|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
A ja byłam wczoraj u fryziera i mi powiedziano że mam ciężkie do uł0ożenia włosy z tendencją do kręcenia... I szczerze zdenerwowało mnie to bo włosy mam proste a przy twarzy się lekko zawijają ale wydaje mi się że to z powodu że są trochę przesuszone... Czy mam rację ?
![]()
|
|
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
to ulubione powiedzenie mojej wychowawczyni
dałam do psikacza pod olej miodu, pryskałam włosy w pokoju, podłoga się klei a zaraz olej ze słodkich migdałów daję, może da jakiś lepszy efekt niż ostatnio
|
|
#4235 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Co robicie jak nie olejujecie włosów na noc? W warkocz, zabezpieczcie końcówki i lulu?
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, warkocz i do spania. Zresztą nie tylko kiedy nakładam olej na włosy, zawsze śpię w warkoczu
|
|
|
|
#4238 | |||
|
Zadomowienie
|
Niestety.
Cytat:
Może tak być - popatrz na galerie nirktórych dziewczyn -jak mialy bardziej przesuszone wlosy, dawno temu, to byly powyginane a jak zeszly z cieniowania i je porządnie odżywiły i nawilżyly to mają piękną taflę ![]() Cytat:
![]() Mnie migdal też nie powalil, dużo lepiej spisuje się kropelka tego oleju w masce niż na dlugości na noc ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4239 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napewno się już na niego nie skusze Cytat:
![]() spróbuję sobie coś takiego wyczarować na głowie kiedyś Cytat:
![]() a co do torebki to ewidentnie beż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurcze blaszka człowiek się uczy całę życie ![]() Oczywiście musiałam dizś wejśc do Rossa ... no i zakupiłam odzywkę Fructisa a jak była w Biedrze na zakupach to kupiłam ten krem zielony bo mój już się kończy ![]() A wieczorem robie małe zamówienie na zsk
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-03-23 o 17:45 |
|||||||
|
|
|
#4240 |
|
Rozeznanie
|
Postanowiłam wstawić zdjęcia włosów. Może mi pomożecie
![]() Wiem, że wyglądają okropnie. Są przesuszone, bez blasku i ogólnie koszmarne. Nie wiem co z nimi robić. Ni to falowane ni to proste Do tego zbijają się w obrzydliwe strąki.. Nie wiem pielęgnować je jak proste i czesać na sucho czy nie? Z góry dziękuję za odpowiedź + Przepraszam za jakość zdjęć
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4242 | ||
|
Zadomowienie
|
a ja raczej jako proste
|
|
|
#4243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=alex1989;33100850]
wrzuć że dziewcze całe włosy a nie jeden kosmyk.... ![]() Wrzuciłam,że dziewcze,całe włosy, jednak nie ma po co wstawiać po raz kolejny, ponieważ, dziewcze, mówię, że są one proste, tylko konce sie wywijaja i te loczki o ktorych powiedziałam,dziewcze. ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, myślicie, że mogę na noc użyć na końcówki kremu nawilżającego na noc Isana?
![]() Mam strasznie wysuszone, jutro będę szła do Rossmana i spróbuję dorwać maść na brodawki, a jeśli mi się nie uda to kupię krem Nivea zwykły, ale chciałabym już dzisiaj czegoś wypróbować. ![]() Aha, i czy gliceryna nadaje się do stosowania na końcówki? Wiem, że dodajecie jej do masek na całe włosy i jesteście zadowolone, ale czy myślicie, że dodanie kilku kropli do kremu na końcówki to dobry pomysł?
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi
Trommelka - chyba zrobię jak mówisz Sharron - Wiem, że powinnam najpierw obciąć końcówki , ale mam bardzo nierówne pocieniowane włosy i bym musiała dużo tego ciachnąć a szkoda mi Obetnę je jak jeszcze troszkę podrosną |
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi się przynajmniej wydaje. Dużo łatwiej byłoby pomóc. Poza tym do współpracy potrzeba odrobinę pokory, chęci wysluchania drugiej strony a nie tylko zlośliwego komentowania i oczekiwania od innych natychmiastowej pomocy. Przynajmniej tak funkcjonowało to super do tej pory. Bez złośliwości ale z odrobiną offtopu i "wzajemnego komplementowania zdjęć". I wydaje mi się, że w takiej przyjaznej atmosferze o wlosy jest dużo latwiej zadbać. Przede wszystkim chce się wchodzić na ten wątek i czytać kolejne wiadomości, zglębiać wiedzę podaną fachowo, ale też z przymróżeniem oka. No, chyba, że się mylę, dziewczyny? Poprawcie mnie w razie blędów
|
|
|
|
|
#4249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesli jednak to słowo jest chamskie,to bardzo mi przykro, ponieważ Alexa tak do mnie napisała... Chamska nie sądzę żebym była.
|
|
|
|
|
#4250 |
|
Nindżopesz
|
Sharron, może te przy twarzy pokręciły się od spocenia?
|
|
|
|
#4251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie oczekuję natychmiastowej pomocy,ale widiałam ze było juz sporo wyswietlen zdjecia i zero odpowiedzi...A co do komplementowania,nie miałam zamiaru napisać tego złośliwie,bo zgadzam się, ze zdjęcie które Kobitki powstawialy są naprawde piękne. Jeśli kogos urazilam,to bardzo mi przykro,ale nie miałam tego na celu. Więc jeśli ktoś poczuł sie dotknięty, to przepraszam. Kwiatek dla Was. ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Nie one juz na mokro się kręcą,nie wazne jak beda ulozone, nawet moge je zwiazac w kitke a te dwa loczki i tak swoje od jakiegos czasu A pocic to rzadko się pocę |
|
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie może co zrobić, żeby włosy nie zbijały się w strąki?
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
sharron, jeśli prosisz kogoś o coś, to może jednak wypadałoby trochę grzeczniej, bo nikt tu nie jest, żeby Ciebie obsługiwać i wszelkie posty z pomocą innym są pisane z dobrej woli a nie z obowiązku, chyba nikomu z nas nie płacisz za to, żeby wymagać full obsługi.
Jak Twoje pytanie zostaje pominięte gdzieś w gąszczu postów, to można się przypomnieć, ale trochę bardziej kulturalnie i proszę, nie upieraj się, że taka kulturalna jesteś, skoro X osób już zwróciło Ci uwagę i to bardzo delikatnie a Ty zachowujesz się jak rozkapryszone właśnie DZIEWCZĘ. I tak dziwię się dziewczynom, że chce im się odpisywać na posty w takim tonie, mnie od razu coś trafia, jak widzę taką roszczeniową postawę. Przychodzisz do jakiejś społeczności, gdzie obowiązuje jakiś poziom zachowania, to postaraj się do tego poziomu dostosować. I daruj sobie cięte i ironiczne komentarze, naprawdę to wszystkich drażni.A co do treści to nie, nie mam pojęcia dlaczego 2 kosmyki Ci się kręcą a reszta nie, może np dlatego nie odpisywałam podobnie pewnie jak część innych dziewczyn. Trochę byśmy tu miały bałagan, jakby na pytanie każda jedna wizażanka odpowiadała "nie wiem" w przypadku, kiedy nie ma nic do powiedzenia
|
|
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki,tak w ogole przypomnialo mi się. Moja babcia ma kolezanke,a ta kolezanka wnuczke. I ta wnuczka zawsze miała,nie wiem jak teraz bo to bylo jak bylam w może 3 klasie podstawowej. miała zawsze piekny,nienaturalnie wrecz gruby warkocz do pupy! I jej babcia zawsze mówiła, że ona myje włosy tylko i wyłącznie w szarym mydle i to od tego takie są...W takim zwyklym,szarym mydle w kostce,nie jakims jeleniu. Sprobowalam raz z babcią wtedy,ale nie pamietam jakie byly wyniki...Hm,co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Izus, Rock, Boże, jak ślicznie wyglądałyście
Rock, Twoje kolczyki wymiatają ![]() Kupiłam dzisiaj 2 opakowania balsamu Venity(chnę i miedziany) i biję się z myślami Dzisiaj chyba machnę jeden kosmyk, żeby zobaczyć jak się zmywa, bo nie chcę zostać z odrostami
|
#4256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie, najpierw z psycholingwistycznego punktu widzenia: Otóż każdy asocjuje dane słowa, czy sformułowania w sposób, jaki jest najbardziej bliski jego własnemu otoczeniu. Przyklad: slowo "pies" skojarzysz najprawdopodobniej z Twoim wlasnym (o ile go masz, lub mialaś) lub jakimś innym, którego widzialaś na ulicy/zdjęciu. Dla mnie slowo "pies" będzie zobrazowane przez kundla mojej babci. I analogicznie: Pisząc "proste lekko wywinięte" dla Ciebie oznacza to dokładny sposób, w jaki Twoje włosy wyglądają. Ja w podobny sposób mogę opisać swoje włosy, jednak w porównaniu z Twoimi mogą być one zupelnie inne. Popatrzmy na przyklad jeszcze na loki. Jest kilka typologii, podzialów i rodzajów loków i fal. Fala fali nierówna. Podobnie jak wywijanie wlosów. Mam nadzieję, że nie zakręcilam za bardzo i moje przeslanie jest czytelne ![]() Super, że za swoje słowa odpowiadasz i nie wypierasz się ich!
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Raczkowanie
|
Może sprobuj maseczek używac nawilzajach,włosy zazwyczaj są wtedy lejące się i nie zbijają się w strąki,zazwyczaj.
Podobno splukiwanie w zimnej wodzie też pomaga (dodatkowo domkną ci się łuski włosa i będą bardziej błyszczące) i ponoć pomaga jak się nie zasypia z mokrymi wlosami,co też ci na dobre wyjdzie,bo nie bedziesz ich az tak uszkadzać. I mi najbardziej pomogly płukanki,np z zielonej herbaty,kawy,ogolnie ziołowe płukanki ponoć na to pomagają. |
|
|
|
#4258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do kąpieli zawsze związuję włoski frotką w luźny koczek i zakładam opaskę Cytat:
Ja też uwielbiam bałagan na głowie, nawet teraz taki mam Jakoś mi nie do twarzy w przylizanych włosach ![]() Dziękuję Kochana Ja mam 26 lat i dziecko, a sama myślę nad zakupem kokardek ![]() Cytat:
Wiem, to z własnego doświadczenia. Zresztą przy takiej długości te 5 cm Ci nie zrobi ogromnej różnicy, a włoski od razu odżyją
|
|
#4259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za rady Na pewno skorzystam,ale obecnie nie mam zdjęcia na komputerze włosow, z aparatu również usunełam, a szukac teraz tu to jak igły w stogu siana. Niebawem zrobię i wstawię. |
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Dzisiaj chyba machnę jeden kosmyk, żeby zobaczyć jak się zmywa, bo nie chcę zostać z odrostami