Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 18:17   #2821
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
zielonkawa ale ja mam egzotyczną

Dzisiaj testuję olejek Alterry.
Ja mam tą klasyczną (chyba) i też jest blado zielona

@Aleksandriiia który olejek BD kupiłaś w promocji? niebieski? różowego jednak nie ma?:P (bo miałam taką cichą nadzieję że jednak będzie też )

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:18   #2822
mosia07
Raczkowanie

Mam trochę głupie pytanie
Czy jeżeli jakiś olej podpasuje mo0im włosom to czy po pierwszym użyciu zobaczę jakiś minimalny efekt? Bo już parę olejów zużyłam ale jakoś żaden nie zrobił na mnie większego wrażenia

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:24   #2823
em!L!a
Raczkowanie

eh musze sie zmobilizować, wstać i odwalić rytuały olejowania, teraz mi sie nie chce ale boje sie że rano rano było by:

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013
em!L!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:26   #2824
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Znowu nałożylam kokosa i znowu klęska Wlosy jakby pieron w rabarbar trzasnąl Sucho strączkowate miejscami spuszone paskudy ...jutro ostatni raz dam mu szanse, ale w mixie z niewiemczym jeszcze. Moze z lnianym
O dziwo Sesa i inne na bazie kokosa spisują się bardzo dobrze ostatnio...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:29   #2825
aasiaa1109
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość

@Aleksandriiia który olejek BD kupiłaś w promocji? niebieski? różowego jednak nie ma?:P (bo miałam taką cichą nadzieję że jednak będzie też )
nie ma różowego w promocji tylko niebieski, szampon, balsam i te inne z BD niebieskie ;p

aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:29   #2826
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:

niebieski, niebieska seria jest teraz w promocji, na różową też przyjdzie pora

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:30   #2827
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
zielonkawa ale ja mam egzotyczną

Dzisiaj testuję olejek Alterry.
Uff, myślałam, że z moją coś nie tak, chociaż mam zwykłą. Na jakimś blogu widziałam przeźroczystą i trochę się przestraszyłam

a ja dziś po raz drugi olej arachaidowy
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:37   #2828
vivinn
Zakorzenienie

Właśnie mam na włosach lekkie "combo": żel aloesowy, olej z pestek winogron, a na końcówki maść brodawkowa - jeżeli mi podpasuje to jutro lecę po jeszcze jedna tubkę (oszalałam!).
Maść udało mi się nałożyć oszczędnie i pokryć końcówki (chyba) dość dokładnie, za to żel aloesowy... wchłaniał się w takim tempie, że po pół minuty nie wiedziałam gdzie go już nałożyłam, a gdzie jeszcze nie. Czyżby moje włosy tak bardzo potrzebowały nawilżenia
Poza tym, ponarzekam Moje włosy są właśnie w fazie "nieukładające się pióra"... wyglądają paskudnie, szczególnie z przodu. Z wieeelką chęcią odwiedziłabym fryzjera, mimo, że byłam na podcięciu trochę ponad miesiąc temu, ehh.
Już mi lepiej
Stary 2012-03-22, 18:39   #2829
miss_dior
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Znowu nałożylam kokosa i znowu klęska Wlosy jakby pieron w rabarbar trzasnąl Sucho strączkowate miejscami spuszone paskudy ...jutro ostatni raz dam mu szanse, ale w mixie z niewiemczym jeszcze. Moze z lnianym
O dziwo Sesa i inne na bazie kokosa spisują się bardzo dobrze ostatnio...
Mi służy miks kokosa z maską z alterry
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:55   #2830
justusia16
Wtajemniczenie

A ja stwierdziłam w sumie że mogłabym mieć ciągle naolejowane włosy bo i tak nie noszę ich rozpuszczonych więc jeden grzyb
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:56   #2831
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_dior Pokaż wiadomość
Mi służy miks kokosa z maską z alterry
Dzięki
w takim razie jutro test kokosa z Alterrą
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:28   #2832
izus_86
Zakorzenienie

A ja ostatnio troszkę rzadziej olejuję, w sumie i tak nie jest źle, bo wychodzi 2 razy w tygodniu No, ale jest ładna pogoda i spędzam dużo czasu z córką na dworze, a rano nie mam czasu zmywać Dzisiaj wychodziłam z nią na podwórko do piaskownicy, a tam same znane mamuśki, to pozwoliłam sobię pokazać się z olejem na głowie
Dzisiaj siedzę z Vatiką, zostało mi na jakieś 3 użycia i wtedy zamawiam Amlę 300 ml
No i w końcu będę mogła zacząć testować inne oleje, które już czekają w kolejce, bo wykorzystałam wszystkie te rozpoczęte
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 20:41   #2833
All_that_jazz
Zakorzenienie

Zalega mi w szafie ten kosmetyk:
http://www.yves-rocher.com.pl/cialo/...rycznym_z_rozy
Chyba spróbuje zastosować go na włosy.
Co o tym sądzicie?
Stary 2012-03-22, 21:00   #2834
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio troszkę rzadziej olejuję, w sumie i tak nie jest źle, bo wychodzi 2 razy w tygodniu No, ale jest ładna pogoda i spędzam dużo czasu z córką na dworze, a rano nie mam czasu zmywać Dzisiaj wychodziłam z nią na podwórko do piaskownicy, a tam same znane mamuśki, to pozwoliłam sobię pokazać się z olejem na głowie
Dzisiaj siedzę z Vatiką, zostało mi na jakieś 3 użycia i wtedy zamawiam Amlę 300 ml
No i w końcu będę mogła zacząć testować inne oleje, które już czekają w kolejce, bo wykorzystałam wszystkie te rozpoczęte
ja też rzadziej, z 2 razy w tyg, ale w weekend robię na nie atak

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:39   #2835
FajnaAgatka19
Raczkowanie

Angry Użyłam dziś poraz pierwszy olejku kokosowego ;(

żyłam dzis pierwszy raz olejku kokosowego dabur vatika i jestem bardzo rozczarowana. Jakie ma działanie-tego jeszcze nie wiem, ale sama konsystencja jest do kitu. Na moje gęste włosy nie da się nałozyc jednej łyzki to raz a dwa ,że ,,zasycha,,mi na włosach, sa sztywne i brak jest efektu naolejowania. Nie wiem ,co jest tego powodem. Temperatura u mnie w mieszkaniu wynosi ok.18 stopni, to może dlatego on nie jest rozpuszcony na włosach? czytałam,że teżeje w 23 stopniach żałuję,że go zamówiłam, i to na dodatek dwa! myslałam,że jak taki jest wszędzie chwalony to będzie pozytywnie...eh . Skusiłam się,poniewaz moje włoski z natury sa suche i sztywne. Mimo ,że mam naturalne i jeszcze nie takie długie ,bo jestem w fazie zapuszczania. Ciekawe jakie będzie jego działanie,jutro rano go zmyję to sie okaże. Kochane wizażanki dlaczego mam takie sztywnewłosy po nałożeniu tego olejku??
Stary 2012-03-22, 21:39   #2836
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana_masri Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jako zapas do Polski kupiłam największą butlę Vatiki migdałowej i mniejszą butelkę Vatiki kaktusowej- czy któraś używała? Bo jakoś rzadko się ten olej tutaj przewija
Przecież mam jeszcze nie otwartą V. kokosową, a kupiłam tego kaktusa... Mam nadzieję, że wyląduję w Polsce dość wcześnie i sklepy będą jeszcze czynne
Ja mam migdalowa, bardzo ja sobie chwalilam na poczatku i pieknie pachnie. Ale z jakiegos powodu ostatnio uzyta (po dluzszej przerwie) nie robila szalu...musze sie przprosic z nia

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:59   #2837
biemi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Właśnie mam na włosach lekkie "combo": żel aloesowy, olej z pestek winogron, a na końcówki maść brodawkowa - jeżeli mi podpasuje to jutro lecę po jeszcze jedna tubkę (oszalałam!).
Maść udało mi się nałożyć oszczędnie i pokryć końcówki (chyba) dość dokładnie, za to żel aloesowy... wchłaniał się w takim tempie, że po pół minuty nie wiedziałam gdzie go już nałożyłam, a gdzie jeszcze nie. Czyżby moje włosy tak bardzo potrzebowały nawilżenia
Poza tym, ponarzekam Moje włosy są właśnie w fazie "nieukładające się pióra"... wyglądają paskudnie, szczególnie z przodu. Z wieeelką chęcią odwiedziłabym fryzjera, mimo, że byłam na podcięciu trochę ponad miesiąc temu, ehh.
Już mi lepiej
a ja gdzieś czytałam że ta maść jest wycofana.. jak nie to trzeba się w nią zaopatrzya na początku olejowania miałam fazę i bardzo często się olejami paćkałam teraz się trochę uspokoiłam i czuję że moim włosom dwa razy w tyg wystarcza u mnie teraz w ruch poszła aterra i kokos na zmianę - zauważyłam że nie mogę nakładać olei na skórę głowy bo wtedy więcej ich wypada :/ ć bo coraz głośniej się o niej robi - ja byłam 1,5mc temu i chyba moje włosy czują przedwiośnie bo zrobiły się okropnie niesforne

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
ja na początku przygody z olejowaniem miałam fazę że mogłam non stop chodzić z olejem, ale teraz przystopowałam i dwa razy w tygodniu wystarcza, u mnie teraz na tapecie aterra i kokos na zmianę i jest dobrze, ale zauważyłam że mi nie służy nakładanie olejów na skórę głowy bo wtedy więcej ich wypada, a tego ubytku nie mogę zaakceptować więc pozostają głownie końcówki, a w skórę głowy maski

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 22:25   #2838
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
O dziękuję Byłabym Ci bardzo wdzięczna

Dzisiaj Cie nie będę męczyć, ale jakbyś jutro pisała, to od razu napisz jak się u Ciebie spisuję
Jeszcze zaraz sobie zresztą zobaczę we wcześniejszych postach, bo chyba wczoraj o nich pisałaś
A więc ( ): mam trzy olejki, w białym, różowym i błękitnym opakowaniu. Tego białego pudełeczka już nie mam, więc składu do olejku nie podam Ale one bardzo podobne są

Olejek różowy:
Cien Wellness SPA Olejek do masażu Harmony
"Olejek jest idealny do masażu ciała. Dzięki zastosowaniu wartościowego olejku migdałowego skóra jest gładka i delikatna.
Skład: Glycine Soja Oil- Prunus Amygdalus Dulcis Oil- Isopropyl Palmitate- Olea Europea Fruit Oil- Parfum- Tocopheryl Acetate

Olejek błękitny:
Cien Wellness SPA Olejek do masażu Secret
Opis ten sam, tylko tu jest o "wartościowej oliwie z oliwek" (zresztą, olejek w białym opakowaniu też oliwę zawierał)
Skład: Glycine Soja Oil- Prunus Amygdalus Dulcis Oil- Isopropyl Palmitate- Olea Europea Fruit Oil- Parfum- Tocopheryl Acetate- Liminene- Butylphenyl Methylopropional- Linalool- Coumarin- Citral- Geraniol

Na różowym opakowaniu jest napisane: Dermatologically tested, na błękitnym- nie. Jak widać, błękitny teoretycznie może podrażniać Nie pamiętam składu białego ale wydaje mi się, że był krótki I zapach miał kwiatowy (bez ). Różowy mi pachnie gumą Orbit dla dzieci A błękitny już tak bardziej "kosmetykowo"

W sumie, byłam zadowolona z białego olejku. Ostatnio nakładałam go solo i w zasadzie muszę przyznać, że fajnie się spisywał. Aha, dodam, że ja nie chodzę do Lidla i nie wiem, czy tam są teraz te olejki- moja mama kiedyś je kupiła, ja do tego sklepu w ogóle nie chodzę, bo jedyny, który mam niedaleko, jest fatalnie wyposażony
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 22:37   #2839
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
Ja po prostu nawet nie biorąc pod uwagę czasu, to stwierdzam, że moje włoski nie lubią zbyt częstego olejowania. Zbyt szybko są obciążone, a tak dwa razy w tygodniu jest optymalnie
Co do weekendu, to ja nie pracuję, zajmuję się małą córeczką i dla mnie to nie robi różnicy, nigdy rano nie mam czasu

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
A więc ( ): mam trzy olejki, w białym, różowym i błękitnym opakowaniu. Tego białego pudełeczka już nie mam, więc składu do olejku nie podam Ale one bardzo podobne są

Olejek różowy:
Cien Wellness SPA Olejek do masażu Harmony
"Olejek jest idealny do masażu ciała. Dzięki zastosowaniu wartościowego olejku migdałowego skóra jest gładka i delikatna.
Skład: Glycine Soja Oil- Prunus Amygdalus Dulcis Oil- Isopropyl Palmitate- Olea Europea Fruit Oil- Parfum- Tocopheryl Acetate

Olejek błękitny:
Cien Wellness SPA Olejek do masażu Secret
Opis ten sam, tylko tu jest o "wartościowej oliwie z oliwek" (zresztą, olejek w białym opakowaniu też oliwę zawierał)
Skład: Glycine Soja Oil- Prunus Amygdalus Dulcis Oil- Isopropyl Palmitate- Olea Europea Fruit Oil- Parfum- Tocopheryl Acetate- Liminene- Butylphenyl Methylopropional- Linalool- Coumarin- Citral- Geraniol

Na różowym opakowaniu jest napisane: Dermatologically tested, na błękitnym- nie. Jak widać, błękitny teoretycznie może podrażniać Nie pamiętam składu białego ale wydaje mi się, że był krótki I zapach miał kwiatowy (bez ). Różowy mi pachnie gumą Orbit dla dzieci A błękitny już tak bardziej "kosmetykowo"

W sumie, byłam zadowolona z białego olejku. Ostatnio nakładałam go solo i w zasadzie muszę przyznać, że fajnie się spisywał. Aha, dodam, że ja nie chodzę do Lidla i nie wiem, czy tam są teraz te olejki- moja mama kiedyś je kupiła, ja do tego sklepu w ogóle nie chodzę, bo jedyny, który mam niedaleko, jest fatalnie wyposażony
Dziękuję Ci, Kochana jesteś

Właśnie byłam dzisiaj w Lidlu, bo mam niedaleko, ale niestety nie widziałam tych olejków, a chciałam kupić w razie co chociaż do ciała

Za to u mnie mają jeszcze te olejki Shusada czy jakoś tak, ale nie wiem czy są godne uwagi

No i dla zainteresowanych sezamem, to warto jeszcze patrzeć w Lidlu mimo zakończenia promocji, bo u mnie nadal gdzieś tam z boku sobie stoją
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-03-22 o 22:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 23:02   #2840
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja dzisiaj nałożyłam odżywkę + glicerynę, na to olej lniany i na końcówki BD. Jutro zmywam ziołowym SLSem i olejuje dopiero po weekendzie, bo włosy mi się przekarmione robią.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 04:29   #2841
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
algi to cos pieknego na twarz!
jak ma sie tlusta cere to rewelacyjnie dziala na zaskorniki,
po trzykroć :
Na suchą też rewelacyjnie działa . Przede wszystkim : nawilża .

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
tak kusicie tą spiruliną ze nie wiem
Tu nie ma co nie wiedzieć ! To trzeba kupić i używać .

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Oj Isana ma alkohol w składzie i może przesuszyć po jakimś czasie trzymana na dłużej.
Znowu o czymś nie wiem

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Czy jeżeli jakiś olej podpasuje mo0im włosom to czy po pierwszym użyciu zobaczę jakiś minimalny efekt?
Wszystko może się zdarzyć . Może też być, że żaden olej, w ogóle - olejowanie Ci nie podpasuje .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:23   #2842
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Czy któraś z Was używała oleju z nasion brokułu? Wyczytałam o jego właściwościach na EcoSpa i strasznie mnie kusi.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:07   #2843
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Znowu o czymś nie wiem
Ma Isoropyl Alcohol.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-23, 12:32   #2844
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

a ja pędzę nakładać kokosa z gliceryną, tak na dwie, trzy godzinki, wieczorkiem moje włoski muszą pięknie błyszczeć
coraz bardziej się przekonuję do kokosa, widać trzeba dać mu trochę czasu
no chyba, że to sprawka gliceryny

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2012-03-23, 13:04   #2845
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
a ja pędzę nakładać kokosa z gliceryną, tak na dwie, trzy godzinki, wieczorkiem moje włoski muszą pięknie błyszczeć
coraz bardziej się przekonuję do kokosa, widać trzeba dać mu trochę czasu
no chyba, że to sprawka gliceryny
Wiem że gdzieś już o tym pisałaś, ale możesz napisać jeszcze raz w jakich proporcjach mieszasz tego kokosa z gliceryną?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Już mi lepiej
Jak Ci się tan aloes sprawdza? zastanawiam się czy sama sobie go nie kupić Ile za niego zapłaciłaś? 10zł tak jak jest na dozie?[COLOR="Silver"]

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
Stary 2012-03-23, 13:10   #2846
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kładła któraś z Was olej canola na włosy?
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:32   #2847
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem że gdzieś już o tym pisałaś, ale możesz napisać jeszcze raz w jakich proporcjach mieszasz tego kokosa z gliceryną?
[COLOR="Silver"]
mam włosy dośc krótkie, nie sięgają jeszcze ramion, więc mi wystarcza niepełna łyżeczka oleju z kokosa, dodaję do niej tak 3 kropelki gliceryny, myslę że śmiało można więcej, ale dodaję jej jeszcze do odżywki i nie chce za bardzo przeciążyć włosów,
jeszcze pracuję nad odpowiednią ilością gliceryny, ostatnio troszke mi się przelało i efekt też był świetny, myślę że na początek jak dasz te 3,4 kropelki powinno wystarzyć, potem możesz zwiększać ilość i obserwować
i jeszcze dodam, bo niestet olej ciężko połączyć z gliceryną, że jak dzisiaj swoj spodeczek z tą mieszanką położyłam na kubku z gorącą wodą, w końcu udało mi się je połączyć praktycznie zupełnie, nie było osobnych kropli liceryny, tylko kilka pojedynczych maciupkich kropeleczek

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3

Edytowane przez Aleksandriiia
Czas edycji: 2012-03-23 o 13:34
Stary 2012-03-23, 14:06   #2848
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
mam włosy dośc krótkie, nie sięgają jeszcze ramion, więc mi wystarcza niepełna łyżeczka oleju z kokosa, dodaję do niej tak 3 kropelki gliceryny, myslę że śmiało można więcej, ale dodaję jej jeszcze do odżywki i nie chce za bardzo przeciążyć włosów,
jeszcze pracuję nad odpowiednią ilością gliceryny, ostatnio troszke mi się przelało i efekt też był świetny, myślę że na początek jak dasz te 3,4 kropelki powinno wystarzyć, potem możesz zwiększać ilość i obserwować
i jeszcze dodam, bo niestet olej ciężko połączyć z gliceryną, że jak dzisiaj swoj spodeczek z tą mieszanką położyłam na kubku z gorącą wodą, w końcu udało mi się je połączyć praktycznie zupełnie, nie było osobnych kropli liceryny, tylko kilka pojedynczych maciupkich kropeleczek
dzięki serdeczne za odpowiedź stosuje gliceryne do masek, ale jeszcze z olejami nie próbowałam a że kokos mi nie podchodzi może z gliceryną jakoś go wymęczę

Stary 2012-03-23, 14:20   #2849
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

a ja zaraz ide nakladac olejek alverde a patchuli i cassis! pachnie porzeczką i jakims zielskiem w moim mniemamiu. mam juz je tydzien, ale chcialam wyslac Anwen odlewki jako niespodzianke a nie wiem czy tu nie zagląda:P
mam jeszcze odzywkę z avocado i hibiskusem.
Stary 2012-03-23, 14:41   #2850
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

http://urodaizdrowie.pl/nastolatka-z...ami-na-swiecie

I tak chyba wszystkie wizażanki na tym forum mają dwa razy ładniejsze włosy od niej, a Wy narzekacie :P

Edytowane przez beatgirl
Czas edycji: 2012-03-23 o 14:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości