mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 07:16   #2011
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

oj tak, rządzą hehehe

nom maxymalnie co 2 h się budził ale już 3 kupy zrobił sobie podjadł łobuz
się cieżki na dniach zrobił... zupełnie nei mam pojęcia jak go bede podnosic za kilka miesięcy albo w chuście nosic- bo miaam taki plan nad morzem w lipcu
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:55   #2012
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Doczytalam .
Mam wlasnie ten Römer King Plus z baza isofix i mnie sie podoba .

oolong
a mozna go montowac bez bazy Isofix?
Albo czy na tej samej bazie bedzie mozna zamontowac kolejny wiekszy fotelik?

dobry tak w ogole

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
fatal juz wyslany , u nas problemy brzuszkowe byly tylko po marchewce ale szybko przeszlo

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

musze sie pochwalic dzisiaj Piotrus po raz pierwszy jadl jabluszko z biszkoptem i chyba bardzo mu posmakowalo, bo jak sie jego porcja skonczyla to zaczal na mnie krzyczec ´Ej Ej Ej´ jakby chcial mi powiedziec mama dawaj wiecej
łakomczuszek mały

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Muffinko to se polozna wymyslila odwiedziny
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:20   #2013
truscafka
Zadomowienie

Hejka! U nas nocka spoksik luzik o 24 było karmienie bo niestety wcześniej o 19 i tak wypadło.... kolejne o 7. Teraz maluszek śpi a mama ma wolne

Dziś na 11 do pracy na 9 h!!! dziś dziewczyny robię 4x paznokcie żel, 2x oczyszczanie z peelingiem kawitacyjnym, 3 x henne, 1 x malownie będziecie przy mnie? :

Pokaże Wam okienka ale na razie z zewnątrz niestety nie widać koloru przez wredne białe tasmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120321034.jpg (131,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120321036.jpg (143,1 KB, 41 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:26   #2014
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
oj tak, rządzą hehehe

nom maxymalnie co 2 h się budził ale już 3 kupy zrobił sobie podjadł łobuz
się cieżki na dniach zrobił... zupełnie nei mam pojęcia jak go bede podnosic za kilka miesięcy albo w chuście nosic- bo miaam taki plan nad morzem w lipcu

ja już nie daję rady z noszeniem mojego 9kg pudziana.... , masakra. Żeby się choć dało pod paszki a tak to leży jak kłoda i mama dźwiga jak sztangę

w kościele na Chrzcinach łydki mi drżały bo już nie mogłam utrzymać kluski małej

Tylko że jak mały jest ze mną czyli od rana do 14/15 to wypracowałam sobie taki zwyczaj że Szymon wtedy potrafi spokojnie leżeć i się zabawiać, lub bawić ze mną ale na leżąco bądź w leżaczku bujaczku, czasem włożę go do skoczka. Natomiast jak tylko pojawia się TŻ bądź moja mama od razu jest na rączki - no i mają jak nauczyli i wszyscy chodzą poobrywani i z bolącymi rękamii i kręgosłupem .

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-23, 08:26   #2015
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Widze,ze nasze maluchy spia podobnie .W nocy budzi sie 1-2,niekiedy juz o 23,innym razem o 2,czy 3.Tez nie wiem,od czego to zalezy.Trzebyby bylo prowadzic dziennik drzemek i karmienia,moze to by cos wyjasnilo
nasz dzien tez wyglada podobnie drzemkowo. Wczoraj byl super dzien, byla grzeczna, spala 2 razy po 1.5 h, za to w nocy 4 pobudki !!! wiec ja juz wole jak nie spi w dzien
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:33   #2016
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
nasz dzien tez wyglada podobnie drzemkowo. Wczoraj byl super dzien, byla grzeczna, spala 2 razy po 1.5 h, za to w nocy 4 pobudki !!! wiec ja juz wole jak nie spi w dzien
jejku strasznie poszarpana nocka, dziewczyny naprawdę Was podziwiam bo nasz Szymon śpi bardzo dobrze i w nocy i w ciągu dnia na dlugo przysypia ale jak zdarzy się jakiś incydent w nocy że obudzi się na karmienie to ja już chodzę do tyłu w ciągu dnia - w ogóle nie jestem przyzwyczajona do pubudek

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-23, 08:34   #2017
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry Mamusie

U nas nocka przespana, ale pobudka o 5 Coś dzisiaj małej się pomyliło i wstała o godzinę za wcześnie

Byliśmy wczoraj na zakupach, kupiłam kurtkę - wygrała ta "czwarta" - co nie mieli str internetowej, żeby Wam fotę pokazać. Ale jak chcecie, mogę się pochwalić i zrobić fotkę zaraz i wstawić

Butów niestety żadnych nie upolowałam - albo ja nie mam gustu , albo w sklepach po prostu nic fajnego nie ma Chyba podjadę z tż do Plazy u nas i kupię na razie balerinki Aldo - takie neonowo -różowe

Truscafko
będę Cię wspierać duchowo

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-03-23 o 08:36
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:44   #2018
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

witamy
Nocka po szczepieniu dobra po kąpaniu obudziła się dopiero o 0.23 na picie ale dobre 40minut nie mogliśmy ją z TŻ uspać. Spała do 6,20 i teraz śpi rano miała gorączkę dałam jej pedicetamol i spada.

Truscafka super domek

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:46   #2019
princessskaa
Wtajemniczenie

No to się chwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0311.jpg (107,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0312.jpg (106,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0307.jpg (107,1 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-03-23, 08:51   #2020
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

U nas nocka przespana, ale pobudka o 5 Coś dzisiaj małej się pomyliło i wstała o godzinę za wcześnie

Byliśmy wczoraj na zakupach, kupiłam kurtkę - wygrała ta "czwarta" - co nie mieli str internetowej, żeby Wam fotę pokazać. Ale jak chcecie, mogę się pochwalić i zrobić fotkę zaraz i wstawić

Butów niestety żadnych nie upolowałam - albo ja nie mam gustu , albo w sklepach po prostu nic fajnego nie ma Chyba podjadę z tż do Plazy u nas i kupię na razie balerinki Aldo - takie neonowo -różowe

Truscafko

hahahahahhaha a to dowcipnisia ale np moj komp tez dzis sie sam przestawil o godzine wczesniej moze się zgadali

a kurteczka super

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:53   #2021
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Hejka! U nas nocka spoksik luzik o 24 było karmienie bo niestety wcześniej o 19 i tak wypadło.... kolejne o 7. Teraz maluszek śpi a mama ma wolne

Dziś na 11 do pracy na 9 h!!! dziś dziewczyny robię 4x paznokcie żel, 2x oczyszczanie z peelingiem kawitacyjnym, 3 x henne, 1 x malownie będziecie przy mnie? :

Pokaże Wam okienka ale na razie z zewnątrz niestety nie widać koloru przez wredne białe tasmy

trzymam mocno kciuki ! szybko minie i bedziesz tulić Szymcia albo tżta sesesesesese....

a domek jak marzenie ja chyba nigdy nie spelnie tego... bynaj mniej sie narazie nie zanosi

poza tym witam z rana....

pożale sie ze sie wczoraj załamałam... dostałam rachunek za prąd i okazuje się ze licznik tak nam zapieprza ze szok.... dzwonilam z tym do BOKu, ze odlączylam wszystko z gniazdek- lodowki, budziki, wieze -wszystko co mam w domu, a licznik i tak bije, to mi pan odp ze no moze jest wada ale sama ekspertyza kosztuje 450 zł a zmienilismy dostawce i nie wiem co robic .... aaaaaaaaaaa

jestem zalamana, nie wiem co robic !!!! nawet jak wszystko wylacze to i tak licznik tyka .... załamka !

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-23, 08:56   #2022
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
ojojojjo ale będzie piękny dobra to rób nie mogę się doczekac efektu
p.s. położna wymiata- skąd się kobita ta urwała? hehehe po 4 m-cach przyjdzie ci szew oglądac czy się zagoił czy jak? ai czy dziecko nie ma kolki pewnie jeszcze sprawdzi oooo! i czy KIKUT odpadł hehehe
tzn na tym materiale co metryczke, tak? Kobiete z motylem? Zeby nie bylo ze cos pokrecilam

a polozna to byla jak sie Filip urodzil, jeszcze nawet niedawno dzwonila pytac co u nas i o tego kikuta swietna kobietka mi sie trafila. Teraz to pielegniarka srodowiskowa, nie wiem co on bedzie robic

truscafko sliczny domek normalnie zazdraszczam

co do noszenia, to Filip wazy mniej od Szymka, ale ja i tak wiekszosc czasu jak nie spi to bawie sie z nim na podlodze, bo mi ciezko. Wczoraj wieczorem nosilam go 2,5h, tak plakal przez dziasla, ze szok, zasypial i budzil sie 4 razy, ostatni to byla histeria z bordowa od placzu buzka, cos mu sie przysnilo i nie moglam uspokoic, jakby mnie nie widzial tak sie zachowywal, i wyl a wieczorem od tego dzwigania mnie zoladek i kregoslup nap... ( no a tz oczywiscie gdzies lazil, zamiast mi pomoc przy malym, nawet go nie widzial wczoraj, mam czasem tego dosc, chcialabym pojechac do domu, tam chociaz wieczorem mialabym kogos do pomocy czy pogadania )

sorry ze tak pesymistycznie od rana, ale jakis dol mnie lapie, dalej nie wiemy czym i kedy pojedziemy do domu, mama tam z cala robota sama, a to przeciez nasze a nie jej dziecko...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2012-03-23 o 09:01
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:57   #2023
truscafka
Zadomowienie

princess

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-23, 09:00   #2024
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
pożale sie ze sie wczoraj załamałam... dostałam rachunek za prąd i okazuje się ze licznik tak nam zapieprza ze szok.... dzwonilam z tym do BOKu, ze odlączylam wszystko z gniazdek- lodowki, budziki, wieze -wszystko co mam w domu, a licznik i tak bije, to mi pan odp ze no moze jest wada ale sama ekspertyza kosztuje 450 zł a zmienilismy dostawce i nie wiem co robic .... aaaaaaaaaaa

jestem zalamana, nie wiem co robic !!!! nawet jak wszystko wylacze to i tak licznik tyka .... załamka !
O kurczę, to nie ciekawie... Nie wiem co powinnaś zrobić w tej sytuacji..
Stary 2012-03-23, 09:33   #2025
mol_aa
Zadomowienie

hello

Truskafka śliczny domek, mam pytanie odnośnie okna panoramicznego, jest ono z możliwością otwierania??? Mamy w projekcie duze okno panoramiczne (ok 3m) i zastanawiamy sie czy brać podwójnie wzmocnione ale zeby sie otwierało czy bez otwierania?

U nas nocka bez szału, ale narzekać nie mogę bo się wyspałam, piękna pogoda u nas wiec za jakąś godzine lecimy na bazarek po jabłuszka dla małego
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:35   #2026
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

Truscafko
ja chce fote, ja EDIT: widze dodalas. Swietna! najlepsza z tych ktore pokazywalas. Gdzie kupilas? tez by mi sie cos takiego przydala
co o butow to w sklepach kompletnie nic mi sie nie podoba

Truscafko jasne, ze bedziemy z Toba super okienka

Dalia masakra z tym pradem :/ ale chamy ze ekspertyza tyle ksoztuje, im na reke ze Ci licznik nabija
Stary 2012-03-23, 09:35   #2027
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry
Zacznę od żalenia sie...ta noc była tragiczna, poszła spać po 19 i po 20 było juzs pierwsze karmienie i tak co godzinę do 3... a od rana strzela uśmiechy na prawo i lewo, leży w łóżeczku i kopie w poduszeczkę, co chwilkę się na mnie patrzy zagaduje i śmieje... ślicznie na polu się zrobiło, pościel wystawiona(niech się dobrze wywietrzy bo czuję w kościachże tej nocy się wyśpię)no i dokarmię małą i zabieram na przedpołudniowy spacerek. Aaa, znowu trafiłam 3 w lotka to już 3ci raz w tym mies, a 3 razy grałam na waciki już jest

Aniolina do placków ziemniaczanych czasem dodaję jajko czasem nie, to zalezy czy wszystkie opylę bezmyślnie...czyli jednak jem jajka, ale mi chodziło o takie np gotowane na kanapkę że niet. A takie placki bez jajka to dla mnie są bez różnicy, jest to kwestia bardziej ziemniaków z jakich są robione

zmysł gratuluję powrotu do pracy

dygotka moja ma 19 tyg i też waży 6100, lekarz stwierdził, ze jest ok, chociaż też się martwiłam bo niektóre bobaski naszych dziewczyn mają o kg więcej

elf u nas idzie 5-6 pampersiaków dziennie, jeden zmieniam w nocy

truscafka coraz bliżej coraz bliżej, jeszcze chwilkę będziesz myć okienka

miłego dnia
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:36   #2028
mol_aa
Zadomowienie

Aaaa wczoraj na zakupach w biedronie usłyszałam komentarz na swój temat od dwóch blacharek
"nie dość ze gówniara dziecko sobie zrobiła, to się odmładza i chodzi na luzie ubrana, a powinna spoważnieć "
no tak mając dziecko trzeba ubrać się w worek pokutny, nie malować się, nie chodzić do fryzjera tylko czekać na starość :P
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:36   #2029
goldika
Zakorzenienie

Muffinko!!!!nie mozesz nam sie dolowac kazda ma gorsze dni ale zaloze sie, ze zaraz F. sie pieknie usmiechnie do Ciebie i wroci Ci radosc co do transportu do rodzicow to autem pojedziecie?
Stary 2012-03-23, 09:45   #2030
nikaa2
Wtajemniczenie

muff
współćzuje naprawdę
a co stosowałas na te dziąsełka? moze te uspokajające czopki Viburcol tzreba by zastosowac?
są jeszcze homeopatyczne krople przy ząbkowaniu Camilla czy jakos tak

dalia
o ja cie pitole!!!!
nie gadaj
nie znam się na tym, ale ktos ci musiał autoryzowac liczniki, tak? no ząłożyc ci je? wiec chyba do tej osoby trzeba się zgłosic czy jak no ale zalezy o ile wyższy rachunek dostałas jak niższy niż ekspertyza to się nei oplaca kruszyc kopii niestety

princess
śliczna kurtka... ale akurat by sięgała nad moimi boczkami hehehe a powiesz mi gdzie i za ile? bo jestem niska i w sumie tak sobie mysle, ze powinnamkrótkie nosic bo długie mnie chyba skracają
Stary 2012-03-23, 09:47   #2031
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Swietna! najlepsza z tych ktore pokazywalas. Gdzie kupilas? tez by mi sie cos takiego przydala
U mnie w galerii jest taki sklep, nazywa się Questo Italian Fashion Nie wiem czy jeszcze gdzieś w Polsce ten sklep mają, czy to taki jeden cukiereczek się trafił akurat u nas Bo tam mają zawsze super ciuszki, zimową kurtkę też tam kupiłam No i pół sklepu bym wykupiła jakby mnie było stać
Stary 2012-03-23, 09:47   #2032
nikaa2
Wtajemniczenie

aa muff masz pw
Stary 2012-03-23, 09:49   #2033
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa wczoraj na zakupach w biedronie usłyszałam komentarz na swój temat od dwóch blacharek
"nie dość ze gówniara dziecko sobie zrobiła, to się odmładza i chodzi na luzie ubrana, a powinna spoważnieć "
no tak mając dziecko trzeba ubrać się w worek pokutny, nie malować się, nie chodzić do fryzjera tylko czekać na starość :P
Wrrrrrrr

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
muff

princess
śliczna kurtka... ale akurat by sięgała nad moimi boczkami hehehe a powiesz mi gdzie i za ile? bo jestem niska i w sumie tak sobie mysle, ze powinnamkrótkie nosic bo długie mnie chyba skracają
Już napisałam w odp Goldi Czytaj ciut wyżej
Stary 2012-03-23, 09:52   #2034
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w galerii jest taki sklep, nazywa się Questo Italian Fashion Nie wiem czy jeszcze gdzieś w Polsce ten sklep mają, czy to taki jeden cukiereczek się trafił akurat u nas Bo tam mają zawsze super ciuszki, zimową kurtkę też tam kupiłam No i pół sklepu bym wykupiła jakby mnie było stać
nie spotalam tego sklepu
zimowa to ta ktora masz na fejsie? jak tak to bardzo mi sie spodobala juz wczesniej

ja kurcze nie mam wiosennej kurtki, tzn mam ale wygladam w niej tyle o ile

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Mola sory ale mnie to rozbawilo ale fakt, blachary znajac sie na rzeczy w ogole jak widze blachary i te wszystkie ala'Paris Hiltop to bym -> za te ich zlote mysli.
Stary 2012-03-23, 09:54   #2035
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
nie spotalam tego sklepu
zimowa to ta ktora masz na fejsie? jak tak to bardzo mi sie spodobala juz wczesniej
Tak, z futerkiem

Zapraszam do Lublina na zakupy w takim razie Ja mieszkam w dodatku niedaleko tej galerii to jeszcze kawę i ciastko zaliczymy
Stary 2012-03-23, 10:05   #2036
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
co laski

to jak Goldi robimy napad na Lublin? no fakt ale bym poszła na mega słodka kawusię do Heaven

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:07
Stary 2012-03-23, 10:17   #2037
elf27
Zadomowienie

PRINCESS niezły lachon z Ciebie fajna ta kurteczka

MOLA a co Ty masz 15 lat, że Cię od gówniar wyzywają?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

a u nas znowu zielony kupsztyl, może po tym żelazie
Stary 2012-03-23, 10:22   #2038
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
a mozna go montowac bez bazy Isofix?
Albo czy na tej samej bazie bedzie mozna zamontowac kolejny wiekszy fotelik?
Nie,ten model ma baze na stale,tzn z tylu sa wyciagane te uchwyty do zaczepienia,a z przodu noga do podlogi.Ale sa modele bez bazy
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:29   #2039
goldika
Zakorzenienie

Princesska, Nika jak najbardziej tylko najpierw napad na bank, zeby bylo za co wyczyscic sklepy

Olusia dzieki za odp
Stary 2012-03-23, 10:34   #2040
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
muff
współćzuje naprawdę
a co stosowałas na te dziąsełka? moze te uspokajające czopki Viburcol tzreba by zastosowac?
są jeszcze homeopatyczne krople przy ząbkowaniu Camilla czy jakos tak

dalia
o ja cie pitole!!!!
nie gadaj
nie znam się na tym, ale ktos ci musiał autoryzowac liczniki, tak? no ząłożyc ci je? wiec chyba do tej osoby trzeba się zgłosic czy jak no ale zalezy o ile wyższy rachunek dostałas jak niższy niż ekspertyza to się nei oplaca kruszyc kopii niestety

princess

przyszlo 360 zeta za 2 m-ce o.O to jest jakies nieporozumienie !!!!

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości