|
|
#2371 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Na wspomnienia mi sie wzieło i wnioski, które tylko pod wpływem potrafię wyrzucić z siebie. Średnio budujace...
Na szczęscie rano udało mi się moje wypociny wymazać ![]() Fajne namioty Karola. My nie mamy, ale może też bysmy na działkę nabyli ![]() Masz wzór zaproszen? ![]() Za tydz chciałam wysłać ![]() Jola, zdrówka dla Kubusia. ![]() A wstał tez z gorączką? Mam nadzieję, ze to tylko przez ta wiosenną pogodę, takie "zawianie" ![]() sylka, oby Bartus tak nie wstawał angy, fajne, takie szkolne ![]() U nas o 7 ładnie było - bezwietrznie, a teraz znowu wieje....
|
#2372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Deichmanie jak już coś mi się spodoba to też ze skóry poniżej 120 nie schodzi Więc chyba znowu zamówię na all.Fajne te namioty Cytat:
![]() A Rutkowskiego rola to już chyba się zakończyła W jakim charakterze on teraz występuje? Dobrego wujka?![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Wolę szkolne niż różowe
|
|
#2373 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale pieknie jedziemy dzis nad morze Ola ja mam Tobie szykowac pake juz czy jeszcze na cos sie zapisujesz?
|
|
#2374 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Podobają mi się. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() Poczekaj, poczekaj.....myślę.... ![]() Są chabrowe mokasynki, szpilki zielone jabłuszko, żólte letnie koturny, 3 torebki. Bo żółte klocki jestem na rezerwie, a TY raczej 37 bierzesz. I na cos jeszcze jestem zapisana?
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie było w radio o najświeższych wynikach badań (w Polsce) nt. uczenia się języka przez małe (dwuletnie) dzieci. 5-latki uczą się szybciej niż 2-latki, 7-latki szybciej niż 5-latki Dwuletnie dziecko szybko załapuje pojedyncze słówka, ale trzeba by to systematycznie powtarzać. I szybkie rozpoczęcie nauki niczego nie gwarantuje w przyszłości. Rozpoczęcie nauki w I klasie podstawówki powinno w zupełności wystarczyć
|
#2376 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a to jeszcze na zolte koturny czekamy bo jeszcze ich nie odebralam
|
|
|
#2377 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ostatnio z Małżem gadala przez tel i stanowczo powiedziała, ze ang nie wchodzi w grę..... Miała się do mnie odezwać, ale cisza.... Nie ma namiarów na tą szkołe jez. tu koło nas, więc nie wiem jak to będzie.... Cytat:
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
#2379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz pw napiszę Cytat:
w deichmanie czasami może trafić na jakieś promocje Ja musiałabym się przejechać do Factory ![]() a te butki co pokazałaś super Cytat:
Jeśli chodzi właśnie o angielski to ja zaczęłam się go uczyć w pierwszej klasie podstawówki...pierwszy rok to była bardziej zabawa, podstawy podstaw, ciężko to było nazwać nauką...bardziej oswajanie Na basen mogę sama z nią jechać i jeżdżę jak czas pozwoli...myślę ze na regularne "wizyty" też ma jeszcze czas Dla mnie przedszkole to czas zabawy, rysowania, biegania, śpiewania i tego typu zajęć aaaa jeśli chodzi o opiekę to mogę się wypowiedzieć z własnego dośw. Zu chodzi do publicznego żłobka...codziennie jak ją odbieram wybiega wesoła, uczy się piosenek, wierszyków, co 2 dni na tablicy są nowe prace, zawsze jak ją odbieram ma uczesane "fantazyjnie" włosy, jest czysta...dużo z nią rozmawiam, pytam...ostatnio przyszła podrapana na buzi...Adaś Zapytalam ją czy Ciocia zrobiła Adasiowi "ti ti" (pogroziła paluszkiem) - tak, czy klapsa dała - nie, czy krzyczała - nie...w taki właśnie sposób staram się ustalić co dzieje się w żłobku...W przedszkolu na pewno jest łatwiej bo dziecko zdecydowanie lepiej mówi i jeśli Rodzic rozmawia, interesuje się to zauważy że coś jest nie tak i może zareagować... Taki mój krótki wywód ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Tipi w pokoju Kurcze myślę nad tym namiotem, muszę z moim Tatą pogadać, bo go ostatnio namawiałyśmy żeby zbudował Zu domek z drewna muszę podpytać czy się zdecyduje, bo wtedy namiot byłby zbędny
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-03-23 o 10:35 |
|||
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na chwilę, Oli w nocy miała temp. 38, ale nie dawałam nic na zbicie, sama spadła. teraz nie ma, ok 37 jest może ciut mniej. Nie wiem o co kaman. Nic ją nie boli, na nic się nie skarży, tylko sika często. Ale nie boli ją nic, nie piecze... A ja kurde musze ją z dziadziem zostawić, bo jade do alergologa, długo czekałam na wizyte i szkoda zeby mi przepadła, bo znowu zapiszą mnie na odległy termin. A TZ w pracy. Mam nadzieje, że Oli dobrze się bedzie czuła. Póki co zaparzyłam jej lipę i wypiła z sokiem malinowym. ja jeszcze z migreną walcze, bo w nocy sie nie wyspałam, bo co pol godziny sprawdzałam Oli temp. Czy nie rośnie. Miramej a jak Kubuś? |
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej u mnie w dwóchno nie jest tragicznie ![]() Cytat:
Svi a tak mi się jeszcze przypomniało...bo pisałaś że Ty nie chodziłaś na dodatkowe zajęcia choć chciałaś i przez to biegałaś z dziećmi...pisałaś ze mieliście głupie pomysły...w przedszkolu zaczęłaś palić? bo przecież o przedszkolu była mowa![]() Nie dwie, a więcej osób zamieszanych w śmierć Madzi?
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() *** No i kupiłam-te balerinki i czarne trampki adidasa ![]() Mama dzisiaj żegna się z ekipą remontową Jutro wieszanie szafek kuchennych, wstępne sprzątnie.... Więc lada chwila wymarzona właściwa przeprowadzka i okna na ludzi jak to mówi moja mama![]()
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusiu,zdrówka
ja już dziś na pełnych obrotach pościele piorą się w 90st świeże ubrane,podłogi po kolanach wytarte,zmywarka załadowana,kibelek domestosem wyżarty,okno umyte,a ja z kawką a mąż z B na spacerze.L dziś jechała z przedszkolem na Stary Rynek oglądać koziołki Karo wpadniesz na fajke,a nawet proponuję kawę jak pojedziesz do Factory?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A, o pesteczkach ![]() Mnie też ![]() Cytat:
![]() To się po jakiejś awarii porobiło u mnie. Cytat:
Cytat:
![]() , z Kappahla
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a ładne?Nie mamy, ale bardziej podoba mi się drugi ![]() Cytat:
![]() Wypróbuję ![]() ![]() Wiosna, wiosna
|
|
|
#2387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zu spojrzała i zwiała...później weszły do CCC...Zu zobaczyła fioletowe balerinki...od razu chciała przymierzać...sama założyła i w nich od razu wyszła![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem jeszcze kiedy pojadę, na pewno po wypłacie, więc najwcześniej w przyszły week i pewnie moja Mama będzie chciała jechać
|
|
#2388 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karo potem rozmowa potoczyla sie na zajecia dodatkowe, angy pisala o tym, ze dzieciaki po szkole do wieczora maja zajecia, fortepiany i inne wiec juz nie chodzilo o przedszkole.....tylko o to co sie dzieje pozniej jak dzieciaki maja za duzo wolnego czasu
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2390 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , napiszę zaraz Cytat:
Cytat:
, a na jakim programie to było?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
, zdrówka dla Oli. Wojtusiu, ja wielokrotnie czytałam, że jeśli pojawia się "znikąd" podwyższona temperatura i nie ma innych objawów, to należy zbadać mocz, bo często okazuje się, że to początki ZUM-u. za wizytę i oby migrena Ci przeszła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** U nas choroba się niestety rozkręca, rano Kubuś wstał z normalną temperaturą, zjadł jajecznicę z 2 jajek, pół ogórka i kromę chleba , więc miałam nadzieję. Ale już zaczęło mu lecieć z nosa, no i temperatura wróciła, przed położeniem na drzemkę miał już 37,8 stopni ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- A, i dziękuję za komentarze w albumie
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Czwórce. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkie chcemy ![]() disneya wiadomo a te nie-disneya to dla dziewczynek ładne a dla chłopców były u mnie dwa rodzaje, obie czarne z jakimś wzorem![]() Cytat:
![]() tylko ciekawe jakie wzięły Dzwoniła Babcia, że wróciły ze spaceru a Zu że chce spać...w butach teraz leży![]() Cytat:
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wyprałam posciel i wywiesilam na dwor tak pieknie dzisiaj ![]() jedziemy do babci na urodziny pozniej ja kupowalam adidaski dla Werki w CCC z ekoskory po 79zł , musze kupic jeszcze jakies wyjsciowe butki bo te juz sa przybrudzone i ciezko je doczyscic ![]() Miramej zdrowka dla Kubusia Wojtusia dla Oliwki rowniez zdrowka
|
#2395 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękujemy za wszystkie miłe słowa I to jest dziedzina, w której radzę sobie jeszcze gorzej (tak, tak ) niż w gotowaniu Mam w domu ze cztery kwiatki, jedyne które przetrwały kilka lat podlewania raz na miesiąc ![]() Cytat:
Akurat tą kupiłam jako używaną, ale z metki czytam, że "wyprodukowano przez Jamiks dla CDRL" ![]() Mam jeszcze jedną podobną z Tchibo, ale już dawno kupioną. A mi kazali w przedszkolu przynieść na dzisiaj zapasowe spodnie i majtki, bo stwierdziły, że Tymek jest gotowy na zdjęcie pieluchy Zaniosłam całą reklamówkę, ciekawa jestem co zastanę ![]() Cytat:
Może faktycznie coś a'la drogi/ulicy i na znakach drogowych ponaklejane różne codzienne zajęcia? Cytat:
![]() Mów, mów dalej co i jak Wam smakuje .
|
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
Narazie umieram, i przepraszam, ale nie nadrobię ![]() Przyjdę do Was gdy wrócę do świata żywych
|
#2397 |
|
Ola-Unhola
|
Oli, Kubusiu
![]() Zdrówka dla Was. Wróciliśmy z placu zabaw, podgrzałam barszczyk i zaraz dam chłopakom. Musze upieć udziec z indyka na drugie, idę szukać jakiegos fajnego przepisu.
|
#2398 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola ja zawsze udziec przyprawiam, nacieram czosnkiem, majerankiem, kminkiem i obsmazam a potem dusze z lisciem laurowym, cebula, marchewka i papryka, na koniec robie sosik i jest mniam
miesko mieciutkie a dzieciaki uwielbiaja, np z kasza
|
|
#2399 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Chciałam cos innego, ale chyba nie chce mi się bawić, zreszta mało co dodatkowego jest w lodówce, a do sklepu ganiać nie będę. Upewniłas mnie w tym, żeby robić jak zwykle
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Disneya widziałam, ale cena ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O, widzisz , daj znać, jak poszło ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

A w Deichmanie jak już coś mi się spodoba to też ze skóry poniżej 120 nie schodzi
Więc chyba znowu zamówię na all.
,że nie wspomnę,że od początku w ten cały upadek nie wierzyłam
o Rutkowskim,też nie mam dobrego zdania
W jakim charakterze on teraz występuje? Dobrego wujka?

bo przecież o przedszkolu była mowa

, a ładne?
Ekspresowe tempo