|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
nie no zwariuje, siwy dym normalnie
![]() czytam i czytam i w gazetce i w necie o tym jakie objawy ma AZS i jak byk mi pasuje do mojego dziecia tak go skora swedzi a pediatra ze lojotokowe zapalenie skory, tradzik a najlepsze ze przepisuje mi masc cholesterolowa, ktora o dziwo jest mascia na AZS oraz krople Fenistil, ktore tez na alergie sa o diecie el mi nic nie wspominaja a czytam i czytam ile nie mozna jesc a ja to zarlam no nic, musze przestac jesc nabial chyba i obserwowac ![]() byłam dzis na 2h spacerze przez net poznałam dziewczyne z osiedla i sobie łaziłysmy we dwie zawsze to razniej niz samemu Cytat:
ale założyłam jeszcze kombinezon, co prawda welurowy, ciut cienszy od zimowego a pod spodem mial body z krotkim i cienkiego pajaca plus czapeczka i wsio Cytat:
jaka jesteś pomysłowa ![]() a szwagier, ten od mleka i herby nie pomoże i nie spr co mu jest ![]() Cytat:
kupilam dzidziusia ale mi nie podpasowal i wrocilam do lovelli Cytat:
![]() ale nie mam co narzekac bo dostalam nówkę sztukę od tż na gwiazdkę sam wybral bo ja głowy nie miałam, ledwo się dotoczyłam żeby go odebrać i modliłam się zeby nie urodzić w nim hy hy
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-03-22 o 16:55 |
||||
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Cytat:
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
o tak ,a teraz jest moda na wszelkie odcienie sraczkowatych
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
ja piorę w naszym dorosłym proszku. Jakaś przykra ta wasza lekarka
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pana H to ja kupiłam czopki hemorol i przeszło na szczęście chociaz osratnio kupiłam jeszcze czopki hemorectal tak na wszelki wypadek żeby wróciło dziadostwo... Cytat:
Co do karuzeli to mam zwykłą nakręcaną z canpola ale Hania jeszcze się nią nie interesuje, chociaz zielonemu misiowi się przygląda ![]() Ja świeże zakładam przy kapieli a tak to zmieniam w miare potrzeb jak zasiuśka albo zakupka ewentualnie jak mi się zawidzi przebrać przed spacerem
|
|
#1716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja zakladalam jeszcze normalny kombinezon i czape, tylko na dwor sam kocyk, a jeszcze puchowy becik jak zima
|
|
#1717 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hehe pewnie Daniel swoim płaczem zalatwil Ci pierwszenstwo przy kasie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Zosia znikneła niedawno, a AgaMili to juz sie cale wieki nie odzywala
|
||||||
|
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak długo maluchy goraczkuja po Szczepieniach?
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
zoskasamoska pisala,zze jedzie do Tz i nie bedzie miala neta tylko nie pamietam na iile
|
|
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
ewula tak podaję zawsze przed jedzeniem.
Wczoraj moja pediatra powiedziała,że lefax można podawac,bo on buduje florę bakteryjną w żołądku. Dzisiaj cały dzień podaję krople ss i Bartek strasznie mocno ulewa,zaraz po jedzeniu i potem kilka razy.Myślę,że to od tych ss ,bo przed tem tak nie robił. |
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki my dzis bylismy na szcepionce i mamy masakre ciagly placz
taki marudny ze szok.. sorki ale nie poczytam dzis bo ciagle placze lece..
