Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 12:15   #3751
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

dziewczyny jakie to uczucie jak brzuch twardnieje????

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:16   #3752
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie to uczucie jak brzuch twardnieje????
U mnie czuję, że jest twardy, ciągnie i jest bardzo ciężki. Akurat teraz taki mam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:19   #3753
Paula SHIN
Zakorzenienie

Wlasnie tak dziwnie ciagnie. No i wystarczy ze dotkniesz i czujesz jaki jest twardy.
Mialam tak do samego konca. Jak szybko chodzilam albo stalam... Nic przyjemnego.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:20   #3754
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
U mnie czuję, że jest twardy, ciągnie i jest bardzo ciężki. Akurat teraz taki mam
acha to ja mam taki czesto a ja nie wiedzialam ze to o to chodzi i dzis miałam taki na miescie. Wlasnie cięzki napompowany?
ej bo ktos mi napisal kiedys ze jak jest twardy jak kamien, a moj taki twardy to nigdy niebył. I ja ciągle do tego stwierdzenia porownywałam

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

ale twardy to wlasnie bywa jak bym balona dotykała. Ale nie jak kamien

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-24, 12:21   #3755
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
acha to ja mam taki czesto a ja nie wiedzialam ze to o to chodzi i dzis miałam taki na miescie. Wlasnie cięzki napompowany?
ej bo ktos mi napisal kiedys ze jak jest twardy jak kamien, a moj taki twardy to nigdy niebył. I ja ciągle do tego stwierdzenia porownywałam
do tego ciągnie i boli. Ja mam tak całymi dniami, dopiero luteina pomaga, w nocy mi rozluźnia, do ok 13 mam spokój i znowu robi się twardy i boli a już nie wspominając o tym, gdy muszę do kibelka chociażby siku, boli wtedy jak nie wiem...
Zresztą jakby Ci twardniał - dotykaj brzucha lekko rano, wtedy zazwyczaj jest miękki i będziesz miała później porównanie.
No i absolutnie nie masuj go

Bloguję
Stary 2012-03-24, 12:23   #3756
Paula SHIN
Zakorzenienie

Moze nie jak kamien, bo da sie nacisnac, ale czuc ze jest twardy.
Jak ja tak mialam, nie bylo to jakos super czesto, to lekarz mowil, ze to jest normalne, bo macica "cwiczy" przed porodem
Tak jak pisalam, mialam tak do konca, zadnych lekow (poza no-spa) nie dostalam.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-24, 12:25   #3757
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
fajne

Witam z ropoczetym 6-tym miesiącu

z tej okazji drinki dla wszytskich!

Cytat:
oto zdj ciuszkow. Niektore kupiopje przez mame moją. A niektore cykniete z tych co wczoraj dostałam to tylko 1/6 tego co mam
Wow, nieźle
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaczynam 26 tydzień

Cytat:
Hej
Właśnie wstałam, mama mnie obudziła kupiła mi spodnie ciążowe

Wczoraj byłam z koleżanką na spacerze, był wypadek i widziałyśmy krew na ulicy :/ Masakra, całą drogę zablokowali... Później za to pod moim blokiem była ustawka i stało 20 typków żeby się bić, koleżanka podprowadziła mnie pod klatkę, a tu jakaś babka (wyglądała na naćpaną/pijaną i wystraszoną) zapytała czy damy jej telefon żeby dzwonić na policję, ale zanim odp to koleżanka jej powiedziała, że nie mamy. Bała się, że nam ukradnie... Później ta babka przewiesiła się przez kratę ośrodka dla bezdomnych i tak wisiała, potem się awanturowała tam i ochroniarz ją wygonił
Ale miałam przeżycia...
W bardzo nieciekawym miejscu mieszkasz, ciągle coś się tam dzieje

Nareszcie wolny weekend!!! I to w dodatku słoneczny Zaraz wyciągnę tż na zakupy, a potem mamy się spotkać ze znajomymi. Też muszę kupić sobie magnez, bo mnie strasznie łydki bolą i po całym dniu spina mi brzuch. Muszę się pochwalić, że mój tż poszedł po rozum do głowy i postanowił rzucić palenie nie pali już 5 dni i... jest nie do wytrzymania! Miłego dnia kochane

Paula gratuluję synka
Linzey 100 lat

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:30   #3758
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
W bardzo nieciekawym miejscu mieszkasz, ciągle coś się tam dzieje
Kiedyś moje miasto było w Uwadze nawet

Bloguję
Stary 2012-03-24, 12:31   #3759
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się pochwalić, że mój tż poszedł po rozum do głowy i postanowił rzucić palenie nie pali już 5 dni i... jest nie do wytrzymania! Miłego dnia kochane
oj no odzwyczajanie się nałogu nie jest łatwe, ale najważniejsze, że rzucił i oby wytrzymał (i obyś Ty z nim wytrzymała )

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:37   #3760
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam sobotnio

Ja jakoś dziś bez humoru jestem Nic mi się nie chce robić

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ta położna dzwoniła teraz jeszcze raz. Uspokoiła mnie i powiedziała że mam się tą infekcją nie martwić. Prześle kopię wyników do mojej przychodni i jutro będę mogła odebrać receptę na jakiś lek (zrozumiałam tylko że coś z pochwą, więc pewnie krem).
I w wymazie wyszło, że nie mam streptokoków

.
No to dobrze Oby infekcja szybko minęła

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Szkoda, że bez USG, ale dobrze, że z szyjką nic się nie dzieje.
Z tą luteiną to jakiś absurd! Zmniejszać dawkę bez konsultacji jednak bym się bała. Może powinnaś zbadać poziom progesteronu? Mój gin kiedyś zlecił to badanie, żeby sprawdzić, czy już mogę odstawić lutkę, a wyniku nie skomentował i kazał odstawić dużo później. Wg danych z netu miałam poziom właściwy dla dango tygodnia, więc brałam to świństwo.
Jeśli chodzi o luteinę, to ginka sama się zastanawia nad zmniejszeniem dawki, więc to w sumie nie jest tak bez konsultacji Na razie z 4 szt zmniejszyłam do 3 szt dziennie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Mam już internet, ale narazie jesteśmy u rodziców (jutro wracamy do siebie) więc będę mało pisała.

Jak Kamilka Wam pisała, mój poziom glukozy po obciążeniu 50 g wyszedł 188 mg/dl . Wizytę miałam mieć w poniedziałek,ale poszłam dzisiaj . Lekarz jak zobaczył wynik to powiedział ,że mam w poniedziałek zgłosić się na oddział . W szpitalu zostanę 2-3 dni. Jeśli coś będzie nie tak to dłużej . Boje się . Ginekolog powiedział,że w zależności od wyników jakie wyjdą w szpitalu zostanie podjęta decyzja czy mam sama zgłosić się do poradni diabetologicznej,czy diabetolog przyjdzie do mnie na oddział.
Wylałam już chyba tone łez . Było tak dobrze, wszystkie wyniki zawsze wzorowe . . . .

Póki co najważniejsze , że Patryś kopie jak szalony .
Będzie dobrze Kochana Przebadają Cię, powiedzą jaką dietę stosować i będzie ok

Cytat:
ja ide zrobic glukoze w przyszlym tygodniu, strasznie sie boję
Nie ma czego
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:39   #3761
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oj no odzwyczajanie się nałogu nie jest łatwe, ale najważniejsze, że rzucił i oby wytrzymał (i obyś Ty z nim wytrzymała )
No właśnie nie wiem jak ja wytrzymam, bo jest gorszy niż baba w ciąży Jemu też może być ciężko, bo zaczyna się sezon piwkowo-grillowy, a wiadomo że piwko bez papierosa nie smakuje już tak dobrze Sama tak miałam. Niby rzuciłam palenie, ale zdarzało mi się podpalać przy %. Śmiałam się sama z siebie że jestem weekendowym palaczem Jednak z dwojga złego, wolę żeby palił przy piwku lub dla towarzystwa, niż codziennie puszczał z dymem ponad połowę paczki tak po prostu

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:40   #3762
Soleilka
Zakorzenienie

A ja zjem sobie paróweczki

Bloguję
Stary 2012-03-24, 12:41   #3763
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam już internet, ale narazie jesteśmy u rodziców (jutro wracamy do siebie) więc będę mało pisała.

Jak Kamilka Wam pisała, mój poziom glukozy po obciążeniu 50 g wyszedł 188 mg/dl . Wizytę miałam mieć w poniedziałek,ale poszłam dzisiaj . Lekarz jak zobaczył wynik to powiedział ,że mam w poniedziałek zgłosić się na oddział . W szpitalu zostanę 2-3 dni. Jeśli coś będzie nie tak to dłużej . Boje się . Ginekolog powiedział,że w zależności od wyników jakie wyjdą w szpitalu zostanie podjęta decyzja czy mam sama zgłosić się do poradni diabetologicznej,czy diabetolog przyjdzie do mnie na oddział.
Wylałam już chyba tone łez . Było tak dobrze, wszystkie wyniki zawsze wzorowe . . . .

Póki co najważniejsze , że Patryś kopie jak szalony .
Kochana ale nie denerwuj sie, nie placz, bo naprawde to nie jest tego warte. Cukrzyca ciazowa wcale nie jest taka zla Ona sie tylko wydaje grozna. Dbaj o siebie, dobrze sie odzywiaj, mierz cukier i bedzie dobrze. Pewnie szybko wyjdziesz ze szpitala, dostaniesz glukometr i wytyczne nt. diety

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-24, 12:42   #3764
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem jak ja wytrzymam, bo jest gorszy niż baba w ciąży Jemu też może być ciężko, bo zaczyna się sezon piwkowo-grillowy, a wiadomo że piwko bez papierosa nie smakuje już tak dobrze Sama tak miałam. Niby rzuciłam palenie, ale zdarzało mi się podpalać przy %. Śmiałam się sama z siebie że jestem weekendowym palaczem Jednak z dwojga złego, wolę żeby palił przy piwku lub dla towarzystwa, niż codziennie puszczał z dymem ponad połowę paczki tak po prostu
Miałam identyko Dopiero ciąża zmusiła mnie do całkowitego rzucenia

Bloguję
Stary 2012-03-24, 12:42   #3765
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie

Przeczytałam w internecie jakie dziecko może mieć wady w przypadku cukrzycy ciążowej i to mnie podłamało . Sobą się nie przejmuje. Najważniejszy jest synek. Właśnie mi nie mierzyli glukozy na czczo. Zmierzyli mi dopiero po godzinie od oddania krwi.
Wcześniej na początku ciąży, jak miałam robione wyniki to moja glukoza wynosiła 98 przy normie 70-100 .
No nic ,przecież będzie dobrze - innej opcji nie przyjmuje .

Zastanawiam się tylko dlaczego będę musiała być aż tyle dni w szpitalu . W poniedziałek to zrobią mi obciążenie 75g glukozy ,wynik będę miała w ten sam dzień,ale że jeszcze wtorek. . . i środa. . .
Nie czytaj tych glupot Juz wiele razy tutaj w watku pisalysmy o tym, jakie glupoty mozna znalezc w internecie.
Trzymaj sie dzielnie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-24, 12:45   #3766
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bylam juz u lekarza

Prawie na pewno bedzie chlopczyk.
Wszystko w porzadku, wazy prawie 250g, rozwija sie swietnie. Wszystko inne tez ok.
Super, że dzidzia zdrowa
A co do płci..... hmm... niestety nie my o tym decydujemy.
Może następnym uda się córcia
Gratuluję syneczka

Cytat:
te kapturki nakłada sie na sutki i brodawki całe. Maja male dziurki i sa silikonowe. Służą do karmienia dziecka, wtedy gdy dzidzia kąsa sutki, sa obolale, naewet popekane. Wtedy dziecko pije mleczko a mame nie boli. Takze warto to miec, bo czasem po porodzie tak sie dzieje,a wtedy nie ma czasu na bieganie po sklepach.Polozna mi doradzila by kupowac rozmiar S, gdy to 1 dziecko, bo sutki sa male W zadnym wypadku nie brac L bo to wielkie sa i dla kobiet po kilku juz porodachz firmy canpol kosztuja 10zl za pare
Dziękuję za informacje
Stary 2012-03-24, 12:53   #3767
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

ale twardy to wlasnie bywa jak bym balona dotykała. Ale nie jak kamien
Ja miałam taki jak kamień, w ogóle sie pod palcami nie uginał i czułam jakby się cały kurczył wewnątrz i bardzo bolał. Na szczęście było tak tylko raz, trwało dobę.
jak balon (czyli jeszcze twardy ale dający się ugiąć) zrobił się dopiero po końskiej dawce nospy forte
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:57   #3768
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
do tego ciągnie i boli. Ja mam tak całymi dniami, dopiero luteina pomaga, w nocy mi rozluźnia, do ok 13 mam spokój i znowu robi się twardy i boli a już nie wspominając o tym, gdy muszę do kibelka chociażby siku, boli wtedy jak nie wiem...
Zresztą jakby Ci twardniał - dotykaj brzucha lekko rano, wtedy zazwyczaj jest miękki i będziesz miała później porównanie.
No i absolutnie nie masuj go
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moze nie jak kamien, bo da sie nacisnac, ale czuc ze jest twardy.
Jak ja tak mialam, nie bylo to jakos super czesto, to lekarz mowil, ze to jest normalne, bo macica "cwiczy" przed porodem
Tak jak pisalam, mialam tak do konca, zadnych lekow (poza no-spa) nie dostalam.
Dzięki dziewczyny, to teraz juz wiem ze twardnieje a gin sie mnie pytał, a ja mowilam ze chyba nie To teraz mu pwoiem ze tak

zrobiłam szaszłyki na grila i kiełbaska Ale chyba orzesadziłamz kielbacha bo na 3 osoby (przychodzi moja psiapsia bo jest tutaj bez swojego narzeczonego) kupilam 12 sztuk a szaszłykow wyszlo mi tylko 7 no i kaszanke (ta swojską jak ktos bedzie mial ochote bo ja nie trawie) no i wiecej nic nie kupowałam , kumpela mowila ze starczy ona robi salatke jakąs tylko i wsio.

Na jakies skrzydełka itp nie mam ochoty a i nie chcialo mi sie stac w kolejkach w miesnym

juz sie 15 nie moge doczekac glodna jestem wcinam wlasnie bulke z nutellą

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-24, 12:59   #3769
Soleilka
Zakorzenienie

Muszę mojego TŻ namówić na grilla Chodzi za mną taka kiełbacha z chlebkiem przypieczonym, do tego ketchup i musztarda

Bloguję
Stary 2012-03-24, 12:59   #3770
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dobra ja lece z TZ do apteki i kupic synkowi buty Nie piszcie za duzo

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-24, 13:01   #3771
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
ponoć kiedyś pojechałą do rodziny w Krakowie i tam ją tak uświadomili, że Maryja była ubrana na niebiesko, a Jezus na różowo i tak się ubiera maluszki )
Też o tym słyszałam, że niebieski to kolor Maryi i dawniej dziewczynki ubierało się na niebiesko
Stary 2012-03-24, 13:01   #3772
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja miałam taki jak kamień, w ogóle sie pod palcami nie uginał i czułam jakby się cały kurczył wewnątrz i bardzo bolał. Na szczęście było tak tylko raz, trwało dobę.
jak balon (czyli jeszcze twardy ale dający się ugiąć) zrobił się dopiero po końskiej dawce nospy forte
a to ja mam taki jak po tej konskiej Twojej dawce No ale wspomne ginowi, a jak taki sie robi to na ktg wyjdą skurcze???
bede w szpitalu miała ktg 3 razy w ciagu dnia po 40 minut i bede słyzała kopniaki i serduszko Rozalki chociaz to mi pobyt umili

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-24, 13:03   #3773
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
a to ja mam taki jak po tej konskiej Twojej dawce No ale wspomne ginowi, a jak taki sie robi to na ktg wyjdą skurcze???
bede w szpitalu miała ktg 3 razy w ciagu dnia po 40 minut i bede słyzała kopniaki i serduszko Rozalki chociaz to mi pobyt umili
Mi wyszły

Bloguję
Stary 2012-03-24, 13:04   #3774
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę mojego TŻ namówić na grilla Chodzi za mną taka kiełbacha z chlebkiem przypieczonym, do tego ketchup i musztarda
przyjdz do nas jest tyle kielbas ze sie zalapiesz i toj tz tez gorzej z szaszlykami

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Mi wyszły
acha kurde zebym tam nie lezała jak ciolek tydzien

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-24, 13:05   #3775
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
przyjdz do nas jest tyle kielbas ze sie zalapiesz i toj tz tez gorzej z szaszlykami

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

acha kurde zebym tam nie lezała jak ciolek tydzien
Mój TŻ zjadłby Wam całą i byłby dalej głodny On ma wilczy apetyt

U mnie leży się co najmniej 5 dni, bo NFZ płaci za pacjenta jak właśnie powyżej 5 dni leży

Bloguję
Stary 2012-03-24, 13:17   #3776
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ zjadłby Wam całą i byłby dalej głodny On ma wilczy apetyt

U mnie leży się co najmniej 5 dni, bo NFZ płaci za pacjenta jak właśnie powyżej 5 dni leży
a u mnie nie, ostatnio lezałam tylko jedną nie całą dobe Ale wypis dostałam pozniej. To moze dlatego

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

nudy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-24, 13:37   #3777
Soleilka
Zakorzenienie

Mam paróweczki

Bloguję
Stary 2012-03-24, 13:46   #3778
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
dziewczyny kiedy planujecie chrzciny? jak dzidzie będą miały ile??
Miesiąc- dwa Zależy jak szybko dojdę do siebie i jak będziemy stać z finansami, bo przyjęcie chcemy zrobić w restauracji.
Stary 2012-03-24, 13:47   #3779
Soleilka
Zakorzenienie

Powtórka Shreka jest na Tvn

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

dziewczyny kiedy planujecie chrzciny? jak dzidzie będą miały ile??
Święta Bożego Narodzenia lub Mikołajki, czyli mały będzie miał 5 miesięcy

Bloguję
Stary 2012-03-24, 13:48   #3780
houserka
Rozeznanie

mam wyniki z glukozy
na czczo 76mg/dl
po dawce 75g glukozy po 2 h 115 mg/dl
to norma ?
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości