|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() A Biovax na koniec na końcowki (dla mnie to jakieś 5cm od końca calej dlugości) Jeżeli dasz odpowiednie ilości wszystko będzie ok Muszisz próbować i testować i uważaj, co czasem latwo jest przegiąć ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- imwk Poczytaj sobie ![]() Blog Anwen Blog Czrnej Orchidei Blog Weegirl Pielęgnacja Karmazynki Przewodnik Narka po olejowaniu Dodatkowo na pierwszych stronach danych wątków jest dużo informacji, tam też warto zaglądać
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Nindżopesz
|
Izus, Nafiyqa, Fubizka, Lethie, the rock, Alex, Trommelka - dzięki
Ale co ja się nachodziłam po salonach z kieckami tłumacząc o co mi chodzi a sprzedawcy patrzyli jak na szurniętą i dawali do przymierzenia klasyczne tafty na kole...Cytat:
Podłączam się do pytania o krem brodawkowy - zmiękcza on czy co robi? Zamiast oleju używacie? |
|
|
|
|
#4353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no co Ty mówisz, młoda jesteś, korzystaj ![]() Cytat:
![]() ale piszecie, 7 stron do nadrobienia miałam
|
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam kokosa od wczoraj, ide zmyć
|
|
#4355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zakochałam się w twoich włosach ![]() zmywałam dzisiaj migdałowy isaną z babassu, bardzo fajnie się zmyło niestety nie dałam im do końca wyschnąć, bo robiłam eksperymenty z rzewieniem ![]() jak trochę przeschną to napiszę coś więcej o mojej rzewieniowej przygodzie
|
|
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Kombinuję po raz kolejny
![]() Wymieszalam maskę Mariona do brązowych z Biovaxem do suchych (bo ten miód "solo" mnie troszkę odstrasza..) i odrobiną Garniera z Karite. Poza tym tradycyjnie keratyna, panthenol, aloes i gliceryna - czyli mega bomba nawilżająca. I uwaga - nie rozczesalam wlosów na mokro, na sucho też nie planuję.. Trochę je ugniotlam, ale bez ręcznikowania i ciekawa jestem, co z nich się zrobi.. ![]() Cytat:
![]() Krem brodawkowy stosowalam za zamierzchlych czasów, gdy próbowalam CG - ladnie podkreśla fale. Poza tym na noc na końce i na dlugość. W ciągu dnia nie zabezpieczalam nim końcówek, bo nigy nie moglam trafić z ilością
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zmyłam kokosa a teraz waxa do wypadajacych stuningowałam gliceryna i keratyną :P
trommelka Ty jesteś prostowłosa ? czy nie dokładnie określona ?
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, co robiłam dzisiaj przez sen, ale obudziłam się z taką zmaltretowaną szczotą na głowie, że aż strach.
|
|
|
|
|
#4359 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale z moimi nie-umiejętnościami dokładnego zmywania to bym sobie duże kuku zrobiła Cytat:
|
|||
|
|
|
#4360 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zaraz idę zmywac moją mieszankę i zastanawiam się czy nie zmyć wszystkiego szamponem z slsem bo od paru dni miałam coś na włosach. 2 dni temu nałozyłam maśc brodawkowa i masło Isany zmyłam tylko wodą, wczoraj rano olej na długość kitki i z tym olejem do sauny no i wieczorem moja mieszanka olejowa z keratyna i gliceryną wypadałoby to porządnie domyć
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-03-24 o 10:35 |
|||
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam dzisiaj 2 nowe szampony w Wispolu do włosów brązowych.
Możecie zerknąć na skład?? ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ach-brazu.html Skład: aqua, sodium laureth sulfate, sodium cocoamphoacete, coco-glucoside, cocamide MIPA, PEG-7, glyceryl cocoate, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, dimethylpabamidopropyl, laurdimonium tosylate, lactic acid, propylene glycol, aesculuc hippocastanum extract, sorbitol, zingiber officinate extract, sodium chloricide, disodium EDTA, parfum, benzyl benzoate, limonene, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, DMDM hydantoin, HC blue no.2, HC yellow NO.2, 3-nitro-p-hydroxyethylaminophenol https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ach-brazu.html tylko tego nie mogę nigdzie znaleźć składu...:/ I czy jak chcę kupić glicerynę z zsk to tą? http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Gliceryna-roslinna/238
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem wlaśnie taka nieokreślona.. Znaczy myslalam, że się jednak wyprostują, bo mają ostatnio do teho tendencję, ale chyba nic z tego
![]() Cytat:
A z racji tego, że telefon zgubilam, mam jakiegoś starego grata bez aparatu.. (cud, że polifoniczne dzownki ma! ![]() Może lepiej Sles, niż delikatny, żeby po tych wszystkich dobrociach Ci się nie obciążyly
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-24 o 11:14 |
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem... I tak robię zamówienie więc...? Chyba że w aptece jest tańsze?
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Jakkolwiek nieoczekiwane by to nie było
stwierdzam, że po naolejowaniu włosów i nałożeniu na końcówki kremu Isana, owe końcówki są dużo fajniejsze. Mniej suche i ładniejsze.Miłe zaskoczenie.
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, która wedłig was farba składowo jest lepsza
? w sumie składy podobne ![]() Hydrolyzed Wheat Protein, Algin, [+/- Lawsonia Inermis (Henna CI 75480), Cassia Auriculata (Cassia), Juglans Regia (Walnut Shell Powder), Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Rheum Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhatany Root), Coffea Arabica (Coffee), Curcuma Longa (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root)] * aus biologischem Anbau 16 czy: Algin, Hydrolyzed Wheat Protein, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Parfum (Essential Oils), [+/-Lawsonia Inermis (Henna)*, Cassia Auriculata (Cassia), Juglans Regia (Walnut Shell Powder), Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Hibiscus Sabdariffa (Sudanese Tea), Rheum Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhantany Root), Coffea Arabica (Coffee), Curcuma Longa (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root,]
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
trommelka a coś mi się ubzdurało że proste a tu piszesz o CG :P
sylvi a co to za farbki ? jezu musze zafarbować włosy bo wyglądam jak troll
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w aptece 1,59 za 30g, więc przy 60g różnica groszowa wychodzi.
|
|
#4369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To super! Jest kolejny patent na końcówki ![]() Cytat:
Btw: Czyżby to byla Sante? ![]() A ta druga też fajna, ma jojobę wysoko, pewnie nie będzie tak wysuszać
|
||
|
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ślub elfa po prostu ![]() Mieliście może jakąś sesję po ślubie? Uwielbiam takie fantastyczne klimaty
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jednak powoli chyba trzeba wracać do CG.. justusia! Dopiero teraz zerknęlam do Twojego albumu.. Ależ śliczne fale! I piękny kolor! Czym farbujesz? Bo o poprawie stanu wlosów nie ma co pisać - bo to jest widoczne od razu! |
|
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Trom farba to jakiś brąz z garniera, ale mi się już wypłukał totalnie :/ i szukam jakiejś dobrej farbki.. ale taki kolor za ciemny dla mnie bo ja totalny bladzioch jestem.
Właśnie mi schną włosy to może cykne fotke jak podeschną..
|
#4373 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skoro bez harmonijkowania masz fale to co to będzie z ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś tez się postaram coś wrzucić bo mi miną równy miesiąc CG i jestem ciekawa różnicy
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krem to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...me-5-urea.html
|
|
#4375 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może henna Khadi? ![]() Ja od siebie bardzo polecam! Je!! Będą foty! ![]() Cytat:
Więc póki moje wlosy nie osiągną dlugości do stanika, wolalabym jednak, żeby byly bardziej proste.. Ale znowu też bez sensu walczyć z ich prawdziwą naturą.. Ugotuję żel lniany, pokombinuję może jutro z nim. Póki co mam żel bielendy i się trzymają ![]() Czyli dziś będzie wysyp pięknych wlosów Cytat:
Opinie ma calkiem niezle! A stosowalaś go na buzię? Daloby radę go klaść jako krem na dzień? Bo jestem na etapie poszukiwania czegoś dobrego..
|
|||
|
|
|
#4376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
miałam khadi wcześniej, ale strasznie mi włosy wysuszała, chce naturalną bez chemii, ale też taką, która mi je nawilży przy okazji
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam pyt. o miód. Czy nie traci od swoich wartości po podgrzaniu? Mam taki twardy i musiałam go podgrzać w mikrofali żeby wymieszać do w maską i aloesem. Nic mu się nie stało?
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym niemieckie napisy.. Czlowiek z obsesją na punkcie tego języka skojarzy je wszędzie ![]() A próbowalaś rozrabiać hennę z odżywką? Po pierwsze idzie mniej henny (na wersję bez odżywki potrzebowalam 1/2 opakowania a na odżywkową mniej niż 1/3) po drugie przesuszu brak! Dodalam Bingo z keratyną i spiliruiną i dodatkowo 2 kropelki panthenolu. Kolor zlapal pięknie a wloski byly piękne i gladkie
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-24 o 12:15 |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4380 |
|
Wtajemniczenie
|
Trom nie wiem, boję się henny bo znajac mnie to pewnie w miedzy czasie bede chciała wrócić do blondu :P
chyba też się skusze na Sante
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

serum na koncowki a na reszte Joanna?czy i na końcowki tez?najpierw serum a potem Joanna?nie bedzie za duzo ?

Ale co ja się nachodziłam po salonach z kieckami tłumacząc o co mi chodzi a sprzedawcy patrzyli jak na szurniętą i dawali do przymierzenia klasyczne tafty na kole...

A z racji tego, że telefon zgubilam, mam jakiegoś starego grata bez aparatu.. (cud, że polifoniczne dzownki ma!
i niestety automat zagaduje, że nie mam dostępu jak próbuję kliknąć na profil którejś z użytkowniczek...
Ślub elfa po prostu