Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 16:00   #1891
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja przylecialam do rodzicow i brata ... tak w ciemno ciezko , chodz znam osoby ktore przylecialy tutaj nie znajac nikogo ...
Żabciu a Twoi rodzice jak się tam znaleźli? zainteresowała mnie Twoja historia rodzinna
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:02   #1892
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja dziś poszłam do kościoła. Masa ludzi, bo rekolekcje i wiecie co?? Zrobiło mi się duszno i gorąco, rozebrałam się (płaszczyk) i przecież widać, ze jestem w zaawansowanej ciąży, ale myslicie, że ktoś mi miejsca ustąpił?? Dopiero jedna kobieta (tez stała) powiedziała, kto to słyszał aby kobieta w ciąży stała i podeszła do jednej matki z dzieckiem (7-8 lat) i kazała mu usiąść matce na kolanach a mi dała krzesełko. Aż mi się głupio zrobiło.
i to kościele... wstyd a co jeden to gorliwszy chrześcijanin...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:03   #1893
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
i to kościele... wstyd a co jeden to gorliwszy chrześcijanin...
weź.. porażka. A jak się spojrzysz, to ci każdy wzrok odwraca.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:04   #1894
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dopiero rozważamy opcje, bo nie chcemy pracować ani jako sprzątacze ani nic takiego. Chcielibyśmy założyć jakiś własny biznes. O konkretnym stanie też jeszcze nie myślimy, chociaż najczęściej pada Floryda
A można mieć wizę turystyczną i w trakcie zmienić ją albo starać się o zieloną kartę, prowadząc swój biznes?
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:06   #1895
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja powoli uciekam i żegnam się na weekend
Będę tęsknić gaduły moje

Milego weekendu kochana

Cytat:
pewnie jak wyjeżdżałaś z Polski to nie było jeszcze "Żabek" teraz są na każdym rogu

Ale jaką wize dostali? turystyczną? kiedyś tak było, że jak się dostało turystyczną na 10 lat to te 10 lat można było tam siedzieć (ale nie legalnie pracować), a teraz po 6 miesącach trzeba wrócić do Polski, a jak po tygodniu znów się leci do usa to jest podejrzane...
A co do tej pary co leciała jak ona była w ciaży, to skąd mieli ubezpieczenie? Sorry, że tak dopytuję, ale my kombinujemy jak koń pod górę żeby wszystko było jak należy, legalnie itd. a czasem ludzie mają hm.. może trochę szczeście, lecą i wszystko im się układa
No dokladnie , dokladnie ale teraz jak bylismy w Polsce na wakacjach to juz widzialam Zabki Wogole to juz bedzie dwa lata jak nie bylismy w Polandii ... tesknie za nia strasznie

Tak oni na wize turystyczne przylecieli wazna mieli chyba tylko 6miesiacy ... no i teraz niestety sa nielegalnie. Nie mieli tutaj nikogo zeby ich sponsorowal itp wiec mozna powiedziec ze sa w czarnej du..e Jedynie ich zyn po skonczeniu 18albo21 lat nie pamietam dokladnie moze ich sponsorowac jako obywatel amerykanski pol roku i jeden z rodzicow bedzie mial papiery.

Tutaj kazda kobieta w ciazy dostaje ubezpieczenie na okres ciazy
( i 3 miesiace po kobieta z dzieckiem ) A maz pewnie ubezpieczenia nia ma ... Ja mam mnostwo znajomych ktorzy sa tutaj nielegalnie nie maja ubezpiecznia prawka itp ... Ja sobie osobiscie nie wyobrazam tak zyc. Pracujesz jak wol od rana do wieczora a nic im sie nie liczy na emeryture.

Takze dobrze robicie ze chcecie wszystko leganie sobie zalatwic

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:07   #1896
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ilonka to skoro chcecie otworzyć własny biznes to tym bardziej cięzko jechać w ciemno.

