|
|
#2671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
![]() Ale mnie się nie chce tłumaczyć dlaczego mam różowawe włosy Tym bardziej, że ona wie, że ja nie farbuję, poza tym wyjątkiem w ostatnie wakacje, kiedy leciałam do niej, żeby doprowadziła mnie do jako takiego wyglądu Cytat:
![]() Też bym chciała sobie telefon w pracy wyciszyć ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam ![]() Cytat:
![]() Zabrałam się za to ciasto z przepisu Gosi i już skopałam - zrobiłam pierwszą warstwę, byłam pewna, że już się ładnie zsiadło i mogę lać galaretkę, a tu zonk - część galaretki spłynęło na dół, część wsiąkła w ciasto i teraz mi wszystko pływa w brytfannie ![]() No nic, poczekamy, może jakoś się to zsiądzie i będę robić dalej. Obym tylko przed aerobikiem zdążyła ![]() |
|||||
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Oj znam ten ból;/ Często nam tam spływa galaretka
![]() A co do prawka- stres też dużo daje. Bo w sumie, jak teraz tak pomyślę to te pytanie nie są aż tak trudne I jak to szwagier powiedział- egzamin mogliby skrócić do 5-15 min przejazd przez rondo, ew parkowanie i dziękuję![]() Później i tak uczymy się sami jeździć własnymi autami...
|
|
#2673 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak kobieta wielofunkcyjna to do wszystkiego i od wszystkiego naleśniki i kręcenie loków mi nie straszne ![]() Cytat:
A o mnie to chwilowo nieogarnięta skreślona z listy studentów 'studentka', która próbuje od 9mc napisać pracę mgr i dopiero 10 stron ma ![]() ![]() a freekiem włosowym byłam zawsze, ale od roku to się nasiliło zdecydowanie bardziej bo powracam do natury i mam już caaaałe 12,5cm naturalnych włosów, więc wszystko co może przyśpieszyć porost/poprawić kondycję włosów chłonę garściamiściskam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
a wiadomo że jeździć to się nauczysz bez instruktora dopiero, bo instruktor uczy jak zdać egzamin a nie jak jeździć dlatego złota zasada niech nikt Cię nie uczy jeździć poza instruktorem - moi znajomi którzy poduczali się przez najbliższych mieli trudniej zdać bo już nabierali nawyki samodzielnej jazdy a nie 'egzaminowej' jazdy
Edytowane przez biemi Czas edycji: 2012-03-22 o 19:57 |
|||
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziałam jedynie, gdzie gaz, hamulec i sprzęgło a i tak się czasem myliłam Jak to wczoraj stwierdził egzaminator "Teraz to ma ręce i nogi"
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Cała spłynęła na dół, ale nawet fajnie to wyszło, bo pierwszą warstwą jest właśnie galaretka. Następnym razem jak będę robiła to na spód dam galaretkę i wyjdzie na to samo
![]() Zrobiłam jeszcze jedną warstwę ze Śnieżki zmieszanej z galaretką, fajna pianka wtedy wychodzi TŻ powiedział, że bardzo dobre ![]() Nie muszę mówić, że jestem padnięta po aerobiku i że strasznie nie chce mi się iść jutro do pracy?
|
|
|
|
|
#2676 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Oj, ja też pamiętam, choć dawno to było...
Luzik ![]() Boskie to było jak sobie przypomnę, to mi się fajnie robi ![]() I ostatnio... siedzę sobie na fotelu, przygaszone światełko, laptop, a tu mi zza fotela jakiś potwór wychodzi . Jeszcze zrozumiałabym, że się ciepło zrobiło, wiosna, te klimaty. Ale to było dobrych kilka tygodni temu, zimnica na dworze i jeszcze nie powinny się przebudzić. Skąd się taki wziął ![]() Cytat:
![]() Mogłam zrobić prawko w Stanach [a tam, jak wiecie albo nie, jest luzik i prawko zrobić łatwo] dobrych kilka lat temu, ale oczywiście nie zrobiłam A potem wystarczyło je tylko w Polsce 'przerobić' i byłby luz. ZONK.Potem nawet na kurs chodziłam, ale życie trochę mi się skomplikowało i przerwałam. A potem już nie miałam do tego głowy. Ostatnia szansa dla mnie, to wyrobić się w tym roku, bo potem będzie kaplica ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() To jeszcze nam powiedz, jak masz na imię, może zwierzaki jakieś masz? Czym się interesujesz poza włosami? Bo my wiesz, ciekawskie som ![]() Cytat:
![]() Najprostszy sposób na ptasie, to zmieszanie tężejącej galaretki z ubitą śmietanką 30%, albo coś w ten deseń, bo dobrze nie pamiętam. TŻ mi kiedyś takie robił. Łomatko, ale to gęste było i zgęstniało w 3 sekundy.
|
|
|
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja do tej pory mieszałam ubitą śnieżkę z tężejącą galaretką, z tym, że galaretkę rozrabiałam z mniejszą ilością wody, np galaretka jest na 0,5 litra wody to ja daję 0,25. |
||
|
|
|
|
#2678 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko tzw'pani zza biurka' urzędas się Wam kłania :P:P, osoba nie lubiąca swojej pracy ze względu na otoczenie. Wieczny maruder i foch z przytupem to moja specjalność ( chociaż próbuję z tego w końcu wyrosnąć) Zwierzaków brak bo alergia itp, i sama sobie pomieszkuje więc serca bym nie miała zwierzaka na całe dni zostawiać, chociaż bardzo bym chciała mieć jakiegoś szwędacza w domu którego można by było pogłaskać, ale na pewno nie kota bo nie znoszę kotów z góry przepraszam miłośniczki kotów, ale kota wyczuję na kilometr taaak mnie paskudnie uczulają.Lubię gotować a jeszcze baardziej jeść - chociaż plan zrzucenia 5 kg wdrożony od 1,5mc trwa - ale efektów brak ![]() reszta innym razem bo ja za bardzo czasem lubię o sobie mówić nie myśląc o tym że kogoś to nie interesi a mój podpis na dole najlepiej mnie określa - cała Emi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez biemi Czas edycji: 2012-03-22 o 22:49 |
||
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Emi
![]() Powiem Ci jedno, jeśli jeszcze nie jesteś zakupoholiczką to po jakimś czasie z nami na pewno nią zostaniesz ![]() To wyobraź sobie, że ja z aerobiku wróciłam i od razu rzuciłam się na ciasto To co spaliłam odrobiłam pewnie tym ciastem z nawiązką ![]() Ja uwielbiam koty, ale niestety moja psica ma na ten temat inne zdanie (jak coś ucieka to trzeba to gonić, złapać i przydusić do ziemi ), więc musiałam się pożegnać z tą myślą
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
zakupoholiczką to jestem chyba od urodzenia
mam to we krwi, zawsze na mnie w domu się wściekali że nic nie potrafiłam zaoszczędzić tylko wszystko na pierdoły wydawałam, teraz ciut przystopowałam, ale sklepy to miejsce gdzie odpoczywam ale jak po areobiku to do wybaczenia, trzeba wyrównać straty kaloryczne
|
|
|
#2681 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Nie zabijajcie pająków ! Ja też się ich boję, ale ktoś mądry mi wytłumaczył, że pająki w domu to zbawienie . Takich gryzących to u nas raczej nie ma, no i pająki kochaniutkie zjadają komary, muszki, meszki i inne gryzące nas paskudztwa . Ja je teraz hołubię jak najlepszych przyjaciół . Cytat:
![]() Dotarł wczoraj, ale nie miałam okazji się nim maznąć. Pan Listonosz przyjechał jak już byłam wymakijażowana {pytanie o rachunek będzie pytaniem retorycznym, a może ?}, wróciłam dość późno, przylazła tubylcza kobieta, coby jej dokumenty przetłumaczyć, a potem padłam w łoże . Pomazałam się teraz . Zapach bardzo dobry. Wzięłam w paluchy i pomyślałam : o rany, ale chudy . A na gębie niespodzianka : konsystencja taka, jaką lubię . Tłustawy, wsiąka, ale pozostawia warstwę na twarzy. Bardzo to lubię . Taka natłuszczona czuję się komfortowo . Świeci się . Ale ja to lubię . Przez parę sekund popiekł, ale nie zaczerwienił . Po tym czasie pieczenie przeszło. Gęba nie jest czerwona . Pod podkład też się nada . A więc - pierwsze wrażenie bardzo dobre . Smarowanie było jakieś pół godziny temu . Co będzie dalej - napiszę . Cytat:
Nie żartuj ! Czego tu się wstydzić . To ona jest dla Ciebie, a nie Ty dla niej . Lepiej po ulicy z różowymi chodzić ?! Cytat:
Nic się nie martw . Wiesz jak to mówią starzy górale ? Tylko trening rodzi mistrza ! Ja podrzuciłam przepis sąsiadce . Ale ona powiedziała : teraz post, to ciast się nie piecze. Upiekłabym, ale dzieci mogą się w szkole wygadać . Matko kochana, gdzie mi przyszło żyć ?! Dla mnie naleśniki to wyzwanie godne starożytnych herosów . Ja nie umiem . A pyzy umiesz robić ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówi to ta, która chętnie trzymałaby samochód w garażu . Ale sama widzisz - życie potrafi zmusić do wszystkiego. Jak Kasię do jazdy samochodem zmusiło, to z Asią też da sobie radę .***** i tylko to : Cytat:
Cytat:
No a teraz będzie o fryzjerze . Hłe, hłe, hłe ! Byłam, nie stchórzyłam . I muszę szczerze przyznać, że tak za bardzo nie mam na co narzekać . Poszło ponad dwadzieścia centymetrów włosów, mam wystopniowany na krótko tył i boki, a grzywkę do górnej części ucha . A więc - jest bardzo krótko . Kolor bardzo ładny, przynajmniej mnie podoba się - naturalny jasny brąz . Chciałoby się napisać : cudowna jestem . Ale "cudowna", to jest woda z Lichenia . Psiapsiółka, sąsiadka i jeszcze jedna osoba {kobieta} stwierdziły, że wyglądam korzystnie. A one powiedziałyby prawdę . Praktykantka przy myciu dostała tylko trzy kopniaki, ale jej nie oplułam . Jest tylko jedno "ale" - tak dobrze wyglądam po fryzjerze . Zobaczymy co będzie po umyciu włosów. Chyba czas suszarkę kupić. Najpierw jednak spróbuję palcami uczesać . Jak nie da rady - po suszarkę i okrągłą szczotkę . Matko kochana, ja nigdy okrągłej szczotki w ręku nie miałam, a suszarki używam tylko u fryzjera . A i chyba jakąś piankę należałoby nabyć . Jaką ? Szybko mi tu pisać !Asiu, używałaś kiedyś do czesania szczotki z naturalnego włosia ? Jeśli tak - to jak się u Ciebie sprawuje ? Miłego dnia |
||||||||
|
|
|
|
#2682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i to się liczy ![]() Cytat:
(i kto to mówi Cytat:
Cytat:
Nie sądziłam,że ktoś sie tego trzyma ;o Moim postanowieniem było nie picie alkoholu do Świąt,ale dziś chyba się skuszę na piwo z wiśnią 20cm?! Mogłaś zapakować i mnie wysłać,bym sobie dokleiła Pytanie w sumie nie do mnie,ale się wtrącę Ja używałam szczotki i na początku było ok,ale teraz już jej nie dotykam, kurz zbiera w Krakowie Nie rozczesywała i do tego elektryzowała. Bardziej sprawdza mi się drewniana
|
|
|
#2683 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do zwierzaków, małego pieska można brać śmiało. Ja mam i bez problemu sam zostaje na te 8-9 h Brak kota zrozumiały, ja swojego też musiałam oddalić, bo córka ma alergię , ale mus to mus... tęskno mi za poczciwiną, bo naprawdę dory charakter nam się trafił ![]() Cytat:
![]() To co dziewczyny, bierzemy Emi do naszej bandy, nie? ![]() Cytat:
więc po co mi to ![]() Ale serio, wywalam przez okno, rzecz jasna nie osobiście tylko przy użyciu TZ'ta. Jak sobie jakiś krzyżak na oknie w kuchni przysiądzie, to też z miotłą od razu nie lecę. Póki mi nie łazi po domu, jest OK. Cytat:
Cieszę się, że podpasował, przynajmniej przy pierwszych testach Oby tak zostało Zapach ma od oliwki dzieciowej Chudy się wydaje, bo taki piankowaty mi wyszedł, ale ma ok 40% fazy tłuszczowej ![]() Dawaj znać, jak kolejne testy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może nie będzie tak źle, skoro trochę praktyki w poruszaniu się liznęłam jeżdżąc skuterem. Czas pokaże... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nie to co ja - pół kursu sto lat temu [w miedzyczasie tak zwanym zdążyli mi szkołę zlikwidować
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpłaci jeszcze drobną sumę na nasze tajne konto i ok Jasne,że bierzemy ![]() Teraz tyle szkół,że można wybierać i przebierać+ koszty różne
|
|
|
#2685 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do pyz jestem za wygodna wolę kupić Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nasza krew
![]() Takie tłumaczenia to ja lubię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja grzesznica ciasto wczoraj zrobiłam Ale w sumie nie piekłam, bo na zimno było, więc się nie liczy ![]() Cytat:
![]() Jeszcze tylko wpisowe i przyjmujemy ![]() Pokaaaa-pokaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
Na razie używam grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami i mam wrażenie, że trochę mniej włosów sobie wyrywam>Głowa mnie boli ![]() |
||||
|
|
|
|
#2687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie żałuję ani złotówki bo u mnie sprawdziła się w 100% ![]() ![]()
|
|
|
|
#2688 | |||
|
|
Cytat:
Szkół dużo, kasy brak ![]() Mam teraz masę wydatków dodatkowych [chrzciny, komunia, ślub...]. Cytat:
![]() Cytat:
Czasem mnie kusi ten cały TT, a czasem... to nawet nie używam grzebienia
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
u mnie teraz też by nie przeżył ale wtedy miałam inną pracę więc mogłam szaleć teraz choruję na wersję do torebki ale czekam na urodziny
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam teraz taką pracę i wydaję masę kasy na kolorówkę, zwłaszcza na minerały
Tłumaczę sobie, że jak mnie zwolnią i nie będzie mnie stać to będę miała zapasy Asia, już wiem kiedy będę miała urlop ![]() |
|
|
|
|
#2692 | |
|
|
![]() To sobie wyobraź, jak to było przy długich włosach O dziwo, jakoś się nie plątały lajtowo na drugi dzień mogłam je rozczesać, oczywiście o ile wcześniej były związane w kok.Cytat:
![]() No to dawaj z tym urlopem
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 pierwsze tygodnie lipca ![]() |
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
|
Cytat:
aż sama byłam w szoku, bo wcześniej [tj. sprzed ery wizażu ] to bez jakiegoś kołtuna dziennie nie obywało się.Ooooo, dobry termin, wbijaj
|
|
|
|
#2695 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Szanuję ludzi, którzy mają swoje poglądy i żyją zgodnie z nimi . Nigdy też nie śmiałabym naigrawać się z tego . Ale akurat w "tej" sytuacji { sąsiedzi}, całe życie obraca się wokół pytania : co ludzie powiedzą . Dzieci mają szlaban na używki, bo chodzą do szkoły i mogą wygadać . To że ojciec chla, nie powiedzą, bo to dla nich stan normalny . Cytat:
Nie ma co, bierzemy, Cytat:
Co do tłustości - po jakiejś godzinie wsiąka całkowicie i byłam tak "sucha", że podratowałam się Linoeparolem, a to towot jakich mało . Po dziesięciu minutach on też wsiąkł całkowicie . Znaczy się - to ja jestem coraz suchsza i chyba smalcem się zacznę smarować . Cytat:
Cytat:
Nie tak szybko ! Muszę się do lenistwa przyznać - jeszcze nie myłam głowy po fryzjerze, więc tak do końca nie wiem co mam na łbie . Dzisiaj umyję, to się okaże . Nadal twierdzę, że nie żałuję obcięcia . Pokaż ! A może masz link ze składem ? A mnie nigdy nie korciło, żeby ją kupić . Cytat:
D*upie lżej ! { }Cytat:
A co to jest ta " guma do włosów" ? Miłego dnia |
||||||
|
|
|
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko też tak robię ![]() Cytat:
Pogrubione- nie lubię tego,ale sama czasem łapię się na takim gdybaniu Powiem Wam,że mam świetny kolor ściany w pokoju<skromniś>
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wiesz, ostatni weekend urlopu mam już zajęty, pewnie domyślasz się gdzie wtedy będę
![]() Jak ja tego nie lubię Np sprawa ślubu, ja chcę tylko cywilny, kościelnego nie chcę, bo uważam, że to będzie hipokryzja jeśli nie chodzę do kościoła, a tu nagle wezmę ślub kościelny. I już kilka razy spotkałam się z zarzutami - no bo co ludzie powiedzą, nie wypada, żeby tylko cywilny Nawet mój TŻ coś takiego palnął Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobrażacie sobie takie coś? http://www.kwejk.pl/obrazek/1035116/wywiad.html ;o
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#2700 | ||||
|
|
Cytat:
![]() Następna porcję mogę spróbować 50/50% fazy wodnej i tłuszczowej. Albo jakiś bardziej tłusty olej dać, ale jaki? Oliwę? Wydawało się, że parafina powinna zatrzymać trochę wilgoci ![]() Ale dobrze, że nie podrażnia. Będziemy eksperymentować dalej , tylko opakowania po kremach zbieraj ![]() Nie mam doświadczenia z gumą ![]() Cytat:
![]() Nooo, to jeszcze powiedz jaki to kolor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masakra... kto wymyśla te regulaminy... Ugotowałam krem, tym razem dla siebie, nawet fajny wyszedł ![]() Ciekawe, jak się sprawdzi. Używałam wcześniej serum dwufazowe o podobnym składzie [z lenistwa nie chciało mi się emulgować ] i dobre było.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Tym bardziej, że ona wie, że ja nie farbuję, poza tym wyjątkiem w ostatnie wakacje, kiedy leciałam do niej, żeby doprowadziła mnie do jako takiego wyglądu

Bo w sumie, jak teraz tak pomyślę to te pytanie nie są aż tak trudne

A potem wystarczyło je tylko w Polsce 'przerobić' i byłby luz. ZONK.

Mówi to ta, która chętnie trzymałaby samochód w garażu . Ale sama widzisz - życie potrafi zmusić do wszystkiego. Jak Kasię do jazdy samochodem zmusiło, to z Asią też da sobie radę .
, ale mus to mus... tęskno mi za poczciwiną, bo naprawdę dory charakter nam się trafił