|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Moje włosy przechodzą kryzys
Wczoraj umyłam normalnie szamponem (biovax latte) i nałożyłam maskę z gluta lnianego + trochę isany babassu dla zapachu. Po spłukaniu i wyschnięciu skóra głowy strasznie swędziała, a włosy zrobiły się tłuste po kilku godzinach ![]() Wieczorem umyłam tym samym szamponem, nałożyłam odżywkę na długość i odsączyłam w koszulkę. W mokrych poszłam spać. Włosy są tylko do związania, przód zupełnie prosty, a z tyłu wiszą jakieś bezkształtne strąki, które w dotyku są nieprzyjemne, jakby oklejone Nie wiem, myć je SLS-em dla oczyszczenia czy kontynuować to, co robię i czekać na cud?
Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-03-24 o 08:37 |
|
|
|
#60122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Yoanka ślicznie jest
Cytat:
Cytat:
Hm odradzam chodzenie spać w mokrych, zawsze po nocce mam coś dziwnego i do tego nie moje w dotyku. Zestaw tutaj może nie być winny Cytat:
może w drugą stronę, umyć samym glutem? |
|||
|
|
|
#60123 | |
|
Rozeznanie
|
I szampon, i odżywka były spłukane
![]() Cytat:
Są trochę ciężkie, ale błyszczą się super. Po tej wczorajszej masce glutowej trochę się boję myć nim włosy. I jak nim umyć skalp? Nie ma żadnych właściwości myjących i myślę, że nadmiaru sebum nie domyje. W poniedziałek kupię nowy szampon i odżywkę (Alterra prawdopodobnie), więc może nowy zestaw pomoże. Najbardziej w tych moich włosach wkurza mnie to, że przód jest całkowicie prosty, a tył faluje nieziemsko. I nie bardzo wiem, co z tym zrobić... |
|
|
|
|
#60124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielka pańcia z sianem zamiast mózgu.Wstajemy rano i do lustra: mam świadomość swojej za☠☠☠istości. Mimo, że czasem widzimy wielkie wory pod oczami i wielkiego pryszczora na czubku nosa Naprawdę pomaga, plus walka o swoje ![]() Ja po maseczce z amlą i płukance lnianej z solanką - w życiu tak uważnie nie polewałam samych włosów. Ciekawe co to będzie ![]() Yoanka, pięknie ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Moje z bardziej prostych niż kręconych zrobiły się w porywach 3b
|
|
#60125 |
|
Rozeznanie
|
kascysko, długa droga przede mną zanim moje włosy będą choćby falować.
W najlepszym momencie, tydzień temu, wyglądały tak, jak w załączniku (a to i tak zdjęcia po wietrznej drodze do szkoły, ocieraniu o wełniany komin i kilku męczących lekcjach)
|
|
|
|
#60126 | ||||
|
Rozeznanie
|
Yoanka
Maliniarka, Miska uwielbiam patrzeć na wasze włosy, toż to cuda ![]() cóż, trza akceptować siebie :PCytat:
Cytat:
fizykę, matmę, chemię biorę na logikę, biologii nie wkuwam, tylko się uczę "po swojemu", acz skutecznie w miarę. Problem mam z językami, zaczęłam od wrzesnia angielski, zmienili nam nauczycielkę i teraz jest dziwnie, z lekcji nie wynoszę nic, a w domu musze wszystko jeszcze raz ogarniac. Niemiecki za to też szału u mnie nie robi, ale więcej wiem, bo uczę się już 10 rok, ale w kółko tego samego Ogólnie coraz lepiej mi idzie I po nocach siedzę rzadkoCytat:
Cytat:
I koleżanki z drugiego konca Polski, które były z nami w "pokoju" mówiące, ze muszę zostać modelką W sumie inni pomogli mi uwierzyć w siebie i im za to dziękuję
Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2012-03-24 o 10:34 |
||||
|
|
|
#60127 | ||
|
Zadomowienie
|
Yoanka
Cytat:
Cytat:
. Komplementy na temat wyglądu dostaje i koniec. Nie uważam się za pustą czy jakąś której trzeba unikać, to w końcu nie wiem co jest nie tak, rozmyślam, i szukam dziury w całym = kompleksy ![]() Jestem tak strasznie zadowolona ze stanu swoich końcówek! Przed CG zawsze suchelce i połamańce - co urosło to większość do ścięcia. A teraz taaaakie fajniutkie
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-03-24 o 10:52 |
||
|
|
|
#60128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz sobie zmiany Ag Rafki, to dostaniesz lepszego kopa motywującego ![]() A ja od tego podcięcia mam na głowie prawie trwałą. I skręt cały mi się przemieścił na 3b
|
|
#60129 |
|
Zakorzenienie
|
Takie gumki niszczą włosy?
|
|
|
|
#60130 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny oświećcie mnie
Cały czas myślałam że moje włosy są proste, a skręcają się przez słabe nawilżenie... A poczytałam trochę pigułki i FAQ i skręciłam włosy metodą plunking no i się pokręciły! Czy to oznacza że mam włosy kręcone czy po prostu to przez tą metodę tak się zrobiło bo na prawdę nie mam pojęcia :brzydal :
|
|
|
|
#60131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez przesuszenie mi się akurat prostowały Witamy w gronie falistozakręconym ![]() A tak w ogóle czyszcząc starego lapka znalazłam stare zdjęcia, na których doskonale widać moje włosy. Jak Wam kiedyś zrobię kompilację to prawdopodobnie pospadacie z krzeseł
|
|
#60132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co myślicie o nałożeniu gliceryny (z wodą) na włosy i na to olej?
|
#60133 |
|
Rozeznanie
|
kascysko, dawaj foty!
Potrzebuję dużej dawki motywacji Patrząc na wszystkie zdjęcia włosów Ag Rafki tylko takie "woooooow" cisnęło mi się na ustaI chyba też się muszę do fryzjera wybrać, bo zauważam pojedyncze włosy z rozdwojonymi końcówkami. A nożyczek to od czerwca nie widziały. No i może po podcięciu też lepszy skręt dostaną. |
|
|
|
#60134 |
|
Raczkowanie
|
kascysko dziękuję bardzo za odpowiedź
W takim razie mam baaardzo duzo do nadrobienia w tym temacie ![]() Chociaż bardzo się cieszę tym odkryciem, bo moje włosy rozczesane po umyciu prosto-powyginane nie prezentowały się najlepiej ![]() Teraz mam tylko pytanie czy HIPPem również mogę myć włosy? Dzisiaj pierwszy raz umyłam Issaną i pomimo tego że mam włosy bardzo przetłuszczające to nie prezentują się jak na razie najgorzej
|
|
|
|
#60135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostre nożyczki, i prawie zajęcie na oglądanie filmu ![]() Będą, jak będę w krk, bo tam został drugi lapek. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() Hippem jak najbardziej możesz myć, ale już widzę podobieństwo do moich kłaczków - miałam bardzo przetłuszczające się włosy, jak przestałam suszyć skalp mocnymi szamponami, to teraz mogę myć co 2-3 dni łebek
|
|
#60136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli z tych łagodnych szamponów najlepiej albo Hipp albo BD albo odżywką i tu chyba najlepsza będzie do tego Issana ?;> Kurcze cały czas nie mogę w to uwierzyć że mam kręcone włosy bo w sumie zawsze kiedy schły to non stop je czesałam i później miałam takie nie wiadomo co Zastanawiam się tylko czy przypadkiem ten plunking nie dał po prostu takie efektu, ale jeżeli działa takie cuda to będę codziennie tak robiła
|
|
|
|
|
#60137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mycia dla mnie najlepszy był Hegron albo balsamy Potters, ale to musisz dobrać pod siebie, a szampony to dokładnie tak jak mówisz
|
|
#60139 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Można dołączyć? podczytuje już was od dłuższego czasu i powalacie mnie na kolana zdjeciami swoich włosów ![]() u mnie się coś tam faluje na głowie już od dawna ale nie wiem jaki to typ odstawiłam sylikony już jakiś czas temu, myje włosy odżywką, staram się regularnie olejować, odstawiłam też prostownicę (ku wielkiemu niezadowoleniu ze strony TŻta) Nie mam aktualnego zdjęcia włosów, wrzucam trochę starsze. Niedługo postaram się wrzucić aktualne 1 zdjęcie- jakieś 8 lat temu włosy strasznie ciężkie, więc tylko na dole coś tam się falowało![]() 2,3 - jakieś 3-4 lata temu, już po dość radykalnym ścięciu
|
#60140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie długie były 8 lat temu, piękne.Martuś - ślicznie Ci falują No nie sposób za Wami nadążyć, już nawet nie próbuję ![]() U mnie dziś pokręciło się szalenie, wiosna idzie, wiosna ![]() Albo moje wewnętrzne szczęście tak działa
|
|
|
|
|
#60141 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślicznie Ci się pokręciły dziękuje żałuje, bo już takiej długości nie osiągnę, ale to akurat wina koleżanki, która miała mi tylko podciąć włosy i co chwilę równała bo było krzywo, aż doszła za ramiona ![]() ale przynajmniej już głowa nie boli od takiego ciężaru i nie mam skurczów szyi przy myciu głowy
|
|
#60143 |
|
Raczkowanie
|
A jeżeli Issana nie podpasuje mi do mycia włosów to jak to mam rozpoznać poza tym że się mogą np szybciej przetłuszczać?
|
|
|
|
#60144 |
|
Zakorzenienie
|
Yoanka
Myszko no i loczki zoatały
|
|
|
|
#60145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Matko ! Jakie długie były! A jaką masz teraz długość ? ![]() Cytat:
![]() Słodkie te zdjęcia
|
|
#60146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myszko, widać szczęście
|
|
#60147 |
|
Rozeznanie
|
Mam takie (tylko czarne) i niszczenia nie zauważyłam. Czasem tylko się od nich prostują, ale może tylko ja tak mam
Wczoraj zrobiłam prawie całkowity detoks jak anwen na blogu radziła, prawie, bo przed SLS nałożyłam maskę z masłem shea. Bo wyjściu z domu jest już dość obszerny puszak, ale rano był "szkielet" rulonika, aż się zdziwiłam. Jakie polecacie lekkie odżywki/maski? Bo może przez to mi się włosy rozprostowują, bo mam same ciężki odżywki? |
|
|
|
#60148 |
|
Zakorzenienie
|
ewcia- teraz się kończą zaraz pod biustem
widziałam ostatnio w codzienniku Twoje loczki, cudo jak widzę, jakie efekty wam przynosi CG to ciągle dokupuję jakieś kosmetyki, zbankrutować można
|
#60149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękne włosy, a będzie jeszcze śliczniej Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- I muszę się do czegoś przyznać jestem prawie rok na CG, a dopiero teraz wyrzuciłam wszystkie gumki z metalowymi częściami
|
|
#60150 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziękuje za miłe słowa
możecie mi polecić jakąś fajną suszarkę z dyfuzorem?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Wczoraj umyłam normalnie szamponem (biovax latte) i nałożyłam maskę z gluta lnianego + trochę isany babassu dla zapachu. Po spłukaniu i wyschnięciu skóra głowy strasznie swędziała, a włosy zrobiły się tłuste po kilku godzinach 

Potrzebuję dużej dawki motywacji 

A jakie długie były 8 lat temu, piękne.
żałuje, bo już takiej długości nie osiągnę, ale to akurat wina koleżanki, która miała mi tylko podciąć włosy i co chwilę równała bo było krzywo, aż doszła za ramiona