|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Dobry wieczór Kochane!
![]() Gratuluję udanych wizyt i wszystkich wypatrzonych siusiorków. ![]() Ja umówiłam się jednak na usg genetyczne. Badanie mam 3 kwietnia. Muszę tylko poprosić mojego ginekologa o skierowanie, żeby mieć takie badanie bezpłatnie. Ciekawa jestem czy dostanę, bo on tak sceptycznie był nastawiony do tego badania. Jak nie to trudno, będę musiała zapłacić. Pozdrowienia dla Was mamuśki.
|
#3302 |
|
Konto usunięte
|
haha anusia nie gadaj bo mi a tym usg genetycznym wyszło dokładnie tak samo że na 9 września
to jest ewidentnie jakiś znak kochana nasze dzidki musza się koniecznie poznać
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki ja mam takie "trochę" głupie pytanie.
W jakiej pozycji śpicie? Ja ostatnio mam wielki problem z przybraniem wygodnej pozycji do snu. Całe życie spałam głównie na brzuchu, a teraz boję się spać w tej pozycji. Śpiąc na plecach... straszliwie ciągnie mnie brzuch. Na prawym boku... kłuje, na lewym też niewygodnie. Czy tylko ja tak wydziwiam?
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo inaczej mnie brzuch boliWy też macie taki ogromny brzuch wieczorem? ja mam normalnie jak w 7 miesiącu
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
No to ciesze sie że Wam też sie wóziorek nasz podoba
![]() Powiem Wam że te firmy najbardziej znane robią podobne te wózki i gdyby nie napisy na nich to bym nie zauważyła różnicy. Fajne imiona wybieracie dla pociech - ja już mam postanowione z mężulem że Damianek bo to chłopcik będzie no i kropka Kurde ale ja zdechła od wczoraj jestem. Ide w łóżko bo nic nie widze już. Dobrej nocki kochane |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Niby nic szczególnego, ale ostatnio niemalże w każdej dziedzinie życia coś się psuje. Ciężko znoszę siedzenie do wieczora w pracy ( a pracować póki sił starcza, to muszę, a taaaaak bardzo mi się nie chce), TŻ ma także problemy z pracą, do tego odwieczne problemy finansowe, konflikty rodzine... eh mogłabym wymieniać i wymieniać, ale nie będę Wam tutaj smęcić.
Dodatkowo hormony sprawiają, że 100 razy bardziej to wszystko przeżywam i pewnie czasami wyolbrzymiam te wszystkie problemy. ![]() Cytat:
![]() Tak, mi wieczorami również wyrzuca bardzo brzuch. Ostatnio TŻ zrobił mi zdjęcie przed snem, a następnego dnia pokazaliśmy je mojej mamie to nie mogła uwierzyć, że to mój brzuch. Stwierdziła, że to brzuch kobiety, która za tydzień będzie rodzić Właśnie ostatnio zastanawiałam się z czego to wynika. Czy to po prostu wzdęcia?
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Dzień dobry kochane, dzień zapowiada się na słoneczny a ja za jakieś 25 minut wybywam do laboratorium dać się pokłuć ![]() A
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
. U mnie mglisto,ale słoneczko już świeci
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten brzuch, to jak moja pani ginekolog mi powiedziała, to wzdęciowo-zaparciowy jest na razie. Hormony spowolniły perystaltyke jelit, żeby jedzenie dłużej przebywało w brzuszku i żeby jak najwięcej składników odżywczych zostało zabranych dla dzidziusia. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
witam slonecznie
![]() Ja tak caly czas Was podczytuje i wyczytalam ze wiekszosc noci chlopczykow. A czy ktoras ma dziewczynke? Niewiem dlaczego tyle chlopakow sie rodzi jak rodzilam synka to w tym dniu na porodowce byly same chlopy i jedna dziewczynka![]() Mam nadzieje ze mi sie córa poszczesci ![]() : prosi:
|
|
|
|
#3313 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33085440]haha anusia nie gadaj bo mi a tym usg genetycznym wyszło dokładnie tak samo że na 9 września
to jest ewidentnie jakiś znak kochana nasze dzidki musza się koniecznie poznać [/QUOTE]Może będzie parka, u Ciebie prawdopodobnie chłopak u mnie może dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam dziś myć okna, od rana mam zły humor z tego powodu
|
|
#3314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja też już od rana melduję się na wątku. A tak odnośnie dziwacznych nastrojów to przypomniało mi się jak ryczałam jak bóbr kilka dni temu, gdy w telewizji mówili, że rozpoczynamy wiosnę i pokazywali jej pierwsze oznaki w przyrodzie, a w tle leciała piosenka "Wiosna". " Cytat:
Cytat:
Gratuluję i zielenieję z zazdrości. ![]() Cytat:
![]()
|
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
Czesc dziewczynki!
Zapowiada się ładny dzień.Przesadzam dziś kwiaty ![]() Bafi ale Ci zazdoszcze.Tez chce być skopana już ![]() Anusia jakie macie imiona dla bobasa? Dearlie ja sobie nie moge znalezsc odpowiedzniej pozycji i tak kombinuje pół nocy.Na lewym boku mi strasznie niewygodnie i rano nie czuje lewego boku ![]() A jesli chodzi o problemy to też wyolbrzymiam je do nie wiadomo jakiego rozmiaru i strasznie jestem czepliwa.I musze mieć ostatnie zdanie.Najgorsze jest to ze wiem i jestem swiadoma ze przesadzam ale srednio mi wychodzi odpuszczanie sobie ![]() Słyszałyscie dziewczyny o nowych faktach w prawie małej Madzi.Masakra.W głowie mi sie to nie miesci
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już okna pomyłam i firaneczki poprane wiszą
,tylko okno balkonowe mi zostało,ale to może zrobie dzisiaj bo super pogoda się zapowiada . Pewnie nie miała bym takiego zapału jakby to miało być tylko na święta,a że 7 kwietnia robimy przyjęcie urodzinowe synka to musi być błysk .Ja też śpie w takiej dziwnej pozycji,na boku ze zgiętą nogą tak pół na boku,pół na brzuchu.A co do Madzi...to ja nie mam na to słów ....
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-03-23 o 08:25 |
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Konczity jeszcze dzisiaj nie ma ? Przecież ona zawsze pierwsza od rana rozkręca wątek!
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33090728] Dearlie ja sobie nie moge znalezsc odpowiedzniej pozycji i tak kombinuje pół nocy.Na lewym boku mi strasznie niewygodnie i rano nie czuje lewego boku ![]() A jesli chodzi o problemy to też wyolbrzymiam je do nie wiadomo jakiego rozmiaru i strasznie jestem czepliwa.I musze mieć ostatnie zdanie.Najgorsze jest to ze wiem i jestem swiadoma ze przesadzam ale srednio mi wychodzi odpuszczanie sobie ![]() [/QUOTE] A ja właśnie gdzieś czytałam, że najlepszą pozycją dla kobiet w ciąży jest spanie na lewym boku, bo wówczas nie naciska się na żadne główne naczynia krwionośne. Mi osobiście znacznie wygodniej na tę chwilę na prawym boku, bo jak leżę właśnie na lewym to czuję nieprzyjemne kłucie. Poza tym też bardzo cierpnę w nocy, mam duży problem ze zmianą pozycji ciała, bo od razu czuję ciągnięcie w podbrzuszu. Cytat:
|
|
#3318 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam juz dwie córcie ![]() Ale faktycznie u nas też co slysze to wiekszość mam rodzi syneczka ![]() Cytat:
a brzucha napewno nie uciskam ![]() Cytat:
Adbor to fajne polskie wozki, powiedz mi tylko jaka waga wózeczka jest ? bo znajoma kiedyś miała i był okropnie ciężki, ale to z tych starych modeli...Dziewczyny staram sie na bieżąco zmieniać te Wasze daty Sprawdzajcie czy czegoś nie przegapiłam ![]() tez jestem w strząśnieta nowymi faktami w sprawie Madzi, niestety moje przypuszczenia sie sprawdzają a miałam nadzieje ze jednak moje pesymistyczne wizje sie nie sprawdzą. Nie miesci m ise to w głowie.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-23 o 08:31 |
|||
|
|
|
#3319 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33090728]Czesc dziewczynki!
Zapowiada się ładny dzień.Przesadzam dziś kwiaty ![]() Bafi ale Ci zazdoszcze.Tez chce być skopana już ![]() Anusia jakie macie imiona dla bobasa? Dearlie ja sobie nie moge znalezsc odpowiedzniej pozycji i tak kombinuje pół nocy.Na lewym boku mi strasznie niewygodnie i rano nie czuje lewego boku ![]() A jesli chodzi o problemy to też wyolbrzymiam je do nie wiadomo jakiego rozmiaru i strasznie jestem czepliwa.I musze mieć ostatnie zdanie.Najgorsze jest to ze wiem i jestem swiadoma ze przesadzam ale srednio mi wychodzi odpuszczanie sobie ![]() Słyszałyscie dziewczyny o nowych faktach w prawie małej Madzi.Masakra.W głowie mi sie to nie miesci [/QUOTE]Dla dziewczynki Amelia, Aleksandra, dla chłopczyka Michał, Wojtuś, Adaś, Kamil. Inne imiona już zajęte, bo w mojej rodzinie same chłopaki i u męża też. A u Was jakie imiona? 10 kwietnia mam nadzieje dowiedziec się co mi w brzuszku siedzi, oczywiście jak pokaże. Cytat:
Są takie brudne, a mnie się nie chce ich myć Poczytam o tej Madzi, bo coś tam mi w ucho wpadło dziś
|
|
#3320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Haaaj! Pogoda dzis u mnie przepiękna a ja jestem z sił wyzuta i czuję się jak flak... taka jestem słaba ze fikne za chwile na krześle...
Cytat:
Cytat:
chodzi o to ze jak juz ciąża jest duża to brzuszek z dzidziusiem swoje waży a to główne naczynie krwionośne jest jak flaczek i nie ma nakazu spania na lewym lub prawym boku( strona nie ma tu znaczenia) tylko prawdopodobnie kazda kiedy będzie dłuższą chwilę leżała na plecach to będzie odczuwać takie coś jak: niepokój, zawroty głowy, ogólne osłabienie i to jest znak że trzeba się przekręcić bo krew do serca nie płynie jak należy włąśnie przez ten ucisk
|
||
|
|
|
#3321 |
|
Raczkowanie
|
witam słonecznie, odnośnie imion to u mnie Kacper albo Alicja, ale o Ali TZ jeszcze nic nie wie, kiedyś mówił o Julii albo Laurze, tylko ze u nas niby ma być chłopak, chociaż cały czas moja mama mowi ze będzie dziewczynka, a nam wszystko jedno aby zdrowe, kiedys zTZ pobobał się na jakub ( mamy Kubusia Aniołka*)
odnośnie tp to nie ma chyba co za bardzo sie tym co sugerować, maluch i tak sam wybierze odpowiedni czas dla siebie, u mnie pokrywa się termin z usg i om, ale to bardzo dziwne bo miałam niereguralne okresy co 29-33 dni, wychodzi że moja dzidzia to jest sylwestrowa, tak jak mamusia
|
#3323 |
|
Rozeznanie
|
|
#3324 |
|
Konto usunięte
|
My wybraliśmy dla chłopczyka Leon a dla dziewczynki Gaja
![]() Mam wizyte 11 kwietnia dzień po Tobie Anusia to się potwierdzi czy to chłopak na pewno.Ale pokazywałam ostatnio mojej cioci która jest lekarzem filmik z usg i ona tez widzi jajeczka a nam tam wszystko jedno,wiadomo żeby zdrowe było ![]() Kurcze wstaje ostatnio tak wczesnie a po 3 godzinach juz bym znowu w poduchy pszła.Nie mam coć sił... W ddtvn mówia teraz o Madzi |
|
|
|
#3325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Was
dzisiaj sobie poleniuchowałam, wczoraj wieczorem dopadło mnie ciągnięcie pachwin znaczy się lewej pachwiny i nie mogłam pozycji przybrać i poducha pod tyłek nogi w zgięciu i pomogło noc prze wegetowałam ... ale teraz już nic nie odczuwam ... ![]() Cytat:
szkoda mu urlopu by spędzić zemną dzień ? zlitujcie się!!!!! chciałam go rozszarpać ale mi tłumaczył że trzyma urlop na czas narodzin dzidzi i wtedy będzie bardziej przydatny i że w zeszłym tygodniu wziął dwa dni dla mnie .. ale co z tego jak ja chciałam dzisiaj i byłam obrażona, nawet sałatka owocowa nie przeszła ... chociaż zjadłam jak poszedł się kąpać ![]() Cytat:
właśnie ... ja też staram się spać na plecach bądź boku ale jak śpię na boku to cierpnie mi jedna noga czemu tak ? nie wiem muszę powiedzieć o tym gin .. znaczy nie cierpnie tylko takie mrowienie się pojawia ... może za dużo już przytyłam ? ![]() Cytat:
pięknie !!! mamy kopniaczki na wąteczku to się zaczyna ... [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33090728] Słyszałyscie dziewczyny o nowych faktach w prawie małej Madzi.Masakra.W głowie mi sie to nie miesci [/QUOTE] ja staram się nie wgłębiać w ten temat bo zaraz płacze, biedactwo maleńkie ... na świat się nie prosiło a ta łajza powinna dostać dożywocie !!!!Cytat:
![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-03-23 o 09:17 |
||||
|
|
|
#3326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od tygodnia mu o tym mówie, do badania rowny tydzien a on "czy Ty sobie myslisz ze ja moge sobie o tak wziac wolne??? "jestem wsciekła i przykro mi
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny dziad .. no ... za trzaskałabym patelą ehh no ale ja wiem że chciał dobrze ale wyszło jak wyszło nie ? no .... dzisiaj nie zadzwoniłam powiedzieć że wstałam niech se nie myśli ... że będę meldować niech się pomartwi ma do mnie tylko jakieś 80 km
|
|
#3328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wrrrrrr
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no hehee ... żarcik ... porozmawiaj z nim i powiedz że zależy Ci na tym ... u mnie nie poskutkowało to zależy bo na pytanie co będziemy robić odpowiedziałam bez zastanowienia no jak to co nic i pozamiatałam a mogłam wymyślić że umyje okna mi bo piękna pogoda, bądź np balkonik wysprząta .. to ja odpowiedziałam nic .. i mam nic
|
|
#3330 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na szczescie doktorek był wyrozumiały.mam nadzieje że w końcu z Tobą pójdzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

W jakiej pozycji śpicie? Ja ostatnio mam wielki problem z przybraniem wygodnej pozycji do snu. Całe życie spałam głównie na brzuchu, a teraz boję się spać w tej pozycji. Śpiąc na plecach... straszliwie ciągnie mnie brzuch. Na prawym boku... kłuje, na lewym też niewygodnie. Czy tylko ja tak wydziwiam? 

bo inaczej mnie brzuch boli

Zapomniałam, że mięta u mnie teraz odpada. Tylko jak jem czy piję jest ok, więc we wrześniu pewnie będę ważyć 100kg
jak rodzilam synka to w tym dniu na porodowce byly same chlopy i jedna dziewczynka

pięknie !!! mamy kopniaczki na wąteczku to się zaczyna ...