|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
sól? jestes pewna ze chcesz? nie kocham soli, piecze |
|
|
|
|
#60032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#60033 |
|
Strażnik Wizażu
|
I tak mi się to najbardziej podobało
|
|
|
|
#60034 |
|
Zakorzenienie
|
Raz pewnie spróbuje kiedyś
|
#60035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#60036 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja zła kobieta jestem, walcząca w obronie loka !
|
#60037 |
|
Raczkowanie
|
Czytam teraz pigułke i FAQ dla kręconowłosych (chyba już po raz setny) i tak naszło mnie na zakupy włosowe
|
|
|
|
#60038 | |
|
Zakorzenienie
|
do własnie, dotychczas stosowałam na suche poki co.
Cytat:
|
|
|
|
|
#60039 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękne włosy masz ![]() Cytat:
Wczoraj wyciągnęłam dosłownie garść włosów z głowy - i zauważyłam połamańce Dwa dni temu farbowałam włosy szamponetką Mariona, która już raz użyłam i nic mi wtedy nie było. A teraz zonk. Włosy nigdy mi się nie łamały, wspominałam już o tym kiedyś. A co do półproduktów - u mnie jest jeszcze taka opcja, że odczuwam skutki nieudanej wcierki z keratyną - choć ze stężeniem nie szalałam. Może u Ciebie faktycznie mocznik i cysteina zadziałały? Cytat:
Cytat:
Mim zdaniem to nie jest możliwe, żeby w ciągu miesiąca takie gęste włosy jak Twoje przerzedziły się w widoczny sposób. Mogą się wydawać mniej gęste wskutek pielęgnacji.
|
|
#60040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy to możliwe, że przez 2 miesiące dbania o włosy zmniejszyła mi się porowatość? Wcześniej włosy schły krócej niż godzinę (z żelem max 1,5h), a już dobijam do 2 godzin i nadal są lekko wilgotne. Nie myślałam, że tak szybko to się zacznie dziać. A może to wina wiosny i tego, że już nie ogrzewam tak mocno mieszkania? Jakoś szczególnie mnie nie cieszy dłuższy czas schnięcia, bo właśnie wyeliminowało to moje naturalne schnięcie przed zajęciami- będę musiała albo myć wieczorem albo suszyć, bo już w środę jak rano wstałam i miałam ponad 2 godziny do wyjścia na zajęcia to niestety nie zdążyły naturalnie doschnąć i nawet suszarka im nie pomogła. W efekcie na włosach miałam jakiś koszmarek i dopiero rozczesanie włosów im pomogło, ale po falach nie było prawie śladu :/
Poza dłuższym schnięciem zauważyłam, że skręt robi mi się coraz ładniejszy i bardziej zdefiniowany. Już coraz mniej kosmyków bez sensu powyginanych w rożne strony ![]() W ogóle czytam Was codziennie, ale ostatnio mam brak czasu by pisać i komentować
|
|
|
|
#60042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#60043 |
|
Strażnik Wizażu
|
Malina, my czekamy na zdjęcia po hennowaniu
a spróbuj do godziny 16 ich nie dodać to spałuję
|
|
|
|
#60044 |
|
Flawless
|
Jeeeeeeeeeeeej
Chciałam się pochwalić, że moje włosy chyba idą w dobrym kierunku tzn. pielęgnacja ich Co prawda przez to, że rosną jak szalone, skręt nie jest już tak znaczny, ale zauważam, że wyglądają coraz zdrowiej Staram się ich nie suszyć, jak tylko mogę (co zdarza się niestety rzadko, bo włosy myję rano, a nigdy nie wyschną mi do wyjścia ) no i oczywiście regularne odżywianie, nawilżanie, brak szarpania, nie używam już ręczników do wycierania i tarmoszenia ich jak dawniej Zdjęcia z dziś, zrobione dosłownie przed kilkoma minutami, po wyjściu na wykład, zmierzeniu się z wiatrem i innymi takimi ![]() Co prawda ciągle widać te małe, wredne, odstające, ale jest naprawdę lepiej...
|
|
#60045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
se powazelinuję że widzę podobieństwo do moich przegonisz mnie szybko :Pz drugiej strony - pierdzielnik Ajrisz jest tylko jeden :P |
|
|
|
|
#60046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że masz o wiele gorzej niż ja, ale cóż poradzę na to, że przyzwyczaiłam się do takiej wygody i wydłużenie czasu suszenia nawet do 2 godzin to dla mnie tragedia !A jeszcze jedno pytanie - czy odgniatanie włosów może przyczyniać się do ich łamania? Albo w ogóle używanie żelu. Ostatnio miałam parę połamańców i nie wiem co o tym myśleć. |
|
|
|
|
#60047 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówisz? Bo mnie to przeraża, nadal jestem niedoświadczona w stylizacji, bo i nigdy wcześniej włosów nie układałam. Dzięki, z tą płukanką na pewno spróbuję. Znaczy, właściwie to mam buteleczkę z szyjką od joanny rzepy, ale ciężko mi się dostać do skóry (Maylet - talent.) Próbowałam przedziałkami, ale zaraz wracają na swoje miejsce, a fryzura się rozwala. Poza tym, to naprawdę zajmuje tak mnóstwo czasu, żeby pokryć każdy kawałek? Cytat:
Cytat:
Och, tak, zawsze marzył mi się taki w stylu ''księżniczek'' ( i nie mam na myśli tu pustaczek, z różowymi tipsikami i nadętymi minami.) A skąd Twoja fascynacja akurat dworem austriackim? Szkoda, że na drugim końcu Polski, chętnie bym wpadła, a ksiądz.. Nie miałby wyjścia. Mam nauczkę. pamięta! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
diamond queen Jaka objętość! Też bym lubiła. [QUOTE=kascysko;33093178] 1. Byłam na randce, i chłopak do mnie, że nie zna osoby z taką burzą włosów na głowie. Cóż, nie wyprowadziłam go z błędu, nie będę niszczyć tego wyidealizowanego obrazu mej persony ![]() 2. Wróciłam przed chwilą od fryzjera - byłam jako osoba towarzysząca, mama się fryzowała(chodzi do tej samej fryzjerki od jakiś 25 lat). Do tego zakładu przyjęli jaką młodą, na moje oko młodszą ode mnie. W tym zakładzie jest dość przyjaźnie, więc rozmawiam z tą maminą fryzjerką, plotkuje i tym podobne. Młoda(M) skończyła klientkę i się do nas przysiadła. M: - Boże, jak mi Pani żal, to straszne mieć kręcone włosy! Ja(w szoku): - Że co? M:- No brzydkie takie, nierówne, sianowate, niech Pani spojrzy, jakie ja mam proste i miękkie(spalone prostownicą i rozjaśniaczem jak 150). Może umówimy się na Encanto, jeśli pani wie co to jest. Fryzjerka mamy: - Weź się zamknij, bo nie wiesz, na kogo trafiłaś. Ja: - Mamo, będę niemiła Wie pani co, tak strasznych włosów jak pani to dawno nie widziałam, polecam odstawienie SLSów i SLESów oraz silikonów, olejowanie, bogate maski przed myciem, podcięcie jakiś 10 cm i może coś z tego będzie. Jeśli chce Pani poradę, to zapraszam, bo widzę, że jest pani zdołowana ich stanem i żeby poprawić sobie nastrój dołuje Pani klientki. M: (nemo) /QUOTE] O matko, dlatego też nie lubię fryzjerów. Ale starsza fryzjerka lepsza, no i komplement o chłopaka, bezcenny.Phoce : Ładne! Chciałabym, żeby mi też rosły jak szalone. Dziewczyny, wiosna przyszła i zaczął objawiać się mój masochizm, otóż, mama powiedziała, że na dworze, gdzie jest widno i cieplutko, mam świecące włosy, a tak się kłóciła, że olejowanie i tak nic nie daje. No, ale M. potrzebuje zmian i pomyślałam, że trzeba spełnić swoje dziecięce marzenie i zrobić te fioletowe pasemka. Tylko się boję, że będzie kuku, no i ... Dam radę zrobić sama w domu? Przy ewentualnej pomocy mamy? Nie wyobrażam sobie, że poszłabym w naolejowanych włosach do fryzjerki, a bez oleju tego nie dotknę. |
||||||
|
|
|
#60048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#60049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi też moja Pani Ania wazelini
|
|
|
|
|
#60050 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nasilenie bolu duzo mniejsze niz kiedys, dawniej plakalam i sie zwijalam z bolu, a teraz na lajcie pije sobie 2 szlanki wody i czekam. Ciekawe czemu to sie zmienilo? Ale i tak jest to nadal uciazliwe...Pewnie cewnikowanie bolalo co? Napisalabys mi na PW jak to u Ciebie przebiegalo? Cytat:
2. Zapamietam - jak z powrotem zaczne sie bawic z polproduktami to zaczne stosowac mniejsze stezenia Cytat:
![]() Wiesz co, lykam Humavit ze skrzypem i pokrzywa, wiec pic juz chyba pokrzywy nie musze, prawda? Jest w tym 30mg pokrzywy i 50mg skrzypu, nie wiem czy to duzo? Cytat:
A u tej babki brak wyczucia, do kitu wiedza o wlosach, skrzywione pojecie na temat kreconych (jak u wiekszosci ludzi-wlosowych ignorantow...) i pewnie chec wyciagniecia z Ciebie kasy za to prostowanie ![]() Cytat:
Czesto wypadaja jakby parami/trojkami, zlaczone w takie pasemka... Te farby to naprawde chyba najlepiej byloby odstawic ![]() Cytat:
Teraz z wlosami robie absolutne minimum. Umylam skalp BD, dlugosc Hegronem, odzywka ds, bs, zel - finito. Szacuje, ze wypadlo dzis okolo 60-ciu (po 3 dniach od ostatniego mycia) ale tak naprawde nie mam bladego pojecia ile splynelo podczas splukiwania szamponu, odzywki itd. W kazdym razie na grzebieniu bylo z 30, wiec jest ok Ale wlosy widuje tez u siebie na ubraniach itd. wiec pomiedzy jednym myciem a drugim tez wypadaja. Poza tym nalozenie na nie czegokolwiek przed myciem skutkuje wiekszym poplątaniem i przynajmniej 2x wieksza iloscia wlosow wyczesanych na grzebieniu.Tylko dolina, bo teraz znowu pielegnacja wlosow moze byc niewystarczajaca do ich blasku, nawilzenia, skretu itd. Jak nie urok to... I olej lniany mi sie przeterminuje, a mam go jeszcze duzo ![]() Cytat:
To co w sumie robic? Liczyc, nie liczyc? Mierzyc obwod kitki, nie mierzyc? Zaryzykowac wcieranie Jantara, czy odstawic na razie wszelkie wcierki? (po paru m-cach Seboradinu w schemacie 3 tyg wcierania i tydz przerwy). Jezeli wcierac to sam Jantar czy z ekstraktem AKK? Cytat:
9 cm to takie geste? Mi sie wydaje, ze one wcale nie sa geste, powaznie. Chyba z braku lepszego pomyslu dam siostrze nozyczki i powiem zeby ciachnela z 5 cm by zrobilo sie ich optycznie troszke wiecej
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-03-23 o 15:14 |
||||||||
|
|
|
#60051 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
po ilu minutach po aplikacji odżywek b/s stosujecie żel lniany? |
|
|
|
#60052 |
|
Zadomowienie
|
Ja odciskam wode w mikrofibre, daje odzywke bs, ugniatam w mikrofibre przez chwile i nakladam lniany, jeszcze pare razy ugniatam i plunking w koszulke.
Ale bardzo czesto nakladam lniany dopiero po plunkingu (okolo 20-minutowym) tez takim ruchem ugniatajacym i jest super
|
|
#60053 |
|
Zadomowienie
|
gdzie można dostać oleje i jaki jest mniej więcej koszt?
jestem w tym nowa i jeszcze nie bardzo się orientuje
|
|
#60054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bo ja bym się nie odważyła bez pomocy doświadczonej osoby. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Cena może być od kilku zł za 250ml do kilkunastu (i więcej)zł za np. 30ml. Zależy ona od rodzaju oleju, jego przetworzenia i tego, z czego jest pozyskiwany ![]() Kascysko, jesteś pewna, że tą młodą dziewoję zatrudnili, a nie jest np. praktykach? Bo takie zachowanie... Ale dobrze dowaliłaś
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2012-03-23 o 16:22 |
|||
|
|
|
#60055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak Wy dokładnie nakładacie żel lniany? Wgniatacie jak piankę, ty tak polewacie włosy tym?
|
#60056 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra wiadomość jest taka, że takie wypadanie pewnie samo minie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie nie masz większych powodów do niepokoju w tej chwili. Naprawdę nie jest źle Cytat:
) I liczyła, u mnie liczenie podziałało na morale, bo przez pół roku w odpływie znajdowałam niby taki sam kłąb włosów a tymczasem było ich systematycznie coraz mniej i mniej. Optyczna różnica między 160 włosami a 120 jest niewielka a to przecież 25% mniej włosów ![]() Może wcieraj czysty Jantar, jeśli masz obawy. Cytat:
![]() ![]() No na pewno nie są to rzadkie włosy Ja ostatnio zazdrościłam mojej siostrze grubej kitki a tymczasem okazało się, że ma 0,5cm mniej niż ja. Czasem ciężko złapać dystans do siebie... Cytat:
One dojdą do siebie szybciej niż odrośnie 5cm
|
|
#60057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę bardziej bujną czuprynę Głównie po nocy. Kiedyś nawet po wstaniu miałam objętość
|
|
#60058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(oj, jak dawno już nie gotowałam gluta, fstyt )---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
|
#60059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie zaolejuję w ten weekend
|
|
#60060 | |
|
Zakorzenienie
|
popatrzę za maskami itd. ostatnio kupiłam z Joanny z miodem i jest świetna
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Zeby tylko nie wykrakali
Tez tak macie na ktorys dzien po myciu?

No mi też moja Pani Ania wazelini

by zrobilo sie ich optycznie troszke wiecej