jakby się dusiło,ale się nie dusi tylko bajeruje ? Moja tak dzisiaj robiła stresuje mnie te dziecko czasem powiem Wam, że co to będzie jak po drzewach będzie latać i guzy przynosić

Zaneta Antek robi podobnie. To znaczy on chce sie polozyc na boczku, a po chwili laduje na brzuchu, tylko, ze to go wybudza i jest ryk. I tak kilka razy i dopiero zasnie.

A jak wozek sie sprawuje? Zadowolona jestes? Ja sie ciagle nie moge zdecydowac.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:00   #583
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
po 100 guzie i siniaku bedziesz tylko mowic "nie zabij sie" jak bedzie wychodzic i bedziesz sie zastanawiac co jeszcze zmaluje to calkiem fajne uczucie taka niewiedza
Ja czuje po kościach że przy mojej damie będzie guzów a guzów,
więc powoli się nastawiam na etap guzowania

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zaneta Antek robi podobnie. To znaczy on chce sie polozyc na boczku, a po chwili laduje na brzuchu, tylko, ze to go wybudza i jest ryk. I tak kilka razy i dopiero zasnie.

A jak wozek sie sprawuje? Zadowolona jestes? Ja sie ciagle nie moge zdecydowac.
Ona ma tak w dzień, natomiast chce na brzuch i jej to wychodzi ale jak ułoży się nie wygodnie to się wybudza i ryk..

Z wózka jestem zadowolona, bardzo fajnie się go prowadzi,jest lekki.
Jedyny minus że bardzo mały kosz na zakupy,ale pocieszam się że będę mniej wydawać choć jak pójdziesz np po chleb,masło,pomidor,ogóre k to będzie problem żeby je tam swobodnie wsadzić, bo jest dziwny dostęp do kosza, a jak rozłożone jest siedzenie to w ogóle już nie dojdziesz do niego więc jak wykorzystałam kosz na folie przeciwdeszczową, kocyk i to zakrycie które jest w zestawie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:00   #584
piwnooka77
Raczkowanie

Dobry wieczór

na początku Hania, Julia, Blanka, Tymek buziaki

Cytat:
Jak któraś ma karę z DOZ to dostałam kupon rabatowy do Smyka na 20% ważny z kartą.
a za co można dostać taką karę, żeby dostać kupon z kartą? (oj nie mogłam się powstrzymać)

Cytat:
edit.: Padam ze śmiechu. Żeby napisać tego posta wsadziłam Szymulę do krzesełka do karmienia - nagle patrzę, a Szymula śpi - głowa leży na blacie ha ha. Przeniosłam go właśnie do łóżeczka.
to musiał być słodki widok

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj Domke wywinął mi numer i bawił sięmoim telefonem, zaraz slyszę sygnał, a on ponaciskał cos i akurat zadzwonił do taty
zdolniacha, myślę, że wybór odbiorcy nie był przypadkowy

Cytat:
no to GRATULACJE

Cytat:
Mój spacerówkowicz
przystojniak

A u nas bez zmian, jak Helena nie miała ochoty na próbowanie nowych smaków tak dalej nie ma. I nie pomaga karmienie na "leżaka"- ucieka przede mną, zrobiłam dzisiaj mus jagodowo-bananowy - dawno tak nie zaciskała ust (a był pyszny ), od męża też nie chciała jeść (podawał jej jedzonko jak byłam w pracy), skusiła się jedynie na banan. Ale musiała się nim najeść skoro jak wróciłam z pracy nie rzucała się na UU. Za to w nocy pobudka o 2,4,6 (o tej ostatniej to ja już i tak wstaję).
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:01   #585
isiaok
Rozeznanie

Witam! Tak szybko minął ten dzien, ze nawet nie zauważyłam kiedy...pół dnia biegałam za Ewka a drugie pół spacerowałyśmycały czas przy wszystkim wstaje i sie przewraca...2 dni biłam jej brawo a dzis juz miałam serdecznie dosc
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa agratulacje-czyli zaczynamy od początku?????????

Cytat:
Mój spacerówkowicz
dziękujemy!

Madziulka tak się śmieję, że Ala robi przeprosty jak baletnica. Kojarzę, jak w Tańcu z gwiazdami pawlovic czy jak jej tam zawsze to podkreślała, jak tańczyli rumbę czy inne tańce latino. Jak wpiszesz w google przeprosty kolan balet to będą jakieś zdjęcia W każdym razie, Ala robi już mały postęp, bo czasami postawi jedną (ale cały czas tę samą) stópkę na podłodze, stoi wtedy jak miss na wybiegu jedna stópka płasko na podłodze a druga nóżka lekko ugięta wystawiona do przodu na paluszkach

My dzisiaj spędziłyśmy miło dzień. Pojechałyśmy do Torunia, zatrzymałyśmy się u teściowej, kawka, pogadanka, zakupy, później Ala zasnęła więc dalej spacerowałyśmy, zaliczyłyśmy też plac zabaw, obiadek i do domku. Owy wózek nawet się dzisiaj spisywał. Może to zasługa tego, że posmarowałam kółka no i teraz pytanie za 100punktów...... Czy wszystkie tego typu spacerówki trzeba składać z rozłożonym na płasko siedziskiem? Ostatnio próbowałam złożyć z siedziskiem ustawionym na siedząco i było ciężko, taki na wpół złożony wpakowałam do bagażnika, a dzisiaj jak siedzisko było na płąsko, złożył się elegancko. Jeny jak przysłowiowa blondynka się poczułam, że wcześniej na to nie wpadłam w każdym razie mam nadzieję, że jednak fura będzie dla nas łaskawa i nie zrobi nam psikusa jak innym właścicielom tego wózka!

[/COLOR][/COLOR][/QUOTE]

Cytat:
mam podobnie
Ewik tez wypatruje co jemy-nic nie przeoczy

Dla wszystkich chorych dzieciaczków sama dzwonilam dzisiaj do lekarki spytac co robic z tym 2tyg katarem i w przychodni mamy sie nawet nie pojawiac...same chore dzieci-jakis pogrom katarowy
Dla Tymka, Blanki, Julki, Hani
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:01   #586
pieleszka
Wtajemniczenie

Blanka, Julia, Hania i Tymek -

Oliweczka gratuluję kochana!!! aż mnie ciary przeszły

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:05   #587
isiaok
Rozeznanie

eveewe a jaka Ty masz spacerówke? Bo mi sie spodobała ost na zdjeciu-jesli wolno spytac
Stary 2012-03-22, 20:05   #588
Marina1
Zakorzenienie

AAAAAAAAAaa i solenizanci

Tymko
Jula
Hanula
Blana

10000 lat
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:11   #589
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o kręgosłup to ortopeda powiedział, że nie jest tak źle, kręgosłup jest przeciążony po porodzie i mięśnie słabe. Dostałam tabletki na stan zapalny i po nich mi jest o wiele lepiej. oprócz tego rehabilitacje i polecał basen.
Tarczyca - tu też mnie uspokoił endo, bo powiedzia, że lepiej jak mam TSH poniżej normy niż 7 jak ostatnio. Pytał się kiedy chce starać się o następnego dzidziusia, bo od tego zależy jak mi ustawi tabletki. Także myślę, że będzie ok. A te wysokie przeciwciała to świadczą o tym że jest to hashimoto i już to końca życia będą na takim wysokim poziomie.
No to dobre wieści - idzie ku lepszemu

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!
Komu jak nie Wam mogę się pożalić???
Po 3 tygodniach w pracy mam już dość , dziś już mnie ostatecznie wnerwili , jak dobrze że jutro piątek
Choć i tak dość długo było dobrze...
Wodaqua Czemu Ty tak rzadko bywasz
Współczuję tej pracy Ale co Cie najbardziej wnerwia - sama praca czy jakaś atmosfera niemiła i ludzie?

Cytat:
ej, bo się czerwienię
Oj tam, oj tam

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
wkurza mnie tz,okropnie sie zachowuje jka jakis kawaler bez dziecka szkoda gadac............
No, nieładnie
Co robi? Biega z kumplami?

Cytat:
mam podobnie
Ja też daje mu pożuć Dziś dałam mu też ryż taki zwykły, ugotowany, nawet nie rozgnieciony i też zjadł dwie łyżeczki

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
1. Brumku to dopiero poczatki. To znaczy pozycje do raczkowania przyjmuje juz od dawna, a 2 dni temu lekko podtrzymalam go reka pod brzuszkiem i tak sobie chodzil. I dzis jak weszlam do pokoju, to widzialam jak powolutku sobie raczkowal. Tylko, ze jak klapnie, to juz woli pelzac.
Do tego zaczyna wstawac, wspiera sie na roznych chybotliwych przedmiotach i juz kilka razy zaliczyl glebe. Koniec spokoju...

2. aaaa Brumku z zaleglych pytan.... ja daje kaszki. Robilam ekspozycje na gluten od 5 miesiaca, wtedy dawalam lyzke kaszy do mojego mleka, teraz jak sciagne, to dostaje jej juz wiecej na noc. Wczoraj kupilam Holle na rano. Kilka razy podalam taka zwykla ryzowa, bo mialam probki. Generalnie ja nie mam nic przeciwko, poza tym przeciez Antek nie bedzie wiecznie na cycu.
1. Początki nie początki to i tak wielki sukces Antosia Ale sprytna bestia z niego A mówią, że chłopcy wolniej się rozwijają ruchowo
2. Dzięki Aga

A jeszcze w kwestii grudek, to mam zamiar nie unikać ich wcale. I nawet nie tyle grudek, co normalnych kawałków jedzenia. Póki co Tymek je zjada i jest ok Bo tak sobie myślę, że długi etap papek spowoduje, że później dzieci coraz bardziej niechętnie będą podchodziły do większych kawałków i do żucia.
I jak pierwszy raz podałam to faktycznie wyglądał, jakby sie krztusił (zreztą jak pierwszy raz podałam papkę tak samo było). Ale nie dlatego się krztusił, że mu wpadło nie tam gdzie trzeba, tylko nie wiedział co z tym zrobić. Bo dla niego to było obce ciało na języku Po 3-4 razach załapał i teraz wsuwa
Stary 2012-03-22, 20:14   #590
kalinkap13
Rozeznanie

ale dzien szyybko zlecial rano bylismy u lekarza, osluchowo w miare ok(co najwazniejsze - pluca czyste), Filip jednak dostal inhalacje i pulneo do picia no i podrywal pielegniarki wariat maly i tak wariowal ze ja padnieta wracalam

przede wszystkim Blanka, Hania, Julka, Tymek sto lat!!!

no i wiadomosc dnia,tyle co narazie doczytalam-Oliweczka GRATULUJE!!!!! jej, ale jestem w szoku i po cichu zazdroszcze, tez bymmm chcialaaaa!ale chyba jeszcze powinnam odczekac..

co zapamietalam..

patik dzieki, ja tez wlasnie podawalam cebion. a calcium mam a nie wiem czemu nie wpadlam na to zeby podac
Natka no to moze Domkowi od przeziebienia..a Fifi no nie wiem. dostal profilaktycznie skierowanie na badania
Beatka fajnie ze jestes!!
agadus ojej, biedna Nati wysciskaj ja mocno!
alibany

noo...mam krotka pamiec

brumek ja daje Filipkowi tez zupki z grudkami ale boje sie dac np. do reki kawalek jablka (bo za duzo ostatnio odgryzl) czy czegokolwiek innego..

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2012-03-22 o 20:17
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:16   #591
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
na początku Hania, Julia, Blanka, Tymek buziaki

A u nas bez zmian, jak Helena nie miała ochoty na próbowanie nowych smaków tak dalej nie ma. I nie pomaga karmienie na "leżaka"- ucieka przede mną, zrobiłam dzisiaj mus jagodowo-bananowy - dawno tak nie zaciskała ust (a był pyszny ), od męża też nie chciała jeść (podawał jej jedzonko jak byłam w pracy), skusiła się jedynie na banan. Ale musiała się nim najeść skoro jak wróciłam z pracy nie rzucała się na UU. Za to w nocy pobudka o 2,4,6 (o tej ostatniej to ja już i tak wstaję).

Czyli masz oporny egzemplarz Żeby takim musem pogardzić, to trzeba mieć silną wolę

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Dla Tymka, Blanki, Julki, Hani

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Blanka, Julia, Hania i Tymek -

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAaa i solenizanci

Tymko
Jula
Hanula
Blana

10000 lat

Alibany
- jaka śliczna , wiosenna Ala

Teliiiiik!!!
Stary 2012-03-22, 20:28   #592
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
gRATuluje Ale rAdosc
Stary 2012-03-22, 20:28   #593
meszsares
Zadomowienie

bry wieczor
Blaneczka dziekuje wszystkim wizazowym cioteczkom za zyczenia
oczywiscie wieelkie gratki rowniez dla Tymusia, Julci i Haniklask i:

Blana z okazji konca 7mego miesiaca postanowila zrobic sie bardziej mobilna - pelza, ustawia sie do raczkowania, wspina sie jak szalona na wszystko, glownie na stara matke
aaa, i wczoraj stara matka dala jej sprobowac pomaranczy (bo taka soczysta ta pomarancza byla) i co?? rzucila sie na nia jak rekin i dzisiaj nic - zadnych skutkow ubocznych, z czego wniosek, ze owoca tego mozna juz troche dawac
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:31   #594
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
eveewe a jaka Ty masz spacerówke? Bo mi sie spodobała ost na zdjeciu-jesli wolno spytac
na priva poszlo

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-03-22, 20:34   #595
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
na priva poszlo
Dlaczego? Daj na główny też bym zobaczyła chętnie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:36   #596
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

lili co chcesz zobaczyc??

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-03-22, 20:39   #597
meszsares
Zadomowienie

OLIWECZKO - TOZ TO CUDOWNA WIADOMOSC!!!!
WIELKIE GRATULACJE !!!!!! zazdroszcze baaardzo...

agadus - biedna Nati i biedna Ty - oby juz bylo lepiej
AgaG - brawa dla dzielnego Antosia
madziaiki - ja tez cos kurcze niedomagam z kregoslupem, bylam tydzien temu u ortopedy i mi cos nastawil az gruchnelo..
Natka - tak trzymac i nie odpuszczac! moze TZ zrozumie JAK WAZNA jest lojalnosc wobec zony i synka
alibany, Madziulka - sliczne Ala i Szymus!!
Wodaqua - no i tak sie zyje jak ma sie dzieci - od piatku do piatku...
Patiku - moze tesciowka tak poprostu po ludzku chce poprawy tej patowej (patikowej) sytuacji...

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-03-22 o 20:41
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:42   #598
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

KLIK link do mojego wózka. Ale jak ktos chce lekki to nie polecam. Choc ja mieszkam w domku a on wazy 11,4 kg

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-03-22, 20:42   #599
SweetAngel1984
Zadomowienie

widze ze brumek o odpowiedniej porze na odpowiednim miejscu

ja dzis znow przelotnie.......

moje dziecko 2 dzien pod rzad poszlo spac bez kolacji
juz szykowalam nurofen ale padl....
zeby dokladnie gorna prawa jedynka
dziaselko sineeee
w K dziewczyny widzialy zaczatki
eh.......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:44   #600
isiaok
Rozeznanie

[QUOTE=eveewe;33086421]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości