Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 14:26   #3511
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
byłam u lekarza - mam antybiotyk i worek innych leków... ale może w końcu uda sie pozbyć tego choróbska co mnie męczy
kuruj sie

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:02   #3512
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
byłam u lekarza - mam antybiotyk i worek innych leków... ale może w końcu uda sie pozbyć tego choróbska co mnie męczy
no oby się udało

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:02   #3513
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja kupowałam iwostin, nie jest jakiś strasznie drogi, a mi bardzo podpasował, nie tłusty, nie zatykał porów.

Chociaż z tego co wiem, to gorsze jest słońce zimowe od letniego i właśnie bardziej zaleca się używanie filtrów zimą niż latem. Ale w ciąży wiadomo, skóra bardziej narażona na przebarwienia a i zalecane w sumie cały rok filtry stosować
A jaki filtr?

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Jestem w ciężkim szoku, to nie miała być aborcja tylko morderstwo, straszne
Dla mnie to to samo.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:04   #3514
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A jaki filtr?
ja stosowałam 20

Stary 2012-03-23, 15:10   #3515
natee
Zakorzenienie

a propos filtrów, podobno w ciąży powinno sie używać mineralnych a nie chemicznych, podczytywałam troche filtromaniaczki z wizaża. ja planuje kupić białą Avene.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:18   #3516
blueberry88
Zakorzenienie

KarolinaPW, gratki za wizytę I dzięki za info o tych kremach. Zaraz poszperam

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Szukałam seksi koszul nocnych do karmienia i patrzcie co znalazłam (jakby nie było - satynowa)
http://tablica.pl/oferta/rozm-l-40-i...wa-IDGYx3.html
Stary 2012-03-23, 15:20   #3517
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Szukałam seksi koszul nocnych do karmienia i patrzcie co znalazłam (jakby nie było - satynowa)
sam sex

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 15:29   #3518
Soleilka
Zakorzenienie

Byłam u mamuśki, mam już stanowczo za dużo ciuszków dla małego i to na okres jesienno-zimowy, takich letnich bodziaków, bluzeczek i spodenek mam za mało :/

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
pokażę wam kilka ubranek które mam dla małej

jeszcze nie zapłaciłam gdyby czasami okazało sie że jednak będzie mały a nie mała
babka poczeka do USG które będę miała 5 kwietnia
Ładniutkie

Karolina brawa za wizytę, a ruchami się nie martw, jest czas

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:30   #3519
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie

Nie zajrzałam wczoraj, bo po powrocie z Krakowa mieliśmy niespodziewanych gości do późnego wieczora.
Wzyta ogólnie ok Zbadała mnie, stwierdziła, że wszystko ok szyjka, macica. Stwierdziła, że prawostronne bóle brzucha mam pewnie od naciskającej macicy, ale gdyby się nasiliły, mam do niej dzwonić.
Niestety nie zrobiła mi usg, więc nie widziałam Maluszka
Okazało się, że w ciągu ostatnich 4 tyg przytyłam 3 kg, czyli mam już 7 na plusie
Zapisała mi luteinę i zaznaczyła, że płatność jest 100% Bo podobno od 20 tc już nie refundują luteiny Masakra. Postanowiłam, że zmniejszę sobie dawkę, bo nie będę wydawać 100 zł miesięcznie na samą luteinę

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
powodzenia jutro

Cytat:
Irmusia trzymam za wizytę.

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Wybaczcie że dziewczyny nie piszę, nawet od 2 dni nie jestem bieżąco z tym co piszecie bo nie daje rady... rozłożyło mnie przeziębienie i staram się wykurować, jutro jeszcze siostrze synka muszę przypilnować a od piątku cały weekend leżę, bo mnie porządnie nastraszyłyście tym skracaniem szyjki... a ja mam taki paskudny mokry kaszel... ratuje się jak mogę, miodkami, czosnkami, codziennie soczki świeże z sokowirówki, dzisiaj zrobiłam ten syrop z cebuli (śmierdzi tak że nawet przy zatkanym nosie mnie odrzuca) a w aptece farmaceuta polecił mi stodal więc wzięłam...jak przeczytałam ulotkę że on nie dość że na etanolu to homeopatyczny to normalnie załamka później zrobiłam wywiad wśród dzieciatych znajomych i za radą kupiłam jakiś syrop z prawoślazu.. oby pomógł... bo jak kaszle to brzuch boli a córcia ostatni raz się wczoraj po 12 w nocy ruszała a cały dzień cisza
Życzę zdrówka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:32   #3520
prince_polo
Zakorzenienie

byłam juz u gina
powiedział ze wlasnie o tym myslal, i ze nareazie nie bedzie mnie do tamtego szpitala kierował. Ze tutaj bed elezała. Mialam zostac teraz w szpitalu, ale zapytałam czy nie moge w poniedzialek przyjsc. A on ze pod warunkiem ze jakby sie cos dzialo tzn mocny bol(a niemoge brac ciągle tabletek) to mam sie zglosic szybciej. No to sie zgodziłam.

Nie wiem ile bede lezała. Ale chociaz dobre to ze u nas......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:33   #3521
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
Jestem po wizytach, u endo tak jak podejrzewałam utrzymanie dawki euth.150 u gin. było słuchanie tętna, badanie szyjki i jest ok co do twardnienia i bólu brzucha nic nie powiedziała, tylko, że nospe mam brać i leżeć w razie W i była zdziwiona, ze jeszcze nie czuję ruchów
Teraz biorę sie za nadrabianie, bo naskrobałyście strasznie dużo
Super, że wszystko dobrze oby nospa nie była potrzebna tak często i oby brzunio nie twardniał i nie bolał
Co do sesji zdjęciowych...ja kiedyś znalazłam tą panią...normalnie tworzy CUDA http://beataosowska71.blogspot.co.uk...djecia_19.html

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Po przedwczorajszym kłuciu dzisiaj mam odrobinę brązu (to nawet nie plamienie), więc tak, jak Ewurka jeszcze powinnam poleżeć. A na dworze jest pięknie i po pierwsze mam już dość takiego leniuchowania, a po drugie muszę kupić glukozę. Także do apteki i pobliskiego sklepu pójdę, ale po ciuszki do Reala czy lumpka znowu nie.
Ja już poleżakowałam, wziełam nospe i jest ok. Plamienie nie powróciło i mam nadzieje, że nie wróci
A Ty Maciejko uważaj na siebie, dobrze? leżaczkuj, chociaż wiem jak jest ciężko kiedy tak ładnie za oknem

Cytat:
a ja będę miała taki tylko czerwony z odrobinka czarnego
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1008
fajny

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Nie mam dziś czasu na dokładne czytanie i cytowanie, wybaczcie Chciałam tylko dać znać, że w pracy wszytko ułożyło się po mojej myśli i wcale nie musiałam o to walczyć. Po prostu pani manager do której zgłosiłam swoje zastrzeżenia, była zwyczajnie niekompetentna w tym temacie i stąd cały problem. Po przedłożeniu całej sprawy u odpowiedniej osoby, wiem że mam wiele praw i przywilejów związanych z byciem w ciąży i to tylko Ich niedopatrzenie, że nie korzystałam z nich od początku To tyle, miłego dnia
Ależ się ciesze teraz będziesz o wiele spokojniejsza ciekawe czy u mnie tak będzie...

Cytat:
pokażę wam kilka ubranek które mam dla małej
jeszcze nie zapłaciłam gdyby czasami okazało sie że jednak będzie mały a nie mała
babka poczeka do USG które będę miała 5 kwietnia
Cudne...ahh sama nie moge się doczekać kiedy zacznę kupować, kiedy poczuje, że to odpowiedni moment.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 15:37   #3522
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
byłam juz u gina
powiedział ze wlasnie o tym myslal, i ze nareazie nie bedzie mnie do tamtego szpitala kierował. Ze tutaj bed elezała. Mialam zostac teraz w szpitalu, ale zapytałam czy nie moge w poniedzialek przyjsc. A on ze pod warunkiem ze jakby sie cos dzialo tzn mocny bol(a niemoge brac ciągle tabletek) to mam sie zglosic szybciej. No to sie zgodziłam.

mam nadzieje ze jak bedziesz w szpitalu to skrobniesz do nas z tela
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:39   #3523
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
i dobranoc

Cytat:
To

Cytat:
Poznajcie Martynkę!
Przed chwilą wróciliśmy z badania. Naprawdę warto! Absolutna rewelacja! Gin zrobił mnóstwo pomiarów - mam kilka stron wykresów, wyników itd. Wszystko prawidłowe - ciągle tylko słyszałam: "rewelacja" Sprawdził naprawdę mnóstwo parametrów. Na 100% to dziewczynka - ku uciesze tż. On już widzi podobieństwo - mianowicie wg niego usta ma po mojej babci Podchodzę do tego sceptycznie. Na początku miała nogi na głowie Oprócz fotek, mamy filmik trwający 16 minut. Aha! Waży tak 600-700 gramów i szacuje się, że przy porodzie (jeśli będzie w 40 tygodniu) będzie miała tak 3600g.
Zapytałam tż co mam od niego napisać, no więc mówi, że to jest najpiękniejsza mała dziewczynka, jaką widział
Zapłaciłam 100zł
Wspaniałe wieści! I jak niewiele zapłaciłaś Martynka jest śliczna

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Śliczny brzucholek

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
w którym szpitalu w Krakowie będziesz rodzić?
W Narutowiczu
Stary 2012-03-23, 15:42   #3524
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Wzyta ogólnie ok Zbadała mnie, stwierdziła, że wszystko ok szyjka, macica. Stwierdziła, że prawostronne bóle brzucha mam pewnie od naciskającej macicy, ale gdyby się nasiliły, mam do niej dzwonić.
Okazało się, że w ciągu ostatnich 4 tyg przytyłam 3 kg, czyli mam już 7 na plusie
Zapisała mi luteinę i zaznaczyła, że płatność jest 100% Bo podobno od 20 tc już nie refundują luteiny Masakra. Postanowiłam, że zmniejszę sobie dawkę, bo nie będę wydawać 100 zł miesięcznie na samą luteinę
no to super
tylko z tą luteiną gorzej Ale też nie chcę mówić, ile na moje leki dzisiaj poszło...
aha, na to twardnienie brzucha też mi ginka kazała brać magnez, tak jak radziłyście

Cytat:
byłam juz u gina

Ciastuś tyle, ile będzie trzeba, żebyś przestała się męczyć

A z ciuszkami umówiłam się z tą znajomą, że jej 150zł za nie damy plus wysyłka. Podpytałam ją o te komplety zimowe i ona mówi, że jej córa w nich pomykała tej zimy, w wieku półtora roku, więc powinny być ok na następną zimę. A poza tym one wyglądają jak nówki, więc nawet jak się okażą za małe, to je sprzedam na all i tyle. A cena jak za taką ilość ciuchów - 12kg w końcu (niektóre naprawdę super) to wydaje mi się, że baaaaardzo fajna

Stary 2012-03-23, 15:47   #3525
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Nie zajrzałam wczoraj, bo po powrocie z Krakowa mieliśmy niespodziewanych gości do późnego wieczora.
Dobrze, że z szyjką i macicą wszystko ok

A z tą luteiną, to w konia Cię zrobiła. W tamtym tygodniu wybierałam i miałam refundowaną zamiast 58 zł za 2 opakowania, to dałam 6,50 zł

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
byłam juz u gina

Kochana dasz radę Pomyśl o tym, że tam zadbają o Ciebie i maleństwo, może ulżą Ci w tym bólu i będzie już wszystko ok Głowa do góry!

Bloguję
Stary 2012-03-23, 15:48   #3526
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje ze jak bedziesz w szpitalu to skrobniesz do nas z tela
Pewnie że będę pisać!
lekarz kazal dużo pic ja mówię że Właśnie jak wypije to zaraz bardzo boli a on że wie, że tak będzie ale że muszę. przepisał spasmaline 3 razy dziennie. mam brać naraziE.

miałam wypytać go ale siedział z pielegniarkami kawe pił i ja do nich weszłam więc nie Chcialam już im zawracać tylka skoro i tak przyjdę to wtedy dopytam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:48   #3527
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ja melduję że żyję Ginka zmasakrowała moją pipke jak ten pessar wkładała, a ja się jeszcze spiełam więc bolało jeszcze bardziej. Na szczęscie nikogo w poczekalni nie było oprócz TŻa jak piszczałam A tżta wywaliłam z gabinetu bo by chłopak mógł wrócić z jakimś urazem
Trwało to niesałą minute, potem paluchy włożyła do pipulki i dokładnie umocowała ten pessar, no i na tyle.
Jak wróciłam to mnie pipka bolała i czułam jakbym sobie źle tampona wsadziła, ale po kilku godzinach przestałam czuć ten pessar.
Czuję się lepiej niż przed, narazie nie miałam żadnych skurczów, dzisiaj zmniejszę dawkę nospy z 80mg do 40mg i zobacze co będzie. Luteinę mam brać dalej. Jeśli skurcze będę miała nadal takie mocne jak w weekend to mam mieć włączony fenoterol czy coś takiego, no ale mam nadzieję, że się obejdzie bez
Dzielna jesteś
Stary 2012-03-23, 15:49   #3528
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Wspaniałe wieści! I jak niewiele zapłaciłaś Martynka jest śliczna
Niewiele Dziękuję!
Najważniejsze, że szyjka ok. A z tą Luteiną, to przegięcie
Stary 2012-03-23, 15:50   #3529
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

KarolinaPW nie martw sie z enie czujesz ruchów, tak naprawde to czyc kopania ok 21 tygodnia, wiec spokojnie, lada dzien cos bedzie. Kazda z nas ma inaczej, ale ja tez dopiero mocne kopy mam od niedawnawczesniej tylko smyranie bylo
Dziekuję
Cytat:
Zdrówka zyczę
Cytat:

Dziękuję
Koszula rewelka
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Karolina brawa za wizytę, a ruchami się nie martw, jest czas
Dziekuję
Cytat:
Witajcie

za wizytę!
Jak mnie dziś zważyła ( w ciuchach) wyszło że mam +9 , więc Twoje 7 to malutko, zwłaszcza, że jesteś dalej niż ja
Cytat:
byłam juz u gina

Może Ci tam odblokują tą nerkę, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Super, że wszystko dobrze oby nospa nie była potrzebna tak często i oby brzunio nie twardniał i nie bolał
Co do sesji zdjęciowych...ja kiedyś znalazłam tą panią...normalnie tworzy CUDA http://beataosowska71.blogspot.co.uk...djecia_19.html
Dziekuję
Zdjęcia rzeczywiście śliczne
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 15:51   #3530
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że będę pisać!
lekarz kazal dużo pic ja mówię że Właśnie jak wypije to zaraz bardzo boli a on że wie, że tak będzie ale że muszę. przepisał spasmaline 3 razy dziennie. mam brać naraziE.

miałam wypytać go ale siedział z pielegniarkami kawe pił i ja do nich weszłam więc nie Chcialam już im zawracać tylka skoro i tak przyjdę to wtedy dopytam.
biedny ciastuś
Stary 2012-03-23, 15:55   #3531
Soleilka
Zakorzenienie

Od 4 dni boli mnie głowa Już mam dość...

Bloguję
Stary 2012-03-23, 15:57   #3532
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ładny brzusio , widać maluszek rośnie

Cytat:
Super brzuszek

Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
No to pokaże Wam zgrabną nóżkę o dł 34,5mm oraz stópkę....i chyba opartą o nóżkę łapkę... wygląda to jakby sobie tam siedziało i mówiło- a zaglądajcie sobie zaglądajcie, a ja i tak Wam się nie pokaże
Jaka śliczna nóżka Ale 34 mm to krótka nóżka Mój Mały miał dłuższe nogi w 19 tc.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Tak myślę, że na początkowy etap jest super ale w sumie na sam poród też-wszystko się tam rozciąga i woda łagodzi ból...chociaż moge się mylic a krew? będzie przy każdym rodzaju porodu... wiekszosc tych wanien ma zielony kolor żeby nie było tak widac , w tym programie była biala
Tam fdzie chcę rodzić wanny są białe
Stary 2012-03-23, 16:06   #3533
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
już jestem po glukozie , 75 g chyba w 200 ml wody rozpuszczone było,udało się wypić bez cytryny, nie taki diabeł straszny...najpierw pobrali mi krew z palca, zaraz potem z żyły, wypiłam glukozę, odczekałam 2 h i znowu pobierali mi z żyły, u Was było tak samo przy dawce 75g?
U mnie było dokładnie tak samo

Cytat:
Kurde brzuch mi co chwilę twardnieje aż czuję, jak mi go ściska, ale na szczęście nie boli.
Wcześniej twardniał tylko wieczorami, teraz i w dzień się zaczyna stawiać :/
Biedactwo Mam nadzieję, że już jest lepiej

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Właśnie ojciec mi przyniósł wyniki i mam
Glukoza po 120min 105mg/dl na normę 140 ale superrr
a tyle jem słodkiego !

A na tarczycę mam
TSH 3.25mlU/l na normę 0.34-5.60
ft4 13.18pmol/l na normę 11.5-22.7 więc też super
ale się cieszę
No to super

Cytat:
a ja chciałam kupić własnie tako jumper, on ma małe koła?

http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAdLar...AdId=365050043
Ja na pewno kupię Jumpera. W końcu każdy wózek ma jakieś minusy. Nie ma idealnych.
Stary 2012-03-23, 16:07   #3534
hanjah
Zakorzenienie

Dostałam właśnie telefon od położnej z tego szpitala w którym ostatnio miałam wizytę. Okazało się, że w moim wymazie wyszło że mam jakąś infekcję drożdżową
Dziwi mnie to, bo nie odczuwam nic charakterystycznego dla takiej infekcji: zero swędzenia, pieczenia, upławów...
Na razie mam nic nie robić bo to ponoć nic poważnego (zwłaszcza że nic nie czuję) i że jest dość częste (szczególnie w ciąży). Mnie to podobno ma nie szkodzić, ale może być niebezpieczne dla dziecka...
Na razie mam czekać na wieści od mojej położnej, a wizytę mam umówioną na 17 kwietnia dopiero...
Wyczytałam też, że tę infekcję mogą powodować kąpiele z perfumowaną pianą-no to chyba mam przyczynę

O streptokokach położna nic nie mówiła, czyli liczę na to że ich nie mam. Ale antybiotyk i tak dostanę.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:13   #3535
chmielinka
Zadomowienie

hej

ale pędzicie jak szalone... od wczoraj wieczora muszę nadrobić 16 stron

dziękuje wam bardzo kochane za to że myślami byłyście przy mnie...

niestety w nocy dostałam silnego ataku kolki nerkowej i karetka wzięła mnie do szpitala gdzie oczywiście na ip mnie nie zbadali tylko od rau przyjęli na ginekologie i jakaś ginka gada że będzie mnie badać... oczywiście wszystko było ok, a ta mi fandzoli coś o nerwobólu... tłumaczę jej że to raczej nerki bo już raz tak miałam a ona do mnie że urologa wołać nie będą że sama mi usg nerki zrobi i stwierdziła że "CHYBA NIE MA ZASTOJU" wzięli mi krew i mocz do badania... no to wyszło że krew ok a mocz paskudny z erytrocytami (wyszło na moje)... dostałam kroplówkę z pyralginą + no-spe. Rano już mnie nic nie bolało a na obchodzie ordynator mówi że mnie nie puści do domu bo chcą mnie sobie obserwować... no to ja pytam go czy zamierzają mnie badać-leczyć-konsultować z urologiem? a on że nie... będą tylko pilnować żebym dużo piłą co za szpital..... dobrze że rodzić będę w innym mieście...
w końcu się postawiłam i powiedziałam że pić to ja mogę w domu i z łaski wystawił mi wypis. Więc od 2 h jestem w domu.
ufff... ale się rozpisałam musiałam się wyżalić

może uda mi się was w tydzień nadrobić

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:14   #3536
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zaczełam 21tc
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
A mam takie pytanko - od ktorego tyg czułyscie ruchy? bo ja nie czuje nic a nic... Fakt to dopiero 17 tydz no ale wszyscy tu sie chwala, a ja nawet maych szmerkow nie czuje..

Aha - i jeszcze - czy wam sie zbiera na sutkach taka jakby siara? czy nie wiem jak to nazwac - takie zółte grudki? Mi sie robia od jakiegos czasu a boje sie grzebac...

I jeszcze do lezacych mam - czy lezec znaczy lezec permanentnie, czy mozna tak z przerwami?? bo ja juz nie moge!!!!!!!!!! a boje sie zeby znowu cos sie nie zaczelo dziac..
Ad1. Pierwsze ruchy- 17 tc, ale to było takie bardzo delikatne pukanie, burczenie.
Ad2. Też czasem mam siarę na sutkach- nie ruszam tego
Ad3. Ja nie leżałam cały czas. Jak lepiej się czułam to trochę się ruszałam po domku. Teraz już śmigam, bo ginka nic nie mówiła o leżeniu wczoraj

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 25. tydzień

Z tej okazji stawiam pączki z musem jabłkowym i caffe latte
Gratuluję
Stary 2012-03-23, 16:14   #3537
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na pewno kupię Jumpera. W końcu każdy wózek ma jakieś minusy. Nie ma idealnych.
Ja też myślę nad TAKO, ale chciałabym porównać wózki wewnątrz tej firmy, bo mi przypadł Warrior GT. Porównywałaś może?
Stary 2012-03-23, 16:14   #3538
agunia82
Zakorzenienie

wstawiam fotki ciuszków, ale od razu zaznaczam, że to bardzo znikoma część paczki Wybrałam tylko te najciekawsze, pajace, półśpiochy, body i kaftaniki pominęłam (a tego było multum)
na jednym zdjęciu są te komplety zimowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_7706.jpg (98,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_7707.jpg (90,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_7708.jpg (70,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7722.jpg (76,4 KB, 30 załadowań)

Stary 2012-03-23, 16:17   #3539
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
no to ja pytam go czy zamierzają mnie badać-leczyć-konsultować z urologiem? a on że nie... będą tylko pilnować żebym dużo piłą
co za bezsens!

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
wstawiam fotki ciuszków, ale od razu zaznaczam, że to bardzo znikoma część paczki Wybrałam tylko te najciekawsze, pajace, półśpiochy, body i kaftaniki pominęłam (a tego było multum)
Śliczności, naprawdę cudne!
Stary 2012-03-23, 16:20   #3540
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

ale pędzicie jak szalone... od wczoraj wieczora muszę nadrobić 16 stron

dziękuje wam bardzo kochane za to że myślami byłyście przy mnie...

niestety w nocy dostałam silnego ataku kolki nerkowej i karetka wzięła mnie do szpitala gdzie oczywiście na ip mnie nie zbadali tylko od rau przyjęli na ginekologie i jakaś ginka gada że będzie mnie badać... oczywiście wszystko było ok, a ta mi fandzoli coś o nerwobólu... tłumaczę jej że to raczej nerki bo już raz tak miałam a ona do mnie że urologa wołać nie będą że sama mi usg nerki zrobi i stwierdziła że "CHYBA NIE MA ZASTOJU" wzięli mi krew i mocz do badania... no to wyszło że krew ok a mocz paskudny z erytrocytami (wyszło na moje)... dostałam kroplówkę z pyralginą + no-spe. Rano już mnie nic nie bolało a na obchodzie ordynator mówi że mnie nie puści do domu bo chcą mnie sobie obserwować... no to ja pytam go czy zamierzają mnie badać-leczyć-konsultować z urologiem? a on że nie... będą tylko pilnować żebym dużo piłą co za szpital..... dobrze że rodzić będę w innym mieście...
w końcu się postawiłam i powiedziałam że pić to ja mogę w domu i z łaski wystawił mi wypis. Więc od 2 h jestem w domu.
ufff... ale się rozpisałam musiałam się wyżalić

może uda mi się was w tydzień nadrobić
nieźle
Cytat:
fajne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości