|
|
#2011 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
oj tak, rządzą hehehe
nom maxymalnie co 2 h się budził ale już 3 kupy zrobił sobie podjadł łobuz się cieżki na dniach zrobił... zupełnie nei mam pojęcia jak go bede podnosic za kilka miesięcy albo w chuście nosic- |
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo czy na tej samej bazie bedzie mozna zamontowac kolejny wiekszy fotelik? dobry tak w ogole ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Muffinko to se polozna wymyslila odwiedziny
|
||
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! U nas nocka spoksik luzik
o 24 było karmienie bo niestety wcześniej o 19 i tak wypadło.... kolejne o 7. Teraz maluszek śpi a mama ma wolne ![]() Dziś na 11 do pracy na 9 h!!! będziecie przy mnie? :Pokaże Wam okienka ale na razie z zewnątrz niestety nie widać koloru przez wredne białe tasmy
|
|
#2014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już nie daję rady z noszeniem mojego 9kg pudziana.... , masakra. Żeby się choć dało pod paszki a tak to leży jak kłoda i mama dźwiga jak sztangę ![]() w kościele na Chrzcinach łydki mi drżały bo już nie mogłam utrzymać kluski małej Tylko że jak mały jest ze mną czyli od rana do 14/15 to wypracowałam sobie taki zwyczaj że Szymon wtedy potrafi spokojnie leżeć i się zabawiać, lub bawić ze mną ale na leżąco bądź w leżaczku bujaczku, czasem włożę go do skoczka. Natomiast jak tylko pojawia się TŻ bądź moja mama od razu jest na rączki - no i mają jak nauczyli i wszyscy chodzą poobrywani i z bolącymi rękamii i kręgosłupem
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
nasz dzien tez wyglada podobnie drzemkowo. Wczoraj byl super dzien, byla grzeczna, spala 2 razy po 1.5 h, za to w nocy 4 pobudki !!! wiec ja juz wole jak nie spi w dzien
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() U nas nocka przespana, ale pobudka o 5 Coś dzisiaj małej się pomyliło i wstała o godzinę za wcześnie Byliśmy wczoraj na zakupach, kupiłam kurtkę - wygrała ta "czwarta" - co nie mieli str internetowej, żeby Wam fotę pokazać. Ale jak chcecie, mogę się pochwalić i zrobić fotkę zaraz i wstawić Butów niestety żadnych nie upolowałam - albo ja nie mam gustu , albo w sklepach po prostu nic fajnego nie ma Chyba podjadę z tż do Plazy u nas i kupię na razie balerinki Aldo - takie neonowo -różowe Truscafko będę Cię wspierać duchowo Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-03-23 o 08:36 |
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
witamy
Nocka po szczepieniu dobra po kąpaniu obudziła się dopiero o 0.23 na picie ale dobre 40minut nie mogliśmy ją z TŻ uspać. Spała do 6,20 i teraz śpi rano miała gorączkę dałam jej pedicetamol i spada. Truscafka super domek
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
No to się chwalę
|
|
|
|
#2020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahahhaha a to dowcipnisia ale np moj komp tez dzis sie sam przestawil o godzine wczesniej moze się zgadali ![]() a kurteczka super
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki ! szybko minie i bedziesz tulić Szymcia albo tżta sesesesesese....a domek jak marzenie ![]() poza tym witam z rana.... pożale sie ze sie wczoraj załamałam... dostałam rachunek za prąd i okazuje się ze licznik tak nam zapieprza ze szok.... dzwonilam z tym do BOKu, ze odlączylam wszystko z gniazdek- lodowki, budziki, wieze -wszystko co mam w domu, a licznik i tak bije, to mi pan odp ze no moze jest wada ale sama ekspertyza kosztuje 450 zł a zmienilismy dostawce i nie wiem co robic .... aaaaaaaaaaa jestem zalamana, nie wiem co robic !!!! nawet jak wszystko wylacze to i tak licznik tyka .... załamka ! |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a polozna to byla jak sie Filip urodzil, jeszcze nawet niedawno dzwonila pytac co u nas i o tego kikuta swietna kobietka mi sie trafila. Teraz to pielegniarka srodowiskowa, nie wiem co on bedzie robic ![]() truscafko sliczny domek ![]() co do noszenia, to Filip wazy mniej od Szymka, ale ja i tak wiekszosc czasu jak nie spi to bawie sie z nim na podlodze, bo mi ciezko. Wczoraj wieczorem nosilam go 2,5h, tak plakal przez dziasla, ze szok, zasypial i budzil sie 4 razy, ostatni to byla histeria z bordowa od placzu buzka, cos mu sie przysnilo i nie moglam uspokoic, jakby mnie nie widzial tak sie zachowywal, i wyl a wieczorem od tego dzwigania mnie zoladek i kregoslup nap... ( no a tz oczywiscie gdzies lazil, zamiast mi pomoc przy malym, nawet go nie widzial wczoraj, mam czasem tego dosc, chcialabym pojechac do domu, tam chociaz wieczorem mialabym kogos do pomocy czy pogadania )sorry ze tak pesymistycznie od rana, ale jakis dol mnie lapie, dalej nie wiemy czym i kedy pojedziemy do domu, mama tam z cala robota sama, a to przeciez nasze a nie jej dziecko... Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2012-03-23 o 09:01 |
|
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
princess
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
hello
Truskafka śliczny domek, mam pytanie odnośnie okna panoramicznego, jest ono z możliwością otwierania??? Mamy w projekcie duze okno panoramiczne (ok 3m) i zastanawiamy sie czy brać podwójnie wzmocnione ale zeby sie otwierało czy bez otwierania? ![]() U nas nocka bez szału, ale narzekać nie mogę bo się wyspałam, piękna pogoda u nas wiec za jakąś godzine lecimy na bazarek po jabłuszka dla małego
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: widze dodalas. Swietna! najlepsza z tych ktore pokazywalas. Gdzie kupilas? tez by mi sie cos takiego przydala![]() co o butow to w sklepach kompletnie nic mi sie nie podoba Truscafko jasne, ze bedziemy z Toba super okienka![]() Dalia masakra z tym pradem :/ ale chamy ze ekspertyza tyle ksoztuje, im na reke ze Ci licznik nabija
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Zacznę od żalenia sie...ta noc była tragiczna, poszła spać po 19 i po 20 było juzs pierwsze karmienie i tak co godzinę do 3... a od rana strzela uśmiechy na prawo i lewo, leży w łóżeczku i kopie w poduszeczkę, co chwilkę się na mnie patrzy zagaduje i śmieje... ślicznie na polu się zrobiło, pościel wystawiona(niech się dobrze wywietrzy bo czuję w kościach że tej nocy się wyśpię )no i dokarmię małą i zabieram na przedpołudniowy spacerek. Aaa, znowu trafiłam 3 w lotka to już 3ci raz w tym mies, a 3 razy grałam![]() Aniolina do placków ziemniaczanych czasem dodaję jajko czasem nie, to zalezy czy wszystkie opylę bezmyślnie...czyli jednak jem jajka, ale mi chodziło o takie np gotowane na kanapkę że niet. A takie placki bez jajka to dla mnie są bez różnicy, jest to kwestia bardziej ziemniaków z jakich są robione zmysł gratuluję powrotu do pracy ![]() dygotka moja ma 19 tyg i też waży 6100, lekarz stwierdził, ze jest ok, chociaż też się martwiłam bo niektóre bobaski naszych dziewczyn mają o kg więcej elf u nas idzie 5-6 pampersiaków dziennie, jeden zmieniam w nocy truscafka coraz bliżej coraz bliżej, jeszcze chwilkę będziesz myć okienka ![]() ![]() miłego dnia |
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa wczoraj na zakupach w biedronie usłyszałam komentarz na swój temat od dwóch blacharek
"nie dość ze gówniara dziecko sobie zrobiła, to się odmładza i chodzi na luzie ubrana, a powinna spoważnieć " no tak mając dziecko trzeba ubrać się w worek pokutny, nie malować się, nie chodzić do fryzjera tylko czekać na starość :P |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinko!!!!nie mozesz nam sie dolowac
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
muff
współćzuje naprawdęa co stosowałas na te dziąsełka? moze te uspokajające czopki Viburcol tzreba by zastosowac? są jeszcze homeopatyczne krople przy ząbkowaniu Camilla czy jakos tak dalia o ja cie pitole!!!! nie gadaj nie znam się na tym, ale ktos ci musiał autoryzowac liczniki, tak? no ząłożyc ci je? wiec chyba do tej osoby trzeba się zgłosic czy jak no ale zalezy o ile wyższy rachunek dostałas jak niższy niż ekspertyza to się nei oplaca kruszyc kopii niestety ![]() princess śliczna kurtka... ale akurat by sięgała nad moimi boczkami hehehe a powiesz mi gdzie i za ile? bo jestem niska i w sumie tak sobie mysle, ze powinnamkrótkie nosic bo długie mnie chyba skracają
|
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy jeszcze gdzieś w Polsce ten sklep mają, czy to taki jeden cukiereczek się trafił akurat u nas No i pół sklepu bym wykupiła jakby mnie było stać
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
aa muff masz pw
|
|
|
|
#2033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Czytaj ciut wyżej
|
||
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zimowa to ta ktora masz na fejsie? jak tak to bardzo mi sie spodobala juz wczesniej ![]() ja kurcze nie mam wiosennej kurtki, tzn mam ale wygladam w niej tyle o ile ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Mola sory ale mnie to rozbawilo ale fakt, blachary znajac sie na rzeczy |
|
|
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to jak Goldi robimy napad na Lublin? no fakt ale bym poszła na mega słodka kawusię do Heaven
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-23 o 10:07 |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
PRINCESS niezły lachon z Ciebie
fajna ta kurteczkaMOLA a co Ty masz 15 lat, że Cię od gówniar wyzywają? ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- a u nas znowu zielony kupsztyl, może po tym żelazie
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie,ten model ma baze na stale,tzn z tylu sa wyciagane te uchwyty do zaczepienia,a z przodu noga do podlogi.Ale sa modele bez bazy
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Princesska, Nika jak najbardziej
tylko najpierw napad na bank, zeby bylo za co wyczyscic sklepyOlusia dzieki za odp |
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyszlo 360 zeta za 2 m-ce o.O to jest jakies nieporozumienie !!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

sobie podjadł łobuz

.

Coś dzisiaj małej się pomyliło i wstała o godzinę za wcześnie
Chyba podjadę z tż do Plazy u nas i kupię na razie balerinki Aldo - takie neonowo -różowe 

ale np moj komp tez dzis sie sam przestawil o godzine wczesniej 

nie mogę się doczekac efektu
a wieczorem od tego dzwigania mnie zoladek i kregoslup nap... ( no a tz oczywiscie gdzies lazil, zamiast mi pomoc przy malym, nawet go nie widzial wczoraj, mam czasem tego dosc, chcialabym pojechac do domu, tam chociaz wieczorem mialabym kogos do pomocy czy pogadania
tez by mi sie cos takiego przydala
współćzuje naprawdę
no ale zalezy o ile wyższy rachunek dostałas jak niższy niż ekspertyza to się nei oplaca kruszyc kopii niestety