|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
kto wie jak zrobić ten makijaż?
konkretnie chodzi mi o makijaż który ma Andrea w tym teledysku
![]() ewentualnie na jakiś podobny w takim "przydymionym" stylu ![]() najlepiej go widać w 0:54 Edytowane przez 4954a58d51ec86267773d616769fc460e456ef28_5ff1090286548 Czas edycji: 2012-03-20 o 17:02 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kto wie jak zrobić ten makijaż?
A o YouTube słyszałaś?
Wpisz w wyszukiwarkę smokey make up i dostaniesz setki filmów jak wykonać taki makijaż... a co więcej, tutaj też już setki razy pytano o smokey... wystarczy poszukać
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
wiem jak się robi efekt "przydymionego oka", ale bardziej mi chodzi o to jakich kolorów użyć i rzecz jasna jak kolory ułożyć bo przecież każdy ten makijaż się robi inaczej. nie rób z ludzi idiotów
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sama z siebie robisz idiotkę jak już... używasz czerni i brązów, co wyraźnie widać na teledysku
Każde smokey się robi tak samo co najwyżej inaczej wyciągasz cienie... ale technika zawsze jest ta sama. Najciemniej przy linii rzęs a im wyżej tym bardziej rozcierasz i tym jaśniej.Obejrzyj sobie różne tutoriale i wybierz ten, który wg ciebie najbardziej przypomina efekt z teledysku.
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
no dziwne, że już nie raz słyszałam, że można robić jaśniejsze cienie na środku powieki i w zgięciu znów użyć ciemnych. jak coś Ci się nie podobało w moim pytaniu to po co odpowiadałaś i marnowałaś swój jakże cenny czas?
a tak na marginesie... w jakimś tam poście pisałaś, że skończyłaś kursy wizażu czy jakoś tak... nie wyobrażam sobie tego, że idę do jakiegoś salonu kosmetycznego, a tam mi kobieta mówi " nie słyszała pani o youtubie?" no gratuluję
Edytowane przez 4954a58d51ec86267773d616769fc460e456ef28_5ff1090286548 Czas edycji: 2012-03-21 o 14:27 |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4954a58d51ec86267773d61 6769fc460e456ef28_5ff1090 286548;33055869]no dziwne, że już nie raz słyszałam, że można robić jaśniejsze cienie na środku powieki i w zgięciu znów użyć ciemnych. jak coś Ci się nie podobało w moim pytaniu to po co odpowiadałaś i marnowałaś swój jakże cenny czas?
a tak na marginesie... w jakimś tam poście pisałaś, że skończyłaś kursy wizażu czy jakoś tak... nie wyobrażam sobie tego, że idę do jakiegoś salonu kosmetycznego, a tam mi kobieta mówi " nie słyszała pani o youtubie?" no gratuluję [/QUOTE]ale czemu tak nerwowo Ja jedynie napisze jak nas uczyli jak robić smoka, czyli klasyczny banan-ciemniejszy cień w załamaniu powieki i w zewnętrznym kąciku przy rzęsach-co do tego jak wyciągnąć cień zależy od kształtu oka ale jaśniejszy zawsze przy rzęsach i na środku powieki zeby rozświetlic oko, by nie wyglądało ciężko. A wersje kolorystyczne to oczywiście różne odcienie szarości czyli standard, my robiliśmy też w granacie i ciemnej zieleni, może być tez w brązach. Generalnie pani wizażystka mówiła o tych "złotych zasadach" co do wycieniowania oka. A wersje kolorystyczne to jak nam się podoba choć nie pisze ze trzeba sie tego sztywno trzymać ale rozświetlenie w kąciku czy trochę przy rzęsach myślę że jest potrzebne do nadania lekkosci
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
to nie było nerwowe. to była reakcja na złośliwość.
i mi w sumie szczególnie o te jaśniejsze cienie chodzi. gdzieś znalazłam podobny makijaż do tego, ale tam było coś napisane, że nie powinno się tych jaśniejszych "plamek" stosować bo cienie powinny być perłowe albo z brokatem, i że oko za bardzo będzie "błyszczało". jak próbowałam zrobić jednak ten makijaż w samych ciemnych kolorach oko wyglądało jak z "horroru" i faktycznie świeciło się za bardzo. dlatego też zapytałam czy ktoś wie jak to zrobić w tym konkretnym przypadku z teledysku, jakich cieni najlepiej użyć itd... Edytowane przez 4954a58d51ec86267773d616769fc460e456ef28_5ff1090286548 Czas edycji: 2012-03-21 o 15:11 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4954a58d51ec86267773d61 6769fc460e456ef28_5ff1090 286548;33056925]to nie było nerwowe. to była reakcja na złośliwość.
i mi w sumie szczególnie o te jaśniejsze cienie chodzi. gdzieś znalazłam podobny makijaż do tego, ale tam było coś napisane, że nie powinno się tych jaśniejszych "plamek" stosować bo cienie powinny być perłowe albo z brokatem, i że oko za bardzo będzie "błyszczało". jak próbowałam zrobić jednak ten makijaż w samych ciemnych kolorach oko wyglądało jak z "horroru" i faktycznie świeciło się za bardzo. dlatego też zapytałam czy ktoś wie jak to zrobić w tym konkretnym przypadku z teledysku, jakich cieni najlepiej użyć itd...[/QUOTE] nie, brokatowym się nie zrobi smokey eye są fajne na wieczór ale to kociego oka nie bo dają zupełnie inny efekt |
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
no to spróbuję faktycznie bardziej wszystko podkreślić jakąś kredką i poszukam satynowych bardzo czarnych cieni i dzięki za tą lawendę
ja tego nie zauważyłam a faktycznie może bardzo zmienić efekt końcowy.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4954a58d51ec86267773d61 6769fc460e456ef28_5ff1090 286548;33055869]no dziwne, że już nie raz słyszałam, że można robić jaśniejsze cienie na środku powieki i w zgięciu znów użyć ciemnych. jak coś Ci się nie podobało w moim pytaniu to po co odpowiadałaś i marnowałaś swój jakże cenny czas?
a tak na marginesie... w jakimś tam poście pisałaś, że skończyłaś kursy wizażu czy jakoś tak... nie wyobrażam sobie tego, że idę do jakiegoś salonu kosmetycznego, a tam mi kobieta mówi " nie słyszała pani o youtubie?" no gratuluję [/QUOTE]Salon a forum to coś innego W salonie zapłacisz za naukę... czyż nie ![]() A w ogóle to jestem wizażystką, nie kosmetyczką i nie pracuję w salonie ![]() Jak robisz jaśniejszą plamę na środku, to już nie jest smokey smokey to smokey, a wszelkie modyfikacje to wariacje na temat smokey, ale smokey nie powinno sie tego nazywać
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2012-03-22 o 20:07 |
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
hahaah można kogoś nauczyć przez forum? dobre... poza tym zapraszam do dobrych salonów fryzjersko kosmetycznych... tam pracują wizażyści i za udzielenie takiej porady złamanej złotówki nie wezmą, więc wydaje mi się, że Cię lekko ponosi.
i właśnie z racji tego, że jest to forum chciałam poznać zdanie ludzi, którzy nie będą się wymądrzać. tak więc dziękuję iamsolucky ![]() bardzo mi pomogłaś
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Wpisz w wyszukiwarkę smokey make up i dostaniesz setki filmów jak wykonać taki makijaż... a co więcej, tutaj też już setki razy pytano o smokey... wystarczy poszukać
Każde smokey się robi tak samo
no gratuluję

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)