|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
to dobra decyzja - ja też teraz będę ważyć się raz w tygodniu - inaczej można dostać paranoi
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Przyczajenie
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2012-01-28 o 13:09 |
|
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś chętny zacząć dietkę od przyszłego poniedziałku?
|
|
|
#2554 |
|
Przyczajenie
|
no ja zaczelam dzisiaj i zapraszam do grupy wsparcia
stosuje juz 3 raz ta diete w przeciagu kilku lat w odstepach min rok nie mniej i musze powiedziec ze na mnie dziala. Najlepiej dietke zaczynac od wtorku wtedy kurczak wypada tak niedzielnie a w poniedzialek lepiej przetrzymac to NIC z rana i po poludniu zjesc miesko. W ciagu stosowania schudlam za 1 razem 8kg za drugim razem 4 a ostatnio 7kg. Nie wazylam monstrualnie duzo, przy 166cm 65kg.Efekt jojo to gruba przesada nie tyje sie szybko po tej diecie, jak ktos zaczenie wpierniczac od razu to nie ma cudow Lepiej sie nie wazyc w trakcie bo waga hula rzeczywiscie i najwiecej schudlam miedzy 10-13 dniem.Wprowadzilam pewna modyfikacje zakupilam cla z zielona herbata i l-karnityna i zobaczymy efekty. ktos sie przylacza? |
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
witam przyłączam się diete juz kiedys stosowałam , ale niestety moja przemiana materi osiągała poziom 0 dlatego na wadze niebyło szałowego spadku, wiec teraz mam się zamiar wspomagac..
generalnie ja jem zdrowo ale mam napady że w weekend jem wiecej niz przez cały tydzien i zdecydowanie tłuściej i niezdrowo.... zaczełam wczoraj tj 01.02 i zamiast wołowiny była pierś z kurczaka z braku wołowiny w sklepie. Doprawiacie mięso ziołami?? Wczoraj jak jadłam pomidora mimo że był ładny smakował ochydnie w sumie nie smakował musze znaleść jakiś sklep z dobrymi pomidorami pewnie z chemia ale coz?
|
|
|
#2556 |
|
Przyczajenie
|
tak ja zamiast soku z cytryny daje ocet jablkowy i do tego dorzucam bazylie i pietruszke suszona , a do miesa to oregano, bazylie i co tam jest pod reka ale bez soli
bardziej aromatyczne przyprawy odpadaja bo pobudzaja trawienie i szybko sie zrobie glodna...
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
aa 2 dni bez mięsa niedobrze...
eh póki co zero grzechów... ale myśle o jedzeniiu bardziej w takim sensie że idę spać i myśle co muszę rano przygotować na cały dzień i co zjem a co kupić na weekend i jak go przetrwać jak napewno dookoła będą same pokusy,.. mam plan siedziec w domu niedowiedzać przyszłych teściów ani galeri handlowych ewent siostrę ale ona pewnie niebedzie mi wpychać nic bo sama się odchudza ![]() jak Wam idzie? halo jest tu ktoś?
|
|
|
#2558 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, a powiedzcie mi jak przygotowujecie to miecho? Kompletnie nie wiem jak.
Co do diety to uwazam ze to dobry start, aby oczyscic organizm a pozniej ruszyc z powerem z dieta o dluzszym przebiegu Bede zagladala i dzielila sie nowinkami, trzymam kciuki |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cukier dodajesz do kawy tylko rano, po to, zeby dostarczyc organizmowi odrobine wiecej energii(Jak wiadomo rano musisz dostarczyc njwiecej pokarmu poniewaz i tak sie przez caly dzien spali). Moim zdaniem nie mozesz pic wod smakowych. Sa tam dodatkowe cukry, ktorych nie mozesz pic/jesc ( ) wiecej jak ten ktory napisano.Ja tez jestem na tej diecie.. 7 dzien. 6 przedemna. Do dzis ubylo mi 4kg! |
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, od jutra zaczynam diete kopenhaska w juz kila razy ja robilam ii bylo wszystko ok ale w zeszlym roku nie dalalm rady wytrzymalam 2 dni ii koniec teraz nie moge sie poddac bo do tego wszystkiego rzucilam palenie i kolejne nieproszone kilogramy sa
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
dziś mam peirwszy dzień tej diety. i widzę, że ciężko będzie. już na głodówkach było mi o wiele prościej bo po prostu nie jadłam. a tu trzeba jeść mięso, którego niestety nie lubię. ale wytrzymam ![]() pytanie mam takie do Was doświadczonych, czy robi jakąś różnicę w wyniku diety to, że zjemy mniej? np zamiast 2 jajek - jedno, zamiast 5 plastrów szynki - dwa plastry itp? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze bardziej chcesz się głodować ? to zemdlejesz. dieta sama w sobie dostarcza mało kcal. Dziś mój 3 dzień i trzymam się dobrze
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
no wiem, że zawiera mało
ale po prostu ja cały dzień wczorajszy i dzisiejszy miałam okropne mdłości. nie potrafię w siebie wcisnąć na kolację dwóch jajek, połowy szklanki borkułów i pomidora bo to po prostu za dużo. poza tym niedoprawione brokuły są dla mnie okropne :< czy dieta będzie działaś jak sobie odpuszczę brokuły / szpinak? btw nie zemdleję bo już miałam raz półtora tygodniową głodówkę i mimo zmęczenia i osłabienia nic mi nie było
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
ja też nienawidze brokuła, szpinaku. W ogołe to zamiast szpinaku mam brokuła, ale mam ten mrożony i jest 5 takich i zapijam szybko herbatą zieloną. pozatym nie musisz jeśc na raz jak cię to męczy. na obiad masz 2h od 12-14 zjedz troche o 12 i troche o 14 a kolacje masz zjeść do 188 rozłóż ją sobie na godziny
159 cm 58--57--56--55--54--53.3--52--51--50--49 ![]() `Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód`[ * piję skrzyp! piję pokrzywę! 25.06.12 Edytowane przez zlossi Czas edycji: 2012-03-14 o 16:44 |
|
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
w sumie może dobry pomysł
![]() wypróbuję na szczęście dzis mam dzień bez brokuł więc trochę spokoju dziękuję
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
a ile masz wzrostu ? ile ważysz ? i podaj wymiary jak możesz
ja 160cm 55kg biust 84 talia 66 biodra 90 udo 55cm ;/
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Obawiam się, że ta dieta i głodówki nie pomogą Ci w naprawie włosów
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
170 cm, 67kg
chce dojść do 55kg. wymiarów na razie nie dam rady podać, nie mam ich zapisanych a miarki pod ręką nigdzie ale jak pójdę znaleźć miarkę to podam.SzaraLara wiem, że włosom dieta nie pomaga ale muszę schudnąć a to, co robiłam wcześniej było o wiele gorsze dla organizmu więc mam nadzieje, że za pomocą witamin i dobrego szamponu, odżywek i maseczek uda mi się nie jakoś naprawić |
|
|
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, od jutra idę na dietę. Chcę schudnąć tak z 5kg, mam nadzieję, że mi się to uda no i, że wytrwam te 13 dni
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uda Ci się na pewno. ja mam tak, że w ogóle nie chce mi się jeść na tej diecie. po prostu jakoś nie mam potrzeby. tzn mam ochotę czasem na coś specjalnego (czyt BARDZO TŁUSTEGO) ale wiem, że nie mogę i nic. poza tym szybko zleci ja dopiero co zaczęłam a już 9 dzień się kończy ![]() trzymam kciuki za Ciebie! |
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś się za tą dietę zabrałam, ale jakoś nie miałam motywacji i zaprzestałam chyba w 3dniu;p
Teraz mam motywację i wierzę w siebie, że wytrzymam. Muszę schudnąć bo jakoś się zaniedbałam ostatnio. Jutro pierwszy dzień, po śniadaniu pójdę na jakieś zakupy żeby mieć co jeść A co do befsztyku, to co to oznacza? Jakie mięso kupić?
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Befsztyk to chyba wołowina?
Swoją drogą ja na tej diecie byłam jakieś 3 lata temu i nie mogłam wytrzymać. Już na drugi dzień obudziłam się i zerwało mnie z łóżka, takie miałam mdłości :/ więc rzuciłam ją. I do tej pory obrzydzenie do pomidorów mam
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak wiem ale po prostu nie bardzo wiem jak to urządzić
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Aaa
No ja nie wiem, trochę ciężko będzie bo żadnego sosu ani nic nie można
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj 1 dzień
Jestem już po kawce. Zaraz idę na zakupy żeby mieć co jeść. Stwierdziłam, że nie będę nic w niej zmieniać żeby był lepszy efekt. Jak wołowina to wołowina Ktoś w ogóle się przyłącza? Dzień pierwszy jakoś przeleciał, wieczorem byłam strasznie głodna, ale opijałam się wodą. Dzisiaj dzień drugi. Czuje jak mi w brzuchu burczy, ale jakoś się trzymam
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2012-03-23 o 12:41 |
|
|
|
|
#2576 |
|
Przyczajenie
|
jutro mam ostatni dzen diety ii wielkie wazenie zobaczymy co to bedzie !!!!
|
|
#2577 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja jestem nowa na tej diecie dziś pierwszy dzień!wcześniej byłam na kapuścianej i dałam rade mam nadzieje że tym razem też sie uda! 3majcie kciuki
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj dzień 3. Słabo mi się robi na myśl o szpinaku:/ Ale trzeba to przeżyć jakoś
Dobrze bo już przestaje być głodna wiolcia007 ja właśnie po kopenhaskiej mam zamiar zrobić sobie tej zupy kapuścianej droplett daj znać ile kilo spadło
|
|
#2579 |
|
Przyczajenie
|
Po kapuścianej spadło ze 3kg ale mało widoczne
zleciała woda ale jest to dobra dieta jako wstęp do kolejnej diety bo głód nie jest wielki w sumie to u mnie nie był bo jak miałam jeść znowu smaczną zupke kapuścianą to wolałam nic nie jeść (ale skoro trzeba było jadło sie jej naprawde niewiele ) teraz mam nadzieje że uda się przetrwać kopenhaska
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Rozeznanie
|
ja dziś ostatni dzień
![]() spadło mi 5,3kg. spodziewałam się więcej ale wprowadzone modyfikacje pewnie trochę naruszyły działanie diety. Cytat:
z befsztyku też zrezygnowałam bo nie lubię. ja sypałam zioła różne i smażyłam na patelni grilowej
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

stosuje juz 3 raz ta diete w przeciagu kilku lat w odstepach min rok nie mniej i musze powiedziec ze na mnie dziala. Najlepiej dietke zaczynac od wtorku wtedy kurczak wypada tak niedzielnie
Lepiej sie nie wazyc w trakcie bo waga hula rzeczywiscie i najwiecej schudlam miedzy 10-13 dniem.

weglowodany to 5,9 g , hmmmmm w sumie i tak stosujemy cukeir do kawy to moze mozna? czy ktoras z Was tak zrobila? (zastosowala smakowe wody mineralne)

58--57--56--55--54--53.3--52--51--50--49