|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część XI ::..
Ewlyn, mokka, dygotka hej!!!
![]() ![]() ![]() dygotka, hmmm... szczerze mówiąc różnie z tym bywa ![]() ![]() ![]() ![]()
#4472 |
Zakorzenienie
|
A mi w ogóle nie smakuje drób, chociaż jem i staram się przyrządzać go na 1001 sposób. Naprawdę rzadko czuję, że jest pysznie. Zazwyczaj coś mi w tym mięsie przeszkadza. Zarówno w indyku jak i kurczaku.
Uwielbiam wołowinę za to ![]() Pamiętam jakieś 5 lat temu byłam na diecie i jadłam praktycznie codziennie rybę gotowaną na parze z brokułami... i nie nudziło mi się ![]() A teraz już mi trochę I faza doskwiera... Nie mogę dosmakować posiłków... Od soboty jem codziennie serek wiejski, co drugi dzień z awokado i orzechami, ale ileż można ![]() Teraz zrobiłam sobie twarożek z papryką, cebulą, czosnkiem, pietruszką i orzechami, z winegretem z oliwy z oliwek i octu winnego. Zjem na kolację. A jutro?Muszę dorwać jakieś dobre mięso, może zrobię polędwiczki grillowane, albo w sosie z pieczarkami i papryką. Albo spaghetti (dla TŻ) z sosem pomidorowym z tuńczykiem i pieczarkami, a dla siebie nadziewane tym farszem cukinie...zapieczone z serem ![]() Weekend spędzam u rodziców i tam będzie ciężej... Ale dam radę do poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja lubię dużo mięsa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4474 |
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o pryskanie,faszerowanie itd to tutaj w UK jest opcja kupienia praktycznie wszystkiego organic i wtedy sie ma pewnosc ze ten kurak nie byl faszerowany swinstwami i nie tylko mieso ma dobre ale i jajka porzadne znosi.
Jajka to wlasnie tylko juz kupuje od kur wolno biegajacych i organiczne,różnica w smaku jest ogromna a jak sie rozeznanie cenowe zrobi to i za bardzo nie obciąża portfela. Tak samo z warzywami. A ten słodzik w wodzie,czy w cieście to tylko po to by zabić tą moją wewnetrzną ochote na coś czego nie można na diecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
Ja Wam powiem dziewczyny, że jem na zmianę jajka wiejskie i jakieś Lidlowe/Biedronkowe i różnicy w smaku nie czuję (a raczej mam wyostrzony smak)... Więc się staram jeść te wiejskie, bo niby zdrowiej, wielkiej przyjemności mi to nie daje
![]()
#4477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Duży ruch ostatnio się zrobił w wątku, i bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
Ja jestem od paru dni na 2. fazie i wydaje mi się, że ta część jest trudniejsza. Bo pierwsza to wiadomo- nie wolno i koniec, trzeba wytrwać 2 tygodnie. A teraz to sama nawet nie wiem ile ta faza będzie trwać i im więcej mogę jeść tym więcej chcę. Dopiero na drugiej fazie zdałam sobie tak na prawdę sprawę, że to jest sposób odżywiania na długi, długi czas. Mam nadzieję, że damy radę
![]() Wracając do tego mięsa- wcale nie jestem rozrzutna i nie wydaję na to dużo pieniędzy. Jak robię coś z polędwiczki wieprzowej (zmielonej) na przykład to z 80 % mojego dania to pieczarki, pomidory, papryka, fasola itp. Czasami wystarcza mi to na 3 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie się zważyłam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś zrobiłam SB zakupy. Mam lodówkę wypchaną warzywami i chudymi serami ![]() A propos gigantycznych piersi z indyka ![]() Najpierw zrobiłam omlet usmażony na szpinaku, a następnie wsadziłam do rozkrojonej na płasko, rozbitej i przyprawionej piersi z indyka, zawinęłam w roladę i udusiłam w piekarniku. Na prawdę pyszne wyszło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczyny
![]() czytalam Wasza dyskusje na temat miesa i jajek i powiem, ze ja jem wszystko- ot co ![]() ale oczywiscie najszybciej jest mi zrobic kurczaka z surowka jak juz nic nie ma ![]() dzisiaj wedlug ksiazki wprowadzam drugi owoc ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chociaż teraz na piwie zaoszczędzę:P u mnie dziś -0,2, spektakularne spadki się skończyły;P
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mialam ogromna ochote na slodkie, na cale szczescie w domu nic nie bylo!! ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem Cię, sama wiesz, ile ja się zbierałam, żeby się zmobilizować. Zaczynałam w grudniu ![]() Ale już teraz trzymam kurs ![]() Cytat:
![]() Ale jeszcze nie zmieniłam nawyków, ani podejścia tak od środka (chyba)... Za każdym razem jak jestem w sklepie na głodzie, to myślę o tym, że normalnie to kupiłabym knopersa albo kinder bueno... U mnie lecą nie kilogramy, ale dekagramy, powolutku... Na razie mam -2,3kg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem ile schudlam
![]() zwazylam sie w 10 dniu diety i teraz zwaze sie przed rozpoczeciem fitnesu i suplementacji w przyszlym tyg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też taki miałam zamiar, a jednak co rano wskakuję na wagę ![]() Nie mogę się doleczyć... Ciągle jestem osłabiona, boli mnie gardło, zaczyna mi się katar... Przez to też jestem zablokowana jeśli chodzi o ruch... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tak, ważę się codziennie. postanowiłam, że tylko przez pierwszą fazę... bo spadki są spore na początku. na Dukanie przez pół roku ważyłam się codziennie. i było przykro jak był np. 1,5kg wzrost w jeden dzień, a potem spadał w tydzień - dwa:P na II fazie chciałabym się ważyć raz na tydzień, ale nie wiem czy uda się omijać wagę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a dziś...... jajecznica (a jakże) z cebulą i pieczarkami ![]()
![]() |
#4487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to musisz sie wykurowac zeby moc ladnie spalac kalorie! ![]() ciesze sie, ze moge juz jesc dwie kanapki na sniadanie ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
![]() U mnie zostalo jakies 10 kg ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla mnie to jest ciężkie. Widzisz - jestem na diecie 12 dzień i mam spadek niewiele ponad 2 kg... Ty po 4 dniach masz tyle samo... nie wiem, o co chodzi z tym u mnie? Nie wiem, czy ktoś już Cię o to pytał... ćwiczysz coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoba z waga 100kg moglaby chudnac nawet 3kg w tydzien a nawet i wiecej. Tak samo organizm, ktory przeszedl kilka roznych diet sie broni i wolniej się chudnie np ja. A co innego jak ktos pierwszy raz zmienia radykalnie swoje nawyki zywieniowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale z własnego doświadczenia i przeczytanych artykułów niestety wiem, że organizm przyzwyczaja się do najwyższej wagi, jaką miał i do niej dąży. bardzo łatwo mi było przytyć z 58-68, czyli 10kg- w jakieś 2-3 miesiące. a w kolejne 5miesięcy - 7kg, przy tym samym jedzeniu;P może lepiej zaakceptować się z ciut większą wagę? ja mam zamiar spróbować ![]() Cytat:
![]() i nie, nie pytał i nie, nie ćwiczę ![]()
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Osobiscie mam rowniez problemy kibelkowe wiec na pewno przez to wiecej waze skoro sie wszystko zbiera
![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() Osobiscie moge wazyc nawet 100kg jesli tylko bede wygladac zgrabnie i bede mogla wszystko na siebie zalozyc bez obawiania sie, ze wyjdzie jakis tluszczyk ![]() Dla mnie BMI to bzdura. Tam podaje sie tylko wzrost i wage a trzeba wziac pod uwage budowe ciala, zawartosc miesni, grubosc kosci. Ja przy 60kg moge wygladac na grubsza o 10kg od osoby, ktora ma grube kosci. (taki przyklad) Rowniez mialam zaczac cwiczenia razem z dieta ale nie wyszlo. Dobrze, ze chociaz diety sie trzymam ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dokładnie ![]() Ja mam ochotę na wygładzenie i ujędrnienie, poważnie rozważam ten rolletic. Nie potrzebuje kaloryfera na brzuchu, ale gładką, jędrną skórę - tak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Przyczajenie
|
Dziś się zmotywowałam po wejściu na wagę
![]() Wiem, wiem, że to woda! Ale taka motywacja pozwala przetrwać trudne chwile pokus - widok rodziny wcinającej owoce albo jakieś słodycze albo pachnący prosto z piekarni chlebuś ![]() Po pierwszym dniu - ważę 0,8 kilo mniej! To pomoże mi wytrwać. Poleciałam zaraz do sklepu i jako nagrodę kupiłam sobie serum Lirene na cellulit (to na noc). Podobno rewelacja i ktoś mi poradził że jak się odchudzam, to muszę stosować coś na cellulit (oprócz ćwiczeń), bo cellulit podczas odchudzania może wyleźć na wierzch...Koszt jakieś 16 złotych. Duża tubka.
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też się smaruję - polecam Elancyl. Niestety to drogi produkt, ale po dwóch tygodniach cellulitu prawie się nie ma. A właśnie również z tego powodu myślę o rolleticu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze kwiecien, maj i czerwiec starcza mi na te 10 kg. Rowniez potrzebuje jedrnosci, mam nadzieje, ze aqua fitness mi w tym pomoze. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Cześć..
Ja jakoś też nie umiem powstrzymać się od ważenia się codziennie będąc na diecie. Ale może teraz będę robić przerwy, przynajmniej co drugi dzień...bo zwariuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Przyczajenie
|
Piszę ku przestrodze - kupiłam serek Turek z serii Figura z rzodkiewkami, lekki ale w środku - syrop glukozowo fruktozowy!!!
Wszamałam go zanim przeczytałam etykietę ![]() Bo mam drugi taki sam tylko bez rzodkiewek i tam w etykiecie nie było żadnych syropów! Jak to trzeba uważać! Mam nadzieję że nie zniweczyłam starań ![]()
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Upolowałam 1,5 kg pięknej wołowiny, wyczaruję coś z niej dziś
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Butter, co dziś robisz na obiad? |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Ale piekny dzien dzisiaj ![]() Kolezanka chodzi na aquaaerobic od czasu do czasu i mowi ze super wycisk,wydaje sie ze w wodzie wszystko przychodzi latwiej ale wcale tak nie jest ![]() Moja aktywnoscia fizyczna od 3 tygodni jest chodzenie do pracy zamiast korzystania z transportu publicznego, rano 30 min szybkiego marszu i popoludniu 30 min szybkiego marszu,do tego jak tylko ogarne sie z malowaniem pokoi w domu zaczne robic te 8 minutowe filmiki na brzuszek,uda,pupe i ramiona bo tak patrzac w lustro jestem sflaczala strasznie :/ Chodzilam tez na zumbe i to byl wycisk ale straszna radosc sprawial ![]() Planuje kupic sobie gre Zumbe na Wii no i do tego myslalam na hula hopem,na ebayu sa takie fajne z wypustkami,masujace. Oczywiscie checi mam wiele i myslec o tym przychodzi latwo ale jak juz sie ma czlowiek potem dziennie zmobilizowac to gorzej :/ Nawet silownie mam oplacona ale mi sie tam po prostu nudzi :/ Robilam tez 30 day shred cwiczenia,fajne byly bo to tylko 20 min i robilam chyba cale 7 dni co jest sukcesem w moim przypadku :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.