|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Związki zakończone w 2010r. - skrzynka wódki i pluszowe voodoo
Czerwonym
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Raaaahrrr kurde
![]() W moim ex ulubionym klubie dali ogłoszenie, że szukają promotional staff/dancers i przez chwilę nawet pomyślałam, że może bym tam poszła na jakiś czas chociaż trochę dorobić (bo to tylko czwartek, piątek, sobota - może bym jakoś przeżywała piątki w pracy po zarwanej nocy). Ale sobie myślę tak - przeprowadzam się, więc musiałabym brać taxi, żeby stamtąd w nocy wrócić, to raz. Dwa - nie przeprowadzam się po to, żeby mimo wszystko przebywać w tym klubie 3 dni w tygodniu, tylko chcę jak najbardziej się da odciąć się od tego miejsca . Trzy - postanowiłam chodzić tam już tylko jak najrzadziej się da i dla konkretnej osoby/grupy osób która mnie tam wyciągnie, a nie żeby spotkać całą tą bandę creepów a co gorsza eksa i jego pseudo towarzystwo A do tego wszystkiego siostra mnie zgasiła jak jej powiedziałam, że się nad tym zastanawiam to ona ze skrzywioną miną: "myślisz, że tak dobrze tańczysz??" Haaa Może jakaś inna okazja się trafi gdzieś w tym drugim mieście
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Rozeznanie
|
Chciałaś tańczyć na barze? wooooooooooooooow
![]() Fubi: spróbuję mimo, iż kompletnie się na tym nie znam po tych zwyklakach zawsze miałam jakieś takie byle jakie, oklapnięte i bez objętości. Ale może mi się wydawało dawno temu to było
Edytowane przez grzechuwartka Czas edycji: 2012-03-22 o 23:44 |
|
|
|
#4115 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Tak też pomyślałam.
To nie do końca jest tak ![]() Ogólnie tam jest tak, że dziewczyny nie tańczą całą noc. Tylko do niektórych piosenek, i to nie jest jakiś erotyczny taniec, żeby pobudzić starszych panów tylko chodzi o zwykłą zabawę. Tam jest taka mała scena jakby, ale zdarzało się, że barmanki wychodziły na bar i tańczyły. To ogólnie jest klub gdzie grają muzykę z lat 70', 80', dziewczyny tam nie tańczyły jakoś profesjonalnie tylko tak jak umiały, do niektórych piosenek miały jakiś układ, ale zazwyczaj to było tak bardziej do śmiechu więc byłoby sympatycznie, gdyby ten mój ulubiony klub nie stał się moim EX ulubionym klubem.
|
|
#4117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj spokój miałabyś się użerać z jakimiś pijanymi dziadami, już pomijam możliwość spotkania eksa i całej tej paczki. Poza tym no... kurde, nie mówię, że taniec na barze to coś złego ale dziewczyno stać Cię na więcej, zamiast marnować się na barze lepiej byś poszła w ten weekend do jakieś szkoły czy coś (wiem, że gadam jak stara baba).
|
|
#4118 |
|
Rozeznanie
|
Spoko, spoko rozumiem
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jak stara baba, masz rację ale jeśli już w ogóle dostanę się do szkoły to zacznie się dopiero we wrześniu czy tam październiku a ja myślałam, o dorobieniu sobie, jakiejś dodatkowej pracy, bo chcę parę kursów porobić. Rozglądnę się za czymś jak już się przeprowadzę.
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też nie uważam, żeby to było coś złego, ale myślę, że to by mogło obfitować w różne nieciekawe zdarzenia, jakie to mają nie raz miejsce w klubach. Tylko normalnie, możesz się zawinąć na pięcie i wyjść, jak robi się niemiło a tak musiałabyś czekać na ochronę itd. Poza tym dziewczyny tańczące w ten sposób narażają się na różne niewybredne komentarze... W tym klubie od ostatniej awantury też ludzie tańczą na barach, stołach itd i zazwyczaj jest to taki klub na afterparty albo na czas pomiędzy zamknięciem domyślnego klubu a nocnym autobusem Kiedyś tam z koleżanką tańczyłam właśnie na stole, to przyczepili się jacyś dziwni panowie i strasznie niemiło się zachowywali, na szczęście byłyśmy tam z kolegami. A ochrona owszem jest ale bardziej się zajmuje pilnowaniem wyjścia niż tym, co tam się dzieje w środku - zresztą nie ogarnęliby tego, bo tam są jakieś szalone tłumy. Jedno mnie zastanawia w takich miejscach - JAK im się udaje wpuszczać tyle ludzi i jednocześnie zapewnić bezpieczeństwo przeciwpożarowe Jakby tam wpadła jakaś kontrola, to pewnie od razu by zamknęli. A lokal jest w środku miasta i jest naprawdę znany właśnie z tego, że nie można tam zapałki wcisnąć, więc wychodzi na to, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze i/lub znajomości ![]() Jeszcze co do szamponów do oczyszczania włosów: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wa-wersja.html ten próbowałam i jest naprawdę niezły, dobrze oczyszcza, ale nie robi siana (tzn na początku mi wszystko robiło siano, bo po prostu miałam siano teraz powoli bo powoli, ale coś zaczyna się ruszać do przodu z tą sianowatością. Szkoda, że zaczęły się łamać Doszłam do tego, że chyba przeproteinowałam )
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-23 o 00:24 |
||
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nieciekawe sytuacje to też się z takimi nie spotkałam tam - może ze 2 razy było nieciekawie ale to już pod koniec, i ochroniarze zjawiają się dosłownie w sekundę. Poza tym ja nie miałabym problemu, bo znam tam wszystkich ochroniarzy, oni zawsze mówią, że jak mam problem to wystarczy kiwnąć palcem także czuję się tam bezpiecznie.Cytat:
u nas też w soboty jest ścisk, ale jak już widzą, że jest za dużo ludzi to obowiązuje kolejka i wpuszczają dopiero jak ktoś wyjdzie.
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że to normalne dziewczyny u nas też jest dużo miejsc gdzie coś takiego ma miejsce, ale często się znajdzie jakiś burak, który uważa, że jak na podeście/scenie/stole to na sprzedaż.
Cytat:
a to był środek zimy, latem to ja tam raczej nawet nie zajrzę.Moim ulubionym klubem jest zupełnie inny, oddalony o jakieś 200metrów i jak tylko ktoś chce tam iść, to ja lecę jak na skrzydłach Fajna muzyka, fajne towarzystwo (zazwyczaj), jak ktoś po chamsku zaczepia, to wystarczy jedno słowo do ochrony. Tylko ten klub dawno nie miał remontu i ma słaby wystrój, więc wiele osób po prostu nie chce tam chodzić (cholerni esteci ). No i raczej nie jest to miejsce na podryw i to też wiele osób zniechęca.Marzy mi się taka sukienka ![]() Jak gdzieś zobaczycie w jakiejś przystępnej cenie, to od razu krzyczcie! ![]() Tylko zastanawia mnie, czy taka koronka nie drapie, szczególnie przy moim azs... PS. Marzą mi się też takie włosy i taka twarz, jak gdzieś zobaczycie w przystępnej cenie to krzyczcie Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-23 o 01:43 |
|
|
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :lov e:Cytat:
|
|
|
#4124 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie cierpię takich miejsc.
Cytat:
sporo dziewczyn teraz w koronkowych biega, w poprzedniej kolekcji orsay widziałam takie koronki...Fajna rzecz, bardzo kobieca...gdybym miała gdzie toto nosić, to też bym pewnie się zaopatrzyła
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienka extra.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
#4126 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Ależ jestem niewyspana, kolejny dzień z rzędu kocur zarządził pobudkę o 4 rano... co ja gadam, o 4 w nocy!
![]() Cytat:
Joanna dobrze mi się kojarzy, przez lata używałam jej czarnej rzepy Babydream sprawdzał się, jak miałam krótkie włosy, długie strasznie plącze. Za to jest łagodny i przyjemny na co dzień, a po kilku dniach stosowania zmyje resztki silikonów. Kiedyś był świetny szampon Pantene intensywnie oczyszczający, droższy chyba dwukrotnie od tych z normalnej serii, ale wycofali. Dla osób, które nie używają olejów czy jedwabiu, wydaje mi się to jednak zbędnym zakupem. Wczoraj użyłam Alterry z granatem i aloesem i jestem zadowolona, zmyła małą dawkę oleju i dodała fryzurze objętości, mogę zarzucać włosami ![]() Cytat:
![]() Za kilkadziesiąt tysięcy możesz mieć prawie takie włosy i prawie taką twarz
|
|
|
#4127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam włosy jak ostatnio mierzyłam - jakieś 45-47cm i BD dla mnie jest najlepszym szamponem, jaki miałam w życiu. Wiadomo, wymaga po sobie odżywki, ale i tak ją zawszę stosuję, więc nie robi mi to różnicy
A te Naturie pomimo, że są typowo oczyszczające, to i tak zostawiają miękkie gładkie włosy. Typowo ziołowe szampony robiły mi sztywne, szorstkie sianko.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oglądałyśmy ostatnio z koleżanką możliwości współczesnej chirurgii plastycznej i okazuje się, że ja chyba sobie jednak nie zoperuję facjaty. Nawet nie chodzi o to, że drogo, bo kasę można odłożyć, tylko po poważniejszych operacjach przez ROK!!! nie można uprawiać żadnego sportu, który może zaowocować lekkim chociaż przytknięciem twarzy - odpada dosłownie wszystko, oprócz szachów i trzeba bardzo na siebie uważać. Patrząc chociaż na 3 moje ostatnie wyjścia, to już bym miała przerąbane, bo wprawdzie w twarz się nie uderzyłam, ale we wszystko inne to już owszem. Nie no, jakiś dramat, albo to zrobię jak będę już stateczną panią, co to się nie wydurnia (już raz byłam i co - odwidziało mi się Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-23 o 09:38 |
|||
|
|
|
#4128 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No błagam, ja mam połowę Twoich i zarzucam jak trza
|
|
#4129 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Muszę myć ostrożnie, a zwykle wkładam w to dużo energii i gwałtownych ruchów ![]() Szampony typowo ziołowe z ziołami mają niewiele wspólnego, o czym świadczy cena oraz masa chemii zapewniających neonowy kolorek i zapach zielonego jabłuszka. Lepiej kupić szampon z mydlnicą z Fitomedu niż Barwę. Długie masz! Rozumiem ten ból, mój eks tak miał, wiecznie podrapany do krwi.
|
|
|
#4130 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym tych sukienek jest pełno na allegro, dokładnie to zdjęcie jest wstawiane na aukcjach, ale ona jest bez pleców z tego co pamiętam. I cena była raczej przystępna![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znam parę dziewczyn, które sobie poprawiały nosy, policzki, piersi, uszy i wierz mi, że ich życie towarzyskie nie ucierpiało I wcale też nie chuchały i nie dmuchały na siebie, jasne, że trzeba uważać, ale człowiek wcale taki delikatny nie jest. Poza tym jak ktoś Ci porządnie w nos przywali to i tak Ci go połamie, bez względu na to czy go sobie wcześniej robiłaś czy nie robiłaś![]() A w ogóle co Ty byś chciała sobie operować Ja rozumiem, jak jest jakiś naprawdę widoczny defekt, to można to sobie poprawić. Wbrew temu co mówią psycholodzy, uważam, że operacja plastyczna, może wyleczyć z kompleksów, zwiększyć komfort psychiczny i w pewnym sensie poprawić jakość życia. Ale mam znajomą, bardzo zamożną, która poprawiła sobie nos i policzki, a była naprawdę ładną dziewczyną, nosek miała ładny, mały i prosty, policzki jak policzki.... no, ale i tak sobie zrobiła operacje. Jej mama też sobie wiele rzeczy poprawiała, więc to może dlatego, poza tym ich domowy budżet nie ucierpiał na tym ani troche![]() Cytat:
Miałam na myśli włosy które widze na umywalce, czy wannie. Są krótkie mają np 2cm, 5cm tak na oko, a ja mam włosy za ramiona, więc to są po prostu połamane końce. Podcinam dość często, po jeden, dwa cm. No nie wiem, muszę poszukać jakiegoś sposobu, bo przyznam się szeczerze, że nie pielęgnuje ich za bardzo. Mycie włosów zawsze zostawiam na ostatnią chwilę, wiec szybko łeb pod wodę, szampon, czasami nawet o odżywce zapomne, suszara i wychodze.Oliwę z oliwek mam w domu, więc sobie wypróbuje. Ile trzeba tego nałożyć? I jak długo z tym siedzieć? Własnie to jest też problem, bo nie za bardzo mam czas, żeby mieć olej 5h na głowie
"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży, Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi , A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz I walizkę ma spakowaną już ... " Edytowane przez Ofelia 20 Czas edycji: 2012-03-23 o 10:05 |
||||
|
|
|
#4131 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Wiedząc z czym walczysz, będziesz mogła się przygotować. Trudno oceniać stan czupryny po znalezionych fragmentach w oderwaniu od reszty. Jak się ma reszta włosów?Cytat:
![]() Łyżka wystarczy. Nie znajdziesz jednego lub dwóch wieczorów w tygodniu? Jak myjesz włosy rano, możesz nałożyć olej na noc, ja osobiście nie lubię smarowania poduszek, więc używam oleju wieczorem. Wystarczy już pół godziny, aby efekt był zauważalny, ale nie będzie on trwały.
|
|
|
#4132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ja nie wiem... kupowanie sukienki przez internet? To niezłe wyzwanie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4133 |
|
Rozeznanie
|
Ja takie sukienki rok temu widziałam w h&m
|
|
|
|
#4134 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Myję intensywnie, bo robię masaż głowy i spłukuję ewentualny łupież. Jak myję dzień po dniu, to wtedy mogę sobie pozwolić na lżejsze traktowanie, tylko cholernie nie chce mi się myć długich włosów codziennie, chcę trochę pożyć, młoda jestem ![]() Cytat:
Cytat:
Siostra mojego eksa miała operowany nos i miała zwolnienie z WF tylko na czas noszenia opatrunku, potem już normalnie skakała, biegała, jeździła na rolkach...
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie wiem, nie jestem lekarzem, równie dobrze mogli siostrę olać i narazić na skulfonowacenie
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
I tak jak człowiek nadmiernie dba, żeby nie pieprznąć się w jakąś część ciała, to właśnie ona jest ciągle obijana. Wiem, bo wybiłam sobie kiedyś zęby
|
|
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
O ludzie, naprawdę?! Ja pamiętam jedną z najstraszniejszych historii z okresu nastoletniego
. Koleżanka szła po schodach mając niezawiązane glany...nadępnęła na sznurówkę... w ustach miała lizaka.... spadła z samej góry takich przerażających starych schodów w kamienicy. W mojej głowie była już tylko wizja tego, że lizak wbił jej się w mózg i wyszedł tyłem czaszki, jednak do tego nie doszło na szczęście. Do sedna: zbiegłam za nią, zbieram zwłoki z ziemi, ona cała zakrwawiona i zapłakana pyta: "mam zęby?! mam zęby!?!". Ja tych zębów w ogóle nie widzę, ale nawet jakby ich nie było, to zapewniam, że taaaak, taaak, jasne, masz zęby! ... to było złe przeżycie. I w ogóle strasznie boję się o swoje zęby :/. Już przy tej okazji, czy zauważyłyście, jak dużo młodych ludzi w naszym wieku ma zęby w tragicznym stanie? |
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
No wybicie zębów o jest bardzo nieprzyjemna sprawa, nie polecam. Przejechanie językiem po tym, gdzie wcześniej były zęby i zorientowanie się, że już ich nie ma to jest dosyć taka trauma
Niestety zauważyłam, że mnóstwo ludzi ma ogromną wadę zgryzu, co jeszcze zrozumiałe, bo nie każdego stać na prostowanie, ale jak one jeszcze są zaniedbane... No tragedia.
|
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, ale jeszcze krzywe zęby to jest coś, co jestem w stanie zrozumieć. Po pierwsze kwestia kasy, po drugie leczenie zgryzu bywa baaaaardzo baaaardzo skomplikowane (ja sama mam problem, z którym latałam od lekarzy do lekarzy, każdy ortodonta stwierdził co innego, dopiero za czwartym razem trafiłam na kobietę, która naprawdę zna się na rzeczy. jakbym zdecydowała się posłuchać tamtych, załadowali by mi stały aparat i już. finansowo do tyłu, a w dodatku nic by nie pomogło
).Chodzi mi właśnie bardziej o stan zębów. Kurde, jakieś czarne kły, pęknięte, ułamane, brrrr... no naprawdę wygląda to często tragicznie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

i przez chwilę nawet pomyślałam, że może bym tam poszła na jakiś czas chociaż trochę dorobić (bo to tylko czwartek, piątek, sobota - może bym jakoś przeżywała piątki w pracy po zarwanej nocy). Ale sobie myślę tak - przeprowadzam się, więc musiałabym brać taxi, żeby stamtąd w nocy wrócić, to raz. Dwa - nie przeprowadzam się po to, żeby mimo wszystko przebywać w tym klubie 3 dni w tygodniu, tylko chcę jak najbardziej się da odciąć się od tego miejsca . Trzy - postanowiłam chodzić tam już tylko jak najrzadziej się da i dla konkretnej osoby/grupy osób która mnie tam wyciągnie, a nie żeby spotkać całą tą bandę creepów a co gorsza eksa i jego pseudo towarzystwo

dawno temu to było

Jakby tam wpadła jakaś kontrola, to pewnie od razu by zamknęli. A lokal jest w środku miasta i jest naprawdę znany właśnie z tego, że nie można tam zapałki wcisnąć, więc wychodzi na to, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze i/lub znajomości
Doszłam do tego, że chyba przeproteinowałam
)
a to był środek zimy, latem to ja tam raczej nawet nie zajrzę.

Muszę myć ostrożnie, a zwykle wkładam w to dużo energii i gwałtownych ruchów