|
#1722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() poczytałam, ale pocytowałam mało co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak się skończy ten sensitive i zużyję próbki dzieciowe to już wszystkie tak jak nasze będą prane mi Tymek w nocy usnął na klacie, ja z nim i tak spaliśmy do kolejnego karmienia ![]() łapię się ![]() Cytat:
![]() ----------------------- cześć ![]() moje dziecko już 3 dzień śpi w dzień tyle co na spacerze, a ok. 17 zaczyna być tak zmęczony, że wrzeszczy ![]() to tyle, bo siedzę z Małym w średnio wygodnej pozycji
|
|
#1723 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() moja mała po tym delicolu znów jest aniołkiem. Caly czas spi, budzi się tylko na papu. I dziś pierwszy raz (chyba) świadomie się do mnie uśmiechnęła jak ją butelką drażniłam lece nadrabiać. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
[QUOTE=kamciurka;33072115] o ja właśnie tą będę szczepić, póki co Alex ma drugi tydzień katar, leciutki ale ma i mamy szczepienie dopiero na 10 kwietnia ![]() a odnośnie szczepionek też podobnie słyszałam od farmaceutki, no nic to jest szczepionka acelularna więc git [QUOTE] czytałam o tych 5 w 1 i jakoś mi sie nie widzą za duze ryzyko tych skutków ubocznych, znowu te na nfz mają dużo rtęci Cytat:
Ja nie mam w ksiażecze tej grupy ale zarówno ja , jak i mąż mamy A rh+ więc mała automatycznie ma taką. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1724 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę spać bo malucha śpi wiec trza korzystać,a jutro TŻ ma wolne więc odpoczne trochę od ciągłego zajmowania.Kurcze zapomniałam jeszcze trza się umyc i dopiero spać
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
mój ojciec do mnie podjechał i patrzał co tam w aucie piszczy- pewnie olej zalał kable i coś było nie halo z komputerem :/ iskry nie ma- tzn ma, ale słabo, że nie chce odpalic- zresetował komputer przy akumulatorze i zadziałało auto
żeby porządnie mi wykrył przyczyne i naprawił obibok ale cieszę się, że działa moja niunia nie dalismy kropel ss- tzn teściowa, bo ja byłam przy aucie i o dziwo mała sie nie buntowała przy karmieniu... może te krople już źle wpływaja na nia, czy co?
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
teoretycznie powinny przestac 3 dniach z tego co mi mowila lekarka... moje dzieci po 1 nie goraczkowaly, a synek po drugiej troche, ale tylko pierwszy dzien, zobaczymy jak z cora bedzie po 2 dawce...
Cytat:
bo ze Tobie to sie nie dziwie
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie się wyjeżdża nówką z salonu, chociaż stresu dużo. dach jest wypas i jeszcze się otwiera, w lato lepsze od klimy. W następnym autku też bym taki chciała.
|
|
#1728 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już wiem że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia po dwa lata temu dziwiłam się koleżance której córka też zasypiała tylko na rękach i co i teraz mam dokładnie to samo. A już nie powiem co sobie planowałam będąc w ciąży zero noszenia, bujania i ZŁYCH NAWYKÓW i co plany planami a życie życiemCytat:
ja jeszcze piorę w loveli i uważam że jeśli Twojemu Jasiowi nic nie jest o tym proszku to nadal bym w nim prała kiedyś nie było proszków dla niemowląt i co i żyjemy ![]() Cytat:
Cytat:
ja osobiście tego nie próbowałam bo się boję właśnie że młoda się pożyga ale skoro u pearl się sprawdza to może jednak spróbujęCytat:
Też słyszałam że dziecku do 6 miesiąca życia grupa krwi może się zmienić dla małej bo nieźle CI przybrała A my zmagamy się z jakąś wysypką na buźce u małej. Przypuszczam że to jest ten cholerny trądzik niemowlęcy no ale pewności oczywiście nie mam. Tym bardziej że dziś była położna i powiedziała że jej to nie wygląda na ten trądzik bo trądzik jest głównie na policzkach a u Dorotki jest na całej buźce i na główce we włoskach. Kazała przemywać nadmanganianem potasu i jak do poniedziałku nie przejdzie to do dermatologa najlepiej ![]() Poza tym mała dziś dziwnie harczała i ma chyba taki jakiś początek kataru bo niby fajnie oddycha i z nosa jej nic nie leci ale jak jej gruchą odciągam to smarki są. Dzwoniłam do pediatry do której chodzę prywatnie ale nie mogła nas przyjąć i poleciła zastosować do noska euphorbium compositum czy któraś z was to stosowała? Ja to znam i stosuję u córki starszej regularnie ale na ulotce pisało że stosować od 2 roku życia. No ale to jest homeopatyczne i zaryzykowałam i psiknęłam małej. Dziś wyrwałam się na zakupy do lumpka i kupiłam parę bluzek no ale chodziło mi głównie o jakąś kurtkę no ale nic nie było niestety ale możliwość wyrwania się z domu bezcenna
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
wrrr... nadrabiałam od 16, pocytowalam chyba z ostatnich 6 stron i szlag wszystko trafił... no ale z tego ca pamietam
![]() 1. odnosnie ubranek, to my po kapieli zakladamy czyste body i pajaca, a rano zamiast pajaca zakladam spodenki + jakas bluzeczka ![]() 2. pierzemy w fairy tylko nie wiem czy on jest dostepny w PL, bo my mamy zapas z Londynu ![]() 3. tym ktore sie zastanawiaja nad zakupem konika z fishera, goraco go polecam Martuniunia87 chrzcic bedziemy w katedrze, ksiadz sie zgodzil, chcielismy blizej domu, ale, ze Nikos poki co zameldowany u babci to jego parafia to wlasnie katedra, wiec juz nie bedziemy kombinowac. Natomiast sali jeszcze nie mamy, bo u nas chrzest dopiero ok maja, no ale napewno wezmiem cos w centrum A jesli chodzi o basen to myslimy intensywnie nad tym kursem "od kijanki do zabki", bo na ten basen mamy jakis 500 metrów![]() Teraz zastanawiamy sie nad wyborem przychodni i lekarza ![]() ------------------- Dobry wieczór ![]() Chwale sie, ze Nikos juz chyab zlapal tryb nocny i od dluzszego czasu spi od ok 21 do 6-7 rano Jedyny minus to to, ze (.)(.) mi pekaja i musze wstawac sciagac, ale tym oto sposobem mam cala szuflade zamrozonego mleczka![]() Dzis byłam z małym w odwiedzinach u swoich kolezanek w akademiku, Nikos poznal katowcki AWF, czyli lata wspomnien mamusi...pozwiedzalismy uczelnie, akademik....ahhh cudownie bylo powspomianac dawne czasy, normalnie, az lezka w oku sie zakrecila Mam nadzieje, ze moj maly terrorysta tez tak cudownie bedzie wspominal studia, bo ja mojego ukochanego AWF-u nie zamienilabym na nic innego, w przeciwnienstwie do akademii ekonomicznej, ktora wlasnie probuje skonczyc po roku dziekanki
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Blanszor skąd Ty masz informacje, że Sab simplex zawiera aspartam?? jak nie zawiera... nie ma nic wspomnianego na ulotce ani opakowaniu
chyba masz jakieś błędne info ![]() Cytat:
Moja córa śpi tylko na noc w łózku a w dzień w wózku- a co będzie jak wyrośnie? Gdzie ja 'pobujam" ? bo w łózku w dzień nie chce spać, bo jest ryk... Ja nie narzucam nikomu nic, tylko koleżanka się żaliła, no to napisałam co myślę, zawsze piszę to co myslę ![]() Cytat:
|
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
widziałyscie to? SZOK!
http://wiadomosci.onet.pl/sprawa-madzi,temat.html |
|
|
|
#1732 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też mówię co myślę i bardzo szanuję takie osoby. Nie martw sie jak Kinga wyrosnie z wózka to już nie będzie potrzebowała tyle snu żeby spać w dzień. PYTANIE DO MAM w ZMAGAJACYCH SIĘ Z WYSYPKAMI jak sobie z nimi poradzilyscie ? bylyscie z dzieciakami u pediatry czy od razu szlyscie do dermatologa? ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
Co polecacie na katarek ? Mała dostała i zastanawiam sie co jej podać . Agatek ty chyba ostatnio sie meczylas z katarem u Kingi co jej pomogło?
Edytowane przez dph Czas edycji: 2012-03-23 o 07:26 |
|
|
|
#1734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OO Katedra - to zaraz koło nas hehe tzn. tu wynajmujemy a chrzciny będziemy mieć w restauracji "MAG" na ul. Wieczorka Co do przychodni to my wybraliśmy byłą przychodnię kolejową na ul. Opolskiej - sama należę tam od dziecka, mój synek też i jestem mega zadowolona bo nie dość,że lekarki super to jeszcze wszystko (laboratorium,okulista, usg itp) masz w jednym miejscu no i my chodzimy do pediatry - Pani doktor Małgorzaty Iwko, ale przyjmują tam 4 różne panie doktor i ludzie sobie chwalą wszystkie - co tam komu pasuje![]() Jedyną przychodnią, której nie polecam to przychodnia na osiedlu, na który mieszkałam (Kopernika) - dla dorosłych jest ok, ale dla dzieci nie polecam, jest tam jedna pani doktor, która może i jest dobra ale wiecznie jej nie ma, a druga lubi zapisywać "profilaktycznie antybiotyk"
|
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A moja mała zawsze po jedzeniu zasypia mi na brzuchu u jeszcze nigdy nie zwymiotowała ![]() Dzień dobry ![]() u mnie dzis zapowiada się cudna pogoda, więc idziemy z mężulkiem i Hanią na spacerek jak wrócimy z zakupów. |
||
|
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przywitałam się więc: DZIEŃ DOBRY wczoraj zdecydowałam się na ten "pierwszy raz" bałam się ale niepotrzebnie było całkiem przyjemnie oczywiście tż chciał do końca -nie poważny jest...
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-23 o 08:26 |
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosowałam wode morską i maść majerankową.
|
|
|
|
#1738 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Czułam ból i na dodatek chyba jednak przyplątało się do mnie jakieś zakażenie, bo cała pip.ka mnie piekła Normalnie się popłakałam, że się nie da. A ten głupi gin z przychodni mówił, że wszystko ok Dobrze, że nie odwołałam wizyty u prywatnego gina i idę dzisiaj do niego na 15-tą. Mam nadzieję, że coś mi poradzi.Pearl ja piorę w Lovelli. Jak Jasiowi nic nie dolega, to nie zmieniaj proszku. Jakaś dziwna ta lekarka :/ Ktoś kiedyś pytał, czy prasujemy jeszcze ciuszki dzieciom. Ja już nie, ale u mnie to wynikło z przymusu Zakładamy solary i teraz niedostępna jest łazienka, w której trzymaliśmy żelazko a że nie chce mi się przenosić wszystkiego 2 piętra w górę, to nie prasuję Mały dobrze to znosi
|
||
|
|
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Agatku. Ja mialam wyrabiany taki dowod osobisty dla siebie i z tego co pamietam to placilam 30 zl za niego, alemoze dla malutkich dzieci jest za darmo.
Na razie do Niemiec dojechalismy na akcie urodzenia, znajomi tak jezdza i przy kontroli nic nie mowili im. Nie wiem czy to kwestia zmiany otoczenia czy na spacerze lilke przegrzalam,ale ma czolo pelne wypryskow. Czolo i glowka, a tak to nie ma nigdzie tego. |
|
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! U nas piękna pogoda więc chyba dłuższy spacer się szykuje. Może do rossmana się wybiore po mydełko i husteczki.
Co do ciuszków to ja czasem prasuję a czasem nie zależy jak stoimy z czasem ale małej nic nie jest. Chociaz wolę uprasowane ubranka bo jakieś takie lepsze są wtedy ![]() Chyba dopadł nas kryzys laktacyjny. Od kilku dni mała marudna jakaś jest. Wczoraj marudziła całe popołudnie i non stop wisiała na cycu. W końcu ściągnęlam mleko i wzięłam ściągnięte z rana do butli żeby zobaczyć ile zje i wtrąbiła 100 ml i zasnęła smacznie. Normalnie głodna była... Nie wiem może dlatego że już (.)(.) mam miekkie i wolniej leci i ona traci zapał do ciągnięcia. O ile w dzień mogę ją często przystawiac to w nocy trochę męczące wstawanie co godzine albo półtorej... Kusicie tym konikiem z FP
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

zawsze to razniej niz samemu 
)
jaka jesteś pomysłowa 

i nie wiem, czy sie sluchac,czy olac babe jage 

taki marudny ze szok.. 

bo ze Tobie to sie nie dziwie
chyba masz jakieś błędne info