|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~
Cytat:
|
|
#4952 |
|
Copyraptor
|
|
|
|
|
#4953 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Gdybym to ja umiała i dała radę chodzić w szpilkach
W ramach odmóżdżania szukam lakiery, coby pomalować paznokcie, ale nawet to mi nie idzie
|
#4954 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4955 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Przyszłościowość jej związku to temat rzeka, ale zawsze dziwne dla mnie było parcie na bycie w związku, że niby bez faceta znaczy gorsza
A tak przecież nie jest, przynajmniej moim (niedojrzałym) zdaniem.... Zresztą moim związkiem tez emocjonowała się z początku jakbym trzymała kupon potwierdzający, że trafiłam szóstkę w totolotka, a potem rozpoczęło się wielkie "to już czas kogoś znaleźć" i przeżywanie każdego faceta, który na nią spojrzał
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, jak była rozmowa na temat podobieństwa ecrulo do Juliette Binoche, tak teraz przypomniało mi się, że (fajne buty, swoją drogą) ty, cholero, jesteś dość podobna do Charlotte Gainsbourg.
Nie pytajcie, dlaczego to piszę, sama nie wiem ![]() O, już za chwilę nowy wątek, ale ta część szybko minęła. |
|
|
|
#4957 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy zlikwidowali outlet obok Kina pod Baranami?
znacie jakis nny z przystępnymi cenami poza TK maxx i Factory outlet?
|
|
|
|
#4959 |
|
Rozeznanie
|
inna na floriańskiej i długiej?
|
#4960 | ||||||
|
Zadomowienie
|
to są takie małe miseczki jakby, do creme brulee np
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gracias! Cytat:
to były te po 3,50 /szt ?super, tego potrzebowałam! dziękuję swoją drogą - czy mogłam Cię dziś widzieć na grodzkiej w okolicach 15-16? Zdaje mi się, że mi mignęłaś, a zorientowałam się dopiero, jak już Cię minęłam ![]() Cytat:
jak masz gdzieś tego posta, to chętnie spojrzę ![]() czytałam, że w Lidlu można kupić dobrą kawę za około 15zł - 0,5kg : Monte Santos Caffe Crema 100% arabica http://www.opinie.egospodarka.pl/zdj...-70685-big.png jest też wersja Espresso, ale ma gorsze opinie. W każdym razie piszą, że ta Crema do cappuccino i mlecznych kaw naprawdę super, czarna - różnie, zależy jak komu spasuje, ale jednak mają o niej dobre zdanie. Ja mam teraz Segafredo Espresso Casa - w Carrefour płaciłam około 17 zł za 0,25kg . Też jest spoko. I - co mnie zdziwiło - widziałam dzisiaj na dziale z bakaliami w Tesco (tam, gdzie się samemu nasypuje, w okolicy warzyw), że mają w jednym z pojemników właśnie kawę ziarnistą Segafredo, tylko w tej chwili nie pamiętam czy dokładnie pisali, która to. Cena bodajże 15zł, ale nie wiem czy za kg (choć tam tak podają), bo to aż nie do wiary. Ale fakt, za opakowanie też się płaci, a tam po prostu sypiesz sobie do woreczka ![]() Jak skończę to co mam, przymierzam się do spróbowania MK Cafe (Premium ma dobre opinie lub Premium Guatemala - też w porządku) - w domu złapałam tę niby wersję do picia z mlekiem, rozpuszczalną, ale fajnie smakowała, delikatnie, więc ciekawa jestem jak z ziarenkami Albo tej Lidlowej. No i Illy, ale to już wyższa półka ![]() Reasumując mój wywód - aktualnie Segafredo, w planach MK Cafe Premium (która jeśli okaże się całkiem w porządku, to przy niej zostanę, ze względu też na cenę ), w marzeniach Illy (nie wiem co mnie tak ciągnie, skoro nie miałam okazji jej jeszcze skosztować :P ) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co to ten Tomex?
|
|
#4961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Motywacja jest tym co pozwala Ci zacząć. Nawyk jest tym co pozwala Ci wytrwać." dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego Edytowane przez MyLastHope Czas edycji: 2012-03-23 o 19:37 |
|
|
|
|
#4962 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Bardzo Ci dziękuję Dopytywałam o te ziarna, bo zastanawiałam się czy jak kupię takie najtańsze to to nie będzie jeszcze gorsza opcja. Ja nie będę niestety mielić na każdą porcję świeżej, tylko raz na tydzień może - na razie pożyczę młymek od mamy, jak go będę miała to zapytam czy się nada Nie ryzykowałabym z kupowaniem tej kawy na kg w Tesco - nie wiadomo jak przechowywana, w tych podajnikach (jeśli to takie, jak w real) chyba też niezbyt szczelnie - więc może być kiepsko z aromatem. MK Cafe premium kupowałam ostatnio, ale mieloną - pojawiła się w Biedronce - smakowała mi Zaczęłam wlewać do kawiarki mniej wody, tzn. żeby nie zasłaniać odparowywania - i trochę mi brakuje ilościowo tej kawy rano
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2012-03-23 o 20:52 |
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ jest w drodze do Dąbrowy Górniczej. Pojechali z kolegami na pełnometrażowy film o Kapitanie Bombie + maraton odcinków
Jaka prawdziwa męska wyprawa, prawie jak na ryby
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4964 |
|
maszyna, nie człowiek
|
O, mój znajomy tez na to polazł.
|
#4965 |
|
Przyczajenie
|
Hej kobietki
Jestem tutaj nju one, a w Krakowie to mnie nawet jeszcze nie ma ;P Sprowadzam się w drugiej połowie kwietnia i ku mojej nieopisanej radości taka impreza powita mnie w pierwszy weekend -> http://www.break.fm/dnb/impreza/9/ha...ground-on-tour Któraś w klimacie i też się tam wybiera? Było by najss
|
|
|
|
#4966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli jest tak jak mówisz, to podejrzewam, że powinno być okej Delektować to się mogę, ale latte, latte macchiato, cappuccino etc ![]() Tak, z młynkiem się skonsultujmy, ten temat też już mam w małym palcu ![]() Rozumiem Cię, też w pewnym momencie kalkulowałam jak co się opłaca, bo ja aż tyle tej kawy nie piję (a przynajmniej do tej pory nie piłam), ale widzę, że warto. Zresztą, no właśnie, nawet tańsze ziarna (tylko dobrze wybrane), są lepsze, niż mielonki Tchibo. Sporo czasu spędziłam wertując caffeprego, czytałam, przeglądałam i tam panuje powszechna opinia, że Tchibo to - najkrócej mówiąc - zuo, natomiast już pozytywnie wypowiadali się o MK Cafe czy właśnie Monte Santos! To musi coś znaczyć. A jak ktoś napisał, że dorwał MK 500g za 6zł, to już w ogóle odpadłam Sama jestem ciekawa jak ta Lidlowa się sprawdza - koniecznie daj znać, jak się zaopatrzysz! Co do kawy tescowej - prawda, nie pomyślałam, że to przecież aromat się ulatnia od takiego dozownika! Ale ze mnie gapa ![]() To fakt - gdy nie przykrywa się zaworka, naparu jest mniej, ale jednak jego jakość jest zdecydowanie lepsza Same korzyści!No a zaworka zasłaniać nie można, bo wtedy traci swoje właściwości, czyli możliwość ewentualnego odparowania zbyt dużego ciśnienia. Sama kiedyś przelewałam dolny zbiornik, ale teraz mam zdecydowanie lepszy napar! No i w razie czego, tak jak pisałam, delikatnie rozcieńczam ![]() Melka hehe, dobre ![]() Piekę batoniki musli
|
|
#4967 |
|
Matka Smoka
|
Soline - a dasz jeszcze linka do tego czegoś, gdzie jest cały proces parzenia w kawiarce?
nie znalazłam go![]() Mój tż w pracy spotkał jakiegoś jednego z lepszych w Pl baristów i on mu powiedział, że w mielonych kawach niewiadomo co jest nawet (w sensie, że niekoniecznie sama kawa ). I to nawet tż mi wciąż głowę suszy, żebym kupowała ziarna. Haha, przypomniało mi się, jak robiliśmy niedawno zakupy w jakimś hipermarkecie i przy półce z kawami, tż do mnie: kochanie, kup sobie jakąś lepszą kawę - i kieruje się w stronę lavazzy itp. Ja z emfazą: kochanie, ale Ty jesteś dla mnie dobry! a tu niespodziewanie jakaś pani z boku: na pewno czegoś chce! (na wszelki wypadek zaznaczę, że dialog tż ze mną to żartem był). |
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Soline, jaki masz młynek? Bo potrzebuję do mielenia siemienia lnianego
.
|
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
Ineso to mnie zażyłaś - sama go zgubiłam i próbowałam znaleźć na forum, niestety bezskutecznie
http://stumptowncoffee.com/guide/moka-pot/ i video: http://www.jimseven.com/2009/01/21/v...vetopmoka-pot/ ![]() Moim zdaniem to są najlepsze tutoriale, zwłaszcza ten zdjęciowy ![]() W sumie prawda, nie zdziwiłabym się, biorąc pod uwagę kryzys i to jak ludzie oszczędzają na czym się da, pchają różne "niezbędne substancje" chemiczne itp No a tak ziarna, to ziarna. Nic więcej tam nie ma. No i ten zapach Co do sytuacji z marketu: jaka przebiegła! A później się dziwić, że istnieją stereotypy ![]() SdC chociaż zdaje mi się, że gdzieś czytałam, że ten MPM można też do cukru używać sama już nie wiem, ville raz pisała, że mają w domu żarnowy do cukru właśnie, tylko ręczny). A co się tak na siemię lniane naszło i czemu nie chcesz od razu kupić mielonego? ![]() Rany, jaka ja jestem ekonomiczna. Wypiłam sobie drinka (typu breezer, tylko lidlowy) 5,6% , a tak mi się przed oczami dwoi i troi, w głowie przyjemna chmurka...
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33087946]
Nie mam do Ciebie numeru tel. Skoro Ty masz do mnie to powinnaś dać mi znać troszkę wcześniej niż 3 min przed 16 na FB, że Twój facet mnie wystawił. Cały dzień ustawiłam sobie pod ten odbiór, specjalnie pojechałam do Bonarki, a Ty jakby nigdy nic napisałaś mi o takiej godzinie wiadomość na FB... Po prostu ręce mi opadły...[/QUOTE] Możesz zejść ze mnie? Pisałam jak wół: "Wcale się o nią nie upominałam Wyślę Ci dane, jak znajdę chwilę wolnego. Pas de panique ![]() Hiper wygodnie by Ci było odebrać ją od mojego Tż np. dziś w Bonarce między 14 a 22? A jeśli nie to może w weekend? Wtedy on tam będzie 9-21 w sobotę i niedzielę Jeśli odpowiada Ci dziś to poproszę o smska (nr w KKT), żebym mu przypomniała wziąć ![]() Ja mam tak cholerny młyn w pracy, że nie potrafię powiedzieć o której (jeśli w ogóle) z niej wyjdę przez najbliższe 5-10 dni i wolałabym się nie umawiać żeby nie wystawiać ludzi (jak ostatnio Ecrulo, od której nie odebrałam hydrolatu ![]() Nie mam w pracy dostępu do wizażu, fb itp. Komórkę mam starą, bez dostępu do neta. Wyszłam wczoraj z pracy wcześniej żeby załatwić ostatni wpis na uczelni i tylko dlatego weszłam na fb o 16 (normalnie zrobiłabym to najwcześniej o 19) i przeczytałam Twoją wiadomość "ej, czy sprawa odbioru szczoteczki dzisiaj jest nadal aktualna?". Odpisałam na fb, bo gdzie miałam? Sprawdziłam jeszcze czy jesteś na forum, ale byłaś nieobecna. Nie mam do Ciebie nr, nie ma go też w KKT. Twoja szczoteczka nie jest dla mojego Tż jakimś ważnym przedmiotem, którego ma strzec jak oka w głowie, dlatego prosiłam o sms, żebym mu mogła przypomnieć. Nie napisałaś sms-a -> nie przypomniałam -> Tż nie wziął.
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-03-23 o 22:27 |
|
|
|
#4971 |
|
Copyraptor
|
Soline, byłam dziś w nanu
te moje są po 4,50, czyli chyba jednak te największe. Raczej nie, dziś o 15 byłam na Podgórzu a później w NH ![]() Ville, baba mi się nie podoba, więc w sumie się by zgadzało |
|
|
|
#4972 |
|
Matka Smoka
|
Soline - dzięki, też poszło do zakładek już
![]() Właśnie dziś patrzyłam na te driny w Lidlu, bo ślicznie wyglądają - i mowiłam do tż, że jaka szkoda, że nie przepadam za czymś takim. |
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co oni w tym widzą, ale dni odliczali
Ale się nam ostatnio spięta atmosfera zrobiła na wątku. Ciekawe, kiedy ja dostane O-P-R
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4974 |
|
Matka Smoka
|
Cholerko - otworzyłam super zamówienie w klubie
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będę moją skórę jeszcze tym obkładać. Zmielone w sklepie tracą właściwości, więc wolę sama .
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#4977 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() są świetne ale ja to prawie w ogóle alkoholu nie piję, jak już coś to tylko takie kolorowe drinki, więc mi pasuje ![]() wiesz... ktoś kiedyś powiedział "faceci całe życie są dziećmi, tylko zabawki im się zmieniają" ![]() ![]() Cytat:
pewnie, że możesz, zresztą jaka frajda! po prostu byłam ciekawa, nie wiedziałam też jaka jest różnica - bo w kawie, to aromat, a w siemieniu wydawało mi się to trochę mało pokrewne, stąd moje wątpliwości (chociaż dobra, przyznaję się, jakieś 3% mnie podpowiadało: "może nie wie, że można kupić też mielone?" ) ![]() swoją drogą, ciekawe, czy zmielone ziarna siemienia/kawy/whatever ważą tyle samo, co przed zmieleniem... ![]()
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znajdę . Siemię już mam, a mieszanki chlebowe to jeszcze nie ten etap. Nie mam na razie w czym piec i muszę się zaopatrzyć w jakieś takie rzeczy (co prędko nie nastąpi, bo jestem bez pracy teraz ). No i nie znam swojego piekarnika jeszcze .Ale pewnie następnym razem bardzo chętnie się skuszę .Co do siemienia - rano owocowy koktajl z nim (lub otrębami), a na maseczkę mam gdzieś przepis, ale padam na twarz (a jeszcze muszę zrobić demakijaż - nie znoszę tego!) i nie chce mi się szukać .---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
. Co do wagi - możesz zważyć . Ja mam wagę (do obiadów ), mogę wpaść na ważenie .W jakim sensie olejków? OCM? Odpada absolutnie - mam skórę naczynkową i naprawdę ciepło jej szkodzi (robiłam ostatnio obserwację mocną na ten temat). A twarz myję olejkiem z BU (i ostatnio nawet nim demakijażuję ).
|
||
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przyda mu się taki męski wieczór, żeby nie było
|
|
|
|
|
#4980 |
|
Matka Smoka
|
SdC - właśnie mi chodziło o to okładanie twarzy
Pamiętam, że jeszcze chyba jako tonik to jest niezłe - w sensie ten śluz po zaparzeniu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

znacie jakis nny z przystępnymi cenami poza TK maxx i Factory outlet?

to były te po 3,50 /szt ?
jak masz gdzieś tego posta, to chętnie spojrzę
- widziałam dzisiaj na dziale z bakaliami w Tesco (tam, gdzie się samemu nasypuje, w okolicy warzyw), że mają w jednym z pojemników właśnie kawę ziarnistą Segafredo, tylko w tej chwili nie pamiętam czy dokładnie pisali, która to. Cena bodajże 15zł, ale nie wiem czy za kg (choć tam tak podają), bo to aż nie do wiary. Ale fakt, za opakowanie też się płaci, a tam po prostu sypiesz sobie do woreczka 

Sama jestem ciekawa jak ta Lidlowa się sprawdza - koniecznie daj znać, jak się zaopatrzysz!
ale ja to prawie w ogóle alkoholu nie piję, jak już coś to tylko takie kolorowe drinki, więc mi pasuje