Stary 2012-03-23, 16:11   #1897
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

a ja akurat czekoladowych nie lubię, ale zjadłabym jakieś Grycana albo jakieś owocowe z prawdziwymi owocami kurde, a miałam się zatrzymać w Żabce jak wracałam z apteki
ja tez nie przepadam ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
no bo my tu świadkami

juz prawej nodze zapowiedzialam ze przy nastepnym sprzataniu nie ma opierdzielania sie
Cytat:
Kotek - zdrówka dla Majki!!!!!!!!!
dzieki

jak tak czytam o tych Stanach to az mi sie cos robi chcialabym bardzo ale my to bez szans jestesmy

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:14   #1898
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
weź.. porażka. A jak się spojrzysz, to ci każdy wzrok odwraca.
u nas w naszym małym kościele jest tak, że jak się drzwi otwierają i ktoś wchodzi do kościoła to wszystkie mohery się perfidnie odwracają dlatego tam nie chodzimy, wolimy jechać dalej do wielkiego kościoła.

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Dopiero rozważamy opcje, bo nie chcemy pracować ani jako sprzątacze ani nic takiego. Chcielibyśmy założyć jakiś własny biznes. O konkretnym stanie też jeszcze nie myślimy, chociaż najczęściej pada Floryda
A można mieć wizę turystyczną i w trakcie zmienić ją albo starać się o zieloną kartę, prowadząc swój biznes?
raczej nie, bo turystyczna to wiza nieimigracyjna a zakładając swój biznes raczej musisz być związana z tym krajem... Tutaj jest link do wszystkich informacji nt wiz:
http://polish.poland.usembassy.gov/w...igracyjne.html

INWESTORZY: http://travel.state.gov/visa/immigra...323.html#fifth
"Inwestorzy (T)
Osoby tworzące nowe miejsca pracy dla co najmniej dziesięciu niespokrewnionych ze sobą osób poprzez zainwestowanie minimum 1,000,000 dolarów w nowe przedsiębiorstwo w Stanach Zjednoczonych lub minimum 500,000 dolarów w tzw. „targeted employment area”, czyli regionach, w których występuje niedobór siły roboczej. "

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-03-23 o 16:22
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:27   #1899
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Żabciu a Twoi rodzice jak się tam znaleźli? zainteresowała mnie Twoja historia rodzinna
A to dluga historia jest
Ja mialam 1,5 roczku jak moj tato wylecial do stanow. Zostalam z mama i bratem w Polsce. Pierwszy raz tate zobaczylam majac 7 lat ( tyle trwalo zalatwienia papierow dla niego ) Byl on sponsorowany przez swojego szefa. My z mama staralismy sie dwa razy o wize dla nas ale niestety nie dostalismy. Jedyny kontakt z tata przez te 7 lat to przez tel albo wysylalismy sobie filmy na kasetach Pozniej my dostalismy zielona karte ( przez tate ) i pierwszy raz polecielismy do niego na wakacje w 1997 roku. I tak latalismy co drugi rok a w miedzy czasie tato przylatywal na swieta na tydzien-2 tygodnie. No albo my zostawalismy z babcia a nasza mama leciala do taty na swieta. Wiesz .. taka rodzina na odleglosc troche. Moja mama zawsze mi przypomina ze jak miala 2-3 latka i widzialam samolot na niebie to krzyczalam " tato jestem tu o tu laduj" A jak zobaczylam pierwszy raz tate na lotnisko to .. co tu duzo mowic byl on dla mneo bcym facetem. Mam nawet zdjecie jak mnie bierze na rece a ja sie odchylam od niego jak by mial mnie ugrysc czy cos.

Pozniej moj brat zaczal pokazywac rogi w szkole sredniej mama nie potrafila sobie z nim dac rady takze on polecial do stanow do szkoly tak jak i ja bez znajomosc ang. A w weekendy pracowal w firmie taty ( na budowie ) Rok po moim bracie do stanow poleciala moja mama. Ja zostalam w Polsce z babcia bo bylam wtedy w gimnazjum zaczynalam 3 klase. No a po skonczeniu gimnazjum polecialam do rodzicow i brata i poszlam tutaj do szkoly sredniej. Przylecialam do stanow jak mialam 16 lat w miedzy czasie moj tato zdawal na obywatelstwo zdal a ja automatycznie zostalam obywatelka stanow bo nie mialam ukonczyonych 21 lat. Pamietam jak dzisiaj jak mam zadzwonila w lutym zeby mi powiedziec ze kupila mi bilet do stanow a ja tak nie chcialam leciec. Pozniej w samolocie ryczalam cale 9h a mama razem ze mna. Mialam 16lat zostawilam szkole , przyjaciol , znajomych , rodzine wszystko i musialam zaczynac od nowa.

Poczatki byly okropne szkola masakra. Na szczescie szybko poznalam swojego meza na GG no i tak sie pozniej jakos wszystko ulozylo

Cytat:
Mojemu mezowi na FL bardzo sie podoba. Fakt jest tam tanio porowujac ceny w NY ale ciezko z praca. Kurcze no nie bardzo musielibyscie miec kogos tutaj kto bedzie Was sponsorowal ( pokaze wydruki w banku ze jest w stanie pokryc Wasz pobyt. A wiesz na wizie turystycznej pracowac legalnie nie mozecie. Zakladajac wlasny biznes pierwsze co zapytaja Was o pozowlenie na prace , SSN i zielona karte

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
u nas w naszym małym kościele jest tak, że jak się drzwi otwierają i ktoś wchodzi do kościoła to wszystkie mohery się perfidnie odwracają "

hehe u nas tez sa takie babki w Kosciele
Jedna nawet maja mame w srode wypytala ( na kiedy mam termin co bedziemy mieli ) i byla bardzo zdziwiona ze juz w czerwcu rodze bo wogole po mnie nie widac

A dodam ze jest to tesciowa tej mojej znajomej co przestala ze mna utrzymywac kontakt po tym jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-23, 16:40   #1900
ilonkaczapela
Zakorzenienie

No właśnie dlatego sprawdzam różne opcje. Nie chcemy być nielegalnie, nie chcemy pracować byle gdzie. Myślenie życzeniowe, heh...
Stary 2012-03-23, 16:55   #1901
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za propozycje Może się przemogę i ściągnę trochę tych kasi i tomków, bo oglądałam, jak było w tv, ale większość rzeczy mnie tam zupełnie nie śmieszyła. Może teraz perspektywa się zmieni? Tylko, że tego gościa nie znoszę

Zaczęliśmy zastanawiać się nad wyjazdem do Stanów. Wiem, że kilka z Was jechało, ale chyba wszystkie miały tam rodzinę, tak?
ojej skad ten pomysl?

Cytat:
Madziu, jesteśmy w trakcie rozmów, które mają na celu przekazanie sklepu komuś innemu. Na razie więcej nie powiem, dopóki się nie uda Ale nie mogę się doczekać, bo to była za ciężka praca
Chcielibyśmy oczywiście jechać tam i zostać. A czym byśmy żyli? Pewnie znaleźlibyśmy coś, czym da się handlować, albo jakiś inny mały biznes Jakoś nas nie widzę w pracy u kogoś. Nawet nie pomyślałam o tym chociaż nie wykluczam - nikt nie wie, gdzie go kiedyś zawieje.
Ciekawa jestem jak dalej potacza sie Wasze rozmowy w tym kierunku?

Cytat:
Ilonka my jak pojechaliśmy do Holandii to kompletnie w ciemno. Bez mieszkania, bez pracy. Tyle, ze do Holandii jest bliżej.
o jaaa w zyciu bym w ciemno nie pojechała

Zaabcia

Kotku biedna Maja

Bika sliczny plaszczyk

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-03-23 o 16:57
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:59   #1902
Malensstfo
Zakorzenienie

Dziewczyny..to tak odnośnie historii Madzi....heh,...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1332504508_by_VincereAutMori.jpg (69,5 KB, 30 załadowań)
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:04   #1903
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Zaabcia

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
ech ....

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-23, 17:07   #1904
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
A to dluga historia jest
Ja mialam 1,5 roczku jak moj tato wylecial do stanow. Zostalam z mama i bratem w Polsce. Pierwszy raz tate zobaczylam majac 7 lat ( tyle trwalo zalatwienia papierow dla niego ) Byl on sponsorowany przez swojego szefa. My z mama staralismy sie dwa razy o wize dla nas ale niestety nie dostalismy. Jedyny kontakt z tata przez te 7 lat to przez tel albo wysylalismy sobie filmy na kasetach Pozniej my dostalismy zielona karte ( przez tate ) i pierwszy raz polecielismy do niego na wakacje w 1997 roku. I tak latalismy co drugi rok a w miedzy czasie tato przylatywal na swieta na tydzien-2 tygodnie. No albo my zostawalismy z babcia a nasza mama leciala do taty na swieta. Wiesz .. taka rodzina na odleglosc troche. Moja mama zawsze mi przypomina ze jak miala 2-3 latka i widzialam samolot na niebie to krzyczalam " tato jestem tu o tu laduj" A jak zobaczylam pierwszy raz tate na lotnisko to .. co tu duzo mowic byl on dla mneo bcym facetem. Mam nawet zdjecie jak mnie bierze na rece a ja sie odchylam od niego jak by mial mnie ugrysc czy cos.

Pozniej moj brat zaczal pokazywac rogi w szkole sredniej mama nie potrafila sobie z nim dac rady takze on polecial do stanow do szkoly tak jak i ja bez znajomosc ang. A w weekendy pracowal w firmie taty ( na budowie ) Rok po moim bracie do stanow poleciala moja mama. Ja zostalam w Polsce z babcia bo bylam wtedy w gimnazjum zaczynalam 3 klase. No a po skonczeniu gimnazjum polecialam do rodzicow i brata i poszlam tutaj do szkoly sredniej. Przylecialam do stanow jak mialam 16 lat w miedzy czasie moj tato zdawal na obywatelstwo zdal a ja automatycznie zostalam obywatelka stanow bo nie mialam ukonczyonych 21 lat. Pamietam jak dzisiaj jak mam zadzwonila w lutym zeby mi powiedziec ze kupila mi bilet do stanow a ja tak nie chcialam leciec. Pozniej w samolocie ryczalam cale 9h a mama razem ze mna. Mialam 16lat zostawilam szkole , przyjaciol , znajomych , rodzine wszystko i musialam zaczynac od nowa.

Poczatki byly okropne szkola masakra. Na szczescie szybko poznalam swojego meza na GG no i tak sie pozniej jakos wszystko ulozylo

az mi sie zal zrobilo jak czytalamTyle lat bez tatyTo jest strasznei to pozostawienie wszystkiego
Ile czasu CI zajelo dojscie do siebie, bo podejrzewam,z e poczatek tam to był koszmar?
Stary 2012-03-23, 17:11   #1905
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
A to dluga historia jest
no, niezła historia. czasami tak właśnie życie się układa - na odległość. Ale najważniejsze że związek Waszych rodziców to przetrwał i że się wszystko dobrze ułożyło
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:11   #1906
Gucia0987
Zakorzenienie

Wpadłam się tylko przywitać!

Podczytuję Was, ale nie jestem wstanie być na bieżąco

Ale od poniedziałku wszystko wróci do normy!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:12   #1907
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
drastyczne ,, ale prawdziwe niestety
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:13   #1908
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
drastyczne ,, ale prawdziwe niestety
No właśnie...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:20   #1909
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
az mi sie zal zrobilo jak czytalamTyle lat bez tatyTo jest strasznei to pozostawienie wszystkiego
Ile czasu CI zajelo dojscie do siebie, bo podejrzewam,z e poczatek tam to był koszmar?
Niestety do dzisiaj nie mam takiego kontaktu z tata jak mam z mama. Jak by nie bylo zamieszkalismy ze soba jak mialam dopiero 16lat ojj i bylo ciezko. Mamy bardzo podobne charaktery , jestesmy uparci kazdy ma swoja racje wiec czesto spiecia byly.

Do stanow przylecialam w ostatnio tydzien sierpnia a od wrzesnia zaczelam szkole .. Masakra bez znajomosci jezyka. A wiesz jak to dzieciaki zwlaszcza dziewczyny specjalnie do mnie gadaly bo wiedzialy ze im nie odpowiem. Podswiechiwaly sie pod nosem jakies glupie miny szczelaly A ja siedzac w klasie nie wiedzialam o czym wogole nauczyciele gadaja. Ale musze przyznac ze nauczyciele bardzo mi pomagali wiedzieli ze nie znam wogole jezyka wiec na poczatku nie robiam tyle co ini uczniowe + mialam wiecej czasu na zadania domowe czy testy. W szkole mialam 8h w tym dwie ESOL ( klasa gdzie byli wszyscy obcokrajowcy polacy , slowacy , niemcy , itp ) i tam wlasnie odrabialismy wszystkie zadania domowe i testy. Moglismy korzystac ze slownikow z neta i tak po malu z kazdym tygodniem bylo lepiej. W grudniu poznalam na necie mojego obecnego meza wiec on mnie tak potrzymywal na duchu ze dam rade itp. Pierwszy rok w szkole byl OKROPNY ale od nastepnego wrzesnia juz bylo o niebo lepiej ...
Teraz gadajac plynnie po ang z checia bym sie wrocila do szkoly i powiedziala tym wszystkim pi...om co o nich myslalam widzac je codziennie na korytarzu.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no, niezła historia. czasami tak właśnie życie się układa - na odległość. Ale najważniejsze że związek Waszych rodziców to przetrwał i że się wszystko dobrze ułożyło
Dokladnie najwazniejsze ze przetrwalismy te wszystkie lata osobny i teraz juz jestesmy razem.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Wpadłam się tylko przywitać!

Podczytuję Was, ale nie jestem wstanie być na bieżąco

Ale od poniedziałku wszystko wróci do normy!
bycz sie bycz bo od poniedzialku wracamy do pracy

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-23, 17:21   #1910
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia dobrze, że teraz po wszystkim możesz powiedzieć, ze jesteś szcześliwa. I to jest najważniejsze.

Stary 2012-03-23, 17:22   #1911
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety do dzisiaj nie mam takiego kontaktu z tata jak mam z mama. Jak by nie bylo zamieszkalismy ze soba jak mialam dopiero 16lat ojj i bylo ciezko. Mamy bardzo podobne charaktery , jestesmy uparci kazdy ma swoja racje wiec czesto spiecia byly.

Do stanow przylecialam w ostatnio tydzien sierpnia a od wrzesnia zaczelam szkole .. Masakra bez znajomosci jezyka. A wiesz jak to dzieciaki zwlaszcza dziewczyny specjalnie do mnie gadaly bo wiedzialy ze im nie odpowiem. Podswiechiwaly sie pod nosem jakies glupie miny szczelaly A ja siedzac w klasie nie wiedzialam o czym wogole nauczyciele gadaja. Ale musze przyznac ze nauczyciele bardzo mi pomagali wiedzieli ze nie znam wogole jezyka wiec na poczatku nie robiam tyle co ini uczniowe + mialam wiecej czasu na zadania domowe czy testy. W szkole mialam 8h w tym dwie ESOL ( klasa gdzie byli wszyscy obcokrajowcy polacy , slowacy , niemcy , itp ) i tam wlasnie odrabialismy wszystkie zadania domowe i testy. Moglismy korzystac ze slownikow z neta i tak po malu z kazdym tygodniem bylo lepiej. W grudniu poznalam na necie mojego obecnego meza wiec on mnie tak potrzymywal na duchu ze dam rade itp. Pierwszy rok w szkole byl OKROPNY ale od nastepnego wrzesnia juz bylo o niebo lepiej ...
Teraz gadajac plynnie po ang z checia bym sie wrocila do szkoly i powiedziala tym wszystkim pi...om co o nich myslalam widzac je codziennie na korytarzu.:pala:

Wierze ze napewno bylo Ci bardzo ciezko, to takie rzucenie na głeboka wode, ale sobie znakomicie poradzilas
A zachowania takie znam,rozpieszczeni nastolatkowie, cwani, bo znaja ten swiatowy jezyk od urodzenia, ciekawe jakby sie odnalezli w obcym krajuU siebie czuli sie zbyt pewnie i mogli wysmiewac

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-03-23 o 17:23
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:23   #1912
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Żabcia, historia niezła Ale jakby nie było, szczęśliwa - masz męża i dziecko

Ja Ci powiem, że wiem, jak to jest nie mieć kontaktu z ojcem, bo mój wyjechał do pracy do Afryki jak miałam ok 5 lat i od tamtej pory widuję o raz na rok, półtora.
Stary 2012-03-23, 17:25   #1913
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia dobrze, że teraz po wszystkim możesz powiedzieć, ze jesteś szcześliwa. I to jest najważniejsze.
Dokladnie tak , teraz z biegiem czasu moge powiedziec ze to byla dobra decyzje zeby tu przyleciec

Cytat:

Wierze ze napewno bylo Ci bardzo ciezko, to takie rzucenie na głeboka wode, ale sobie znakomicie poradzilas
Miasteczko w ktorym mieszkamy jest dosc male i czesto spotykam niektore z tych dziewczyn w sklepach czy restauracjach. I od razu daje im takie spojrzenie wiesz ... ze je pamietam. A maz do mnie ze jestem wredna Ze je obczajam ... A ja tylko chce zeby poczuly sie tak jak ja wtedy.

Dziekuje Jak to mowia .. co nas nie zabije to nas wzmocni

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-23, 17:27   #1914
blonde_hair
Zakorzenienie

Zaabcia a Twój maz mieszkal w tym samym miasteczku?
Duzo tam jest obcokrajowców?
Stary 2012-03-23, 17:27   #1915
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia, historia niezła Ale jakby nie było, szczęśliwa - masz męża i dziecko

Ja Ci powiem, że wiem, jak to jest nie mieć kontaktu z ojcem, bo mój wyjechał do pracy do Afryki jak miałam ok 5 lat i od tamtej pory widuję o raz na rok, półtora.
Dokladnie tak jestem bardzo szczesliwa

No widzisz .. to wiesz co ja czulam .. a tato juz wrocil do PL czy dalej za granica jest?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-23, 17:31   #1916
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz wyjdzie , ze kolejny watek będzie sie nazywał "olej wszystko, wcinaj lody"
Jestem za!

Byłam w sklepie i oczywiście nie było big milka więc od razu skoczyłam do lodziarni i zafundowałam sobie dwie ogromne gałki z polewą czekoladową PYSZNE
Cytat:
Milego weekendu kochana

No dokladnie , dokladnie ale teraz jak bylismy w Polsce na wakacjach to juz widzialam Zabki Wogole to juz bedzie dwa lata jak nie bylismy w Polandii ... tesknie za nia strasznie

Tak oni na wize turystyczne przylecieli wazna mieli chyba tylko 6miesiacy ... no i teraz niestety sa nielegalnie. Nie mieli tutaj nikogo zeby ich sponsorowal itp wiec mozna powiedziec ze sa w czarnej du..e Jedynie ich zyn po skonczeniu 18albo21 lat nie pamietam dokladnie moze ich sponsorowac jako obywatel amerykanski pol roku i jeden z rodzicow bedzie mial papiery.

Tutaj kazda kobieta w ciazy dostaje ubezpieczenie na okres ciazy
( i 3 miesiace po kobieta z dzieckiem ) A maz pewnie ubezpieczenia nia ma ... Ja mam mnostwo znajomych ktorzy sa tutaj nielegalnie nie maja ubezpiecznia prawka itp ... Ja sobie osobiscie nie wyobrazam tak zyc. Pracujesz jak wol od rana do wieczora a nic im sie nie liczy na emeryture.

Takze dobrze robicie ze chcecie wszystko leganie sobie zalatwic
Chyba bym tak nie zrobiła jak Twoi znajomi. W ciąży w ciemno pojechać do innego kraju to.. wyzwanie. A tak w ogóle to czasem się zastanawiam czy to ma sens wyjeżdżać nielegalnie tak trochę na siłę. Harują pewnie od rana do wieczora bez ubezpieczenia, bez żadnej emerytury. Nie wiem czy u nas jest aż tak źle że wybierają takie życie?

Żabciu natomiast Twoja historia jest niesamowita, jak z filmu. I związek Twoich rodziców wytrzymał taką rozłąkę? A jakie relacje masz teraz z Twoim Tatą? Utrzymujesz jakieś kontakty ze znajomymi z Polski? Sorki za tak osobiste pytanie (jak coś to nie odpowiadaj) ale bardzo mnie poruszyłaś tą historią.
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:32   #1917
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaabcia a Twój maz mieszkal w tym samym miasteczku?
Duzo tam jest obcokrajowców?
Nie maz na poczatku mieszkal na Brooklynie ( ponad godzine drogi autem ) I tak przez rok widywalismy sie tylko na weekend zazwyczaj on przyjezdzal pociagiem w sobote rano i jechal w niedziele wieczorem do domu. Po roku chodzenia jak juz wiedzielismy ze miedzy nami jest cos powazniejszego zaczelam namawiac meza zeby sie przeprowadzil do mojej miejscowosc. No i chyba bylam przekonujaca bo znalazl mieszkanie z dwoma kolegami 5min odemnie. A rok pozniej wzielismy cywilny W tajemnicy przed wszystkimi ( tylko moi i meza rodzice wiedzieli )

Jest strasznie duzo polakow , wlochow i irlandczykow. No i mexykow niestety

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-23, 17:39   #1918
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Nie maz na poczatku mieszkal na Brooklynie ( ponad godzine drogi autem ) I tak przez rok widywalismy sie tylko na weekend zazwyczaj on przyjezdzal pociagiem w sobote rano i jechal w niedziele wieczorem do domu. Po roku chodzenia jak juz wiedzielismy ze miedzy nami jest cos powazniejszego zaczelam namawiac meza zeby sie przeprowadzil do mojej miejscowosc. No i chyba bylam przekonujaca bo znalazl mieszkanie z dwoma kolegami 5min odemnie. A rok pozniej wzielismy cywilny W tajemnicy przed wszystkimi ( tylko moi i meza rodzice wiedzieli )

Jest strasznie duzo polakow , wlochow i irlandczykow. No i mexykow niestety
to fajnie

A on jak sie tam znalazl?W USA?

Fajnie,ze sa Polacy
Stary 2012-03-23, 17:42   #1919
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Chyba bym tak nie zrobiła jak Twoi znajomi. W ciąży w ciemno pojechać do innego kraju to.. wyzwanie. A tak w ogóle to czasem się zastanawiam czy to ma sens wyjeżdżać nielegalnie tak trochę na siłę. Harują pewnie od rana do wieczora bez ubezpieczenia, bez żadnej emerytury. Nie wiem czy u nas jest aż tak źle że wybierają takie życie?

Żabciu natomiast Twoja historia jest niesamowita, jak z filmu. I związek Twoich rodziców wytrzymał taką rozłąkę? A jakie relacje masz teraz z Twoim Tatą? Utrzymujesz jakieś kontakty ze znajomymi z Polski? Sorki za tak osobiste pytanie (jak coś to nie odpowiadaj) ale bardzo mnie poruszyłaś tą historią.
Ja tez nie zdecydowalabym sie na zycie tutaj bez papierow.

Tak moim rodzice sa dalej ze soba , dzieki Bogu nie wyobrazam sobie zeby na koniec po takim poswieceniu nie byli ze soba. A wiadomo roznie to bywa ... lata bez siebie robia swoje. Z tata coraz lepiej sa dni ze sie super dogadujemy a sa takie ze warczymy na siebie jak kot z psem Moze dlatego ze mamy identyczne charaktery ja jestem uparta on jeszcze bardziej nikt nie chce popuscic. Ale tak jak pisalam nie mam z nim takiej wiezi jak mam z mama. Szanuje go bardzo za to ze sie poswiecil i to wszystko robil z mysla o mnie , bracie i mamie. Zebym nam sie zylo godnie. Tak tak dalej mam kontakt ze znajomymi z polski wlasnie wczoraj pisalam do wszystkich kartki na swieta Dzwonie jestem na biezaco a teraz jeszcze dzieki nk i fb jest latwiej

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-23, 18:02   #1920
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
A to dluga historia jest

K. bardzo wzruszająca historia... dobrze, że chociaż efekt zadowalający ja jednak chyba wolę takie życia jak miałam i taki efekt jak mam (nie jest taki zły ) niż życie tyle lat bez taty a Twoich rodziców podziwiam! Sądzę, ze współczesne małżeństwo nie dałoby rady

a nowymi znajomymi, nowa szkołą w pewnym stopniu potrafię Cię zrozumieć... bo przeprowadzałam się dokładnie w tym samym wieku, mając ukończone 16 lat... niby miasto to same, ale jednak te kilka km zrobiło swoje... w tym wieku jeszcze prawka nikt nie miał, żeby dojeżdżać się spotykać, a na pieszo się nikomu nie chciało smutne to... było mi naprawdę ciężko... i w sumie do tej pory jest, bo z moich obserwacji wynika, że najdłużej trwają znajomości z gimnazjum

Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości