Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 19:15   #4621
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
typowo prześmiewczy blog, genialna parodia szafiarek, chyba zacznę konia obserwować
poważnie, świetna jest. świetny znaczy się
Wczoraj znalazłam tego bloga - spodobało mi się, że jest oryginalny, ale głowa konia jest zupełnie niemodowa i to WC
Ja obserwować nie będę, ale może jeszcze kiedyś zajrzę
AshLeeVioLiniSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:24   #4622
natalkaa7522
Zakorzenienie

Znalazłam

Takie miała zapięcie i taki kształt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0339.jpg (30,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torebka%20a4.jpg (31,8 KB, 70 załadowań)
Stary 2012-03-22, 19:47   #4623
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Znalazłam

Takie miała zapięcie i taki kształt
Ale przypałowe Wstyd się lansować taką torebką

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Świeżutki post u popularnej szafiarki, a w nim....
http://3.bp.blogspot.com/-EzlXoGCoJU...s/s1600/13.jpg

Stary 2012-03-22, 19:53   #4624
findsomething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
nie wyglądają tak strasznie na nodze (...) zastanawia mnie tylko to czy wygodnie w tym chodzić i czy potem nie jest tak że boli pieta, bolą palce bo środek nie ma oparcia
Środek stopy przecież nie dotyka podłoża a nawet jak dotyka to tylko troszeczkę i tylko zewnętrzną, boczną stroną - i praktycznie nie odciąża od ciężaru w żadnym stopniu.

Cytat:
To jest Kamila?
Makijaż i photoshop czynią cuda ! ;-O
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:54   #4625
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AshLeeVioLiniSt Pokaż wiadomość

[/COLOR]Świeżutki post u popularnej szafiarki, a w nim....

ja mam takie pytanie - czy ktoś tą 'szafiarke' widział tak normalnie na mieście gdzie ona mieszka ?

czasami mam wrażenie, że ona się aby tak do zdjęć a potem rach ciach do auta szybko się przebrać w coś innego..

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:56   #4626
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
ja mam takie pytanie - czy ktoś tą 'szafiarke' widział tak normalnie na mieście gdzie ona mieszka ?

czasami mam wrażenie, że ona się aby tak do zdjęć a potem rach ciach do auta szybko się przebrać w coś innego..
Możecie dać jakiś namiar na nią? Bo jakoś nie kojarzę...

/edit: ok, juz wiem... Tamara;p

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2012-03-22 o 19:59
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 19:59   #4627
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość

Nie wiem - podziwiam ją za oryginalność, ale niektóre rzeczy są dla mnie po prostu... out

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez findsomething Pokaż wiadomość
Środek stopy przecież nie dotyka podłoża a nawet jak dotyka to tylko troszeczkę i tylko zewnętrzną, boczną stroną - i praktycznie nie odciąża od ciężaru w żadnym stopniu.

Może i czynią, ale w tym przypadku szału nie ma.
Straszna jest i tyle, nawet photoshop się nie sprawdza
Wygląd jak wygląd - mnie przerażają jej stylizacje. Więcej tam nie zajrzę
Stary 2012-03-22, 20:15   #4628
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przypałowe Wstyd się lansować taką torebką

Świeżutki post u popularnej szafiarki, a w nim....

Oj tam Lans jest

O fuuuuuj

Cytat:
Ale ona ma tam inne brwi.. i wogóle włosy.. i wszystko! Nie poznałabym jej.. Te zdjęcie jest dużo lepsze od tych, które dawniej miała. W tym sensie, że na tamtych mrużyła oczy i no same zresztą wiecie, a tutaj mnie pozytywnie zaskoczyła.
Stary 2012-03-22, 20:21   #4629
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Oj tam Lans jest

O fuuuuuj

Ale ona ma tam inne brwi.. i wogóle włosy.. i wszystko! Nie poznałabym jej.. Te zdjęcie jest dużo lepsze od tych, które dawniej miała. W tym sensie, że na tamtych mrużyła oczy i no same zresztą wiecie, a tutaj mnie pozytywnie zaskoczyła.
Jak na nią, to może i poprawa, ale ogólnie - kiepsko.

Ładna dziewczyna + ciekawa stylizacja = <3

A jak jednego i drugiego zabraknie, to nie wiem po co na takiego bloga wchodzić

Edytowane przez AshLeeVioLiniSt
Czas edycji: 2012-03-22 o 20:26
Stary 2012-03-22, 20:30   #4630
kamila29091
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem - podziwiam ją za oryginalność, ale niektóre rzeczy są dla mnie po prostu... out

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Może i czynią, ale w tym przypadku szału nie ma.
Straszna jest i tyle, nawet photoshop się nie sprawdza
Wygląd jak wygląd - mnie przerażają jej stylizacje. Więcej tam nie zajrzę
nie musisz wchodzić. nikt Ci nie każe. mnie Twój blog też nie odpowiada a nie piszę wszem i wobec jak to jestem na nie. Nie mam takiego parcia żeby krytykować. Ale skoro Tobie tak lepiej, to proszę bardzo.
kamila29091 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:38   #4631
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamila29091 Pokaż wiadomość
nie musisz wchodzić. nikt Ci nie każe. mnie Twój blog też nie odpowiada a nie piszę wszem i wobec jak to jestem na nie. Nie mam takiego parcia żeby krytykować. Ale skoro Tobie tak lepiej, to proszę bardzo.
Wcześniej nie krytykowałam - jak zauważę poprawę to Ci na pewno powiem Przede wszystkim zadbaj o włosy i przytyj troszkę - ciuchy będą lepiej leżały (kwestia ich doboru to zupełnie inna sprawa).
Jeden plus jest taki, że się uśmiechnęłaś - tamte smętne foty były okropne, z uśmiechem od razu lepiej.
Stary 2012-03-22, 20:38   #4632
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ashley, wydajesz mi się strasznie złośliwą i zarozumiałą osóbką. Cały czas po Kamili jeździsz, a nie powiedziałabym, żebyś miała od niej lepszy gust . Niezaprzeczalnie jesteś od niej ładniejsza, ale uroda to nie wszystko. Blog Kamili wprawdzie mi zupełnie nie podchodzi, ale po przeczytaniu kilku jej wypowiedzi w tym wątku mam do niej wielki szacunek.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:46   #4633
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ashley, wydajesz mi się strasznie złośliwą i zarozumiałą osóbką. Cały czas po Kamili jeździsz, a nie powiedziałabym, żebyś miała od niej lepszy gust . Niezaprzeczalnie jesteś od niej ładniejsza, ale uroda to nie wszystko. Blog Kamili wprawdzie mi zupełnie nie podchodzi, ale po przeczytaniu kilku jej wypowiedzi w tym wątku mam do niej wielki szacunek.
Nie, nie jestem złośliwa. Do Kamili nic nie mam - długo jej wcale nie krytykowałam, mimo, że większość z Was po niej jechała. W końcu postanowiłam też wyrazić swoje zdanie. Jednak chciałabym podkreślić, że zdarzało mi się napisać też pozytywne rzeczy na jej temat w tym wątku.

A nad gustem pracuję
Stary 2012-03-22, 20:53   #4634
kamila29091
Raczkowanie

Cytat:
Wcześniej nie krytykowałam - jak zauważę poprawę to Ci na pewno powiem Przede wszystkim zadbaj o włosy i przytyj troszkę - ciuchy będą lepiej leżały (kwestia ich doboru to zupełnie inna sprawa).
Jeden plus jest taki, że się uśmiechnęłaś - tamte smętne foty były okropne, z uśmiechem od razu lepiej.
będę złośliwa teraz w tym co powiem, ale jeśli miałabym mieć takie włosy jak Ty to wolałabym się ogolić na łyso. Nie podobają mi się. Miałam kiedyś trochę krótsze i ich nienawidziłam.
Wczoraj byłam u fryzjera i swoje ostro ścieniowałam, co by się lepiej układały.
Ważę na chwilę obecna 46 kg i mam 180 cm wzrostu. Nie udaję mi się przytyć. Ale nie mam na tym punkcie hopla i nie jojczę że jestem za chuda i muszę przytyć.
kamila29091 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:58   #4635
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamila29091 Pokaż wiadomość
będę złośliwa teraz w tym co powiem, ale jeśli miałabym mieć takie włosy jak Ty to wolałabym się ogolić na łyso. Nie podobają mi się. Miałam kiedyś trochę krótsze i ich nienawidziłam.
Wczoraj byłam u fryzjera i swoje ostro ścieniowałam, co by się lepiej układały.
Ważę na chwilę obecna 46 kg i mam 180 cm wzrostu. Nie udaję mi się przytyć. Ale nie mam na tym punkcie hopla i nie jojczę że jestem za chuda i muszę przytyć.
OMG - to jednak nie trochę, ale dużo przytyj! Może jakieś batoniki wysokoenergetyczne, próbowałaś kiedyś? Masz straszną niedowagę - to bardzo niezdrowe.
Stary 2012-03-22, 20:59   #4636
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
E, chyba jednak nie - Marni w H&M zalega tonami, przynajmniej w Galerii Krakowskiej Mimo, że to przecież MAAARNIIII
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
w Poznaniu kolo Starego Browaru rowniez .
Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
na półwiejskiej w Poznaniu też leży

e: oj, ominęłam post wyżej, trudno ;p
bo Marni to nie Zara! i Kasia Tusk nie pojawiła się w Marni, to niestety, nie będzię popytu

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja pisałam o legginsach w penisy, że jakby miały metkę ZARA, to by fajszynistki się biły .

Podobnie moda jest na vansy, które nosiłam jako obuwie zmienne w podstawówce i trampki. Rozwala mnie, że wiele osób sobie nie kupi zwykłych trampek, bo nie są converse . Co prawda sama noszę converse, ale dlatego, że mi Mąż kupił. Zazwyczaj kupowałam takie po 30zł w Deichmannie czy gdzieś tam.
też kupuję zwykłe tramposze
ech, żeby mieć conversy, to byłby dopiero lans!

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:04   #4637
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Horse Fashion my love RŻĘ od 10 minut ^^
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:05   #4638
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

widziałam dziś rozwalacza z kategorii ludzie "eleganccy - niezadbani"
pani, ok lat 40 wystrojona w szpilki róże panterkę i złoto, cóż z tego jak za paznokciami brud a włosy tłuste. makijaż przypominał odświeżany i noszony przez 2 tygodnie, jak te panie z Rozmów w toku straszne
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:07   #4639
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Do Wizażanki, która dodała komentarz na moim blogu:
Ja wcale się nie uważam za jakiegoś guru modowego - właściwie dopiero zaczynam i mam pełną świadomość tego, że daleko mi do ideału, co nie zmienia faktu, że prawo do krytyki również mam.

PS. Wszystkie komentarze są publikowane na moim blogu - konstruktywna krytyka jest jak najbardziej OK.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Horse Fashion my love RŻĘ od 10 minut ^^
Wspominając o tym blogu właśnie myślałam, że Wam się spodoba nie tylko w kategorii rozwalaczy
Stary 2012-03-22, 21:14   #4640
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość

też kupuję zwykłe tramposze
ech, żeby mieć conversy, to byłby dopiero lans!
Ja nie noszę trampek (trampków???), bo ich moje nogi jednak nie lubią ale kiedyś (kilka lat temu) nosiłam i pamiętam, że maksymalna cena jaką mogłam dać za trampki to było 15 zł. Droższych nie kupowałam bo droższe już były niefajne. Wolałam kupić dwie pary tanszych i całe lato nosiłam... jeden czarny a drugi czerwony

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2012-03-22 o 21:15
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:16   #4641
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi o to, że chyba jak się chodzi to czuć ten brak podeszwy, nie że tam zaraz noga wpada czy coś ale mimo wszystko idąc czuje się te krawędzie i chyba na codzień średnio to wygodne.

co do nowych zdj Kamili - wolałam te z kwiatami, za dużo ciała na tych nowych, jak dla mnie. no i wyglądają na mniej hm profesjonalne? ale fakt faktem, pod wzg mimiki twarzy to 100 razy lepiej niż wcześniej jest uśmiech, niezamknięte oczy, tak powinno być na każdym kolejnym zdjęciu. i fryzura na plus!

a co do Ashlee - nie musisz w każdym poście pisać jak Ci się czyjś blog nie podoba, wystarczy raz wyrazić swoje zdanie.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:18   #4642
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Z tym się zgodzę. Mi się nie podoba ani styl Kamili, ani Ashley. Obie są w tym względzie podobne - troszkę brak gustu i wyczucia, więc sporo stylizacji wychodzi moim zdaniem zbyt tandetnych, pstrokatych czy niedopasowanych. Tylko Ashley ratuje fantastyczna uroda. Dlatego nie rozumiem tego krytykowania Kamili, bo na moje oko dziewczyny są na tym samym poziomie, jeśli chodzi o ubieranie się.

Ogólnie już któryś raz widzę na wizażu, że wpada jakaś szafiarka i pozuje na ekspertkę od stylizacji i ogólnie co to nie ona. A wcale jakoś powalająco na swoim blogu nie wygląda
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:18   #4643
Miss Saeki
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3308559 4]widziałam dziś rozwalacza z kategorii ludzie "eleganccy - niezadbani"
pani, ok lat 40 wystrojona w szpilki róże panterkę i złoto, cóż z tego jak za paznokciami brud a włosy tłuste. makijaż przypominał odświeżany i noszony przez 2 tygodnie, jak te panie z Rozmów w toku straszne [/QUOTE]

Co do paznokci ostatnio jestem wyrozumiała... mam nową pracę i teraz mam szkolenia, dużo biegam po produkcji, dotykam różnych metalowych, często brudnych rzeczy, rękawiczki mam całe od nich brudne i nawet pod paznokcie się dostaje. I domyć się nie da, dziś po prostu obciełam pazury na całkowite zero... Więc czasem ktoś ze względu na specyfikę pracy może mieć taki problem - wiadomo, trzeba z tym walczyć ale czasem tak już jest. Włosy też niektórym to sie w pare godzin podobno przetłuszczają (nie wiem dokładnie, nie znam się, ja mam suche jak wiór) ale makijazu to juz nie rozumiem...
Stary 2012-03-22, 21:19   #4644
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
chodziło mi o to, że chyba jak się chodzi to czuć ten brak podeszwy, nie że tam zaraz noga wpada czy coś ale mimo wszystko idąc czuje się te krawędzie i chyba na codzień średnio to wygodne.

co do nowych zdj Kamili - wolałam te z kwiatami, za dużo ciała na tych nowych, jak dla mnie. no i wyglądają na mniej hm profesjonalne? ale fakt faktem, pod wzg mimiki twarzy to 100 razy lepiej niż wcześniej jest uśmiech, niezamknięte oczy, tak powinno być na każdym kolejnym zdjęciu. i fryzura na plus!

a co do Ashlee - nie musisz w każdym poście pisać jak Ci się czyjś blog nie podoba, wystarczy raz wyrazić swoje zdanie.
Spoko, już skończyłam - masz rację. Po prostu zajrzałam na jej bloga (czego normalnie nie robię) i tak mnie jakoś naszło
Stary 2012-03-22, 21:22   #4645
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Ja nie noszę trampek (trampków???), bo ich moje nogi jednak nie lubią ale kiedyś (kilka lat temu) nosiłam i pamiętam, że maksymalna cena jaką mogłam dać za trampki to było 15 zł. Droższych nie kupowałam bo droższe już były niefajne. Wolałam kupić dwie pary tanszych i całe lato nosiłam... jeden czarny a drugi czerwony
O, tak! U mnie w sklepiku na osiedlu były trampki za 12 zł. Ja tylko takie nosiłam. Podeszwa pękała na pół, potem odpadała po kawałku, a ja je nosiłam, aż straciły prawie całą podeszwę Mam jeszcze jedne takie na etapie pękania podeszwy
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:26   #4646
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Co do paznokci ostatnio jestem wyrozumiała... mam nową pracę i teraz mam szkolenia, dużo biegam po produkcji, dotykam różnych metalowych, często brudnych rzeczy, rękawiczki mam całe od nich brudne i nawet pod paznokcie się dostaje. I domyć się nie da, dziś po prostu obciełam pazury na całkowite zero... Więc czasem ktoś ze względu na specyfikę pracy może mieć taki problem - wiadomo, trzeba z tym walczyć ale czasem tak już jest. Włosy też niektórym to sie w pare godzin podobno przetłuszczają (nie wiem dokładnie, nie znam się, ja mam suche jak wiór) ale makijazu to juz nie rozumiem...
no ja to rozumiem, że różne przypadki się zdarzają, ale ta pani budziła jednoznaczne skojarzenia z tymi paniami z programu "nie zmywam makijażu przez 3 tygodnie". Podejrzewam że włosy mogła myć też raz na tydzien - dwa tyle że codziennie dokładać lakieru. Poza tym po prostu było czuć że jest ogólnie nieświeża (stałam za nią w kolejce do kasy) a nie jest to jednorazowe szybkie przetłuszczenie włosów.
Nie rozumiem kompletnie czegoś takiego
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:28   #4647
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
O, tak! U mnie w sklepiku na osiedlu były trampki za 12 zł. Ja tylko takie nosiłam. Podeszwa pękała na pół, potem odpadała po kawałku, a ja je nosiłam, aż straciły prawie całą podeszwę Mam jeszcze jedne takie na etapie pękania podeszwy
Oj, to widzę, że hardcorem jesteś Pamiętam jak byłam na wakacjach, spacerowałam w nadmorskiej miejscowości w japonkach, zahaczyłam o coś i... się rozpadły. Musiałam wracać na boso po bruku
Stary 2012-03-22, 21:28   #4648
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Mi pękała ta guma z przodu na wysokości dużego palucha. Tak już mam, że jak chodze to jakoś podnoszę ten palec... we wszystkich butach mam tam wytarte w środku a chyba nie ma żadnych rajstop (nawet 600den), które by nie były jednorazowego użytku. Pamiętam, że nakleiłam na te pęknięte miejsca naklejki-słoneczka
Stary 2012-03-22, 21:28   #4649
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Jak na nią, to może i poprawa, ale ogólnie - kiepsko.

Ładna dziewczyna + ciekawa stylizacja = <3

A jak jednego i drugiego zabraknie, to nie wiem po co na takiego bloga wchodzi
ć
ciśnie się na klawiaturę, dziewczyno popatrz na siebie nic lepszego nie prezentujesz na swoim blogu więc po co ta złośliwość ?
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:31   #4650
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
ciśnie się na klawiaturę, dziewczyno popatrz na siebie nic lepszego nie prezentujesz na swoim blogu więc po co ta złośliwość ?
Już skończyłam ten temat, więc po co to ciągniesz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości