Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 16:39   #3931
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Do 140/90 jest ok.
Ja kiedyś zmierzyłam na takim elektronicznym w aptece i miałam 145/95, a w domu po kilkunastu minutach 125/80, więc nie wierzyłabym temu wynalazkowi.
Może masz jakąś starszą sąsiadkę, która ma taki najzwyklejszy cisneniomierz?
Tak, teściową. Zobaczę, chyba ją poproszę o niego.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:42   #3932
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33100789]Tak, teściową. Zobaczę, chyba ją poproszę o niego.[/QUOTE]

Przy tesciowej to na pewno bedziesz miala podwyzszone
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:42   #3933
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
A raczej co moj ojciec robil z moim bratem na motorze troche go skrzywdzil,ale nie zauwazyli,ze moze z nim byc cos nie tak. Dopiero niedawno z mezem na to wpadlismy. Teraz moj brat ma 32 lata, moj ojciec nie ma juz na niego sily (nie mieszkaja razem) - zaproponowalismy mu,zeby znowu zabral go na ten motor, w tym samym miejscu sie przewrocil i moze mu sie odwroci ale mial ubaw
co za siostra z Ciebie ale pomysł przedni, klin klinem

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Byłam u kuzynki, oglądnęłam jej nową chatę (fajna) i kupiłam jej jednak ramkę na zdjęcia, tylko taką większą (15x21). Ucieszyła się, bo akurat miała sobie kupić taką ramkę, bo miała zdjęcie dziecka z przedszkola, więc od razu wsadziła w nią to zdjęcie

No i dostałam OGROMNĄ TORBĘ CIUCHÓW po jej 2 synkach Nie wiem kiedy ja to wszystko zużyję, chyba będę musiała przebierać dziecko po kilka razy na dzień. Albo otworzę ciucholand
czyli prezent udany a ilość ciuszków powala

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dzien doberek mamuski
witam jak tam?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:51   #3934
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
begie13 ale masz brzucholka, duży ten Twój dzidziuś?Ile waży?
nie wiem ile waży, bo ostatnie usg miałam 5 tygodni temu, wizytę mam w czwartek i myślę, że wtedy się dowiem i już się boję...

Cytat:
Warto podstawić sobie pod nogę jakiś niski stołeczek czy chociażby garnek odwrócony do góry dnem. Na tym oprzeć jedną nogę, w ten sposób odciąża się kręgosłup i nic nie boli Ja tak całe życie robię, ni tylko w ciąży
ooo dobry pomysł, dobrze, że są mądrzy ludzie na tym wątku

Cytat:

chyba beda....tej kolezance jeszcze urosly, bala sie ze dziecko nimi udusi
mam nadzieję, że moje przeżyje to jakoś

Cytat:
czytałam, że masz 107 cm w obwodzie, ja mam podobnie 105, i ten sam termin porodu

105 to ja już miałam dosyć dawno temu no ale podobne muszą być nasze brzuszki czekaj...masz na poczcie jakieś ostatnie zdjęcia?
moja siostra się ze mnie śmiała w święta Bożego Narodzenia, że ona miała taki brzuch już do porodu jaki ja wtedy miałam... a to był chyba 20tc czy 19tc...
ale ona to lubi być najpiękniejsza...:rolleye s:
a jak jej dzisiaj te zdjęcia wysłałam to chyba ją powaliłam na ziemię tym brzucholem

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ja tez mam ten problem... mam teraz 80h, jak sie posmaruje kremem pod cyckami to rano jeszcze go czuje;/ bez stanika ani rusz bo mam pepek pomiedzy:P zazdrosze dziewczynom z ladnymi stereczacymi piersiami, ja napewno takich nie posiadam w lecie goraco, trzeba sie ciagle podmywac, eh sam problem ;]
Ja też nie jestem niestety posiadaczką takowych, nawet przed ciążą, no ale na pewno były mniejsze, a teraz mam takie dyndały..

Cytat:
Pępol zabójczy A brzuchol fajny A jaką masz skórę wybłyszczoną
to mój zabójczy wentyl śmieszny jest ale już mi przeszkadza, bo np. gumka od spodni ciążowych się zaczepia no i nie jest to przyjemne...

co do skóry to nawet się wczoraj niczym nie smarowałam, muszę powiedzieć, że moja skóra na brzuchu dosyć dobrze się spisuje.

Cytat:
no to ładnie, zycze sobie taki wynik do porodu
a po co Ci taki bębnol ? ja nie pogardziłabym mniejszym, bo jest ciężko ale mimo wszystko kocham go i uwielbiam patrzeć na niego i gdy mój P. też się na niego patrzy z takim uczuciem...ach

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:54   #3935
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
ja tez bylam w 30 tyg 6 dniu na usg, termin sie przesunal, n ie ??? moj wtedt wazyl 1998 bodajze, glowke mial 31 cm, a Twoj?
DUZYYYYY synus bedzie) minelo mi od usg 2 tyg a brzuch mi urosl bafrdzo, zastanawiam sie czy to syn tak rosnie
Mowil Ci lekarz, ze jak bedzie glowka albo cos za duze ze bedzie cc ??
wcześniej mi mówił, że będziemy obserwować, a o przesunięciu terminu nie wspomniał, wiadomo, że można urodzić wcześniej lub później. Mój gin i tak nie przyjmuje w żadnym szpitalu, także decyzje o rodzaju porodu i tak podejmie lekarz który będzie na dyżurze, mój niby mówił, że jak będzie duży to cesarka. Faktem jest, że z tą wielkością główki mnie przeraził, boję się jak to przejdzie przez taki mały otwór
Stary 2012-03-23, 16:56   #3936
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
a po co Ci taki bębnol ? ja nie pogardziłabym mniejszym, bo jest ciężko ale mimo wszystko kocham go i uwielbiam patrzeć na niego i gdy mój P. też się na niego patrzy z takim uczuciem...ach
otoz to,zeby chociaz raz to poczuc jutro postaram sie zrobic jakies zdjecie,bo caly czas czekam az urosnie,a tu zaraz urodze i zadnego nie bedzie

moj wyglada jakbym wypila 4 browary i zjadla pizze
Stary 2012-03-23, 16:57   #3937
Konto usunięte

Cytat:
Przy tesciowej to na pewno bedziesz miala podwyzszone
Tu się zgodzę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:07   #3938
blueelektron
Rozeznanie

wczoraj musiałam się przygotować do tej dzisiejszej wizyty. Ledwo już tam zaglądam, można powiedzieć, że już tam nie dosięgam wzrokiem, więc nie ma mowy o nadaniu jakiegoś "szejpu"dlatego pojechałam na wyczucie po całości i nie pozostało śladu po herach. a wy jakie stylizacje wybieracie?
Stary 2012-03-23, 17:09   #3939
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewcyznki... wszytskie wazne informacje zapisuje, ale gdzie smi wylecialo z glowy i nie moge teraz znalezc nic o polecanych filtrach do opalania dla malego.
na allegro znalazlam za 100 ml mleczko svr- 50 zl....ale ejst od 6 mca zycia.
Woglole te filtry jakies takie drogie :P.... moja skora i skora tz sie latwo opala takze nie stosujemy takich rzeczy bo lubimy slonko, no ale malemu cos trzeba bedzie kupic.
JAKIE MACie typy?? przypomnijcie mi )
wiem, ze tani jest Linomag, ale ma zle recenzje na necie.
Cos zeby bylo bez alkoholu, mineralnego i w miare ok cenie
Własnie żadnych konkretnych typów nie było
Większość kremów na słońce jest po 3. mies lub nawet po 6... U naszych dzieci problem jest dość istotny, bo rodzą się w czasie, gdy słoneczko już mocno świeci i pasuje takiego kremu od razu używać! Ja dla mojego marcowego Maksa kupiłam w dużym sklepie dziecięcym jakiś francuski krem mineralny, nie pamiętam nazwy... Teraz będę szukać czegoś w aptekach... Kotek też niedawno pisała, że będzie robić rozeznanie w tym temacie w aptekach, więc czekam na jej opinię
Poza tym teraz w marcu jeszcze jest mały wybór takich kremów. W maju czy czerwcu na pewno będzie ich więcej i w sklepach i w aptekach, więc ja na razie jakoś nie szukam strasznie.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Super, że wizyta udana czyli jesteś zdecydowana na ten szpital już na 100%? Ja co raz bardziej myślę o tym, w którym mamy sr. Pewnie też dlatego, że widziałam oddział i położne prowadzące zajęcia bardzo miłe. Pod koniec miesiące przejedziemy się jeszcze do tego drugiego i pewnie wtedy zdecydujemy. W sumie myślałam też o tym żeby - jak już się zacznie - zadzwonić i zapytać, czy jest dostępna sala do porodu rodzinnego. Jeśli nie, to pojedziemy do tego drugiego ale nie wiem czy tak można
A masz już teraz jakieś powody, dla których wolałabyś stary, jak w nowym sala rodzinna będzie zajęta? W starym w ogóle nie ma takiej sali

Cytat:
jaka dawke masz zapisana? ja musze 8 razy dziennie to lykac a na zmniejszenie pulsu mam metocard +relanium 5,ale go juz nie biore,bo w polaczeniu ze wszystkim nie pamietalam co mowilam i robilam przed chwila
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33100112]Ja bym się tym ciśnieniem nie przejmowała aż tak (zrzucam częściowo winę na fenoterol), gdyby nie te okropne obrzęki :/[/QUOTE]
3x1... i magnez, nic z takich uspokajających... Jakoś samego ciśnienia z fenkiem nie wiązałam, ja mam dobre 120 na ileśtam zwykle, tylkę tętno właśnie wysokie.

Cytat:
nooo nawet powiem, że ogromny, szczególnie w porównaniu z Waszymi, ale ja chudzinką nigdy nie byłam, może dlatego, mam nadzieję, że to przez wody płodowe taki duży brzuch a nie że dziecko jest takie duże
Wielkość dziecka i wielkość brzucha nie są adekwatne nie martw się
Fajny wentylek! U mnie raz tż powiedział "przycisk bezpieczeństwa" i tak się Maksowi spodobało, że teraz obydwoje ciągle tak powtarzają...

Cytat:
Po wizycie, mały ma się dobrze, o ile dobrze zapamiętałam to waży 2150, hmm główkę ma na 34 tydzień po tatusiu<lekarz powiedział, że takie głowy dzieci mają jak się rodzą > masakra a ja jutro kończe niby 31 tydzień, brzuszek na 33 i cos tak na 31, mierzono mi ciśnienie w zabiegowym, pielęgniarka do mnie jak się czuje bo mam bardzo niskie ciśnienie, a ja się świetnie czułam 75/40 chyba coś jej się za tym ciśnieniomierzem stało, bo to nie możliwe.
o tamtum rosa mój gin mówi, że nie dobre, że to jeszcze podrażnia
Gratki za dobre wieści!
Co do Tantum Rosa to dziwne... bardzo odosobniona opinia... Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś odradzał.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:13   #3940
Konto usunięte

Cytat:
wczoraj musiałam się przygotować do tej dzisiejszej wizyty. Ledwo już tam zaglądam, można powiedzieć, że już tam nie dosięgam wzrokiem, więc nie ma mowy o nadaniu jakiegoś "szejpu"dlatego pojechałam na wyczucie po całości i nie pozostało śladu po herach. a wy jakie stylizacje wybieracie?
Ja te bardziej zewnętrzne golę nie zostawiając żadnych paseczków ani nic, a te wewnętrzne do niedawna przycinałam, ale od kiedy przycięłam nożyczkami też coś innego to przestałam i rośnie mi busz, wszystko mi jedno.
Stary 2012-03-23, 17:14   #3941
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

ja tez jade po omacku a potem wolam do lazienki inspektora nadzoru

Juz kiedys mowilam jaka pocieszna mam gin, w 26t zaczelam sie golic w ciemno i ona to zauwazyla Juz wczesniej pisalam- jak wlozy mi palca to wie,co robilam przez ostatnie 3 tyg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 17:18   #3942
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Co do Tantum Rosa to dziwne... bardzo odosobniona opinia... Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś odradzał.
Też mnie to zdziwiło, on ma duży autorytet jak lekarz, więc zaufałam.

Taka dygresja, kiedyś szukałam info o tamtum rosa i znalazłam, to już trzeba być nienormalnym, żeby to pić. Dzieciaki to mają pomysły

http://40tygodni.pl/czywciazy/blog/1...ntum-rosa.html

http://psychotrooperskm.blogspot.com...940027140.html i w necie gotowe przepisy, no w głowie się nie mieści

a już po przeczytaniu tego, byłam totalnie w szoku

http://neurogroove.info/trip/benzyda...wic-sie-schizy
Stary 2012-03-23, 17:21   #3943
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
wcześniej mi mówił, że będziemy obserwować, a o przesunięciu terminu nie wspomniał, wiadomo, że można urodzić wcześniej lub później. Mój gin i tak nie przyjmuje w żadnym szpitalu, także decyzje o rodzaju porodu i tak podejmie lekarz który będzie na dyżurze, mój niby mówił, że jak będzie duży to cesarka. Faktem jest, że z tą wielkością główki mnie przeraził, boję się jak to przejdzie przez taki mały otwór
aha czyli co lekarz to inaczej, ja bylam w 30t6d i powiedzial, ze ciaza odpowiada 32t3d jakos tak i zeby sie szykowac wczesniej
ogolnie mlody sie wypycha strasznie, kopie mniej, brzuch juz mma ogromny i babcia mowi, ze chyba w swieta urodze heheheeh bo ona takiego nie miala z zadnym dzieckiem , Ja sie tylko boje, ze przenosze i maly bedzie duzy i beda kazali mi rodzic samodzielnie, nie dam rady i wkoncu i tak go wiciagna poprzez cc... ehhh zobaczymy... Dlatego tez chcialabym isc jeszcze na jedno usg. We wt ide do gina i popytam moze juz cos o porod, czy mi zleci to usg i takie tam... zobaczymy co powie
Cytat:
ja mam od zwyklych maszynek takie uczulenie, ze szok.... mnie musi tz delikatnie depilatorem z nakladka golaca, wtedy nie mam wysypki i tych rzeczy. Takze u mnie to bardziej skomplikowana sprawa bo musze chlopa prosic o pomoc :P we wt wizyta wiec w weekend trzeba bedzie sie doprowadzic do porzadku

Cytat:
Własnie żadnych konkretnych typów nie było
Większość kremów na słońce jest po 3. mies lub nawet po 6... U naszych dzieci problem jest dość istotny, bo rodzą się w czasie, gdy słoneczko już mocno świeci i pasuje takiego kremu od razu używać! Ja dla mojego marcowego Maksa kupiłam w dużym sklepie dziecięcym jakiś francuski krem mineralny, nie pamiętam nazwy... Teraz będę szukać czegoś w aptekach... Kotek też niedawno pisała, że będzie robić rozeznanie w tym temacie w aptekach, więc czekam na jej opinię
Poza tym teraz w marcu jeszcze jest mały wybór takich kremów. W maju czy czerwcu na pewno będzie ich więcej i w sklepach i w aptekach, więc ja na razie jakoś nie szukam strasznie.

.
ahha no to ja tez czekam na relacje i napisalam do dziewczyny, z ktora lezalam na ginekologii, ona urodzila blizniaki i pracowala pare lat w aptece, NApisalam w mailu wlasnie czy uzywa takich kremow i jaki w razie w poleca dla niemowlat. Moze cos doradzi jak odpisze mi na maila to dam Wam znac
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:22   #3944
Gaabbi
Wtajemniczenie

begie, śliczny brzuszek Mnie się takie duże podobają bardzo, a mój jest raczej z tych mniejszych Cycorki masz faktycznie dorodne Zawsze marzyłam o dużych piersiach. Jak jednak czytam co Wy o tym myślicie, to się cieszę, że jednak mam małe W ciąży mi urosły i mają takie brzydkie żyły widoczne wszędzie. Mam nadzieję, że po ciąży ędą wyglądały na tyle dobrze, że nie będzie trzeba się zastanawiać nad ingerencją chirurgiczną

Jestem już "wypiękniona" czekam aż P doprowadzi się do porządku i zmykamy do znajomych

Do jutra.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-23 o 17:25
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:33   #3945
Konto usunięte

OK dziewczyny, ja jadę na IP bo mam ciśnienie 160/100. Dam wieczorem znać co i jak - albo tutaj, albo komuś smsem. Papa!
Stary 2012-03-23, 17:41   #3946
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ooo dobry pomysł, dobrze, że są mądrzy ludzie na tym wątku

to nie było miłe....

Cytat:

Juz kiedys mowilam jaka pocieszna mam gin, w 26t zaczelam sie golic w ciemno i ona to zauwazyla Juz wczesniej pisalam- jak wlozy mi palca to wie,co robilam przez ostatnie 3 tyg
chyba nie chciałabym mieć tak dokładnego ginekologa żeby wiedział wszystko...to aż strach!

Cytat:
aha czyli co lekarz to inaczej, ja bylam w 30t6d i powiedzial, ze ciaza odpowiada 32t3d jakos tak i zeby sie szykowac wczesniej
ogolnie mlody sie wypycha strasznie, kopie mniej, brzuch juz mma ogromny i babcia mowi, ze chyba w swieta urodze heheheeh bo ona takiego nie miala z zadnym dzieckiem , Ja sie tylko boje, ze przenosze i maly bedzie duzy i beda kazali mi rodzic samodzielnie, nie dam rady i wkoncu i tak go wiciagna poprzez cc... ehhh zobaczymy... Dlatego tez chcialabym isc jeszcze na jedno usg. We wt ide do gina i popytam moze juz cos o porod, czy mi zleci to usg i takie tam... zobaczymy co powie
no no - to moja mama do mnie ostanio - Ty się szykuj bo po świętach możesz urodzić, biorąc pod uwagę że u nas wszyscy chłopcy rodzą się dwa tygodnie przed terminem, tylko Ty byłaś taka uparta i przeleżałaś dwa tygodnie po.... toż teraz będę się bała wyjśc na miasto żeby mi wody nie odeszły a brzuch też mam ogromy - gp zapytała mnie czy lekarz mi powiedział że mam dużo wód płodowych...hahah
Stary 2012-03-23, 17:45   #3947
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciłam. Zawiozłam L4 a tam czekał na mnie prezent od mojej byłej koleżanki z pracy przyjechała z Niemiec i zostawiła dla mnie prezent Różowy milusi sweterek rozm 68, różowe ciepłe spodnie rozm 68, różowe getry rozm 74 i mleczko pielęgnacyjne Bubchen i teraz już zgłupiałam, bo chciałam kosmetyki Penaten, ale jak teraz już mam mleczko, to chyba zostanę przy tej serii.

_agata tak racja, skórka jest lepsza po pieczeniu w naczyniu.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:52   #3948
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Ja też lecę na ślepo, jeszcze jakiś czas temu dało się coś tam podglądnąć, ale teraz to już lipa. Co prawda mogłabym poprosić męża o pomoc, ale on taki delikatny, że więcej szkody narobi niż pomoże
Cytat:
.
A masz już teraz jakieś powody, dla których wolałabyś stary, jak w nowym sala rodzinna będzie zajęta? W starym w ogóle nie ma takiej sali
.
Starego w ogóle nie biorę pod uwagę, nie znam nikogo nawet kto by tam rodził, więc niestety nawet nie mam żadnych świeżych opinii. Pod koniec marca wybiorę się do Roztoki i pewnie wtedy podejmę decyzję.
Cytat:

Hehehe to niezłą masz lekarkę
Cytat:

Taka dygresja, kiedyś szukałam info o tamtum rosa i znalazłam, to już trzeba być nienormalnym, żeby to pić. Dzieciaki to mają pomysły

http://psychotrooperskm.blogspot.com...940027140.html i w necie gotowe przepisy, no w głowie się nie mieści

Kopara mi opadła
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33101699]OK dziewczyny, ja jadę na IP bo mam ciśnienie 160/100. Dam wieczorem znać co i jak - albo tutaj, albo komuś smsem. Papa![/QUOTE]
Trzymaj się kochana!!!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:54   #3949
kapukat
Zakorzenienie

Perse - trzymam kciuki!
Gabbi udanego wyjścia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 17:57   #3950
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Wróciłam. Zawiozłam L4 a tam czekał na mnie prezent od mojej byłej koleżanki z pracy przyjechała z Niemiec i zostawiła dla mnie prezent Różowy milusi sweterek rozm 68, różowe ciepłe spodnie rozm 68, różowe getry rozm 74 i mleczko pielęgnacyjne Bubchen i teraz już zgłupiałam, bo chciałam kosmetyki Penaten, ale jak teraz już mam mleczko, to chyba zostanę przy tej serii.

Świetna koleżanka jak będziesz miała fotki to wrzuć. Ja nie mogę się napatrzeć na ciuszki dla dziewczynek. no ale mojego nie będę za dziewczynkę przebierać, obiecuję. Moja babcia miała takie zapędy przy kuzynie miał śliczne czarne loczki, długie rzęsy i generalnie był śliczny, ma chyba nawet jakieś zdjęcie w sukience. Na szczęście nie skrzywiło go to w żaden sposób

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-23, 18:06   #3951
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Świetna koleżanka jak będziesz miała fotki to wrzuć. Ja nie mogę się napatrzeć na ciuszki dla dziewczynek. no ale mojego nie będę za dziewczynkę przebierać, obiecuję. Moja babcia miała takie zapędy przy kuzynie miał śliczne czarne loczki, długie rzęsy i generalnie był śliczny, ma chyba nawet jakieś zdjęcie w sukience. Na szczęście nie skrzywiło go to w żaden sposób
Może wreszcie mąż nauczy mnie przerzucać zdjęcia na kompa. Zdjęcia zrobię komórką a jego muszę trochę pomęczyć, żeby mi pokazał co i jak. I wtedy wreszcie będę mogła wstawić na maila zdjęcie swojego brzucholka

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:06   #3952
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33101699]OK dziewczyny, ja jadę na IP bo mam ciśnienie 160/100. Dam wieczorem znać co i jak - albo tutaj, albo komuś smsem. Papa![/QUOTE]
Perse trzymaj się dzielnie!!!!
Stary 2012-03-23, 18:07   #3953
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

kurcze z tym chlebkiem, nie mam siły a bym upiekła, drożdży w sumie nie ma w domu więc nie zrobie, za to zrobiłam sobie rissotto z jabłkiem i jagurtem i właśnie wsuwam
Stary 2012-03-23, 18:14   #3954
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
kurcze z tym chlebkiem, nie mam siły a bym upiekła, drożdży w sumie nie ma w domu więc nie zrobie, za to zrobiłam sobie rissotto z jabłkiem i jagurtem i właśnie wsuwam
Oo właśnie ja też muszę się w drożdże zaopatrzyć, bo dziewczyny tu ciągle smaka na chleb robią. A risotto uwielbiam, ale też poszłam na łatwiznę ostatnio i kupiłam "Słodką chwilę"

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-23, 18:55   #3955
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

ludzie to mają pomysły
Trzymaj się kochana, mam nadzieję że tylko Cię przebadają i wypuszczą

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Tż wrócił z pracy ok. 16 poszliśmy z psem na spacer i na lody do maca uwielbiam z polewą czekoladową

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

w uwadze jest o ustawie żłobkowej

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 19:00   #3956
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
w uwadze jest o ustawie żłobkowej
Coś ciekawego mówili? Bo przegapiłam...

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-23, 19:08   #3957
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Coś ciekawego mówili? Bo przegapiłam...
Mówili o możliwości zarejestrowania niani w zusie, składki płaci państwo a my wypłatę. Jest to ustawa która miała pomóc młodym rodzicom, ale jak to u nas w kraju bywa czeski film się z tego zrobił, w zusie nie są doinformowani itp.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-23 o 19:10
Stary 2012-03-23, 19:12   #3958
kapukat
Zakorzenienie

ta... to w czeskim filmie więcej racjonalnego podejścia jest nisz w naszym prawie

dostałam dzisiaj żąkile, z racji choroby...i taki pyszny obiad mniam
Stary 2012-03-23, 19:16   #3959
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

dostałam dzisiaj żąkile, z racji choroby...i taki pyszny obiad mniam
Mmmm .... Tż się tak postarał??

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dziewczyny brzuszki śliczne mniejsze, większe, ale wszystkie przepiękne muszę wrzucić swój

Stary 2012-03-23, 19:19   #3960
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Mówili o możliwości zarejestrowania niani w zusie, składki płaci państwo a my wypłatę. Jest to ustawa która miała pomóc młodym rodzicom, ale jak to u nas w kraju bywa czeski film się z tego zrobił, w zusie nie są doinformowani itp.

co najśmieszniejsze mówili o tym kiedyś w ddtvn że taka niania nie ma skąłdek chorobowych więc nie może iść na L4, do tego nie może zarabiać więcej niż iles tam i ty zatrudniając jej też chyba warunki jakieś ze swoim zatrudnieniem musisz spełniać tylko nie pamiętam jakie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości