Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 08:22   #3781
begie13
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Dzień doberek

ale mało napisałyście od wczoraj dosłownie nie mam co czytać z rana

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Witam

Dziś mam wizyte
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

kapukat dziś kończymy 35t
czyli za 2 tygodnie zaczynacie wypędzać lokatora nooo przynajmniej kapukat bo u Ciebie to nie wiadomo jeszcze czy się w końcu obróci czy nie..

a my dzisiaj zaczynamy 32 tc

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:28   #3782
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

dzień dobry ja przespałam całą nocjak nigdy,ja też myślałam ze koło pępka ma główke a tu pupa na usg ,moja łądnie rozchyla nóżki i chwali się że dziewczynkamam nadzieje że przy porodzie nic się nie zmieni hehe
Stary 2012-03-23, 08:39   #3783
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

No mało napisałyście....
Ja późno poszłam spać (tabletki), potem pobudka o 6 (tabletki), no i wstałam teraz i nie chcę zmarnować dnia, jak wczoraj.... Wczoraj przez to niedospanie nic nie zrobiłam Teraz chcę trochę posprzątać, a potem wychodzę pozałatwiać kilka rzeczy (czyt. spacer w żółwim tempie).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:47   #3784
begie13
Zadomowienie

Mam pytanie: czym trzeba się podmywać w szpitalu po porodzie? Płynem do higieny intymnej, tym co zawsze w domu czy jakimś innym specyfikiem?

Wanda
Stary 2012-03-23, 08:55   #3785
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

ale mało napisałyście od wczoraj dosłownie nie mam co czytać z rana

Trzymam kciuki

czyli za 2 tygodnie zaczynacie wypędzać lokatora nooo przynajmniej kapukat bo u Ciebie to nie wiadomo jeszcze czy się w końcu obróci czy nie..

a my dzisiaj zaczynamy 32 tc
no mi gin kazał czekać do skurczy

Cytat:
Mam pytanie: czym trzeba się podmywać w szpitalu po porodzie? Płynem do higieny intymnej, tym co zawsze w domu czy jakimś innym specyfikiem?
ja nie używam płynu odkąd miałam wielokrotnie zapalenie po lactacydzie, bielendzie, aa po wszystkim
więc jak już to tantum rosa będę używać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:03   #3786
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]kapukat dziś kończymy 35t
gratulacje dziewczyny !!!

Ja się zaraz zbieram i jadę do jednego ze szpitali w którym rozważam poród, rozmawiać z panem ordynatorem i obejrzeć porodówkę. Nie wiem czemu,ale się stresuje na maksa ... Zupełnie jakbym miała już tam jechać i rodzić
Stary 2012-03-23, 09:05   #3787
śliweńka
Zakorzenienie

ja już zrobiłam ostatnio postęp zaczęłam już odkładać rzeczy do szpitala by do torby spakować

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 09:08   #3788
pola_m
Wtajemniczenie

Hejo
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Tutaj jest to opisane:
Ja mam na pamiątkę świadectwo z zajęć religii w zerówce gdzie pani katechetka napisała "Dla Klałdji"
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Ja mam wiele pamiątek z błędem w moim imieniu Gabryjela zdarzało się dosyć często Ale była też Gabrjela, Gabryiela
hihiih

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Hej
Zasypiam na stojąco,chyba idę zaraz spać
Dziś położna wrzuciła mnie na głęboką wodę,a dokładniej to chyba na środek jakiegoś oceanu... Podczas porodu nacięła mi krocze,puściła ręce,podparła się pod boki i kazała odebrać poród A zawsze ktoś mi pomagał jednak :P dałam radę, po wszystkim jeszcze zszyłam,ale mały Adaś telepał mi się w rękach,tak się trzęsłam
gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ziele odpada, bo ma 2 małych dzieci, które jej grzebią w doniczkach Niedawno jak się z nią widziałam to mówiła (odnośnie jakieś innej rozmowy), że nie chce żadnych kwiatków w domu, przynajmniej póki co. To nie będę jej na siłę uszczęśliwiać Drobiazg oczywiście jakiś neutralny, mam nadzieję, że coś znajdę jutro rano.
a jakieś dobre wino?

ja też nie lubię durnostojek

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Uff okna gotowe, kuchnia posprzątana...tyle ile dziś kaw zaparzyłam...istna kawiarnia ciasto zjedzone
Kawki rano dla teściowej i szwagierki, bo była akcja okna, no i dla mnie malusia, potem po południu znowu trzy kawy + teść czwarta, a potem jeszcze zjawili się moi rodzice...na gotowe.

super, że już masz okna zrobione
kurczę, aż mi narobiłaś ochotę na kawę...

Cytat:
Napisane przez śliweńka
no, nawet jak jest wiadomo na stówę że będzie cc, to lepiej poczekać jak się skurcze zaczną. podobno tak jest lepiej i dla dziecka i dla mamy

Ależ u nas dziś piękna pogoda

Czekam aż mi wyschną włosy, ogarnę trochę w domu i spadam na spacerro
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:13   #3789
begie13
Zadomowienie

Cytat:

ja nie używam płynu odkąd miałam wielokrotnie zapalenie po lactacydzie, bielendzie, aa po wszystkim
nawet nie przypuszczałabym, że po tych płynach można zapalenia dostać...

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Ja się zaraz zbieram i jadę do jednego ze szpitali w którym rozważam poród, rozmawiać z panem ordynatorem i obejrzeć porodówkę. Nie wiem czemu,ale się stresuje na maksa ... Zupełnie jakbym miała już tam jechać i rodzić
i ja muszę się zmobilizować i umówić na wizytę w szpitalu, w którym chcę rodzić.

Umyłam gary, stałam przy zlewie dosłownie z 10 min a kręgosłup mi wysiadł...też tak macie?

Wanda
Stary 2012-03-23, 09:15   #3790
Konto usunięte

Cytat:
nawet nie przypuszczałabym, że po tych płynach można zapalenia dostać...

i ja muszę się zmobilizować i umówić na wizytę w szpitalu, w którym chcę rodzić.

Umyłam gary, stałam przy zlewie dosłownie z 10 min a kręgosłup mi wysiadł...też tak macie?
Tak, nie cierpię stać. I jak się kładę, to też czasami aż łezka poleci z bólu, ale potem jakoś przechodzi po chwili.

No, już po śniadaniu, ogarniam mieszkanie i wychodzę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:31   #3791
Timii
Rozeznanie

Cytat:
ja mam dokladnie tak samo, wczesniej nic nie narzekalam na kregoslup a teraz....nic nie moge zrobic

mamuski co wy tak wczesnie wstajecie?

ja tez sie zbieram, biegne do szpitala na wizyte. do pozniej
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 09:33   #3792
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już po badaniu, mąż mnie zawiózł do labo bo bałam się sama wsiadać w auto przy tych zasłabnięciach, chociaż odpukać od wczoraj wieczora czuję się bardzo dobrze i dzisiaj też ok Wczoraj zapodałam 6 tabletek żelaza 3x2 (dawkowanie z ulotki) i może dlatego samopoczucie lepsze

Kapukat, Śliweńka
gratulacje
Cytat:
ja już zrobiłam ostatnio postęp zaczęłam już odkładać rzeczy do szpitala by do torby spakować

Też muszę spakować bo mam już wszystko, leży porozwalane w różnych miejscach, koszule i szlafrok jeszcze wyprasuje i mogę pakować
Cytat:

Fajnie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:33   #3793
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Mi położna powiedziała żebym się przygotowywała nawet na końcówkę kwietnia (tp 7maj z om). Brzuch mam nisko, ale całą ciążę mam raczej niżej, nie zauważyłam póki co żadnego opadnięcia...przecież to dopiero 34 tydz., końcówka w sumie Ale na opadaanie brzucha to jeszcze za wcześnie...
Mi ginekolog to samo powiedzial ktory robil usg, ale powiedzial ze mam byc spakowana juz po swietach hehe .. takze dzis chlop w pracy i chyba zaczynam sie pakowac ) ciekawe czy rzeczywiscie wczesniej urodzimy czy blizej teminu om, czy moze przenosimy

Cytat:

ile kupic tej tantum rosa? mam 3 saszetki narazie...
jej sie tez uzywa po cc do rany czy nie ??

Dzien dobry Ojjjj od 2-3 nocy juz nie spi sie tak fajnie jak keidys. Chyba cos mi sie rozchodzi, krocze bli przeokrutnie do tego maly buszowal cala noc! budzil mnie co chwile a caly dzien cisza....
ehhhhhh piekna pogoda a tz oczywiscie poszedl do pracy, ja sie sama boje wychodzic na dwor, bo ostatnio tak mnie dol zaczal ciagnac, slabo sie zrobilo.... ze nie ryzykuje... moze jhutro tez bedzie ladna pogoda...

ksim nie boje sie kupowac butow np z asosa, bo np te buciki co chce wyniosa mnie 110 zl... popatrz jaka na allero przebitka- http://allegro.pl/listing.php/search...ilan&country=1 . jesli kupie nie w moim rozmiarze a zdazylo mi sie to duzo razy, jak je wystawie na licytacje od 110 zl to i tak je sprzedam drozej, napewno nie strace Robilam tak wiele razy bo niestety trudno dobrac rozmiar.... te brazowe caly czas sa, no ale ja chcialam kolorowe

Kolezanka wczoraj urodzila w Anglii... ehhhhh ale jje zazdroszcze, ze ma to za soba, maly wazy 2.900 i 42 cm. Rodzila dlugo, ale nie dawala rady, podali jakies znieczulenie w noge, pomoglo tylko na 3 h, pozniej plakala ze juz nie da rady wiec mi powiedziala ze poprosila o najsilniejsze znieczulenie, bo nie urodzilaby.;/ Troche mnie przestraszyla szczerze mowiac, bo u mnie w spzitalu ani w zadnym pobliskim NIE Ma ZNieczulen :[ i po jednej dobie juz jest w domku

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-23 o 09:39
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:33   #3794
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
ja przy każdym staniu w kuchni lekko uginam nogi i kręcę sobie biodrami. I polecam dużo "kocich grzbietów"
Kręgosłup mnie nie boli praktycznie wcale.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:36   #3795
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Mi ginekolog to samo powiedzial ktory robil usg, ale powiedzial ze mam byc spakowana juz po swietach hehe .. takze dzis chlop w pracy i chyba zaczynam sie pakowac ) ciekawe czy rzeczywiscie wczesniej urodzimy czy blizej teminu om, czy moze przenosimy

ile kupic tej tantum rosa? mam 3 saszetki narazie...
jej sie tez uzywa po cc do rany czy nie ??

Dzien dobry Ojjjj od 2-3 nocy juz nie spi sie tak fajnie jak keidys. Chyba cos mi sie rozchodzi, krocze bli przeokrutnie do tego maly buszowal cala noc! budzil mnie co chwile a caly dzien cisza....
ehhhhhh piekna pogoda a tz oczywiscie poszedl do pracy, ja sie sama boje wychodzic na dwor, bo ostatnio tak mnie dol zaczal ciagnac, slabo sie zrobilo.... ze nie ryzykuje... moze jhutro tez bedzie ladna pogoda...
tantum używa się do krocza tylko, ja kupiłam wcześniej dlatego mam ale nie wiem ile jest w opakowaniu nie pamiętam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-23, 09:38   #3796
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Słoneczko delikatnie przedziera się przez chmury i od razu mam lepsze samopoczucie
Wczoraj po ugotowaniu obiadu i małych zakupach troszeczkę twardniał mi brzuch i bolało spojenie łonowe. Dało się wytrzymać, ale jednak było Dzisiaj, mam wrażenie,że jest lepiej. Zobaczymy co będzie dalej. Wieczorem planujemy wizytę u znajomych, mam nadzieję, że będę się czuła ok

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33083348]Hmm bo ja z reguły nie lubię kurzołapów, dlatego myślę zawsze o czymś innych niż do postawienia na półeczkę - może książka kucharska? Jak ja bym się cieszyła, jakby mi ktoś Nigellę sprezentował
A i ewentualnie teraz modne są te kominki zapachowe, że się wlewa do tego olejek. Fajna sprawa w sumie, ja mam takie coś, ale stare jak świat, daje to naprawdę intensywny zapach. Oczywiście w ciąży odpada [/QUOTE]
A dlaczego odpada kominek z olejkami w ciąży? Ja właśnie w ciąży zaczęłam używać kominka.

kapukat, wracaj do zdrowia.
missmalezji Dzięki, że myślisz o nas
rinco, ja też nie jestem za kupowaniem kurzołapów. Staram się zawsze iść w coś praktycznego np. dobra patelnia

morfologię, mocz i CRP mam robione przy okazji każdej wizyty.

Ja również nie używam płynów do higieny intymnej. Psiocha nie powinna być tak dokładnie pozbawiana swojej flory bakteryjnej, bo wtedy łatwo łapie wszelakie zakażenia. Odkąd przestałam używać ów płynów z moją psioszką jest znacznie lepiej Myję ją wodą z mydłem babydream (bez substancji wysuszających), a czasami nawet samą wodą.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-23 o 09:42
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:39   #3797
Tacca
Zakorzenienie

Witam z rana słonecznie!

Wczoraj w nocy wyłączyli nam wodę, mąż do pracy rano - porażka ciągle nie było... Ale już jest!!!
Stary 2012-03-23, 09:43   #3798
ladybird_1987
Rozeznanie

Witam!
Cytat:

Właśnie, czy to jest tak że można sobie pojechać do obojętnie jakiego szpitala jak się zacznie akcja? I nie mają prawa odmówić? Czy lepiej się umówić?
Ja rozważam 2 szpitale. Pierwszy- powiatowy i drugi w którym nigdy nie byłam, ale tam można sobie kupić znieczulenie. W tym pierwszym bez znieczuleń. Może powinnam się tam przejechać? Jakby nie było i do jednego i do drugiego mam blisko 30 km.
Stary 2012-03-23, 09:49   #3799
Konto usunięte

Cytat:

A dlaczego odpada kominek z olejkami w ciąży? Ja właśnie w ciąży zaczęłam używać kominka.
Dla mnie odpadają, bo ja nie umiem znieść od początku ciąży żadnych zapachów, nie używam żadnych perfum ani dezodorantów w sprayu, nawet kremy perfumowane mi przeszkadzają, włącznie z zapachem Nivei, który kiedyś bardzo lubiłam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 09:51   #3800
Gaabbi
Wtajemniczenie

Możesz jechać do któego szpitala chcesz. Podobno może się zdarzyć, że nie będą mieli miejsca, żeby Cię przyjąć, ale wtedy muszą wskazać Ci placówkę do której masz się udać. Podejrzewam, że takie przypadki "nie ma miejsca" zdarzają się stosunkowo rzadko. No chyba, że dotyczy to szpitala klinicznego. Wtedy podobno kilka miejsc mają zarezerwowanych dla "swoich" pacjentek i one mają pierwszeństwo.

W przyszłym tygodniu zaczynamy remont całego mieszkania Właściwie to będzie tylko odświeżenie. Jakie kolory mam wybrać na ściany...aaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33093343]Dla mnie odpadają, bo ja nie umiem znieść od początku ciąży żadnych zapachów, nie używam żadnych perfum ani dezodorantów w sprayu, nawet kremy perfumowane mi przeszkadzają, włącznie z zapachem Nivei, który kiedyś bardzo lubiłam.[/QUOTE]

Rozumiem. Ja miałam taką wrażliwość na zapachy tylko w I trymestrze.
Stary 2012-03-23, 09:56   #3801
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz jechać do któego szpitala chcesz. Podobno może się zdarzyć, że nie będą mieli miejsca, żeby Cię przyjąć, ale wtedy muszą wskazać Ci placówkę do której masz się udać. Podejrzewam, że takie przypadki "nie ma miejsca" zdarzają się stosunkowo rzadko. No chyba, że dotyczy to szpitala klinicznego. Wtedy podobno kilka miejsc mają zarezerwowanych dla "swoich" pacjentek i one mają pierwszeństwo.

W przyszłym tygodniu zaczynamy remont całego mieszkania Właściwie to będzie tylko odświeżenie. Jakie kolory mam wybrać na ściany...aaaaaaaaaaa
No właśnie w klinicznych tak się zdarza, że nie mam miejsca nawet dla ich pacjentek...

A kolory jakieś ładne. Najlepiej podjechać do jakiegoś marketu i popatrzeć co jest.
Stary 2012-03-23, 09:59   #3802
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

.
hehe ja jak dostałam w sklepie taką ulotkę - próbnik kolorów (akurta na śnieżkę barwy natury się nastawiłam), to chyba z 3 tygodnie sie z nim nie rozstawałam w torebce nosiłam i co chwilę wyciągałam i myślałam jaki byy tu kolor...
na ścianach jeszcze gładz nie nałożona a ja już z ulotką łaziłam wszędzie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:01
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:04   #3803
Tacca
Zakorzenienie

Ja polecam farby beckersa, nie są tanie, ale idealnie się nimi maluje. I kolorki też mają ciekawe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 10:06   #3804
śliweńka
Zakorzenienie

my malowaliśmy mały pokój beckersem i żadnej innej farby już nie kupimy, dobrze kryje, nie trzeba 5 warstw kłaść jak ze śnieżką albo duluxem bo nie krył też dziwnych kolorów
lepiej wydać i mieć spokój, do tego zmywalne są

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja polecam farby beckersa, nie są tanie, ale idealnie się nimi maluje. I kolorki też mają ciekawe.
zgadzam się

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-23, 10:10   #3805
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
my malowaliśmy mały pokój beckersem i żadnej innej farby już nie kupimy, dobrze kryje, nie trzeba 5 warstw kłaść jak ze śnieżką albo duluxem bo nie krył też dziwnych kolorów

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

zgadzam się
Otóż to. Ja też już nigdy więcej innych farb nie użyję, a i tatę przekonałam, że ta jakość jest warta ceny... Do tej pory był zwolennikiem pasteli od decorala, ale też już nic poza beckersem nie użyje.
Stary 2012-03-23, 10:15   #3806
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
a my mamy cały dom Śnieżką pomalowany jakoś nie narzekam ani na jakość ani na krycie. Choć fakt z innymi nie miałam do czynienia, a malowałam świeże gładzie więc z kryciem problemu nie było
Cóż po gruntownym remoncie całego mieszkania finanse się wyczerpały, a czymś wszystkie ściany trzeba było pomalować
Przy kolejnym odświeżaniu może "zaszalejemy" z lepszą, bo pewnie całej chaty na raz malować nie będziemy (na pierwszy rzut pójdzie pewnie przedpokój) kot mi ściany brudzi bo się paskudnik nauczył po nich skakać
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:19
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:20   #3807
Gaabbi
Wtajemniczenie

dziękuję za rady.
Mój "fachman" powiedział, że wszystkie firmy robią teraz tak samo kiepskie farby
Na Was w każdej dziedzinie można liczyć

Pomysłów na kolor miałam już miliony. W kuchni (zielony) i dużym pokoju (czerwona jedna ściana) raczej nie będziemy zmieniali koloru, bo już dodatki mamy pod te kolory. Sypialnia miała być już beżowo- brązowa, waniliowo- różowa, różowo- seledynowa, turkusowo- waniliowa Normalnie szaleństwo A pokój Hani, to już w ogóle wielka niewiadoma
Stary 2012-03-23, 10:22   #3808
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Szukalam w necie obwody brzuchow ciazowych i na rożnych forach dziewczyny wypisywaly,ze 85cm mialy miedzy 20-23 tc, koncze 31 t i chyba mam kompleks malego brzucha

Kazdy pyta czy rodze w sierpniu,mam nadzieje ze przez to nie bede musiala sie przeniesc na inny watek

Co do obstawiania to hmm Libertka jezeli brzuch Ci sie opuscil...to faktycznie moze i Ty bedziesz pierwsza, ale co tam, jak juz obstawilam Dasti to niech tak zostanie

Powiem Wam,ze wczesniej wmawialam sobie instynkt, to straszne ale na reszcie juz na prawde czuje,ze kocham nad zycie to malenstwo i juz nie moge sie doczekac jak je wyprzytulam Tylko,zeby nie wpychal mi tak stopek w pecherz,wzgorek i tylek to byloby super

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:25
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:23   #3809
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję za rady.
Mój "fachman" powiedział, że wszystkie firmy robią teraz tak samo kiepskie farby
Na Was w każdej dziedzinie można liczyć

Pomysłów na kolor miałam już miliony. W kuchni (zielony) i dużym pokoju (czerwona jedna ściana) raczej nie będziemy zmieniali koloru, bo już dodatki mamy pod te kolory. Sypialnia miała być już beżowo- brązowa, waniliowo- różowa, różowo- seledynowa, turkusowo- waniliowa Normalnie szaleństwo A pokój Hani, to już w ogóle wielka niewiadoma
my malowaliśmy barwnikami z magnata są mega mocne i też super kryją,teściowa ma sciany pomalowane z beckersa i super są.sypialnie mamy fioletowo-różową
Stary 2012-03-23, 10:25   #3810
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja teraz mam sypialnię jagodowo fioletową i chciałabym coś zmienić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości