Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2002 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 11:14   #60031
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
i mam do Was jeszcze pytano - olej nakładacie na suche czy wilgotne włoski?
mozna tak i tak. sama wole na suche
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Kupiłam solankę z kolagenem, w przeznaczeniu do kąpieli, a czytam na opakowaniu, że może być do włosów. Co o tym myślicie?
sól? jestes pewna ze chcesz? nie kocham soli, piecze

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:14   #60032
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Miśka, codziennik cudo

Kurczę, opiszę Wam 2 sytuacje, bo obie związane z włosami

1. Byłam na randce, i chłopak do mnie, że nie zna osoby z taką burzą włosów na głowie. Cóż, nie wyprowadziłam go z błędu, nie będę niszczyć tego wyidealizowanego obrazu mej persony

2. Wróciłam przed chwilą od fryzjera - byłam jako osoba towarzysząca, mama się fryzowała(chodzi do tej samej fryzjerki od jakiś 25 lat). Do tego zakładu przyjęli jaką młodą, na moje oko młodszą ode mnie.
W tym zakładzie jest dość przyjaźnie, więc rozmawiam z tą maminą fryzjerką, plotkuje i tym podobne.
Młoda(M) skończyła klientkę i się do nas przysiadła.
M: - Boże, jak mi Pani żal, to straszne mieć kręcone włosy!
Ja(w szoku): - Że co?
M:- No brzydkie takie, nierówne, sianowate, niech Pani spojrzy, jakie ja mam proste i miękkie(spalone prostownicą i rozjaśniaczem jak 150). Może umówimy się na Encanto, jeśli pani wie co to jest.
Fryzjerka mamy: - Weź się zamknij, bo nie wiesz, na kogo trafiłaś.
Ja: - Mamo, będę niemiła Wie pani co, tak strasznych włosów jak pani to dawno nie widziałam, polecam odstawienie SLSów i SLESów oraz silikonów, olejowanie, bogate maski przed myciem, podcięcie jakiś 10 cm i może coś z tego będzie. Jeśli chce Pani poradę, to zapraszam, bo widzę, że jest pani zdołowana ich stanem i żeby poprawić sobie nastrój dołuje Pani klientki.
M: (nemo)

Tak to mniej więcej wyglądało Jak można coś takiego powiedzieć potencjalnej klientce
łoooooooooooooo i tak delikatnie jej powiedziałaś, ale bardzo dobrze, co za baba, jakby tak do mnie powiedziała, to bym ją wyśmiała chyba
Stary 2012-03-23, 11:18   #60033
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
I tak mi się to najbardziej podobało

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:23   #60034
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
sól? jestes pewna ze chcesz? nie kocham soli, piecze
Raz pewnie spróbuje kiedyś
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:25   #60035
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
mnie też
Stary 2012-03-23, 11:37   #60036
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
mnie też
Bo ja zła kobieta jestem, walcząca w obronie loka !
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:58   #60037
styna15
Raczkowanie

Czytam teraz pigułke i FAQ dla kręconowłosych (chyba już po raz setny) i tak naszło mnie na zakupy włosowe. Jak uważacie, czy warto zaopatrzyć się w nafte kosmetyczną? Do wcierania w skal, albo we włosy.
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:34   #60038
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
mozna tak i tak. sama wole na suche
do własnie, dotychczas stosowałam na suche poki co.
Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
Czytam teraz pigułke i FAQ dla kręconowłosych (chyba już po raz setny) i tak naszło mnie na zakupy włosowe. Jak uważacie, czy warto zaopatrzyć się w nafte kosmetyczną? Do wcierania w skal, albo we włosy.
też się zbieram na zakupy włosowe w przyszłym tygodniu
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:38   #60039
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Już pokazuję, już Miałam pokazać wcześniej ale TŻ porwał mnie na obiad do chińczyka. Ścięcie tak za mną chodziło, że nie wytrzymałam i zapisałam się do fryzjera, a byłam tak zdesperowana, że poszłam chora jak na oczy nie widziałam efekty na dole, nie żałuję - choć dziś nie ma, co pokazywać, bo włosy przed myciem i zmechacone spaniem i tarzaniem się w łóżku z gorączką przez 3 dni
Seduction, kopę lat!!!
Piękne włosy masz
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Moze byc podraznienie, tez bym odstawila na wszelki wypadek. Fajnie by bylo, jakby sie okazalo ze to tylko zmiana pory roku jest przyczyna... Tez caly czas mam taka nadzieje

A u mnie wypadanie po CG bylo takie mniej wiecej jak przed CG (tak mi sie wydaje, ale na pewno nie mniejsze), a teraz jest wieksze. I wlasnie nie jestem pewna czy to jeszcze fizjologia...
A sprawdzałaś może, czy włosy wypadają z cebulkami?
Wczoraj wyciągnęłam dosłownie garść włosów z głowy - i zauważyłam połamańce Dwa dni temu farbowałam włosy szamponetką Mariona, która już raz użyłam i nic mi wtedy nie było. A teraz zonk. Włosy nigdy mi się nie łamały, wspominałam już o tym kiedyś.

A co do półproduktów - u mnie jest jeszcze taka opcja, że odczuwam skutki nieudanej wcierki z keratyną - choć ze stężeniem nie szalałam. Może u Ciebie faktycznie mocznik i cysteina zadziałały?

Cytat:
Mi tez gadaja ze od tego wszystkiego wylysieje Zeby tylko nie wykrakali
Ach, gdzie te bujne włosiska tych wszystkich "mądrych" pań, którym w młodości wystarczał ponoć sam szampon? Zamiast łyknąć trochę wiedzy, wolą karmić siebie i innych przesądami. Ja tam uważam, że lepiej robić cokolwiek niż popełnić grzech zaniechania.
Cytat:
U mnie na glowie przyklapus pospolitus, wloski wyprostowane, ale blyszczace Mama mi powiedziala, ze widzi, ze jakby sie troche przerzedzily i jest ich mniej, ale nie wiem czy to zludzenie-kwestia tego marniutkiego falowania czy rzeczywiscie jest ich mniej. A 2 dni po przedostatnim myciu jak spojrzalam przez lusterko na moja glowe od tylu to tak u gory normalnie widac bylo skore Tez tak macie na ktorys dzien po myciu?
Nie szukaj w lustrze prześwitów Cokolwiek teraz zobaczysz, zinterpretujesz na swoją niekorzyść. Ech, jak ja to wszystko znam, wszelkie objawy świra przerabiałam zdjęcia porównywałam, w lusterko zaglądam, jedynie nie mierzyłam szerokości przedziałka linijką
Mim zdaniem to nie jest możliwe, żeby w ciągu miesiąca takie gęste włosy jak Twoje przerzedziły się w widoczny sposób. Mogą się wydawać mniej gęste wskutek pielęgnacji.
Stary 2012-03-23, 12:44   #60040
styna15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina
też się zbieram na zakupy włosowe w przyszłym tygodniu
a co planujesz kupić?
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:44   #60041
Ariada
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy to możliwe, że przez 2 miesiące dbania o włosy zmniejszyła mi się porowatość? Wcześniej włosy schły krócej niż godzinę (z żelem max 1,5h), a już dobijam do 2 godzin i nadal są lekko wilgotne. Nie myślałam, że tak szybko to się zacznie dziać. A może to wina wiosny i tego, że już nie ogrzewam tak mocno mieszkania? Jakoś szczególnie mnie nie cieszy dłuższy czas schnięcia, bo właśnie wyeliminowało to moje naturalne schnięcie przed zajęciami- będę musiała albo myć wieczorem albo suszyć, bo już w środę jak rano wstałam i miałam ponad 2 godziny do wyjścia na zajęcia to niestety nie zdążyły naturalnie doschnąć i nawet suszarka im nie pomogła. W efekcie na włosach miałam jakiś koszmarek i dopiero rozczesanie włosów im pomogło, ale po falach nie było prawie śladu :/

Poza dłuższym schnięciem zauważyłam, że skręt robi mi się coraz ładniejszy i bardziej zdefiniowany. Już coraz mniej kosmyków bez sensu powyginanych w rożne strony i chociaż ostatnio miałam wątpliwości czy być CG to dzisiaj moje włosy rozwiały chyba moje wątpliwości

W ogóle czytam Was codziennie, ale ostatnio mam brak czasu by pisać i komentować
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:57   #60042
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to możliwe, że przez 2 miesiące dbania o włosy zmniejszyła mi się porowatość?
mozliwe
Cytat:
Wcześniej włosy schły krócej niż godzinę (z żelem max 1,5h), a już dobijam do 2 godzin i nadal są lekko wilgotne.
biedctwo :P posusz kiedyś cały dzień ;P polecam :P:P
Cytat:
A może to wina wiosny i tego, że już nie ogrzewam tak mocno mieszkania?
to się mogło dołożyć, a jak
Cytat:
Poza dłuższym schnięciem zauważyłam, że skręt robi mi się coraz ładniejszy i bardziej zdefiniowany. Już coraz mniej kosmyków bez sensu powyginanych w rożne strony i chociaż ostatnio miałam wątpliwości czy być CG to dzisiaj moje włosy rozwiały chyba moje wątpliwości

Stary 2012-03-23, 12:59   #60043
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Malina, my czekamy na zdjęcia po hennowaniu a spróbuj do godziny 16 ich nie dodać to spałuję

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:11   #60044
Phoce
Flawless

Jeeeeeeeeeeeej Chciałam się pochwalić, że moje włosy chyba idą w dobrym kierunku tzn. pielęgnacja ich Co prawda przez to, że rosną jak szalone, skręt nie jest już tak znaczny, ale zauważam, że wyglądają coraz zdrowiej
Staram się ich nie suszyć, jak tylko mogę (co zdarza się niestety rzadko, bo włosy myję rano, a nigdy nie wyschną mi do wyjścia ) no i oczywiście regularne odżywianie, nawilżanie, brak szarpania, nie używam już ręczników do wycierania i tarmoszenia ich jak dawniej
Zdjęcia z dziś, zrobione dosłownie przed kilkoma minutami, po wyjściu na wykład, zmierzeniu się z wiatrem i innymi takimi
Co prawda ciągle widać te małe, wredne, odstające, ale jest naprawdę lepiej...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0898.jpg (123,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0897.jpg (168,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0896.jpg (217,4 KB, 38 załadowań)
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:15   #60045
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Jeeeeeeeeeeeej Chciałam się pochwalić, że moje włosy chyba idą w dobrym kierunku
Fajniutkie se powazelinuję że widzę podobieństwo do moich przegonisz mnie szybko :P
z drugiej strony - pierdzielnik Ajrisz jest tylko jeden :P

Stary 2012-03-23, 13:31   #60046
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
mozliwe
biedctwo :P posusz kiedyś cały dzień ;P polecam :P:P
to się mogło dołożyć, a jak
Oj Ajrisz Ajrisz Wiem, że masz o wiele gorzej niż ja, ale cóż poradzę na to, że przyzwyczaiłam się do takiej wygody i wydłużenie czasu suszenia nawet do 2 godzin to dla mnie tragedia mam nadzieję, że już bardziej się nie wydłuży, bo jak tak to!

A jeszcze jedno pytanie - czy odgniatanie włosów może przyczyniać się do ich łamania? Albo w ogóle używanie żelu. Ostatnio miałam parę połamańców i nie wiem co o tym myśleć.
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:44   #60047
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

dlaczego źle? nie zawsze są sucharki, zależy od ilości i rodzaju żelu i od tego czy suszysz czy nie

spokojnie, nic im nie będzie

miło
a skręt jest inny ze stylizatorem i bez, co w tym złego, że chcesz go poprawić?

\nakładasz jak chcesz, jak Tobie wygodnie najlepiej spróbowac tak i tak i zobaczyć co bardziej służy
(ja np. już nie używam żelu lnianego,samego, robię zawsze płukanki z niewielkiej ilości żelu rozpuszczonego w litrze wody, dolewam troszkę jośki lnianej do tego, a potem używam żeli sklepowych: w odgniecione w koszulkę włosy, najpierw wgniatam głową w dół, a potem normalnie i wygniatam wilgotną koszulką)

możesz spróbować zrobić przedziałki i w przedziałki aplikować
albo napełnić strzykawkę i strzykawką
albo pipetką
albo (ja tak robiłam) w puste opakowanie po kroplach do oczu

ja robię tak: napełniam strzykawkę (zwykle 4ml wystarcza mi na całą głowę), aplikuję na skórę, potem z głową w dół wsuwam palce między włosy i chwilę masuję skalp przemieszczając palce, nie trę, żeby za mocno wosy się nie plątały
Wydawało mi się, że jak nie ma sucharków, to za mało.
Mówisz? Bo mnie to przeraża, nadal jestem niedoświadczona w stylizacji, bo i nigdy wcześniej włosów nie układałam.
Dzięki, z tą płukanką na pewno spróbuję.

Znaczy, właściwie to mam buteleczkę z szyjką od joanny rzepy, ale ciężko mi się dostać do skóry (Maylet - talent.) Próbowałam przedziałkami, ale zaraz wracają na swoje miejsce, a fryzura się rozwala. Poza tym, to naprawdę zajmuje tak mnóstwo czasu, żeby pokryć każdy kawałek?

Cytat:
Babcia Cię kocha i dba o Ciebie
Pomyśl, niektórzy Ci wmawiali że silikon leczy włosy i jak się czujesz gdy już wiesz
Racja!

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość

suknia tez na bogato . znaczy, nie zrozumcie mnie żle, nie ma jakiś tandetnych falban w nadmiarze (własciwie w ogóle nie ma falban) i w sumie nie jest strojna (całkiem prosta dół tafta, góra koronka, więc kiczu nie ma), chodzi o fason : jakieś 2 metry średnicy u dołu, taka jest szeroka i ma tren. a welon ma 3 metry długości... Chciałam, żeby było jak na austraickim dworze w połowie XIX wieku i jest wychodząc zzałożenia, że będę za mąż wychodzić tylko raz i to jedyna taka okazja
toteż fryzura tez musi pasować, głupio by wyglądało do takiej kreacji uczesać się w jakiegoś skromnego warkocza. Poza tym chciałam mieć uniesione włosy bo mam dość ładne czoło i dobrze mi tak z włosami do góry . i chciałam dwa w jednym: podpięte ale rozpuszczone .

Zapraszam , serio . 11 sierpnia o 19.15. Zwłaszcza te, które mieszkają w Wawie (cięzko wymagać, żebyście Kochane przyjeżdzały tu tylko na mój ślub). Na ryż jednak nie wiem, czy się ksiądz zgodzi bo bardzo dba czystość schodów przed ołtarzem...
A babci lepiej nie mówić wszystkiego, po co ma się przejmować. W ogóle lepiej milczeć . Mój ojciec do tej pory mnie dręczy o kremy z filtrem, chociaż minął już prawie rok od kiedy mu powiedziałam, że je stosuje...i jakoś nie stałam się od nich wampirem
No tak, ślub jest jeden raz w życiu, trzeba zaszaleć.
Och, tak, zawsze marzył mi się taki w stylu ''księżniczek'' ( i nie mam na myśli tu pustaczek, z różowymi tipsikami i nadętymi minami.) A skąd Twoja fascynacja akurat dworem austriackim?
Szkoda, że na drugim końcu Polski, chętnie bym wpadła, a ksiądz.. Nie miałby wyjścia.
Mam nauczkę. Tylko, że ona też kręconowłosa.

Cytat:

Pamięta mnie ktoś? Bo włosy obcięłam
pamięta!

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam. Dziś postanowiłam się sprzeciwić żelom, których nie znoszę na rzecz stylizacji przy użyciu kremu do loków Pantene. A

1-fot w domu z lampą
2-fot z przodu
3-fot bez lampy out side my window;D
ale ładne, też ciężko mi dogadać się z żelami.

Cytat:
Już pokazuję, już

włosy wyglądają zdrowiej, nie miały problemy z kręceniem się po ścięciu już tego samego dnia i zaczęły kręcić się zdecydowanie wyżej, że aż ludzie zaczęli mnie się pytać, czy zrobiłam coś z nimi więcej niż podcięcie
Lepsze zdjęcie dam jak zapędzę TŻa do tego

w ogóle to jak zwykle po cichu podczytywałam Was czasem, lecz nadal nie zaprzestałam dbania o włosy
Łaaaaaaa(ł)dne!

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

Jej, jak pędzicie... Przed chwilą wróciłam ze szkoły, przeczytałam, ale nie mam siły cytować... Full zadań z matmy na mnie czeka i jeszcze próbna matura do rozwiązania... Ale kupiłam sobie papiloty, takie piankowe w rozmiarze mojej lokówki, dziś będzie próba Zdjęcia z dzisiaj rana będą jutro.

Stoję sobie dzisiaj pod pokojem nauczycielskim, czekam, aż ktoś się wynurzy, wychodzi jedna z germanistek i mówi :"Ale ty masz piekne loki", woła jakas kolezankę z lokowanymi włosami, dośc zniszczonymi jak na moje oko i mówi "Zobacz jakie ona ma ładne, niech ci powie co z nimi robi"... Tak mi było głupio, tyle ludzi wkoło... Wysłałam ja na wizaż
Najlepszym komplement dla kręconowłosej
diamond queen
Jaka objętość! Też bym lubiła.

[QUOTE=kascysko;33093178]
1. Byłam na randce, i chłopak do mnie, że nie zna osoby z taką burzą włosów na głowie. Cóż, nie wyprowadziłam go z błędu, nie będę niszczyć tego wyidealizowanego obrazu mej persony

2. Wróciłam przed chwilą od fryzjera - byłam jako osoba towarzysząca, mama się fryzowała(chodzi do tej samej fryzjerki od jakiś 25 lat). Do tego zakładu przyjęli jaką młodą, na moje oko młodszą ode mnie.
W tym zakładzie jest dość przyjaźnie, więc rozmawiam z tą maminą fryzjerką, plotkuje i tym podobne.
M:- No brzydkie takie, nierówne, sianowate, niech Pani spojrzy, jakie ja mam proste i miękkie(spalone prostownicą i rozjaśniaczem jak 150). Może umówimy się na Encanto, jeśli pani wie co to jest.
Ja: - Mamo, będę niemiła Wie pani co, tak strasznych włosów jak pani to dawno nie widziałam, polecam odstawienie SLSów i SLESów oraz silikonów, olejowanie, bogate maski przed myciem, podcięcie jakiś 10 cm i może coś z tego będzie. Jeśli chce Pani poradę, to zapraszam, bo widzę, że jest pani zdołowana ich stanem i żeby poprawić sobie nastrój dołuje Pani klientki.
/QUOTE]
O matko, dlatego też nie lubię fryzjerów. Ale starsza fryzjerka lepsza, no i komplement o chłopaka, bezcenny.
Phoce : Ładne! Chciałabym, żeby mi też rosły jak szalone.

Dziewczyny, wiosna przyszła i zaczął objawiać się mój masochizm, otóż, mama powiedziała, że na dworze, gdzie jest widno i cieplutko, mam świecące włosy, a tak się kłóciła, że olejowanie i tak nic nie daje. No, ale M. potrzebuje zmian i pomyślałam, że trzeba spełnić swoje dziecięce marzenie i zrobić te fioletowe pasemka. Tylko się boję, że będzie kuku, no i ... Dam radę zrobić sama w domu? Przy ewentualnej pomocy mamy? Nie wyobrażam sobie, że poszłabym w naolejowanych włosach do fryzjerki, a bez oleju tego nie dotknę.

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:48   #60048
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamond queen Pokaż wiadomość
A ja dodaję dzisiejsze włosy. Jak wspomniałam ostatni tydzień miałam bardzo trudny i jak już ochłonęłam to zaczęłam myśleć o włosach. Nawet się zdziwiłam, że nie wypadały mi garściami, bo silny stres z tego co wiem powoduje duże wypadanie. A tu raczej spokój. Trochę wypadło, ale raczej normalnie. Mam nadzieję, że to zasługa pielęgnacji i pokrzywy i że nie zacznie się w najbliższych dniach.
Z tyłu na zdjęciu widoczne takie niefajne ogonki, ale tak się ułozyły na szlafroku, normalnie są bardziej zbite i tego tak nie widać.
Dodam, że ostatnio zaczęłam je karmić keratyną i pantenolem - myślę, że efekty są bardzo fajne.
Dzisiaj nawet koleżanka powiedziała mi, że mam włosy "jak spod igły", cokolwiek to znaczy Na zdjęcia po całym dniu i w słabym świetle. W rzeczywistości wyglądają znacznie lepiej, serio. W końcu zaczynam je lubić
Ale piękne!
Cytat:
Malina, my czekamy na zdjęcia po hennowaniu a spróbuj do godziny 16 ich nie dodać to spałuję
O taaak
Cytat:
Jeeeeeeeeeeeej Chciałam się pochwalić, że moje włosy chyba idą w dobrym kierunku tzn. pielęgnacja ich Co prawda przez to, że rosną jak szalone, skręt nie jest już tak znaczny, ale zauważam, że wyglądają coraz zdrowiej
Staram się ich nie suszyć, jak tylko mogę (co zdarza się niestety rzadko, bo włosy myję rano, a nigdy nie wyschną mi do wyjścia ) no i oczywiście regularne odżywianie, nawilżanie, brak szarpania, nie używam już ręczników do wycierania i tarmoszenia ich jak dawniej
Zdjęcia z dziś, zrobione dosłownie przed kilkoma minutami, po wyjściu na wykład, zmierzeniu się z wiatrem i innymi takimi
No baaardzo ładnie wyglądają!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:43   #60049
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Miśka, codziennik cudo

Kurczę, opiszę Wam 2 sytuacje, bo obie związane z włosami

Tak to mniej więcej wyglądało Jak można coś takiego powiedzieć potencjalnej klientce
Co za babon No mi też moja Pani Ania wazelini
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:12   #60050
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Cystografia(najbardziej traumatyczne pod względem psychicznym doświadczenie, jakie w życiu przeszłam mając 11 lat-nie polecam), ale potwierdzone scyntygrafią - to akurat miłe i spokojne badanie
Ogólnie wolałabym, żebyś miała co innego, lekkiego i do wyleczenia, a najlepiej nic - z tym to pilnowanie się całe życie przez zaziębieniem pęcherza(sama mam zapalenia kilka razy w tygodniu)
Mnie tez boliczesto kilka razy w tyg Ale nasilenie bolu duzo mniejsze niz kiedys, dawniej plakalam i sie zwijalam z bolu, a teraz na lajcie pije sobie 2 szlanki wody i czekam. Ciekawe czemu to sie zmienilo? Ale i tak jest to nadal uciazliwe...
Pewnie cewnikowanie bolalo co? Napisalabys mi na PW jak to u Ciebie przebiegalo?

Cytat:
Dwie sprawy.
1. Farba może zrobic straszne kuku. Nawet jesli uzywałaś jej wcześniej i było ok. Nawet jak minęło trochę czasu - jeśli problem trwa od wtedy - farba może być winna
2. Stężenia bezpieczne są orientacyjne i nie dla wszystkich. Jeśli skóra jest podrażniona / wrażliwa, do stężeń trzeba ostrożniej. Neutralne pH, może unikać składników które pobudzają krążenie?
1. Fajnie by bylo, gdyby dalo sie cos teraz na to poradzic...
2. Zapamietam - jak z powrotem zaczne sie bawic z polproduktami to zaczne stosowac mniejsze stezenia

Cytat:
Napisane przez diamond queen Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo podobne objawy - pękające usta, węzły, łamiące się paznokcie. Ale włosy teraz wypadają mi dosyć mało, polecam picie pokrzywy i silica 1 x dziennie, u mnie się naprawdę sprawdza (paznokcie też się poprawiły). Jeśli chodzi o zapalenia pęcherza to znam tę bajkę, u mnie w rodzinie są powszechne i jak ja zaczęłam chorować, to ciężko mi było się z tego wygrzebać. Nie chcę robić offtopu, więc jak chcesz to mogę Ci przesłać w wiadomości, co moim zdaniem trzeba robić, żeby się przed nimi jako tako chronić (swoją drogą właśnie mam furagin przy łóżku, ale tym razem nie dało się obronić przed zapaleniem, miałam ostatnio bardzo trudne dni i odporność organizmu spadła do zera).
Bardzo chetnie, poprosze
Wiesz co, lykam Humavit ze skrzypem i pokrzywa, wiec pic juz chyba pokrzywy nie musze, prawda? Jest w tym 30mg pokrzywy i 50mg skrzypu, nie wiem czy to duzo?

Cytat:

Twoja odpowiedz - brilliant A u tej babki brak wyczucia, do kitu wiedza o wlosach, skrzywione pojecie na temat kreconych (jak u wiekszosci ludzi-wlosowych ignorantow...) i pewnie chec wyciagniecia z Ciebie kasy za to prostowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A sprawdzałaś może, czy włosy wypadają z cebulkami?
Wczoraj wyciągnęłam dosłownie garść włosów z głowy - i zauważyłam połamańce Dwa dni temu farbowałam włosy szamponetką Mariona, która już raz użyłam i nic mi wtedy nie było. A teraz zonk. Włosy nigdy mi się nie łamały, wspominałam już o tym kiedyś.
Tak, wiele z nich to dluugie wlosy z cebulkami, wiec wypadaja w calosci. Choc znajdzie sie tez zawsze troche krotszych, wiec chyba ulamanych, choc pewnosci nie mam, bo spojrzalam tak naprawde na konce moze dwoch sposrod nich.
Czesto wypadaja jakby parami/trojkami, zlaczone w takie pasemka...
Te farby to naprawde chyba najlepiej byloby odstawic

Cytat:
A co do półproduktów - u mnie jest jeszcze taka opcja, że odczuwam skutki nieudanej wcierki z keratyną - choć ze stężeniem nie szalałam. Może u Ciebie faktycznie mocznik i cysteina zadziałały?
Moze... Kurcze, tak to jest jak sie uzywa za duzo rzeczy na raz - teraz nie mam pojecia co zawinilo Teraz z wlosami robie absolutne minimum. Umylam skalp BD, dlugosc Hegronem, odzywka ds, bs, zel - finito. Szacuje, ze wypadlo dzis okolo 60-ciu (po 3 dniach od ostatniego mycia) ale tak naprawde nie mam bladego pojecia ile splynelo podczas splukiwania szamponu, odzywki itd. W kazdym razie na grzebieniu bylo z 30, wiec jest ok Ale wlosy widuje tez u siebie na ubraniach itd. wiec pomiedzy jednym myciem a drugim tez wypadaja. Poza tym nalozenie na nie czegokolwiek przed myciem skutkuje wiekszym poplątaniem i przynajmniej 2x wieksza iloscia wlosow wyczesanych na grzebieniu.
Tylko dolina, bo teraz znowu pielegnacja wlosow moze byc niewystarczajaca do ich blasku, nawilzenia, skretu itd. Jak nie urok to... I olej lniany mi sie przeterminuje, a mam go jeszcze duzo

Cytat:
Ach, gdzie te bujne włosiska tych wszystkich "mądrych" pań, którym w młodości wystarczał ponoć sam szampon? Zamiast łyknąć trochę wiedzy, wolą karmić siebie i innych przesądami. Ja tam uważam, że lepiej robić cokolwiek niż popełnić grzech zaniechania.
Nie szukaj w lustrze prześwitów Cokolwiek teraz zobaczysz, zinterpretujesz na swoją niekorzyść. Ech, jak ja to wszystko znam, wszelkie objawy świra przerabiałam zdjęcia porównywałam, w lusterko zaglądam, jedynie nie mierzyłam szerokości przedziałka linijką
Wiem, ze to tylko bezpodstawne gadanie, ale jak wlosy leca, a wszyscy powtarzaja to samo to mozna zglupiec.
To co w sumie robic? Liczyc, nie liczyc? Mierzyc obwod kitki, nie mierzyc? Zaryzykowac wcieranie Jantara, czy odstawic na razie wszelkie wcierki? (po paru m-cach Seboradinu w schemacie 3 tyg wcierania i tydz przerwy). Jezeli wcierac to sam Jantar czy z ekstraktem AKK?

Cytat:
Mim zdaniem to nie jest możliwe, żeby w ciągu miesiąca takie gęste włosy jak Twoje przerzedziły się w widoczny sposób. Mogą się wydawać mniej gęste wskutek pielęgnacji.
Mozliwe ze to pielegnacja, bo zmienilam odzywke Alterry na Alverde, a ona mi rozluznia fale, prostuje je troche, w stosunku do tego, co bylo po Alterrze.
9 cm to takie geste? Mi sie wydaje, ze one wcale nie sa geste, powaznie.

Chyba z braku lepszego pomyslu dam siostrze nozyczki i powiem zeby ciachnela z 5 cm by zrobilo sie ich optycznie troszke wiecej

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-03-23 o 15:14
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:17   #60051
Karen15
Zakorzenienie

Hej
po ilu minutach po aplikacji odżywek b/s stosujecie żel lniany?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:26   #60052
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Hej
po ilu minutach po aplikacji odżywek b/s stosujecie żel lniany?
Ja odciskam wode w mikrofibre, daje odzywke bs, ugniatam w mikrofibre przez chwile i nakladam lniany, jeszcze pare razy ugniatam i plunking w koszulke.
Ale bardzo czesto nakladam lniany dopiero po plunkingu (okolo 20-minutowym) tez takim ruchem ugniatajacym i jest super

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:06   #60053
lady catherine
Zadomowienie

gdzie można dostać oleje i jaki jest mniej więcej koszt? jestem w tym nowa i jeszcze nie bardzo się orientuje

Cel I: 80kg
lady catherine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:20   #60054
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Seduction, kopę lat!!!
Piękne włosy masz

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
pamięta!

Cytat:
Łaaaaaaa(ł)dne!

Cytat:
Dziewczyny, wiosna przyszła i zaczął objawiać się mój masochizm, otóż, mama powiedziała, że na dworze, gdzie jest widno i cieplutko, mam świecące włosy, a tak się kłóciła, że olejowanie i tak nic nie daje. No, ale M. potrzebuje zmian i pomyślałam, że trzeba spełnić swoje dziecięce marzenie i zrobić te fioletowe pasemka. Tylko się boję, że będzie kuku, no i ... Dam radę zrobić sama w domu? Przy ewentualnej pomocy mamy? Nie wyobrażam sobie, że poszłabym w naolejowanych włosach do fryzjerki, a bez oleju tego nie dotknę.
A jesteś pewna, że będziesz w stanie sobie zrobić naprawdę ładne te pasemka sama lub tylko przy pomocy mamy? Robiłyście już kiedyś komuś lub sobie? Jaki był efekt? Zadowalający?
Bo ja bym się nie odważyła bez pomocy doświadczonej osoby.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez lady catherine Pokaż wiadomość
gdzie można dostać oleje i jaki jest mniej więcej koszt? jestem w tym nowa i jeszcze nie bardzo się orientuje
Oleje możesz dostać w markecie, w sklepie ze zdrową żywnością, jak również w sklepach z półproduktami (zsk, mazidła, naturalis, bu...).
Cena może być od kilku zł za 250ml do kilkunastu (i więcej)zł za np. 30ml.
Zależy ona od rodzaju oleju, jego przetworzenia i tego, z czego jest pozyskiwany

Kascysko, jesteś pewna, że tą młodą dziewoję zatrudnili, a nie jest np. praktykach? Bo takie zachowanie... Ale dobrze dowaliłaś

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2012-03-23 o 16:22
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:33   #60055
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak Wy dokładnie nakładacie żel lniany? Wgniatacie jak piankę, ty tak polewacie włosy tym?

Stary 2012-03-23, 16:38   #60056
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Tak, wiele z nich to dluugie wlosy z cebulkami, wiec wypadaja w calosci. Choc znajdzie sie tez zawsze troche krotszych, wiec chyba ulamanych, choc pewnosci nie mam, bo spojrzalam tak naprawde na konce moze dwoch sposrod nich.
Czesto wypadaja jakby parami/trojkami, zlaczone w takie pasemka...
Te farby to naprawde chyba najlepiej byloby odstawic
Hmmm, skoro wypadają trójkami to ryzykowałabym tezę, że to reakcja na skutek czegoś... bo normalnie to chyba wypadają pojedynczo. Pewnie przyplątały się jeszcze inne czynniki, koniec zimy, może jakieś stresy i wyszło jak wyszło.
Dobra wiadomość jest taka, że takie wypadanie pewnie samo minie.
Cytat:
Moze... Kurcze, tak to jest jak sie uzywa za duzo rzeczy na raz - teraz nie mam pojecia co zawinilo Teraz z wlosami robie absolutne minimum. Umylam skalp BD, dlugosc Hegronem, odzywka ds, bs, zel - finito. Szacuje, ze wypadlo dzis okolo 60-ciu (po 3 dniach od ostatniego mycia)
Przy codziennym czesaniu?
Cytat:
ale tak naprawde nie mam bladego pojecia ile splynelo podczas splukiwania szamponu, odzywki itd. W kazdym razie na grzebieniu bylo z 30, wiec jest ok

Cytat:
Ale wlosy widuje tez u siebie na ubraniach itd. wiec pomiedzy jednym myciem a drugim tez wypadaja. Poza tym nalozenie na nie czegokolwiek przed myciem skutkuje wiekszym poplątaniem i przynajmniej 2x wieksza iloscia wlosow wyczesanych na grzebieniu.
Ale wtedy to pewnie sobie je wyrywasz...
Jak dla mnie nie masz większych powodów do niepokoju w tej chwili. Naprawdę nie jest źle
Cytat:
Tylko dolina, bo teraz znowu pielegnacja wlosow moze byc niewystarczajaca do ich blasku, nawilzenia, skretu itd. Jak nie urok to... I olej lniany mi sie przeterminuje, a mam go jeszcze duzo

Wiem, ze to tylko bezpodstawne gadanie, ale jak wlosy leca, a wszyscy powtarzaja to samo to mozna zglupiec.
To co w sumie robic? Liczyc, nie liczyc? Mierzyc obwod kitki, nie mierzyc? Zaryzykowac wcieranie Jantara, czy odstawic na razie wszelkie wcierki? (po paru m-cach Seboradinu w schemacie 3 tyg wcierania i tydz przerwy). Jezeli wcierac to sam Jantar czy z ekstraktem AKK?
Ja nadal bym wcierała (i wcieram ) I liczyła, u mnie liczenie podziałało na morale, bo przez pół roku w odpływie znajdowałam niby taki sam kłąb włosów a tymczasem było ich systematycznie coraz mniej i mniej. Optyczna różnica między 160 włosami a 120 jest niewielka a to przecież 25% mniej włosów
Może wcieraj czysty Jantar, jeśli masz obawy.
Cytat:
Mozliwe ze to pielegnacja, bo zmienilam odzywke Alterry na Alverde, a ona mi rozluznia fale, prostuje je troche, w stosunku do tego, co bylo po Alterrze.
9 cm to takie geste? Mi sie wydaje, ze one wcale nie sa geste, powaznie.
Jejku, jakbym siebie czytała
No na pewno nie są to rzadkie włosy Ja ostatnio zazdrościłam mojej siostrze grubej kitki a tymczasem okazało się, że ma 0,5cm mniej niż ja. Czasem ciężko złapać dystans do siebie...

Cytat:
Chyba z braku lepszego pomyslu dam siostrze nozyczki i powiem zeby ciachnela z 5 cm by zrobilo sie ich optycznie troszke wiecej
Odpuść włoskom One dojdą do siebie szybciej niż odrośnie 5cm
Stary 2012-03-23, 16:39   #60057
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, lykam Humavit ze skrzypem i pokrzywa, wiec pic juz chyba pokrzywy nie musze, prawda? Jest w tym 30mg pokrzywy i 50mg skrzypu, nie wiem czy to duzo?
Kochana, tylko wiedz, że z tabletek organizm przyswaja ok. 10%

Ja chcę bardziej bujną czuprynę Byłam dziś w sklepie i tak się przyjrzałam w przymierzalni i takie płaskie mam te włosy Głównie po nocy. Kiedyś nawet po wstaniu miałam objętość

Stary 2012-03-23, 16:41   #60058
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak Wy dokładnie nakładacie żel lniany? Wgniatacie jak piankę, ty tak polewacie włosy tym?
Ja wgniatałam jak piankę (oj, jak dawno już nie gotowałam gluta, fstyt )

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Kochana, tylko wiedz, że z tabletek organizm przyswaja ok. 10%

Ja chcę bardziej bujną czuprynę Byłam dziś w sklepie i tak się przyjrzałam w przymierzalni i takie płaskie mam te włosy Głównie po nocy. Kiedyś nawet po wstaniu miałam objętość
Ciemna strona nawilżenia
Stary 2012-03-23, 16:48   #60059
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wgniatałam jak piankę (oj, jak dawno już nie gotowałam gluta, fstyt )

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Ciemna strona nawilżenia
No dokładnie! Już wolałam moje włosy jak były bardziej matowe, a z objętością; tyle, że się wtedy rozdwajały

Może nie zaolejuję w ten weekend

Stary 2012-03-23, 17:21   #60060
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
a co planujesz kupić?
popatrzę za maskami itd. ostatnio kupiłam z Joanny z miodem i jest świetna
Cytat:
ładne są, więc nie marudzić
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości